Találatok a következő kifejezésre: 7 hetesen strandra, (4 db)

Elvinnétek a néhány hetes babátokat strandra (kb.6-7 hetes) És a tűző déli napon bevinnétek a babát?

Tegnap strandon voltunk és az egyik ismer?s anyuka a szinte újszülött babájával 1,5-2 órán át ücsörgött a napon.. Igaz, hogy volt a picin sapka, de mikor kérdeztem, miért nem az árnyékban van vele, csak a vállát rángatta. Szegény pici jót aludt, de én kicsit meglep?dtem...

Legjobb válasz: Elvinném strandra a picit - el is fogom, hamarosan megszületik, remélem a napokban - 6 hetes kora körül, mert kétéves testvérét sem szeretném a strandolás örömétõl megfosztani. De ez nálam úgy nézne ki, hogy még a kétévest is csak délután 4 után szoktam strandra vinni, olyankor megyünk majd, a picivel én beülök valahová árnyékba, szundizhat a babakocsijában vagy kivisszük az utazóágyat és szúnyoghálóval letakarjuk. A nagy meg apájával pancsol a vízben. Vagy velem, és addig apa vigyáz a picire az árnyékban. Szerintem ez a max, amit ekkora babával meg lehet csinálni. Nem klóros strandvízbe vinni, pláne nem napra.

Ez nem is vita kérdése. Egyértelmû, hogy egy kisbabának nem tûzõ napon és klóros, felnõttek által fertõzött vízben a helye! Ettõl még ki lehet mozdulni vele, de megfelelõ óvintézkedésekkel (nyáron 11-15 óra között ne nagyon, árnyékban, bekenve, védõruházattal, és esetleg természetes vízbe). Ez nem túlzó féltés, az õ bõrük, immunrendszerük még nincs felkészülve erre. Hogy a baba is tanuljon meg alkalmazkodni? Való igaz - mondjuk a napi bioritmusban, de az egészségével játszani felelõtlenség!
Elvinném strandra a picit - el is fogom, hamarosan megszületik, remélem a napokban - 6 hetes kora körül, mert kétéves testvérét sem szeretném a strandolás örömétõl megfosztani. De ez nálam úgy nézne ki, hogy még a kétévest is csak délután 4 után szoktam strandra vinni, olyankor megyünk majd, a picivel én beülök valahová árnyékba, szundizhat a babakocsijában vagy kivisszük az utazóágyat és szúnyoghálóval letakarjuk. A nagy meg apájával pancsol a vízben. Vagy velem, és addig apa vigyáz a picire az árnyékban. Szerintem ez a max, amit ekkora babával meg lehet csinálni. Nem klóros strandvízbe vinni, pláne nem napra.
az enyém 6 hónapos, 2 hete voltam vele elõször a Balatonon. én a természetes vizeket elõnyben részesítem, fõleg, hogy 10 km-re lakunk a tótól:) egy jó nagy fa alatt telepedtünk le, vittem babakocsit, abban jót aludt a babám, aztán fogtam a kezembe és úgy vittem be a vízbe, nagyon tetszett neki, fõleg a sok-sok színes matrac! természetesen jó vastagon lekentem naptejjel és adtam rá sapit is. kutya baja nem lett, csak egy kicsit szebb színe:) viszont az ilyen hülyéket én sem értem. tegye a babát árnyékba és üljön le tõle 2 méterre a napra, ha már annyira bõrrákot akar...persze nem kell burokban nevelni õket, de azért ez már nem játék!
Jót aludt volna akárhol, mert még újszülött. Az anyja meg egy felelõtlen hülye. Én még a 4 hónapos fiamat se viszem ekkora hõségben strandra. Mit élvezne benne?
Én nem vinnék strandra még ilyen pici babát.
ln azt a sok hülyét nem értem, aki ki sem moccan a babával, mig az 5 hetes nem lesz... hátra ül mellé az autóba és egész nap ajnározza, meg rátelepszik szegényre... igenis szokja meg hogy alkalmazkodnia kell a felnõttek, nagy tesók ritmusához...
A kérdező hozzászólása: Moccanj ki, menj vele, de ne a 35 fokban vidd ki a tûzõ napra ( extrém magas uvB mellett)... ja és ha lehet ne a csupa klór vízbe vidd be. Én se ültem otthon a gyerekeimmel, de azért azt tudtam, hogy hová lehet vinni egy kisbabát és hová nem... Nem kell otthon ülni, csak az agyadat használni.
A kérdező hozzászólása: Persze! Ahogy Te írod, az a normális! A nagynak se lehet hátránya a pici miatt, de egy felnõtt nõ, egy anya ne a saját igényeit nézze, hanem a babáét...
Egyértelmûen nem vittem volna be ilyen körülmények mellett, tekintve a baba életkorát, a nagy hõséget, a klóros, számára még veszélyesnek mondható vizet.Nézd, sajna nem tért jobb belátásra az anyuka és csak reménykedhet, hogy nem lesz baja a kicsinek. Ne hasonlítsunk egy nagyobb babát, kisgyermeket egy újszülött csecsemõhöz!Kell a baci, persze, de csak módjával!Nem is értem, hogyan lehet ilyen felelõtlen az anyuka. :O
A kérdező hozzászólása: Én is így gondoltam. Hiába mondták többen is neki finoman, hogy talán nem igazán odavaló egy ekkora baba (felnõtt medence), õ csak hajtotta a magáét, hogy " Látjátok, milyen jót alszik!" meg, hogy "A pocakban is vízben volt.".. Ok, csak abban nem fürödtek 100-an és nem volt klóros :s Annyi felelõtlen ember van... Csak reménykedek, hogy nem kapott a baba napszúrást vagy nem égett le a kis vékony bõre.... :((((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Számomra mindegyik hasznos volt!

Kisfiam 7 hetes, de már nagyon szeretnénk kimenni egy kicsit a strandra a férjemmel. Arra gondoltunk, hogy megvárjuk, hogy betöltse a 3 hónapot a kisfiúnk. Szerintetek akkor már ki lehet menni vele pár órára a strandra?

Pancsoltatni lenne gyerek medence,viszont annak hideg a vize,ezért csak a meleg termál vize mártogatnánk bele egy kicsit..attól nem lenne baja,ugye? Első babánk,és még nem igazán tudjuk,hogy ,,mit szabad,, és ,,mit nem,,. De persze a védőnőt mindenképpen megfogom kérdezni erről,meg ha kell a gyerek orvosunkat is.

Legjobb válasz: Strandra kivinném de a vízbe biztos hogy nem tenném bele. Én még az itthoni medencébe sem merem, majd talán jövõre. 5 hetes.

Strandra kivinném de a vízbe biztos hogy nem tenném bele. Én még az itthoni medencébe sem merem, majd talán jövõre. 5 hetes.
Én biztos, hogy még nem fürdetném 3 hósan strandon, termálvízben meg fõleg nem.
Termálvízbe neeee. Inkább vigyetek egy kis pancsolót neki, amibe meleg vizet tesztek. Árnyékban teljesen jól ellesz. Mi anno, úgy mentünk strandolni, hogy az alvásidejéhez idõzítettük. Etetésre már kint voltunk a strandon, babakocsiban elaludt, odatoltam a medence mellé, árnyékos részre, és így láttam, hallottam is ha jelez :) A 3 hónapos kort megvártuk mi is.
Igazuk van az elsõknek, nem szabad bevinni. Bárhol megszoptathatod, fogod és letakarod egy textilpelussal és kész :)
A kérdező hozzászólása: Értem.Akkor a babát nem tesszük vízbe..csak jó lenne már egyet úszni, imádunk a férjemmel strandolni :) Akkor a kisfiúnkat csak betesszük árnyékba és kész.Biztosan élvezné õ is, ha az árnyékban érné a jó friss levegõ :) És pl az etetést hogy oldanátok meg?A kisfiam hála Istennek anyatejes és 3 óránként szopik..szoptatni pl hol szoptatnátok meg a strand területén?Mert én arra gondoltam, hogy van ingyenes öltözõ, és addig bemennék oda vele. 5-6 óra strandolás szerintetek egy 3 hónapos babának nagyon hosszú lenne??
Árnyékosabb helyet kerestem, ahol kevesen járnak és ott szoptattam, aztán a babakocsiban, vagy csak a pléden aludt. Akkor már 1 éves elmúlt, mi elõtte nem vittük strandra, de nem is hiányzott. Most a kicsi 8 hónapos, a tesó miatt hétvégén készülünk strandra, de õt még nem rakjuk a gyerekmedencébe sem, hiába nem lehet, ott ücsörögnek benne a szülõk, nagyobbak is ki-be ugrálnak, az én kicsimnek meg így is érzékeny a bõre. Mi is kis felfújhatós pancsolóban gondolkodunk kis vízzel, abból nem lehet baj. :) Hogy mennyire bírja a kicsi, ott dõl el, gondolom ha nagyon nyûgös, nem fogtok végig maradni. De lehet hatalmasakat fog aludni, ti pedig úszhattok. :)
Én is így voltam vele hogy már nagyon szerettem volna kimozdulni, strandra menni a családdal, meg hát a nagyobb gyereket sem zárhatom be a lakásba... De megmondom õszintén eléggé kínszenvedés volt. Most voltunk elõször strandolni vele ( 6 hónapos). Nagyon meleg volt, hiába voltunk árnyékban (fák és napernyõ alatt) végig kínlódta a délutánt. Nem akart enni, csak nyüglõdött. Babamedencébe bevittük egy kicsit locsizni. Nekünk sajnos nem jött be annyira a strandolás mint amennyire én szerettem volna. Úgy érzem kell még pár év mire azért õ is jól fogja magát ott érezni.
Mi pont tegnap voltunk elõször strandon vele.(5 hónapos) 3 után mentünk ki.Mikor kiértünk, már álmosodott, így elaltattam.Aludt is a friss levegõn, az árnyékba a kis pléden 1 órát.Miután felkelt megszoptattam, még csak anyatejes.Mi vittünk egy nagy napernyõt, és az alá ültem be.Cicire tettem, és semmi sem látszódott belõle. Aztán bevittük a gyermekpancsolóba.Hát imádta. :) ) Olyanokat kacagott. :D Este 7kor jöttünk haza. Nagyon jól bírta!Holnap is megyünk!

7 hetes terhes vagyok, minden rendben van nálam. Zárt a méhszáj, stb, , Nagyon elmennék strandra, elmehetek, ilyenkor?

Legjobb válasz: Szia! Én az elsõ harmadban nem ajánlanám a strandolást senkinek. Sajnos a barátnõm egy strandon összeszedett fertõzés miatt vesztette el a babáját, a helyedben én nem kockáztatnék.

Szia! Én az elsõ harmadban nem ajánlanám a strandolást senkinek. Sajnos a barátnõm egy strandon összeszedett fertõzés miatt vesztette el a babáját, a helyedben én nem kockáztatnék.
Tegyél fel egy olivaolajos tampont! Nekem mindig bevállik! Jó pancsolást! :)
Igen, de nagyon vigyáznod kell a fertõzések miatt. Jó pancsolást! :)
Én is mennék strandra nagyon, a doki azt mondta lehet. Csak úgy vagyok vele, hogy felnõtt ember vagyok és egy nyarat kibírok strandolás nélkül!:) Nekünk ez az elsõ babánk és nem kockáztatok inkább, igaz már 21 hetes leszek holnap, de inkább nem megyek, mintsem utána hetekig, hónapokig "kezeljenek" és esetleg vmi gond legyen a kis Pocaklakómmal. Úgyhogy szerintem ezt döntse el mindenki maga meg az orvosa! Ha azt mondta mehetsz és te szeretnél, menjél! Ha azt mondta ne menj, akkor ne. De végülis a tiéd a felelõsség.


7 hetesen mennénk strandra, amire már előzőleg jelentkeztünk. Árthat-e a babának vagy nekem, ha fürdök? Mennyire nagy a fertőzés veszélye?

Legjobb válasz: Szia! Ha ilyen össznépi strandról van szó,akkor én egyáltalán nem ajánlanám, de más is így van vele sztem.Ha teheted,akkor csak a zuhanyt használd! A fertõzésveszély ilyen helyeken a legnagyobb.Akkormár inkább szabadstrand.Bár még ilyen korai stádiumban mindennel vigyázz! Üdv.:39 hetes kismama

Szia! Ha ilyen össznépi strandról van szó, akkor én egyáltalán nem ajánlanám, de más is így van vele sztem.Ha teheted, akkor csak a zuhanyt használd! A fertõzésveszély ilyen helyeken a legnagyobb.Akkormár inkább szabadstrand.Bár még ilyen korai stádiumban mindennel vigyázz! Üdv.:39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Fõnökömék most voltak ugyanazon a strandon és azt mondta, voltak kismamák. Õk akkor "felelõtlenek"? Nem kötözködés, csak kérdem.
Én hallottam olyat, hogy valamilyen sikosítóval kombinált tampont használnak kismamák úszáshoz.
Járnak a a kismamák is strandra (na én mondjuk nem megyek az idén, fontosabb babócám egészsége), csak nagyon kell vigyázni. A meleg vizet, a gyógyvizet, a gyerekmedencét egyáltalán nem ajánlják, de még a a fürizést sem nagyon, inkábbaz árnyékban ücsörgést. Az a baj, hogy ha összeszedsz valamit, gombát, baktériumot, vírust, stb. az árthat a babának és mire észreveszed, hogy valamit összeszedtél lehet, hogy már feljutott a méhszájig. Szóval a te döntésed, hogy strandolsz-e, de szerintem a babád egészsége fontosabb a pancsolásnál.
A kérdező hozzászólása: Nem megyek, inkább ússzon el a 3.000Ft, amit befizettünk.
szerintem ne ússzon el a pénzetek, mert fürcsi nélkül is lehet jó érezni magát az ember a strandon! :) ) Árnyék, naptej, gofri, lángos, fõtt kukorica, stb. Én tuti, hogy elmennék! :) )))))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!