Találatok a következő kifejezésre: 7 hetesek csak Elevitet (2 db)

7 hetesek vagyunk, csak Elevitet szedek, viszont rosszul vagyok még a tej illatától is, pedig a kalcium miatt fontos lenne, hogy igyak napi 1-2 pohárral. Nagyon gáz, ha nem tudom meginni?

Legjobb válasz: Nem gáz, a SZEZÁMMAGBAN is rengeteg kalcium van!!!! Csak ezt nem sokan tudják, pedig sokkal jobban hasznosul, mint a tejtermékekben található kalcium.

Nem gáz, a SZEZÁMMAGBAN is rengeteg kalcium van!!!! Csak ezt nem sokan tudják, pedig sokkal jobban hasznosul, mint a tejtermékekben található kalcium.
ami nem esik jól, azt ne erõltesd. A kalciumot pótold más tejtermékkel, de ha szeded az Elevitet és mellette egészséges dolgokat eszel, nem lesz semmi gáz. A tej amúgyis egy olyan dolog, amit nem mindenki szervezete tudja megemészteni, alapból nem kell erõltetni. Amig babák vagyunk sok bennünk a laktáz nevû enzim. Ez emészti meg a tejet, Ahogy idõsödünk, egyre kevesebb termelõdik bennünk. Aki pedig laktóz-érzékeny, annak sosem volt, ezért nem fogyaszthat laktóz tartalmú dolgokat. Egyszerûen a szervezete nem tud vele mit kezdeni. Azért valószínû nálad nem errõl van szó: egyszerûen a terheség ilyen. Van amitõl megundorodunk, van, hogy olyat kívánunk, amit sose. Jó egészséget Nektek!
calciumos pezsgõtablettát ajánlom. A bolti tejek úgy vannak elõállítva, hogy a benne eredetileg megtalálható ásványok és vitminok a töredékére csökkennek, fõleg hasznosulni sem tud a szervezetben, mert zsírral tud beépülni ami a 3, 5%-os tej esetén is igen kevés. Tehát pusztán tejet inni calcium pótlás miatt felesleges. Ha nem is szereted, akkor fõleg nem szükséges. Gondolj bele, hogy a tehénke aki minõségi tejjel eteti a borjakat sosem iszik tejet, mert õ a fûbõl és egyéb ennivalójából pótolja a szükségleteit. Szóval jó a tej, de annyira nem mint gondolnánk. nagyrész vizet tartalmaz amivel higítják, kivonnak, meg hozzáadnak dolgokat, dusítják és pasztörizálják...mi lehet benne?? elég kalcium biztos nem. Egy üveg magas kalcium tartalmú ásványvízzel jobban jársz.
En tejerzekeny vagyok, semmilyen tejtermeket nem eszek, iszok.Az elevitben sok kalcium van, de en a terhessegem elott is muszlj volt szedjek kalcium tablettat mert ha nem akadnak ki a csontjaim, innen is erzem hogy hianyom van.Most en is elevitet szedek es kozben pezsgotablettazom(kalcium), bar en soya tejet iszok reggelente(ez esik jol, kekszel, peksutivel)sok benne a kalcium es semmi laktoz nincs.Amiben meg kalcium van(internetrol olvastam):kaposzta, zoldborso es sok minden masban..
A terhesség elején én is nagyon rosszul voltam. Szinte csak a vizet tudtam meginni. Amikor abbahagytam az elevit szedését, sokkal jobban lettem. Szerencsére babócám egészséges. 38 hetes kismami

7-8 hetes lehetek. Még nem szedtem semmi vitamint. Elevitet szeretnék venni. Ugye még nem késő? Csak a rendellenességek miatt kérdezem!

Legjobb válasz: Nem, nem késõ!:) Én csak folsavat szedtem a 12. hétig, semmi mást és tökéletesen egészséges a fiam!

Nem, nem késõ!:) Én csak folsavat szedtem a 12. hétig, semmi mást és tökéletesen egészséges a fiam!
Igazuk van az elõttem válaszolóknak is, de azért azt nem árt tudni, hogy a velõcsõ záródási rendellenesség megelõzésére a folsav (terhesvitaminok) csak az 5-6. hétig hatásosak. Nézd vissza a 9 hónap címû Czeizel mûsort, nekem sok mindenben segített. Egyébként sokan gondolják, hogy a terhesvitamin nagy babát csinál, de ez is változó. Inkább próbáld meg természetes úton bevinni a vitaminokat, bár télen leszel terhes, ez nem lehetetlen. Én az elsõvel télen voltam, de sokkal rosszabb lett a vérképem, mint a másodiknál. Rengeteg gyümölcsöt eszem, a terhesvitamint csak minden másnap. 37 hkm
Maximum arra számíts, hogy majd akkora lesz a babád, hogy meg tudod szülni.... :-) Semmi baj nincs, ne aggódj! Vegyél folsavat, és ennyi. Egészséges babád fog születni.
Valaki nem is szed még is makk egészséges babája születik.boldog babavárást 33+4hkn
en 6. heten mentem eloszor dokihoz, azota szedem a folsavat, majd 9. hettol elevitet (ezt csak magamtol mert etelt nem tudok enni, csak par fajta gyumolcsot es piritos kenyeret) most 10 hetes vagyok, masodik babam. elsovel 14. heten voltam eloszor dolkinal, azelott csak babanon eltem terhesseg kezdete ota, elevitet csak 22. hettol szedtem, megis egeszseges babam szuletett!
babanon*= bananon
Én semmit nem szedtem mégis makkegésségesen szüéetett a kislányom.Amúgy se vagyok bogyópárti meg állítólag nagyobb babák születnek ezektõl a bogyóktól.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!