Találatok a következő kifejezésre: 8,5 hetes vagyok (57 db)

Mit jelent az, hogy valaki pl.35+5 hetes, vagy 8+5 hetes (stb. ) terhes?

A példából kiindulva miért nem 40 hetes, és 13 hetes? Sokszor látom itt ezen az oldalon, hogy így írják, de nem tudok rájönni, hogy ez mit takar. Köszönöm! :)

Legjobb válasz: 35 hetes és 5 napos, illetve 8 hetes és 5 napos.

35 hetes és 5 napos, illetve 8 hetes és 5 napos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ez eszembe sem jutott.... :)

7-8 hetesen már látnak szívhangot, érdemes már ebben a korban dokihoz menni? Most 5 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Én is a 7-8. hét között voltam, és nem bántam meg, hogy eddig vártam.Dobogott a kicsi szíve,már 9,5 mm volt, és bár még csak egy maszat látszott, azt jól ki lehetett venni, hogy mozgolódik.Az én Picim nem szereti az UH-t. Ez volt nekünk az elsõ nagy élmény,és megvan az elsõ sztárfotónk is.Ha tudsz várni addig, megéri, hidd el!!

Én is a 7-8. hét között voltam, és nem bántam meg, hogy eddig vártam.Dobogott a kicsi szíve, már 9, 5 mm volt, és bár még csak egy maszat látszott, azt jól ki lehetett venni, hogy mozgolódik.Az én Picim nem szereti az UH-t. Ez volt nekünk az elsõ nagy élmény, és megvan az elsõ sztárfotónk is.Ha tudsz várni addig, megéri, hidd el!!
Öt hetesen csak akkor menj szerintem, ha vérezl, görcsölcs, stb. 7-8 hét az tökéletes. 6 hetesen sokan írják elszomorodva, hogy még csak petezsákot látott a doki...
A szívcsõ a fogantatás utáni 25. napon indul pulzálásnak, de ekkor még nem biztos, hogy látszik az ultrahangon. Nekem 6+3 hetesen se látták még hüvelyi UH-val se. Ha panaszmentes vagy, tényleg várj legalább a 6-7. hétig. 35h km
Egyetértek, szerintem is várj 7-8. hétig, ha addig nincs semmi problémád. Elsõ terhességemnél az 5.héten ott voltam a dokinál, persze nem látott semmit, visszamentem a 8.héten, és volt szívhang, de én addig olyan ideges voltam. Most a másodikat várom, 8.héten voltam elõször, tanulva az elsõbõl. Ha nem vérzel, nem görcsölsz, akkor ráérsz 2-3 hét múlva. Gratulálok.
én is 7 hetesen mentem, azaz hivatalosan 7+6 hetesen. nehéz volt kivárni és izgultam nagyon hogy minden rendben legyen. szerintem is ráérsz még, várj két hetet.
13:17-es vagyok. nekünk 13mm volt a picur :-) jövõhéten megyek a 12.hetire...annyira izgulok.
Szia! Én most vagyok 6 hetes (5+4). 12-én mentem el, akkor maradt ki 5 hete és 2 napja. Hüvelyi uh-ra beutalt a nõgyógyász, de mondta ráérek csak hétfõn menni. Mivel ünnep nem bírtam a keddet megvárni. 13mm-es petezsák látszódott, és biztosra mondták hogy méhen belül van. Õ még nem látszott, de ez normális. 6(+/-1)hetesnek írt az uh-os. Azt mondják korán nem érdemes elmenni, nehogy csalódj ha még nincs szívhang. De Én meg akartam nyugodni hogy méhen belül van. Sok sikert!!!

Menses alapján 8 hetes terhes vagyok. Tegnap voltam ulrahangon és a pici 3, 7mm. A doki szerint így 5 hetes vagyok. Szerintetek lehet 3 hetes eltérés?

Legjobb válasz: a doki a baba méretei alapján állapitja meg a terhesség korát!lehet késöbb fogant baba és ezért az eltérés. sok boldogságot nektek :-)

a doki a baba méretei alapján állapitja meg a terhesség korát!lehet késöbb fogant baba és ezért az eltérés. sok boldogságot nektek :-)
Hát igen, ez lehetséges. Aztán majd látod hogy a következõ un-n mit mondanak. Azért a pici mérete alapján szerintem jól lehet becsülni mert az elsõ idõszakban még nagyjából egyformán fejlõdnek.
Nekem 8, 3 mm-nél mondta a doki, hogy 6. héten vagyok. Én is többet számoltam, bár nekem hosszabb a ciklusom: 34 napos.

Ez normális? 8+5 hetes kismami vagyok. Eddig csak elég erős hányingerem és émelygésem volt.2 napja elkezdtem hányni.

Nem hamarabb szokott ez kezd?dni?És mit lehet tenni ellene,mert sem enni,sem inni nem tudok.Akármit eszek,iszok,rögtön felfordul a gyomrom t?le.Próbálkoztam hideggel,vízzel,rostos üdít?vel,szénsavassal,kenyérrel,de semmi nem használ.

Legjobb válasz: Szia! Egyén függõ, mikor kezdõdik, van akinél nincs is. Nekem a 1. hét környékén kezdõdött, és 12. héten abba is maradt, de reggel-este hánytam. Sajnos nekem semmi nem használt, ha menni kell hát menni kell... Unokatesómnak bevált, hogy mielõtt felkelt volna evett pár szem kekszet, és ivott rá egy pici vizet, úgy elvolt egész nap hányás nélkül. Boldog Pocakosodást! 34+6 hetes kismami

Szia! Egyén függõ, mikor kezdõdik, van akinél nincs is. Nekem a 1. hét környékén kezdõdött, és 12. héten abba is maradt, de reggel-este hánytam. Sajnos nekem semmi nem használt, ha menni kell hát menni kell... Unokatesómnak bevált, hogy mielõtt felkelt volna evett pár szem kekszet, és ivott rá egy pici vizet, úgy elvolt egész nap hányás nélkül. Boldog Pocakosodást! 34+6 hetes kismami
szia azt hallottam a gyömbéres keksz jo erre, 32
szia!Én 5. héttõl a 13. hétig hánytam egész nap és még émelyegtem is egyfolytában.Minden illattol rosszul voltam.Semmi nem használt, próbáltam én mindent.A 10. hét után kicsit jobb volt ha hideg kakaót ittam.Kitartás!
Szia! Én az 5. hét után kezdtem el hányni, reggel este, volt, hogy napközben is. Sem enni, sem inni nem tudtam. A férjem hozott b6 vitamint. Most azt szedem reggel, este 2-2 szemet. Sokkal jobb. Reggel tudok reggelizni és nem hányom ki. 7 hetes kismama vagyok

Érdeklödni szeretnék aki tudja. Elsö gyermekemet várom ma voltam uh-n és az mondták 5 hetes vagyok de embriót még nem láttak ezt az eredményt kaptam TAS GS:8*10 mm vitalitása :nem ábrázolható. Lehet ebböl még embrió? 2 hét múlva ujra uh.

Legjobb válasz: Szia ! Én 6/4 naposan voltam orvosnál,és nem látszott csak a petezsák. Két hét múlva viszont már ott lüktetett a pici szivecskéje! Minden jót kívánok Nektek! 20 hetes kismama

Szia ! Én 6/4 naposan voltam orvosnál, és nem látszott csak a petezsák. Két hét múlva viszont már ott lüktetett a pici szivecskéje! Minden jót kívánok Nektek! 20 hetes kismama
Szia! 5 hetes "baba" még nem látszik az UH-on. Én is ekkor voltam a dokimnál, és azt mondta, elõ sem veszi az UH-t, mert semmit sem mutatna, viszont, tapintással ellenõrzött. Azt mondta, igen, puha (vagy talán lágy?) a méh, itt terhesség van, majd mosolyogva gratulált. Következõ vizsgálaton már UH-gal és fényképpel kezdtünk. Sok sikert! Egy 14 hetes kismama
Szia! Én 5 hetes 4 naposan voltam elõször nekem is csak petezsák és szikhólyag látszott, két hét mulva pedig már szivhang is volt. Elõször a petezsák volt 11 mm, másodszor pedig már a baba volt 13 mm.

8, 5 hetes kismama vagyok. Ma reggelre barna "nyálkázásom" volt. Azonnal hívtam az orvosom, aki berendelt egy UH-ra. Ott azt mondták, minden rendben, nem tudják a vérzés okát. Utrogestant írtak fel és Magne B6-ot. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Nem akarlak ijesztgetni, de nekem pont ez volt - 7 hetesen elvetéltem. A doki kiiratott táppénzre és ágynyugalmat rendelt el. Amit most tehetsz, hogy fekszel, nem csinálsz semmit és a természet majd eldönti, hogy mi lesz. Szorítok Neked!

Nem akarlak ijesztgetni, de nekem pont ez volt - 7 hetesen elvetéltem. A doki kiiratott táppénzre és ágynyugalmat rendelt el. Amit most tehetsz, hogy fekszel, nem csinálsz semmit és a természet majd eldönti, hogy mi lesz. Szorítok Neked!
Szia! Én az 5. hétem végén barnás nyákkal mentem el orvoshoz. Nem látta, hogy honnan jött a vérzés, de írt fel gyógyszert és "extra" adab MagneB6-ot. Veszélyeztetett terhesként írt ki és pihenést mondott. Azóta szinte egész nap fekszem, nem emelek, párom takarít, mos, fõz. Ne keress kérdéseket olyanra, amit az orvostudomány sem tud. A te dolgod most pihenni és vigyázni magatokra!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszaitokat. A párommal 3 napja voltunk együtt, barnázgatni ma reggel kezdtem. Tegnap és ma kicsit fájdogál a hasam, nem vészes és nem mindig. Tudom, hogy benne van, hogy elveszíthetem, de nekem már nem õ lenne az elsõ. A második válaszolótól kérdezném, hogy szedtél esetleg valamilyen gyógyszert a pihenés mellett? A sok pihenés pontosan mennyi?
Az igaz, hogy a természet elintézi: pl azért van kevesebb beteg vagy fejlõdési rendellenességgel született baba a fiatal nõknél, mert nekik még jól mûködik ez a szûrõrendszer, az életképtelen babát elvetélik még a 12. hét elõtt (minél idõsebb valaki, annál kevésbé mûködik ez)Nekem a 7 hetes UH-on (ez lett volna az élõ terhesség megállapítása) nem láttak még szívhangot, ekkor mondta nekem a doki, hogy felesleges idegeskednem ezen, ha a természet úgy akarja, úgyse marad meg, mert valszin beteg lett volna...
Bocsi az indiszkrét kérdésért, válaszolni sem kell, csak gondolj bele: együtt voltál a pároddal a barnázás elõtti este? Nekem egyszer fordult elõ ilyen barnázás szex után, mondjuk én ögtön utána véreztem picit, pirosat, és csak pár csöpp lehetett. Ez elõfordul, mert az egész altest vérbõ terhesség alatt, a hüvely fala is, így pici sérülésnél is vérezhet. Lehet, hogy nem vetted észre akkor, de a vér megalvadt, és lassanként kiürült a hüvelyváladékkal. Nekem azt mondták, amíg csak nagyon pici vér van, pl pár percig, és mellé egy picikét se görcsölsz, nincs komoly baj, de a pihenés indokolt lehet.
Az elsõ válaszoló vagyok: pontosan tudom, hogy mirõl beszélsz, én is így voltam vele. Sírtam, pedig mindkét doki mondta, hogy ez csak pecsételõs barnázás, elvileg semmiség. Ennek ellenére mégis megtörtént. Én csupán azt mondom és arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a hangsúly a gyógyszer szedésén és a pihenésen van, amit nagyon komolyan kell venni. Ezek a tünetek olyanok, amelyekre nagyon oda ell figyelni. Mindkettõtöknek nagyob boldog és probléma mentes babavárást kívánok!
szia. a második valaszoló vagyok.Sajna tényleg benne van a rossz oldal is.nekem se mondta a doki, h nem rendellenes h vérzek, de jolesett h nem azt mondta h elveszítem a babám.bíztatott és kérte h tartsam be amit õ mond.mindezek ellenére nagyon sokaknak megy el igy a babája.sajna, nagyon sajnálom ami veled történt.amikor véreztem sirtam a rendelõbe, mert arra gondoltam már nincs is babám.a doki azt mondta, csak pozítívan.ne gondoljak ilyenekre.
Az elsõ hozzászóló vagyok: engem 2 orvos is látott és az alábbiakat közölték egymástól függetlenül: terhesség alatt minden vérzés, barnázás rendellenes, 12. hétig pedig bármi megtörténhet. Nekem sem volt látható belsõ vérzés a magzat irányába, még a szívhangját is meghallgattuk. Ennek ellenére sajnos elveszítettem. Nem rémísztgetni akarok, mert nagy az esély, hogy természetesen megmarad a pihenés és a gyógyszer hatására, de a rosszabbik oldal is benne van. Én sem hittem el, hogy velem ez megtörténhet... Csak segíteni akarok. Elnézést kérek érte!
Szia.én 15 hetes vagyok nekem a 2 hete volt ilyen, de nekem volt egy kis vér is.Én is azonnal orvoshoz mentem, megvizsgált, és õ is látta a méhszáj vérzését, ennek ellenére a babámnak semmi baja nem volt.A doki kenetet vett, h gyulladás, vagy gomba.(mára kiderült h eggyik se volt.)pihenést, rengeteg pihenést irt ki.õ nem rémizgetett.azt mondta amig kifelé vérzik egy picit a méhszáj addig nics gond, csak befelé ne vérezzen.A pihenés tényleg segített, én ittam még kálciumot, és szedtem c vitamint mellé.ja és nyugi, de tényleg.ne gondolj arra h elmehet a babád.boldog babavárást.
szia.remélem még olvasod mert csak ma tudtam irni.a 2.válaszoló vagyok.gyógyszert nem irt a doki.a kálciumot, c vitaminnal egy belgyógyász rokonom ajánlotta, pont az ilyen esetekre.a magneb6-ot is ajánlom, de e doki nem mondta.a fekvés a tuti gyógyszer.én örökmozgó vagyok, ezért idõnként fel-fel keltem ezt azt csinálni.de pár perc mulva éreztem a folyást.ugy h vissza feküdni.ez amiigazán segít, és a nyugi.próbálj ne gondolni ré, de tényleg.drukkolok neked.tudom milyen rossz érzés ez.remélem nem lesz semmi gond veld.vigy magadra.ha van kedved [email protected].

8+4 hetes vagyok, és a vérvizsgálatnál, 6, 5 lett a cukrom. Ilyenkor mi történik?

Legjobb válasz: Éhgyomori volt? Mert ha ettél elõtte, vagy orvosi terheléses volt valami miatt, akkor az nem rossz.

Éhgyomori volt? Mert ha ettél elõtte, vagy orvosi terheléses volt valami miatt, akkor az nem rossz.
Ehgyomri normal ertek 4-5.
Nézd, én nem akarlak ijesztgetni, de a védõnõ nem biztos, hogy különösebben ért ehhez. Egészséges embernél az éhgyomri vércukor akkor sem megy 6 fölé, ha elõtte éjfélkor megeszik 20 krémest, mert a hasnyálmirigy mindig annyi inzulint termel, amennyire szükség van. Ha neked már az éhgyomri cukrod magasabb a megengedettnél, akkor ki tudja napközben mennyi. Jó lenne megmérni, mert ha rossz, akkor ez azonnali kezelést igényel.
A kérdező hozzászólása: Voltam védõnõnél, õ egyelõre azt mondta, hogy persze mindenképp doki, de simán lehet, hogy mivel este 8 után ettem (ha jól emlékszem volt az 10 óra is), attól is lehet. Akkor még fel is merült bennem, hogy nem lesz-e gond, hogy ilyen késõn eszek. Majd még meglátjuk.
A kérdező hozzászólása: Nem még nem voltam dokinál, szombaton kaptam meg a leletet. Ma a háziorvoshoz elmegyek mindenképp, mert oda is kell mennem. Majd meglátom, hogy õ mit mond, aztán megyek nõdokihoz is. Köszönöm a válaszokat.
Kedves Kérdezõ! Látta már orvos az eredményedet? Ha nem, akkor sürgõsen menj el a terhesgondozóba, ha lehet már holnap és beszéld meg a további teendõket.
4-es vagyok nem keverem össze azt monta a védõnõ hogy 7, 2 a határ úgyhogy ez jó erre a dokinõ a tanácsadóba már ezt monta
# 4 Te valamit összekeversz. Nekem 8 lett és mondta a doki, hogy ez oké.
Nekem 6, 7 volt.Semmi bajom nincs, nem lettem diétára fogva sem.Azt hiszem 7, valamennyiig jó.
nekem a cukros lötty után lett 6.4 és szigorú diétára fogtak! erre úgy leesett 3 ra a cukrom hogy rosszúl lettem! pedig amit a védõnõ adott diéta étrend azt követtem!
Ha az orvosod aggasztónak találja, akkor majd elküld diabetológushoz. De addig is sokat tehetsz, ha elhagyod az étrendedbõl a tésztát, helyette durumtésztát eszel. A fehér kenyér helyett teljes kiõrlésû kenyeret. Cukor helyett édesítõ. Kerülöd a cukros üdítõt, inkább sok ásványvíz, rízsbõl inkább a barna, krumpliból pedig minimális.
A kérdező hozzászólása: Éhgyomri igen. Tudom, hogy nem vészesen, de sok. Nyilván a rossz étkezési szokások, nem mozgok, kövér vagyok. Annyira nem lepõdtem meg, csak gondolom ezt még lehet kezelni, diétával, mozgással?
A kérdező hozzászólása: Voltam a háziorvosnál, õ annyit mondott, hogy próbáljak diétázni, hogy fogyjak egy kicsit, mert az a gond. Ott megmérték, 6, 1 volt, azt mondta, hogy az jó (elõtte megkérdezte, hogy mikor ettem utoljára). Holnap megyek nõdokihoz is, majd õ is nyilván mond rá valamit. Köszi a válaszokat.

Volt /van itt olyan aki dohányzott az első trimeszterben, mondjuk a 8. hétig? Lett valami baj? 5 hetes vagyok, elszívok egy nap 1-2 szál cigit, tudom nem szabadna.

Legjobb válasz: Szia! Láncdohányos voltam, napi akár 2 doboz, amikor elkezdtük tervezni a babót akkor napi 1 doboz! Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal leraktam. Nehéz volt mert a férjem is nagy dohányos. Nem ítéllek el, de hidd el, hogy káros a picinek. ha nagyon nem bírod vegyél e-cigit van nikotin mentes folyadék is. Próbáld meg lerakni! nekem sikerült! Csak annyi, hogy átállítod az agyad. 9 hónap az egész, mi az az Õ életéhez képest ?! :) Próbáld meg megéri :)

Szia! Láncdohányos voltam, napi akár 2 doboz, amikor elkezdtük tervezni a babót akkor napi 1 doboz! Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal leraktam. Nehéz volt mert a férjem is nagy dohányos. Nem ítéllek el, de hidd el, hogy káros a picinek. ha nagyon nem bírod vegyél e-cigit van nikotin mentes folyadék is. Próbáld meg lerakni! nekem sikerült! Csak annyi, hogy átállítod az agyad. 9 hónap az egész, mi az az Õ életéhez képest ?! :) Próbáld meg megéri :)
Bizony nem. A családunkban a sógornõm is elszívott egy-két szálat végig a terhessége alatt, aztán asztmás lett a gyermek. Na most vagy ettõl, vagy nem ettõl. Én nem kockáztatnám a helyedben. Valahogy magamat okolnám egész életemben, hogy 9 hónapra nem tudtam abbahagyni a cigizést...
szia! Én az 5. héten tudtam meg, hogy terhes vagyok, és még legalább 1 hónapig cigiztem utána mert nem tudtam letenni! Aztán kiírtam ide 1 kérdést, hogy az a napi 1-2 szál árthat e? És bizony árthat! Legtöbben lehurrogtak, hogy milyen anya leszek ha 9 hónapra nem tudom letenni!? Bûntudatom támadt, hogy igazuk van és másik naptól már rá se gyujtottam. Nehéz volt megállni, mert párom is cigizik, sõt még most is az 19 hetesen, de muszáj! Gondolj arra, hogy abban az 5 percben amig elszívsz 1 szál cigit, addig a babád fuldoklik! E miatt a mondat miatt tettem le leginkább a cigit! A 9 hónapot és a szoptatási idõt ki lehet bírni! Nehezen, de kibirható! :)
Szerintem meg nem kellene magadat nyugtatgatni. A cigi káros és kész. Hiába jön ide pár ember, és mondja azt, hogy neki nem lett baja, ha a te gyerekednek éppen lesz. Ne arról próbáld magad meggyõzni, hogy ez nem gáz és nyugodtan szívhatsz napi 1-2 szálat, hanem arról, hogy ez káros, és a gyerekedet kellene elõtérbe helyezned.
Az én anyám is végig dohányzott terhesség alatt (több, mint 30 éve a doki mondta, hogy ne hagyja abba, mert rajtam jelentkeznek elvonási tünetek, max. 5 szálat engedélyezett). Soha nem voltam beteges, orvosnál az elmúlt 10 évben egyszer voltam felfázással. Nyilván az a legoptimálisabb, ha nem dohányzik, de ha nagyon-nagyon kell (mert bizony van ilyen), akkor inkább 1-2 szál, mint az idegbaj! Mindenképpen törekedj rá, hogy teljesen letedd. A másik oldala a dolognak, hogyha mégsem sikerül és tényleg valami lesz a gyerekkel (asztma, allergia, stb.), akkor rajtad múlik, hogy mennyire fog bántani a lelkiismeret. Mert valóban úgy van, hogy hiába írja sok ember, hogy neki nem lett baja, mi van ha a tiédnek mégis lesz? És nem bántani akarlak, mert én is elszívtam néhány szálat, mikor ki voltam borulva, az én gyerekem is nagy már és nem beteges egyáltalán (túlhordással, 4 kg felett született). De végig rettegtem, hogy nehogy baj legyen...
Anyám végigdohányozta velem a terhességet. Az elsõ 3 évemben élet és halál közt lebegtem, mert végig asztmatikus hörghurutom volt, amit végülis kinõttem, de nem múlt el rajtam nyomtalanul, még most is fogékonyabb vagyok felsõ légúti megbetegedésekre, mint az átlag. Hugom most hasonló cipõben jár, terhes és nem tudja letenni azt a kib..szott cigarettát, legszívesebben a fejét lerúgnám, de felnõtt nõ, nem mondhatom meg mit csináljon...
Szia! Én az 5. héten tudtam meg, hogy terhes vagyok és azonnal letettem a cigit, de addig úgy füstöltem (sajnos!), mint egy gyárkémény. Több példa van arra, hogy végigdohányzott terhességbõl semmi baja nem lett a babának, de ellenpélda is akad bõven, úgyhogy szerintem nem érdemes kockáztatni, fõleg nem az elején! Sérült gyerekekkel dolgozom és valószínûleg többükkel nem lett volna semmi probléma, ha az anyukájuk meg tudja tagadni a káros szenvedélyeit. Nem vagyok orvos, nincsenek kimutatásaim, de biztos vagyok benne, hogy nem tesz jót a kicsinek a cigaretta (dohányzás-->koraszülés-->egy csomó probléma és rendellenesség kialakulásának lehetõsége).
Szia! Én végig dohányoztam a 9 hónapot (nem vagyok rá büszke és még egyszer nem tenném) de szerencsénk volt és a lányomnak nem lett semmi baja. Sem koraszülött, sem alacsony súlyú, sem asztmás nem lett. Makk egészséges a mai napig is (4éves elmúlt). Természetesen hagyd el azt az 1-2 szálat is, és ha van még kérdésed írj nyugodtan privátot is. Éva
Amíg nem volt ez a dohányzás ellenes hisztéria, nagyon sok nõ dohányzott és otthon is dohányoztak. Még sem születtek asztmás, vagy egyéb beteg gyerekek. Ettõl függetlenül, okosabb, ha abbahagyod a dohányzást.
Nem akarlak elítélni, de ha 10 emberbõl 5 azt mondja, hogy nem lett baj, akkor megnyugszol és tovább dohányzol? Mindenképp hagyd abba! Lehet, hogy annak a kevés gyereknek, akinek nem lett baja, csak szerencséje volt.
Aki bagózik a terhesség alatt, a világ legnagyobb prolija és erre az a legszarabb mentség, hogy "van, amikor kell" az a pár szál, még terhesség alatt is. Ha olyan súlyos nikotinfüggõségrõl van szó, hogy az már a terhesség kihordását veszélyezteti (mert ilyen tényleg van), akkor orvosi felügyelet mellett lehetõség van nikotinpótlásra. Egyébként a cigi 90%-ban pszichikai függõség, a nehezén túl lehet lenni 2-3 hét alatt. Tényleg nincs kifogás arra, hogy a gyereked vérébe nyomatod a szén-monoxidot meg a az égésbõl felszabaduló kátrányt.

Ma vagyok 8+5 hetes babás, mivel kimaradt a 2. nemvárt, így kíváncsiságból csináltam még egy tesztet, de a tesztcsíkom elég halvány lett. A halvány csík jelentheti a magzat elhalását, vagy csak a teszt volt rossz?

A terhességi tüneteim a mai napig megvannak (émelygés,gyakori vizelési inger stb.) és semmi vetélésre utaló jel nem volt pl. görcs vagy vérzés.

Legjobb válasz: 3 eset lehet 1. elhalt a baba és emiatt csökkenni kezdett a HCG szintje 2. túl magas a HCG szinted és emiatt lett halványabb a teszt, a legtöbb teszt tájékoztatójában benne is van, hogy túl magas HCG-re is adhat negatív eredményt a mittudoménmilyen jelenség miatt (olvasd el) 3. vacak volt a teszt

3 eset lehet 1. elhalt a baba és emiatt csökkenni kezdett a HCG szintje 2. túl magas a HCG szinted és emiatt lett halványabb a teszt, a legtöbb teszt tájékoztatójában benne is van, hogy túl magas HCG-re is adhat negatív eredményt a mittudoménmilyen jelenség miatt (olvasd el) 3. vacak volt a teszt
Bocs, de a dokidat se értem mit riogat ezzel a baromsággal...
Szia! Én 8+6 voltam tegnap, és én is holnap megyek dokihoz! Majd megírod, mekkora a baby és mi a helyzet?
Bocs, most látom, hogy már írtad, hogy majd beszámolsz! Várom! Utolsó
A kérdező hozzászólása: Nem az én dokim mondta, hanem anyu dokija, még anno, amikor a húgommal volt terhes, de annak is 12 éves! Igen szerintem is baromság! :D
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenrõl beszámolok, amint megjártam a dokit!
A kérdező hozzászólása: Helló Mindenki! Megjártam a dokit, hál Istennek minden rendben, a baba jól van, dobog a pici szíve! CRL: 18, 8 mm :) A doki szerint ma vagyok 8 hetes és 5 napos!
GRATULÁLOK!!! :) (Gyere a friss kismamás topikunkba, ha érdekel és szeretnél beszélgetni írj nekem privit, és megmondom hol találod! :) )
Örülök, hogy minden ok. Nálam is mindent rendben talált a doki, a CRL 26 mm volt. 9+1 kismama
A kérdező hozzászólása: Gratula neked is! Szép "nagyok" vagytok már!!!
elsõ oldal második válaszoló vagyok. tegnap voltam dokinál, megmérte az én kicsikémet, 42 mm a CRL. cépen láttam már mindenét. 2 hét és mehetek a 12 hetes uh-ra, meg down szûrésre. kicsit csalódott vagyok mert hát megkértem a dokit h lenne az orvosom aztán azt mondta ezt meg kell még beszélni. csak nem tudom h mit miért, de nem baj, reménykedem h elvállal, mert hát egy nagyon jóm doki itt a környéken, de ha kekeckedik velem akkor megyek máshoz. ennyi. veletek mi újság? hogy vagy? nekem kicsit felerõsödtek a rosszullétek hányás meg ilyesmi, remélem hamar elmúlik majd. minden jót nektek üdv. Móni
A kérdező hozzászólása: Huh! Ez volt a legmegnyugtatóbb hozzászólás! Fõleg, hogy a végére írtad, hogy 23 hetes vagy már! Talán nekem is van esélyem, hogy jó hírekkel szolgál a doki hétfõn!;-)
Én is csináltam két tesztet, és nagyon halvány lett. De erre mondják : A halvány csík is csík.. :) 23 h km
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Remélem nem az elsõ variáció jön be!
szia én is, ha a babát nézem akkor 8+5 hetes vagyok, az utolsó mensi elsõ napja jan 17-én volt, 26 napos ciklusokkal . te hogyan érzed magad?
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak: Nekem jan.24. volt az utolsó mensim idõponja, azóta elég intenzíven jelentkezett egyik-másik tünet, pl. émelygés, vizelési inger, kávéundor. A hasam alján érzek izomlázszerû fájdalmat, de azt mondják, hogy ez a méh növekedésében megkövetkezõ szalag nyúlásától van. Egyébként jól vagyok. Most egy kicsit elkenõdve a halvány teszt miatt, de remélem hétfõn már okosabb leszek, és nagyon bízom abban, hogy a baba nem halt el. Vannak, akik szerint el kezd egy idõ után csökkenni a hcg szint és ez okozza a halvány csíkot. Remélem tényleg csak errõl van szó!
Ha tudod, h 9 hetes terhes vagy minek csináltál tesztet? Most csak saját magadat idegesítetted fel! Nyugi, szerintem felejtsd el és nyugodj meg ne kombinálj!!!!!!
második válaszoló vagyok. megértem aggodalmadat, nekem is sokszor jár az a fejembe h mi történhet odabent, minden rendben van e, mivel nagyon sok rémisztõ történetet hall az ember és mint tudjuk a 12 hétig de utána is bármikor történhet bármi, ne adja az isten mert semmi bajon ne menjen át egy kismama sem, de sajnos elkerülhetetlen. az elsõ nekem ki sem fejlõdött üres petezsákom volt 6 héten mûtöttek. tehát megértelek. a tesztet mert tényleg mért csináltad? nyugtasd magad h vannak tüneteid és nyugodj meg míg mész a dokihoz, minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: A tesztet anyu tanácsára csináltam, mert anno, amikor a húgommal volt várandós, az õ dokija azt tanácsolta, hogy csak akkor menjen hozzá, ha kimaradt a második menstruációja is és az akkor készült teszt is pozitív! A saját eszemtõl nem csináltam volna meg, mert hülyeségnek tartottam az ötletet.Nem értettem, hogy miért kell még egy teszt, ha amúgy is kimaradt a második?!
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a biztatást, hétfõn megyek dokihoz, majd megírom, hogy mi volt!
Nem akarom megsérteni anyudat, de azóta haladt ám már az orvostudomány! Ha egy héttel ezelõtt mentél volna, akkor is dobogó szívû magzatkát láttatok volna, és nem lennél ideges. De így is minden rendben lesz, majd írd meg mi volt!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy ezt mondod, bár nagyon szeretem anyukámat én is mondtam neki, hogy, már az is elég rég volt, amikor a húgommal volt terhes, mert annak is már 12 éve, és attól, hogy akkor azt tanácsolta a doki, az nem jelenti azt, hogy törvényszerûen mindenkinek így kell csinálnia. Én már a hét elején akartam menni dokihoz, de azt mondta, hogy várjak még. Hát vártam! És most csak annyi lett az eredmény, hogy idegeskedhetem addig, amíg be nem bizonyosodik, hogy lehet, hogy nincs semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen megírom, hogy mi volt! Köszi még egyszer mindenkinek a biztatást!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon örülök, hogy jól vagy, mi is jól vagyunk, már megvan a kiskönyvem és holnaphoz egy hétre megyek 12. hetes uh-ra!!!

Most vagyok 8, 5 hetes babás. Már kb.2-3 hete émelygek. Van valamilyen gyógytea vagy tipp a leküzdésére?

második gyerk?c lesz, az els?vel két hétig volt ilyen gondom, csak reggel és kicsi keksz segített. de most nem így van :( az sem segít, ha folyamatosan eszek, iszok.

Legjobb válasz: Próbáld meg a Salvus vizet, nekem segített.

Próbáld meg a Salvus vizet, nekem segített.
Nekem a gyömbér vált be és a B vitamin (valami komplex dolog de sajnos nemtudom a pontos nevét, csokis íze van és rágótabletta). Én a hatodik hónapig émelyegtem, aztán elmúlt. Remélem neked hamar elmúlik! Jó egészséget!
homeopátia sepia, ipeca, bryonia, tabacum, cocculus, ignatia, nux vomica ez mind más tipusú, vagy más napszakban lévõ hányingerre van. Ki kell választanod, ami rád jellemzõ. http://homeopatia.info.hu/index.php?doc_id=15&lang=hu&mode=H.. Itt letöltheted a kis füzetkét, amiben benne van. jobbulást
A kérdező hozzászólása: köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!