Találatok a következő kifejezésre: 7-8 hetes terhes (27 db)

Az orvosom úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Akkor most mennyi idős terhes vagyok?

Tegnap voltam orvosnál, az én dokim megvizsgált manuálisan, ami nagyon fájdalmas volt, utána görcsöltem is rendesen. Úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Úgy hallottam, a hasi uh nem olyan pontos, viszont a kézi vizsgálatnál csak kb a 7-ik hétt?l érzi az orvos. Akkor most mekkora a baba?

Legjobb válasz: Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos,de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.

Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos, de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.
az uh a biztos nekem mensi után számolva most 12hetes lennék de uh után már másadjára le vagyunk maradva 1hétel de az én számitásaim szerint is a 11hét pontosabb a tapintásos dolog meg én ugy hallotam nem tul jó megbolygatni a terheséget legalábbis az elsõ hetekben az én dokim nem is nyulkál meg néz de csak az õ bepillantóján és enyi szerintem az uh-nak hidjél jó baba várást ja és egyébként nem írtad hogy az uh-n volt-e már életjel ez kb 6-7 hetesen már kimutatható

Voltam nőgyógyásznál 7-8 hetes terhes lehetek 14 mm-es a petezsák nincs magzat. Várunk egy hetet ha akkor sem, akkor baj van. Lehetséges, hogy még nincs magzat a 7. hétben? Bizakodó vagyok és remélem a 8-9. hétben lehet még magzat és szívhang.

Legjobb válasz: Szerintem még van esély magzatra! Nekem az elsõ terhességemnél 35 mm volt a petezsák magzat nélkül amikor abortuszra került sor. 5 hós kisfiú anyukája

Szerintem még van esély magzatra! Nekem az elsõ terhességemnél 35 mm volt a petezsák magzat nélkül amikor abortuszra került sor. 5 hós kisfiú anyukája
Én a helyedben fölkeresnék egy másik orvost is. Hátha csak õ nem látta. Szerintem egy 14 mm-es petezsákban lennie kell embriónak. Ráadásul szívhanggal. Keress fel egy másik dokit! Hozzáteszem ez csak egyéni vélemény. Tüneteid vannak? Émelyegsz v melleid feszülnek? Mert ha igen akkor nem lehet baj!!!! Szorítok!!!
Ha hüvelyi UH volt, akkor már valamit kellett volna látni. Vagy nem 7 hetes vagy, hanem 6! Mikor volt az utolsó mensid? Elptte 1 héttel is foganhatott, vagy tudod, hogy mikor volt peteérésed? Ha hasi UH volt, akkor semmi gond! De ez a petezsák méret valahol 6 és 7 hetes között van...
Nekem 4 hetesen volt 13 mm-es a petezsák és rá 3 hétre rendelt vissza az orvos a 7- ik héten és akkor már volt szívhang is. Szerintem még nem vagy 7-8 hetes terhes, kicsit késöbb estél teherbe(ezt csak te tudhatod).
Mi lett végül Veletek??? Azért kérdem mert ugyanebben a cipõben járok én is.. 7 hetes lehetek és 14 mm es petezsákban nincs embrió.. már kisírtam a szemeimet.. 1 hét múlva kontroll ..ha akkor sem lesz semmi abortuszra kell menjek.. :(((

7-8 hetes terhes vagyok, a védőnő kért hogy menjek EKG vizsgálatra a háziorvoshoz, nem korai még?

El?z? gyerk?ccel csak a vége felé kellett mennem EKG-ra,új szabályok vannak?Mást is küldtek rá mostanában?

Legjobb válasz: Szia! Én is az elején voltam, ugy 10-11 hetesen. 34 hetes km.

Szia! Én is az elején voltam, ugy 10-11 hetesen. 34 hetes km.
Nekem meg azt mondta a belgyógyász, hogy nagyon helyes, hogy ilyen hamar elküldtek, mert ha valami rendellenességet tapasztalnak, akkor jó eséllyel tudnak odafigyelni rám késõbb, hogy a terhelés ne okozzon gondot. Ahány ház, annyi szokás:)
Akkor kaptam meg én is a beutalót, amikor elõször voltam tanácsadáson. Beszéltem a belgyógyásszal, és azt mondta, hogy butaság ilyen hamar küldeni a kismamikat, mert a terhelés késõbb okoz problémákat, tüneteket. Azt mondta, nyugodtan legyek, ráérek félidõ körül menni. Ha meg úgy érzem, van vmi baj, természetesen keressem fel. Ez azokra vonatkozik, akik egyébként egészségesek. 36 hetes kismami
érdekes. Nekem csak a 18. héten kellett elöször elmennem EKGra. Úgy látszik ez is helyenként változik.
Én is az elsõ idõben voltam EKG-n fogorvosnál, belgyógyásznál.Hamar túlestem rajta és a védõnõ még meg is dícsért, hogy na végre valaki aki magától elmegy mindenhová, és még fogászatra is.
Nekem is hamar kellett mennem úgy a 10 hét környékén.Engem a nõgyógyászom küldött el.Egyszerre meg volt minden ekg, vérvétel, uh nem kellett külön rohangálni. 20+6hkm
Nem korai, nekem is ilyen hamar kellett mennem!
Én is hét hetes vagyok és szintén most kell mennem EKG-ra
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Elõzõ gyerkõcnél más volt a védõnõm, lehet ezért!Akkor megyek a héten a háziorvoshoz!Mindenkinek szép napot!
Én is az elsõ idõszakban voltam, az általános az, hogy a terhesség megállapítása után küldenek el belgyógyászati vizsgálatra. Inkább az a kirívó, hogy a másik gyerekkel csak a végén kellett menned. Gondolj bele, ha van valami probléma a szíveddel, akkor régen rossz, ha csak a végén derül ki!
Nekem a védõnõ azt mondta, hogy a 20. hétig próbáljam elintézni. 14 hetesen voltam.


7-8 hetes terhes vagyok. Normális az, hogy néha nem igazán érzek tünetet?

eddig alig bírtam enni,hányingerem volt,a melleim feszültek.tegnap viszont nem igazán éreztem semmit.ez utalhat valamire?

Legjobb válasz: Szia. A terhességem elején a tünetek jöttek-mentek. Igazán rosszul soha nem voltam, de hol émelyegtem, hol nem. Egyik nap feszült, fájt a cicim, másnap már nem. Az õrületbe kergettem a családomat, pedig nem volt semmi baj. Vigyázz, hogy ne parázd túl a várandóságodat, állandóan tünetek után kutatva, mert borzasztó lassan fog eltellni. Tapasztalatból írom. Nincs semmi baj, beszéld meg a babáddal, hogy mennyire szereted, és várod. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.

Szia. A terhességem elején a tünetek jöttek-mentek. Igazán rosszul soha nem voltam, de hol émelyegtem, hol nem. Egyik nap feszült, fájt a cicim, másnap már nem. Az õrületbe kergettem a családomat, pedig nem volt semmi baj. Vigyázz, hogy ne parázd túl a várandóságodat, állandóan tünetek után kutatva, mert borzasztó lassan fog eltellni. Tapasztalatból írom. Nincs semmi baj, beszéld meg a babáddal, hogy mennyire szereted, és várod. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.
Szia. Emiatt ne aggódj. Igaz, Nekem szinte egyáltalán nem voltak tüneteim, de amik voltak (fáradtság, mellfeszülés), azok is hol erõsebben jelentkeztek, hol kevésbé erõsen, és néhanapján pedig egyáltalán nem. Szerintem ez nem utal semmire, úgy értem, ebbõl nem kell semmire következtetni. Inkább élvezd azokat az idõszakokat, amikor nyugi van a tüneteket illetõen. :-)
Nyugi. 30 hetes kismama vagyok, és soha semmi tünetem nem volt. A terhesség elején végig izgultam, "biztos baj van, nincs semmi tünetem" stb., most visszagondolva, áldom a sorsot, hogy nem töltöttem heteket a mosdó elõtt. A mellem sem feszült, mégis a 15. héttõl van elõtejem.
Szia Aggodalomra semmi ok én nem éreztem semmilyen tünetet a mellemen kívül még a terhesség jelét sem egészen a 16. hétig amikor bejelentkezett, hogy itt vagyok ám:-)
Én is 7 hetes vagyok, és semmi tünetem nincsen. Az elején még aggódtam, de most már inkább a szerencsések közé sorolom magam. Ne izgulj!

7-8 hetes terhes vagyok, par napja voltam a dokinal es felirta az ultrogestant, most viszont 3-4 percenkent iszonyatos szuro gorcsot meg fajdalmat erzek a hasamaljatol a vegbelnyilasom iranyaba meg a derekamba. Mit tudjak tenni?

Legjobb válasz: Az az igazság, hogy én ilyet ekkoriban nem tapasztaltam. Így azt tudom tanácsolni, hogy hívd fel az orvosod, vagy menj be az ügyeletre. Simán lehet, hogy valami ártalmatlan dologról van szó, de azért mégis jobb, ha lát orvos. 39 hkm

Az az igazság, hogy én ilyet ekkoriban nem tapasztaltam. Így azt tudom tanácsolni, hogy hívd fel az orvosod, vagy menj be az ügyeletre. Simán lehet, hogy valami ártalmatlan dologról van szó, de azért mégis jobb, ha lát orvos. 39 hkm
ezzel én is ügyeletre mennék, mert nem azt írod, kicsit nyilallgat, hanem hogy iszonyatos szúró görcs. Ez nem jelent túl sok jót. Inkább egy felesleges orvoslátogatás mint egy késõn felkeresett orvos, aki esetleg már nem tud segíteni. Remélem semmi komoly.
Gondolom az Utrogestant sem véletlenül kaptad én ilyen nyílalással bemennék ügyeletre mert bizony ez vetélésre is utalhat. Ott sem biztos, hogy tudnak segíteni a babádon ha távozni szeretne, de nagyon nem mindegy, hogy lát e orvos idõben vagy sem.

7-8 hetes terhes vagyok és van egy cisztám. Két hete 31mm volt, most 34mm. Nagyon aggódom. Mi lehet a következménye?

Az orvosom megnyugtatott, hogy felszívódhat a 12. hétig. ÉS HA NEM?? :((

Legjobb válasz: Inkább hallgatsz arra amit ide írnak,mint az orvosodnak??????Szerintem kicsit jobban érthet hozzá.

Inkább hallgatsz arra amit ide írnak, mint az orvosodnak??????Szerintem kicsit jobban érthet hozzá.
A kérdező hozzászólása: tapasztalatokra lennék kíváncsi
Rokonomnak is így volt, de felszívódott. Ne aggódj.
Nekem is volt, kb. ekkora és felszívódott.
Nekem 40mm - es volt es felszivodott. Ne foglalkozz az elsõ hozzászólóval, mindig vannak okosak. Kellemes babavárást!

7-8 hetes terhes vagyok. Második babánál már látszódhat ilyenkor egy kis pocak?

1-2 hete nem vagyok jól, hányok, étványtalan vagyok stb, csak úgy mint a kisfiamnál. Annak ellenére, hogy alig eszem már ülve kicsit dudorodik a hasam mint egy jóllakottnak. Lehetséges ez?

Legjobb válasz: Igen, én is a másodikat várom, sokkal nagyobb a hasam, mint az elõzõnél.

Igen, én is a másodikat várom, sokkal nagyobb a hasam, mint az elõzõnél.
Kedves elõzõ, ha tapasztalatból beszélsz, oké... De fogadd el, hogy van akinek igen is látszik/érzi (fõleg a másodiknál, mikor már viszonyítási alapja is van), hogy nagyobb a hasa, ami nem csak a puffadástól lehet! A méh megnagyobbodik, megduzzad már a 8. héten, nem a semmitõl járunk folyton pisilni az elején! És a másodiknál általában lazábbak az izmok, szövetek is. Amúgy elsõ voltam és nem értem miért kellett lepontozni. 14 hetes vagyok, igenis hatalmas a hasam, 8 hetesen is már nagyobb volt, mint elõtte. Ha véleményt írtam volna, oké, hogy lepontoztok, de mivel tapasztalatot írtam, ez annyi, mintha hazudtam volna... Kösz.
Igen, nekem is látszott.éééés minden szorított már egész az elején :)
a puffadás látszik inkább még ilyenkor....nem az h a baba már akkora lenne h dudorodik a pocak...engem is csak azért szorítottak a nadrágok...7-8 hetesen csak pár mm még a baba...
Köszi elõzõ a kioktatást nem volt rá szükségem de neked biztos jobb lett tõle a napod! Nem neked válaszoltam hanem a kérdezõnek és szerintem foglalkozz a saját válaszoddal ne az enyémmel attól h nem egyezik nem kértem biológia órát. Köszi!! Magyarázattal meg végképp nem tartozom neked azt hiszem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! :)

Mitől van még mindig "mindjárt megjön érzés" és apró görcsölgetés, ha már 7-8 hetes terhes vagyok?

Legjobb válasz: Ilyenkor ez természetes. A szervezet szokja a helyzetet, figyeld magad, nehogy barnás pecsételés, vagy ne adj Isten vér legyen a betéten. Akkor azonnal orvos. Sajnos ez még elõfordulhat a 16. hétig is.

Ilyenkor ez természetes. A szervezet szokja a helyzetet, figyeld magad, nehogy barnás pecsételés, vagy ne adj Isten vér legyen a betéten. Akkor azonnal orvos. Sajnos ez még elõfordulhat a 16. hétig is.
A kérdező hozzászólása: Köszi

7-8 hetes terhesen gáz, ha melírozzák az ember haját szőke csíkosra?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi bajod tõle. A lényeg, hogy gyakran szellõztessetek a fodrászüzletben. Elsõsorban nem a melírfesték káros, hanem a belélegzett gázok, vegyszerek.

Nem lesz semmi bajod tõle. A lényeg, hogy gyakran szellõztessetek a fodrászüzletben. Elsõsorban nem a melírfesték káros, hanem a belélegzett gázok, vegyszerek.
Ugyanazt akartam írni, amit az 1. válaszoló, egyetértek.
8-ik hétben járok(vagyis 7+2 h km) Szóval én tegnap festettem be, semmi bajunk nincs.A mai szerek már másak azért, mint régebben! Szerintem emiatt nem kell aggódni, csak szellõztessen a fodrászod.
20 éve festetem, abbõl 15 éve szõkíttetem a hajamat, ebben volt 2 terhesség, a kicsi 1 éves és még szopik.
Holnap megyek fodrászhoz! Na eddig én is meliroztattam, szõkére, és pirosra, de mivel hogy most terhes vagyok, nem vállalom be, lebeszéltek róla, pedig ugy indultam hogy igenis, de lesz melírozás, de ez vegyszer és ez nem egészséges., akárhogy is! Nem fogok azon idegelni, hogy most bajt -e okoztam vele?! CSak nyirás lesz, de neked tudnod kell hogy be mered -e vállalni!
Szia!Nekem is két szinü a hajam piros és fekete, semmi bajunk nincsen, most vagyunk 33 hetesek.Sõt a védõnõm nem egyszer mondta is milyen jó.Szóval szerintem nyugodtan meliroztathatsz semmi baja nem lesz a babanak tõle.
Az én dokim elég laza, ennek ellenére õ azt mondta, hogy az elsõ 3 hóban ne fessek hajat. Én bár csak 33 vagyok elõl sajnos teljesen õsz, gondolhatod hogy néztem ki, de kivártam a 3 hónapot.
szia Az én orvosom majdhogynem leszedte a fejem mikor meglátta a hajam hogy ujrafestettem , pedig már elmultam 3 hónapos. Olyat mondott hogy bekerül a babához.... Mondom persze, a nyugtató nem kerül át a babához(Ö mondta), pedig gyógyszer a hajfesték meg igen... De inkább nem veszekedtem vele...

Normális az, ha 7-8 hetes terhesen szinte állandóan 37, 2 körüli a hőm?

Legjobb válasz: Úgy hallottam, hogy lehet magasabb hõje a kismamáknak,de én nem mérem sose, nem érzem magam betegnek,így ilyennel nem idegesítem magam.Ha ez miatt aggódsz akkor kérdezd meg a dokit.Ha nem vagy megfázva vagy nincs semmilyen fertõzésed,akkor szerintem nincs gond.A hormonok sok mindent tudnak mûvelni az ember lányával ilyenkor.Nem kell rögtön aggódni(persze azért kell),de ne ilyenekre koncentrálj.Örülj a babának nem lesz semmi gond!!:))

Úgy hallottam, hogy lehet magasabb hõje a kismamáknak, de én nem mérem sose, nem érzem magam betegnek, így ilyennel nem idegesítem magam.Ha ez miatt aggódsz akkor kérdezd meg a dokit.Ha nem vagy megfázva vagy nincs semmilyen fertõzésed, akkor szerintem nincs gond.A hormonok sok mindent tudnak mûvelni az ember lányával ilyenkor.Nem kell rögtön aggódni(persze azért kell), de ne ilyenekre koncentrálj.Örülj a babának nem lesz semmi gond!!:) )
Terhesen miért kell méregetni a hõt? Nem volt elég elõtte?-mert gondolom méregetted... Csak okot adsz magadnak a felesleges aggódásra... Jó lenne, ha már lazítanál!!
Szia, nekem is magasabb volt az elsõ kb. két hónapban, ez normális, még a 37 körüli érték elfogadható, a szervezeted így is reagálhat. De valóban felesleges már méregetni, ne figyelj erre, mert annál magasabb lesz, pszichoszomatikusan is, az az már nem tesz jót nektek. Nyugodj meg és ne gondolkodj ilyeneken és fõleg csak akkor mérj, ha valóban beteg vagy! Sok sikert.
Elvileg az elsõ harmadban a progeszteron-szint magasabb, hiszen a sárgatest tartja fent a terhességet.A progeszteron valami hõtermelõ hormon. (Így a hõmérséklet is magasabb, ahogy a ciklus 2. felében is, mert már akkor is megnõ a progeszteron szint).
Szia, nekem az elsõ 3 hónapban folyamatosan 36, 9 -37, 3 közt volt a hõmérsékletem.Ez normális , csak ne menjen 37, 5 fölé - ezt a dokim mondta.Ne aggódj , jó babavárást!
7 hetesen nekem 37-2-5
A kérdező hozzászólása: utolsónak: köszi a választ, de már 6 hónapos a babám:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!