Találatok a következő kifejezésre: 7 honaposan meg 2 (33 db)

persze nyugodtan tedd az etetõszékbe...nem lesz semmi gond!!
A kérdező hozzászólása: de az nem baj, ha õ még nem tud ülni csak pár másodpercig azt eldõl :D

7 hónapos kislányom 2 hete áll, lépeget az ágy mellett. De sokat mászik is. Adjak rá cipőt? Ha igen milyet mert azért még elég kicsi a lába. A 18-as méret nagy rá.

Legjobb válasz: Ne adj rá! Elég egy zokni vagy mezítláb. Én akkor vettem neki, amikor már a kezünket fogta és úgy stabilan sétált.

Ne adj rá! Elég egy zokni vagy mezítláb. Én akkor vettem neki, amikor már a kezünket fogta és úgy stabilan sétált.
Én ilyenkor még nem adtam rá, hiszen ez még nem az igazi járás. Én akkor adtam rá mikor elindult elõre. Az enyém sokáig csinálta ezt amit írsz.
Nem kell még kiscipõ! Nagyon ügyes kis csajszid van! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, így gondoltam én is...csak bizonytalan voltam mert a nagyfiam 1 évesen állt fel, 2 hét múlva már ment, így az nem volt kérdés.:)
A kérdező hozzászólása: Igen, csak ámulunk, mit mûvel.persze van ilyen, de nagyon furcsa látni ahogy ez a kis emberke próbálkozik.amúgy is csak most született, aztán már ilyeneket mûvel.amúgy a hasamban is egy katasztrófa volt amit mûvelt...nagyon fájt, szó szerint.Szóval akkor a cipõvel még várunk addig amíg rendesen nem lépeget, bár attól tartok, nem kell sokat várnunk, tegnap már elengedte az ágyat 2x is, úgy állt (persze csak 2 pillanatig) meg ha valami nagyon közel van, akkor átlép...

7 honaposan lehet meg 2 orokmozgo kisgyerkocre bebyszitterkent vigyazni vagy mar pihenjek inkabb?

meg van hatra 2 honap, csak jo elore szeretnek szolni a csaladnak..

Legjobb válasz: Szerintem ezt neked kell érezned, hogy mennyire fárasztó neked a munka. Arra figyelj, hogy nehogy megemeld magad, pl ha a gyerekeket emelgeted. Ha nincs semmi panaszod, akkor szerintem lehet 7 hónaposan bébiszitterkedni, hiszen aki pl a 3. gyerekét várja, annak alapból muszáj. Ha viszont úgy érzed, hogy már nem esik jól a munka, akkor inkább szólj nekik és pihenj otthon. 26 hetes kismami

Szerintem ezt neked kell érezned, hogy mennyire fárasztó neked a munka. Arra figyelj, hogy nehogy megemeld magad, pl ha a gyerekeket emelgeted. Ha nincs semmi panaszod, akkor szerintem lehet 7 hónaposan bébiszitterkedni, hiszen aki pl a 3. gyerekét várja, annak alapból muszáj. Ha viszont úgy érzed, hogy már nem esik jól a munka, akkor inkább szólj nekik és pihenj otthon. 26 hetes kismami
Én már betöltöttem a 7 hónapot, de nekem nem volt sok választásom, mert a fiam is csak 3 éves, és rá meg muszáj vigyáznom.Engem nem visel meg a dolog, bár néha ha tehetném inkább pihennék..

Párommal 7 év együtt járás után 1 éve élünk együtt. ő sokat bulizik (havi 2-3-4) sokat költ (amit maszek munkával megkeres meg) van egy 7 hónapos kisfia. Ti ezt hagynátok? Vagy mit tegyek ellene?

Legjobb válasz: ja és lehet, hogy neked is jót tenne, ha kiszakadnál otthonról :) ne fenyegesd vele, hogy akkor majd te is elmész, mert az tök szánalmas, hanem tényleg szervezz valami programot barátnõkkel. Nem kell feltétlenül egy vad buli, elég ha beültök egyszer estefelé valahova, vagy egy mozi. Csinálj valamit te is :)

ja és lehet, hogy neked is jót tenne, ha kiszakadnál otthonról :) ne fenyegesd vele, hogy akkor majd te is elmész, mert az tök szánalmas, hanem tényleg szervezz valami programot barátnõkkel. Nem kell feltétlenül egy vad buli, elég ha beültök egyszer estefelé valahova, vagy egy mozi. Csinálj valamit te is :)
Hát infatilis, nem érett õ erre a családosdira szerintem. Türelem, sok hapsi akkor lesz szerelmes a gyerekbe, ha már lehet vele mit kezdeni, értsd 3-4 éves korában. Amikor már lehet vele dolgokat tanítani meg hasonlók.
a babával törõdik eleget?
hát akkor én azt hiszem egy ideig még hagynám ezt a bulizgatást, hátha ez csak egy idõszak nála. talán tudat alatt megijedt, hogy komollyá váltak a dolgok: együttélés, baba, minden olyan "felnõttes" :) ha nem változik a dolog, akkor meg le kell ülni megbeszélni. mondd el téged ez hogy érint
Mehetsz te is? Szóval az mûködik, hogy fogod barátnõidet, elmész bulizni õ meg otthon marad? Én bizony fognám magam a helyedben, felhívnám a csajokat (gondolom úgyis rég láttad õket a baba miatt), szólnék a pasimnak, hogy jövõ hét pénteken õ vigyáz a babára, mert szeretnék elmenni valahova a barátnõimmel. Nem támadva, hogy persze te is mindig elmész, hanem csak természetesen bedobnám. Érdekelne, hogy mit szól. A sokat költ az relatív. Nektek mindenetek megvan, vagy nem tudsz valamit megvenni a babának, mert õ bulizik? A másik, hogy mi neki a buli? Sörözés haverokkal? Diszkó? Kultúráltan ér haza, vagy olyan részeg, hogy nem gyõzöd felvakarni utána a hányást?
bocsi, de az nem fordult meg a fejedben, hogy a bulizgatásból van a pénz? A maszekolás meg csak fedõtevékenység? Nem dilerkedik egész véletlenül?
* neki
A kérdező hozzászólása: 27 éves, van benne sima sörözés, de ami bánt hogy õ 3 napra lelépett a haverjaihoz 150 km-re, de velünk manómmal nem igazán jön sehova.
A kérdező hozzászólása: csak ez ritkán van hogy a barátnõim is el tudnak szabadulni otthonról.
Ebben a formában nem tudom a választ, hány éves a párod? Mi az h buli? Mert pl ha beül kocsmázni a heverokkal az semmi, de ha táncikálni jár diszkóba az elég infantilis- de függ az életkorától is!
A kérdező hozzászólása: városból falura költöztem a párom miatt, nekem nagyon nincsenek itt barátnõim. de jönnek az "otthoni" csajok, mi nem megyünk bulizni hajnalig, max kiülünk a kertbe, 1 üveg borral és beszegetünk.
A kérdező hozzászólása: próbálkozik persze. ha nagyon fáradt vagyok fölkel hozzá hajnalba, ha megkérem nem szívesen de megeteti.(büszke rá, mert szerinte ez nehéz dolog)egyedül pelenkázni nem hajlandó
"havi 2-3-4" Havi 4 alkalom nem tünik olyan soknak a te szemszögedbõl persze más hisz te pár órára se mehetsz el a kicsi mellõl. Sokat segithet ha néha 2-en kimozdultok hétköznap munka után 1 sétára, fagyira. Finoman próbáld a kicsihez szoktatni a férfiak lassaban jönek rá hogy gyerekük van, a nõk 9 hónap alatt felkészülnek. Mikor a kicsi jó kedvû ad át neki és sétálj ki a szobából.

Kislányom 7 hónapos.4, 5 hónapos kora óta szopi mellett eszik bébiételeket is. Napi 2 étkezést már kiváltottunk teljesem. Nincs már elég tejem. A védőnő szerint 1 éves koráig tápszert is kéne még adnom neki az anyatej helyett. (? )

Kislányom csak pohárból tud inni. Hasonló helyzetben lév? anyukák írjatok!?

Legjobb válasz: ha reggel, délben és este, vagy csak reggel és este elég az anyatej akkor szerintem nem kell a tápszer. Lehet tejpépet is adni magában vagy gyümölcsel. Ha tényleg annyira kevés a tejed akkor bizony kellene a tápszer, de ilyenekrõl én mindíg az orvost kérdeztem nem a védõnõt.

ha reggel, délben és este, vagy csak reggel és este elég az anyatej akkor szerintem nem kell a tápszer. Lehet tejpépet is adni magában vagy gyümölcsel. Ha tényleg annyira kevés a tejed akkor bizony kellene a tápszer, de ilyenekrõl én mindíg az orvost kérdeztem nem a védõnõt.

A babapiskóta 7 hónapos kortól adható? A lisztérzékenység meg 2 éves kor után jelentkezik? HOgy is van ez akkor?

Legjobb válasz: Ki javasolja a babapiskótát 7 hósan? Szerintem senki... Pont ezért nem kell adni 1 éves kor alatt semiképp

Ki javasolja a babapiskótát 7 hósan? Szerintem senki... Pont ezért nem kell adni 1 éves kor alatt semiképp
A korai és nem megfelelõ hozzátáplálás hatásai nem másnap jelentkeznek, hanem van, h' hónapokkal, évekkel késõbb. A lisztérzékenység egyébként pont az a kategória, ahol az orvosok is eltérõ véleményt képviselnek: van aki szerint tilos a glutén egy-másfél éves korig, van aki szerint meg pont az a gond, h' minél késõbb találkozik vele a baba szervezete, annál nagyobb az esélye, h' lisztérzékeny lesz. Szerintem ezt nagyon nehéz szülõként eldönteni. Egyik gyermekorvos ismerõsömnek is lisztérzékeny lett a gyereke 2 évesen, pedig õ sem adott gluténtartalmú kaját az ajánlott korig. Szerinte ez elsõsorban genetika. Én elfogadom a véleményét, és mivel nincs a családban semmilyen ételallergia, ezért nem valószínû, h' nem adok egy éves koráig semmi ilyesmit.
Kedves Utolsó válaszoló! én is lisztérzékeny vagyok, a fiam is örökölte a hajlamot (genetikai vizsgálat igazolta). Õ most 6 hónapos kortól orvosi utasításra kap glutént a Heim Pál PreventCD programja keretében. A cél az immunrendszer tanításával megakadályozni a betegség kialakulását. Az már bizonyított, hogy a hajlamos babáknak is JOBB ha 6 hótól kapnak glutént, mint 1 éves kortól. különösen anyatejes védelemben. Ha nem hallottál errõl és érdekel, küldj egy privit, mert szívesen írok róla! Kedves Kérdezõ! Fokozatosan babakeksz bevezethetõ 7 hónapos kortól (az indoklást az elõbbi pár sor). a piskóta a tojás miatt nem ajánlott.
Szia! Lisztérzékeny vagyok, éppen ezért nem adok a gyerekemnek 1 éves kor elõtt semmi glutén tartalmú ételt. A lisztérzkenység egyébként nem 2 éves kor után alakul ki, én például úgy születtem, és a gyerekemnek 40% esélye van rá, sajnos. Okozhatja a környezetszennyezés ugyanúgy, mint a genetika, vagy a túl korán adagolt glutén. De sajnos ha senki semmire nem érzékeny a családban, akkor is kialakulhat, még felnõtteknél is, pl. változókorban vagy szülés után.
6 hós kortol vannak babapiskóták, amik tojást nem tartalmaznak és lisztet igen, nekünk is a doki mondta, hogy ehetünk.De ha 1 éves kor után adod akkor is ott a kérdés: A lisztérzékenység meg 2 éves kor után jelentkezik? HOgy is van ez akkor?

Lassan 2 hete folyik az orra 7 hónapos lányomnak. El kéne vinnem orvoshoz, vagy várjak még?

Nem köhög, nem lázas, és éjszaka nem zavarja, hogy tele van a nózija. Cebiont adok neki, de csak nem javul a helyzet.

Legjobb válasz: Én elvinném dokihoz, mert vagy van valami betegség a háttérben vagy allergiás vagy ki tudja... Lányomnak 1 hétig folyt az orra, de semmi más baja nem volt, és jó volt a kedve is, de azért elvittem dokihoz és kiderült mandulagyulladása van. Nem vagyok paramami, de azért megnézetném dokival 2 hét orrfolyás után.

Én elvinném dokihoz, mert vagy van valami betegség a háttérben vagy allergiás vagy ki tudja... Lányomnak 1 hétig folyt az orra, de semmi más baja nem volt, és jó volt a kedve is, de azért elvittem dokihoz és kiderült mandulagyulladása van. Nem vagyok paramami, de azért megnézetném dokival 2 hét orrfolyás után.
Ha egy hét után elvitted volna, már rendbe rakta volna egy Fenistil csepp.Szerintem ne várd meg, hogy megfájduljon a füle.
A kérdező hozzászólása: Egy hét után még azért nem vittem el, mert egyszer már volt megfázva, akkor köhögött is, és 1 hét alatt meg is gyógyult. Szerdán akkor elviszem dokihoz.
Írass a dokival Fenistil cseppet! Az jó rá, meg még sok más bajra is. Eleve jó, ha van otthon! Nálunk mindig használ.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm!

Kislányom lassan 7 hónapos, 2 hete köhög, már beszedett 1 üveg antibiótikumot, kapott köptetőt-már ezeket abba hagytuk, de még mindig szakad fel neki, orvosnál 1 hete voltunk, akkor azt mondta szedje be amiket írt-beszedte Mért nem javul?

Légyszi adjatok tanácsot mit adjak neki??

Legjobb válasz: Stodalt próbáld meg. Kérdezd meg a gyógyszertárba hogy lehet már neki adni.Ez homeos köptetõ, és nagyon jó. Kisfiam nagyon csúnyán köhögött 1 héten keresztül. Dokinénink ezt adta, már elsõ napon javult a helyzet. Most szedi 3. napja és már szinte nem is köhög.

Stodalt próbáld meg. Kérdezd meg a gyógyszertárba hogy lehet már neki adni.Ez homeos köptetõ, és nagyon jó. Kisfiam nagyon csúnyán köhögött 1 héten keresztül. Dokinénink ezt adta, már elsõ napon javult a helyzet. Most szedi 3. napja és már szinte nem is köhög.
bocsi, illetve ez köhögés csilapító

7 hónapos kislánnyal gyeden vagyok van már 2 okj-s képesítésem szeretnék még szerezni gyed alatt valamit esti vagy levelezős szakon! Ez pénzbe kerülne vagy gyed alatt jár valami támogatás, ha tanulni akarok?

Legjobb válasz: Amennyiben még nem használtad fel az államilag támogatott féléveket (egyetem/fõiskola) és megvannak a pontjaid akkor az állam fizeti

Amennyiben még nem használtad fel az államilag támogatott féléveket (egyetem/fõiskola) és megvannak a pontjaid akkor az állam fizeti
Én is gyeden vagyok itthon és van okj-s képzésem, de mivel még nem használtam ki az államilag támogatott féléveket ezért jelentkezem arra az egyetemen és szintén levelezõre. :) A gyedre jár 40 plusz pont.
Gyesen vagyok én nappalira szeretnék menni egyéni tanrendre.Így jár valami támogatás?
Ösztöndíjat kaphatsz és persze néhány óra alól felmentést. Én is gondolkoztam a nappalin, de nem tudom megoldani, pedig jobb lett volna. (Második voltam)

A kutyámat 6-7 hónaposan találtuk, most 2 éves kb. Megismerné még a régi gazdáit?

Volt már valakivel ilyen? Hogy reagált a kutya?

Legjobb válasz: Biztosan! Nálunk is volt egy kóborkutyus, a gazdija kidobta. A mi kutyusunk évek múlva odarohant hozzá farkcsóválva, az meg belerúgott.

Biztosan! Nálunk is volt egy kóborkutyus, a gazdija kidobta. A mi kutyusunk évek múlva odarohant hozzá farkcsóválva, az meg belerúgott.
Szerintem már nem igazán ismerné meg!
A kérdező hozzászólása: Szegény :(( Egyik barátnõm dobiját el kellett ajándékoznia és 4 év múlva újra találkoztak, a kutya majdnem szétszakította a pórázt mikor meglátta a "régi gazdit". De õ már akkor is felnõtt volt mikor el kellet mennie. Még 10 éves volt a dobi mikor megint találkoztak (megint más gazdinál, kiderült, hogy azóta a 3. :S ), de már nem ismerte meg :(
Az én kutyám majd 3 hónapos volt mikor elhoztuk, 1 hónap múlva a régi gazdijával találkoztunk az állatorvosnál. Nem ismerte meg, sõt a közelébe sem akart menni. Úgy viselkedett vele, mint akár melyik idegennel 1 hónap után.
Hát a mi kutyánk 6 hetes koráig volt a "szüleinél" és amikor sokkal késõbb találkoztunk, majd kiugrott örömében a bõrébõl, mikor oda mnetünk. Tuti hogy megismerte õket.
az én kutyám 3-4 hónapos lehetett, mikor megtaláltuk. vihar volt, félt és behúzódott a kerítésünk alá. mikor reggel mentem suliba észrevettem hogy ottvan, próbáltam megsimogatni, mert nagyon félt és sokkos állapotban volt. mikor odaértem hozzá és elhúztam róla az ágat láttam hogy vérzett a jobb füle belülrõl, félig egy szög állt ki a fejébõl és alig tudott lábraállni, a jobb hátsója szét volt verve. szóval az enyém nemhogy nem megy a régi gazdája közelébe, de senkihez nem megy oda. amúgy ha megtalálnám a régi gazdáját szanaszét rugdalnám hogy érezze hogy mit élt át a kutya. tettünk bejelentést is, de nem találták meg, aki ezt tette vele, szóval azthiszem a legkevesebb amit tehetek hogy ezt a 15-20 évet még boldogságban biztosítom neki. (tibeti masztiff és leonberger keverék, de nagyon édes) 20/L
Megismerné biztos csak ha úgy dobták ki akkor abból rossz sül ki. Mi jártunk így és a kiskutya (kb. 15-20 cm-es) nekiesett a régi gazdájának.
Lehet hogy hülyeséget mondok, de nekünk embereknek csak a vizuális képek maradnak meg (hogy nézett ki, milyen volt az arca, stb) viszont a kutyáknak jó a szaglása, és amiatt örülnek meg egy számodra vadidegen érkezésének, mert a szaga megmaradt a régi, és tudják kihez kötni. Pl. az utcán késõ éjszaka elhaladó 2-3 fõs embercsoportokat azért utálják és ugatják a kutyák mert nem ismerõs a szaguk, félnek tõlük, idegenek nekik. Amikor én a matektanárhoz jártam 14 évesen, a szobapincsi ugatott rám, mikor már 6 meg 7 meg 10 meg 20. alkalommal mentem akkor már összenyalta a cipõm :D
Én kutyám a szomszédból van. Nagyon gyatra körülmények között tartották. Naponta találkozik a régi gazdijával, de nincs oda érte.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!