Találatok a következő kifejezésre: 7 napos már (75 db)

Ha 7. hetes és két napos vagyok, az már 8 hetes? Vagy ezt, hogy számoljam? 7 hetes 7 naposan vagyok 8 hetes?

Legjobb válasz: Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.
nekem a 7 napos szünet 5. napján jön meg és a 2.tabletta bevételekor fejezõdik be.
Mindenkinél más.Nekem a negyedik napon jön meg, és miután beszedem a tablettát aznap még van egy kevés vérzésem, sõt elõforfdul , hogy másnap is.
lehet, hogy vérezni fogsz, amikor elkezded szedni a következõ levelet. alkati kérdés. nekem a 7napos szünet 4. napján jön meg, és 3-4 napig tart.
5 munkanap
A kérdező hozzászólása: köszi
Én szerdán hagyom abba a gyógyszert, következõ héten kedden megjön, csütörtökön szedem be az elsõ tabit és szombaton már nincs mensim.
en miert nem verzek?
A kérdező hozzászólása: csak elsõ hónapban v max még másodikban és nem mindenkinek

Mit tehetnék akkor ha 3 napja hagytam abba a jengee tabletta szedését és már menstruálok? Szednem kell a gyógyszert megint vagy várjam meg a 7 napos pihit?

Legjobb válasz: Persze, hogy várd meg a 7 napos szünet végét! Gyógyszert így szedünk: 21 napig szedjük, utána 7 napig nem, utána megint 21 napig szedjük. Hogy közben mikor menstruálsz, az lényegtelen. Csak a legelsõ levél legelsõ tablettájánál fontos.

Persze, hogy várd meg a 7 napos szünet végét! Gyógyszert így szedünk: 21 napig szedjük, utána 7 napig nem, utána megint 21 napig szedjük. Hogy közben mikor menstruálsz, az lényegtelen. Csak a legelsõ levél legelsõ tablettájánál fontos.
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm.
Mit nem értesz azon, hogy kikapcsolja a ciklusod? NINCS CIKLUSOD, NINCS MENZESZED. A tabletta irányít. Ha szeded, akkor nem vérzel, ha abbahagyod, akkor lecsökken a hormonszint és 2-3-4 nap után elkezdesz vérezni. Értelem szerûen emiatt az elsõ ciklus rövidebb lehet, mint 28 nap. Viszont a többi már ugyanúgy 28 napos lesz, mivel 21 meg 7 az 28.
A kérdező hozzászólása: Sose számoltam a menzesz utolsó napjától mindig az elsõtõl és pontosan meg is jött mindig.
A kérdező hozzászólása: 24 nappal ezelõtt jött meg a menstruációm akkor szedtem be az elsõ gyógyszert szedtem 21 napig a héten kedden fogyott el és ma péntek van és már menstruálok ez az ami nekem egy kicsit furcsa mert így akár hogy számolok 24 nap telt el és nem 28. De ha meg azt nézem hogy a 2-3 napon kell megjönnie ahogy abba hagyom akkor meg jó minden.
Most komolyan, ennyire bonyolult értelmezni egy betegtájékoztatót? Hihetetlen. Teljesen érhetõen le van írva, hogy hogyan kell szedni és mikor kell megjönnie. Amúgy meg, csak egy kis felvilágosítás: A saját ciklusodat elfelejtheted, amíg tablettát szedsz. Ugyanis a tabletta úgy mûködik, hogy a te ciklusodat KIKAPCSOLJA. Nem menstruáció van olyankor, hanem MEGVONÁSOS VÉRZÉS, méghozzá azért, mert a 7 napos szünetben megvonod a hormont. Ennyi.
A 28 napot honnan számolod drága???? AZt ugye tudod hogy a ciklus elsõ napja a menzesz elsõ napja. De ez gygyszer mellett mindegy is mivel ugyem igazi ciklus. Sok lány a menzesz elmúlásától számolja tévesen és csodálkoznak hogy rövid a ciklusuk. Ez az info még a késöbbiekben jól jöhet ha eddig nem tudtad volna és ha majd már nem szeded a gyógyszert.
A 28 napot az elõzõ menstruációd elsõ napjától számolod. (Tehát mondjuk 5 napot menstruálsz, utána ugye 21 napig szeded a gyógyszert, az eddig 26, utána kb. a 2. tabimentes napon jön meg megint, úgy megvan a 28.)
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a tájokoztatót de mivel most szedek gyógyszert elõször nem igazán tudtam hogy ennek így kell történnie. (Még akkor sem ha elolvasom a tájokoztatót!) Soha nem jött meg ilyen korán.
Jajj.. egy antibébi pedig ennyire nem bonyolult, remélem nem vagy túl fiatal.. mindegy, inkább kérdezz, mint hülyeséget csinálj, de az nem túl szimpatikus, hogy szeded, de azt se tudod mit és hogy kell..
A kérdező hozzászólása: így a 2-3 nap az stimmel is én is olvastam ezt amit most ide leírtál csak én azt hittem hogy a 28 napnak el kell telnie de ezek szerint akkor nem kell.
A kérdező hozzászólása: Kb Kedden kellett volna megjönnie magyarul 4 nappal elõbb nem telt le a 28 napos ciklusom röviden és tömören.
Nem adtak leírást a tablettához vagy széttépte a kutya? Amikor elkezdted szedni nem gondoltad elolvasni, hogy mit is adagolsz magadba és hogyan? Mit tehetnél? Szerintem olyat szedj be, aminek pontosan utána jártál elõtte, mondjuk ezt. Tessék, mert a google az bonyolult. HOGYAN KELL SZEDNI A JANGEE FILMTABLETTÁT? Minden nap egy darab Jangee filmtablettát vegyen be, szükség esetén kevés vízzel. A tabletta étkezés közben vagy attól függetlenül is bevehetõ, de a tablettákat minden nap közel azonos idõben kell bevegye. Egy csomag 21 tablettát tartalmaz. Minden egyes tabletta mellé oda van nyomtatva a hétnek az a napja, amikor be kell venni. Például ha a szedést szerdán kezdi el, válassza ki azt, ami mellett "Szerda" feliratú jelzõ áll. A buborékfóliás csíkon a nyíl által mutatott irányt kövesse addig, amíg mind a 21 tablettát be nem vette. Ezután ne vegyen be 7 napig tablettát. A hét tablettamentes nap alatt (amit tabletta- vagy gyógyszermentes hétnek is neveznek), vérzésnek kell kezdõdnie. Ez az úgynevezett "megvonásos vérzés", ami rendszerint a gyógyszermentes hét 2. vagy 3. napján kezdõdik. Az utolsó Jangee filmtabletta bevétele után a 8. napon (azaz a tablettamentes hét utáni elsõ napon) kezdje el a következõ csomag szedését, függetlenül attól, hogy tart-e még a vérzés. Ez azt jelenti, hogy minden csomagot a hét ugyanazon napján kell elkezdenie, és hogy a megvonásos vérzésnek minden hónapban a hét azonos napján kell kezdõdnie.
Mért, mikor kéne menstruálnod, ha nem most? :O
nem értem igazán a kérdést. Mi az hogy már menstruálsz? Ha letelik a 21 nap akkor abban a 7 napban amig nem szeded valamikor megjön, aztán meg megint szeded.
Én értem a kérdésed.. Tényleg butaság, csak kicsit bele kellett volna gondolnod. A menzeszed 1. napján kezdted el szedni, tehát kicsit több, mint 2 hétig nem menzeszeltél. Azért volt ilyen rövid, mert a 21 napban már benne volt az elõzõ menzeszed is, hiszen akkor már szedted.

Ha már egy szem fog. Gátló kihagyásánál kiegészítő védekezést javasolnak, hogy lehet, hogy a 7 napos szünetben is véd?

A többfázisú fog.gátlóknál még megértem, ott tényleg megfigyelhet? bizonyos ciklikusság, de az egyfázisúaknál..? 21 napig egy adott, állandó hormonmennyiség, aztán semmi...

Legjobb válasz: Nem akarok kukacoskodni, én is nagyon bízom ebben, hogy véd a 7 napos szünetben, nem szoktunk kiegészítõ védekezést alkalmazni. De akinek mondjuk a szünetben az 5.-6.-7. napon indul a vérzése? Az elõtte lévõ 4 gyógyszermentes napokban is esélytelen a peteérés?

A kérdező hozzászólása: Nem akarok kukacoskodni, én is nagyon bízom ebben, hogy véd a 7 napos szünetben, nem szoktunk kiegészítõ védekezést alkalmazni. De akinek mondjuk a szünetben az 5.-6.-7. napon indul a vérzése? Az elõtte lévõ 4 gyógyszermentes napokban is esélytelen a peteérés?
Ettõl függetlenül a te szervezetedben lévõ hormonmennyiség változik egyrészt, hogy a tablettában állandó. Másrészt másféle hormonok vannak a többfázisúban, azt én egyébként nem ismerem, de az egyfázisúak megakadályozzák a peteérést is és a beágyazódást is, ezáltal adnak védettséget. Ha 1 szemet kihagysz, azt még 24 órán belül pótolhatod a betegtájékoztató szerint is, ha többet hagysz ki, akkor kell kiegészítõ védekezést alkalmazni, 7 napig. De ha kihagysz szemeket a ciklus elején, vagy közepén, az azért veszélyes, mert akkor megérhet egy petesejted, és a méhnyálkahártyád is megvastagodhat annyira, hogy azt fogadni tudja, és be tudjon ágyazódni. Ha rendesen szeded, akkor ez nem történhet meg, és a méhnyálkahártyád sem elég vastag ahhoz, hogy egy petesejt beágyazódjon. Amikor a 7 napos szünet van és mentsuálsz, akkor már nincs esélye a peteérésnek, és beágyazódni végképp nem tudna hova, hiszen még az a vékonyka nyálkahártya is leválik, ez a menstruáció.
Nem. Ez a megvonásos vérzés.

Az utolso 6 szem lett volna a tabibol de véletlenül kidobtam a régi helyett, most ott tartok, hogy gondoltam megtartom a 7 napos szünetet, de mar eltelt a 7 nap és nem jőtt meg. Teszt negativ, ez lett volna a masodik level. Tanácsok?

Legjobb válasz: Nem szabad csk úgy össze vissza megtartani a 7 napos szünetet. Végig kell szedni a 21 tablettát. Jobb lenne ha sz orvosoddal beszélnél ebben az esetben.

Nem szabad csk úgy össze vissza megtartani a 7 napos szünetet. Végig kell szedni a 21 tablettát. Jobb lenne ha sz orvosoddal beszélnél ebben az esetben.
De ilyet akkor sem lehet csinálni. Keresd fel szépen az orvosod.
A kérdező hozzászólása: annyi mintha elõrébb hoznám a mensit, nem eltolnám.

A menszim ált.4-5 napig tart, de most már lassan 6-7 napos lesz és inkább piros, mint barnás. Van ennek jelentősége?

Csak azért kérdezem, mert nekem nem szokott így elhúzódni, ráadásul a menszim 2-3. napján nagyobb darabok is voltak benne. Gyanakodjak valamire?

Legjobb válasz: Nem kell aggódnod. Másnak is szokott darabos lenni a menszesze, nekem is elõfordul! A 6-7 napos menszesz is normálisnak számít. Az ember változik, te is alakulsz, a menszeszt sokminden befolyásolhatja, de ne aggódj, a 6-7 nap nem kóros!

Nem kell aggódnod. Másnak is szokott darabos lenni a menszesze, nekem is elõfordul! A 6-7 napos menszesz is normálisnak számít. Az ember változik, te is alakulsz, a menszeszt sokminden befolyásolhatja, de ne aggódj, a 6-7 nap nem kóros!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megnyugtattál, csak azért furcsa, mert az én szervezetem évek óta kiszámítható.

Fogamzásgátló 7 napos szünete után az első tabi már védettséget ad?

Lindynette 20 tablettát szedek 3 hónapja rendesen (még nem maradt ki egy szem sem), a 7 napos szünetben rendesen megjött, és a 8. napon beszedtem a köv. levél els? tabiját is reggel. Aznap este voltam együtt barátommal ,ugye nem lehet baj? CSak mert szúr a hasam alja, és eléggé émelygek pár napja, de eddig úgy voltam vele, hogy ez a tabi mellékhatása. Szerintetek?

Legjobb válasz: A tabletta a 7 napos szünetben is véd, ha 3 hónapja szeded, már rég védett vagy!

A tabletta a 7 napos szünetben is véd, ha 3 hónapja szeded, már rég védett vagy!
nekem pontosan ezért kellett abbahagynom ennek a gyógyszernek a szedését....ezekkel a tünetekkel kezdõdött aztán már a menstruációm is elmaradt késõbb, a doki felírt 1másikat mondván hogy a szervezetem nem reagál erre gyógyszerre rendesen.
Általban a pecsételõ vérzés jelenti azt, hogy tul gyenge számodra az a gyógyszer. A hasfájás nekem is elõjött egy másiknál és én is váltottam, pont erre a Lyndinette-re, amit most 2. hónapja szedek, de most állandóan fáradt vagyok ezzel. Egyébként próbáljatok vitaminokat is szedni, mert nekem a dokim mondta, hogy a foggétlók kicsit meg is terhelik a szervezetet és pl. az Activalra rá van irva, hogy azoknak is ajánlott, akik fogamzásgátló tablettákat szednek. Ha nagyon rosszul érzed magad ettõl, nyugodtan menj vissza a dokihoz és ír másikat.
Hát ha 3 hónapja szeded akkor nem lehet semmi baj.A tabi a 7 napos szünetben is véd.Hát nekem nem volt ettõl a tabitól semmi bajom pedig én is ezt szedem már 7 hónapja.De lehet a te szervezeted máshogy reagál rá.
A kérdező hozzászólása: És az hogy nem "reagált jól a szervezeted a bogyóra" az azt jelenti hogy nem is védett, vagy hogy egyszerûen nem ez a megfelelõ tabi a számodra? Ezek a tûnetek amúgy elég gyakran elõjönnek nálam, majdnem mindig azután, hogy elkezdem szedni - a szünet után, vagy ha együtt vagyunk barátommal rá pár napra...fogalmam sincs... Valszeg váltani fogok, de ezt a levelet azért még végigszedem. és köszi a válaszokat:)
Elõzõ válaszolónak: A pecsételõ vérzés az elsõ hónapban teljesen normális és ez nem azt jelenti, hogy nem véd a tabletta!!!!

Szerintetek, ha már 4 hónapja update szerint étkezem, és beiktatok egy 7 napos diétát, s modjuk sikerül leadnom x kg-t, akkor is visszajön utána a duplája?

Tehát utána is egészségesen étkezem!! Eddig 7 kg ment le ezen életmód szerint.

Legjobb válasz: Húú, most olvasom , milyen durva ez a 7 napos diéta, lehet visszavonom a kérdésem. :-)) Azért egy kávéval délig kibírni... lehet el is szédülnék. Végülis az a baj, hogy most nem tudok mozogni járni, és csupán az étkezéssel fele olyan gyorsan mennek a kilók, mint amikor futottam.

A kérdező hozzászólása: Húú, most olvasom , milyen durva ez a 7 napos diéta, lehet visszavonom a kérdésem. :-)) Azért egy kávéval délig kibírni... lehet el is szédülnék. Végülis az a baj, hogy most nem tudok mozogni járni, és csupán az étkezéssel fele olyan gyorsan mennek a kilók, mint amikor futottam.
Szerintem ha mûködik az update és nem szenvedsz, akkor ne variálj. Ha nem eszel, tartalékolni fogsz, aztán kezdheted az egészet elölrõl. Gondolom az elmebeteg bécsi diétáról van szó, ott kell kávét inni éhgyomorra. Csak azt felejtették el, hogy az gyomorfekélyt meg mindenféle izgis dolgokat okoz. Az updatenek is az a lényege, hogy normálisan reggelizz, akkor miért akarsz belevágni annak az ellenkezõjébe? Ne kapkodj, mert meglesz a bõjtje: visszahízol még többet. Nem lehet koplalni.
A kérdező hozzászólása: bocsi, "menjünj=menjünk"
A második levéltõl... De mi az hogy hamarabb? mennyivel?
A kérdező hozzászólása: 4 tabim maradt még, szal 4-5 nappal hamarabb, de ez nem lehet pecsételõ vézrés, mert több napja tart...
irány az orvos! Erre megfelelõ választ csak õ adhat! Lehet nem megfelelõ neked a tabletta.

7 napos késés után már egy 25-ös teszt is mutatná, ha lenne baba?

Legjobb válasz: igen, akkor már ki kéne mutassa. kivéve, ha késõn volt az ovu, tehát minimum egy héttel késõbb, mint a szabályos 28 napos ciklusban.

igen, akkor már ki kéne mutassa. kivéve, ha késõn volt az ovu, tehát minimum egy héttel késõbb, mint a szabályos 28 napos ciklusban.
Igen kimutatható--bár van akinek csak 1-2 heti késénél kezd valamit mutatni a teszt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!