Találatok a következő kifejezésre: 8 éves szobacica (2 db)

Egy 8 éves szobacica megbetegedhet toxoplazmozisban?

Kizáróan alutasakos és száraz tápot kap. Nem megy ki az utcára.

Legjobb válasz: igen ezt a cikket én is olvastam. Ésa valóban baromi sok feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy toxoplazmosissal fertõzõdjél. Nekem is van cicám (inkább egy szörny) és szeretnék babát is, de eszem ágába sincs megszabadulni tõle. És mi van a mozgólépcsõ fogantyújával? A BKV kapaszkodójával? A fémpénzzel? És mi van az állatorvos nõkkel? Ha megtudják, hogy gyermeket várnak otthagyják a praxist? Amúgy ha aggódsz ne a nõgyógyászt kérdezd meg, hanem az állatorvost. Ugyanis az állatorvosi egyetem, magasabb szinten tanulják a virológiát és az ehhez hasonlókat. Nem mondom, hogy el kell bagatelizálni, de túl van lihegve a dolog. Egyébként a bigyóshoppban lehet kapni plüss toxoplazmát http://bigyoshop.hu/?q=products/show/toxoplazmozis

igen ezt a cikket én is olvastam. Ésa valóban baromi sok feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy toxoplazmosissal fertõzõdjél. Nekem is van cicám (inkább egy szörny) és szeretnék babát is, de eszem ágába sincs megszabadulni tõle. És mi van a mozgólépcsõ fogantyújával? A BKV kapaszkodójával? A fémpénzzel? És mi van az állatorvos nõkkel? Ha megtudják, hogy gyermeket várnak otthagyják a praxist? Amúgy ha aggódsz ne a nõgyógyászt kérdezd meg, hanem az állatorvost. Ugyanis az állatorvosi egyetem, magasabb szinten tanulják a virológiát és az ehhez hasonlókat. Nem mondom, hogy el kell bagatelizálni, de túl van lihegve a dolog. Egyébként a bigyóshoppban lehet kapni plüss toxoplazmát http://bigyoshop.hu/?q=products/show/toxoplazmozis
Kicsiny rá az esély. De ha mégis, ahhoz, hogy elkapja valaki tõle az kell, hogy abban a pár napban, amíg üríti a fertõzést, 1. minimum 1 napig hagyja állni a kakit, 2. puszta kézzel fogja meg, 3. kézmosás nélkül a kakis kézzel a szájába nyúl. Vagyis, toxoplazmozist macskától igen-igen ritkán szoktak elkapni emberek. Ajánlom figyelmedbe a lenti linkeket. Rendkívül érdekes a cikk. http://www.famkat.hu/orvos/toxo.htm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszat. Nem estem át a betegségen, pedig világéletemben voltak macskáim. cca. 30 éve. 2. babámat várjuk és a nõgyógyász teljesen kiakadt, hogy miért nem dobom ki a 8 éves macskámat. Azt mondta, hogy az utcáról is bevihetjük a fertõzést. De ha ez igaz, akkor a kisfiam, aki a földön mászkál egész nap is megfertõzhet engem. Nem? Mondtam, hogy nem dobjuk ki a cicát, aki egy helyen fekszik, sok vizet nem zavar. Azóta a doki olyan közömbös, alig akar megvizsgálni.
Gondoltam, hogy ilyesmi áll a háttérben. Tipikus hozzáállás az orvosok részérõl, hogy mindent a macskák nyakába varrnak.
A kérdező hozzászólása: Ez a cica az elõzõ terhességemnél is velünk volt. 8 éve a cicám. Õ volt eddig a "babám". Csak szerinted az orvosok tudatlansága ez vagy miért mondja, hogy az utcáról a cipõnkrõl megfertõzhetjük? Mert ugye a macskakonzervtõl nem kapja el. Más állattal nem találkozik. Csak megint belémbeszélte a félszt. Mondjuk a cicánk nincs beoltva, amióta a fiam született, valahogy kimaradt, és utána is, most nagy hassal sem vittük el oltani. Lehet, legalább be kellene oltatni. Mit gondolsz?
Szerintem a legtöbb orvos nincs is igazából tisztában a részletekkel, hogy hogyan is lehet ezt elkapni. Nem véletlenül írtam le 3 pontban, hogy mi az egyetlen egy mód, ami alapján lehetséges, hogy a toxoplazmozissal megfertõzõdj a macskán keresztül. És ahhoz még hozzátenném azt is (tényleg olvasd el az írást, amit belinkeltem, piszok jó), hogy a fertõzött macska is csak pár napig üríti a kórokozót, a fertõzés után kb. 10 napig, utána soha többé. Úgyhogy nyugi, nem kell szegény cicustól félned. Annál is inkább, mivel mint írtad benti, aki csak tápot eszik. Ergo: megfertõzõdni gyakorlatilag nem tud. Az írás összegzését azért bemásolom, ajánlom a tisztelt doktor úr figyelmébe: "Összegzés: számos tényezõ egybeeséses szükséges ahhoz, hogy egy terhes anya toxoplazma fertõzést kapjon. Idézzük a Cornell Egyetem Macskaegészségügyi Központját vezetõ James Richards szakértõ véleményét a kérdésrõl: "Az egyedüli mód, ahogy egy terhes anya veszélybe kerülhet a következõ: egy kerti macska, amely még nem vált immunissá a toxoplazma ellen, elfogyaszt egy fertõzött zsákmányt, székletét a kerti földbe vagy a macskavécébe helyezi abban a rövid idõben, amikor abban toxoplazma tojásokat ürít, a székletét elegendõ ideig állni hagyják ahhoz, hogy a tojások fertõzõképessé váljanak, aztán a terhes anya puszta kézzel megfogja ezt a székletet, majd az ujjait a szájába helyezi. Sok millióan neveltek fel a történelem során sikeresen gyerekeket macskák társaságában. A tanácsom az, hogy mindenki használja a józan eszét és tartsa be az alapvetõ higiéniai szabályokat." Az oltás mindemellett ajánlott, mert bizony vannak fertõzések, amik RÁ veszélyesek lehetnek és amit a cipõtalpadon is hazavihetsz.
A hugomnak mimcs macskája mégis átesett a toxoplazmózison.A dokid meg egyszerûen hülye , mert inkább elmagyarázzhatta volna hogyan védekezz.Ilyenkor a macskaalom cserét ne te csináld és kerüld a nyershusokkal való érintkezést.Mivel a cicád benti cica és nem eszik csak tápot valószínüleg õ sem hordozza a toxoplazmát.Cica simi után kézmosás.

8 éves agressziv szobacica mellé, hogy tudok beszoktatni egy 4 éves másik cicát?

Legjobb válasz: Attól függ... kivel agresszív a cica? Ha Veletek, nem biztos, hogy egy másik cicával is az lesz. Az is lehet, hogy pokol lesz az életetek. Mindkét cica felnõttnek számít, ez azt jelenti, hogy területük van. A 8 éves védeni fogja a sajátját, a 4 éves sajátot akar. Mi nagyon megjártuk, be akartunk fogadni egy pár hónapos cicát a meglévõ 3 éves mellé. Amíg a fiatal kicsi volt, állandóan elmarta a nagy, amikor megnõtt, marakodtak folyamatosan. A végén a fiatal megszökött. Szóval szerintem gondoljátok meg, ha vissza lehet késõbb csinálni, próbáljátok ki. Sok sikert.

Attól függ... kivel agresszív a cica? Ha Veletek, nem biztos, hogy egy másik cicával is az lesz. Az is lehet, hogy pokol lesz az életetek. Mindkét cica felnõttnek számít, ez azt jelenti, hogy területük van. A 8 éves védeni fogja a sajátját, a 4 éves sajátot akar. Mi nagyon megjártuk, be akartunk fogadni egy pár hónapos cicát a meglévõ 3 éves mellé. Amíg a fiatal kicsi volt, állandóan elmarta a nagy, amikor megnõtt, marakodtak folyamatosan. A végén a fiatal megszökött. Szóval szerintem gondoljátok meg, ha vissza lehet késõbb csinálni, próbáljátok ki. Sok sikert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!