Találatok a következő kifejezésre: 72 órás lehet (82 db)

Ha a 72 órás tabit, csak úgy kaptam a barátnőmtől, lehet valami bajom ha beveszem?

mert tegnap feküdtem le a barátommal, használtunk gumit, de biztos akarok benne lenni, hogy nem vagyok terhes.

Legjobb válasz: Úgy tudom a 72 órás tabik között is van sok fajta. minden emberre másképp hat, van aki meg sem érzi és van aki sokat szenved tõle. Nem beszélve arról hogy mennyire felborítja a hormonháztartást. Ha nem szakadt ki a gumi akkor inkább ne vegyél be 72 órásat. Inkább használj fog.gátlót, vagy egyéb védekezési lehetõséget!

Úgy tudom a 72 órás tabik között is van sok fajta. minden emberre másképp hat, van aki meg sem érzi és van aki sokat szenved tõle. Nem beszélve arról hogy mennyire felborítja a hormonháztartást. Ha nem szakadt ki a gumi akkor inkább ne vegyél be 72 órásat. Inkább használj fog.gátlót, vagy egyéb védekezési lehetõséget!
A 72 órás tabletta csak a legvégsõ megoldás, ha kiszakadt a gumi! Nálatok ez nem történt meg, teljesen felesleges lenne bevenned, mert úgy felborítaná a hormonháztartásodat, hogy hónapokig nem jön helyre! Most akkor majd mindig ha szexeltek a barátoddal beveszel utána egyet? Ez nem csak egy sima gyógyszer, amit bármikor bekapkodhatsz! Válassz inkább egy olyan fogamzásgátlási módszert, amely közel 100 %-os pl. fogamzásgátló tabletta!
Ha nem szakadt ki a gumi, akkor teljesen felesleges megbolygatni a hormonháztartásod azzal, hogy beveszel egy ilyen magas hormontartalmú készítményt. Nem hiába receptköteles hidd el. Eszedbe se jusson a barátnõdtõl kapott gyógyszert bevenni. Honnan tudod, hogy nem járt le például? Én sem értem, hogyha ezentúl lefekszel a barátoddal, akkor mindig be akarsz majd venni sürgõsségi fogamzásgátlót? Ha ennyire görcsölsz azon, hogy terhes lehetsz, akkor vagy ne szexeljetek, vagy szedjél fogamzágátlót és használjatok óvszert egyszerre, így már tényleg nem eshetsz teherbe.
Ha biztos, hogy nem szakadt ki, akkor nehogy bevedd. Ilyet én már csináltam, de azért, mert tényleg azt hittük, hogy kiszakadt, rohantunk a dokihoz, õ felírta, bevettem, és amikor megnyugodtunk, hogy már nem lehet gond, akkor néztük meg újra az óvszert, és kiderült, hogy csak én voltam a külsején, nem a barátom. Tehát nem lesz tõle semmi bajod, de a gumi 99, 9%os védelmet nyújt, szóval ha nem szakadt ki, ne vedd be, mert én még 3 hónap után is éreztem a hatását, mert ingadozóan jött meg.
Van úgy, hogy beveszi valaki, és meg se érzi, velem pl ez volt. De nem ajánlom, hogy bevedd. Ha védekeztetek óvszerrel, akkor felesleges. Vagy mit gondolsz, minden egyes alkalom után rohansz majd az ügyeletre tabit kérni, úgyhogy közben óvszerrel védekeztek elvileg??? Ha heti többször szeretkeztek akkor is??? Ez ám nem játék, hatalmas adag hormon van benne, én úgy tudom évente egyszer szabad max bevenni, úgyhogy ne lõdd el a lehetõségeidet ilyen butaságokkal. Akkor vedd be, amikor tényleg szükséged van rá.
A kérdező hozzászólása: Jóó..azért ezt én sem igy gondoltam h minden szex után..de köszönöm a válaszokat:D..szal röviden ha nem szakad ki a gumi akk majdnem tuti h nem lehetek terhes^^
a gumi 95%os védelmet ad

A 72 orás tabit nögyogyásznál fel-e lehet iratni? Valoban 72 orában beleférve be kell szedni vagyis akkor 12 oránként? Beágyazodási két hét után még hatásos a 72-órás tabletta?

2.a terheségi elvetetés meddig lehet injekcioval? ,az abortuszal hányadik hét után nem lehet már elvetetni?,az egyöttlét után 2 ét kell a beágyazodásnig hamarabb is jelentkezhetnek a tünetek:hányinger,étvágytalanság,alvás vágy?

Legjobb válasz: Milyen 12 óránként?? Meg, hogy az istenbe lenne hatásos két hét után, szerinted a 72 óra hány nap mégis???

Milyen 12 óránként?? Meg, hogy az istenbe lenne hatásos két hét után, szerinted a 72 óra hány nap mégis???
húúú basszus, hogy 22évesen ilyen hülye legyél... ezzel most még jobban leégetted magad...
1. A 72 órás tablettát nõgyógyász írja fel, de csak a baleset megtörténe után(pl. felelõtlenek voltatok nem védekeztetek vagy kilyukadt a gumi) "72 orában beleférve be kell lenie szedve vagyis akkor 12 oránként"-ezt nem értem "beágyazodási két hét után még hatásos a 72-órás tabletta"-nem a 72 órás tabletta az aktust követõ max.72 óráig hatásos. Minél késõbb veszik be, annál kevesebb a hatékonysága 2. a terhesség 12.hetéig lehetséges az abortusz (az injekciót nem tudom meddig alkalmazzák), persze ez után is végeznek, ha baba valamilyen genetikai rendellenességben szenved vagy az anya élete veszélyben van. Terhességi tünetek csak a beágyazódás után (tehát legkorábban az együttlét után 2 héttel) jelentkezhetnek. 3. Ha megjön a lánynak a mensije, szabad szeretkezni, de óvszerrel mert ilyenkor a méhszáj kicsit nyitva van, és nagy a fertõzésveszély. Emelett ha van gusztusod hozzá, akkor nyugodtan.Védekezés nélkül semmikor sem szabad együtt lenni, bármikor teherbeeshet, nem csak peteéréskor (peteérés a mensije elsõ napjától számolva kb. 11-16 nap, de legtöbbször van rendkívüli peteérés is pl.orgazmus is kiválthatja. 4.Igen teherbeeshet, hisz az elõváladék is tartalmaz megtermékenyítésre alkalmas spermiumokat, tehát hiába vennéd ki a péniszed elélvezés elõtt, a vágycseppek már rég bent lesznek. Bocs de próbáltam a te stílusodban válaszolni, hogy megértsd! És nem "SEGICSÜNK", hanem segítsünk.
A 72 órás tabletta nem azért 72 órás mert 12 óránként kell bevenni, hanem az aktust követõen 72 órán belül.Minél elõbb veszed be, annál nagyobb az esély arra, hogy nem maradsz terhes. Abortuszt pedig 3 hónapos terhességig végeznek. Akkor szexelsz amikor akarsz, nincs olyan, hogy szabad, vagy nem.Menstruáció alatt is lehet szexuális életet élni, csak jobban oda kell figyelni, mert nagyobb a fertõzésveszély.Gumi ilyen esetben meg fõleg ajánlott. A megszakításos közösülés nem a legbiztonságosabb módszer, nem mindenkinél válik be.Mert ugye az elõváladék is tartalmaz hímivarsejtet.De ennél a módszernél, jó ha tudod, hogy mikor van peteérésed, és akkor valami mással is kell védekeznetek.De ehez az kell, hogy rendszeres legyen a menstruációd. Vannak olyan nõk, akiknek terhesen is megjön az elsõ egy-két menszesze. Szerintem neked még nem ilyenekkel kellene foglalkoznod, mert a kérdéseidbõl ítélve nagyon fiatal vagy még a szexhez.
jah, és igazad van, te még gyerek vagy! Ezzel legalább egyetértek... hány éves vagy? 12?
jaj, te még inkább olvass és tanulj ne szexelj. Az órán is oda kéne figyelned, a helyesírásod pocsék. Annyira buta vagy, hogy a helyedben nem égetném magam ilyen kérdésekkel. Szerinted a 72óra hány nap??? 32, hogy még belefér a két hét?????? mégis mit gondolsz miért 72órás tabi a neve???? Inkább még ne a pasizással meg a szexszel törõdj, amíg ilyen alapvetõ dolgokkal sem vagy tisztába!!!!!!
Mindannyian válaszokat keresünk. Csak kicsit nehéz úgy válaszolni négy kérdésre, hamár rögtön az elsõnek nincs semmi értelme. Tudod mit? Inkább ne dugjál! Abból nem lehet baj.
A kérdező hozzászólása: miért kell itt feleslegessen irni? a másik dolog meg .hogy szlovákiábol irok , itt eccere 4 nyelvet tanitanak! magyar, szlovák, orosz és német most akkor igazodj ki az évesk során te köcsög!! és fiu vagyok ki 22 éves a sexeléshez ezt nem kell tudni! elég ha van gumid és dugsz! (ezek csak érdekes kérdések mivel még nemvolt terhes a barátöm)
Még te vagy felháborodva???Mit képzelsz? 22 évesen már ilyen alapvetõ dolgokkal tisztába lehetnél és már megtanulhattál volna írni! Azt hittem valami kis sz*rcsimbók 14 éves érdeklõdik!Pff!
A kérdező hozzászólása: nem kötöszködöket keresek hanem válaszokat
Nem hallottam még az injekciós elvetetõs dolgot. Ez még nekem is új. Terhességet megszüntetni a 12.hétig lehetséges. Ha esélyes, hogy a párod megtette a tõle telhetõt, akkor fordulj nõgyogyihoz, õ felír neked 72 órásat. Inkább ezt szedd be, mintha drasztikusabbra kerülne a sor. Én évekig úgy védekeztem, hogy az utolsó pillanatban vette ki. De azt tudni kell, hogy szex közben is jöhet némi ondó, tehát nem 100%. Ez vagy pasi, vagy alkalom függõ. Én már rég terhes voltam, amikor még mensiztem. Szóval ez sem mérvadó. Szedj gyógyszert. Ennél jobb nincs. Hormonálisan téged is rendbe rak. De csak abban az esetben, ha az orvos választja ki neked a megfelelõt.
Jaj, ne legyetek már gonoszak! Örüljetek, hogy érdeklõdik. Ebbõl is tanul. Jobb, ha inkább hülyeséget kérdez, mintha semmit.
Nõdoki rja fel Azért 72 órás tabi, mert csak úgy hat, ha ez idõn belül veszed be. 72 órán belül minél késõbb, annál gyengébb a hatása és annál valószínûbb, hogy terhes maradsz. Beágyazódás után cseszheted, mert ez nem abortuszt okoz, a meglévõ magzatot hajtja el, hanem a begyágyazódást akadályozza meg. 8.hétig csinálnak abortuszt, hacsak nincs gubanc a magzattal, mert indokolt esetben ez idõn túl is. A legelsõ tünet a beágyazódással egy idõben jelentkezhet, ha arra érzékeny a szervezeted. Általában inkább a 2. hónap körül kezdenek jelentkezni a tünetek. Mensi alatt tilos a szex! Csakis gumiban szabad, mert csúnya fertõzéseket szedhetsz össze. És nem árt tudni, hogy mensi alatt is teherbe lehet esni, ha nem védekezel. Ha megszakítással, lyukas gumival védekezel, jó eséllyel számíthatsz teherbe esésre, mivel az elõváladékban is lehet sperma, amitõl teherbe is eshetsz. Arra senki nem gondolt, hogy van olyan 72 órás tabi, ami 2 szemes és 12 órával késõbb kell bevenni a 2. szemet??? Bizonyára erre gondoltál. Igen, ha a 2 szemeset kapod, akkor a 2.-at az 1. után 12 órával késõbb kell bevenni.

Barátnőm bevett egy 72 órás gyógyszert, de az alábbiak alapján lehet még baj?

(tom hogy 2 van mi az 5500ftosat vettük meg) nem tudjuk hogy az alábbiak alapján van-e baj..

Legjobb válasz: Az a baj, hogy Ti azt hiszitek, hogy ezt bármikor csak úgy be lehet venni! Ez egy sürgõsségi tabletta, amit balesetek alkalméval szoktak bevenni! Ez nem egy olyan fogamzásgátló tabi, amit naponta kell bevenni! Ez egy nagy hormonadag! Nem ajánlatos sûrûn fogyasztani! A menstruáció csak pár nappal késõbb fog megjönni, nehogy bevegyen másik ilyen tablettát, mert az lehet rosszul sül ki! Gondolkozzatok el azon, hogy nem akar-e a barátnõd fogamzásgátló tabelttát szedni rendszeresen? Sokkal jobban járnátok, fõleg ha gumi nélkül szeretnétek szeretkezni! Ha nem szed ilyen tabit, ne alapozzatok arra, hogy majd a 72 órás, mert az iszonyat károkat tud okozni, ha pl egy hónapon belül többször szednek! VAgy gumi vagy rendes tabi!

Az a baj, hogy Ti azt hiszitek, hogy ezt bármikor csak úgy be lehet venni! Ez egy sürgõsségi tabletta, amit balesetek alkalméval szoktak bevenni! Ez nem egy olyan fogamzásgátló tabi, amit naponta kell bevenni! Ez egy nagy hormonadag! Nem ajánlatos sûrûn fogyasztani! A menstruáció csak pár nappal késõbb fog megjönni, nehogy bevegyen másik ilyen tablettát, mert az lehet rosszul sül ki! Gondolkozzatok el azon, hogy nem akar-e a barátnõd fogamzásgátló tabelttát szedni rendszeresen? Sokkal jobban járnátok, fõleg ha gumi nélkül szeretnétek szeretkezni! Ha nem szed ilyen tabit, ne alapozzatok arra, hogy majd a 72 órás, mert az iszonyat károkat tud okozni, ha pl egy hónapon belül többször szednek! VAgy gumi vagy rendes tabi!
teljesen egyetértek az elõttem szólóval! Nem játék!!!! Teljesen felborítja a barátnõd hormonháztartását, ezért ne csodálkozzatok, hogy nem jön meg azonnal. Legyetek kicsit érettebbek, mert nagy baj lehet abból, ha mindig a 72 órás tabira bizzátok magatok. Felejtsétek el, hogy van ilyen, és védekezzetek idõben!
Kedves ifjú barátom! Szereted te azt a lányt, vagy csak szexpartnerek kell??? Õ nagyon szerethet téged, ha a kedvedért simán lenyelte a 72 órás tablettát és másikat is lenyelne hogy Te nyugodt legyél. Inkább vigyázz rá és védekezzetek óvszerrel. De ha már nem akarsz vigyázni rá, akkor szedjen a drága valami mindennapos tablettát, az sokkal kevésbé árt. Én tudok olyan nõrõl, aki a Postinor áldozata lett, hatalmas hormonzavara lett tõle. Ez a bogyó volt a 72 órás elõdje.
A baj, hogy egy önzõ disznó vagy! Legközelebb gondolkodj elõre, te kis beszari.
Én saját tapasztalatból fogok most beszélni: a 72 órás tabletta mindenképpen meg fogja hozni a vérzést, hogy mikor az nõtõl függõ. De ez a hormonanyag olyan mennyiségû, hogy annyira felborítja a hormonháztartást, hogy utána rengeteg idõt vesz igénybe az, hogy végül visszaálljon minden a rendes kerékvágásba. Én 18 éves koromban szorultam erre a bizonyos 72 órás tablettára, és azóta is hormonproblémákkal küszködök. Ezúton kérek minden fiatalt, hogy ne bagatelizálják el a védekezés dolgot, mert ez nem GYEREKJÁTÉK!! Komoly problémákat hozhat maga után, ami aztán akár az egész életedet is végig kísérheti. Kérlek titeket, fiatalok, gondoskodjatok a védelemrõl!

Elszakadt a gumi! 72 orási tablettát irattam fel amit 2 napja már be is vettem! Dec 8-án kellett volna megjönnie és még mindig semmi. Ettöl függetlenül lehet valami baj?

Legjobb válasz: A 72 órás tabletta megzavarhatja rendesen az ember hormonháztartását. Nálad is csak ez történt: megzavarta, így kicsit megkavarja a ciklust. Fõleg, hogy 2 napja vetted be. Más probléma szerintem nem lehet.

A 72 órás tabletta megzavarhatja rendesen az ember hormonháztartását. Nálad is csak ez történt: megzavarta, így kicsit megkavarja a ciklust. Fõleg, hogy 2 napja vetted be. Más probléma szerintem nem lehet.
Menj el dokihoz...az a biztos. A családunkban volt rá példa hogy nem hatott az esemény utánni és terhes maradt...majd meghozták a döntést hogy akkor vállaják...a dokik döntöttek. Sajnos nem vállalhatták a magas hormonadag miatt. Ugy hogy a doki a biztos.
Nem mindig hasznal a 72 oras tabletta.Tudok ra peldat sajnos.
Fõleg, hogy idegeskedsz, azon sem csodálkoznék, ha egy az egyben kimaradna havid.
Szia! VAlószínûleg a túl nagy hormon adag , meg az idegeskedés miatt nem jön meg! DE ha nagyon ideges vagy, akkor tesztelj pár nap múlva!
Szia!Csatltkozom az elõttem szólóhoz:Menj el orvoshoz, mert az a biztos.Sajnos az én barátnõm is ilyen tabletta mellett maradt terhes, pedig elvileg nem lehetséges.De sajnos az maradt, így viszont a magzatot nem tarthatta meg a magas hormon adag miatt.Nézesd meg magad, mert soha nem lehet tudni, mit hoz az élet.Szorítok neked hogy ez csak vaklárma legyen!!!!

15 éves lány vagyok, május 26-án lefeküdtem a barátommal, és június 3-án kellene megjönnie. Elfelejtettünk védekezni, vegyek 72 órás tablettát, be lehet azt úgy szerezni h ne tudja a háziorvos?

Legjobb válasz: Felelõtlenek vagytok. Csak úgy nem lehet szereni 72 órás tabit. Azt a háziorvos írja fel, vagy ha hozzá nem akarsz menni, akkor nõgyógyászhoz kell menned.

Felelõtlenek vagytok. Csak úgy nem lehet szereni 72 órás tabit. Azt a háziorvos írja fel, vagy ha hozzá nem akarsz menni, akkor nõgyógyászhoz kell menned.
hát sztem vegyél! nem hiszem h ennek köze lenne háziorvoshoz, nézz utána milyen helyeken lehet kapni és tudd, h minél hamarabb, annál jobb! de készülj fel, h elég szarul leszel tõle szal pl anyud elõtt lehet nem kéne titkolni VISZONT inkább mint a baba!!! ja és máskor ne csinjatok ilyet!
26, az ma van. nem 25 akart az lenni? de mindegy. sürgösségi fogamzásgátlást sem a szimpla háziorvos, sem a szimpla nõgyógyász nem csinál. erre ambulanciák vannak. imhol: http://www.hazipatika.com/services/cimtar?id=23 ide kell baromi gyorsan elmenned. vagy megvárod a 3.-át és reménykedsz...
Nem értem hogy lehet elfelejteni védekezni? Sürgõsen nõgyógyász, de drága mulatság lesz.
Simán felíarhatja...hogy a jó pi×ba lehet elfelejteni védekezni???Fel nem tudom fogni.Én egy hónapig émelyegtem tõle...nálunk scak lecsúszott....
15 éves vagy? én sem voltam fiatalabb amikor megtörtént...de miért nem védekeztetek???erre a késõbbiekben nagyon figyelj oda, ha õ nem is akor legalább te.egy kisbaba ilyen fiatalon nagyon nem a legjobb dolog, és egy abortusz sem...:S szorítok neked, hogy ne legyen baj...és ez remélem egy jó tanulság lesz neked és legközelebb jobban odafigyelsz
elfelejteni védekezni? az ilyenek miért szexelnek, könyörgöm?:( ha a barátomnak nem jutna eszébe, ki is herélném, még mielõtt bármit csinálhatna... de szerencsére vele ilyen gond nincsen, bármennyire is nincs észnél, nagyon vigyáz rám. de ez... jóég. ilyet ne játsz el túl gyakran. egyébként igen, sürgõsségi ambulancia a legjobb.
Hogyan felejtettétek el a védekezést? Leírhatod bátran, hogy így sokkal jobbnak gondoltátok, aztán rájöttetek, mennyi rizikóval jár.
Bárki felirhatja a jultok sajnos nekem is kelett és bementünk az ügyeletre és a növérke fel is irta de rohadt drága mi 5200 Ft fizettünk

72 órás tabletta utan egyből lehet szexelni?

Legjobb válasz: Ugye tudod, hogy a 72 órás tabletta nem megelõzésre való? Úgy mûködik, hogy ha véletlenül besikerült egy védekezés nélküli szex, akkor utána bevéve mesterségesen megindítja a menstruációt, ezáltal a megtermékenyült petesejt nem tud megtapadni a méhfalon, és nincs terhesség. :S Komolyan ha ennyit sem tudsz, ne szexelj!

Ugye tudod, hogy a 72 órás tabletta nem megelõzésre való? Úgy mûködik, hogy ha véletlenül besikerült egy védekezés nélküli szex, akkor utána bevéve mesterségesen megindítja a menstruációt, ezáltal a megtermékenyült petesejt nem tud megtapadni a méhfalon, és nincs terhesség. :S Komolyan ha ennyit sem tudsz, ne szexelj!
A kérdező hozzászólása: Tudom elszakadt a gumi tegnap ma bevett 1 tablettát es az érdekel hogy szexelhetunk e mondjuk ma este ? Es nem jött meg meg neki a tablettatol es azt írja nem is feltétlen fog lehet a normál menszeszevel jön meg neki
a hülyetájékoztatóra mi van írva (akarom mondani "beteg"tájékoztató)... Egyéb felesleges kérdés? ;)
Ha VÉDEKEZTEK (gumival), akkor semmi akadálya. Nem abortusztablettáról van szó, hogy ne lehetne.
A nõgyógyász aki felirta ezt a tablettát nem világosított fel errõl?????? Hát ha van kedvetek, akkor szexeljetek, de védekezzetek, ettõl értelmesebb módon! Bár nekem nem lenne kedvem, egy 72 órás tabletta után, lelkileg fõleg nem!

Lehet, hogy beleélveztem a barátnőmbe. Most nem tudjuk hogy vegyünk-e 72 órás tablettát. Van orvos aki megtudja állapítani hogy kell e a gyógyszer ebben az esetbe?

Legjobb válasz: nincs, és még a teszt sem mutatja ki ilyenkor. szóval 72 órás, ügyeleten, most, mert minél késõbb veszi be, annál kevésbé valószínû, hogy hatásos lesz. ennyi eszetek meg nem tudom, hogy lehetett kettõtöknek összesen.

nincs, és még a teszt sem mutatja ki ilyenkor. szóval 72 órás, ügyeleten, most, mert minél késõbb veszi be, annál kevésbé valószínû, hogy hatásos lesz. ennyi eszetek meg nem tudom, hogy lehetett kettõtöknek összesen.
élvezgess a mamád szõribe!
Nézzé bele! :-)
óvszer nélkül voltatok együtt? mert ha ben volt a péniszed, akkor elõváladék is kerülhetett bele anélkül h élveztél volna, igy ajánlatos a 72 órás.
nincs ilyen orvos. amikor meg lehet állapítani, akkor már mindegy. de mi az hogy lehet, hogy beleélveztél? nem érzed mikor mégy el?
Tudtommal van terhességi teszt amit a gyógyszertárakban lehet kapni, de nem tudom pontosan hogy hogy mûködik, viszont azt igen, hogy mindenféleképpen kapjon be egy tablettát... Inkább az minthogy pár nap múlva kiderüljön hogy apa leszel...
Menjetek be a nõgyógyászatra a 72órás sürgõsségi escapelle tablelláért, minél elõbb! Ezt receptre lehet csak kiváltani, 4-5-6-7 ezer ft-ba kerül.
Szerintem ne csináljatok semmit! Ráértek majd gondolkodni 9 hónap múlva, hogy mi legyen a kis pulyával!
. . . . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--==`` . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._, -%. . . ..

Hol lehet 72-órás tablettát kapni? Csak a nőgyógyász írhatja fel?

Rendszeresen óvszerrel védekezünk a barátommal, de ha az kiszakadna tudjam hova rohanjak. L/15

Legjobb válasz: 72 órás tablettáért többnyire a nõgyógyászodhoz kell fordulni, avagy az ügyeletes nõgyógyászhoz a kórházban. Ha vészhelyzet van (pl hétvégén), akkor a kórház ügyeletes orvosa is felírja, de ha 15 évesen erre lenne szükséged, ne számíts szép szavakra. Sajnos ezt többektõl hallottam!

72 órás tablettáért többnyire a nõgyógyászodhoz kell fordulni, avagy az ügyeletes nõgyógyászhoz a kórházban. Ha vészhelyzet van (pl hétvégén), akkor a kórház ügyeletes orvosa is felírja, de ha 15 évesen erre lenne szükséged, ne számíts szép szavakra. Sajnos ezt többektõl hallottam!
nálunk voltmár ilyen S:S: elmentünk az ügyeletre...hát igen, kaptunk egypár bölcs tanácsot a nõgyógyásztól persze ez érthetõ, de ez volt akkor a legkevesebb...
elõzõ 15/L

72 órás tablettát 5-6 nap múlva bevéve lehet még hatása?

az egyik bn?m mikor gáz volt, elment a n?dokihoz, de akkor már 4 nap eltelt, mióta a barátjával lefeküst, és elszakadt a gumi, de az orvos mégis felírta neki a 72 órás tablettát, hogy még használhat.

Legjobb válasz: 72 órás az 3 napos, nem 5-6. Te sem vagy paraszt csak messze laksz a bekötõtõl nem csoda,hogy nincs nõdoki xD

72 órás az 3 napos, nem 5-6. Te sem vagy paraszt csak messze laksz a bekötõtõl nem csoda, hogy nincs nõdoki xD
nem, sehol sem adják ki vény nélkül. figyi, sztem ez neked már veszett ügy. imádkozz h nelégy terhes. és legközelebb gondolkodj hamarabb
4 napban még lehet bízni a szerencsében, de 5-6 nap azmár kizárt.
Mi nem világos azon, hogy 72 órás? A a fél kilences buszt sem azért nevezték el félkilencesnek mert délben jár. Lehet van pár plusz óra rászámolva, a hatására , nade azért duplája már nem.
nemigazán. de egy próbát megér.
Na, hát akkor csak el kell repülni Kínába:)
5-6 nap után baszhatod a 72 órást. Az is csak az elsõ 24órában hatásos igazán, minél késõbb veszed be annál kisebb az esély, hogy hat. Létezik abortusz tabletta, de azt csak akkor adhatják, ha 100% a terhesség, és csak a 7.hétig, illetve ki kell tölteni egy sor nyilatkozatot. Rengeteg mellékhatása lehet, köztük súlyosak is, ráadásul jobban szétbarmolja a szervezeted, mint egy 72 órás tabletta.
igen lehet hatása a gyereked egészségére. szerinted véletlen a 72 órás elnevezés?!?!?!?! Még olyan is elõfordul aki idõben beveszi, mégis meg marad a magzat. Na akkor 5-6 nappal késõbb mennyi az esélye? A 72 óra azért 72 óra mert addig még nem ágyazódott be, addig ki tudja lökni a szervezetbõl a gyógyszer. 72 óra elteltével a beágyazódás megtörtént
Szia! 72 órán belül kell bevenni mindkét tablettát 12 óra különbséggel, vagy csak az egyet. De ha kettõ van, akkor a másodiknak is benne kell lennie a 72 órába.
ha nem magyarországon laksz, akkor lehet venni recept nelkul is. én is ugy vettem. mert nalunk ugy van, h a nõgyógyász vagy rendel, vagy nem, nem nagyon törõdnek a fiatalokkal. :S
Sok okostojás, gondolom mind végzett gyógyszerész.... Azért hívják 72 órás tablettának, mert ennyi idõn belül 90% feletti bizonyossággal akadályozza meg a beágyazódást. De mivel annyi hormon tartalma van, mint több havi modern fogamzásgátlónak, így még pár napig a beágyazódás után okozhat olyan hormonháztartási zavart, amitõl spontán elvetél a nõ. Még mindig jobb, mint az abortusz. Ennek az esélye már kb pénzfeldobás, de egy esetleges abortusznak jóval nagyobb a kockázata még mindig. Így jól döntött az orvos, hogy a 4. napon még gyorsan felírta, hátha hat. Aztán, hogy 6-7 nap után lesz-e hatása, azt neked senki sem mondja meg. Amúgy ilyen elven mûködõ gyógyszer, ami elvileg az elsõ hónapban képes megszakítani a terehsséget ázsiai országokban forgalomban van, de a WHO elítélte és független szakértõk nem találták elég bizonságosnak, így sem az EU-ben, sem az USA-ban nem engedélyezettek. Kínában pl. lehet kapni "pult alól"...
a 72 óra, 3 munkanapot jelent. Tehát ha csütörtökön volt a szex vedd csak be nyugodtan kedden!:D:D
A hatása úgy tudom az, hogy megakadályozza a beágyazódást. Mármost ha a petesejt már beágyazódott akkor vagy kilökõdik egy ekkora adag hormontól vagy nem. Ha nem a gyereknek biztos nem használt vele.
Beveheted, legfeljebb nyomorék lesz a gyerek ha mégis megtartod. Egy nagy marha volt az a doktornö aki felirta a baràtnödnek.
A kérdező hozzászólása: felfogtam a 72 óra értelmét, de mégis a nõgyógyász is felírta a barátnõmnek mikor több, mint 4 nap eltelt! nem a 72 óra jelentésének megvitatása miatt tettem fel a kérdést elhiheted!
72 órás 5-6 mulva felejtõs, viszont ki kell számolni h a barátnõdnek mikor volt peteérése és mikor volt a szex
Most már inkább azon gondolkozz, hogy hogy fogjátok hívni.
A kérdező hozzászólása: esetleg tudtok olyan helyet, ahol vény nélkül is kiadják? mert nálunk a nõdoki csak szerdánként rendel:S köszönöm!!!
nem tudom de nálam a 72 óra az 3 nap, nem 5-6... szerinted mi a kérdésedre a válasz?

Kell 72 órás tabi? Lehet hogy terhes vagyok? Kérlek sagítsetek!

Tegnap barátommal jól éreztük magunkat,és egy picit bedugta,nagyon keveset játszottunk a csip?nkkel majd kivette de nem ment el bennem!Amúgy 4 nappal a mesim után vagyok!Sok esély van rá,hogy terhes vagyok?Vegyek 72 órás tabit?Kérlek írjatok!Köszönöm!(és írjatok valamit a tabiról mert nem nagyon tudom a mellékhatásokat és a negatívumokat!)Nyugtassatok!

Legjobb válasz: Szia. Szerintem ne aggódj, nem valószínû, hogy volt Pé-d, tehát nem lettél terhes. De nagyon veszélyes "játék" amit csináltatok, sok idegeskedéstõl megkímélnéd magad, ha fogamzásgátlót szednél. Sokszor próbálják eljátszani a fiúk, hogy most még ne húzzuk fel a gumit, nem lesz baj....stb. Feleslegesnek tartom a 72 órás tabit, de ha téged megnyugtat. Viszont tudnod kell, hogy ez egy lórúgás a szervezetednek. Az egyik barátnõm 2 napig olyan rosszul volt tõle, folyamatosan hányt, émelygett. Mennyi idõs vagy? Én nagyon sokat paráztam, hogy terhes leszek, kiszakadt-e a gumi, sõt az elején még a tabi mellett is féltem, aztán rájöttem, pár hónap után, hogy nincs miért aggódnom, biztonságban érezhetem magam, nem kell a gumival veszõdni. Meg hát nem a gumit akartam érezni. Szerintem érdemes lenne neked is inkább fogamzásgátlót szedni. Én 16,5 éves korom óta szedtem. Remélem tudtam egy kicsit segíteni! :)

Szia. Szerintem ne aggódj, nem valószínû, hogy volt Pé-d, tehát nem lettél terhes. De nagyon veszélyes "játék" amit csináltatok, sok idegeskedéstõl megkímélnéd magad, ha fogamzásgátlót szednél. Sokszor próbálják eljátszani a fiúk, hogy most még ne húzzuk fel a gumit, nem lesz baj....stb. Feleslegesnek tartom a 72 órás tabit, de ha téged megnyugtat. Viszont tudnod kell, hogy ez egy lórúgás a szervezetednek. Az egyik barátnõm 2 napig olyan rosszul volt tõle, folyamatosan hányt, émelygett. Mennyi idõs vagy? Én nagyon sokat paráztam, hogy terhes leszek, kiszakadt-e a gumi, sõt az elején még a tabi mellett is féltem, aztán rájöttem, pár hónap után, hogy nincs miért aggódnom, biztonságban érezhetem magam, nem kell a gumival veszõdni. Meg hát nem a gumit akartam érezni. Szerintem érdemes lenne neked is inkább fogamzásgátlót szedni. Én 16, 5 éves korom óta szedtem. Remélem tudtam egy kicsit segíteni! :)
A kérdező hozzászólása: Jujj nagyon köszönöm!17 éves vagyok!És tök tisztába vagyok a védekezéssel ezért le is álltunk és tudom hogy hülyeséget csináltam!Nem fog többször elõfordulni!Meghát peteérésem se volt!Szóval remélem, hogy semmi gáz!És tényleg nem akarom elszúrni a szervezetem egy ilyen tabival!Nagyon megnyugattál köszönöm:) !

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!