Találatok a következő kifejezésre: 7 hetesen Velem (34 db)

Más is igy van ezzel? 7 hetes a kisfiam és kicsit félek vele egyedül maradni! Attól félek, hogyha elkezd sirni nemtudom megvigasztalni meg nehogy valami baja legyen! Sajnos eléggé bukós baba és lehet hogy ezért félek?

Legjobb válasz: 7 hetesen már nem volt ilyen érzésem. Mióta vagy vele egyedül? Nekem sajnos csak 1 hét segítségem volt, de igen, rettegtem attól, hogy mi lesz, ha egyedül maradok vele. 2 hét után elmúlt.

7 hetesen már nem volt ilyen érzésem. Mióta vagy vele egyedül? Nekem sajnos csak 1 hét segítségem volt, de igen, rettegtem attól, hogy mi lesz, ha egyedül maradok vele. 2 hét után elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Én is igy érzek, hogy nemtudok vele mit kezdeni! Nagyon imádom meg minden ne értsetek félre de félek akkor is:(! Igazábol még nem voltam vele egyedül mert mindig volt segitségem! De mostmár nem igazán tudnak jönni az anyukámék meg az anyos sem!
Most hogy ezt irod, eszembejut ez a rossz érzés....hamar elmulik, fõleg, mikor már több ideje kényszerülsz vele egyedül lenni. Majd õ mindenre megtanit, ügyesek lesztek igy együtt:)
Szia! Én is így voltam az elején, és elmúlott ez az érzés, ahogy idõben haladtunk elõre. Nekem olyan érzésem volt, mintha nem tudnék mit kezdeni vele. Szerintem neked is elmúlik majd, ahogy egyre jobban össze szoktok. Boldog babázást:)
Elsõ vagyok! Szerintem egy kicsit nyugtatgasd magad, hiszen egy ilyen pici még a nap nagy részét átalussza, ha fent van gondolom dajkálod a popóját. Apuka van? Ha igen, akkor alig várod hogy hazaérjen, és ha hazaért együtt csináljatok mindent a picivel. Egy kis idõ és megnyugszol :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ aranyos vagy:) ! Igen van apuka és õ is nagyon sokat foglalkozik vele! Én inkább az éjszakátol félek mikor az apja dolgozik! De majd belejövök:D!
Néha még most is elõfordul ue az érzés és fõleg éjszaka! 11hó

Adjak sapkát 7 hetes kislányom fejére, ha elmegyek vele egy bevásárlóközpontba, ami légkondícionált?

Egyáltalán hogyan öltöztessem, hiszen kint és a kocsiban nagyon meleg van, a bevásárlóközpontban meg ahoz képest jóval h?vösebb?

Legjobb válasz: Elõször is, próbáld kerülni az ilyen helyeket. azon kívül, hogy a hõingadozás nem tesz jót a babának, a légkondi igencsak jól terjeszti a légúti betegségeket. Szerintem 7 hetes babának még semmi keresni valója ilyen helyen, ha esetleg máshogy is meg lehetne oldani az ottlétet. Mi kb. 3 hós koráig nem vittük ilyen helyre a gyerekünket, mindig akkor mentem bevásárolni, mikor apa vigyázott rá. Nem volt nagy élvezet, és hát a szoptatás miatt sietnem is kellett mindig, de rettenetesnek találom, hogy tele vannak a plázák bébikkel, pár hetesekkel, ami a legszörnyûbb, hogy még este 8kor is. Ezt persze ne vedd magadra!! Szerintem ha elkerülheted ne vidd, ha nem tudod elkerülni akkor bent tégy a buksijára egy vékony sapit, a kis testét pedig takard be textil pelenkával.az a legrosszabb, hogy egyes helyeken ahol fújják a levegõt nagyon hideg van, ha véletlenül az alatt van a pici gyorsan megfázhat.

Elõször is, próbáld kerülni az ilyen helyeket. azon kívül, hogy a hõingadozás nem tesz jót a babának, a légkondi igencsak jól terjeszti a légúti betegségeket. Szerintem 7 hetes babának még semmi keresni valója ilyen helyen, ha esetleg máshogy is meg lehetne oldani az ottlétet. Mi kb. 3 hós koráig nem vittük ilyen helyre a gyerekünket, mindig akkor mentem bevásárolni, mikor apa vigyázott rá. Nem volt nagy élvezet, és hát a szoptatás miatt sietnem is kellett mindig, de rettenetesnek találom, hogy tele vannak a plázák bébikkel, pár hetesekkel, ami a legszörnyûbb, hogy még este 8kor is. Ezt persze ne vedd magadra!! Szerintem ha elkerülheted ne vidd, ha nem tudod elkerülni akkor bent tégy a buksijára egy vékony sapit, a kis testét pedig takard be textil pelenkával.az a legrosszabb, hogy egyes helyeken ahol fújják a levegõt nagyon hideg van, ha véletlenül az alatt van a pici gyorsan megfázhat.
Egy takarót tegyél rá és természetesen sapkát hiszen õ még nagyon kicsi hogy a légkondit fedetlen fejjel viselje.
Mondjuk én is várnék pár hetet míg ilyen helyre viszem de amúgy nem baj haszokja a nyüzsgést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Teljesen egyetértek az elsõ válaszolóval, és hidd el nem vinném ha nem lehetne másképp megoldani.De ahogy mondani szokták: "a muszáj nagy úr". És ha már így alakult, mindenképpen azt szeretném hogy ne legyen semmi baja a csöppségnek.

SOS Nem tudom, hány hetes vagyok! Egyik orvos szerint 10mm petezsákkal 5 hetes terhesnek vél és szerinte 3 hete estem teherbe.1 HÉT MÚLVA, másik orvos szerint 11.6 mm-es CRL, jó szívműködés. Õ szerinte 7 hetes terhes vagyok. Hány hetes vagyok?

Hol van olyan hely ahol +/- 2 nap eltéréssel megtudják mondani a megzati időt? Gyógyszer szedés miatt érdekel.

Legjobb válasz: Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.

Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Igen egy hét eltérés van.Az utolsó mensim jan 13-án volt. a 7 hetes terhességet pedig március 1-jén állapították meg.
Valószínûleg 7 hetes lehetsz.A menstruációd alapján mindenféleképpen, meg a 2. orvos is úgy mérte.Ilyenkor az , hogy mikor estél teherbe még rejtély, hacsak te nem vagy benne biztos napra pontosan.Ilyen milimétereknél nem tudják meghatározni, hogy a magzat 4 vagy 5 hetes, mert nem tudják mikor volt peteérésed. A 10-12 héten már több az adat amibõl számolni tudnak. Értem ez alatt a combcsont hosszát, ülõmagasságot, fej körfogatot, nyaki redõt is ekkor vizsgálják. De én a 7 hetest venném alapul.
Egyik orvos sem fogja tudni megmondani neked +-2 nap mikor eshettél teherbe! Minden gép másképp mér, és 1 orvos is egy vizsgálat alatt, 2x ha leméri a babát, 1 -1 milivel többet vág kevesebbet mér, már nem ugyan az a terhességi idõ jön ki! Csak az apasági vizsgálat tudja megmondani ki a gyerek apja!!!
Akkor a menzeszt vedd alapul, ott jobban összevágnak az adatok. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Poénosak itt néhányan. Nem mindegy nekem nagyon a nap, mert tudom melyik nap szedtem antibiotikumot, napra pontosan.És ha még ez nem lenne elég magyarázat, mellette 6 éve szedek vérnyomás csökkentõt és szívritmusszabályzót.sõt még sajnos kb 4-5 frontint is sikerült begyûjtenem ezekben a napokban.Tudom, hogy melyik nap hagytam abba a rendszeresen gyógyszereim szedését.Szóval nem az apa kiléte a kérdés!!!!
Az elsõ 3 hétben bármilyen gyógyszert szedhetsz, nem hat ki a babára, mert még nem belõled táplálkozik!
A 11, 6 mm-es CRL valóban 7 hetesnek felel meg, így én a helyedben ezt venném figyelembe, nem a korábbit.

7 hetes fiam mellkasa és háta ki van pattogva. Mitől lehet? Holnap megyek vele a tanácsadóba, addig szeretném valamivel kezelni neki.

Legjobb válasz: Képzeld nekünk is. Mi is 7 hetesek vagyunk:)) Most jött ki Neki. Eddig az arcán voltak pattanások, arra a doki Bepanthent javasolt. Hááát én most a hátára is és a mellkasára is rákentem. Mi is holnap megyünk dokihoz. Reméljük, hogy csak a hormonok miatt.

Képzeld nekünk is. Mi is 7 hetesek vagyunk:) ) Most jött ki Neki. Eddig az arcán voltak pattanások, arra a doki Bepanthent javasolt. Hááát én most a hátára is és a mellkasára is rákentem. Mi is holnap megyünk dokihoz. Reméljük, hogy csak a hormonok miatt.
mososzertöl?
szia, nekünk a johnsonos fürdetõtõl volt... amint áttértünk a gyógyszertárira elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Ma voltunk dokinál és azt mondta valószinû hogy a melegtõl vagy a mosószertõl.De igy ahogy olvastam én is most tértem át a gabi fürdetõre valószinû hogy neki is a johnsonstól mert mára már javulni látom.

7 hetes terhes vagyok, és ilyen állapotban nem kívánom a szexet. De a párom minden nap próbálkozik, hátha kedvet kapok hozzá. Velem van a baj? Mit tegyek?

Sokszor émelygek, hányok, étvágytalan vagyok és alvás el?tt nem tudom, hogy forduljak, hogy ne fájjon a hasam. Lehet ezért nem megy?

Legjobb válasz: Persze, hogy ezért. De ne aggódj, meg fog ez változni! Mondd a párodnak, legen egy kis türelemmel, amikor az ember folyton rókát fog, nemigen van kedve a szexhez. Nálunk is így volt az elsõ 12 hétben - szegény páromnak muszáj volt gyakorolni az önmegtartóztatást, aztán szépen újra elkezdtem kívánni az együttlétet, miután megszûntek a panaszaim. Kitartás,késõbb könnyebb lesz, pont most vagy a legroszabb idõszakban. Nekem a 7-11 hét katasztrófa volt. Utána viszont semmi gondom nem volt és nincs is. Már 29 hetes vagyok és még mindig jó összebújni... Persze a pocak miatt nehezebb, de azért megoldjuk! Minden jót nektek, boldog babavárást!

Persze, hogy ezért. De ne aggódj, meg fog ez változni! Mondd a párodnak, legen egy kis türelemmel, amikor az ember folyton rókát fog, nemigen van kedve a szexhez. Nálunk is így volt az elsõ 12 hétben - szegény páromnak muszáj volt gyakorolni az önmegtartóztatást, aztán szépen újra elkezdtem kívánni az együttlétet, miután megszûntek a panaszaim. Kitartás, késõbb könnyebb lesz, pont most vagy a legroszabb idõszakban. Nekem a 7-11 hét katasztrófa volt. Utána viszont semmi gondom nem volt és nincs is. Már 29 hetes vagyok és még mindig jó összebújni... Persze a pocak miatt nehezebb, de azért megoldjuk! Minden jót nektek, boldog babavárást!
Én 19 hetes vagyok. 6ik hét óta nem kivántam a sexet, rá gondolni sem tudtam, és a vágy csak most jött vissza, 2-3 hete, pedig én nem is hánytam és émelygõs idõszakom sem volt, ugyhogy kitartás.
Szia, és lassan 34 hetes vagyok, és sajnos még mostsem tudok a szexre gondolni, és nem is hiányzik.De lehet hogy nálad hamarossan megváltozik az érzés a szex iránt.
Nalam is az elejen ez volt, pedig nem volt hanyingerem sem, de vmi miatt nem kivantam a sexet. Na de most meg eszmeletlenul, ugyhogy ez nalad is majd olyan lesz mint regen, sot lehet, h meg jobb. Gratulalok a babadhoz
én sem kivántam a szexet addig mig a hányingerek megvoltak, kétségbeesve kértem én is tanácsokat, de hidd el változni fog a helyzet, most 21 hetes vagyok és jobban kivánom a szexet mint valaha!A lényeg h biztositsd a párod arról h nagyon szereted, és akkor megfogja érteni ezt az átmeneti állapotot:) Boldog babavárást
Nekem egy hete mult el a hanyingeres korszakom, akkor en sem kivantam a szexet...es most azon veszem eszre magam hogy reggel felkekeskor maszok ra a paromra...azota nagyon kivanom...most 11 hetesek vagyunk..
Azért viszont TE legyél a lényeg, most muszály megértenie a párodnak, hogy nem éppen a legkényelmesebb alhasi napjaidat éled, oldjátok meg másképpen a dolgot, csak te érezd magad jól és nyugodtan, ez még egy jó sexnél is többet ér!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Megnyugtató, hogy pár hét múlva minden jobb lesz. :)
Szia!Nyugodj, meg ez el fog múlni.Nálunk is igy volt.Amig túl nem voltam a hányos-émelygõs idõn, alig voltunk együtt.Meg is kaptam, hogy csak addig kellett amig a gyerkõc összejött!:) ) 21hetes kismama
Hát csak figyelj... valószínû visszajön a kedv! Én 16 hetes vagyok, és sosem voltam ennyire beindulva...

Kisfiam 7 hetes, de már nagyon szeretnénk kimenni egy kicsit a strandra a férjemmel. Arra gondoltunk, hogy megvárjuk, hogy betöltse a 3 hónapot a kisfiúnk. Szerintetek akkor már ki lehet menni vele pár órára a strandra?

Pancsoltatni lenne gyerek medence,viszont annak hideg a vize,ezért csak a meleg termál vize mártogatnánk bele egy kicsit..attól nem lenne baja,ugye? Első babánk,és még nem igazán tudjuk,hogy ,,mit szabad,, és ,,mit nem,,. De persze a védőnőt mindenképpen megfogom kérdezni erről,meg ha kell a gyerek orvosunkat is.

Legjobb válasz: Strandra kivinném de a vízbe biztos hogy nem tenném bele. Én még az itthoni medencébe sem merem, majd talán jövõre. 5 hetes.

Strandra kivinném de a vízbe biztos hogy nem tenném bele. Én még az itthoni medencébe sem merem, majd talán jövõre. 5 hetes.
Én biztos, hogy még nem fürdetném 3 hósan strandon, termálvízben meg fõleg nem.
Termálvízbe neeee. Inkább vigyetek egy kis pancsolót neki, amibe meleg vizet tesztek. Árnyékban teljesen jól ellesz. Mi anno, úgy mentünk strandolni, hogy az alvásidejéhez idõzítettük. Etetésre már kint voltunk a strandon, babakocsiban elaludt, odatoltam a medence mellé, árnyékos részre, és így láttam, hallottam is ha jelez :) A 3 hónapos kort megvártuk mi is.
Igazuk van az elsõknek, nem szabad bevinni. Bárhol megszoptathatod, fogod és letakarod egy textilpelussal és kész :)
A kérdező hozzászólása: Értem.Akkor a babát nem tesszük vízbe..csak jó lenne már egyet úszni, imádunk a férjemmel strandolni :) Akkor a kisfiúnkat csak betesszük árnyékba és kész.Biztosan élvezné õ is, ha az árnyékban érné a jó friss levegõ :) És pl az etetést hogy oldanátok meg?A kisfiam hála Istennek anyatejes és 3 óránként szopik..szoptatni pl hol szoptatnátok meg a strand területén?Mert én arra gondoltam, hogy van ingyenes öltözõ, és addig bemennék oda vele. 5-6 óra strandolás szerintetek egy 3 hónapos babának nagyon hosszú lenne??
Árnyékosabb helyet kerestem, ahol kevesen járnak és ott szoptattam, aztán a babakocsiban, vagy csak a pléden aludt. Akkor már 1 éves elmúlt, mi elõtte nem vittük strandra, de nem is hiányzott. Most a kicsi 8 hónapos, a tesó miatt hétvégén készülünk strandra, de õt még nem rakjuk a gyerekmedencébe sem, hiába nem lehet, ott ücsörögnek benne a szülõk, nagyobbak is ki-be ugrálnak, az én kicsimnek meg így is érzékeny a bõre. Mi is kis felfújhatós pancsolóban gondolkodunk kis vízzel, abból nem lehet baj. :) Hogy mennyire bírja a kicsi, ott dõl el, gondolom ha nagyon nyûgös, nem fogtok végig maradni. De lehet hatalmasakat fog aludni, ti pedig úszhattok. :)
Én is így voltam vele hogy már nagyon szerettem volna kimozdulni, strandra menni a családdal, meg hát a nagyobb gyereket sem zárhatom be a lakásba... De megmondom õszintén eléggé kínszenvedés volt. Most voltunk elõször strandolni vele ( 6 hónapos). Nagyon meleg volt, hiába voltunk árnyékban (fák és napernyõ alatt) végig kínlódta a délutánt. Nem akart enni, csak nyüglõdött. Babamedencébe bevittük egy kicsit locsizni. Nekünk sajnos nem jött be annyira a strandolás mint amennyire én szerettem volna. Úgy érzem kell még pár év mire azért õ is jól fogja magát ott érezni.
Mi pont tegnap voltunk elõször strandon vele.(5 hónapos) 3 után mentünk ki.Mikor kiértünk, már álmosodott, így elaltattam.Aludt is a friss levegõn, az árnyékba a kis pléden 1 órát.Miután felkelt megszoptattam, még csak anyatejes.Mi vittünk egy nagy napernyõt, és az alá ültem be.Cicire tettem, és semmi sem látszódott belõle. Aztán bevittük a gyermekpancsolóba.Hát imádta. :) ) Olyanokat kacagott. :D Este 7kor jöttünk haza. Nagyon jól bírta!Holnap is megyünk!
Én 6 hetesen mentem le Pestrõl a Balatonra, sztem idõben kezd el hozzászoktatni, neki is jobb lesz.
mi 7 hetesen mentünk vele Pestre tesómékhoz, 200 km. Egy részét végigaludta az útnak, meg a papa hátul ült vele és szórkoztatta amikor fent volt. kicsit nyûgös volt hazafelé már, de csak azért, mert a vendégség alatt nem aludt, csak útközben.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, de mi ott is aludnánk, remélem jól viseli majd metr amúgy nagyon hisztis kisasszony:-)
Szia.Januárba született a manóm, az influenza járvány ideje alatt, ugy hogy én megvárnam még az kitombolja magát, már elmult 2 hós amikor már el-el mentünk vele vásárolni, csavarogni, de 200 km felett csak most 4 hósan indultam el vele.nagyon jol viselte, a sok kis jövés menést megszokta, igy nem volt furcsa neki, csak kb fél óráig nyujtózott szegény miután megérkeztünk:-))
Mi a barátainkhoz mentünk 8 hetesen (dec.30.án)akik Debrecenben laknak, ami tõlünk 230 km, mi nem aludtunk ott, reggel mentünk este jöttünk, tehát egy nap majdnem 500 km kocsikázott.Semmi probléma nem volt.
Szia! Mi 7 hetesen mentünk vele elõször haza, 180km-re. Ott voltunk 3 napig. Aztán most húsvétkor 1 hétig és azóta megint voltunk 3 napig. Most 11 hetes.Picit felborult a napirend mert nagymami kényeztetgeti de ezenkívül semmi baj nem volt. 1-2 itthoni nap alatt szépen visszaállt minden a régi kerékvágásba. Viszont sok ember közé én nem szeretek vele menni.
Igen, az enyém is ezt csinálja 10 hetes.
Igen. Valószínû, hogy a fogcsírák már elkezdtek mozgolódni. Mi két hónaposan kezdtük, pénteken volt 6 hónapos de fogacska még sehol! :) Csak kõkemény nyálazás, és szájba tömködés "mindent". Ja és ugye a nyelvecskéjével maszírozza magának. Olyan kis okosak, hogy rájönnek ez milyen jó nekik! :)
Mintha én írtam volna a kérdést! :) )))) Mi holnap leszünk 8 hetesek. Detto a helyzet.

Meddig szedjem az utrogestan 100mg-t? Az orvosom nem mondta. Árthatok vele a babának? 7 hetes anyuka

Legjobb válasz: a dokimat, ket hetig nem tudom megkerdezni. Akkor majd megkérdem, és akkor addig is szedem. csak nem ártok vele

A kérdező hozzászólása: a dokimat, ket hetig nem tudom megkerdezni. Akkor majd megkérdem, és akkor addig is szedem. csak nem ártok vele
nem árthatsz vele, ez terhességmegtartó gyógyszer. nem minket, hanem az orvospodat kellene ám megkérdezni ilyen fontos ügyben. velem a 132. hétig szedette az orvosom.
bocs, belenyúlt a kisfiam a billentyûzetbe. a 12. hétig természetesen.
Szia! Én a 12. hétig szedtem orvosi utasításra "barnázás" miatt.Szerintem kérdezd meg a dokidat, az a biztos!!!
nem artasz vele nem lesz semmi gond...ettol a gyogyszertol max te fogod magad szraul erezni mert felerositi a terhessegi hanyingert de a babanak nem art

Összeszoktatáshoz szeretnék tanácsot kérni, 3 éves yorki kan mellé, 7 hetes spániel érkezett, de a nagy nem tűri meg maga mellett a kicsit! Hogyan lehetne elfogadtatni vele?

Legjobb válasz: Nem foglalkozol a kiskutyával többet mint a naggyal?Az a lényeg,hogy egyformán szeresd õket,mert ha a kicsivel többet foglalkozol akkor a nagy azt fogja hinni,hogy a kis spániel neki rossz,mert a gazdi már nem foglalkozik vele.Amikor a két kutya együtt van akkor adj nekik juti falatot és akkor tudni fogja hogy a spániel neki jó mert akkor kap juti falatot.Remélem érted mit akarok.:S

Nem foglalkozol a kiskutyával többet mint a naggyal?Az a lényeg, hogy egyformán szeresd õket, mert ha a kicsivel többet foglalkozol akkor a nagy azt fogja hinni, hogy a kis spániel neki rossz, mert a gazdi már nem foglalkozik vele.Amikor a két kutya együtt van akkor adj nekik juti falatot és akkor tudni fogja hogy a spániel neki jó mert akkor kap juti falatot.Remélem érted mit akarok.:S
valószínûleg az ivartalanítás segítene a yorkinál.. és egy módszer. ha ott van a kiskutya melletted a kanapén, akkor adj a yorkinak jutalomfalatokat, persze csak ha nem morog, hogy lássa, hogy pozitív ha ott a másik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!