Találatok a következő kifejezésre: 8 éves fogamzásgátló (16 db)

8 éves szedek fogamzásgátló tablettát. Ez idő alatt 22 kilót szedtem fel. Ez normális? A Pharmatex mennyire megbizható?

Amugy 4 és fél évig Mercilont szedtem, azóta Diane 35-öt.

Legjobb válasz: Én is sok kilót szedtem fel tõle, de még nem tudtam leadni. Én is keresem a titkát.Szólj ha megvan.:)Mozogj sokat, egyél rendszeresen, de válogassd meg miket eszel.

Én is sok kilót szedtem fel tõle, de még nem tudtam leadni. Én is keresem a titkát.Szólj ha megvan.:) Mozogj sokat, egyél rendszeresen, de válogassd meg miket eszel.
Bitzos, hogy a gyógyszer miatt híztál? Én is 20 kgot híztam az elmúlt pár évben, de nem arra fogom, hanem tudom, hogy a rendszertelenség, kevés-illetve nulla mozgás-és a sok nassolás miatt híztam. Én már 10 éve szedtem gyógyszert, abból az utosló 6 évben Dianet, és semmi tünetem nincs miatta. A pharmatex is megbízhtó, csak sokkal macerásabb. Inkább próbálj meg egy alacsonyabb hormontartalmú gyógyszert.
Nem a tablettától hízol, attól esetleg éhesebb leszel. A kajától és a kevés mozgástól hízol.

Tisztelt Főorvos úr! 27 éves vagyok, 8 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátló tablettát, a májfunkcióm romlott, ezért abbahagytam és orvosom javaslatára a Mirena hormonspirált tetettem fel 3 éve. Közel 2 évig nem menstruáltam, csak talán 1-1 alkalommal é

Tisztelt Főorvos úr! 27 éves vagyok, 8 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátló tablettát, a májfunkcióm romlott, ezért abbahagytam és orvosom javaslatára a Mirena hormonspirált tetettem fel 3 éve. Közel 2 évig nem menstruáltam, csak talán 1-1 alkalommal évente és akkor is 1 napot. Most már lassan 9-10 hónapja azonos időpontokban jelentkezik vérzés, 3-4 napig, de elenyésző mennyiségben. Viszont az arcom tele van gyulladt, gennyes pattanásokkal (pubertáskoromban sem volt soha), voltam teljes kivizsgáláson (fogászat, bőrgyógyász, nőgyógyász, labor, hasi ultranag, hormonvizsgálat) és szerencsére maximálisan egészséges vagyok. Hízásra iszonyúan hajlamos vagyok ezen kívül, holott régen kimondottan sovány voltam. A kérdésem, hogy érdemes lenne-e szednem a Premens készítményt. Illetve, hogy ez nem akadályozza-e a spirál működését. Köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát a spirál alkalmazása mellett is szedheti. Felhívom azonban a figyelmét, hogy a gennyes pattanások kialakulását a készítmény valószínűleg nem fogja befolyásolni. Amennyiben fogamzásgátló tablettát nem szedhet, akkor helyi bőrgyógyászati kezeléseket, illetve más, szájon át szedhető tablettákat javasolt szednie a pattanások miatt. Ez ügyben bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok. Ennek megszervezésében készséggel segítséget nyújtok. Üdvözlettel: …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát a spirál alkalmazása mellett is szedheti. Felhívom azonban a figyelmét, hogy a gennyes pattanások kialakulását a készítmény valószínűleg nem fogja befolyásolni. Amennyiben fogamzásgátló tablettát nem szedhet, akkor helyi bőrgyógyászati kezeléseket, illetve más, szájon át szedhető tablettákat javasolt szednie a pattanások miatt. Ez ügyben bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok. Ennek megszervezésében készséggel segítséget nyújtok. Üdvözlettel: … Olvass tovább »

Tisztelt Főorvos úr! 27 éves vagyok, 8 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátló tablettát, a májfunkcióm romlott, ezért abbahagytam és orvosom javaslatára a Mirena hormonspirált tetettem fel 3 éve. Közel 2 évig nem menstruáltam, csak talán 1-1 alkalommal é

Tisztelt Főorvos úr! 27 éves vagyok, 8 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátló tablettát, a májfunkcióm romlott, ezért abbahagytam és orvosom javaslatára a Mirena hormonspirált tetettem fel 3 éve. Közel 2 évig nem menstruáltam, csak talán 1-1 alkalommal évente és akkor is 1 napot. Most már lassan 9-10 hónapja azonos időpontokban jelentkezik vérzés, 3-4 napig, de elenyésző mennyiségben. Viszont az arcom tele van gyulladt, gennyes pattanásokkal (pubertáskoromban sem volt soha), voltam teljes kivizsgáláson (fogászat, bőrgyógyász, nőgyógyász, labor, hasi ultranag, hormonvizsgálat) és szerencsére maximálisan egészséges vagyok. Hízásra iszonyúan hajlamos vagyok ezen kívül, holott régen kimondottan sovány voltam. A kérdésem, hogy érdemes lenne-e szednem a Premens készítményt. Illetve, hogy ez nem akadályozza-e a spirál működését. Köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát a spirál alkalmazása mellett is szedheti. Felhívom azonban a figyelmét, hogy a gennyes pattanások kialakulását a készítmény valószínűleg nem fogja befolyásolni. Amennyiben fogamzásgátló tablettát nem szedhet, akkor helyi bőrgyógyászati kezeléseket, illetve más, szájon át szedhető tablettákat javasolt szednie a pattanások miatt. Ez ügyben bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok. Ennek megszervezésében készséggel segítséget nyújtok. Üdvözlettel: …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát a spirál alkalmazása mellett is szedheti. Felhívom azonban a figyelmét, hogy a gennyes pattanások kialakulását a készítmény valószínűleg nem fogja befolyásolni. Amennyiben fogamzásgátló tablettát nem szedhet, akkor helyi bőrgyógyászati kezeléseket, illetve más, szájon át szedhető tablettákat javasolt szednie a pattanások miatt. Ez ügyben bőrgyógyászati szakvizsgálatot javaslok. Ennek megszervezésében készséggel segítséget nyújtok. Üdvözlettel: … Olvass tovább »

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok, fogamzásgátlót nem szedek. Március 23.-án volt meg a menzeszem, majd legközelebb július 25.-én. Július 8.-án egy ismerős laboros csinált egy hormonvizsgálatot, amelynek az eredménye a következő: Prolaktin: 9.01 pg/mL

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok, fogamzásgátlót nem szedek. Március 23.-án volt meg a menzeszem, majd legközelebb július 25.-én. Július 8.-án egy ismerős laboros csinált egy hormonvizsgálatot, amelynek az eredménye a következő: Prolaktin: 9.01 pg/mL (ref. tartomány: 5.2 – 26. 5), Estradiol: 30 pg/mL (ref. tartomány: follic fázis : 25-251 pg/mL, középidő: 38 -649 pg/mL, luteális fázis: 21-312 pg/mL, menopausa: 28 pg/mL alatt), TSH: 2.04 (0.35 – 4.94), FSH: 7.6 mU/mL (Ref. tartomány: follic. fázis: 3-8 mU/mL, középidő: 2,5 – 17 mU/mL, Luteális fázis: 1,4-5,5 mU/mL, menopausa: 26,7-133 mU/mL), LH: 9,8 mU/ml (Ref. tartomány: Follic. fázis: 2,4 -6,6 mU/mL, középidő: 9 -74 mU/mL, luteális fázis: 0,9-9,3 mU/mL, menopausa: 10,4-65 mU/mL). Nőgyógyásztati fizikális és UH vizsgálat negatív. Az utóbbi hónapokban pár kilót híztam, tele lettem narancsbőrrel, úgy érzem, hogy “vizes” vagyok. Mindez nagyon zavar, pedig az étkezésemre (liszt és cukor és minden egészségtelen étel mellőzése), és a heti ötszöri sportra nagyon figyelek. Gyakran van székrekedésem, bár úgy vettem észre, ennek a stressz is oka lehet. Szeretném kérdezni, hogy esetemben segíthet-e a Premens tabletta, és a hízást, narancsbőrt okozhatja-e az alacsony ösztradiol szint? Másik kérdésem, hogy azt olvasom mindenhol, hogy ösztrogéndominencia esetén jó a barátcserje, amit a Premens tartalmaz, nekem viszont alacsony az ösztrogénszintem. Azt is tudom, hogy a barátcserje csökkenti a prolaktin szintet, ami nekem jó. Hasznos lehet nekem is a Premens? Válaszát várva, köszönettel: Ágnes

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A vérzési rendellenesség miatt, amelynek hátterében hormonális eltérés is állhat, elsősorban endokrinológiai kivizsgálás javasolt. Kérem, hogy leleteivel dr. Csupor Emőke kolléganőmet keresse fel, aki igen képzett ilyen kérdésekben, segíteni fog! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A vérzési rendellenesség miatt, amelynek hátterében hormonális eltérés is állhat, elsősorban endokrinológiai kivizsgálás javasolt. Kérem, hogy leleteivel dr. Csupor Emőke kolléganőmet keresse fel, aki igen képzett ilyen kérdésekben, segíteni fog! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor Úr! 28 éves vagyok, 8 éve szedtem folyamatosan a Milligest nevű fogamzásgátlót, de május végén abbahagytam, mert több helyen olvastam +ismerőseim, hogy ennyi idő után nem árt szünetet tartani (ez igaz? vagy gyerekvállalásig nem kellett volna

Kedves Doktor Úr! 28 éves vagyok, 8 éve szedtem folyamatosan a Milligest nevű fogamzásgátlót, de május végén abbahagytam, mert több helyen olvastam +ismerőseim, hogy ennyi idő után nem árt szünetet tartani (ez igaz? vagy gyerekvállalásig nem kellett volna?). Júniusban kimaradt, most pedig 2 hete nem normálisan menstruálok, azaz barnás alvadt vér távozik belőlem. Ez azért van, mert megzavartam az eddigi rendszert? Meddig fog tartani? Mikor kezdjem el újra a gyógyszert? Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az újabb tabletták szedése kapcsán már nem javaslunk szünetet. A gyógyszert – amennyiben szeretné – a következő rendes menstruációkor ismét elkezdheti szedni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az újabb tabletták szedése kapcsán már nem javaslunk szünetet. A gyógyszert – amennyiben szeretné – a következő rendes menstruációkor ismét elkezdheti szedni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! Ebben az esetben Önnek kell meghoznia a döntést, ez nem orvosi kérdés. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 8 éve szedek fogamzásgátlót. Ez éve január elején voltam nőgyógyásznál, a szokásos éves vizsgálaton, ahol az orvos méhszájsebet állapított meg, s egyúttal le is ecsetelte. Azt mondta, nem komoly a probléma, de felírt Betadine jódos hüv

Tisztelt Doktor Úr! 8 éve szedek fogamzásgátlót. Ez éve január elején voltam nőgyógyásznál, a szokásos éves vizsgálaton, ahol az orvos méhszájsebet állapított meg, s egyúttal le is ecsetelte. Azt mondta, nem komoly a probléma, de felírt Betadine jódos hüvelykúpot és Cikatridina kúpot, az utasítása szerint a Betadine-nel kezdtem, majd két nap múlva megjött a menzeszem, akkor abbahagytam, s utána kezdtem újból. 7 napos kezeléssel folytattam, ám közben szeretkezésnél a párommal észre vettük, hogy fehér, darabos váladék jelenik meg a normális hüvelynedvesség helyett. Azóta elkezdtem a Cikatridinás kezelést (2.nap, 10 napos kezelést javasolt az orvos) ám még mindig ez a furcsa váladék van. Emellett ma elkezdtem enyhe, tompa fájdalmat érezni a hüvelyemben, vagy méhszájnál, nem tudom behatárolni, kicsit olyan, mint mikor fel van fázva az ember. Ön szerint ez a Betadine kúp mellékhatása lenne? (ilyen nem volt leírva a tájékoztatóban) Vagy esetleg a kúra közbeni együttlét volt rossz ötlet? Ildikó, 28 éves

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett panasz miatt ne aggódjon, ez valószínűleg ártalmatlan jelenség, idővel rendeződni fog. Biztosan nem a gyógyszer mellékhatása. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említett panasz miatt ne aggódjon, ez valószínűleg ártalmatlan jelenség, idővel rendeződni fog. Biztosan nem a gyógyszer mellékhatása. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, 2 hete voltam vérvételen, mert a klimax jeleit tapasztaltam. A vérvétel alapján kiderült, hogy nagyon alacsony az ösztradiol szintem (23.8). Jelenleg még menstruálok és fogamzásgátlót (Meliane) szedek. Az lenne a kérdé

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, 2 hete voltam vérvételen, mert a klimax jeleit tapasztaltam. A vérvétel alapján kiderült, hogy nagyon alacsony az ösztradiol szintem (23.8). Jelenleg még menstruálok és fogamzásgátlót (Meliane) szedek. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e a fogamzásgátló mellett remifemin-t szednem.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben is szedheti a Remifemint. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben is szedheti a Remifemint. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves vagyok és gyakran vannak hőhullámaim, éjszaka izzadok és sokszor hideg időben is. Nehezen alszom. Levert vagyok és kedvetlen. 8 év után abbahagyom a fogamzásgátló szedését. Milyen testi változásokra számíthatok? Remifemint szed

Tisztelt Doktor Úr! 29 éves vagyok és gyakran vannak hőhullámaim, éjszaka izzadok és sokszor hideg időben is. Nehezen alszom. Levert vagyok és kedvetlen. 8 év után abbahagyom a fogamzásgátló szedését. Milyen testi változásokra számíthatok? Remifemint szedek segít a változás átvészelésében? Esetleg ön tud valamit ajánlani? Köszönöm válaszát. Tisztelettel, R.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében biztosan nem hormonhiány okozza a hőhullámokat. Javaslok egy endokrinológiai kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében biztosan nem hormonhiány okozza a hőhullámokat. Javaslok egy endokrinológiai kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok, fogamzásgátlót nem szedek. Március 23.-án volt meg a menzeszem, majd legközelebb július 25.-én. Július 8.-án egy ismerős laboros csinált egy hormonvizsgálatot, amelynek az eredménye a következő: Prolaktin: 9.01 pg/mL

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok, fogamzásgátlót nem szedek. Március 23.-án volt meg a menzeszem, majd legközelebb július 25.-én. Július 8.-án egy ismerős laboros csinált egy hormonvizsgálatot, amelynek az eredménye a következő: Prolaktin: 9.01 pg/mL (ref. tartomány: 5.2 – 26. 5), Estradiol: 30 pg/mL (ref. tartomány: follic fázis : 25-251 pg/mL, középidő: 38 -649 pg/mL, luteális fázis: 21-312 pg/mL, menopausa: 28 pg/mL alatt), TSH: 2.04 (0.35 – 4.94), FSH: 7.6 mU/mL (Ref. tartomány: follic. fázis: 3-8 mU/mL, középidő: 2,5 – 17 mU/mL, Luteális fázis: 1,4-5,5 mU/mL, menopausa: 26,7-133 mU/mL), LH: 9,8 mU/ml (Ref. tartomány: Follic. fázis: 2,4 -6,6 mU/mL, középidő: 9 -74 mU/mL, luteális fázis: 0,9-9,3 mU/mL, menopausa: 10,4-65 mU/mL). Nőgyógyásztati fizikális és UH vizsgálat negatív. Az utóbbi hónapokban pár kilót híztam, tele lettem narancsbőrrel, úgy érzem, hogy “vizes” vagyok. Mindez nagyon zavar, pedig az étkezésemre (liszt és cukor és minden egészségtelen étel mellőzése), és a heti ötszöri sportra nagyon figyelek. Gyakran van székrekedésem, bár úgy vettem észre, ennek a stressz is oka lehet. Szeretném kérdezni, hogy esetemben segíthet-e a Premens tabletta, és a hízást, narancsbőrt okozhatja-e az alacsony ösztradiol szint? Másik kérdésem, hogy azt olvasom mindenhol, hogy ösztrogéndominencia esetén jó a barátcserje, amit a Premens tartalmaz, nekem viszont alacsony az ösztrogénszintem. Azt is tudom, hogy a barátcserje csökkenti a prolaktin szintet, ami nekem jó. Hasznos lehet nekem is a Premens? Válaszát várva, köszönettel: Ágnes

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A vérzési rendellenesség miatt, amelynek hátterében hormonális eltérés is állhat, elsősorban endokrinológiai kivizsgálás javasolt. Kérem, hogy leleteivel dr. Csupor Emőke kolléganőmet keresse fel, aki igen képzett ilyen kérdésekben, segíteni fog! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A vérzési rendellenesség miatt, amelynek hátterében hormonális eltérés is állhat, elsősorban endokrinológiai kivizsgálás javasolt. Kérem, hogy leleteivel dr. Csupor Emőke kolléganőmet keresse fel, aki igen képzett ilyen kérdésekben, segíteni fog! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
