Találatok a következő kifejezésre: 7 honaposan meg 2 (35 db)

persze nyugodtan tedd az etetõszékbe...nem lesz semmi gond!!
A kérdező hozzászólása: de az nem baj, ha õ még nem tud ülni csak pár másodpercig azt eldõl :D

7 hónapos kislányom 2 hete áll, lépeget az ágy mellett. De sokat mászik is. Adjak rá cipőt? Ha igen milyet mert azért még elég kicsi a lába. A 18-as méret nagy rá.

Legjobb válasz: Ne adj rá! Elég egy zokni vagy mezítláb. Én akkor vettem neki, amikor már a kezünket fogta és úgy stabilan sétált.

Ne adj rá! Elég egy zokni vagy mezítláb. Én akkor vettem neki, amikor már a kezünket fogta és úgy stabilan sétált.
Én ilyenkor még nem adtam rá, hiszen ez még nem az igazi járás. Én akkor adtam rá mikor elindult elõre. Az enyém sokáig csinálta ezt amit írsz.
Nem kell még kiscipõ! Nagyon ügyes kis csajszid van! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, így gondoltam én is...csak bizonytalan voltam mert a nagyfiam 1 évesen állt fel, 2 hét múlva már ment, így az nem volt kérdés.:)
A kérdező hozzászólása: Igen, csak ámulunk, mit mûvel.persze van ilyen, de nagyon furcsa látni ahogy ez a kis emberke próbálkozik.amúgy is csak most született, aztán már ilyeneket mûvel.amúgy a hasamban is egy katasztrófa volt amit mûvelt...nagyon fájt, szó szerint.Szóval akkor a cipõvel még várunk addig amíg rendesen nem lépeget, bár attól tartok, nem kell sokat várnunk, tegnap már elengedte az ágyat 2x is, úgy állt (persze csak 2 pillanatig) meg ha valami nagyon közel van, akkor átlép...

7 honaposan lehet meg 2 orokmozgo kisgyerkocre bebyszitterkent vigyazni vagy mar pihenjek inkabb?

meg van hatra 2 honap, csak jo elore szeretnek szolni a csaladnak..

Legjobb válasz: Szerintem ezt neked kell érezned, hogy mennyire fárasztó neked a munka. Arra figyelj, hogy nehogy megemeld magad, pl ha a gyerekeket emelgeted. Ha nincs semmi panaszod, akkor szerintem lehet 7 hónaposan bébiszitterkedni, hiszen aki pl a 3. gyerekét várja, annak alapból muszáj. Ha viszont úgy érzed, hogy már nem esik jól a munka, akkor inkább szólj nekik és pihenj otthon. 26 hetes kismami

Szerintem ezt neked kell érezned, hogy mennyire fárasztó neked a munka. Arra figyelj, hogy nehogy megemeld magad, pl ha a gyerekeket emelgeted. Ha nincs semmi panaszod, akkor szerintem lehet 7 hónaposan bébiszitterkedni, hiszen aki pl a 3. gyerekét várja, annak alapból muszáj. Ha viszont úgy érzed, hogy már nem esik jól a munka, akkor inkább szólj nekik és pihenj otthon. 26 hetes kismami
Én már betöltöttem a 7 hónapot, de nekem nem volt sok választásom, mert a fiam is csak 3 éves, és rá meg muszáj vigyáznom.Engem nem visel meg a dolog, bár néha ha tehetném inkább pihennék..


Párommal 7 év együtt járás után 1 éve élünk együtt. ő sokat bulizik (havi 2-3-4) sokat költ (amit maszek munkával megkeres meg) van egy 7 hónapos kisfia. Ti ezt hagynátok? Vagy mit tegyek ellene?

Legjobb válasz: ja és lehet, hogy neked is jót tenne, ha kiszakadnál otthonról :) ne fenyegesd vele, hogy akkor majd te is elmész, mert az tök szánalmas, hanem tényleg szervezz valami programot barátnõkkel. Nem kell feltétlenül egy vad buli, elég ha beültök egyszer estefelé valahova, vagy egy mozi. Csinálj valamit te is :)

ja és lehet, hogy neked is jót tenne, ha kiszakadnál otthonról :) ne fenyegesd vele, hogy akkor majd te is elmész, mert az tök szánalmas, hanem tényleg szervezz valami programot barátnõkkel. Nem kell feltétlenül egy vad buli, elég ha beültök egyszer estefelé valahova, vagy egy mozi. Csinálj valamit te is :)
Hát infatilis, nem érett õ erre a családosdira szerintem. Türelem, sok hapsi akkor lesz szerelmes a gyerekbe, ha már lehet vele mit kezdeni, értsd 3-4 éves korában. Amikor már lehet vele dolgokat tanítani meg hasonlók.
a babával törõdik eleget?
hát akkor én azt hiszem egy ideig még hagynám ezt a bulizgatást, hátha ez csak egy idõszak nála. talán tudat alatt megijedt, hogy komollyá váltak a dolgok: együttélés, baba, minden olyan "felnõttes" :) ha nem változik a dolog, akkor meg le kell ülni megbeszélni. mondd el téged ez hogy érint
Mehetsz te is? Szóval az mûködik, hogy fogod barátnõidet, elmész bulizni õ meg otthon marad? Én bizony fognám magam a helyedben, felhívnám a csajokat (gondolom úgyis rég láttad õket a baba miatt), szólnék a pasimnak, hogy jövõ hét pénteken õ vigyáz a babára, mert szeretnék elmenni valahova a barátnõimmel. Nem támadva, hogy persze te is mindig elmész, hanem csak természetesen bedobnám. Érdekelne, hogy mit szól. A sokat költ az relatív. Nektek mindenetek megvan, vagy nem tudsz valamit megvenni a babának, mert õ bulizik? A másik, hogy mi neki a buli? Sörözés haverokkal? Diszkó? Kultúráltan ér haza, vagy olyan részeg, hogy nem gyõzöd felvakarni utána a hányást?
bocsi, de az nem fordult meg a fejedben, hogy a bulizgatásból van a pénz? A maszekolás meg csak fedõtevékenység? Nem dilerkedik egész véletlenül?
* neki
A kérdező hozzászólása: 27 éves, van benne sima sörözés, de ami bánt hogy õ 3 napra lelépett a haverjaihoz 150 km-re, de velünk manómmal nem igazán jön sehova.
A kérdező hozzászólása: csak ez ritkán van hogy a barátnõim is el tudnak szabadulni otthonról.
Ebben a formában nem tudom a választ, hány éves a párod? Mi az h buli? Mert pl ha beül kocsmázni a heverokkal az semmi, de ha táncikálni jár diszkóba az elég infantilis- de függ az életkorától is!
A kérdező hozzászólása: városból falura költöztem a párom miatt, nekem nagyon nincsenek itt barátnõim. de jönnek az "otthoni" csajok, mi nem megyünk bulizni hajnalig, max kiülünk a kertbe, 1 üveg borral és beszegetünk.
A kérdező hozzászólása: próbálkozik persze. ha nagyon fáradt vagyok fölkel hozzá hajnalba, ha megkérem nem szívesen de megeteti.(büszke rá, mert szerinte ez nehéz dolog)egyedül pelenkázni nem hajlandó
"havi 2-3-4" Havi 4 alkalom nem tünik olyan soknak a te szemszögedbõl persze más hisz te pár órára se mehetsz el a kicsi mellõl. Sokat segithet ha néha 2-en kimozdultok hétköznap munka után 1 sétára, fagyira. Finoman próbáld a kicsihez szoktatni a férfiak lassaban jönek rá hogy gyerekük van, a nõk 9 hónap alatt felkészülnek. Mikor a kicsi jó kedvû ad át neki és sétálj ki a szobából.

Kislányom 7 hónapos.4, 5 hónapos kora óta szopi mellett eszik bébiételeket is. Napi 2 étkezést már kiváltottunk teljesem. Nincs már elég tejem. A védőnő szerint 1 éves koráig tápszert is kéne még adnom neki az anyatej helyett. (? )

Kislányom csak pohárból tud inni. Hasonló helyzetben lév? anyukák írjatok!?

Legjobb válasz: ha reggel, délben és este, vagy csak reggel és este elég az anyatej akkor szerintem nem kell a tápszer. Lehet tejpépet is adni magában vagy gyümölcsel. Ha tényleg annyira kevés a tejed akkor bizony kellene a tápszer, de ilyenekrõl én mindíg az orvost kérdeztem nem a védõnõt.

ha reggel, délben és este, vagy csak reggel és este elég az anyatej akkor szerintem nem kell a tápszer. Lehet tejpépet is adni magában vagy gyümölcsel. Ha tényleg annyira kevés a tejed akkor bizony kellene a tápszer, de ilyenekrõl én mindíg az orvost kérdeztem nem a védõnõt.

A babapiskóta 7 hónapos kortól adható? A lisztérzékenység meg 2 éves kor után jelentkezik? HOgy is van ez akkor?

Legjobb válasz: Ki javasolja a babapiskótát 7 hósan? Szerintem senki... Pont ezért nem kell adni 1 éves kor alatt semiképp

Ki javasolja a babapiskótát 7 hósan? Szerintem senki... Pont ezért nem kell adni 1 éves kor alatt semiképp
A korai és nem megfelelõ hozzátáplálás hatásai nem másnap jelentkeznek, hanem van, h' hónapokkal, évekkel késõbb. A lisztérzékenység egyébként pont az a kategória, ahol az orvosok is eltérõ véleményt képviselnek: van aki szerint tilos a glutén egy-másfél éves korig, van aki szerint meg pont az a gond, h' minél késõbb találkozik vele a baba szervezete, annál nagyobb az esélye, h' lisztérzékeny lesz. Szerintem ezt nagyon nehéz szülõként eldönteni. Egyik gyermekorvos ismerõsömnek is lisztérzékeny lett a gyereke 2 évesen, pedig õ sem adott gluténtartalmú kaját az ajánlott korig. Szerinte ez elsõsorban genetika. Én elfogadom a véleményét, és mivel nincs a családban semmilyen ételallergia, ezért nem valószínû, h' nem adok egy éves koráig semmi ilyesmit.
Kedves Utolsó válaszoló! én is lisztérzékeny vagyok, a fiam is örökölte a hajlamot (genetikai vizsgálat igazolta). Õ most 6 hónapos kortól orvosi utasításra kap glutént a Heim Pál PreventCD programja keretében. A cél az immunrendszer tanításával megakadályozni a betegség kialakulását. Az már bizonyított, hogy a hajlamos babáknak is JOBB ha 6 hótól kapnak glutént, mint 1 éves kortól. különösen anyatejes védelemben. Ha nem hallottál errõl és érdekel, küldj egy privit, mert szívesen írok róla! Kedves Kérdezõ! Fokozatosan babakeksz bevezethetõ 7 hónapos kortól (az indoklást az elõbbi pár sor). a piskóta a tojás miatt nem ajánlott.
Szia! Lisztérzékeny vagyok, éppen ezért nem adok a gyerekemnek 1 éves kor elõtt semmi glutén tartalmú ételt. A lisztérzkenység egyébként nem 2 éves kor után alakul ki, én például úgy születtem, és a gyerekemnek 40% esélye van rá, sajnos. Okozhatja a környezetszennyezés ugyanúgy, mint a genetika, vagy a túl korán adagolt glutén. De sajnos ha senki semmire nem érzékeny a családban, akkor is kialakulhat, még felnõtteknél is, pl. változókorban vagy szülés után.
6 hós kortol vannak babapiskóták, amik tojást nem tartalmaznak és lisztet igen, nekünk is a doki mondta, hogy ehetünk.De ha 1 éves kor után adod akkor is ott a kérdés: A lisztérzékenység meg 2 éves kor után jelentkezik? HOgy is van ez akkor?

SOS! Boxer harc! 2 hónapja 2, 5 éves szuka boxer mellé befogadtunk egy 7 hónapos kan boxert. Többször komolyan összeverekedtek. Mi lehet az oka? Hogyan oldhatnánk meg? Bõvebben lent.

2,5 éves boxer szukánk mellé 2 hónapja befogadtunk egy 7 hónapos boxer kant, egyik sincs ivartalanítva. Az elsõ hónapban elég jól elvoltak, játszottak, napoztak, még egymás táljába is néha belekóstolgattak óvatosan. De sajnos az elmúlt 1 hónapban már 3x összeverekedtek.

Legjobb válasz: Ivartalanítás és kutyasuli.

Ivartalanítás és kutyasuli.
Nem, sajnos nem mindenkinek egyértelmû, hogy nem hagyjuk, hogy a kutyák elintézzék egymás között. Elég sokan gondolják úgy, hogy nekik semmi közük a kutyájuk verekedéséhez, és hogy ez így tökre rendben van. Attól tartok, hogy ezt a földre nyomást te sem egészen érted, vagy legalábbis nem a lényeget hangsúlyozod. Nem az a fontos, hogy a kutya befejezze a vergõdést. Az a lényeg, hogy agyban feladja. Azt meg fel kell tudni ismerni. Amikor elõször csináltam ilyet úgy, hogy tudtam is, mire kell figyelni, meglepõ volt, hogy kivártam, amíg a kutya nem csak nyugton marad, hanem tényleg rendesen és igazán feladja, és onnantól kezdve olyan tekintélyem volt a szemében, hogy nem találok rá szavakat. De ha abbahagytam volna akkor, amikor már nem kapálózik, akkor valószínûleg nem lett volna sikerem, mint ahogy elõtte is csak tessék-lássék hatott a dolog. És aki odáig nem jutott el a fegyelmezésben, hogy a kutyái ne tépjék szét egymást, arra én nem bíznék ilyen feladatot, hogy ismerje fel, hogy mikor adta fel a kutya. Meg mondom, az sem mindegy, hogy melyiket bünteted. Én a szukára tippelnék, de fene tudja, látni kéne. Meg ha nincs benne kellõ határozottság, akkor az is lehet, hogy a kutya egyáltalán nem fogja feladni, nem hódol be egy óvatos földre nyomkodásnak. Ezer ponton elcsúszhat a dolog. Két egymást véresre verõ boxerhez szakember kell, aki megnézi, elmondja, megmutatja, látja a hibákat, kijavítja, elmondja, hogy milyen millió apróság vezetett oda, hogy ez a helyzet kialakult, hogy azokat hogy kell kezelni, satöbbi. Egy földrenyomás nem old meg semmit, de sokszor tíz sem. Pláne nem egy kamasz kutyánál, aki még valószínûleg hónapokig fokozottabb kontrollt igényel, mert bármikor rájöhet az öt perc, hogy de õ most mégiscsak kiprovokálna egy verekedést, mert csak.
Bonyolult dolog ez. És mint ezer másra, erre sem tudunk megoldást találni online, az meg, hogy mi egymásnak pofozgatjuk itt a szart, szerencsétlen kérdezõnek meg édes mindegy... neki ugyanúgy megeszik majd otthon egymást a kutyái. Még azért annyit így utólag hozzátennék, hogy ha már eljutok oda, hogy földhöz kell csapni egy kutyát (amikor már ugye ordítottam, megrángattam, csúnyán néztem /tehát fegyelmezés csökkenõ sorrendben/)akkor annak súlya van. Tehát ott mondjuk nincs haverkodás és addig marad ott, amíg én azt nem mondom. Nálam a dobi, az örök hisztikirálynõ csipkelõdõ köcsögláda ezt 2 ilyen alkalom után felfogta. És nagyon látszik, hogy ott kushad az oldalán és néz rád hogy "miaszartakarszte" vagy elfordul és odaadja a hasát...
Kedves akumi, kicsit sok volt mára belõled. Nem volt mit félreérteni emese92 tanácsain, csak aki félre is akarta. Egyébként veled ellentétben emese konkrét tanácsokat írt, amik adott esethez hangolva mûködhetnek, te meg csak fikázol, ahelyett, hogy valami építõ dolgot hozzátennél. Mellesleg a kutyák természetében benne van a verekedés és a vetélkedés, ez nem ördögtõl való dolog, csak tudni kell kezelni. Attól még, hogy a falkán belül a falkavezér szerepet a gazda tölti be, még lejátszhatják egymás között, attól még nem kerül veszélybe a tekintély. Ne mond hogy nincs így, 3 kutyánk van, és járunk velük iskolába.
Semmi gond, ha sok belõlem, van az kis X ott az oldal tetején, meg kell nyomni, ha valami nem tetszik. Az én konkrét tanácsom fõleg az volt, hogy forduljon szakemberhez a kérdezõ, mert szakemberként pontosan tudom, hogy azzal lehet segíteni a helyzeten, itt neten meg tényleg maximum remek elméleti vitákat folytathatunk, de kevés dolgot lehet megoldani ilyen Gyurcsókos távgyógyítással. Éppen ezért nem is szeretek belemenni ilyenbe, mert ha rosszul sül el, az igenis az én hibám lesz, mert olyan dolgot mondtam, amit otthon nem tudtak rendesen kivitelezni. Házi végbéltükrözést is viszonylag ritkán javasolnak a netes orvosok, hasonló okokból kifolyólag, de emlegethetném éppen a villanyszerelõket is. Vannak dolgok, amiken nem lehet házilag segíteni, vagy legalábbis nem éri meg vele próbálkozni, mert kórház lesz a vége.
Hé! Én például nagyon sokat tanultam Akumi és Emese vitájából. Akumi, de honnan ismerhetem fel hogy agyban is megadta-e magát..? Sokáig szoktad lenyomva tartani a kutyát? Vagy elengeded? mert én pl. le szoktam venni róla a kezem és úgy marad de ha mondjuk felállok akkor felkapja a fejét, és szerintem valamit rosszul csinálok mert nincs olyan drámai hatása mint elvileg kéne hogy legyen...
Akuminak rosszul sült el a házilag kivitelezett végbéltükrözése, ne bántsátok! xD Az én kutyám a szomszédunkéval acsargott állandóan, egészen addig, amíg ki nem alakult a rangsor közöttük. Van viszont egy pincsi, akivel szerintem ez nem mûködne, max széttépnék egymást, úgyhogy a megoldás az adott körülményektõl függ, látni kéne hogy pontosan mi és hogyan történik.
Szerintem (!!!) a földhöz csapkodásnak akkor van értelme, ha a kutya eleve olyan szabályt sért, amit már nagyon nem kéne. Pl. behívásnál nem jön. Vagy tiltás ellenére megcsinál valamit. Az enyémek, az ideigleneseim, sõt azok a kutyák, akik a suliban bentlakásos módszerrel tanulnak és foglalkozom velük(senki nem javasolja, de van, aki ezért fizet inkább, mint hogy rendesen csinálja)általában akkor adják meg magukat, amikor elfordítják a fejüket és automatikusan mutatják a hasukat. olyankor már a legtöbb kutya nem néz vissza rád, legalábbis saját tapasztalat szerint. VISZONT, amikor nálam eljutnak oda, hogy földhözvágom õket, akkor már nincs kecmec. Valószínûleg olyankor érzik õk is. Egyébként nehéz ezt elmagyarázni, érezni tudod. Vagy nekem nincs még elég gyakorlott szemem, nemtudom.
Bocsi a belepofázásért, de tényleg félreérthetõ volt Emese írása ;) De így kivesézve már érthetõ és remélhetõleg a kezdõk is értik a különbséget!
Én nem sértõdök meg, ha félreérthetõ és szóltok, így legalább kivesézõdött a dolog, elkerültük a káros félreértéseket, és remélhetõleg segítettünk azoknak, akiknek hasonló problémája van. Nyilván 3 mondatban nem lehet megtárgyalni egy módszert sem, ezt azért mindenkinek meg kell érteni. A gyakorlati tárgyakat pedig, mert ez is tény, nem lehet megtanulni az elmélet ismeretével. A legnagyobb kutyások is elcseszték valószínûleg az elsõ kutyáikat, nincs ezen mit szégyellni, én is elcsesztem. Aztán tanultam a hibáimból, próbálgattam mások tapasztalatait. És ami a legfontosabb: Ami A kutyánál, A gazdinak mûködik, az B kutyánál B gazdival nem biztos, hogy beválik. Csinálhatja a gazdi akár napestig a földhözcsapkodást, ha a mindennapokban a kutya szarrá dominálja és sokszor észre sem veszi... Vagy amíg egy béta kutyának elég egy flakon megcsörgetése és máris beáll a sorba, vannak olyan alfa kutyák, akiknél a flakon, a klikker és a földhözcsapkodás megfelelõ kombinációja sem használ teljesen, viszont egy eredendõen ultradomináns Cesar Millan gazdival kezesbárány 5 perc alatt.
Bocs, nekem, meg szerintem másoknak is (remélhetõleg) egyértelmû, hogy senki nem hagyná a kutyáknak, hogy maximálisan egymás közt döntsék el a helyzetet. Ha ez másoknak nem logikus, elnézést kérek.
Tehát nem csak ülsz a babérjaidon és nézed ahogy a kutyák acsarkodnak. Meg logikusan nem fogsz könyörögni a kutyának, hogy "fifike, lássa anya a pocidat". Megfogod, leteszed, ha vergõdik meg megvárod, míg megnyugszik. Ezeket a kutyákat ez valószínû jobban meghatja, mintha lekever nekik egy-egy jótékony fülest egy flakonnal. Ha nekem az 50 kilómmal ment annak idején a földrenyomás a németjucimmal, biztos másnak is sikerül.
"Balhénál segít még, ha mindketten kapnak egy szájkosarat és hagyjátok, hogy lejátsszák." Ez tökre nem félreérthetõ, azt írtad, hogy hagyni kell õket addig verekedni, amíg eldõl, hogy melyikük van magasabban a ranglétrán. Szó sem volt semmiféle fegyelmezésrõl, pedig éppen az lenne a lényeg. Figyelj oda kicsit, hogy milyen jótanácsokat osztogatsz.
Hogyan ismertettétek össze õket? Mennyit foglalkoztok velük minõségileg (szellemi és fizikai fárasztás) napi szinten? Milyen helyrõl került oda a kan? mi az elõélete? 7 hónaposan egyébként a kan kamaszodik, bontogatja a szárnyait, szuka pedig nem akarja maga felé engedni a rangsorban. Ilyenkor fontos, hogy tudassátok a kannal, a szuka felette áll. A balhét következetesen tiltani kell, ilyenkor nem külön kell õket zárni és pánikolni, hanem földre nyomni mindkettõt egymás mellett. Ha megnyugodtak, mehet tovább mindkettõ. A külön etetés jó ötlet, fõleg, hogy a kölyök valószínûeg gyakrabban pofátlan, mint amit ti észrevesztek belõle. Balhénál segít még, ha mindketten kapnak egy szájkosarat és hagyjátok, hogy lejátsszák. Úgyis csak egyszer fog megtörténni, kárt meg nem tesznek így egymásban. Bár így mondjuk azt a maradék kis tekintélyedet is elveszted...
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ivartalanítás tervben van, kutyasuli sajnos nincs a közelünkben, nem tudjuk megoldani az eljárást! Ezért szeretnénk lehetõleg itthon megoldani a dolgokat.
"egyik sincs ivartalanítva" Elsõ probléma. Gyorsan orvosolandó, tessék ivartalanítani lehetõleg mindkettõt, de a szukát biztosan. "még egymás táljába is néha belekóstolgattak óvatosan" Második hiba. Tartsák tiszteletben egymás tulajdonát, és ha maguktól nem megy, akkor tanítsátok meg ti õket erre. "A szuka elkezdett rá morogni, akkor leszidtam. " Kevés. Nem leszidni kell, és tovább simogatni, hanem elzavarni a bús fenébe, és aznap nem szólni hozzá többet. Úgy tessék fegyelmezni a kutyát, hogy értsen is belõle. Most az történt, hogy te ugyan leszidtad a kutyát, de ettõl még neki lett igaza, kisajátított téged, és ezt a kan is meg te is elfogadtad. "Azóta külön etetjük õket, mert félünk, hogy összeverekednek." Etessétek õket együtt, és ne engedjétek, hogy összeverekedjenek. Megálltok a két kutya között, és amelyik rámozdul a másik táljára, az kapj egy maflást egy másfél literes flakonnal, amiben van 2-3 kavics, hogy zörögjön. Nem kell szidás, nem kell belõle ügyet csinálni, de egymás kajájára nem pályázunk és kész. Utána ehetnek nyugodtan tovább, nem kell agyonfrusztrálni õket, de rendet kell csinálni. A probléma kikerülésébõl sosem lesz megoldás. Mennyit foglalkoztok velük, mennyit sétáltok, tanultok, sportoltok, bandáztok más kutyákkal, és akkor hogy viselkednek? Valószínûleg alaposabb foglalkozás is kijárna nekik (mivelhogy munkakutyák, szokták igényelni a munkát, és nem kapják meg, azt gyakran vezetik le agresszió formájában), meg a falkasorrend gyors és drasztikus helyrerakása, mert jelenleg a szuka szerint õ a fõnök, a kan kamasz, õ valószínûleg éppen próbálja lenyomni a szukát, ti meg mivel látványosan tesztek az egészre, nem is játszotok a hatalmi harcban. Legyetek tényezõk, olvassatok utána alaposan a falkavezérségnek, de még jobb, ha suliba mentek vagy hívtok házhoz kiképzõt, aki segít, sokkal gyorsabb, eredményesebb, és jelen esetben biztonságosabb is, mint egyedül próbálni megérteni a kutyák mûködését.
"Balhénál segít még, ha mindketten kapnak egy szájkosarat és hagyjátok, hogy lejátsszák. " Ennél nagyobb marhaságot még életemben nem hallottam. Nem csak rangsorproblémák vannak, hanem a szuka kisajátító, azon semmilyen meccs meg szájkosár nem segít, és egyébként sem megoldás soha a kutyaviadal, még vér nélkül sem (nem mintha szájksorában nem lehetne érüléseket okozni, kérdezzétek meg a TEKes kutyákat). "nem külön kell õket zárni és pánikolni, hanem földre nyomni mindkettõt egymás mellett. " Ja, a földre nyomkodás tök jó megoldás, ha és amennyiben az ember tudja úgy kivitelezni, ahogy kell. Egy csomó embert látok, aki lenyomja a földre a kutyát, a kutya malmozik, hogy na, und már meg, had menjek a dolgomra, és ennyi, valójában nem történik semmi olyan a kutya fejében, aminek kellene. Ha az ember agyatlanul nekiáll dominánskodni, akkor jobb esetben semmi nem történik, rossz esetben meg még arcot is veszít a kutya szemében a nevetséges próbálkozásaival. Ezt is tudni kell jól csinálni, hogy átmenjen az üzenet, tudni kell, hogy mikor lehet elengedni a kutyát, meg hogy egyáltalán mikor és melyik kutyát kell ilyen módon büntetni, ha kell.
Azért írtam, hogy bukó neki a dolog, ha a szájkosaras sztorival próbálkozik. Nálunk ha két kutya összebalhézik a suliban így oldjuk meg. Berakjuk õket a böribe, gazdikkal együtt, akik elõtte kapnak némi fejmosást, bemegy velük egy kiképzõ, elkezdenek kosárban játszani és ha durvul a helyzet, a kiképzõ instruál. Mondjuk eleve, így utólag belegondolva egy eleve neveletlen kutya mellé hozni egy újat, hogy ne unatkozzon... Amúgy ha meg ilyen komoly gondok vannak, és hacsak nem retteg tõlük a szuka, nem fog a földön malmozni, hogy mikor hagyja már békén... valószínûleg vergõdni fog. Fõleg egymás mellett...
És mibõl gondolod, hogy az "a kiképzõ instruál" rész nélkül is mûködne a dolog? Ezzel a meccseljék le egymás között témával amúgy pusztán három komoly baj van: 1) Ahelyett, hogy azt az üzenetet közvetítenéd, hogy verekedni rossz, legalizálod a verekedést. Mi lesz ebbõl? Minden szembejövõ kutyával szájkosaras meccs, csak hogy béke legyen? nem hangzik túl idillinek. 2) Ahelyett, hogy azt mutatnád, hogy erõs falkavezér vagy, az történik, hogy 100%-ig a kutya kezébe helyezed az irányítást. Ezek után semmilyen engedetlenségen nem kell meglepõdni. 3) Ha már átadtad neki a kezdeményezést meg a döntést, akkor legalább rendes falkatagként segíthetnél neki verni a másik kutyát, de nem, fogod és nézed. Ezután nagyon kell teperni, hogy bármiben is megbízzon benned a kutya.
fogod és nézed... Szóval semmit nem csinálsz, csak nézed.
Ja, és ha vergõdik a kutya földre nyomás közben, az mennyivel jobb? Küzd, aztán kiszabadul, nem történik semmi.
hu, akkor valamit biztos félreérthetõen írtam. Itt nem az a lényeg, hogy ugorjanak össze a kutyák. A kosár is azért van, hogy ne legyen baj, ha a gazdi valamit rosszul csinál. Elsõ lépésként két kutyával elkezdik rekonstruálni a helyzetet, elõtte a 2 gazdi 0. lépésként megkapja az infót, hogy mi fog történni várhatóan, csak hogy ne legyen riadalom. Ha felkerülnek a kosarak, elkezdik újrajátszani a szituációt, ami verekedéshez vezetett. Ekkorra már a gazdik tudják hogyan szereljék le a saját kutyájukat. Tehát gyakorlatilag itt az a felállás, hogy a kitörési pontig hagyják elmenni a kutyákat, ott pedig a gazdik megfelelõen tiltanak. Gondoltam ez a gondolatmenet logikus, mivel ugyan ki lenne az az õrült, aki hagyja, hogy a kutyája lekeménykedje a helyzetet elejétõl a végéig. Konkrétan ezzel a saját falkavezérségedet döntöd romba... Egyáltalán nem logikus. Ilyen helyzetben a gazdik általában baromi nagy magabiztossági löketet kapnak és egy eseteges késõbbi helyzetben sem fognak beijedni. Az a gazdi pedig, aki kapásból bevállal két boxost, igazán lehetne kicsit informáltabb.
"honnan ismerhetem fel hogy agyban is megadta-e magát..?" Szégyen-gyalázat, de nem tudom elmondani. Sosem figyeltem meg így részleteiben, rutinból megy. Talán azt tudnám egyedül biztos jelként kiemelni, hogy ha felállsz mellõle, akkor sem kattan vissza azonnal az elmebajos-izgulós állapotába, hanem tényleg úgy marad, mint aki tudja, hogy hol a helye. Amúgy én sem tartom végig fizikailag nyomva a kutyát, csak addig, illetve akkor nyúlok hozzá, ha fel akarna állni. De közben azért lelkileg kapja az ívet, felveszem a "ha megmozdulsz, halott vagy" hangulatot, igenis szarja össze magát, mert éppen azt próbálom beleverni a kis fejébe, hogy az élete az én kezemben van, és ezért õ úgy fog viselkedni, ahogy én mondom, mert különben kitépem a beleit vagy a torkát, mindkettõ ott van elõttem, megtehetem. Keményen hangzik, de ez errõl szól. Legalábbis akkor mûködik jól, ha errõl szól.

Lassan 2 hete folyik az orra 7 hónapos lányomnak. El kéne vinnem orvoshoz, vagy várjak még?

Nem köhög, nem lázas, és éjszaka nem zavarja, hogy tele van a nózija. Cebiont adok neki, de csak nem javul a helyzet.

Legjobb válasz: Én elvinném dokihoz, mert vagy van valami betegség a háttérben vagy allergiás vagy ki tudja... Lányomnak 1 hétig folyt az orra, de semmi más baja nem volt, és jó volt a kedve is, de azért elvittem dokihoz és kiderült mandulagyulladása van. Nem vagyok paramami, de azért megnézetném dokival 2 hét orrfolyás után.

Én elvinném dokihoz, mert vagy van valami betegség a háttérben vagy allergiás vagy ki tudja... Lányomnak 1 hétig folyt az orra, de semmi más baja nem volt, és jó volt a kedve is, de azért elvittem dokihoz és kiderült mandulagyulladása van. Nem vagyok paramami, de azért megnézetném dokival 2 hét orrfolyás után.
Ha egy hét után elvitted volna, már rendbe rakta volna egy Fenistil csepp.Szerintem ne várd meg, hogy megfájduljon a füle.
A kérdező hozzászólása: Egy hét után még azért nem vittem el, mert egyszer már volt megfázva, akkor köhögött is, és 1 hét alatt meg is gyógyult. Szerdán akkor elviszem dokihoz.
Írass a dokival Fenistil cseppet! Az jó rá, meg még sok más bajra is. Eleve jó, ha van otthon! Nálunk mindig használ.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm!

Kislányom lassan 7 hónapos, 2 hete köhög, már beszedett 1 üveg antibiótikumot, kapott köptetőt-már ezeket abba hagytuk, de még mindig szakad fel neki, orvosnál 1 hete voltunk, akkor azt mondta szedje be amiket írt-beszedte Mért nem javul?

Légyszi adjatok tanácsot mit adjak neki??

Legjobb válasz: Stodalt próbáld meg. Kérdezd meg a gyógyszertárba hogy lehet már neki adni.Ez homeos köptetõ, és nagyon jó. Kisfiam nagyon csúnyán köhögött 1 héten keresztül. Dokinénink ezt adta, már elsõ napon javult a helyzet. Most szedi 3. napja és már szinte nem is köhög.

Stodalt próbáld meg. Kérdezd meg a gyógyszertárba hogy lehet már neki adni.Ez homeos köptetõ, és nagyon jó. Kisfiam nagyon csúnyán köhögött 1 héten keresztül. Dokinénink ezt adta, már elsõ napon javult a helyzet. Most szedi 3. napja és már szinte nem is köhög.
bocsi, illetve ez köhögés csilapító

7 hónapos kislánnyal gyeden vagyok van már 2 okj-s képesítésem szeretnék még szerezni gyed alatt valamit esti vagy levelezős szakon! Ez pénzbe kerülne vagy gyed alatt jár valami támogatás, ha tanulni akarok?

Legjobb válasz: Amennyiben még nem használtad fel az államilag támogatott féléveket (egyetem/fõiskola) és megvannak a pontjaid akkor az állam fizeti

Amennyiben még nem használtad fel az államilag támogatott féléveket (egyetem/fõiskola) és megvannak a pontjaid akkor az állam fizeti
Én is gyeden vagyok itthon és van okj-s képzésem, de mivel még nem használtam ki az államilag támogatott féléveket ezért jelentkezem arra az egyetemen és szintén levelezõre. :) A gyedre jár 40 plusz pont.
Gyesen vagyok én nappalira szeretnék menni egyéni tanrendre.Így jár valami támogatás?
Ösztöndíjat kaphatsz és persze néhány óra alól felmentést. Én is gondolkoztam a nappalin, de nem tudom megoldani, pedig jobb lett volna. (Második voltam)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!