Találatok a következő kifejezésre: 7 honapos Van (364 db)

Van valaki akinek 7 hónaposan még nem fordult hasra a babája?

dévényire is járunk 3 kezellés volt eddig de nem változott- gyengébbek az izmai az átlagnál-ezt mondta a Dévényis, mikorra lehet változást várni- van olyan akinek eddig nem forgott a baba- és az érdekelne mi lett vele később

Legjobb válasz: Fiam 7 hónapos volt mikor átfordult hátról hasra, majd majdnem 9 mikor hasról hátra. Viszont onnantól, hogy át tudott forulni a hasára, csak úgy szeretett lenni. 8 hónaposan már kutya pózba vágta magát, és ebbõl ki is ült. 9 hónaposan elkezdett kúszni, de ez rövid ideig tartott nála 2-3 hétig, utána megtanult mászni. 10 hónaposan felállt kapaszkodva. Most 13 hónapos és járni tanul. Szerintem szépen behozta a lemaradást. Akkoriban én is izgultam, hiszen más babák már rég kúsztak-másztak, de a doktornõ mondta, hogy semmirõl nincs lekésve a fiam, és majd belejön õ is. Igaza volt.

Fiam 7 hónapos volt mikor átfordult hátról hasra, majd majdnem 9 mikor hasról hátra. Viszont onnantól, hogy át tudott forulni a hasára, csak úgy szeretett lenni. 8 hónaposan már kutya pózba vágta magát, és ebbõl ki is ült. 9 hónaposan elkezdett kúszni, de ez rövid ideig tartott nála 2-3 hétig, utána megtanult mászni. 10 hónaposan felállt kapaszkodva. Most 13 hónapos és járni tanul. Szerintem szépen behozta a lemaradást. Akkoriban én is izgultam, hiszen más babák már rég kúsztak-másztak, de a doktornõ mondta, hogy semmirõl nincs lekésve a fiam, és majd belejön õ is. Igaza volt.

Mikortól adhatok túrót natur joghurtot babapiskótát a 7 hónapos kisfiamnak? Illetve vannak kimondottan 7 hónaposaknak ízesitett almás joghurtok

Ki mit ad a héthónapos csemetéinek

Legjobb válasz: Én a túrót és a natúr joghurtot is 7 hónaposan kezdtem. Babapiskótát ami neki való(milupa), 6,5hónaposan adtam elõször, de nem szerette és azóta sem szereti. A sima babapiskótával várok egy éves koráig a dokink javaslatára,mert teljes tojást tartalmaz és nálunk van a családban tojásfehérje érzékeny. A kimondottan nekik való ízesített joghurtot nem próbáltam még,mindíg én teszem bele a natúrba a gyümölcsöt. Most 11hónapos a lányom.

Én a túrót és a natúr joghurtot is 7 hónaposan kezdtem. Babapiskótát ami neki való(milupa), 6, 5hónaposan adtam elõször, de nem szerette és azóta sem szereti. A sima babapiskótával várok egy éves koráig a dokink javaslatára, mert teljes tojást tartalmaz és nálunk van a családban tojásfehérje érzékeny. A kimondottan nekik való ízesített joghurtot nem próbáltam még, mindíg én teszem bele a natúrba a gyümölcsöt. Most 11hónapos a lányom.
Szia4 Én is 7 hós korától adok joghurtot, activiát, de a natúrt, mert az ízesítettben mesterséges cuccok vannak. Általában porrá õrölt háztartási keksszel keverem, de a sóskát is azzal habarom be neki holnap :)
Tejtermék egy év után. 7 hósnak, fõzelék és natúr gyümölcs.
én 8hó után vezettem be a túrót, de csak pár falatnyit és ritkán daráltkeksz almapürével babatejbegrízbe fagyasztott barackot (persze kiolvasztva :D) anyatejet vagy tápszert banánnal vagy más gyümivel turmixolva (nem habosan) túróskatonák (kekszet tápszerben megpuhulni hagyod, és egy kevéske túróval összedolgozod)

Kisfiam 7 hónapos. Mindenevő, de nem hajlandó a kanalat beengedni a szájába. Tehát sajnos mindent üvegből eszik. Van valami jó tippetek, hogy tudnám a kanálra szoktatni?

Legjobb válasz: Remélem nem haragszol meg, hogy nem teljesen a kérdésre válaszolok... Lányom 7 hónapos kora óta egyedül eszik, kézzel. Felcsipeget mindent, rizst, borsót, mindent. Ugyan mosom az elõkéket, ruhákat orrba- szájba, de eszik, elég sokat. Most 9 hónapos. Nagyobbik lányommal is így csináltuk, mert nem akart kanállal enni. Õ 11 hónaposan áttért a villára, mert milyen vicces rászúrni az ételt és 14 hónapos kora óta gyönyörûen eszik kanállal. Vagy mindenáron kanálra szeretnéd szoktatni? Vagy, ha amíg megtanul enni, hagyd egyedül enni, tiszta olyan lesz minden a lakásban, de remélhetõleg hamar ráérez. Úgy sem kell neki a kanál?

Remélem nem haragszol meg, hogy nem teljesen a kérdésre válaszolok... Lányom 7 hónapos kora óta egyedül eszik, kézzel. Felcsipeget mindent, rizst, borsót, mindent. Ugyan mosom az elõkéket, ruhákat orrba- szájba, de eszik, elég sokat. Most 9 hónapos. Nagyobbik lányommal is így csináltuk, mert nem akart kanállal enni. Õ 11 hónaposan áttért a villára, mert milyen vicces rászúrni az ételt és 14 hónapos kora óta gyönyörûen eszik kanállal. Vagy mindenáron kanálra szeretnéd szoktatni? Vagy, ha amíg megtanul enni, hagyd egyedül enni, tiszta olyan lesz minden a lakásban, de remélhetõleg hamar ráérez. Úgy sem kell neki a kanál?
Elsõ, a számból vetted ki a szót! Az üveget hagynám, a kanál ha nem tetszik neki, add a hamit a kezébe. 3 gyerekkel így csináltuk, másfél évesen már mind kanállal, villával, egyedül evett
A kérdező hozzászólása: :) még nem próbáltam, hogy a kezébe adom a kaját, csak a kanalat...alapjáraton az a baj, hogy semmi idegen tárgyat nem vesz a szájába...a doki a torkát is alig tudta megnézni. azt hiszem, rossz élménye lehet, egyszer azt hiszem túl erõszakos voltam ezzel a kanál dologgal :((( Megpróbálom, amit javasoltatok, köszönöm :)
Nyilván még csak pépet eszik, ha üvegbõl adja. Azt pedig nem tudja a kezébe adni.
utolsó, ilyen idõsen már ehet banánt, párolt répát (így elég puha, hogy fogak nálkül is megegye), babakekszet stb adni. Nem muszáj pépeset enni. Gondolom egyedül meg mindent a szájába vesz. Rengetegen BLW- znek, akik így esznek hamarabb megtanulnak evõeszközzel egyedül enni, és így a baba sem azt érzi, hogy kényszer.
Ja, és a kanállal azért piciként még nehezen enne. És tényleg rengeteg minden van, amit meg lehet párolni, és megeszi. Elsõ gyerekemnél próbáltam csak a kanalat, 3 héten keresztül szenvedtünk, amikor a banánt meg elvette a kezembõl, és benyomta az egészet. Akkor beraktam a répát a sütõbe, azt ette, krumplit ugyanígy, kicsit késõbb kiflit, mindent. A többinél már kapásból így indítottam. (Most a 4. babát várom, õt is így etetem majd)

Nemrég vettem egy 7 hónapos nagysándor papagájt.4 nap elteltével már a kezemböl eszik, s néha rám is száll. tehát kezd barátságos lenni. Szerintetek van rá esély hogy 7 hónapos korátol kezdjem el tanítani beszélni? Nem késő már?

Legjobb válasz: Beszélj hozzá folyamatosan, ismételgesd amit meg akarsz neki tanítani. Legyenek rítusok pl. nálam lefekvéskor, amikor betakarom õket, elköszönök tõlük: Jó éjszakát, szép álmokat! Reggel amikor leveszem a takarót akkor: Jó reggelt, jó napot! Meg folyton dumálok hozzájuk mindenfélét.. :D Enyémek is kb. 6-7 hónaposak.

Beszélj hozzá folyamatosan, ismételgesd amit meg akarsz neki tanítani. Legyenek rítusok pl. nálam lefekvéskor, amikor betakarom õket, elköszönök tõlük: Jó éjszakát, szép álmokat! Reggel amikor leveszem a takarót akkor: Jó reggelt, jó napot! Meg folyton dumálok hozzájuk mindenfélét.. :D Enyémek is kb. 6-7 hónaposak.
A kérdező hozzászólása: volt már madaram, papagájom is de az 10 éves nimfa volt, nem sokáig élt, de ez az elsõ amit én vettem, saját magam szórakoztatására, házi kedvencnek, barátnak :) a tied beszél már?
Enyémek most egy évesek, de csak a füttyögéseket utánozzák még.
Nem késõ szerintem. Nekem kissándor papagájom van.:) Tanítsd nyugodtan. A papagájok ilyen korban fogékonyabbak.
Szerintem nem késõ! Azt szeretném kérdezni hogy elsõ madarad, vagy már volt-e?

Van itt olyan anyuka, akinek 7 hónapos babája "még csak" forog?

Kisfiam hypotóniával született, 2 hónapos kora óta heti 1 alkalommal járunk dévény tornára. Most ott tarunk, hogy forog hátról hasra, hasról hátra, megfordul a saját tengelye körül hason, háton pedig akár az egész sz?nyeget is bejárja, gyakoroljuk a kúszást. Ma belefutottunk a véd?nénibe és csesztet minket, hogy nem kéne valami mást is tornáznunk vagy megvárjuk míg magától csinálja a különböz? mozgásformákat? Én mondtam, hogy megvárjuk, majd megcsinálja, ha akarja. Mit akar még t?lünk????

Legjobb válasz: Ne foglalkozz vele! A lányom 6 és fél hónapos, kicsit gyengék a hátizmai. Heti 1x járok vele gyógytornára. És mondta a gyógytornász, hogy ennyi idõsen ennyi a követelmény: a forgás mindkét irányba. Tegnap felhúzta a térdeit, és megnézte, hogy áll a mászással. Mondta, hogy nagyon ügyes, erõs a lába, de ne várjam, hogy 7 hónaposan mászni fog. De azt is hozzátette, hogy ráér még 8 hónaposan is, elkésve nincs. Amúgy ugyanazt csinálja, mint a te babád. Forog mindkét irányba, és háton bejárja a nappalit. :)

Ne foglalkozz vele! A lányom 6 és fél hónapos, kicsit gyengék a hátizmai. Heti 1x járok vele gyógytornára. És mondta a gyógytornász, hogy ennyi idõsen ennyi a követelmény: a forgás mindkét irányba. Tegnap felhúzta a térdeit, és megnézte, hogy áll a mászással. Mondta, hogy nagyon ügyes, erõs a lába, de ne várjam, hogy 7 hónaposan mászni fog. De azt is hozzátette, hogy ráér még 8 hónaposan is, elkésve nincs. Amúgy ugyanazt csinálja, mint a te babád. Forog mindkét irányba, és háton bejárja a nappalit. :)
a 11.46-ost kicsit megcáfolnám. gondolom valahonnan idézett. a lányom súlyosan hypotón volt nyak, váll, gerincnél és õ nem laza hanem kötött izomzatú baba volt, azaz le voltak tapadva az izmai. nem tudom ki írta e sorokat, mindenesetre az sem igaz hogy ez bármiféle agykárosodás következménye.
A kérdező hozzászólása: Kérdésedre válaszolva, nem én vettem észre, hanem a kórházban mielõtt hazajöttünk akkor mondták. Utána a gyerekorvos is szólt, beutalt neurológiára és végül a gyógytornásznál kötöttünk ki. Kisfiamnak lazák az izmai, úgy is mondhatnám, hogy gyengék, valószínûleg ezért vagyunk a mozgásfejlõdésben elmaradva az "egészségesen" született babáktól. :-((((
Ez a kérdés engem is nagyon érdekel! Leírom mi a gondom: Ikreim vannak, most lesznek 7 hónaposak. Az egyikük simán forog, kúszik, sõt támaszkodva ül, kezdi a mászást is és simán kinyomja a kezeit lábait, szóval gyanítom nemsokára kapaszkodva fel is áll. Nem akarom hozzá hasonlítani a másik babámat, hisz tudom, hogy amit ez a kis mozgékony babócám mûvel, már "sok" is az õ korában, vagyis nem követelmény. De a másik babám még csak hasra forog, azt már vagy másfél hónapja, ill. a saját tengelye körül is tud. De sokszor csak ordít, mert nem bír visszafordulni. Eddig kb. 3x történt, hogy véletlenül visszaforgott. Lehet, hogy nem kéne, de kezdek aggódni. Egyáltalán mi az, hogy hipotón? Ti vettétek észre? Légyszi segítsetek!
elég gyagya védõnõtök lehet, már bocs. lányom is súlyosan hypotón volt, és koraszülött két hónappal. leírom hogyan ment nála: elsõp átfordulás 6 hónap, majd az igazi forgások 8 hónap felülés 9 hónap mászás 10 hónap állás 11 hónap kézenfogva elindulás 12, 5 hónap sosem sürgettük, hagytuk hagy tegye a kis dolgát. 4 hónapos korától járunk dévényre és 8 hónapos korától még vizi gyógytornára is. õ annyira hypotón volt hogy fogni is csak 5 hónaposan tudott. addig szinte ki sem lehetett nyújtani a karját. szóval ügyes a kisfiad, ne erõltesd, a védõnõnek ezt igazán tudni kellene.ott a gyógytornász, nem viccbõl foglalkozik vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, megnyugtattatok, én is úgy gondolom, hogy rá fog majd jönni magától is a "trükkre" és akkor jaj nekünk. Minek kéne siettetni?!
Az én kislányom kb.7 hónaposan kezdett kúszni, most 11 hónapos, de mászni még mindig nem szeret. Azért írom, hogy nem szeret, mert a testi adottságai meglennének hozzá, egyszerûen csak nem akar mászni, csak kúszik. Feláll, lépeget, de nem mászik. Nyugodj meg, vagy kúszni, vagy mászni biztosan fog, lehet csak 8-9 hónaposan kezdi el, nekem azt mondta a gyógytornász, ez teljesen normális. Kislányom is enyhe hypotoniával született, de már rendbe jött.
Nagyon ügyes a kisfiad, ne foglalkozz a védõnõvel!Lányom is szintúgy olyan volt mint a rongybaba, hypoton volt.9 hónapos koráig csak forgott, aztán mászott, most 1.5 éves korára teljesen behozta a lemaradását:) Lehet hogy a Te fiad még ügyesebb is lesz:)
A kérdező hozzászólása: Örülök neki, hogy ezeket is csinálja. 2550 grammal született és olyan volt, mint egy rongybaba, megfogni alig lehetett. Ja, felhúzza a térdeit maga alá /pucsít:-)/, lehet, hogy mászni elõbb fog.
A 11.29-es ikres vagyok. A babám, akirõl írtam, hogy még õ is csak hasra forog, másodikként született, kettõzött lábtartással. Végülis segítettek kinyomni belõlem, mert beakadhatott a feje. A terhesség során szinte végig medencevégû fekvésben volt, csak az utolsó héten lett fejvégû. Ennek ellenére szülés során visszaforgott és azért jött ki lábbal. Utána oxigénre kellett rakni, meg légzésfigyelõt kapott, mert egyszer nem vett levegõt. (úgy szülés után kb. 3 órával) De szerencsére semmi maradandó probléma nem volt vele a továbbiakban. Laza csípõt állapítottak meg születés után, de azt mondták, ikreknél ez gyakori, fõleg a faros fekvésû babáknál. A 6 hetes és 4 hónapos ortopédiai vizsgálaton nem találtak semmit. Lehet ennek bármi köze ahhoz, hogy õ nem úgy mozog, mint a tesója?

Van valaki akinek a babájának alig 7 hónaposan már 6 foga volt?

Legjobb válasz: barátnõm kisfiának 7 hósan már 8 foga volt.Nekem 2 gyerekem van nekik 7,5 hónaposan jött ki az elsõ :)

barátnõm kisfiának 7 hósan már 8 foga volt.Nekem 2 gyerekem van nekik 7, 5 hónaposan jött ki az elsõ :)
A kislányomnak 7 hónaposan jött a nyolcadik foga :-).
Kisfiamnak alig 8 hónaposan 8 foga volt.
A fiamnak 8 foga volt. 3, 5 hónaposan jött az elsõ, aztán gyakorlatilag folyamatosan. Viszont a lányomnak 9 hónaposan jött az elsõ foga.:)

7 honapos gyermeknekmilyen ételt adsz ami nem üvegés, és nem bébi étel kategóriában van? Natúr joghurt? Vajat kifli? Stb? miket adtak?

Legjobb válasz: Tejterméket és azt tartalmazó dolgot csak 10 hónapos kortól ajánlják bevezetni. Esetleg kekszet már adhatsz neki, hogy rágcsálja vagy vizeszsömlét, kenyérhéjat, kölesgolyót, bulátát. Bár én ezeket még félve adnám 1 7 hónaposnak!

Tejterméket és azt tartalmazó dolgot csak 10 hónapos kortól ajánlják bevezetni. Esetleg kekszet már adhatsz neki, hogy rágcsálja vagy vizeszsömlét, kenyérhéjat, kölesgolyót, bulátát. Bár én ezeket még félve adnám 1 7 hónaposnak!
Szia. A 7 hónapos lányomnak szoktam adni krémtúrót, tútórudiból a túrót, pötidanont, húslevest, kenyér belsejét tunkolom szaftaba(imádja), vajas kenyeret(sonkával ), párizsit, virslit. Nem lett semmi baja egyiktõl se. A védõnöm mondta hogy adhatok neki de ha kipattog akkor ne adjak tovább. Hál'istennek nem issza meg a teákat, gyümilevet.csak vizet

Mit adjak neki? 7 hónapos babámnak már kevés a lefekvés előtti anyatej+tápszer, reggel 5-kor már fent van. Amúgy normálisan 7-kor szokott kelni.

Napközben 1-szer kap gyümölcsöt, 1-szer f?zeléket, 3-szor szopizik (+tápszer, ha nem lakik vele jól). Szerintem már hajnalban megéhezik, nem elég neki a vacsi. Mit adhatok neki este, hogy jobban teli legyen a pocija?

Legjobb válasz: szerintem a nappali kajáját emeld ne az estit mert fájni fog a hasa. egy 7 hónaposanak 1 gyümi és 1 fõzi szerintem kicsit kevés. ki kéne váltani legalább még egy étkezést.

szerintem a nappali kajáját emeld ne az estit mert fájni fog a hasa. egy 7 hónaposanak 1 gyümi és 1 fõzi szerintem kicsit kevés. ki kéne váltani legalább még egy étkezést.
A kérdező hozzászólása: Ha kiváltok még egyet, az mi legyen, hogy megmaradjon a napi 500 ml tej/tápszer is?
Sztem vacsira is adj neki fõzeléket husival! Semmi baja nem lesz. És utána kapjon fürdés után tejecskét, tápszer nélkül.
ha jól eszik a babád gyümit és fõzeléket + szopik is még szerintem teljesen felesleges 500 ml tápszert is adnod. elég a rendes kaja meg a cici. lehet kevesebb a tápszer igy belefér bõven még egy kajálás. én a délutánit váltanám ki. 4-5 körül aztán este vacsi. ugy hátha jó lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megpróbálom a délutánit kiváltani. A tápszert úgy értettem, hogy tejcivel együtt 500 ml meglegyen (ha nincs annyi tejem).

üdv. Van egy Német dog szukám, 7 hónapos 65cm marmagas! Ez a magasság normális egy ilyen idős dognak? Mekkora kutyára számithatok mire teljesen kifejlődik?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem normális, nekem bullmasztiffom van, õ is 7 hónapos, 55 cm körül van a marmagassága és õ ugye nem lesz olyan magas kifejlett korában. Hogy mekkora lesz a tied, azt sajnos nem tudom, találgatni pedig nem szeretnék, ha tk-s, akkor szinte 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy a standardnek megfelelõ lesz. Zöldkagyló kivonatot adsz neki az izületek védelme érdekében?

Szia! Szerintem normális, nekem bullmasztiffom van, õ is 7 hónapos, 55 cm körül van a marmagassága és õ ugye nem lesz olyan magas kifejlett korában. Hogy mekkora lesz a tied, azt sajnos nem tudom, találgatni pedig nem szeretnék, ha tk-s, akkor szinte 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy a standardnek megfelelõ lesz. Zöldkagyló kivonatot adsz neki az izületek védelme érdekében?
A kutyád felnõtt korában, 70-85 cm körül lesz.
Egy dog 2 éves koráig nõ. Van még ideje kifejlõdni.

S. O. S. Van egy staffordshire terrierem és egy Bull terrierem, mindkettő szuka, és elég gyakran összeverekednek. Egyébként 7 hónaposak. Hogyan lehetne összeszoktatni őket, van rá valamilyen módszer? Egyiktől sem szeretnék megválni.

Legjobb válasz: Talán az ivartalanítás, nekem 2 kanom van és õk is verekedtek, de 7 hónaposan bõven belefér, épp a rangsort próbálják eldönteni, most nálunk már egy éve nincs vita, max összemorgás, de semmi több, ha nálatok eldõl a rangsor ott sem lesz gond, de én úgy tudom, hogy az ivartalanítás be szokott válni. :)

Talán az ivartalanítás, nekem 2 kanom van és õk is verekedtek, de 7 hónaposan bõven belefér, épp a rangsort próbálják eldönteni, most nálunk már egy éve nincs vita, max összemorgás, de semmi több, ha nálatok eldõl a rangsor ott sem lesz gond, de én úgy tudom, hogy az ivartalanítás be szokott válni. :)
nem kell félteni õket. Héthónaposan nem tudnak ártani egymásnak, és a rangsor lesz eldöntve. Sztem a staffi fog nyerni. Nem az ivartalanítás a megoldás. Játszál velük, vidd õket futni, így nem lesz idejük harcot vívni egymással. Nekem egy 10 hónapos amstaffom van, és napi mozgásigénye, 20 km. Bicaj mellett. Mutatsz róla képet? Bocs Róluk.
A kérdező hozzászólása: Hello "második". Jövöhéten tudok képet küldeni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!