Találatok a következő kifejezésre: 8 Hetes és (535 db)

Mit csináljak? Mert a babám 8 hetes és tegnap este 23-9 ig aludt akkor evett maj nyüglödött és 11:15kor elaludt mikor keltsem fel enni? 8 hetes és ez van mindig igy cak 4szer eszik naponta, 180akat.

Legjobb válasz: Ha ilyen sokat eszik én nem kelteném fel.mi is 9 hetesek vagyunk 3 oránként szopizik igaz mi csak 140-170 eszünk.de az éjszakát még nem aludta át,egyszer mindig eszik...õrülj hogy a kis babód alszik éjszakát.elég neki az a négy alkalom pláne ha ilyen sokat eszik.nyugi

Ha ilyen sokat eszik én nem kelteném fel.mi is 9 hetesek vagyunk 3 oránként szopizik igaz mi csak 140-170 eszünk.de az éjszakát még nem aludta át, egyszer mindig eszik...õrülj hogy a kis babód alszik éjszakát.elég neki az a négy alkalom pláne ha ilyen sokat eszik.nyugi
Hát akkor mit vársz szegénykétõl nem csoda, hogy ennyit alszik hiszen nagyon jó evõ még csak 2 hónapos és napi 4x180-an!!!!!! Annak meg csak örülj, hogy átalussza neked az egész éjszakát és nem kell mellette virrasztanod!
Az én babám most 13 hetes és most eszik 125-öt három óránként. Szóval örülj neki, hogy ilyen jó babád van és semmiképp ne keltsd fel, ha éhes úgyis felkel.

2008.május 1-én volt meg utoljára és 15-én történt a fogamzás. Most akkor 8 hetes és 5 napos terhes vagyok?

Legjobb válasz: Igen, pontosan. Neked mindig csütörtökön van a váltás. De betöltött hetet számolnak, tehát most 8 hetes vagy. Csütörtöktõl már 9-et mondhatsz! :)))

Igen, pontosan. Neked mindig csütörtökön van a váltás. De betöltött hetet számolnak, tehát most 8 hetes vagy. Csütörtöktõl már 9-et mondhatsz! :) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!
A http://www.babaszoba.hu oldalon mindig tudod kovetni h epp hol jarsz a terhessegben es mindig jo kis infot olvashatsz a testedrol es a babarol.( 9 HONAP ALPONTBAN KERESD DE SIMAN CSAK A SZULETES KALKULATORBA IS BEIRHATOD) Gratulalok! 16 hetes pocakos
Nagyon szívesen.:) ))
Szülés várható idõpontja: 2009-02-04 Fogamzás feltételezett ideje: 2008-05-15 Betöltött hét: 8 Hátralévõ napok száma: 218 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: GS (petezsák): 30 milliméter CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 16 milliméter BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 7 milliméter Súly: 1 gramm Látható változások: Ebben az idõszakban naponta kb. egy millimétert növekszik. Láthatókká válnak a végtagbimbók. Megkezdõdik az érzékszervek szemmel is látható fejlõdése.
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon szépen köszönöm.Nagyon aranyosak vagytok!!!!!
Nekem tavaly május 1-én volt meg utoljára, 02.04-én szültem, drága kincsen lassan 5 hónapos :) )) Igaz, hogy nem a kérdésre válaszoltam (azt megtették már elõttem páran), de eszembe jutott, hogy pont 1 évvel ezelõtt ugyanezt számolgattam én is ! :D

Lányok! Akik úgy írják ki, hogy 6 hetes és 4 napos, meg 8 hetes és 9 napos, stb. terhes vagyok, azok honnan tudják ezt ennyire pontosan?

Nyilván az orvos megállapítja hogy hanyadik hétben vagy, de napra pontosan honnan tudod? Bevallom nekem fogalmam sincs róla, hiszen egy adott héten ált.3-szor szeretkezünk a férjemmel, honnan tudnám hogy melyiktől maradtam "úgy"? :) 21hkm

Legjobb válasz: Szia! Az utolsó menstruáció elsõ napja 0+1 nap. Itt elkezded számolni és ha egy hét letelt akkor kezdõdik újra 1+... :)

Szia! Az utolsó menstruáció elsõ napja 0+1 nap. Itt elkezded számolni és ha egy hét letelt akkor kezdõdik újra 1+... :)
Nekem is mindenemre így írják, most pl. 23+6, elõtte van 18+2, 12+1, 6+2. Mindig odaírják a napot is. Ettõl még én sem tudom, hogy mikor estem teherbe, de mivel szabályos 28 naposak a ciklusaim, ezért szerintem ez pontos. Nyilván lehet eltérés, de nem ez a lényeg, számolni ez alapján kell.
a te 21 hetes korod is a menstruáció elsõ napjától számítódik...
Hát; annyiban pontos, hogy az orvosok is így számolják a terhességet. Az utolsó vérzéstõl.
Az utolsó menzesz elsõ napjától számolják a terhesség korát. Ha szerdán volt pl. az utolsó menzeszed, akkor jövõhét csütörtökön 1 hét+1 napos vagy, mert annyi idõ telik el. Ez csak példa, nyilván ezt 4-5 hetes terhességtõl számolják. Nem a fogamzás napja számít.
Én sem értem, miért nem tudod, nekem még az uh képen is rajta volt.
De pont hogy ez a pontos. Nem is értem miért nem tudod, mert az orvos is így írja a kiskönyvbe 23+4 . ez azt jelzi hogy hétfön betöltöted a 23-ik hetet (vagy is pont 23 héttel elötte jött meg utoljára a mensid) és eltlet azóta 4 nap.
Amúgy az én orvosom is csak hetekbe számolt, nem pontosított napokra, viszont az uh képen ott volt, hogy 7+1 hét. Meg mikor 4D-n voltunk, ott is úgy szerepelt a leleten, hogy a menstruáció szerinti hét+nap, és a méret szerinti hét+nap. Szóval szokták így is írni. Persze, nem leszel tõle se több se kevesebb, hogy használod a napok szerinti pontosítást vagy sem, csak nem tudom, hogy téged ez miért zavar.
jesszus, te lány...
A fogantatást senki nem tudja, mert lehet kedden együtt voltatok, de a baba pl. csütörtökön foggant.Tényleg nagyon arrogáns vagy és te oktatsz ki olyanokat, akik normálisan válaszoltak.
Én onnan tudom h hány hetes és napos vagyok h van egy netes oldal mégpedig a http://www.naptarak.com ezen belül nöi naptár oldalt és ott bizti h meg találod és az eredmények 100% osak ha jol adod meg az adatokat
Ha nem kamionos a férjed vagy nem dolgozik külföldön akkor nem tudod, hogy mikor fogant a baba ezért számolnak az utolsó menstruációtól és ahogy az elõttem írók helyesen megmondták .Amúgy meg utálom az olyan kérdéseket és válaszokat amelyek vitát szíthatnak.
Én azért nézem úgy hogy pl 10+2 mert így mindig tudom mikor lépek a következõ hétbe. De olyan hogy 8 hét 9 nap nincs, mert az már 9 hét 2 nap.
A te orvosod is így számol, csak a már TÉNYLEGESEN betöltött heteket veszi figyelembe mint sokan mások. "Maga a terhesség az utolsó menstruáció elsõ napjától kezdõdik, a „baba” élete viszont csak a megtermékenyülés pillanatától, ami az utolsó menstruáció elsõ napjától számítva a 14. napon történik. Ez a Neagele-féle számítás és a világon mindenhol ezt használják. (Amikor ez a számítási módszer megszületett, még nem tartott ott a tudomány, hogy tisztában legyen azzal, hogy a megtermékenyülés csak a fogamzási ciklus 14. napján következik be, ezért ez maradt a hivatalos megállapodás)...... "Azért alakult ki ez a számítási módszer, mert minden nõnek másként, saját szervezetétõl függõen zajlik a fogamzási folyamata és az utolsó menstruációs idõpont elsõ napját biztosan meg tudják mondani. Legpontosabban a korai terhesség szakaszában a 12. hétig ultrahangos vizsgálattal lehet megállapítani, hogy melyik hétben tart épp a várandósság, mert hetekre lebontva meghatározó jeleket lehet megállapítani a vizsgálaton. Ezért, ha a korai terhesség szakaszában megállapították, hogy hány hetes a kismama, akkor ezen nem változtatnak többet. Ez azét fontos, mert bizonyos vizsgálatok a terhesség heteihez vannak kötve. Még egy megjegyzés a számításokhoz: Ha az orvosod azt mondja, hogy 4 hetes vagy, az azt jelenti, hogy már az 5. hétben jársz, de 4 héten túl vagy. Ha úgy fogalmaz, hogy a 6. hétben vagy, akkor az azt jelenti, hogy 5 hetes terhes vagy. Ez a vizsgálatok idõpontjának meghatározásához szükséges." Én pontosan tudom, hogy mikor volt a megtermékenyítés, stb., mégis ugyanúgy mint bárki másnak, a ciklus elsõ napját veszik figyelembe nem pedig azt, amit én tudok. Egyébként meg tényleg arrogáns vagy, felteszel egy buta kérdést, és utána te fikázol le másokat, amiért úgy is válaszolnak neked.
A kérdező hozzászólása: Akkor mégegyszer leírom: AZT HITTEM, HOGY AKIK ÍGY SZÁMOLJÁK, TUDNAK EGY MÁSIK MÓDSZERT IS, AMIVEL A FOGANTATÁSTÓL TUDJÁK SZÁMOLNI.... mit nem lehet ezen érteni? nem hülye vagyok és nem megkérdõjelezem az orvostudodmányt (te szövegnemértõs, teee:) ) hanem azt hittem különbözõ számolási módszerekrõl beszélünk. Ennyi, pont.
De arrogáns vagy már ne is haragudj... Nem értettem már a végén valóban, hogy mit nem értesz, de engedd meg, hogy leírjam, azt hiszem, nekem nem kell szégyenkeznem itt, meg hülyén érezni magam, már csak az orvostudományok terén szerzett tapasztalataim miatt sem.
hú te ma nagyon hisztis vagy, szerintem aludjál kicsit, jót fog tenni, mire apu haza ér nem akasztod legalább ki.
te vagy a nagyokos aki felülbírálja a világ összes orvosát és szokását. mert ezt a világ összes országában így számolják ahogy leírta mindenki. Miért? te tudod mikor fogant a baba? fenéket tudod, ha csak nem beültetés volt. ha csak 1x voltatok együtt a pároddal pont akkor, honnan tudod hogy nem 2 nappal késöbb volt ovulaciód? én pl nem tudom mikor csináltuk a gyereket akár 2 hét külömbség is lehet. valamikor októberben. mi sokszor együtt vagyunk nem csak egy napon. nem méregetem a hömet és nem ovuteszteztem. egyszer csak megfogant. tölem a doki nem kérdezte mikor voltunk együtt. töled megkérdezte a dokid mikor kufircolt kedves asszonyom az urával? nem hinném. egyszerüen azt kérdezte mikor volt az utolsó mensije és hány napos a ciklusai. egy magzat 38 héten át van a méhben átlagosan, de mivel nem tuti biztos a legjobb a 40 hét kiírása utolsó mensitöl. a babák 3%-a jön pontban a kiírt idöpontra. 2+- hét a normál. ha juni 15-re vagy kiírva akkor egész júnisuban bármikor megszülhetsz, és a gyereked kakálni fog a te dátumodra ebben a 4 hétben fog megszüeltni.
Azért számolják az utolsó menstruáció elsõ napjától, mert ez egy fix dátum, amire lehet alapozni. A fogantatás dátumát nem tudni ilyen pontosan, csak kb-re tudják megállapítani a baba méretébõl. Egyébként ebben, hogy 40 hétnél jár le a terminus, meg hogy megfelelõ-e a méret az adott héten, bele van kalkulálva a középidõs fogantatás, tehát az, hogy az elsõ 2 hétbe még tulajdonképpen nem voltál terhes.
A kérdező hozzászólása: Jaaaaaj te kis okoooooos.....:) )))) ha nem érted amit az elõbb leírtam, akkor nem kell itt replikázni, mert te jössz ki belõle hülyén...:)
Egyébiránt, hogy értsd: ez a fajta terhességi kormeghatározás azért fontos, mert a legritkább esetben lehet tudni a fogantatás napját: az orvostudomány pedig szeret biztos eseményekhez viszonyítani - azaz a menstruáció elsõ napjához.
A kérdező hozzászólása: A normálisan válaszolóknak köszönöm, nyilván én is tudom hogy honnan számol egy orvos, csak azt hittem vannak akik a fogantatás napjától számolják valahogy. Az ilyen "nem is értem hogy nem tudod" emberkéknek meg köszönöm a részvételt, ha másról nem az emberi viselkedésrõl sokat lehet tanulni tõletek...:) ))
A kérdező hozzászólása: Azért nem pontos nagyokosok, mert nem a fogantatástól számol.... És azért kérdeztem, mert szerintem ez hülyeség ez így, hiszen nem az utolsó menzeszed elsõ napjától vagy terhes. Az én orvosom hétre számolja, és szerintem ez így van rendjén. Bár õ is az utolsó menzesztõl számolja, de nem leszek attól több, hogy azt írom hat hetes és 2 napos vagyok....
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ez nem pontos, csak kb.... értem, köszönöm! :)
Na, akkor hogy a másik oldalt erõsítsem. Szerintem nem vagy arrogáns, csak meg mered kérdezni amit nem értesz. Sose értem, hogy ezen az oldalon minek válaszol az, aki így kezdi, hogy "nem is értem hogy nem tudod...". Biztos Õk is sok mindent nem tudnak, ami meg másnak természetes. Én ha minden igaz most várom a második babám (2 napja volt poyitív tesztem), de az elsõnél is mindig csak hetek számolt az én dokim is. Az UH papírokon sosenéztem az ilyen adatokat. Ettõl még tudom mit jelent. Az meg, hogy ez a számolás tök hülyeség, azzal egyet értek. Mármint azzal a részével, hogy így tulajdonképpen m minden nõ, minden menstruáció után 2 hétig terhes. :) Persze azt is értem, hogy ennél jobb módszer nincs (leaglábbis tudomány jelenlegi állása szerint), csak mikor elõször szembesülsz vele, hülyén hangzik. Nekünk az elsõ baba az esküvõ után pár nappal jött össze, és mikor mondtam Anyukámnak, hogy mennyi idõs terhes vagyok, el kellett neki magyaráznom, hogy akkor hogy nem voltam még terhes az esküvõn. :) Pedig Õ 2 gyereket szült, csak akkoriban még a hetekkel se foglalkoztak, nemhogy a napokkal. Mondta a doki mikorra vannak kiírva, mikor milyen vizsgálat kell, nem agyaltak ennyit mint mi. Mi már túl sokat tudunk, ami sokszor szerintem csak felesleg idegeskedést okoz. (Mondom ezt úgy, hogy én is állandóan a netet bújtam, hogy épp mi történik a babával, mekkorának kell lennie, stb. :) ) A számolásról még egy dolog. Az orvosok az UH adataiból is számolnak. Nálunk pl volt olyan, mikor azt mondta kb 2 héttel nagyobb a baba, mint az utolsó mensis számítás szerint. Mondtam neki, hogy az kizárt, mert még nem is próbálkoztunk. Azt mondta, az a szokás (lehet csak nála), hogy ha 2 hétnél nagyobb az eltérés, akkor az UH-s kor szerint korrigálják a várható szülési idõpontot. De annak is csak akkor van jelentõsége, ha túlhordanád a babaát, mert akkor általában befektetnek a kórházba a végére. De ezt is orvosa válogatja. Boldog babavárást Neked!

Mennyire gond hogy a kutya 8 hetes és még nem kapott védõoltást?

Ma kaptunk ingyen egy kutyát, és mai nap töltötte be a 8. élet hetét. Viszont sajna szegény kutyili nem kapott védõoltást eddig. Mennyi a várható költség amit rá kell költenem? (chip, védõoltás etc) illetve melyik tápot ajánljátok? méreg drága arisztokrata tápot sajnos nem tudnánk megvenni, de viszont pedigrével se akarom kinozni szegényt. Egy aranyközépút kéne..ami olcsó és még is jó. Kösziszépen.

Legjobb válasz: Táp pl. Brit Puppy vagy Junior,kb. 8-9 ezer ft és 15 kg,ami a kutya méretétõl függõen elég 2-3 hónapra.Szal elosztva havi 3 ezer kb a kaja. Oltás: azonnal,nálunk a parvo 3500 a kombi 4800,de elsõ látogatásra csak 1 oltás + féreghajtás jár,ami ha nincs egyéb probléma akkor max 4 ezer ft,az oltási kiskönyv árával együtt.Az olyan 300-35

Táp pl. Brit Puppy vagy Junior, kb. 8-9 ezer ft és 15 kg, ami a kutya méretétõl függõen elég 2-3 hónapra.Szal elosztva havi 3 ezer kb a kaja. Oltás: azonnal, nálunk a parvo 3500 a kombi 4800, de elsõ látogatásra csak 1 oltás + féreghajtás jár, ami ha nincs egyéb probléma akkor max 4 ezer ft, az oltási kiskönyv árával együtt.Az olyan 300-35
*300-350 Ft. Ha minden rendben, akkor 2 hét múlva kell mennetek a kövi oltásra, az kb 4800, akkor is jól jön egy féreghajtás. Utána 2 hét múlva még 1 kombi, hasonló áron majd 2 hétre rá egy veszettség, akkor kell chipelni is.A veszettség nálunk 4200 a chip 3500.
Azért úgy készülj, hogy nálunk pl nem adják be az elsõ oltást, chip beadás nélkül.3000+3500ft minimum.
elõbb megnézi az állatorvos és csak ha egészséges, akkor oltja be. ha beteg és ráolt, azzal csak nagyobb a baj. már két hete kellett volna parvó ellenit kapnia. honnan van?
Féreghajtás mindenképpen oltás elõtt jóval. ha nem oltották, akkor férget sem igazán hajtottak nála. Férges kutyának egyenlõ az oltás a 0-val.

Barátnőm 6 hetesen volt Uh-on ahol minden rendben volt. Kivéve volt egy kis bevérzése. Ma 8 hetes és rózsaszin folyása van, nagyon fél hogy elveszíti a babát! Mitől lehet ez a rózsaszín folyás?

Lehet köze a bevérzéshez??? Vagy esetleg nem akar maradni a baba??? Semmit nem érez, nem görcsöl a pocija stb....

Legjobb válasz: Ha az ultrahang szerint él a magzat,akkor oké! De ez veszélyeztetett terhességet jelent! Óvatosság és bocsi,de szerintem no sex. A többit dokival inkább.

Ha az ultrahang szerint él a magzat, akkor oké! De ez veszélyeztetett terhességet jelent! Óvatosság és bocsi, de szerintem no sex. A többit dokival inkább.
Rohanjatok a dokihoz, ha ezt eddíg nem tettétek meg.
Lehet köze a bevérzésnek, nekem is volt 6 hetesen vették észre, és egybõl eltiltott a sextõl az orvos.Szerintem menjen el a barátnõd az orvoshoz, nekem is úgy távozott a haematoma hogy picit vérzett a 8.hét végén, de nehogy más miatt legyen.Ja és fekvés!22 hetes kismami
Én pont igy voltam, nem egész 6 hetesen bevéreztem és látszott is az uh-on, egy jó derék folt a méhemben. Nagyon megijedtem, mondta a doki, hogy ha jól fejlõdik a terhesség akkor el kell hogy nyomja a bevérzést, de persze forditva is elsülhet.Szerencsére nem igy történt. Bár még 8 hetesen is látszott egy picit, utána viszont teljesen felszivodott. Kaptam Duphastont mivel az elõzõ összes terhességeimnél nagyon sokat barnáztam. És még igy is volt barnázásom 1, 5 hete is, csak annyiban segitett a tabi, hogy sokkal kevesebb és csak halvány barna volt. Most már átléptük a 15. hetet, remélem minden rendben lesz. Barátnõd nyugodjon meg! Pihenés, no szex és ha egészséges a baba akkor úgyis maradni fog! Amint látod nem kell feltétlen hogy rosszat jelentsen a barnázás, bár mig nem volt 2 gyerekem addig én is mindig rettegtem. 2 egészséges lányka anyukája és 15 hetes km Sok sikert neki! :-)
A kérdező hozzászólása: 6 hetesen élt a baba, azóta eltelt 2 hét. Nagyon remélem minden rendben van!!! Köszi a választ.
szerintem nem ártana neki ha kapna terhesség megtartó gyógyszert.bár nekem ilyen gondom soha nem volt, de ilyen esetekben azt szoktak felírni nem??
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk uh-on minden rendben van a babával:-) És a bevérzés is megszünt. Köszönjük a válaszokat!

9 hetes vagyok, de az uh szertint csak 8 hetes és 4 napos. A Crl 18 mm az jó?

Nektek mekkora volt a babátok?

Legjobb válasz: Köszönöm rendik vagytok, csak én egy kicsit izgulok, mert már 4 spontánom volt. :-( Remélem minden rendben lesz.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm rendik vagytok, csak én egy kicsit izgulok, mert már 4 spontánom volt. :-( Remélem minden rendben lesz.
Ez nagyon kicsi eltérés, pár nap csupán, ezzel ne is foglalkozz. Minden baba más és más ütemben növekszik. Nekem nincs ezekrõl a hetekrõl CRL értékem, így azt nem tudom neked megmondani. Üdv, 39h.
persze, hogy jo ez a meret.nekem 8hetesen es 3naposan volt 20mm.ne izgulj, minden ok! :)
Nekem 9 hetesen 23 mm volt a bébi de, 12 hetesen az uh-n kiderült hogy elmúltam 13 hetes. Ne izgulj, minden rendben van. Most is elörébb járunk méretben, pedig 4 hete még le voltunk maradva. 32 heteske

Most múltam el 8 hetes és kezd elmúlni a hányingerem (5-től 8. hétig tartott) , nem korai még? Minbden rendben lehet?

Legjobb válasz: Szerintem nem korai. Nekem úgy a 10. hét körül kezdett múlni a hányinger, és igazából elõtte sem volt túl erõs.

Szerintem nem korai. Nekem úgy a 10. hét körül kezdett múlni a hányinger, és igazából elõtte sem volt túl erõs.
Gond csak akkor van, ha hirtelen, egyszerre megszûnik minden addigi tüneted, akkor kell menni orvoshoz. Úgyhogy ez így nem baj, örülj neki, hogy nem érzed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki biztatását. Boldog Babavárást!
Örülj neki, ez válotzó mindenkinél. Nekem sem volt egyáltalán egyszer sem. A mellfeszülés és hasfájás is 10 hét körül mult el, úgyhogy minden rendben, ne izgulj:-) Nem kell félni, a tünetek jönnek mennek egyik napról a másikra:-)
Szia! Nekem is 5-8. hétig volt. Elég is volt belõle annyi :-) Üdv! Egy 16 hetes kismami
Nekem is kb 8 hetesen múlt el a hányingerem. Amúgy egyszer sem hánytam :) Örülj neki!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi ez megnyugtató.
Ne izgulj, nem korai :) Mindannyian masok vagyunk! Nem is merem mondani, csak halkan: nekem egyaltalan nem volt hanyingerem... :)
A kérdező hozzászólása: Nekem sem erõs csak egyszer hánytam.
Kb ebben az idõbemn nekem is megszünt minden tünetem.Elötte ritkán hánytam, de egésznap émelyegtem.Egy hétig voltam teljesen tünetmentes.Jó érzés volt, de azért kicsit izgultam én is.Egy hét után visszatért.Onnantól nem émelyegtem, csak egyik pillanatról a másikra rohantam kidobni a taccsot.Napi szinten ez ment a 12.hét végéig.Ez már jobb volt, mint elötte, mert amilyen hirtelen jött, úgy el is múlt a hányinger.

Mit lehet tenni, ha nem tud kakilni a baba? A kisfiam 8 hetes, és csak anyatejet kap. Eddig naponta többször kakilt, de 2 hete valami miatt felborult ez a rendszer nála.

Ma 3. napja nem sikerül neki, pedig már kamillateát is itatok vele, és el?került a h?mér? is, mindez eredménytelenül!

Legjobb válasz: Szia! Kamillateából nagyon világosat ihat csak a baba, és max napi 50 milit!! Nem hiszem, hogy székrekedése lenne, van olyan szoptatott (és tápszeres babáknál is), hogy olyan jól hasznosítják a hamit, hogy csak 3-4 naponta kakilnak. Akkor aggódj, és vidd orvoshoz, ha 5-7 napig nem tud kakilni. Egyébként az én fiaim is ilyenek voltak. Nálunk bevállt egyébként a bicikliztetés. Hátára fekteted a babát, és megfogod a bokáit. Felváltva tolod a hasához a lábacskáit, utána mindkettõt egyszerre nyomod a hasához (hajjlított lábbal a térdét) úgy, hogy picit odanyomod a pocijához. Körkörös simogatás, és újra biciklizteted. Amikor odanyomtuk a térdeit, olyan kis cukik voltak, mert nyögtek nagyokat, és közben nyomtak :o) Általában megvolt az eredménye :o) Boldog babázást! :o)

Szia! Kamillateából nagyon világosat ihat csak a baba, és max napi 50 milit!! Nem hiszem, hogy székrekedése lenne, van olyan szoptatott (és tápszeres babáknál is), hogy olyan jól hasznosítják a hamit, hogy csak 3-4 naponta kakilnak. Akkor aggódj, és vidd orvoshoz, ha 5-7 napig nem tud kakilni. Egyébként az én fiaim is ilyenek voltak. Nálunk bevállt egyébként a bicikliztetés. Hátára fekteted a babát, és megfogod a bokáit. Felváltva tolod a hasához a lábacskáit, utána mindkettõt egyszerre nyomod a hasához (hajjlított lábbal a térdét) úgy, hogy picit odanyomod a pocijához. Körkörös simogatás, és újra biciklizteted. Amikor odanyomtuk a térdeit, olyan kis cukik voltak, mert nyögtek nagyokat, és közben nyomtak :o) Általában megvolt az eredménye :o) Boldog babázást! :o)
Ettõl nem kell megijedni, nem kötelessége minden nap kakilni. Még az is normális, ha hetente egyszer kakil. Neked nem mondta a védõnõ? Mert nekem kb. minden héten elmondta.
Szia! Az én fiamnál is ez volt, sokszor csak heti egy alapos adag, egészen eltartott addig amíg meg nem kezdtem a hozzátáplálást, a védõnõ azt mondta, hogy amíg jó a gyerek közérzete(nem sír lábát felhúzogatva, nem kemény a kis pocija, sokat mosolyog), és nem kemény az anyatejes széklete, nem kell még kamillateát se adni neki.
A kamillával vigyázz, mert ha jól tudom a bélflórákat roncsolja.Ne aggódj az anyatejes babáknál elõfordul, hogy 4-5 naponta van székletük.Az én babáimnak is így volt és megnyugtatott a gyerekorvosom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Közben megoldódott a probléma :-)

Volt már valaki hasonló helyzetben? Hétfőre van időpontom orvoshoz, most vagyok kb 8 hetes, és így papír híján még nem tudom bejelenteni a főnökömnek, hogy jövő héttől táppénzre megyek.

Viszont hétvégén is dolgoznom kéne, hogy adhatnám így tudtára hogy miért is nem tudok és akarok hétvégén a kötelező túlórán részt venni?Ha csak szóban jelentem be biztosan a kirúgással kezdené, meg azzal hogy cserbenhagyom a legnagyobb munka közepén, ami amúgy is fárasztó, megy veszélyes anyagokkal kell dolgozni.

Legjobb válasz: én bemennék dolgozni, ha nem olyan gáz (mit jelent a fárasztó és veszélyes anyag?) én papír nélkül is meg tudtam mindent beszélni a fõnökömmel, akkor a tied nem ilyen?:(

én bemennék dolgozni, ha nem olyan gáz (mit jelent a fárasztó és veszélyes anyag?) én papír nélkül is meg tudtam mindent beszélni a fõnökömmel, akkor a tied nem ilyen?:(
Én is nehéz fizikai munkát végzek, amikor megtudtam hogy terhes vagyok azonnal bejelentettem, nem kértek semmilyen igazolást mégcsak kirúgással sem fenyegetõztek, bár nekem másabb a munkahelyem mint mondjuk nagy multiknál, gyáraknál.Elég szomorú hogy manapság rettegni kell az embernek, pedig abban a pillanatban ahogy bejelented él a felmondási védelem és nem is túlóráztathatnak, könnyített munkavégzést is kérhetsz.
A kérdező hozzászólása: végül is sikerült, most vok 8+4 :) nem kellett magyarázkodni sem, megértették, és szó nélkül elfogadták...
A kérdező hozzászólása: köszi az ötleteket, az lesz a vége hogy holnap odaállok a fõnök elé és lesz ami lesz... sok mindenben igazat adok nektek, viszont még a háziorvos is olyan hogy csak hírbõl ismeri a jóhiszemûséget, szóval õ sem írna ki semmilyen indokkal, pláne nem papír nélkül, szóval holnap szerencsét próbálok!
11-es, ha úgy lenne, ahogy te gondolod, akkor nem veszített volna pert egy kismama pont amiattt, hogy nem a nõgyógyásztól vitt igazolást a terhességrõl. Még a munkáltató sem gondolta, hogy megnyeri a pert, mert meg akart egyezni, csak összegben nem sikerült megállapodni. Addig-addig, míg a bíróság határozatot nem hozott, amelyben a kismama kérelmét elutasították.....
Ahhoz hogy felvegye táppénzre még nem kell a nõgyógyászati papír, simán felveheti akár holnap is, csak nem 9-es (veszélyeztetett terhes) kóddal, hanem akármi mással (rosszulléttel, akármivel), és amikor hétfõn majd viszi a nõgyógyásztól a szakorvosi javaslatot, akkor kódot vált. Elsõ babámmal én is úgy mentem 8 hetesen a háziorvoshoz hogy nagyon rosszul vagyok, egész nap hányingerem van, ki is írt, és (mivel nem pár napig tartott ez az állapot) amikor mentem a nõgyógyászhoz utána akkor vittem tõle szakorvosi javaslatot a házidokinak, így õ folytatólagosan táppénzen tudott tartani. Szóval azzal nem lesz gond, hogy már a hétvégén táppénzen legyen.
10-es és 11-es válaszoló én nem vagyok jogász. :P A kérdezõnek nem ahhoz kell a papír, hogy bemutassa a munkáltatónak, hanem azért, hogy állományba vegyék... Ugyanis csak akkor veszik a kismamákat állományba ha a terhesgondozásos ambuláns lapon szerepel, hogy veszélyeztetett terhes. A táppénzt meg azért szeretné még a héten elintézni, hogy hétvégi túlórán már ne kelljen megjelennie.
10-es: én is jogász vagyok. :-) A munkáltató nem kérhet orvosi igazolást a terhességrõl. Ha valamiért utólag perre kerülne a sor akkor bíróság utólag vizsgálhatja, hogy valóban terhes volt-e az illetõ adott idõpontban amikor bejelentette, bekérhet utólag papírt, kérdezõ nyilván fog kiskönyvet kapni amiben benne lesz az utolsó vérzés dátuma, amikortól is a terhességet számítják, tehát a terhessége ténye igazolva lesz.
9-es válaszoló, ezzel nagyon vigyázni kell, én már láttem pert veszteni azzal, hogy nem a nõgyógyász adta ki az igazolást.... egyébként jogász vagyok és nem is ajánlanám senkinek ezt a megoldást, mégha ésszerûnek is tûnik. ésszerû nagyon is, csak épp nem jogszerû
A terhesség munkáltatóhoz történõ bejelentéséhez nem kell papír az orvostól! Egyszerûen leírod hogy ezennel bejelented hogy terhes vagy, két példányt csinálsz, egyiket átadod, másikra pedig ráíratod hogy "Átvettem", dátum, aláírás, pecsét. Innen kezdve bejelentetted a terhesség tényét és nem rúghat ki. Amúgy sem kérhet a munkáltató semmiféle orvosi papírt a dolgozóitól (kivéve a munkaegészségügyi alkalmassági vizsgálatról szólót).
A korzeti akkor is kiir, ha odatelefonalsz! Nalunk legalabbis. Pl, hanyas-hasmenes, fel sem tudsz kelni a wc-rol, erre gyogyszer nem kell, es magatol rendbejon csak kell 2-3 nap...
A kérdező hozzászólása: Nem rossz ötlet de oda is csak hétfõn tudok menni addigra meg már ugye lesz papírom is róla, így valószínûleg már táppénzen leszek mire be tudom jelenteni, de remélem akkor sem tudnak már kirúgni, ha elõször táppénzre megyek és csak utána jelentem be...
Pont ezt akartam írni amit az utolsó. Irány a háziorvos, ha kell mondd neki azt, hogy megy a hasad azt úgysem tudja ellenõrizni... :D Állományba vesz aztán ha kapsz papírt terhesgondozáson majd azzal meghosszabbítod a táppénzt.
4-es vok. A körzeti orvosnál elintézed a táppénzt akár lázra hivatkozva is. És a lázas betegségre a munkáltató sem tud mit lépni, fõleg ha az orvos kiír. És majd ezután intézd a nõgyógyászati orvosi igazolásokat, táppénzt.
Menj el a körzetihet és irasd ki magad táppénzre. Bármit kitalálhatsz, hogy pl. hányingered van, hasmenésed stb.. vagy akár meg is mondhatod a dokinak, hogy babát vársz. Kiír táppénzre, majd beszerzed a nõdoki igazolását is és azzal együtt ÍRÁSBAN bejelented a terhességedet és ha szükséges akkor a további táppénzt is.
A kérdező hozzászólása: Nem éppen kedves a fõnökség, az emberséget még csak hírbõl sem ismerik, a lelkét kidolgozza az ember az is kevés, és én félek hogy mit mondana, pláne h most járt le a próbaidõm, igaz már régebb óta vagyok a cégnél, csak a munkáltató változott, és így újabb próbaidõt kötöttek ki. Már csak azért is nem akarok bemenni hétvégén mert még az öt napot is nehezen bírom, egy helyben állva.
Na, szuper! Gondtalan babavarast! ;-)

8 hetes es 4 napos vagyok es elmultak a tuneteim nagy resz. Baj lehet?

Sziasztok! Elmeletileg 8 hetes es 4 napos vagyok. Mult csutortokon voltam UHon ott minden rendben volt. Kb ket napja elkezdtek enyhulni a tuneteim es szinte mar nem vagyok rosszul. Elotte egesz nap hanyingerem volt. A mellem erzekeny, viszont neha hol hasogat a hasam aljan bal oldalt hol mintha nagyon kicsit mingjart megjon erzesem lenne. A baba inkabb jobb oldalon van. Irjatok tapasztalatokat legyszi. Dokihoz jovo het vegen kell megint mennem. Koszi

Legjobb válasz: óóó ne viccelj, semmi gond nincs! nekem is valamelyik nap semmi nem volt, tegnap meg már nem tudtam, mit kezdjek magammal, olyan brutálisan émelyegtem. nyugi:))

óóó ne viccelj, semmi gond nincs! nekem is valamelyik nap semmi nem volt, tegnap meg már nem tudtam, mit kezdjek magammal, olyan brutálisan émelyegtem. nyugi:) )
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek, hogy nem volt normalis, hogy elmultak a tunetek. Elhalt a baba. Kedden mutenek meg.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Meg annyi, hogy napi 3ÿ2 magne B6ot szedek. Normalis, hogy emellett is neha olyan mintha meg akarna jonni?
Nekem is kb. ekkor múltak el a tünetek, meg is ijedtem, de a 9.héten rendben volt minden az UH-on. Aztán 13. héttõl újra "szarul" vagyok. 17 h kismama
Ez lehet, hogy csak ideiglenes! Akár visszajön, akár nem, akkor sem feltétlenül jelent bajt!
Szia! KÉt hete tettem fel ugyanezt a kérdést, nekem egyik pillanatról a másikra elmúlt minden, megkönnyültem, semmi bajom nem volt! Aztán persze összeszedtem egy virust, behoztam a lemaradást, amig jól éreztem magam, utólag kijött minden... mindegy is, már túl vagyok rajta, de akkor csináltak uh-t soron kívül, semmi baja nem volt a picinek. Tudom, hogy ijesztõen hat, mert nem tudod, hogy most miért is van igy, mert amig émelyegtél, tudtad, hogy a baba "csinálja", de hidd el, semmi baj! Ha nagyon szúrkál és görcsöl a hasad, vegyél be magneB6-ot! Boldog babavárást! 11+4 hkm, 2 kislány anyukája :)
A kérdező hozzászólása: Nekem is a bal oldalon hasogat, remelem csak a tarto szallagok nyulnak :)
elsõ vagyok, nekem amúgy ma reggel, ma vagyok jééé én is 8+4 most nézem:D, hasogatott bal oldalt, aztán napközben sikerült nagy wc-znem, már elnézést, el is múlt!
A kérdező hozzászólása: Koszi a nyugtatast. Csak elegge faj mikor hasogat. Olvastam hogy ilyenkor minden fele dolgot erez az ember de hat akkor is. Te mennyi idos vagy?
Örülj neki!:) Csak nem az a baj, hogy nem a vécé közelében kell töltened a napjaidat? Semmi baj nincs, a szervezeted, és a hormonjaid kezdenek "megtanulni" együtt élni a babával.
Szegénykém:( Tudom, hogy ez most nem vigasztal, és nem is hiszed el. Az sem garancia az egészséges terhességre, ha minden klasszikus tüneted folyamatosan jelentkezik. Nincs ok okozati összefüggés a kettõ között. Nagyon sokan járnak ugyanígy erõs, és állandó tünetek mellett, mások pedig gond nélkül kihordják a terhességüket úgy, hogy szinte semmit nem éreznek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!