Találatok a következő kifejezésre: 7 hetesek csak (204 db)

Ha az orvosom nem lát 7 hetesen csak petezsákot, érdemes elmenni másik orvoshoz vagy nem?

A doki missed ab-ot javasolt.Sajnos a 7 hét biztos, nem lehet fiatalabb terhesség, max ha a spermiumok életképesek bent pár napig...mit tegyek?

Legjobb válasz: missed ab elõtt - már csak a saját lelkiismereted megnyugtatása miatt is - mindenképp érdemes mással is konzultálnod. 7 hetesen elvileg már tényleg láthatónak kéne lenni, de az igaz, hogy a spermiumok majdnem egy hétig is elvannak odabent, és lehet, hogy még csak 6 hetes vagy.

missed ab elõtt - már csak a saját lelkiismereted megnyugtatása miatt is - mindenképp érdemes mással is konzultálnod. 7 hetesen elvileg már tényleg láthatónak kéne lenni, de az igaz, hogy a spermiumok majdnem egy hétig is elvannak odabent, és lehet, hogy még csak 6 hetes vagy.
Hidd el, vannak még csodák! Bízz a babádban és magadban. Ha 1 hét múlva sem lát semmit, akkor menj el másik orvoshoz is. Nekem hátrahajló méhem van, és az orvos percekig nem látott a gépen semmit. Kérdezgette, hogy biztos pozitív a tesztem?, nincs vérzésem, pecsételésem?, biztos terhességi tüneteim vannak? , stb... Már sírtam, amikor kb 3-4 perc után ott volt feketén-fehéren a babám a tv képernyõjén. Azt mondta, annyira hátrahajló a méhem, hogy ilyennel még nem nagyon találkozott, és pont abba a részbe vackolta be magát a kicsi.
A kérdező hozzászólása: Nekem is "rendkívül" hátrahajló a méhem, ebben bízom még talán...de petezsákot látott, az hogy lehet??
7 hetesen nekem is csak petezsákot láttak embrió nélkül... Ma már 1, 5 éves a fiam, mert nem hagytam és másik orvoshoz mentem. Mielõtt belemennél a missed ab-ba, még tégy egy próbát máshol is!
A kérdező hozzászólása: Felvettem a kapcsolatot egy másik orvossal, holnap megyek 13.00.ra, nagyon rendes volt, azt mondta rögtön ad beutalót vérvételre is. Holnap írok mi volt!
Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Nemsokára indulok...igaz, már jól kisírtam magam, szóval nem reménykedem annyira...ha mégis a legrosszabb lesz, legalább utána kivizsgálnak, kérek hormonvizsgálatot, citológiát, a férjemnek spermavizsgálatot...jelentkezem majd!
Ez volt az elsõ vetélésed, ha vetélés? Mert ha ez az elsõ ilyen akkor szerintem nem muszáj vizsgálatoknak ki tenni se magad se a férjedet. Ez a nõk nagy részével megtörténik, fõleg elsõ babánál. Ha belekezdtek a nagy kivizsgálásba akkor csak még inkább rágörcsölsz és nem fog jönni a manócska. Ez csak az egyéni privát véleményem, természetesen ez a te döntésed.
Mit mondott a doki?
A kérdező hozzászólása: Itt vagyok!Hát sajnos túl sok jó hírrel õ sem szolgált, 1, 5 nap alatt (mert szerdán este voltam a másiknál)10x5 mm-rõl 14x7 mm-re nõtt a petezsák, szabályos alakú, méhen belüli, nézegette, mintha valami "kis fehérséget" látna benne - így mondta, de mivel szívhangot nem hallott, a papírra azt írta szabályos alakú petezsák, élõ embryo nem látható...de hétfõre visszahívott még egy UH-ra, bár hozzátette nagy valószínûséggel missed ab lesz belõle, hétfõn ad beutalót vérvételre, altatóorvoshoz, stb...és hozzáteszem, hogy a menses ideje szerint ma 7 hetes 2 napos terhes vagyok...nem reménykedem már!:'(
Sajnálom!
Sajnálom! Azért megírod majd a hétfõi fejleményeket?
Szia! Hogy vagy? Tényleg érdekel...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy érdeklõdsz!2 hete túl vagyok a mûtéten, ami fizikailag nem volt annyira rossz, mint gondoltam, nagyon rendesek voltak a kórházban is, az orvosom pedig - az új, akit találtam, õt fogadtam meg végül - nagyon kedves, szerdán megyek hozzá a szövettanért, és csinálunk pár vizsgálatot. kb 10 napig véreztem de csak picit, 1 napig fájdogált a hasam, de szerencsére már jól vagyok. És nagyon szeretnék mihamarabb babát!!!
Elsõsorban nyugodj meg..:) Én a helyedben azonnal keresnék másik orvost, mert nem kielégítõ az infó, amit ad..Ha az lenne, nem tennél fel itt kétségbeesetten kérdést.Nekem is volt missed ab-om 8 hetes terhességgel, semmi extra nem volt benne.A mûtét után 2-3 héttel teherbe is estem újra.De addig ne is beszéljünk mûtétrõl, még meg nem bizonyosodunk arról, hogy valóban nem csak a doki béna.Minenképp keress egy másikat..:) A rémtörténeteket meg hagyd magad mögött, mert olyat sokat hallani..:)
Sajnos már a házi orvos nem kérhet hcg vizsgálatot
Nekem nem volt missed elõtt vérvétel, pedig sajnos 2 elhalt terhességem is volt.
Menj el másik dokihoz is. Bár nekem 6 hét 1 naposan már mindkét gyermekemnek dobogott a szíve.
Egy hét múlva menj el egy másik dokihoz, utána párnap múlva vissza a sajátodhoz, én 9-10 hétnél elõbb nem kérném a missed abortuszt, mert van, hogy csak késõbb látják meg. Esetleg magán dokihoz is mehetsz ahol profibb gépekkel is megnézik biztosan nincs ott senki.
Azért érdemes elmenni másik orvorhoz is. Nekem 6 hetesen semmilyen terhességre utaló jelet se látott, közölte, hogy mivel tényleg magas hcg szint (megnézette õ is a kórházban), akkor méhen kívüli terhes vagyok, feküdjek be, és megmût még aznap. Na, én nem nyugodtam bele, saját felelõsségre hazajöttem. Két nap múlva egy másik orvos megállapította, hogy kb. 6 hetes terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. magnrendelésre járok, ott biztos korszerû a gépe...9-10 hét körül?De hanem látja, mitõl lehet?
Tegnap este te tetted fel azt a kétségbeesett kérdést is, ugye? A dokid is adott még egy hetet. Nem nézetett hcg-t? Ilyenkor 4-5 napos különbséggel azt is szoktak nézni, mert ha a hcg csökken, akkor már biztos a gond. Ha viszont szépen emelkedik, ennek ellenére mégsem lát semmit, az megint gond. Végsõ esetben még mindig kérheted, hogy várjatok egy hetet. Ha a 9. hétre sincs semmi, akkor ott már biztos, hogy nem fejlõdött a petezsákban baba. :( Ha megnyugtat, konzultálj másik orvossal, menj máshová uh-ra, de ne kínozd magad feleslegesen. Sokakkal megesik, hogy az elsõ terhesség nem sikerül, ettõl függetlenül még lehet majd egészséges kisbabád. Nagyon szorítok érted, hogy mégis ott legyen az a baba!
A kérdező hozzászólása: igen, én voltam, ne haragudjatok:-(
A spermiumok amúgy 3 napig életképesek bent. Vannak babák akik elbújnak az elsõ idõben és nem látják õket, nem vagyok orvos nem tudom miért, de van ilyen. (rosszul fekszik, még nem növesztette magát nagyobbra stb.) Illene a HCG szintedet megnézni azért abortusz elõtt, és várni 1 hetet mert ha akkor sincs szívhang se baba akkor azért biztosabb a dolog.
A kérdező hozzászólása: nem nézetett, pedig kértem, azt mondta egyértelmûen terhes vagyok, méhen belül, vastag a méhnyálkahártya is, csak üres a petezsák, és kicsi, már ekkorának kellene lennie benne az embriónak...és jól megijesztett, hogy milyen veszélyes a mûtét, úgy kell csinálni, hogy még lehessen gyerekem:-(szóval meghalok...31 éves vagyok, elsõ baba, nem is vagyok fiatal
Jaj, drága, senki se haragszik! Hcg labort akár a háziorvostól is kérhetsz. Az én dokim automatikusan küldött laborra, amikor a hatodik hét elején alig egy cm-es petezsákot látott csak. Egy hét múlva már benne volt a 3, 3 mm-es baba, pulzáló szívvel. (Azt mondta, ha akkor sem látunk benne semmit, jön a következõ hcg vérvétel. Már az emelkedésbõl is látni kellene, hogy mi hogyan fejlõdik. pl. a méhen kívüli terhességnél általában nem duplázódik, hanem csak másfélszerezõdik a hcg szint.) Ha megnyugtat, tényleg menj el még egy uh-ra, de ilyenkor csak a türelem és a várakozás tudja a megoldást adni.
A kérdező hozzászólása: ha kérek a háziorvostól beutalót HCG-laborra, hogy fogom tudni h emelkedik e, 1 vérvételbõl??Azt mondta a dokim, hogy mivel terhesség, úgyis van HCG-szint, csak ez nem elég...
Mindenkit elküldenek vérvételre missed ab elõtt. Nem kell kérni.
A mûtét azért annyira nem veszélyes. Nekem két barátnõmnek is volt elsõ babával (mind két esetben leállt a babák szíve 9 illetve 10 hetesen) és semmi extra nem volt a mûtéten. Altatásban csinálják kb. 5-20 perc. Volt szerencsém kórházban feküdni, és ott is volt 3 "kismama" akinek missed abortuszuk volt és egy akinek 9 hetes abortusza (genetikai gond). El sétáltak a két lábukon a mûtõbe, ott elaltatták õket 20 perc múlva vissza hozták õket és 1 óra múlva már nevetgéltünk velük együtt.
Az egyik "kismama" 43 éves volt és a magzatja darabokra esett és elkezdtek meszesedni a részek és õt is gond nélkül megmûtötték. Én elmennék egy másik orvoshoz is kikérni a véleményét, a mûtétrõl is!
A kérdező hozzászólása: Ja, és még a saját kérdésemre válaszolok magamnak, igen, érdemes volt elmenni másik orvoshoz:-)

Volt vkinek hogy 7 hetesen csak petezsak latszodott a huvelyi uh-n?

Tudom hogy alig van eselyem,ilyenkor mar reg kellene lennie,de megis ellenpelda vki? Nekem pontosan 7 hetesen csak petezsak van.5 nap mulva megyek vissza utana vszinuleg kuret jon :( petezsak szepen nol minden nap 1 mm-t ahogy kell.a hcg-m is eddig novekedett.a petezsak most 20mm.vkinek volt.ilyen eset?ha igen aztan mikor lattak a babat?

Legjobb válasz: Második terhességemnél csak 9 hetesen látszódott a lányom.Szerintem nálad sincs veszve semmi. Majd írd meg mi volt.

Második terhességemnél csak 9 hetesen látszódott a lányom.Szerintem nálad sincs veszve semmi. Majd írd meg mi volt.
Nem lett. Vasárnap elkezdtem vérezni, hétfõn még rendben volt minden, péntekre nem nõtt sem a petezsák, sem a szikhólyag nem így lett jó a vége. 7-es voltam.
A kérdező hozzászólása: akkor az mar jo ha van szikholyag.szerintem ott tuti lesz baba.hany hetes vagy most pontosan?nalam meg szikholyag sem latszodott.majd jelentkezz, szoritok!
7-es vagyok. 13*8mm-es petezsák, benne szikhólyag. Életjelenség egyértelmûen nem látható. Kontroll szerdán.
A kérdező hozzászólása: sziasztok!koszonom a biztatast.majd kedden kiderul.kedves utolso valaszolo mi ujsag?remelem minden rendben veletek.
6 hetes vagyok. Szerdán 9mm.es petezsák volt csak, 1 hete 5mm-es, a HCG-m vérbõl 1500, ami nem túl sok. Ma megyek vérvételre és ultrahangra, mert az orvosom sem nyugodt. Azt mondta, hogy már pulzálnia kellene ma. Majdnem napra tudom mikor lettem terhes és 25-én már halvány pozitív tesztem volt 30-án délután már erõs pozitív X-epil teszttel. Remélem minden rendben lesz veled. Lehet késõbb volt peteérésed. Azt mondta az orvos, hogy minden nõnél másképpen alakulnak a dolgok. Kitartás.
Nálad az a gondd, tudják mikor fogant a baba, mikor mekkorá ám kellene lennie. Nálunk lehet menses elõtt fogant, ezért volt kisebb 2 héttel mindig, mint amekkorának lennie kellett volna! Egy kis remény még van! Gondolom azért akar vissza hívni az orvos, hogy az ünnepek elõtt lerendezzen. Halaszd el az ultrahangot! Menj az ünnepek után! Mindjuk jövõ héten én elmennék egy másik sztk orvoshoz, és hazudnék hogy késett, pozitívat teszteltem...mintha elõször mennék...
en 6 hetesen voltam eloszor, onnet kezdve hetente visszahivott uh-ra az orvos, tobbszor vett vert, mindig mondta, h tobbet kellene mar latni, mint petezsakot...készultem a legrosszabbra, aztán a 9. heten végre megnyugtatott, addigra volt szivhang is es latszott, h fejlodik...akkor kaptam gyogyszert, aztán szerencsére minden rendben volt:) a hcg-m még akkor is alacsonyabb volt, mint a teljesen normalis, de az elso vérvételhez képest mindig nott egy picit... nyugodj meg, még probalj ne izgulni, amíg semmi sem biztos, ez még akár jo is lehet:) )
Hüvelyin nézték. 7 hetesen még nem látszódott semmi, azt mondta a doki, hogy menjek kaparásra, mert ebbõl már nem lesz baba. De nem mentem el. Elmentem maszekba a 8. héten, akkor sem látszódott semmi, az a doki is kaparást ajánlott. Aztán a 9. héten már ott volt a lányom:) Most már 1, 5 éves:) )
A kérdező hozzászólása: jaj bocsi atirom a szoveget, mert mostanaban ha telefonnal netezek es teszek ekezetet hulyesegeket ir ki.szoval miert vartatok 9hetig?sok orvos akkor mar lerendezi az abortuszt.ha nem lat a doki 5nap mulva se semmit akkor varjak meg?neked mondtak hogy mi vegett lattak csak a 9 heten?huvelyi vagy hasival neztek?
A kérdező hozzászólása: szia.es biztos hogy 9 hetes voltál?mert nekem lombikom volt és ez a 7. hét 100%.és miért vártatok a 9hétig?nekem azt mondták hogy lassan küretj jön. ha a doki nem fogja látni 5nap múlva sem akkor még ne csináltassam meg az abortuszt?amugy neked aztán mondott vmit a doki hogy mi végett nem látszódhatott?
A kérdező hozzászólása: Sajnalom! Nekem se lett jo vege, kuretet kellett csinalni.jovore remelem mindkettonknek sikerul!

Aggasztónak tartom, hogy 6, 5-7 hetesen csak 10mm-es petezsákot lát a doki?

Legjobb válasz: esetleg késõbb volt pé., mint gondolod, vagy mint másoknak, de tényleg pici. nekem 7+5-nél mindent láttak, HASI UH-on. de ez még nem jelent rosszat feltétlenül, gondolom visszahívott 1-2 két hét múlva. drukkolok!!!

esetleg késõbb volt pé., mint gondolod, vagy mint másoknak, de tényleg pici. nekem 7+5-nél mindent láttak, HASI UH-on. de ez még nem jelent rosszat feltétlenül, gondolom visszahívott 1-2 két hét múlva. drukkolok!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, visszahívott.Még szerintem 6 hetes sem lehetek! Köszönöm
6 hetesen csak petezsákom volt!8 hetesen már szivhang most ki derült 1 hétel kisebb a baa igy roszkor veték le az afp-t is ami alacsony lett igy nem 20 csak 19 hetes vagyok lehet nálad is ez a helyzett kisebb a terhességed
ha szerinted nem vagy annyi se, akkor bármi lehet még:) szóval nyugodj meg, és ha nem felejted el, számolj be a fejleményekrõl:)
A kérdező hozzászólása: Rendben, írni fogok. :)

Milyen színűnek kell lennie a kakinak? 7 hetes, csak tápszeres a babám (és zöldet kakil, nem sárgát. Doktornő kérdezte, hogy "szép sárga? ", de aztán nem fejeztük be. Akkor ez most baj? Mire utalhat?

Legjobb válasz: szia ez tápszertõl füügg szerintem.a babe-nél zöldet kakilt a kisfiam a milupával sárgát. egyébként sárga az anyatejeseké.

szia ez tápszertõl füügg szerintem.a babe-nél zöldet kakilt a kisfiam a milupával sárgát. egyébként sárga az anyatejeseké.
szia! a tapszeres babaknak zold a kakijuk, az anyatejeseknek meg sarga!
A kérdező hozzászólása: köszike Nektek
milupa milumil 1.anyatejet helyettesítõ valami van benne, és tényleg van benne valami, hisz sárga a kaki! :D
Mi anyatejesek vagyunk , meg tápit is eszünk és sárga darabos a kakink! Ugy értem sárga és benne fehér darabkák!! 7 hetesek vagyunk , normális hogy 2 naponta van kakink?
nekem azt mondta a védõnõ hogy tápszernél ha 3-4naponta van kaki az is normális.nem fáj a babád pocija?
Nem fáj neki, legalábbis nem ugy veszem észre! De viszont ma kakilt megint , és tegnap elõtt volt kaksink! Vagyis leeht beáll minden másnapra a kakink , remélem!! juj de ma kicsit megijedtem mikor megláttam mert szép sárga volt és olyan formált volt, aztán kicsit hígabb lett!!Remélem ennél nem lesz keményebb, bár nem hiszem!

Tegnap voltam UH-on számításom szerint 7 hetes a terhességem, mivel indukált így pontos a számítás. Az orvos szerint csak 5 hetes. Lehet ez?

Szikhólyag 2-mm. petezsák szabályos, embrionális jel még nem mutatható. jöv? héten kontroll.remélem nem halt el a terhességem .kérem írjon aki már járt így

Legjobb válasz: Hät en k ugy järtam,hogy enis epp 7 hetes voltam mikor elmentem.mondjuk en nem gaynakodtam hogy häny hetes lehetek.csak tudtam terhes lettem.aztän a doki megerösiett hogy 7 hetes a magzat.sztem idezöjelben "mindegy"hogy most 5 vagy 7 hetes vagy....kesöbb amikor ugyis mesz folyamatosan ultrahangra,akkor ugyis lesz pontositva a dolog ha pl elnezte a dokid.pusz

Hät en k ugy järtam, hogy enis epp 7 hetes voltam mikor elmentem.mondjuk en nem gaynakodtam hogy häny hetes lehetek.csak tudtam terhes lettem.aztän a doki megerösiett hogy 7 hetes a magzat.sztem idezöjelben "mindegy"hogy most 5 vagy 7 hetes vagy....kesöbb amikor ugyis mesz folyamatosan ultrahangra, akkor ugyis lesz pontositva a dolog ha pl elnezte a dokid.pusz
Nem hinném hogy elhalt volna a terhességed csak azert mert a doki 5 heteset mondott es te 7 et.de ilyenen ne is gondokozz hisz nagyon kicsi az eselye..söt..az teny hogy nagyon pici még az embriod, de ne aggodj.jo babaväräst:)
Nem valószínû, hogy elhalt volna a terhességed, inkább csak hogy nem 7 hetes vagy, ahogy te számoltad, hanem, még csak 5. (valszeg, ha elhalt volna, akkor lett volna egy erõs vérzésed) ha nem pontosan 28 naposak a ciklusaid, és ezért nem pont a 14. napon történt peteérésed, könnyen lehet, egy ekkora csúszás.... nekem ez elõzõ terhességemmel az orvos elküldött uh-ra mert kb 10 hetes terhességet tapintott az Uh-n meg kiderült, hogy csak 8. sokkal pontosabbak az ultrahang eredmények mint amit a menzesz idõpontjából számolnak, vagy amit a doki ki tud tapintani, mert lehet a méhed nagyobb az áltagosnál. szóval fel a fejjel és drukkolok a következõn már szívhang is lesz!

Hány hetes vagyok, ha a 7. hetet vasárnap töltöm be (akkor is 7 hetes vagyok, vagy csak 6 hetes)?

Legjobb válasz: Én ilyenkopr még 6-nak mondanám magam, viszonrt van egy barátnõm aki, nemhogy a heteket nyomja elõre, de amint belépett a 24. hétbe/tehát éppen csak betöltötte a 6. hónapot/ máris 7 hónaposnak mondta magát.Ez hülyeség. Én szombaton töltöm a 26. hetemet :oD

Én ilyenkopr még 6-nak mondanám magam, viszonrt van egy barátnõm aki, nemhogy a heteket nyomja elõre, de amint belépett a 24. hétbe/tehát éppen csak betöltötte a 6. hónapot/ máris 7 hónaposnak mondta magát.Ez hülyeség. Én szombaton töltöm a 26. hetemet :oD
Mindig azt kell figyelembe venni amit betöltöttél.Én pl tegnap töltöttem be a 30dik hetet .Igaz, hogy a 31dikben vagyunk, de betöltve csak 30ak vagyunk.Tehát te betöltött 6hetes vagy.Jövõ hétfõn már betöltött 7leszel.Ne akard siettetni..annak a babónak fejlõdni kell, ha meg már ki akar jönni, úgy is kifog jönni.

Nem korai 6-7 hetesen, hogy napközben csak kétszer alszik? (mondjuk de 2-3 órát, meg du is 2-3 órát, aztán csak este, és a szopk 6-7 ről lecsökkentek 5 re) Mi történt, 2-3 napja változott a nagyjából kialakult rend.

A kisfiam eddigi napirendje,(magától állt be)eddig a köv. volt:6-7 között kelt, pelus szopi nézel?dés, és 9-10 ig alvás, aztán jött a következ? pelus, szopi, nézel?dés majd alvás 11-13 ig, akkor megint ....majd 13 körül megint evett, és 15-16 között szokott aludni megint, aztán szopi... és ilyenkor nem aludt vissza, 19 körül fürdés szopi, és 20-21 között alvás éjfélig , akkor megint szopizott és így aludt reggel 6-7 ig. Nagyjából ez volt a napirend. Most meg pár napja, 6-7 között eszik ,a mennyiség 160-200 közötti , szerintem kicsit sok, aztán 9 körül elalszik de 11-12 között kel csak fel, és utána szopizik nézegetünk kicsit, aztán 13 körül elalszik és csak délután 16-17 között kel fel enni, és így fent is marad a fürdésig ami fixen 19 körül van, és utána az esti rituálé nagyjából ugyan az. Íg a gyerk kétszer alszik napközben kicsit hosszabb ideig, meg hát az esti alvás 21-24 ig kb, és csak 5 X eszik. Nem baj?

Legjobb válasz: Kislányom 7 hetes,és pár napja csak fél-egy órákat alszik napközben,kb. 3x. kicsit értetlenül állok elõtte.Pedig álmos a Drágám.Elalszik õ sokszor egy nap,de két perc múlva ébred és nyûglõdik.Este 10 körül alszik el,kb. kettõig,aztán ötig újra alvás.

Kislányom 7 hetes, és pár napja csak fél-egy órákat alszik napközben, kb. 3x. kicsit értetlenül állok elõtte.Pedig álmos a Drágám.Elalszik õ sokszor egy nap, de két perc múlva ébred és nyûglõdik.Este 10 körül alszik el, kb. kettõig, aztán ötig újra alvás.
A kérdező hozzászólása: nem lehet hogy ti hasfájósak vagytok, azért ébred és nyûgös. Egyébként szerintem az lenne a normális ha azért szopik és egy kis ébrenlét után többször aludnának 1-1 órát, de nálunk ez leegyszerüsítve most így néz ki: 7 evés 9-11 2 óra alvás 11:30 evés 13-16 3 óra alvás 16 evés 16:30-19:30 ig 3 órát fent van 20 evés 21-23:30 alvás 2-3 óra 24 evés 00:30- 06:30 ig 6 óra alvás egyébként 23-24 között mi szoktuk ébreszteni, hogy reggelig kibírja, lehet hogy nem kellene, de reggelig szerintem nem bírná ki, és az életvételünk olyan hogy ez jobb mintha 2 körül ébredne enni, remélem nem okoz ez gindot.
Az én lányom olyan idõsen 2*20 percet aludt napközben, éjjel viszont csak egyszeer kelt fel. Most három hónapos és most kezd nála beállni, hogy egy nap háromszor alszik kb. 1-2 órát alkalmanként. :-)

Egy majdnem 7 hetes cicát haza akarunk hozni de még nem eszik. Igazából a gazdija nem látta hogy evett mert dolgozott de a cica tegnap délután kakilt. Akkor biztos eszik nem? CSak nem látták.

Legjobb válasz: Nyugi, 7 hetes cica - ha egészséges - már eszik önállóan. Ha el kell valamiért hozni az anyjától, vagy talált cicus, már képes az önálló táplálkozásra. Azért a lelki fejlõdésük miatt az optimális elválasztás a 8-10 hetes kor a cicáknál is. Valószínûleg tényleg csak nem láttátok, hogy evett :=)

Nyugi, 7 hetes cica - ha egészséges - már eszik önállóan. Ha el kell valamiért hozni az anyjától, vagy talált cicus, már képes az önálló táplálkozásra. Azért a lelki fejlõdésük miatt az optimális elválasztás a 8-10 hetes kor a cicáknál is. Valószínûleg tényleg csak nem láttátok, hogy evett :=)
Biztos eszik, 4-5 hetesen már elkezdenek önállóan táplálkozni. Ha nem, akkor beteg.
Még annyit hogy ha csak tejet szopik is kakil, mit gondolsz az nem kaja? Az hogy kakilt nem jelenti azt hogy már evett szilárdat.
A kérdező hozzászólása: Hát 7 hét vagy 8 szerintem mindegy.Amúgy elégkicsi de csak azért mert csak most kezd el enni ezek szerint.Ja amúgy nagyon eleven.Ugrál össze vissza játszik szóval nem tûnik betegnek.
A kérdező hozzászólása: Ja azt el is felejtettem mondani hogy félperzsa, az számít valamit.
7 hetesen még az anyával kéne lennie. "Mini" Yorki nincsen. Csak 1 méretben létezik. Vidd el egy másik állatorvoshoz!
Sok minden lehet. akár Parvo vírus is. Ha továbra sem eszik, fecskendõböl adjatok neki kamilla teát, nehogy kiszáradjon, és ajánlanám a Calo-Pet nevû vitamint, amit állatorvostól kaphatsz meg. Ez egy olyan készítmény, mely tele van vitaminnal, és ásványi anyagokkal, segít tulvészelni a betegséget. Akár 2 hétig is életben lehet tartani egy kutyát ezzel a krémmel, ha nem is akar mást enni.
A kérdező hozzászólása: parvo virus ellen már megkapta az oltást.a napokban megyünk a következõre
Te jó ég! Mennyi idõsen hoztátok el? Azt írod "a múltkor", meg "három naponta". És mivel miniként adták el, lehet, hogy még annál is fiatalabb volt, mint amit mondtak. Ez nagyon gáz, azonnal orvos, ha még nem késõ! Remélem túléli.
A kérdező hozzászólása: 6 hetesen hoztuk el, mivel már javában reklámozták és mi nem tudtuk hogy nem szabad ilyen hamar, ha ezt boncolgatjuk szerintem nem jutunk elõrébb. holnap viszem orvoshoz.és ne aggódj túl fogja élni. köszi a kommentet
Azért boncolgatom, mert lehet, hogy köze van hozzá. 6 hetesre mondták, de lehet, hogy csak öt volt, még szopnia kellett volna. Az is lehet, hogy még nem is evett rendesen, így megterhelte a szervezetét a rendes kaja. Ezek olyan picik, nagyon érzékenyen reagálnak minden változásra.
Calo Pet Paszta!Holnap pedig doki!Nyugi túl fogja élni!Remélem minden rendben lesz a kisckutyussal!Azért majd írj mi lett vele!Drukkolok!:) )
Valóban lehet, hogy még fiatalabb mint ahogy mondták ez is benne lehet a dologban. Az a paszta jó de holnap doki. Már most ugye kisállat egészségügyi könyvet adnak a kutyához amibe a doki vezet be adatokat. ha úgy vetted benne a pontos idõ, hogy mikor született és ha minden igaz le is van pecsételve. Legalábbis én nem régen vettem Pulit és az õ könyvében úgy van.
A kérdező hozzászólása: elvittem ma az orvoshoz. tüdõgyulladás és bélgyulladás! a pasztát meg is kaptuk. képzeljétek a doki mondta hogy ennek a kiskutyának a testvérét kezelte pont 1 hete ugyanezzel, ezek szerint ezeket a kiskutyákat betegen árulják! a kicsi egyébként rendbe jön :) szerintetek mit lehet tenni a tenyésztõvel? ez nem normális hogy igy adja oda õket
A kérdező hozzászólása: Igen, mindig beáztatom, de semmi, csak megszagolja és vissza fekszik a földre. arra is gondoltam hogy hiányzik neki az anyukája azért alszik ennyit és ezért ilyen szomorú, a kajáról nem is beszélve
Szegény kicsi , tele van gyógyszerrel. Nem is lehet csodálni, hogy nem eleven. A tápot áztatva adod neki?
Sok minden lehet az oka. Elrontotta a gyomrát. Betegség bújkál benne. Amikor ébren van, mit csinál? Eleven? Nagyon kicsi még, kell neki a sok alvás.
1. Nincs mini yorkitok, mert ilyen nem létezik. 2. Valóban csak száraztápot érdemes adni a kutyának (méghozzá jó minõségût) és ha nem eszik, akkor sem kínálgatni mással, mert válogatóssá teszi és ez lesz az eredménye. 3. Féregtelenítve mikor volt a kutyus?
A kérdező hozzászólása: Már én is tudom hogy korán lett elválasztva.Mivel még korábban nem volt állatom igy megbiztam abban akitõl vettem hogy már el lehet hozni.amikor ébren van se csinál semmit, csak néz maga elé.hiába szeretgetjük , simogatjuk nagyon szomorúnak tûnik. a tápról pedig annyit hogy mindenki a royal cannin-t ajánlotta amit 1 napig evett, másnap már rá se nézett. igaz, hogy a múltkor beteg is volt de közel 48 óráig nem evett, ilyenkor szerintem természetes hogy az ember inkább ad neki konzervet csak legyen valaki a kis gyomrában
A Royal Canin adagolása nagyon el van túlozva! Ha azt követtétek és az alapján nem volt éhes a kicsi másnap, akkor nem csodálom! Egyébként egy kutya máshogy mûködik, mint egy ember. Ha megy a hasa vagy ilyesmi, természetes, hogy diétára fogjátok, de ha nem ilyenrõl van szó, akkor érdemes maradni az eredeti táplálékánál, mert a vége az lesz, hogy válogatós lesz. Keressetek fel egy másik dokit és még egyszer megkérdezem, hogy mikor volt féregtelenítve?
A kérdező hozzászólása: Az ajánlott napi adagnál jóval kevesebbet adtunk neki. Féregtelenítve december 20.án volt. ÉS 3 nappal ezelõtt féregtelenítõ tablettát is kapott más gyógyszerekkel egyetembe mint pl immunerõsitõ és csonterõsitõ
Milyen betegséggel kezelte a doki?
A kérdező hozzászólása: 2 napig hányt amikor elvittük azt mondta valami virus , de nem fejtette ki bõvebben csak adott neki injekciókat 3 napon belül 8 at.ezért is akarok orvost váltani, hát ha a következõ mond is valamit hogy mi miért van
Keressetek fel egy dokit mindenképp, mert itt sajnos bármi lehet. Nem lehet egyértelmûen kijelenteni azt sem, hogy van vmi baja, de azt sem, hogy pusztán válogatós lett... Vizsgáltassátok ki egy másik dokival mindenképp! Szerintem minél elõbb!
Sajnos ez az ember nem tenyésztõ. Csak egy mocskos szaporító!
Akkor 7 hetes vagy, mindig így számolják...sztem még egy hetet várj s akkor menj akkor lesz szívhang már tutira.
Mivel az utolsó mensitõl számítják, így tényleg 7 hetes vagy. Bár még szívhangot nem biztos hogy hallotok az ultrahangon, de a petezsák, és benne sz embrió már hasi ultrahanggal is jól látszik.
Szia! Ha nem is biztosan de nagy valószínûséggel már lehet szívhang is. A számítás szerint 6 hetes terhességnél is valójában csak kb. négy hete vagy ténylegesen terhes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!