Találatok a következő kifejezésre: 7 szem maradt a (29 db)

Még 7 szem van a dienille fog. Gátlóból, de elkezdtem vérezgetni. Mitől lehet ez? Mással is előfordult már ilyen?

Ez a második levél, amit szedek. Minden szemet pontosan beszedtem, nem volt hasmenés vagy ilyesmi.

Legjobb válasz: Valószínûleg nem ez a tabletta a megfelelõ neked, vissza kell menni a dokihoz és másikat kérni. A maradék 7 szemet be kell szedni, hacsak a doki mást nem mond. Jó lenne, ha még ez alatt a 7 szem alatt visszamennél, mert akkor már az új tabival kezdhetnéd a köv. hónapot, és lehet, hogy szünetet sem kéne tartanod - a doki megmondja. Nem baj, ha megjött, ha 2 hónapja vizsgált, most úgysem fog.

Valószínûleg nem ez a tabletta a megfelelõ neked, vissza kell menni a dokihoz és másikat kérni. A maradék 7 szemet be kell szedni, hacsak a doki mást nem mond. Jó lenne, ha még ez alatt a 7 szem alatt visszamennél, mert akkor már az új tabival kezdhetnéd a köv. hónapot, és lehet, hogy szünetet sem kéne tartanod - a doki megmondja. Nem baj, ha megjött, ha 2 hónapja vizsgált, most úgysem fog.

Lindynette fogamzásgátló tablettát szedek ma volt a 7. szem amit bevettem és a tájékoztatóra az van írva hogy 7nap után véd szombaton a barátomnál alszom tehát akkor veszem be a 9. szemet akkor már nem lehet baj ugye?

Legjobb válasz: Ha lepontoztok ha nem, nekem a nõgyógyász azt mondta h elsõ hónapban nem 100%osan véd. így csak kb a 15. szem után csináltuk megszakítással

Ha lepontoztok ha nem, nekem a nõgyógyász azt mondta h elsõ hónapban nem 100%osan véd. így csak kb a 15. szem után csináltuk megszakítással
Ha oda volt írva, elolvastad, akkor egyértelmû.Nem?
A kérdező hozzászólása: jó persze egyértelmû de azért az ember midig bizalmatlan
Szia! Én is a Linynette 20-at szedem, ha tartasz tõle, hogy nem véd , akkor védekezzetek most még máshogy is. De szerintem nyugodt lehetsz, nekem volt amikor szüntet tartottam és utána kezdtem újra , mi is csak egy hetet vártunk. De te tudod, a te lelki nyugalmad!
Ja igen még valami, amúgy soha nem lesz 100% os védettséged, mert semmi nem véd 100 %osan!!!
Szerintem nem.De azért használjatok óvszert mert azt hallottam, hogy az 99%-ban véd.
Félreértelmezted, a lindynette 20-nak nincs ilyen a tájékoztatójában. Nincs egy szó sem arról, mikortól véd. Van, aki azt mondja, hogy az elsõ szemtõl, van aki 14. után, van aki meg azt mondja, hogy az elsõ levél után. Én a 14.-es verziót választottam.

Belara tablettát szedek első hónap, első gyógyszer. Elfelejtettem bevenni egy szemet, és a vége felé jár már a levél. Kezdjem el szedni a másik levelet, vagy tartsam meg a 7 napos szünetet? Jártatok már hasonló képpen?

Legjobb válasz: Szia én is ezt szedtem. Elõfordult, hogy kifelejtettem én is egy-egy szemet, de pótoltam. Nem okozott különösebb galibát. De ez csak az én véleményem, van aki folytatja tovább a szedést a következõ tablettától. De a tájékoztatójában benne van mit kell ilyenkor tenni.Remélem segítettem.

Szia én is ezt szedtem. Elõfordult, hogy kifelejtettem én is egy-egy szemet, de pótoltam. Nem okozott különösebb galibát. De ez csak az én véleményem, van aki folytatja tovább a szedést a következõ tablettától. De a tájékoztatójában benne van mit kell ilyenkor tenni.Remélem segítettem.
Mindenképpen tartsd meg a 7 napos szünetet! Ez alatt meg fog jönni, de ha nem, akkor is kezd el szedni a 8. naptól a köv. levéllel! Majd beáll rendesen a mensid, és szinte órára pontosan fog megjönni!

Más 7 hós babájáról is derült már ki, hogy 2 dioptriával gyengébb az egyik szeme? Mi a teendő?

Voltunk 7 hós fiammal babaszemésznél. Fizet?s, géppel nézik, tehát nem szemészet. Kiderült, hogy a bal szeme nagyon gyenge a jobbhoz képest. Egyébként ez a szeme könnycsatornasz?kületes is. Egyel?re azt mondták a szemészeten, mikor ezzel a problémával voltunk, hogy még nem szondázzák. Természetesen, hogy ez kiderült, megyünk szemészhez ismét, de csak 2 hónap múlva kaptunk id?pontot.

Legjobb válasz: Sajnos nem tudom,de mi is izgulunk hogy milyen lesz a baba szeme.Mi most megyünk 5-én. De a mi babánk csak 2hónapos.

Sajnos nem tudom, de mi is izgulunk hogy milyen lesz a baba szeme.Mi most megyünk 5-én. De a mi babánk csak 2hónapos.
A kérdező hozzászólása: Miért mentek ilyen korán szemészhez? Könnycsatorna szûkület?
Elsõ vagyok. Mindketten apuja és én az anyuja is szemüvegesek vagyunk. Nagyon súlyos szemüvege van a páromnak(coloboma miatt)Mellette nekem szemtengelyferdülés és távollátás. Szeretnénk tudni hogy mi a helyzet. Doki néni javasolta h minnél hamarabb menjünk el.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére sikerült idõpontot kapnunk, mivel a könnycsatorna probléma nem várhat. Meg is csinálták az átmosást. Nem akarták, mert nem váladékozott, mikor megnyomta a doki a szemét, de látta a szemzugban, hogy meg szokott állni ott a könny. Még szerencse, hogy megcsinálták, mert nagyon el volt Neki dugulva. Szinte kilövelt, vérzett is. Na nem is akarom inkább részletezni. A dioptriára meg azt mondták, 1, 5-1, 75 a különbség, de ez még javulhat magától is, fél év múlva kell visszamenni. Reméljük, akkor már jobb lesz. Szurkolok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Ja, és UH is volt, ott mindent rendben találtak.
Az unokam 9 es fel honapos. Ugyanez a baj. Most kapott szemuveget, a cel, hogy "kiegyenlitsek" a ket szemet. Nagyon jol all neki, olyan, mint egy kis tudos. Hatul gumi tartja ossze. Eloszor nagyon megijedt, mikor raadtak. Viszont az en szemuvegem mindig nagyon erdekelte, es szerette volna kezbe kaparintani. Egy msik "elozmeny", hogy szoktunk a tukorrel szemben uldogelni, nevetni, tapogatni a tukrot, ugy, hogy o mar tudja, hogy ott sajat magat is latja. Miota megvan a szemuveg, a felvetel mindig egy "ceremonia". Leulunk a tukorrel szemben, es mind a ket szemuveget kivesszuk a tokjabol, osszehasonlitjuk, akarom, hogy tudja, hogy az ove is szemuveg. Aztan mindkettot megtoroljuk, en felveszem az enyemet, es raadom az ovet. Azota nagyon buszke a szemuvegere, es szivesen hordja.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak is köszönöm. Azt szeretném kérdezni, hogy a szemtengelyével is gondok voltak? Azért kérdezem, mert nekünk azt mondták, hogy még ezt kinõheti. Majd 1 éves korban menjünk vissza. Ha akkor sem javul, még akkor sem kell szemüveget hordania, mert még utána is alakulhat.
Szia. Nem vagyok szemesz, de en is szemuveges vagyok/voltam. Tudomasom szerint akinek +-os(az-az kozelre nem lat tokeletesen)a szeme javulhat eleg konnyen akar magatol is!! Nekem eloszor 7 evesen volt szemuvegem +2-es. Most +0.5-s van, de csak munkahoz kell hasznalni (kozmetikus vagyok es sok apro dologra kell koncentralni akar orakon keresztul es ez erolteti a szemem). Sajnos azt nem tudom, hogy ha valaki minuszos szemuveget hord javulhat-e a szeme gyermek korban, de remelem nem lesz semmi gond a babad szemevel. 4.5 hos csoppseg anyukaja :)
Elsõ vagyok.Szerintem ha sok sült tököt eszik a babád akkor javulhat még bõven a szeme. Páromnak attól sokat javult 24évesen:D
a lányomnak szokott ilyen lenni amikor bújik ki a foga olyan mintha bemostak volna neki egyet:-)
nem tudom, h mire utalhat, de az én fiamnak is ilyen volt a szeme ennyi idõsen. aztán elmúlt...
Szia. Az én kislányomnak szinte születése óta ilyen, hol kicsit hol jobban...Most jobban, de akkor ezek szerint a fog miatt is lehet, neki most jön a 2. :)

7 hetes a kisfiam, lehetséges hogy az egyik szeme barna a másik pedig inkább kékes? Már kezdünk aggodni hogy valami baj van.

Legjobb válasz: lehetséges, hogy valakinek nem ugyanolyan színûek a szemei, és az nem betegség. de lehet, hogy valami betegségnek is a jele, azt nemtudom.

lehetséges, hogy valakinek nem ugyanolyan színûek a szemei, és az nem betegség. de lehet, hogy valami betegségnek is a jele, azt nemtudom.
Ez még változhat. De ha így marad sem baj, ez egy genetikai mutáció. Nem betegség, minden százezredik embernél elõfordul.
Az én fiam már 10 éves, és neki is kicsi korátol az egyik szeme barnás a másik kék.De szerencsére semmi baja.
ez normális! :D barátnõmnek is az egyik szeme sötétbarna a másik meg ilyen zöldes-kékes :D olyan jó neki :P nekem is jól jönne felemásszem :) ) 13l

Már 7 napja tikkel a bal szemem alatti ideg, elmúlik valaha?

Nem stresszes az életem, 8-9 órát alszom naponta, szedem 6 napja a magnéziumot B6ot milgammát, de semmi se segít és nem áll le max pillanatokra :)

Legjobb válasz: Amennyiben nem múlik el, jövõ héten ballagj le a körzetihez és nézesd meg. Hátha tud rá valamit mondani. Nekem is volt, igaz én stresszes voltam iszonyatosan. Nagyon erõs magnéziumtól múlt el. Dr Chen márka, 1200 mg/nap.

Amennyiben nem múlik el, jövõ héten ballagj le a körzetihez és nézesd meg. Hátha tud rá valamit mondani. Nekem is volt, igaz én stresszes voltam iszonyatosan. Nagyon erõs magnéziumtól múlt el. Dr Chen márka, 1200 mg/nap.
Szia. Pedig van valami "zavar" ami miatt tikkel. Nekem 2 hónapig csinálta, de az egy elég rázós idõszak volt az életemben sajnos. Aztán ahogy megnyugodtam, túllettem azon a rossz idõszakon, elmúlt magától. Asszem még én is tettem fel ide kérdést anno ennek kapcsán :)
Pedig pont a magnézium/kálcium párost akartam ajánlani B komlex-el. Doki hétfõn, ha nem múlik le.
[link]
A kérdező hozzászólása: Voltam körzeti dokinál, ennyit mondott stressztõl van de nem vagyok az minden rendben van az életemmel. nem nagyon foglalkozott vele a doki sajnos :( és ti szedtetek rá ilyeneket és segített mert nekem nem nagyon, és éjjel is csinálja.
2. vagyok. Én magne B6-ot szedtem egy hónapig, de semmi.. magától múlt el, doki nekem se adott rá semmit, ugyanazt mondta mint neked. És igaza is lett.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek aki írt, nagyon kedvesek vagytok :) ha megjavulok írok :D
Nekem meg a jobb szemem alatt és megõrülök tõle... Sikerült valami megoldást találni? :)

6-7 hetesen már lehet hogy egy ici-picit látszik a poci? Persze ezt csak én látom, hogy nem olyan mint volt, külső szem nem észlelné. Lehet? Vagy csak a puffadás? Dehát nem igazán puffadok! Akkor mitől?

Legjobb válasz: Már ennyi idõsen és nagyobb valamivel a méh, mint elõtte.Ezt hanyatt fekve a széremcsontod felett már láthatod.A progeszteron nevû hormon nem csak a terh. megmaradásában játszik szerepet.Ellazitja a kötõszövetet és ezért lehet kiszúrni már az elején,ha valaki terhes:eltûnik a dereka,kiszélesedi az oldala.Már nõhet egy kicsit a mell is.Ha nincs felesleg a hasadon,vékony vagy a hasad már az elején olyan lehet,mint egy jóllakott ovisnak:)

Már ennyi idõsen és nagyobb valamivel a méh, mint elõtte.Ezt hanyatt fekve a széremcsontod felett már láthatod.A progeszteron nevû hormon nem csak a terh. megmaradásában játszik szerepet.Ellazitja a kötõszövetet és ezért lehet kiszúrni már az elején, ha valaki terhes:eltûnik a dereka, kiszélesedi az oldala.Már nõhet egy kicsit a mell is.Ha nincs felesleg a hasadon, vékony vagy a hasad már az elején olyan lehet, mint egy jóllakott ovisnak:)
A kérdező hozzászólása: Nem igazán van felesleg a hasamon, 52-53 kiló vagyok és 165 cm magas. Csak észrevettem a tükörben hogy alul egy picit nagyobb a hasam mint szokott és be sem tudom húzni :)
Bizony látszik, fõleg neked , hisz te látod leghamarabb, ha változik a tested.Én is láttam már nagyon hamar.12hetesen már mindenki azt hitte, hogy legalább 5 hós vagyok.Most a 26 hetet kezdtük és rég látott ismerõsök már azt kérdezgetik, hogy melyik héten szülök.Pedig Nekünk a mikulás hozza.Hallottam én is , hogy az elején a puffadásra fogják, de nem szebb azt hinni, hogy a Picúrka. Boldog Babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor biztos a belek, de nem baj, majd úgyis lesz pocakok idõvel! De már nagyon várom! :D Nagyon boldog Babavárást!

Amikor tartom a 7 napos szünetet a tabinál, akkor már mindig másnap megjön a menszim, mikor már nem szedem a tablettát. Most hétfőn este vettem be az utolsó szemet, és már csütörtök van, és még sehol semmi. Mi baj lehet?

Terhes vagyok? Vagy micsoda????

Legjobb válasz: Nem tudom ez normális e de az enyém sem jön meg mindig azon a napon. Én szerdán szoktam az utolsót bevenni és ált. vasárnap jön meg, de olyan is volt már hogy pénteken jött meg. Szerintem ha vasárnapig nem jön meg akkor érdemes egy tesztet csinálnod, de nem valószínû h terhes vagy, ha rendesen szedted a gyógyszeret.

Nem tudom ez normális e de az enyém sem jön meg mindig azon a napon. Én szerdán szoktam az utolsót bevenni és ált. vasárnap jön meg, de olyan is volt már hogy pénteken jött meg. Szerintem ha vasárnapig nem jön meg akkor érdemes egy tesztet csinálnod, de nem valószínû h terhes vagy, ha rendesen szedted a gyógyszeret.
Nekem tabi mellett mindig hétfõn fél 12-kor jött meg, +/- fél óra... Addig semmiképp ne kezd el szedni a másik levelet, amíg a terhességet nem zártad ki. CSinálj tesztet és menj el orvoshoz. De ha rendesen szedted, nem hinném, hogy terhes vagy..
Normális, ha nem azonnal jön meg a szünet 2-3 napján szokott ált. , de van akinél késõbb!

A fogamzásgátló hatása nő? Tehát ha beveszem az első szemet a levélből, aztán pl már a 3. napon védettebb vagyok, és a 7. en már majdnem teljesen védett?

Legjobb válasz: A hatása nem nõ, az elsõ napokban/hetekben azért kell még védekezni, mert a szervezeted nem szokik hozzá egyik percrõl a másikra. Nekem a nõgyógyászom azt mondta 2 hétig még védekezzünk, utána bár biztonságos. Ha gondolod hívd fel az orvosod, és kérdezd meg, biztosan segít majd!

A hatása nem nõ, az elsõ napokban/hetekben azért kell még védekezni, mert a szervezeted nem szokik hozzá egyik percrõl a másikra. Nekem a nõgyógyászom azt mondta 2 hétig még védekezzünk, utána bár biztonságos. Ha gondolod hívd fel az orvosod, és kérdezd meg, biztosan segít majd!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!