Találatok a következő kifejezésre: 7hetes kisfiam nem (6 db)

7hetes kisfiam még semmi rendszerességet nem állitot be magának. Mikorra várhatom, hogy megteszi?

Legjobb válasz: Nekem 11 hetes a kislányom de még mindig semmi rendszer nincs a napjainkban.Pedig a séta meg a fürdés mindig ugyanakkor van.Ha lesz is rendszer akkor sem állandó.Hisz egyszer front van azért nem alszik aztán majd jön a foga stb.

Nekem 11 hetes a kislányom de még mindig semmi rendszer nincs a napjainkban.Pedig a séta meg a fürdés mindig ugyanakkor van.Ha lesz is rendszer akkor sem állandó.Hisz egyszer front van azért nem alszik aztán majd jön a foga stb.
A rendszerességet neked kell kialakítani az õ igényeihez mérten. A fürcsi csak egy dolog. Ha szoptatsz azt tedd igény szerint ha tápis akkor 3-4 óránként. Aztán kis játék és alvás. És a napi rutinok mindíg nagyjából ugyan abban az idõben történjenek. Az én lányom öt hetes korára már átaludta az éjszakákat és meg volt a rutinunk is, de ez baba függõ. Nem lehet és nem szabad összehasonlítani a babákat és a szokásaikat. Figyeld õt és az igényeit és meglátod hamar sikerül majd a napi program beosztása. 8, 5 hós kislány anyukája
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem kicsit túlmisztifikálják ezt a rutin-dolgot.Az én lányomnak hetente más a rutin, Én kb ugyanazokat a dolgokat próbálom tenni a megszokott sorrendben, de pl új hangot tanul-kicsit beszédesebb-rögtön kimarad a délutáni alvás. Utána új rend alakul ki-aztán jön egy front-annyi a rendszernek. Négy és fél hós.
A 6, 5 hós lányomnak semmi rendszer nincs az életében (még a fürdés sem, több órás eltérés is lehet). Lesz neki elég rendszer majd az életben, ha oviba megy. Én így gondolom. sokak szerint a rendszeresség biztonságot ad a gyereknek. Szerintem meg az ad neki biztonságérzetet, hogy én ott vagyok neki:) Azt hiszem, rajtad múlik inkább!
Nem az volt a kérdés, hogy a te gyerekednek van e rendszer az életében hanem hogy mikorra áll be általában a babánál a renszeresség. Az hogy te nem alakítottad ki a te bajod és ezt nem most fogod megbánni hanem csak késõbb.
14:17- es a 18:31-esnek. A kérdésre tessék válaszolni, vagy példát mondani, hogy Te hogy csinálod...
20, 18-nak üzenem, hogy én a 18, 31-es vagyok és már válaszoltam 11, 46-kor. Ezér is írtam amit írtam másodszor. R-go én már válaszoltam a kérdésre de õ nem!

Lehet, hogy a 7hetes kisfiamnak már kb.2hete nem fáj a hasa és most megint hasfájós?

Legjobb válasz: A klasszikus "hasfájósság" a 3-4. héten kezdõdik, és kb. 3 hónapig tart folyamatosan. Szerintem a Te csöppségednél nem errõl van szó. Én inkább arra gondolnék, hogy olyat ettél, ami bántja a kis gyomrát.

A klasszikus "hasfájósság" a 3-4. héten kezdõdik, és kb. 3 hónapig tart folyamatosan. Szerintem a Te csöppségednél nem errõl van szó. Én inkább arra gondolnék, hogy olyat ettél, ami bántja a kis gyomrát.
A kérdező hozzászólása: tápszeres az elejétõl :(

7hetes kisfiam 5hete nem tud székletelni. A kakila nem kemény. Már mindent kipróbáltam:infakol, Laevolac, Gripe Water, kamilla tea. Már 5-dik napja nem kakilt hiába szélcsövazam. Mit tehetnék?

Anyatejet kap,de sajnos tápszerrel pótolni kell.

Legjobb válasz: Ha nem fáj neki a hasa akkor szerintem ne tegyél semmit.Azt írja egy szakkönyv hogy a 7 nap kihagyás normális lehet a babáknál.Próbálj te inni levolakot, az lazítja a székletet és az anyatejjel neki is jutni fog.

Ha nem fáj neki a hasa akkor szerintem ne tegyél semmit.Azt írja egy szakkönyv hogy a 7 nap kihagyás normális lehet a babáknál.Próbálj te inni levolakot, az lazítja a székletet és az anyatejjel neki is jutni fog.
Szia! Nekem is viszonylag ritkán kakil a babám, 3-4 naponta. A védõnõm azt mondta, hogy a heti egy még normálisnak mondható. A 3. napon azért már nehezen tûri a babám, gondolom fáj a hasa emiatt. Én Viburcol kúpot szoktam neki adni ekkor, ez homeopátiás készítmény, és általában másnapra mindig tud kakilni. Persze lehet, hogy nem ettõl, de esetleg egy próbát megér, ha gondolod. Minden jót!
Szia! A tesóméknak egyszer ugyanilyen problémájuk volt! Már teljesen kivoltak, mert nekik sem volt kaki! Végül a babamasszázs segített. Egyszerû mozdulatok. Lehet kapni róla könyvet a libriben, vagy talán a védõnõd is tud segíteni, de még talán itt a neten is van leírás. Nekik segített. Masszázsok után meg lett a "termés"! Megvan hogy mit kell tenni, milyen has-simogatást kell csinálni, kis lábait behajlítva a hasához "nyomni" (nem erõsen)....stb., hogy siker legyen székrekedés esetén. Sok sikert! 37 hetes kismama
Az elõzõ hozzászóló vagyok. Nekem ez van meg, nagyon jó! http://www.libri.hu/hu/images/libri_cover/26373?type=4


A kisfiam (7hetes) pár napja nagyon elkezdett nyáladzani és a nyelvét dugdossa, mitöl lehet ez? Jönne a foga, nem korai még? A szája alatt már kis piros kiütések vannak, a nyáltol lehet mivel kenjem?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is akkor kezdett nyálazni, de csak most, három hónap múltán jött ki az elsõ fogacskája. Én a pattanásokkal nem csináltam semmit. Egy-két nap alatt leszáradnak.

Az én kisfiam is akkor kezdett nyálazni, de csak most, három hónap múltán jött ki az elsõ fogacskája. Én a pattanásokkal nem csináltam semmit. Egy-két nap alatt leszáradnak.
Lehet a fogzás. A fogzás már sokkal hamarabb megindul, mint amikor már szemmel látható és kibújik. Az én lányom is kb 7-8 hetesen kezdet el nyáladzani és pattogzott ki a bõre a nyálától a szájánál. Most 4 hónapos és ömlik a nyála, a keze állandóan a szájában, de még csak látszik a fogacskája nem bújt ki.Kend be a száját vékonyan sima gyógyszertári popsikrémmel alvás elõtt. Én is ezzel kenem a doki tanácsára.
Szia! Szerintem ez nem szájpenész, inkább a foga. (A szájpenész apró fehér foltokban jelentkezne a szájában, anyelvén.) Elkezdtek mozgolódni a fogcsírák, az okozza a tüneteket, mármint a nyálzást és a rágcsálást. A Dentinox gél nem segít, mert egy pillanat alatt lenyalják a picik, és már nem is ott hat, ahol kellene. Ezt sajnos el kell viselniük. Ha az éjszakák már nagyon fárasztóak, és valószínûleg a fogzás miatt, adhatsz neki nagyon kicsi fájdalomcsillapítót. Mi Nurofent használunk, fogzási fájdalomra is jó. A piros pöttyök pedig attól vannak, hogy a szájban vannak bacilusok, amik a nyállal együtt kijönnek, és a bõrön kezdenek el kicsit tenyészni. Arra mi Sudocremet használtunk, és gyakrabban mosdattuk. Kitartás, el fog múlni minedegyik tünet. -Macska-
az én kislányom is ezt csinálta...szerintem szájpenész...vegyél rozsamézt a patikába vagy a védõnõvel iras fel broxin ecsetelõt..
A kérdező hozzászólása: Akkor nem szájpenész?A másodiknak: fájhat is ilyenkor neki a foginye?nem volt nálatok olyan hogy szopi közben rángatta magát és nyüglödött meg alvás közben is felsirt és aludt tovább?!

Alkalmazható a Klion D 100 hüvelytabletta szoptatás alatt? A nődokim ezt írta fel és a tájékoztatójában benne van hogy nem alkalmazható.7hetes a kisfiam és most nem tudom mit tegyek. Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha a nõdoki írta fel nyugodtan használd. Szinte minden gyógyszer tájékoztatójában az van, hogy terhesen/szoptatás alatt nem alkalmazható, a gyártó csak bebiztosítja magát ezzel. Doki nyilván tudja mit lehet és mit nem. Ráadásul ez csak hüvelytabletta, helyileg hat, még a te szervezetedbe is elenyészõ mennyiség szívódhat fel a hatóanyagból.

Ha a nõdoki írta fel nyugodtan használd. Szinte minden gyógyszer tájékoztatójában az van, hogy terhesen/szoptatás alatt nem alkalmazható, a gyártó csak bebiztosítja magát ezzel. Doki nyilván tudja mit lehet és mit nem. Ráadásul ez csak hüvelytabletta, helyileg hat, még a te szervezetedbe is elenyészõ mennyiség szívódhat fel a hatóanyagból.
A szoptatasi tanacsado nekem azt mondta, hogy a huvelytabletta nyugodtan mehet, de ha kaptal hozza szajon at szedhetot is, az nem javasolt, csak ha nagyon nincs mas megoldas.

Veszítettetek el úgy babát, hogy a nagytesó megrugott? 7hetes vagyok, és épp az elöbb rúgott hasba 2éves kisfiam. Hát mit ne mondjak érzem a rúgás helyét. Nem lesz baj, ugye?

Legjobb válasz: Nagyon szívósak ám a pici magzatok,hatalmas rugásra lenne szükség ahoz,hogy veszélybe kerüljön a picike a hasadban.

Nagyon szívósak ám a pici magzatok, hatalmas rugásra lenne szükség ahoz, hogy veszélybe kerüljön a picike a hasadban.
Ne izgulj! A nõi szervezet úgy van összerakva, h vigyáz a pocaklakóra. Az én fiam 6 hónapos volt, amikor újra terhes lettem. Cipeltem, rugdosott, az ölemben vészkelõdött folyamatosan. Vigyáztam amennyire tudtam, de egy-egy rúgásokat nem tudtam én sem kivédeni. Semmi gond nem volt a terhességem alatt. Majd, ha megszületik a pici azt is megtanulod, hogyan lehet félkézzel tartani a picit és szoptatni, míg a másikat a másik kezeddel rakod fel a WC-re :) . A második már bent a pocakban megtanulja, h van kint egy erõsebb, nagyobb valaki, aki bizony behatárolja a mozgásteret. :)
Én biztos elmennék egy orvoshoz megnézetni magam. reméljük nincs semmi baj.
pihenjél, ne csinálj most semmit biztosan nem lesz baj. a másik picivel pedig óvatosabban játsz, ne emelgesd meg ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: hát pelenkáztem és kicsit túlpörgött :( amúgy nem rugdalózik, vigyáz rám, ha szólok.
pont a pelenkázón rugdalózás miatt kérdeztem rá ugyan erre a domimnál, és mondta, hogy úgy van "kitalálva", hogy ne legyen baja a picinek odabent. engem is el szokott néha találni a lányom a pelenkázón, és nem éppen kellemes, de a babának nem lesz baja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, már nem is fáj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!