Találatok a következő kifejezésre: 8 és hós (240 db)

8 és fél hós kisfiam nem akar kúszni-mászni, ülni, állni. Nagyon le van maradva? Hogy segítsek neki?

Nagyon szépen forog minden irányba, hason körbe-körbe fordul, csúszik hátrafelé. Mást még nem akar.

Legjobb válasz: Nincs nagyon lemaradva. Azt szokták mondani, hogy a kúszás 6-9 hónapos kor között esedékes, a mászás 8-11 hónapos kor között, a felülés 8-10 hónapos korban, a felállás pedig a mászás után fog megtörténni, mivel azzal erõsíti rá az izmait a kicsi. Járni meg majd 10-18 hós kora között kell. Szóval nem vagytok lemaradva semmilyen téren. Azok a babák csinálják korábban ezeket a dolgokat, akik ilyen idõsen már ezeket tudják. Ha a fenti idõpontokig nem tanulja meg ezeket, akkor kell segítséget kérni a gyermekorvostól, õ majd segít gyógytornászt keresni. A kúszás egyébként lehet körbe-körbe, hátrafelé vagy elõrefelé, mindegy melyiket ûzi a baba, csak csinálja, mert ez nagyon fontos a hátizom és a karizom erõsödése szempontjából.

Nincs nagyon lemaradva. Azt szokták mondani, hogy a kúszás 6-9 hónapos kor között esedékes, a mászás 8-11 hónapos kor között, a felülés 8-10 hónapos korban, a felállás pedig a mászás után fog megtörténni, mivel azzal erõsíti rá az izmait a kicsi. Járni meg majd 10-18 hós kora között kell. Szóval nem vagytok lemaradva semmilyen téren. Azok a babák csinálják korábban ezeket a dolgokat, akik ilyen idõsen már ezeket tudják. Ha a fenti idõpontokig nem tanulja meg ezeket, akkor kell segítséget kérni a gyermekorvostól, õ majd segít gyógytornászt keresni. A kúszás egyébként lehet körbe-körbe, hátrafelé vagy elõrefelé, mindegy melyiket ûzi a baba, csak csinálja, mert ez nagyon fontos a hátizom és a karizom erõsödése szempontjából.
És hogy miket csinálhattok addig is: -járhattok babaúszásra, ez nagyban elõsegíti a baba mozgásfejlõdését -a hintáztatás (akár kézben, akár hintán) az egyensúlyérzéket fejleszti -a rugós hinta a lábizmokat erõsíti és az egyensúlyérzék fejlõdését segíti elõ -ha már fel tud állni, biztosíts neki olyan helyeket a lakásban, amit könnyen elér és ahol biztonsággal fel tud állni (tévéállvány, dohányzóasztal stb.) -ha már tud oldalazva járni, érdemes számára járástanulást segítõ játékot venni, de ennek hiányában egy könnyû mûanyag kerti szék is megteszi, az elég könnyû ahhoz, hogy tologassa. -a különféle lovagoltatós, mondókázós, tornáztatós játékok is nagyon hasznosak -Adj neki olyan játékokat, amik mozognak, amik õt is mozgásra késztetik. Pl. Dobhattok vagy guríthattok labdát, kisautót, játszhattok nagy strandlabdával, amit meg kell emelni (amikor már magától áll a baba, de még nem jár - ez az egyensúlyérzék fejlesztése szempontjából nagyon fontos) És ahonnan mindez van és szakembertõl is kérdezhetsz a témában: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-mozgasfejlodes Elsõ voltam :-)
Szia! Megnyugtatlak nem vagy egyedül ezzel a problémával. Az én kislányom is mostanság (7 hónapos) viseli el, elve a hason fekvést gondolatát. Körbe-körbe forog a pocakján és természetesen hátra fele tolja magát. Azt hiszem el kell fogadni az elõttem felszólaló mondandóját. Egyébbként a gyerekorvos azt mondta nem vagyunk még lemaradva semmirõl. Üdv.

8 és fél hós babám csak egy fajta tejpépet hajlandó megenni kezdetek óta ami 4 hós kortól való, mit csináljak?

Nem baj ha ezt a grizes-vaniliás pépet eszi este, nem olyat ami 8 hótól való? Már vagy 10 más fajtát probáltunk, egyiket sem eszi meg csak ezt.

Legjobb válasz: Ami 4 hónapos kortól való, azt eheti nagyobb akármeddig, csak fordítva nem, É egyébként nem is baj, ha nem eszik azokat a 8- hónapos kortól való borzalmakat.

Ami 4 hónapos kortól való, azt eheti nagyobb akármeddig, csak fordítva nem, É egyébként nem is baj, ha nem eszik azokat a 8- hónapos kortól való borzalmakat.
Már azért kellene ennie felnöttesebb kaját is ebben a korban. Próbáltál zöldség turmixokat és egyebeket?
A kérdező hozzászólása: Eszik sokmindent, fözelék, gyümölcs, túró, joghurt, keksz stb, de este a tejpép nagyon jól mûködik
Akkor semmi baj.

Milyen ertelmes jatekot hozzon a Jezuska es a Mikulas csaladtagjaimtol 8-9 hos fiamnak?

Mindenki ezt kerdezi tolem,nem tudom mit mondjak?!Ami fejleszt,es jo jatek is.Nezelodtem webaruhazakban,oriasi a valasztek,de kinek mi valt be ennyi idos korban?

Legjobb válasz: Én a karácsonyt is belevettem és mi szánkót kértünk a 8,5 hós lánykámnak. Remélem hó is lesz hozzá.

Én a karácsonyt is belevettem és mi szánkót kértünk a 8, 5 hós lánykámnak. Remélem hó is lesz hozzá.
Nekünk sütifaló kincsesbödönünk van , és imádja kisfiam. Van neki ilyen toronyépítõ is, (rúdra kell a karikákat rátenni), ezt is nagyon szereti. Már nagyon szeret mesekönyveket nézegetni.Szereti a zenélõ játékokat is.Szeretünk labdázni, autózni.9, 5 hósak vagyunk.
Igaz, a mi kisfiunk 11 hós, de télapóra csak egy kis apróságokat rejtünk a mikuláscsomagba: szappanbuborékfújó, felhúzható kisautó, alma, nyers krumpli megmosva (félóráig is eljátszik vele, kergeti a lakásban). Mi karácsonyra kértünk nagyobb ajándékokat: dömper, hinta, (baba)hintaló stb. FP tanulókutyusunk nekünk is van. Hát... Nem igazán köti le a fiamat. A Kincsesfalóbödön szerintem jobb választás.
8 és fél hós lesz a fiam Karácsonyra, ezeket kapja:tanuló kutya, bébitaxi, tanuló mesekönyv, nagy építõkocka (lego szerûség), pár darab autot, helikoptert.Mikulásra:plüss kutyát (nagyon puhát), autot, járássegítõt!


8 és fél hós kisfiam nem hajlandó már vagy 2 hete csak anyatejet enni. Nem fogad el semmilyen kanalas ennivalót. Mit csináljak?

Pedig már mindennel kínáltam, de tényleg. És semmi nem kell neki, csak úgy összeszorítja a száját és rázza a fejét, hogy nem kell neki. 5 és fél hósan kezdtük a hozzátáplálást akkor semmi baj nem volt, szépen evett mindent. Már próbáltam, hogy hígabbra csináltam a f?zit és cümisüvegb?l adtam neki, hogy hátha csak a kanállal van baja, de így sem kell neki, csak az anyatej. Járt már valaki így? És mikor változott a helyzet?

Legjobb válasz: Szia.Éppen most ültem le a gép elé hogy feltegyem ezt a kérdést,8.5 hós kislányom 3 napja alig akar enni,ugyanígy csinál mint a te babád,azóta mégtöbbet szopik mint elõtte,1 hónappal ezelõtt kijött az elsõ foga,akkor nem volt baj,most nem tudom mi van,de én is el vagyok keseredve,tudom hogy nem tudtam neked segíteni,csak azért írtam hogy tudd nem vagytok egyedül ezzel a problémával,üdv,kitartás.

Szia.Éppen most ültem le a gép elé hogy feltegyem ezt a kérdést, 8.5 hós kislányom 3 napja alig akar enni, ugyanígy csinál mint a te babád, azóta mégtöbbet szopik mint elõtte, 1 hónappal ezelõtt kijött az elsõ foga, akkor nem volt baj, most nem tudom mi van, de én is el vagyok keseredve, tudom hogy nem tudtam neked segíteni, csak azért írtam hogy tudd nem vagytok egyedül ezzel a problémával, üdv, kitartás.
ugyanez volt nálunk és kb két kétig tartott, nem lett semmi baja, hogy csak szopott(még gyarapodott is a sulya).utólag jöttem rá, hogy jön a foga és azért, ahogy kibújt evett újból.ne aggoodj, tedd mellre ahányszr csak igényli és ha ha nem kell neki a kanalas kajcsi, semmi gáz.csak szoptass renduletlenül.elmúlik.kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Nálunk ugyanez a helyzet már 3 hete hogy nem eszik, csak szopik, 8.5 hónapos az én babám is. Alul már kijött két foga, most 3 jön felül, ezzel szenvedünk. A dokinõ azt mondta ne aggódjak, ez sajnos ezzel jár. Az anyatejes babák amúgy is könnyebben visszatérnek a cicihez ha van valami gond. (legyen az fogzás, megfázás, lelki probléma). Ha van tejed nem lesz baj, ha vége visszaáll minden a rendes kerékvágásba.
A kérdező hozzászólása: Hát igen még egy fogunk sincs, úgyhogy biztos az lehet a baj, hogy most fognak kibújni. Tejcsi az van, úgyhogy csak várni kell.

8 és fél hós baba mennyire ehet darabosat? Kell még turmixolni vagy elég ha összetöröm?

Bocsi, hogy íly ostoba vagyok, de gondolom egy id? után meg kell szoknia, hogy vannak darabosabb ételek is. Foga még csak 3 van, tehát rágni nem tud.

Legjobb válasz: Ameddig látod,hogy igényli.Lányomnak 8 hós, van amit csak áttörök,de persze jobban ízlik neki pépesen,mert azzal nem kell bajlódnia,viszont szoktatni akarom.Szép lassan Te is rászoktathatod,hogy késõbb könnyebb legyen.

Ameddig látod, hogy igényli.Lányomnak 8 hós, van amit csak áttörök, de persze jobban ízlik neki pépesen, mert azzal nem kell bajlódnia, viszont szoktatni akarom.Szép lassan Te is rászoktathatod, hogy késõbb könnyebb legyen.
Én úgy szoktattam, hozzá, hogy egy kiskanálban elõször mindíg csak egy darabka volt, mit persze szét tudott majszolni az ínyével is. Szép lassan hozzá szokott és már egész ügyesen rág, pedig még csak 4 foga van. Szerintem nyugodtan elkezdheted, én 8 hónaposan kezdtem.
Az én 15 hónapos fiamnak is 8 foga van.
Nálunk a négy rágófog egyszerre indult meg 12 hónaposan... nem kívánom senkinek... azóta sem jöttek még ki teljesen, de horror minden éjszaka, annyira nyûglõdik szegény pindurkám. Már 3 hónapja...

Mikortól lehet próbálkozni kicsit darabosabb főzivel? Korfüggő? Fogfüggő? 8 és fél hosak vagyunk és még nics fogunk)

Legjobb válasz: Szia! Már 8 hónapos kortól lehet adni darabosat! A bébiételek között is a darabosak 8 hótól vannak!

Szia! Már 8 hónapos kortól lehet adni darabosat! A bébiételek között is a darabosak 8 hótól vannak!
én néha ha van kicsi darab a fözibe direkt be adom már és nem öklendezik 8 hós babám.Meg a cseresznyétse tudtam ugy pépesre és le nyelte.Probálkozz és ehez is hozzá szoknak, mert ha nem adunk sokáig darabost nagynak meg killodunk majd.
Kilenc hónaposom kizárólag darabosat eszik, fogak nélkül-már te is elkezdheted.

Mikor fekszik és ébred reggel, és mennyit alszik napközben 8-9 hós babátok?

Legjobb válasz: 8 hónapos a pici, este 8kor alszik és reggel 5 kor ébred reggelizni. Utána még vissza fekszik 6 körül 1/2 8 ig. 10 után alszik egy órát és 2 kor még 1 órát. Ha délután nagyon nyügi akkor még 5 körül egy 1/2 órát alszik. Kiváncsi vagyok a többi válaszra mert mi szerintem sokat alszunk:))

8 hónapos a pici, este 8kor alszik és reggel 5 kor ébred reggelizni. Utána még vissza fekszik 6 körül 1/2 8 ig. 10 után alszik egy órát és 2 kor még 1 órát. Ha délután nagyon nyügi akkor még 5 körül egy 1/2 órát alszik. Kiváncsi vagyok a többi válaszra mert mi szerintem sokat alszunk:) )
Szia! Mi este fél8-tól reggel fél8-ig alszunk. Napközben ha minden jól megy, akkor kétszer alszik 1 órát (de ez a legtöbbször kevesebb szokott lenni).
az én fiam este 8-kor elalszik. éjjel egyszer felkel enni, de visszaalszik utána. 5-6 között kel, akkor reggelizik, játszik. 8 körül alszik egy órát. aztán dél körül fél órát és 4-5 között megint fél-háromnegyed órát. Vannak aluszékonyabb napjai, pl tegnap délben másfél órát aludt, de a délutáni szunyát kihagyta, így már este 7-kor kidõlt, le kellett tennem:-) 8 hós múlt
8-kor fekszik, 5-6kor reggeli, aztán visszaalszik rögtön 8-81/2-ig. Aztán 12kor 1-11/2 óra és 4-5 kor 1-1/2 óra. Éjszaka van hogy felébred és a cumit a szájába kell adni :(
8 kor fekszik 8 kor kel. 9 reggeli 12-1 körül ebéd aztán alvás 2, 5-3 óra attól függ. nem mindig ha csak egy órát alszik akkor du. 4-fél5felé is leteszem. fél8 kor fürcsi kaja alvás.
Mi 8 és fél hósak vagyunk. Este 8-9-tõl alvás reggel 6-7-ig. 11 körül másfél óra alvás s délután 3 után kb. két és fél óra alvás. :)

Joghurtot hányszor és mennyit adhatok 8, 5 hós babámnak?

Sima joghurtra gondolok. Hetente hányszor lehet adni és mekkora adagot? csak néhány kiskanállal?

Legjobb válasz: 10 hós a babóm és még nem adtam neki. Sztem fölösleges. Túrót szoktam a gyümijéhez keverni azt szereti.

10 hós a babóm és még nem adtam neki. Sztem fölösleges. Túrót szoktam a gyümijéhez keverni azt szereti.
Én szoktam adni, még ízesítettet is és szereti.Mikor eszembe jut, kb 2naponta!Egy kisdobozzal megeszik!
Én kb. 9 és fél-10 hónapos kora óta adok neki joghurtot. Eleinte csak natúrt, késõbb már ízesítettet is (pl. actíviát). Ahogy korábban már valaki írta, én is ahogy eszembe jut, kb. két-három naponta. De nekem van, hogy két kis dobozt is megeszik... Nagy az étvágya és eléggé édesszájú. Most 11 hós kisfiú
Szia! Én még nem adtam 7 hós babámnak jogurtot, de a sógornõm 7 - 8 hós korától adott a lányának Activiát (natúr). Eleinte fél doboz tízóraira, a másik felét uzsonnára. Aztán 1 - 1 dobozzal. Késõbb tett bele neki friss gyümölcsöt is (alma, körte, õszibarack, kajszibarack, málna, banán). Nagyon szerette és még most is szereti a kicsike.

8 és fél hós babám, még nem volt hat hós mikor elkezdett kúszni? Többi lent!

Azóta még nem mászik, de észrevettem kb 1 hónapja 3 hete, hogy tud mászni is, egy párat mászik is, de minidg kúszásba megy át és inkább úgy szeret közlekedni. Így gyorsabb is. Másnak is alakult így? Lett bel?le mászás? Ha igen, mikor?

Legjobb válasz: Eleinte az enyém is ezt csinálta... gyorsabb volt Neki úgy,kevésbé fárasztó,ha kettõt mászott,aztán kúszott- tényleg nagyon gyors volt,biztos a Tied is nagyon gyorsan közlekedik úgy! Pár nap telt el mire egyre hosszabb utat tett meg négykézláb. Kb 1 hét sem telt bele,már a házat járta így :-) Jó babázást!!

Eleinte az enyém is ezt csinálta... gyorsabb volt Neki úgy, kevésbé fárasztó, ha kettõt mászott, aztán kúszott- tényleg nagyon gyors volt, biztos a Tied is nagyon gyorsan közlekedik úgy! Pár nap telt el mire egyre hosszabb utat tett meg négykézláb. Kb 1 hét sem telt bele, már a házat járta így :-) Jó babázást!!
Kisfiam nagyon keveset kúszott. Kb. 8 hós korában egy keveset, inkább forogva közlekedett mint egy kis propeller:-) Nagyon édes volt, ezt csinálta kb. 7 hós korától. Mászni 10 hós korától mászott, 13 hós koráig. 11-12 hónapos lehetett amikor már kezdett a bútorok mellett lépegetni, de még 90%-ban mászott. 13 hósan pedig elindult, onnantól kezdve egyáltalán nem mászott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!