Találatok a következő kifejezésre: 8 éves kapcsolat után (2 db)

Szakítottam a barátnőmmel 8 éves kapcsolat után. Talán a nagy korkülönbség volt az oka. Ilyenkor az a jobb hogy egyedül maradok, vagy gyorsan találok magamnak mást? (32 éves fiú)

Csak értelmes válaszokat várok!

Legjobb válasz: Te érzed, hogy mi lenne jobb neked. De szerintem egy 8 éves kapcsolat után jó ha az ember kicsit helyrerakja magában a dolgokat, esetleg olyanba vág vele, ami kapcsolat mellett nem menne, de mindig nagy álma volt. De persze akkor sem fognak megszólni vagy ilyesmi, ha már most új kapcsolatba kezdesz.

Te érzed, hogy mi lenne jobb neked. De szerintem egy 8 éves kapcsolat után jó ha az ember kicsit helyrerakja magában a dolgokat, esetleg olyanba vág vele, ami kapcsolat mellett nem menne, de mindig nagy álma volt. De persze akkor sem fognak megszólni vagy ilyesmi, ha már most új kapcsolatba kezdesz.
Szerintem az a jobb, ha egy kicsit egyedül vagy. Így tudod igazán helyre tenni magadban a dolgokat, és lezárni az elõzõ kapcsolatodat.
Én 10 év után válófélben vagyok, nálam a "kutyaharapás szõrével" elv mûködik!
Ha õ még érez valamit irántad akkor legalább ne mutatkozz elõtte másik csajjal egy ideig. Azt meg neked kell tudnod, hogy akarsz-e már most valaki mást. De szerintem jót tesz ha kicsit egyedül vagy ilyen hosszú kapcsolat után.
Most, 3 év elteltével, mi a helyzet? Sikerült újra összejönnöd a barátnõddel?

8 éves élettársi kapcsolat után lehet-e anyagi követelésem a gyerektartáson kivül a közben szerzett vagyonra?

Élettársi kapcsolatban élünk 8 éve. Van egy közös 5 éves gyerekünk,természetesen minden az Õ nevén van(bankszámla,ház,telek stb... Nem annyit keres persze amennyi a fizetési papirján van-tudom a gyerektartási összeg megegyezés kérdése. A kérdésem az, hogy tényleg kisemmizhet minden másból? mert ezzel fenyeget?zik, hogy minden az Övé,én szépen menjek vissza a tanácsi lakásomba és semmit sem jár nekem ?

Legjobb válasz: Keress egy ügyvédet, ha érdemesnek tartod, mert élettársi kapcsolat esetében a közös vagyon messze nem úgy minõsül, mint a házastársaknál. Csak akkor jár valami, ha igazolhatóan hozzájárultál pl:a ház vagy lakás felújításához átalakításához...

Keress egy ügyvédet, ha érdemesnek tartod, mert élettársi kapcsolat esetében a közös vagyon messze nem úgy minõsül, mint a házastársaknál. Csak akkor jár valami, ha igazolhatóan hozzájárultál pl:a ház vagy lakás felújításához átalakításához...
A kérdező hozzászólása: Hát bizonyítani nem tudom, mivel mindkettõnk papiron leírt fizetése minimális.Valahol olvastam, hogy 5 év együttélés "felér" egy házassággal....már átvitt értelemben. Ezek szerint nem így van úgy tûnik...
én ugy tudom 5 év együtt élés után téged illet a ház fele.
Nem semmizhet ki, de csak az jár, amit bizonyíthatóan együtt szereztetek.Ez is csak akkor, ha bíróságnak kell ítélkeznie./már ha nem akar semmit kiadni/Jobban járnál, ha inkább megegyezésre törekednél, mert a késõbbiekben több haszna lenne, mivel van egy közös gyermeketek is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!