Találatok a következő kifejezésre: 8 és hós a fiam (8 db)

8 és fél hós a fiam, szopik, még nincsen menzeszem, lehet így teherbe esni?

Nem szeretnénk nagy korkülönbséget a 2 baba között. Meddig várjunk?

Legjobb válasz: Igen, lehet, a szomszédnak szoptatás mellett jön a 3. bébi.

Igen, lehet, a szomszédnak szoptatás mellett jön a 3. bébi.
Igen. Bár én már nem szoptattam (sajna) de 8 hónapos volt a lányom mikor teherbe estem (pedig a ciklusom 50 nap körül volt). Szóval simán teherbe lehet esni! Addig várjatok amíg úgy nem érzitek, hogy jöhet. Mi is megbeszéltük, hogy másfél-2 évet akarunk a gyerekek között, és az elsõ alkalommal sikerül is. (semmi hõmérõzés és ovuteszt). Minden jót kívánok! 10 hónapos baba és 10 hetes pocaklakó anyukája
Én szoptattam, olyan intenzíven, hogy a babám még teát sem kapott, csak anyatejet. 5 hónapos volt, amikor teherbe estem. A kis korkülönbség nálunk bejött. Hajrá!
Nálunk az eddig szólóktól eltérõen alakult. Mi a babám 7 hónapos korában kezdtük a "tesógyártást", de abba kellett hagynom a szopit (fokozatosan, 10 hós korára jutottunk el addig), hogy menstruáljak, és még ezután is várnom kellett 5 hónapot, hogy rendezõdjön a ciklusom annyira, hogy jöjjön a kistesó. Én elkezdeném ritkítani a szopikat a helyedben és hõmérõznék, hogy lássam, van-e peteérés (ami vsz. nincs, ha nincs menzesz), szóval szerintem ne várjatok, nekem sok volt a 8 hónap várakozás, a végére már nagyon elkeseredtem...

8 és fél hós a fiam. 3600grammal született. Most 9410 gramm. Nem sok?

Legjobb válasz: hát lehet hgoy osk egy picit a védõnõd mit mondott, tápszeres a picurka?

hát lehet hgoy osk egy picit a védõnõd mit mondott, tápszeres a picurka?
a tápszeres babák álatlában kövérebbek de majd késõbb lemegy róluk
Az én kisfiam 14 hetes és 6700g, 3500g-al született.Nem duci mert 62cm olyan cuki, de van aki azt mondja hogy kövér:) )). Amúgy rengeteget eszik is, ha nem kap eleget sír, volt aki azt mondta adjak neki kevesebbet de akkor meg sír , pedig nem sírós .Olyan amilyen majd lemozogja, amúgy õ is tápszeres.
Szia! Az én kislányom holnap lesz tíz hónapos, és múlt héten volt 8, 5 kg, születési súlya:2, 08 kg, õ is tápszeres.A rokonságból van aki daginak, van aki soványnak tartja. De szerintem, fõ hogy egészséges, és eleget mozog, és én sem fogom se tömni, se elvenni elõle az ételt. Fõ az anyai ösztön, ha egy baba éhes, egyen amennyi kell neki!Szerintem is ha egészséges, akkor nem sok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugatató válaszokat. De hogy akarom fogyókúráztatni :) ) Sõõõt...
Szerintem se sok. Épp most mondja a barátnõm, hogy a 6 hónapos kisfia már 9 kg. Ne aggódj ezen, lesz ez még máshogy is, lehet 1 hó múlva közel sem lesz ennyire étkes. Örülj, hogy szépen fejlõdik!
a mi fiunk 11 hetes, 3500 gr-al született és most 6200 gr. majd lassít a növekedésben , ne izgulj. Jól van az.
Egyaltalan nem sok nagyon szep a sulya. Tapszeres babak egy kicsit gyorsabban hiznak de majd lemozogja. Hidd el. Mi 6 honaposan vagyunk 10 kg. es soha nem mondtak hogy sok esetleg jo sulyban van. Tudom hogy ha mar menni fog akkor megall majd a kis sulya. Ne aggodj orulj hogy szepen fejlodik. Babat nem tudsz fogyokuraztatni!:)
Ne aggódj! Majd lemegy a súlya! Aktív baba? Mozog eleget? Biztos vagyok benne, hogy igen! :) Ha Õ jól érzi magát, nincs miért aggódni! Ettõl a kérdéstõl meg feláll a szõr a hátamon, hogy tápszeres-e?!!! Tök mind1, hogy tápszeres, vagy anyatejes. Miért lenne kevésbé gáz, ha anyatejes baba duci. Az is csak duci... és a tápszeres baba is! Az én kisfiam 3250 g-mal született, most 23 hetes és 9 kg. Ez van. Nem fogom koplaltatni csak azért, mert húsosabb, mint a legtöbb gyerek. Egész nap ficereg, forgolódik, nagyon jókedvû, az éjszakát átalussza, stb...! Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Igen tápszeres, bár már csak napi 220ml eszik.
Szia! Az én kisfiam 2, 48 kg-mal született, most 11 hós és 9, 43 kg. És csak 6 hétig szopizott, mert sajnos utána elapadt a tejem. A tápszertõl sem hízott nagyon meg. Különben is, akkor szép egy babuci, ha hurkás és pofis!

Milyen ertelmes jatekot hozzon a Jezuska es a Mikulas csaladtagjaimtol 8-9 hos fiamnak?

Mindenki ezt kerdezi tolem,nem tudom mit mondjak?!Ami fejleszt,es jo jatek is.Nezelodtem webaruhazakban,oriasi a valasztek,de kinek mi valt be ennyi idos korban?

Legjobb válasz: Én a karácsonyt is belevettem és mi szánkót kértünk a 8,5 hós lánykámnak. Remélem hó is lesz hozzá.

Én a karácsonyt is belevettem és mi szánkót kértünk a 8, 5 hós lánykámnak. Remélem hó is lesz hozzá.
Nekünk sütifaló kincsesbödönünk van , és imádja kisfiam. Van neki ilyen toronyépítõ is, (rúdra kell a karikákat rátenni), ezt is nagyon szereti. Már nagyon szeret mesekönyveket nézegetni.Szereti a zenélõ játékokat is.Szeretünk labdázni, autózni.9, 5 hósak vagyunk.
Igaz, a mi kisfiunk 11 hós, de télapóra csak egy kis apróságokat rejtünk a mikuláscsomagba: szappanbuborékfújó, felhúzható kisautó, alma, nyers krumpli megmosva (félóráig is eljátszik vele, kergeti a lakásban). Mi karácsonyra kértünk nagyobb ajándékokat: dömper, hinta, (baba)hintaló stb. FP tanulókutyusunk nekünk is van. Hát... Nem igazán köti le a fiamat. A Kincsesfalóbödön szerintem jobb választás.
8 és fél hós lesz a fiam Karácsonyra, ezeket kapja:tanuló kutya, bébitaxi, tanuló mesekönyv, nagy építõkocka (lego szerûség), pár darab autot, helikoptert.Mikulásra:plüss kutyát (nagyon puhát), autot, járássegítõt!

8 hós fiamnak szinte egész nap nyitva van a szája és folyik a nyála ezerrel. Miért lehet?

Látok más ilyen korú babákat és nem sok mindenkinek van nyitva a szája. Az én fiamnak mindig nyitva van, minden egyes fényképen tátott szájjal vigyorog.

Legjobb válasz: Azt,hogy egész nap nyitva van a szája szó szerint kell érteni,vagy közbe azért becsukja? Az én fiam is ilyen kis tátott szájú,mindig azt mondja rá a nagyi,hogy három szemmel néz:)Neki is szinte folyton nyitva van,pláne,ha belefeledkezik valamibe.De az sem kell hozzá feltétlenül.Nem hinném,hogy valami gond lenne.A nyálzás meg tuti,hogy a foga!

Azt, hogy egész nap nyitva van a szája szó szerint kell érteni, vagy közbe azért becsukja? Az én fiam is ilyen kis tátott szájú, mindig azt mondja rá a nagyi, hogy három szemmel néz:) Neki is szinte folyton nyitva van, pláne, ha belefeledkezik valamibe.De az sem kell hozzá feltétlenül.Nem hinném, hogy valami gond lenne.A nyálzás meg tuti, hogy a foga!
A sógornõméknél volt így, de nem volt semmi baja a gyereknek, esetleg megkérdezheted a dokit, hogy nem-e nagy az orrmandulája, azért van nyitva a szája, hogy jobban kapjon levegõt. A nyála a fozás miatt folyik és azért jobban mert folyton nyitva van a szája.
Én is úgy tudom, hogy valószínü nem kap rendesen levegõt, mert pl. nagy az orrmandulája, és ezért vesz a száján is, amihez ugye ki kell nyitnia száját. A nyál meg persze kifolyik a nyitott szájon :) Most már biztos megjönnek a fogacskák is szépen! Nagyon vicces a Nagyi ezzel a 3 szemmel :D :D
Nagy valószínûséggel jön a foga!:) Nekem ikreim vannak 4 hónaposak lesznek de már nyálaznak, jön a foguk!:D
A kérdező hozzászólása: Köszi, ma voltunk a dokinál és igen, lehet hogy kicsit nagyobb az orrmandulája.
ugy tudom hogy csak gyest kaphatsz mert ugye elõtte nincs 180 nap mv
csak akkor kezdõdik minden elõlrõl ha 2 éven belül megszületik a 2. baba is, ha 1 nappal is késõb akkor már csak gyes
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszön az utolsó válaszolónak!
Én úgy tudom, hogy akkor megint kapod a TGYÁST majd a GYED-et, tehéát kezdõdik minden elõrõl, ahogy az elsõ szülésedkor volt. Mindegy, hogy második gyerek.
ez azt jelenti, hogy mire a babám 2 éves lesz, születni kell egy kistesónak, hogy "jól jöjjek ki"?Akkor idén õsszel nekünk is rá kell startolni :-)
igen
Szia! Én az OEP-nél megkérdeztem, mert mi is szeretnénk kistesót. Nekünk azt mondta az ügyintézõ, hogy ha van munkaviszonyom, akkor mindegy mikor születik a kistesó. Ha már az elsõvel GYESen vagyok, és akkor születik, le kell mondani a GYESt és ismét lehet igényelni a TGYÁSt, majd GYEDet. De ez azokra vonatkozik, akiknek van munkaviszonyuk, nem szûnt meg a munkahelyük közben, nem lettek elküldve, stb! Akiknek nincs, azt nem tudom, nem kérdeztem, mert engem nem érint.
A Huggiest próbáltad már? Nagyon jó nedvszívó.
Nekünk csak a libero, este 8tól reggel 7ig bírja simán, pedig iszonyú nehéz már reggel :) ..huggies nekünk sajna nem vált be. Ki kell tapasztalnod, vegyél kiscsomagosat ebbõl is, abból is:)
nekünk a dm-es babylove nagyon bejött.
Nekünk is a Libero tart a legtovább (11-12 órát simán bír), de ez gyerekenként változó.
A kérdező hozzászólása: Köszi a libero nem vált be, és a dm -es sem. Sokat fészkelõdik forgolódik és sztem elmozdulhat. De köszi kipróbáljuk a huggist.
Az én kisfiam már 1 éves, este 7-tõl reggel 6-7-ig van rajta a pelus. Nekünk a Rossmann-os vált be, nem szokott átázni, talán 1-2-szer fordult elõ. Csak ajánlani tudom, szerintem nagyon jó, és nem is olyan drága.
Az én kisfiam is 8.5 hós, és õ is kb.11 órát van egy pelusban(21-8)és állíthatom, h a Huggies és a Liberó kibírja szivárgás nélkül.A Huggies-nál 13 óra volt a maximum(ennyit aludt, elhiheted, már aggódtam)és még soha nem volt pisis az ágy vagy a ruha.2 gyerekes anyuka
Nálunk a tesco színes vált be, este 8-tól reggel 8-9-ig egy pelus van, attól függ mikor ébred. Az én kisfiam (9hónapos) is sokat forgolódik, fél éjjel a cicin lóg úgyhogy elég sokat pisil is, de havonta 1-2-szer volt eddig olyan, hogy átázott.
Pampers Active Baby. Ebbõl sosem folyt ki még semmi elõtte meg pampers Sleep&Play volt. És abból sem. Most 9 hónapos a lányom és este kilenctõl reggel kilencig alszik, de utána még megetetem és csak kaja után teszem tisztába. Tehát bõven kibírja a 12 órát.

Ma adtam először a 8 és fél hós fiamnak körtét turmixolva. A körte húsában azok a pici kis magok miatt is magvas gyüminek számít? Lehet baja tőle?

Legjobb válasz: Nem, magvas gyümi az pl. az eper, málna, kiwi.(Apró pici magok, meg szõrök vannak rajtuk/bennük, és ezeket nem tudod belõlük kiszedni) Ezeket még ne add neki, a körtével semmi baj nincs.

Nem, magvas gyümi az pl. az eper, málna, kiwi.(Apró pici magok, meg szõrök vannak rajtuk/bennük, és ezeket nem tudod belõlük kiszedni) Ezeket még ne add neki, a körtével semmi baj nincs.
A körte olyan mint az alma, csak a húsa ilyen érdekes. Nekem a 6 hónaposom szereti. Az õszibarackot imádja.
az enyém már 4 hónaposan ette semmi baja nem volt tõle

8 hos fiamnak felul jon 4 foga. Semmi kanalasat nem eszik. Szopizik, es a kezembol csipeget. Mit adhatok neki a kenyeren kivul? Erdekes hogy ezt meg eszi.

nem nyitja ki a szajat a kanalra,csak sir krokodil konnyeket ejt.Cicire inkabb megnyugszik,mintsem jollakik.nem szopizza olyan mohon,inkabb csak lassan kortyolgat.Felek le fog fogyni.meddig tarthat ez meg igy?Hogy onnyithetnenk meg.Mindent kiprobaltunk,semmi sem az igazi.Chamomilla,viburcol,dentiox,aloe activator...ma hozzak az osanitot,hatha az jo lesz.

Legjobb válasz: Nálunk is ugyan ez volt, kb. 1 hétig nem akart enni, utánna rendesen vissza állt, szépen kanalazik, de még csak most 9 hónaposan törte át az ínyét a fogacska. Én fonott kalácsot, vajas kiflit adtam neki danoninoba mártva. Körtét meghámoztam megrágtam neki és úgy adtam a szájába már csak nyelnie kellett. Répát krumplit karfiolt brokkolit karalábét husit jó puhára fõztem, az etetõszéket az asztal mellé húztam én is ettem, közben pedig meg meg rágtam neki a zöldségeket kis husival, vagy villával össze törtem és úgy adogadtam a szájába. Így ha kézbõl kapja bármit megeszi! Túrú rudit, igaz az alján lévõ csokit leszedtem de a többit rajta hagytam. Kitartás, fog enni, csak egy kicsit most csalni kell az evéssel de majd vissza áll! Próbáld ki hogy megrágod neki és úgy kézzzel adod a szájába, nálunk bevált.

Nálunk is ugyan ez volt, kb. 1 hétig nem akart enni, utánna rendesen vissza állt, szépen kanalazik, de még csak most 9 hónaposan törte át az ínyét a fogacska. Én fonott kalácsot, vajas kiflit adtam neki danoninoba mártva. Körtét meghámoztam megrágtam neki és úgy adtam a szájába már csak nyelnie kellett. Répát krumplit karfiolt brokkolit karalábét husit jó puhára fõztem, az etetõszéket az asztal mellé húztam én is ettem, közben pedig meg meg rágtam neki a zöldségeket kis husival, vagy villával össze törtem és úgy adogadtam a szájába. Így ha kézbõl kapja bármit megeszi! Túrú rudit, igaz az alján lévõ csokit leszedtem de a többit rajta hagytam. Kitartás, fog enni, csak egy kicsit most csalni kell az evéssel de majd vissza áll! Próbáld ki hogy megrágod neki és úgy kézzzel adod a szájába, nálunk bevált.
Én még adtam a 8 hósomnak amikor így voltunk, banánt, virslit, de nagyon jó fajtát imádja, és rudit amirõl a csokit leszedtem. Hát tudom nem a legjobb kaják de örültem hogy valamit megevett. Már visszaállt a rend nálunk HÁLA ISTENNEK!
Szia! Én a virslit vagy párizsit összenyomkodtam villával és reszeltem hozzá sajtot is úgy adtam neki. Vagy csak simán teavajas kenyeret savanyúkáposztával. A héten ajánlotta a védõnõnk, hogy kóstoltassam meg vele falatos kajánál mert sok benne a c illetve a b vitamin.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!