Találatok a következő kifejezésre: 72 órás csak (48 db)

13 éves lány vagyok és nem akarok szexelni csak egy kérdés ami megfordult a fejemben. Na hogyha van gumi és rá még bevesz a csaj 72 órást attól baja nem lesz ugye? Mert szerintem nem csak kérdezem.

Legjobb válasz: Hát attól függ, hogy hányszor kapkodja be egy évben a 72 órást... Mondjuk nem értem, hogy ha valaki gumival védekezik, és nem szakad ki, akkor minek kellene a gyógyszer?:) Vagy a dupla védekezésre gondoltál? Azt azért tudnod kell, hogy 72 órást egy lány egy évben tudomásom szerint korlázott alkalommal vehet be, kétszer vagy háromszor, ugyanis az egy nagy adag hormonbomba, és felboríthatja a hormonháztartást. Arról nem is beszélve, hogy igen keveseknek tudnának kifizetni érte annyiszor annyi pénzt, mert úgy hallottam, hogy 4000 körül van. Szóval a 72 órási okozhat galibákat, és csak indokolt esetben szabad bevenni.

Hát attól függ, hogy hányszor kapkodja be egy évben a 72 órást... Mondjuk nem értem, hogy ha valaki gumival védekezik, és nem szakad ki, akkor minek kellene a gyógyszer?:) Vagy a dupla védekezésre gondoltál? Azt azért tudnod kell, hogy 72 órást egy lány egy évben tudomásom szerint korlázott alkalommal vehet be, kétszer vagy háromszor, ugyanis az egy nagy adag hormonbomba, és felboríthatja a hormonháztartást. Arról nem is beszélve, hogy igen keveseknek tudnának kifizetni érte annyiszor annyi pénzt, mert úgy hallottam, hogy 4000 körül van. Szóval a 72 órási okozhat galibákat, és csak indokolt esetben szabad bevenni.
Mért kéne 72 órás? Tudod mennyire megdobja a hormonháztartást? A gumi elég.
72 órásra csak akkor van szükség ha valami baleset történt a gumival, pl kiszakad. Ha nincs probléma akkor elég csak a gumi.
Sztem, legalábbis amit ír abból leszûrve arra gondol hogy a gumi használat következtében a 72órás okozna bajt. Nem fog de fölösleges, ha a gumi nem szakadt ki ami elég észrevehetõ nincs rá szükség.
minek 72 órást? felborítod teljesen a hormonháztartásodat... mivel hormon van benne, és nem tesz jót. inkább fogamzásgátló majd, ha eljutsz oda.
A kérdező hozzászólása: én is igy gondoltam csak megfordult a fejemben

Január 28-án bevettem egy 72 órásat és azóta eltelt 6 nap. Ma van febr 4-e, és megjött rendesen a menszim, aminek eredetileg csak 9-én kellett volna. Elkezdjem szedni a Meliane-t, vagy egyáltalán mi van a 72 órás tabi után?

Azoknak a válaszára lennék kíváncsi akik vettek már be ilyen esemény utáni utáni tabit.

Legjobb válasz: Szia!Huh...nem egyszerû,én életemben egyszer még 17 évesen(most 24 vagyok) vettem be ilyet,de annyi biztos,hogy meg kell hogy hozza a mensid így ahogy leírtad.A tablettából én,amikor a 72 órásat bevettem,új levelet kezdtem,ahogy a havim megjött,mert ezt javasolták,így lesz teljes a védettség,és a ciklusod.DE vigyázz,mert a 72 órásak nagyon veszélyesek,összezavarhatják a hormonrendszered annyira,hogy késõbb,ha babát akarsz,gond lehet belõle.Szedd ezentúl a gyógyszert inkább,ahogy szeretnéd most is.Egy öreg róka

Szia!Huh...nem egyszerû, én életemben egyszer még 17 évesen(most 24 vagyok) vettem be ilyet, de annyi biztos, hogy meg kell hogy hozza a mensid így ahogy leírtad.A tablettából én, amikor a 72 órásat bevettem, új levelet kezdtem, ahogy a havim megjött, mert ezt javasolták, így lesz teljes a védettség, és a ciklusod.DE vigyázz, mert a 72 órásak nagyon veszélyesek, összezavarhatják a hormonrendszered annyira, hogy késõbb, ha babát akarsz, gond lehet belõle.Szedd ezentúl a gyógyszert inkább, ahogy szeretnéd most is.Egy öreg róka

Ha a 72 órás tabit, csak úgy kaptam a barátnőmtől, lehet valami bajom ha beveszem?

mert tegnap feküdtem le a barátommal, használtunk gumit, de biztos akarok benne lenni, hogy nem vagyok terhes.

Legjobb válasz: Úgy tudom a 72 órás tabik között is van sok fajta. minden emberre másképp hat, van aki meg sem érzi és van aki sokat szenved tõle. Nem beszélve arról hogy mennyire felborítja a hormonháztartást. Ha nem szakadt ki a gumi akkor inkább ne vegyél be 72 órásat. Inkább használj fog.gátlót, vagy egyéb védekezési lehetõséget!

Úgy tudom a 72 órás tabik között is van sok fajta. minden emberre másképp hat, van aki meg sem érzi és van aki sokat szenved tõle. Nem beszélve arról hogy mennyire felborítja a hormonháztartást. Ha nem szakadt ki a gumi akkor inkább ne vegyél be 72 órásat. Inkább használj fog.gátlót, vagy egyéb védekezési lehetõséget!
A 72 órás tabletta csak a legvégsõ megoldás, ha kiszakadt a gumi! Nálatok ez nem történt meg, teljesen felesleges lenne bevenned, mert úgy felborítaná a hormonháztartásodat, hogy hónapokig nem jön helyre! Most akkor majd mindig ha szexeltek a barátoddal beveszel utána egyet? Ez nem csak egy sima gyógyszer, amit bármikor bekapkodhatsz! Válassz inkább egy olyan fogamzásgátlási módszert, amely közel 100 %-os pl. fogamzásgátló tabletta!
Ha nem szakadt ki a gumi, akkor teljesen felesleges megbolygatni a hormonháztartásod azzal, hogy beveszel egy ilyen magas hormontartalmú készítményt. Nem hiába receptköteles hidd el. Eszedbe se jusson a barátnõdtõl kapott gyógyszert bevenni. Honnan tudod, hogy nem járt le például? Én sem értem, hogyha ezentúl lefekszel a barátoddal, akkor mindig be akarsz majd venni sürgõsségi fogamzásgátlót? Ha ennyire görcsölsz azon, hogy terhes lehetsz, akkor vagy ne szexeljetek, vagy szedjél fogamzágátlót és használjatok óvszert egyszerre, így már tényleg nem eshetsz teherbe.
Ha biztos, hogy nem szakadt ki, akkor nehogy bevedd. Ilyet én már csináltam, de azért, mert tényleg azt hittük, hogy kiszakadt, rohantunk a dokihoz, õ felírta, bevettem, és amikor megnyugodtunk, hogy már nem lehet gond, akkor néztük meg újra az óvszert, és kiderült, hogy csak én voltam a külsején, nem a barátom. Tehát nem lesz tõle semmi bajod, de a gumi 99, 9%os védelmet nyújt, szóval ha nem szakadt ki, ne vedd be, mert én még 3 hónap után is éreztem a hatását, mert ingadozóan jött meg.
Van úgy, hogy beveszi valaki, és meg se érzi, velem pl ez volt. De nem ajánlom, hogy bevedd. Ha védekeztetek óvszerrel, akkor felesleges. Vagy mit gondolsz, minden egyes alkalom után rohansz majd az ügyeletre tabit kérni, úgyhogy közben óvszerrel védekeztek elvileg??? Ha heti többször szeretkeztek akkor is??? Ez ám nem játék, hatalmas adag hormon van benne, én úgy tudom évente egyszer szabad max bevenni, úgyhogy ne lõdd el a lehetõségeidet ilyen butaságokkal. Akkor vedd be, amikor tényleg szükséged van rá.
A kérdező hozzászólása: Jóó..azért ezt én sem igy gondoltam h minden szex után..de köszönöm a válaszokat:D..szal röviden ha nem szakad ki a gumi akk majdnem tuti h nem lehetek terhes^^
a gumi 95%os védelmet ad

Enyhe vérzésem volt szex után másfél napjra rá meg enyhén görcsöl a hasam. és csak 60óra múlva vettem vettem be a 72 órás tablettát. Mennyi az esélye hogy terhes leszek?

Legjobb válasz: 72 oran belul volt? Ezzel a 72 oras tabival az gond, hogy minel kesobb veszed be, annal kisebb az eselye, hogy hatnak. de nem hiszem, hogy terhes lettel.

72 oran belul volt? Ezzel a 72 oras tabival az gond, hogy minel kesobb veszed be, annal kisebb az eselye, hogy hatnak. de nem hiszem, hogy terhes lettel.
mitõl véreztél? menstruáltál? kicsi az esélye ha menstruációról van szó. ha nem akkor elég nagy mert a 72 órás tabletta már lehet hogy nem ért túl sokat. csinálj tesztet 2-3 hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Nem menstruáltam csak enyhe vérzésem volt annyira nem véreztem épp hogy csak 30.án kellene menstruálnom
A kérdező hozzászólása: igen szex után másfél nap múlva enyhén véreztem de nem mestruáltam kb másfél napig kb azota mult el amióta bevettem a gyógyszert
Ilyen késõn bevéve már csak 58%-os megbízhatósága van a rendelkezésre álló statisztikák alapján. Amúgy miért vetted be? Nem védekeztél?
A kérdező hozzászólása: igen sajnos nem védekeztem és csak ilyen sokára tudtam elmenni a nõgyogyászhoz
szia bocsi most olvasom a kérdésed..nekem is hasonló problémám van és nagyon érdekelne lett-e végül vmi v minden rendben lett??

A 72 órás tabletta csak 72 óráig jó? 1-2 órás késéssel már felesleges bevenni?

A 72 órás tablettát 1-2 órás késéssel tundám bevenni.. Akkor már semmi értelme?

Legjobb válasz: szerintem vedd be attól még, de azt remélem tudod hogy ha már megtermékenyült a petesejt és úgy veszed be akkor elvileg abortusz mert attól még hogy nincs keze lába feje stb. egy élõ lényt pusztítasz el aminek már lenne esélye az életre, úgyhogy vagy gumi vagy bírj a véreddel vagy megszakításos vagy valami

szerintem vedd be attól még, de azt remélem tudod hogy ha már megtermékenyült a petesejt és úgy veszed be akkor elvileg abortusz mert attól még hogy nincs keze lába feje stb. egy élõ lényt pusztítasz el aminek már lenne esélye az életre, úgyhogy vagy gumi vagy bírj a véreddel vagy megszakításos vagy valami
72óra után gyorsan csökken a hatékonysága, de egy próbát megér szerintem. #1:Becsúsznak néha ilyenek, ha van esélye, ha nincs, nem mindig lehet megtartani minden gyereket. Szerintem így is elég szar a kérdezõnek, nem kéne még ezzel is [email protected]
jó de szerintem nem megtartani egy gyereket azért igazságtalanság, meg kell adni neki is az esélyt, jó méhen kívüli terhességnél inkább csak a baba menjen mint az anyuka és a baba de akkor is ha meg is erõszakolnak egy nõt akkor is az félig az õ gyereke, és ha valaki szexel az vállalja a következményét, lehet esetleg a gyereknek nem lenne jó mert pl.: fiatal az anyja vagy valami de akkor is él a gyerek és megvan a lehetõsége rá hogy normális életet éljen, kik vagyunk mi hogy ítélkezzünk egy élet felett úgy hogy nem is tudunk róla semmit
1. a megszakításos sem jó, mert amellett is teherbe lehet esni. (elõvalladék)
volt olyan akinek 72-n belül sem használt:/
Már az utolsó napon is csak kb. 50% az esély arra, hogy használ. Azután még kevesebb. Meg lehet próbálni, de ha teherbe estél, jó eséllyel semmit nem ér. De egyébként van már 120 órás tabi is (EllaOne), olyat kérj az orvostól, azzal jobbak az esélyeid. Egyébként az elsõ baromságot mond. Ha már megfogat a baba, akkor nem fogsz elvetélni a tabitól, ez nem abortusztabletta.

Hol lehet 72-órás tablettát kapni? Csak a nőgyógyász írhatja fel?

Rendszeresen óvszerrel védekezünk a barátommal, de ha az kiszakadna tudjam hova rohanjak. L/15

Legjobb válasz: 72 órás tablettáért többnyire a nõgyógyászodhoz kell fordulni, avagy az ügyeletes nõgyógyászhoz a kórházban. Ha vészhelyzet van (pl hétvégén), akkor a kórház ügyeletes orvosa is felírja, de ha 15 évesen erre lenne szükséged, ne számíts szép szavakra. Sajnos ezt többektõl hallottam!

72 órás tablettáért többnyire a nõgyógyászodhoz kell fordulni, avagy az ügyeletes nõgyógyászhoz a kórházban. Ha vészhelyzet van (pl hétvégén), akkor a kórház ügyeletes orvosa is felírja, de ha 15 évesen erre lenne szükséged, ne számíts szép szavakra. Sajnos ezt többektõl hallottam!
nálunk voltmár ilyen S:S: elmentünk az ügyeletre...hát igen, kaptunk egypár bölcs tanácsot a nõgyógyásztól persze ez érthetõ, de ez volt akkor a legkevesebb...
elõzõ 15/L
Hú, hát elvileg ér, mivel 72 órás.. Még sosem voltam ilyen helyzetben, hamarabb kellett volna bevenned szerintem.
még benne volt a 72 órában... de minél hamarabb be kell venni, remélem nem lesz semmi baj
A kérdező hozzászólása: Az a baj...h a mensim is összevissza van most meg..mert kórházban voltam ..és a fogamzásgátlóval nem nagyon jó az antibiotikum , így hát jóval elõbb megjött mint kellene..nem tudom mi lesz, h még megjöne egyátalán:(
Az idegesség is sokáig húzhatja, próbálj megnyugodni, egy teszt nyugtat meg a legjobban.
ha megvetted, mért nem tudtad bevenni?
Hát... A tabletta nem 100%-os. 24 órán belül kb 95%, 24-48 órán belül 86% körül, 48-72 órában már csak 50-60% körül. Persze ez csak akkor, ha egyébként megtermékenyültél volna. Mivel alapból már az sem biztos, így nagyobb az esély, hogy nem vagy terhes. Mindenféleképpen csinálj tesztet az aktustól számított két hét múlva. De szerintem ne idegeskedj:)
Nem minden antibiotikum csökkenti a hatását, meg azért csak van vmennyi hatása a tabinak, ha még csökkentheti is, de azért jó h gumival csináltátok, csak hát kár h elszakadt :S Szerintem nem lesz bajod

Azt szeretnem kerdezni, hogy ha 72 oras fogamzasgatlot vettem be akkor csak abban az esetben jon meg azonnal a menstruaciom ha terhes voltam vagy ez csak egy mellekhatas, meg sose vetem be es a parom szerint akkor jon meg ha terhes voltam?

Legjobb válasz: Pontosítsunk: ha terhes lettél volna, akkor a tabletta nem segített volna, ez ugyanis csak megelõzésre szolgál. Azért jött meg, mert már megvastagodott a méhfalad, hogy befogadja a magzatot. Tehát nem voltál terhes, de minden bizonnyal teherbe estél volna, ha nem veszed be. Szerencse, hogy bevetted.

Pontosítsunk: ha terhes lettél volna, akkor a tabletta nem segített volna, ez ugyanis csak megelõzésre szolgál. Azért jött meg, mert már megvastagodott a méhfalad, hogy befogadja a magzatot. Tehát nem voltál terhes, de minden bizonnyal teherbe estél volna, ha nem veszed be. Szerencse, hogy bevetted.
Minden esetben erõs vérzés kíséri
A válasz megírásának idõpontja: ma 11:39 Minden esetben? Én is vettem már be 72órásat, és én mégsem véreztem, egy cseppet sem... Nekem hajszál pontosan úgy jött meg, ahogyan egyébként is kellett volna...
11:39 én is vettem már be és nem kísérte vérzés. Ha biológiából egy kicsit otthon vagy, akkor tudod, hogy a menstruációkor a megvastagodott méhnyálkahártya válik le, az vérzik. Ha nincs ami leváljon, akkor nincs vérzés.

A barátnőm 72 órás tabit vett be de csak kb 5-6 csepp vér jött belőke. Megnyugodhatunk hogy nincs baba?

Szeretkezés közben kiszakadt az óvszer, de ezt csak másnap vettük észre és harmadik nap (még 72 órán belül) a barátn?m 72 órás tabit vett be. Ennek hatására csak kb 5-6 csepp vér jött bel?le és úgy tudjuk, jóval többnek kellene ilyenkor jönnie. Megnyugodhatunk hogy nincs baba? Azóta görcsei vannak mint amikor menstruál meg volt amikor rájött egy kis rosszullét is.

Legjobb válasz: Nyugi 1szer én is bevettem, egyáltalán nem volt vérzésem (nem is lettem anyuka), és nem is kötelezõ hogy legyen csak esély van rá. A hasa is a tabitól fáj, szal csak nyugi. Esetleg 2 hét múlva teszteljetek de sztem nem kell pánikolni. ;)

Nyugi 1szer én is bevettem, egyáltalán nem volt vérzésem (nem is lettem anyuka), és nem is kötelezõ hogy legyen csak esély van rá. A hasa is a tabitól fáj, szal csak nyugi. Esetleg 2 hét múlva teszteljetek de sztem nem kell pánikolni. ;)
nem kell am, hogy verezzen, az semmit sem jelent, hogy verzik vagy nem. 2 het mulva csinaljatok tesztet
Hogy lehet másnap észrevenni hogy kiszakadt az óvszer? :O Nem értem... Másrészt vegyetek egy tesztet hogyha megakartok nyugodni (még ettõl is jobban) !
A kérdező hozzászólása: Amikor kidobtuk

A 72 órás tablettának sok káros hatása van? Azt tényleg csak orvos írhatja fel? Vagy patikában is lehet kapni?

Legjobb válasz: Patikában lehet kapni,de tényleg scak orvosi rendelvényre vásárolható meg.Jelenleg hazánkban úgytudom 2 fajta is mert a Rigesoft a másik nevét meg nem tudom.Ezt is csak azért,mert nekem is szükségem volt rá.Sok "áldott jó"hatása van.1 hónapig hányingerem volt,émelyegtem,mostmeg össze vissza vérezgetek.Csak ha naon szükséged van rá scak akkor szedd be...tönkretesz... :(

Patikában lehet kapni, de tényleg scak orvosi rendelvényre vásárolható meg.Jelenleg hazánkban úgytudom 2 fajta is mert a Rigesoft a másik nevét meg nem tudom.Ezt is csak azért, mert nekem is szükségem volt rá.Sok "áldott jó"hatása van.1 hónapig hányingerem volt, émelyegtem, mostmeg össze vissza vérezgetek.Csak ha naon szükséged van rá scak akkor szedd be...tönkretesz... :(
1 válaszadó vok:Nekem 10 órát kellett várom, mire egy rohadék orvos felírta szóval el lehet nekem hinni:itt VECSÉSEN VÉNYKÖTELES ÉS A LEGTÖBB HELYEN IS AZ!!!!
Vényköteles. Csak szakorvos, nõgyógyász írhatja fel. Vannak káros hatásai is, mert megbolygatja a hormonokat, mert hát jó nagy adag hormon van benne, hogy elmenjen a lehetséges baba. Utána rendszertelen lehet a vérzés, és el is húzódhat pár nappal, ahogy ezt az elsõ hozzászóló is írta. Tényleg csak akkor vedd be, ha biztos vagy benne, hogy kell és terhes lehetsz.
Csak receptre kaphatod meg!! Mindenkinek máshogy reagál a szervezete, van akinek hosszú hónapokig meg sem jön!
Mindenképpen csak orvos írhatja fel, vény nélkül sehol nem fogod megkapni. Ha nem akarsz nõgyógyászhoz menni, a háziorvos is felírhatja neked. Én 1 hónapja vettem be, haspuffadáson kívül semmi mellékhatása nem volt, és a mensim is idõben jött meg. Bár ez nyilván egyénenként különbözõ. Ha mindenképpen meg akarod nyugtatni magad, vedd be, de legközelebb jobban vigyázz, mert ez nem tic-tac, hogy olyan gyakran bekapkodd. Évente max. egyszer teheted meg, de jobb lenne, ha soha nem kéne alkalmaznod.
Nekem nem volt töle semmi bajom, csak 2 héttel a bevétele után megjött ha jol emlékszem. Bár ez egyénfüggö kinek a szervezete h reagál. Én pl megbántam h bevettem. Sztem nem lett ovlna rá szükségem mert smperma nem jött belém, és peteérésem se volt. Csak mégis nyugodtabban aludtam 3 hétig. és igen Vényköteles..:S
Hát én saját tapasztalat alapján, úgy gondolom, h nincs semmi káros hatása...nekem még jót is tett, ami hát elég meglepõ; például a vérzésem eléggé ingadozott, a tabletta után rendbe jött és rendben is van azóta...ja és még nem is lett gyerek a vége, szóval ha jó minõségû tablettát szedsz be, akkor semmi bajod nem lesz..a neve:escapella-5010ft-ért.
Én személyszerint nem tudok arról, hogy lenne károshatása ennek a tablettának és arról sem, hogy vényköteles lenne, szerintem az a legegyszerübb, ha leugrasz egy patikába és megkérdezed, mert biztos, hogy ott lehet kapni és útbaigazítást is kapsz.
Csak patikában lehet kapni és csak receptre! Szerintem rettenetesen erõs gyógyszer. Sokkalta több hormon van benne, mint a sima fogamzásgátlóban. Ha szexuális életet élsz, inkább fogamzásgátlót írass fel és azt szedd. Kevésbé terheli meg a szervezetedet mint a 72 órás. Hormonzavarod is lehet tõle. A ciklusod hónapokra felborul, hízhatsz rengeteget. Szóval meggondolandó. Mondjuk z is igaz, hogy egy abortusznál még mindig jobb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!