Találatok a következő kifejezésre: 7napja nem meg a mensim (5 db)

7napja nem jött meg a mensim ez baba?

Nagyon izgulok, de még egy két napot várni akarok megmondom öszintén nem csináltam tesztet eddig mert féltem egy ujjabb csalodástól eddig pár nap után mindig megjött most viszont pont egy hete késik ez baba??

Legjobb válasz: Ahelyett hogy feleslegesen spanolod magadat az illúziókergetés netovábbját ûzöd, 1 héttel a mensi elmaradása után már csinálhattál volna egy tesztet, mert ha tényleg babát vársz akkor már pozitív lesz biztosan.

Ahelyett hogy feleslegesen spanolod magadat az illúziókergetés netovábbját ûzöd, 1 héttel a mensi elmaradása után már csinálhattál volna egy tesztet, mert ha tényleg babát vársz akkor már pozitív lesz biztosan.
Csinálj egy tesztet. Jobb, mint végig izgulni. Már ki kell mutatnia a terhességet. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: igazából nem izgulok, teljessen higgadtam várok minden egyes napot és nagyon örülök ha eltelt egy nap és semmi nincs.fogok tesztelni szerintem holnap után
A kérdező hozzászólása: lehet buta kérdés, de tapasztalatlan vagyok ha elmegyek egy nögyogyászhoz akkor hogy zajlik ez a dolog? azt sem tudom, hogy kezdjem?!
Hát tényleg tapasztalatlan vagy, szó ami szó. Amíg nem csinálsz egy tesztet addig nem nagyon van mirõl beszélni. Egy pozitív teszttel már el lehet menni nõgyógyászhoz, de addig amíg nincs mire hivatkozni?! Az orvos is ezzel kezdené, hogy elkûld laborba, ami másnapra van meg. Ezt a tortúrát megspórolhatod magadnak egy gyógyszertárban kapható teszttel. Ha 7 napja késik akkor kb 5 hetes terhes vagy ezt már a tesztek kimutatják. Ha nehezen jött össze a baba, pláne nem értem, miért nem tesztelsz és mész orvoshoz lehet, hogy kapnál terhesség támogató gyógyszert, hogy meg is maradjon az a gyerek. Én egy kicsit komolyabban venném a dolgot.
A kérdező hozzászólása: nekem nem ment el babám soha. csak egy évig probálkoztunk és nem jött össze.én nagyon is komolyan veszem hisz ezt akartam eddig, csak most elég nehéz ponton vagyunk a párommal.ráadásul egyedül vagyok nincs család aki támogatna.szoval kicsit félek mert a babát mindenkép megtartanám, de lehet egyedül maradok.
Az utolsó válaszoló vagyok. Sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetben vagy. Viszont akkor annál inkább kénytelen leszel egyedül intézni a terhességgel kapcsoletos dolgokat. Tehát az elsõ egy teszt, utána mehetsz a dokihoz õ ad egy csomó beutalót a laborba meg belgyógyászatra ezek rutin vizsgálatok. Mindenkinek meg kell csinálni. Ha már van valamiféle papírod arról, hogy terhes vagy akkor el kell menni a védõnõhöz akitõl megkapod a kiskönyvedet. Innentõl kezdve az orvos meg a védõnõ majd megmondja mikor mit kell csinálni. Nagyjából erre lehet számítani. Erõt, kitartást kívánok és azt, hogy rendezõdjön az életed és boldog légy a babával.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, bár teljessen kivagyok 2 napja csak sirok, hogy eddig amit együtt akartunk egy évig azt most lehet egyedül kell végig csinálnom.és keressem magamba a hibákat, hogy én nem vettem észre, de nem vagyok hülye hisz két hete is a babáról beszélt nekem.szoval kivagyok
Megint én vagyok. Ne keseregj bár ezt könnyû mondani, egyszerûen nem õ a párod és kész. Vagy az is lehet, hogy csak megijedt és ha megnyugszik minden rendbe jön. Nem tudom hány évesek vagytok, lehet most szembesült a valósággal és betojt. De ha ez így van, akkor mellette is egyedül lennél a problémákkal. A társas mgánynál nincs rosszabb hidd el. Én is elváltam és soha de soha nem bántam meg. Arra gondoltam mindig, hogy ez azért rtörténik velem, mert valami sokkal jobb dolognak kell helyet csinálni az életembe és a sors így intézi. Hát és milyen igaz lett ez. Van jó munkám ami sose lett volna a férjem mellett és van egy igazi társam is és babát várunk meg egy csomó jó dolog történik körülöttünk. Aztán hasonló helyzetben is voltam mint te, de én nem tartottam meg a babát, mert beteg lett volna és egyedül nem tudtam volna akkoriban eltartani, még magamat is nehezen tudtam. Ha beszélgetni szeretnél, vagy úgy érzed tudok segíteni írj privit.
Elejétõl.....
Terhesteszt megmondja, hogy terhes vagy-e. Mi nem tudjuk.
A kovetkezo menszi elso napjatol visszafele 14 napot, ha 28 naposak a ciklusaid, akkor a menszi elso napjatol szamitott 14. nap is ugyanaz. Az esely nincs teljesen kizarva, hogy terhes legyel, de eleg keves a % ra.
Mennyit késik azóta a mensid? 2 napot, vagy 3 hetet vagy mennyit?
Lehet, hogy az vagy lehet, hogy nem. Egyéntõl függ, de nem olyan könnyû teherbe esni a környezetembe kapásból tudnék mondani 3 párt akiknek vagy még nem jött össze a baba vagy nagyon nehezen, szóval nem könnyû teherbe esni

A tri regol tabletta hogyan hat? Tényleg meggátolja a peteérést? és a 7nap szünet alatt hogy jelentkezik a mensi? 7nap alatt nem érik meg a pete. Bocs de nem igazán világos.

Legjobb válasz: Tegnapi 23:33-hoz csatlakozom. 7,5 évig szedtem a tri-regolt és sosem volt semmi bajom tõle (1-2 köztes vérzés becsúszott, de az belefér). Néhány hónapba telt az elején, amíg a szervezetem megszokta, de aztán szépen beállt és én is kb. a 3-4. kihagyott napon kezdtem vérezni és az 1-2. tablettáson lett vége. Amikor babát akartunk, abbahagytam a szedést és utána már a negyedik hónapban megfogant a baba. Ha az orvos a tri-regolt javasolta neked, nyugodtan szedheted, ne filozofálj vagy aggódj túl sokat. A leírásában egyébként pontosan elmagyarázzák a hatásmechanizmusát is. Ha mégis kiderülne, hogy valamiért nem válik be nálad, írnak másikat. Ne felejtsd el, hogy minden gyógyszernek lehetnek az elején kellemetlen mellékhatásai, amik, ha normális kereteken belül maradnak és te se dramatizálod túl, 1-2 hónapon belül (amint a szervezet is hozzászokik az új rendhez), megszünnek.

Tegnapi 23:33-hoz csatlakozom. 7, 5 évig szedtem a tri-regolt és sosem volt semmi bajom tõle (1-2 köztes vérzés becsúszott, de az belefér). Néhány hónapba telt az elején, amíg a szervezetem megszokta, de aztán szépen beállt és én is kb. a 3-4. kihagyott napon kezdtem vérezni és az 1-2. tablettáson lett vége. Amikor babát akartunk, abbahagytam a szedést és utána már a negyedik hónapban megfogant a baba. Ha az orvos a tri-regolt javasolta neked, nyugodtan szedheted, ne filozofálj vagy aggódj túl sokat. A leírásában egyébként pontosan elmagyarázzák a hatásmechanizmusát is. Ha mégis kiderülne, hogy valamiért nem válik be nálad, írnak másikat. Ne felejtsd el, hogy minden gyógyszernek lehetnek az elején kellemetlen mellékhatásai, amik, ha normális kereteken belül maradnak és te se dramatizálod túl, 1-2 hónapon belül (amint a szervezet is hozzászokik az új rendhez), megszünnek.
A fogamzásgátló tabletták meggátolják a peteérést. A 7 napos szünetben sem lesz beteérés és nem menstruálsz, hanem megvonásos vérzés jelentkezik. Így reagál a szervezet a hormonmegvonásra. Ezt hasonlítani lehet a vetéléskori vérzésre.
Ezt szedtem 7 évig!Most hogy szeretném 2 éve nem esek teherbe! Szervi oka nincs úgyhogy lehet hogy köze van hozzá!!!!!!
A kérdező hozzászólása: én a terhességem elött szedtem kb 3-4évig.áprilisban hagytam abba decemberben már terhes voltam.most kezdtem újra mert valahogy a spiráltól is odzkodok az meg gyulladást kelt hogy ne legyél terhes.én spirál mellett fogantam ráadásul.de valahogy ez a peteérés gátlás se túl szimpatikus.most pl a 6. napon jött csak meg és mikor újra szedem akkor 1 nap után el is múlik a vérzés.
án ezt szedem már 8 éve, de én jólmûködök tõle. nekem a 4. napon jön meg, és kb 4 napig tart.én megvagyok vele elégedve. amúgy minden foggátló gátolja a peteérést.
A kérdező hozzászólása: úgy a tablettával nincs gondom nekem se.de még a hormonjaim nincsenek a helyükön mert augusztusba még szoptattam és érzem, hogy még mindig van tejem, de már 2éves elmúlt a gyerköc.csak valahogy most tudatosult bennem, hogy ez gátolja a peteérést és meglepödtem.azon is hogy mikor több évig szedtem mindig küldtek évente vérvételre májfunkciót nézni.most meg csak simán felirta a cerazette helyett.mert elötte tri regolt szedtem
A kérdező hozzászólása: csak kíváncsiságból kérdezem, személyes tapasztalatokat várnék, vagy amit hallottatok ilyen esetekrõl
Ha késõbb van ovuláció, akkor késik a menszi is. Ha nem akkor hormonális probléma, mert 14 nap körül kell lennie az ovuláció utáni idõnek.
A kérdező hozzászólása: de én itt pl olyat olvastam, hogy elõfordul, hogy elõtte legyen, vagy netán közbe:O(persze ritka esetnek írták) És ezért fordult meg a fejembe ez, hogy akkor lehet megjön az olyannak akinek elõtte pár nappal van.
Az egyik barátnõm mikor terhes maradt a 2. kisfiával menszi elõtt 3 nappal szeretkeztek védekezés nélkül, és már nem is jött meg neki. 30-ra várta, de 9 hónap múlva 27-én szült. De ilyenkor spontán tüszõrepedés lehet, amit megelõzhetett egy másik rendes idõben, mert, ha nem reped meg akkor nem is jön meg.
Doki.
Menj el orvoshoz mert az egyik barátnõm is így volt!
A kérdező hozzászólása: Mi történt vele? Írt fel másik gyógyszert a doki?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!