Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes vagyok. Mikor és hogyan (22 db)

7 hetes terhes vagyok. Mikor és hogyan jelentsem be a főnökömnek (nem a legkedvesebb ember), hogy babát várok? Hány hetes terhességig kell/kötelező dolgozni?

Legjobb válasz: Sehány hétig sem kötelezhetnek rá. Ha a háziorvosod betegállományba vesz,akkor nem tudnak mit tenni. Általában a 12. hét után szokás bejelenti,bár én már a 4.-en megtettem.:) Boldog babavárást! 15 hetes kismami

Sehány hétig sem kötelezhetnek rá. Ha a háziorvosod betegállományba vesz, akkor nem tudnak mit tenni. Általában a 12. hét után szokás bejelenti, bár én már a 4.-en megtettem.:) Boldog babavárást! 15 hetes kismami
Ha az orvosod nem ajállja az állományt, és Te jól érzed magad, a munkahelyeden meg nem kell emelgetni, lótni-futni akkor addig dolgozol ameddig jólesik, ill. amíg a fõnök jó szemmel nézi, de terhesen nem rúghat ki.Én a 4. héttõl vagyok állományba mert vesz. terhes vagyok.A nõdokiddal beszéld meg mit ajáll. Boldog Babavárást!
Szia , mindenképpen csak akkor jelentsd be, ha már nem vagy próbaidõs és megvan a kiskönyved!! Én úgy tudom a 12.dik hétig kötelezõ szólni, elõbb nem is érdemes!A pocid úgyis csak késõbb fog látszódni, én 13hetes vagyok, de még nem vehetõ észre-mondjuk mindig is volt egy kis hasam...Azt, hogy meddig dolgozol azt te döntöd el, ha nem bírod , mert rosszul vagy vagy fizikai munkát stb.csinálsz az orvos kiír táppénzre, de csak akkor tedd ha nemvagy próbaidõs, mert ez alatt is felmondhatnak és nem vagy védve.Ha nem vagy az és szóltál a kiskönyved is megvan , nem rúghat ki!!! Ha bírod dolgozhatsz kb a 7.5hónapos korig is, ekkor kiveszed a szabiaidat-ha van, és elmégy tgyásra.De ezeknek utánna kell érdeklõdj, mert mindenkinek a saját helyzetétõl függ.A védõnõ is tud segíteni ebben.Azt viszont ne felejts el ha táppénzen vagy a terhesség alatt, jelentõsen lehúzza a gyededet is, erre figyelj.
Ha nem vagy próbaidõs és megvan a kiskönyved, nem rúghat ki. Onnan kezdve te döntöd el, mikor mondod el. De ha beleesel a rosszullevõk körében, akkor nehéz titkolni. Illetve sok vizsgálatra kell járni-délelõtt, ezekre is el kell kéretõzni. Kötelezõ idõ nincs, akár már most is elmehetsz táppénzre. Hogy hogyan? Állj elé, és közöld vele, hogy terhes vagyok, terveim szerint ... hó ...napjáig fogok dolgozni. Ha nem kedves, "szard le" neked legyen jó, az a lényeg. TE örülj, õ meg pukkadjon meg:-)
szia! én a 8.-dik hét betöltését megvártam, akkor jelentettem be, írásban e-mail formájában (hogy védve legyek). az én fõnököm sem egy álom, de jól fogadta, sõt, jobban mint gondoltam :) . az, hogy meddig dolgozol rajtad múlik, semmi sem kötelezõ! azt tedd, amit érzel, ha fáradt vagy, irasd ki magad, ha bírod, dolgozz, de csak addig , amíg nem okoz gondot a bejárás, a sok ülés, állás meg ilyesmi. ha úgy érzed jobban terhelnek, sajnos ez nálam így volt kb három hétig (a hír fogadása ellenére), szólj, hogy soknak érzed, ha pedig nem változik a helyzet : betegszabi :) ))). jó babavárást , üdv babóóó :)

7 hetes terhes vagyok. Mikor és hogyan kell a munkáltatómmal közölnöm ezt?

Félek hogy felmodanak még azel?tt, mivel hamarosan megsz?nik a munkaköröm.

Legjobb válasz: Ha megszûnik a munkaköröd s egyébként is felmondanának,beszéld meg az orvosoddal,hogy írjon ki táppénzre.Utánna szólj a munkahelyeden.Így elkerülheted az elbocsájtást.

Ha megszûnik a munkaköröd s egyébként is felmondanának, beszéld meg az orvosoddal, hogy írjon ki táppénzre.Utánna szólj a munkahelyeden.Így elkerülheted az elbocsájtást.
Én úgy tudom, hogy a 12dik hétig vagy köteles szólni, ne aggódj addig nem is fog látszani a baba, csak te tudod..vigyázz nem tudom mit jelent a munkaköröd, de ha azt, hogy ezzel meg is szûnik a munkád akkor csak passzív táppénzre mehetsz ami csak 45napig jár, viszont ha úgy mondod meg, hogy már megvan a kiskönyved és a munkahelyed nem szûnik meg, csak a munkaköröd, köteles más munkakörbe átteni, tehát nem rúghat ki.Ha mégis mehetsz a munkaügyi bíróságra és megnyered a pert, te pedig addig passzív táppénzre mégy és utánna álláskeresési támogatásra.Ha így is alakulna és ezeket nem tartod be, elesel a gyedtõl és a tgyástól.De ne így legyen, szülés után a munkáltatónak nem kell semmit fizetni utánnad , így remélhetõleg nem fenyeget ilyen veszély, de azért legyél tisztában a lehetõségekkel.Sajnos én pont ezt az utat járom, csak én próbaidõn lettem elbocsájtva annak idején...a lényeg ha nem vagy próbaidõs és megvan a kiskönyved nem rúghat ki, mert feljelented és megnyered a pert.!!!Gratula a picihez, egy 17hetes kismama
Szia! Amint tudsz, kérjél kiskönyvet, menj az orvoshoz, mondd meg, miért olyan sürgõs. Utána keresd meg a védõnõt és õ kiállítja. Ha közlöd a munkáltatóval (a kiskönyvvel a kezedben), lehet, hogy még örülni is fog, mert nem kell kirúgnia senkit (azért az nekik is kínos szitu szokott lenni), úgyis elmész hamarosan, és könnyebb így megszüntetni a munkaköröd.

7 hetes babás vagyok. Min változtassak hogy ne legyek ennyire fáradt és ne émelyegjek egyfolytában?

1 hete nem tudok mást csinálni csak feküdni szinte egész nap. A reggeli zuhany után már annyira fáradt vagyok hogy alig birok elmászni az ágyig. Ha éppen lábra tudok állni akkor éhes vagyok. Ha eszem akkor azért émelygek ha nem eszem akkor azért émelygek. Nagyon szeretném úgy élni az életemet ahogy el?tte vagy legalább egy ici picit aktivabban mint az elmúlt héten. Szégyellem hogy szinte egész nap fekszem és nem csinálok semmit. Mit tanácsoltok, hogyan tudnám visszakapni a vitalitásom legalább kis részét?

Legjobb válasz: szia. én most vagyok a 8. hétben és ez megy 2 hete. nagyon kiakaszto. én is alig várom h jobb legyen. nekem is van egy 22 hónaposom, hááát nem egyszerü. nekem segit a kávé. egyet szoktam meginni egy nap, még ez is kevés. mert nekem alapbol alacsony vérnyomásom is van. az elsõ babával nem voltam ilyen. de ez az állando aludhatnék nagyon kikészit. kitartás csajok mindenkinek. én is igyexem kitartani.

szia. én most vagyok a 8. hétben és ez megy 2 hete. nagyon kiakaszto. én is alig várom h jobb legyen. nekem is van egy 22 hónaposom, hááát nem egyszerü. nekem segit a kávé. egyet szoktam meginni egy nap, még ez is kevés. mert nekem alapbol alacsony vérnyomásom is van. az elsõ babával nem voltam ilyen. de ez az állando aludhatnék nagyon kikészit. kitartás csajok mindenkinek. én is igyexem kitartani.
Semmit nem tudsz tenni, ez egy ilyen terhestünet. Én is ilyen vagyok most :( 6 hetesen. Alig várom, hogy 3-4 hét múlva legyen, és újra aktívabb legyek. Most mást se tudok, csak feküdni meg nyögni. Van egy 15 hónapos babám, alig bírok néha utánamászni, hogy megmentsem (mindenhova felmászik). Olyan mintha minden végtagomon egy-egy 100 kilós súlyzó lenne.
Ne félj, pár hét és mindez könnyebb lesz. Enyhülni fog a fáradtság is, és az émelygés is. Én is így voltam az elején. A második trimeszter kellemes és pörgõs volt, most meg megint úgy vagyok, mint az elején. Visszatért az émelygés, és egyfolytában az ágyat nyomom. Kitartás! 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Próbálom átvészelni. Kedves 1. válaszoló: Neked már csak pár hét van a szülésig, nemsokára jobban leszel. :-) Kivánom hogy könnyû szülésed legyen és egészségesek legyetek. Kedves 2. válaszoló: jó tudni hogy nem vagyok egyedül... remélem hamarosan túl leszünk ezen az idõszakon.
A kérdező hozzászólása: Hát nem lehet könnyû kisgyerekkel. Én nem is tudom hogy birjátok. Én minden reggelemet kávéval kezdtem.. annak idején.. Most is kávéval kezdem csak egy kicsit mésképp. Férjem ágyba hozza reggel a tejeskávémat, de amióta baba van mindig koffeinmentesen csinál. Kedves gesztus tõle, de valahogy nem indul be tõle a napom. :-) Lehet hogy én is visszatérek a rendes kávéhoz. Egy biztos nem árt meg.
2.vagyok, nyugodtan ihatsz kávét! Persze nem méregerõset, valami lazát tejecskével :) Elsõ terhességnél is végig kávéztam, szoptatás alatt is (ott ki kell figyelni a babát, hogy nem hat-e rá élénkítõen), és most is kávézok. Ma már a másodikat fogyasztom épp, különben elaludnék.

Tudka valaki, hogy mit jelent? Laborban voltam mert 7 hetes kismami vagyok! Mit jelent, hogy Vérkép 5Part diff csoportnál a "wbc", "mch", "plt", és a neutrofil gran.

Legjobb válasz: a wbc magasabb,az mch alacsonybb a plt magasabb.Csak egy kis eltérés van mindnél.Akkor ez mit jelent?

A kérdező hozzászólása: a wbc magasabb, az mch alacsonybb a plt magasabb.Csak egy kis eltérés van mindnél.Akkor ez mit jelent?
WBC= összes fehérvérsejt szám MCH= vörösvérsejtek átlagos hemoglobin tartalma plt= vérlemezkék száma neutrofil glaucita= egy fehérvérsejt fajta, Mennyisége a szervezet védekezõ képességével függ össze. Valamilyne fertõzés, de terhesség esetén is magasabb lehet. Bõvebben itt: http://egeszseg.origo.hu/kalkulator/labor/ver.php

Este mikor alszik el és hogyan altatjátok 7 hetes (vagy körüli) babátokat?

Legjobb válasz: Én kislányom 2 hónapos, már az eleje óta 8-kor fürdés evés, és alvás. Eleinte nehezebben ment többször felkellt éjjel, de mára már nem kell fel csak egyszer enni, este már lekapcsoljuk a villanyokat a szobában, onnantól hogy nekiáll enni sötét van, Hallkan beszélünk, tv-t lehallkítjuk. Nappal nincs sötét nem húzom be a függönyt ha elaludna, hangosan beszélgetünk,. Így hamar megszokta az éjszaka és nappal közti különbséget, Egyszer felkel 2-3 órakor enni, egyszer pedig 6 órakor, de utána még alszik 8-9-ig. Altatni nem nagyon szoktam, van amikor elalszik evés közbe, ha nem , akkor cumit a szájába adom, sétálgatok vele picit (kb 2-3 perc) Ha már nagyon laposakat pislog, Akkor leteszem az ágyába hason, És magátó elalszik.

Én kislányom 2 hónapos, már az eleje óta 8-kor fürdés evés, és alvás. Eleinte nehezebben ment többször felkellt éjjel, de mára már nem kell fel csak egyszer enni, este már lekapcsoljuk a villanyokat a szobában, onnantól hogy nekiáll enni sötét van, Hallkan beszélünk, tv-t lehallkítjuk. Nappal nincs sötét nem húzom be a függönyt ha elaludna, hangosan beszélgetünk, . Így hamar megszokta az éjszaka és nappal közti különbséget, Egyszer felkel 2-3 órakor enni, egyszer pedig 6 órakor, de utána még alszik 8-9-ig. Altatni nem nagyon szoktam, van amikor elalszik evés közbe, ha nem , akkor cumit a szájába adom, sétálgatok vele picit (kb 2-3 perc) Ha már nagyon laposakat pislog, Akkor leteszem az ágyába hason, És magátó elalszik.
8 hetes a kislányom. 8-kor fürdés és vacsi, ilyenkor általában evés után 15-20 perc és alszik. Sétálgatok vele. Éjjel 2-3-4 kor kel ez változó. Aztán utána 7 fele de akkor nem eszik játszunk és csak olyan 8 fél 9 kor éhezik meg. Te hogy csinálod?
2-es vagyok. A tv-t mi is lehalkítjuk csak az egyik villanyt kapcsoljuk fel.
A kérdező hozzászólása: Nálunk 7-7:30kor van fürdés, utánna evés, de nem alszik el 11-ig, vagy csak elbóbiskol 10 percekre. Miután elaludt majdnem éjfélkor, már csak 3-4 körül ébred enni, aztán tovább alszik reggel 8-ig. Éjjel csak pici éjjeli fény ég és halkaln megy a tv, de próbáltuk már kikapcsolni is és akkor fenn volt sokáig. A férjem meg a nagyobbik gyerek az ami miatt jó lenne, ha korábban elaludna. Nem tudom, hogyan változtathatnám meg. Délután 4 után már nem alszik, ugy hogy nem az van, hogy kialussza magát.
Mi este 9körül amikor jelzi h éhes akkor vacsi, aztán fürdés. Utána villanyoltás, teljesen sötétet csinálunk, és csendet. Odakuckozom a kisfiam mellé, és a telefonomról mesét olvasok neki. Ha vége, akár alszik akár nem kap egy puszit, simit és onnantól magától alszik el

Mikortól lehet elkezdeni a babákat bolti fürdetővel, habfürdővel fürdetni ( Johnsons, Gabi. )? Mi 7 hetesek vagyunk és a doki mondta, hogy csak gyógyszertárival mosdassuk. A bőr ph-ja miatt. De meddig?

Legjobb válasz: Mi 4 hónapos koráig vártunk, aztán kipróbáltuk egyik este, nem lett kiütéses, nem szárította ki a bõrét, úgyhogy azóta azt használjuk.

Mi 4 hónapos koráig vártunk, aztán kipróbáltuk egyik este, nem lett kiütéses, nem szárította ki a bõrét, úgyhogy azóta azt használjuk.
J&J-t használunk, a kórházban is ezt használták. A gabi az egész családot kicsapja, nem csak a gyereket, de még a saválló szülõket is:(... Kinek mi jön be
Kisfiam az elsõ perctõl gabival volt fürdetve. Mondjuk õ azért, mert koraszülött volt, és 3 hétig a kórházban azzal fürdették. Úgy voltam vele, hogy ezt már használta, nincs tõle baja, akkor nem kísérletezek.
Ja, és a Johnsosns fürdetõ nálunk sem váltak be
Hazudok ha azt mondom négynél többször használtuk a gyógyszertárit. Nem éreztem biztonságosnak (fogás), csúszkált, meg apa is reklamált. A kád és a "kenés" helye között elég nagy volt a táv. Gabit használtunk, azt ami újszülött kortól valót. Nekünk bevált, semmi baj nem lett. Egyébként a száraz bõrre majd késõbb jó lesz a johnsons olaj-gél-je (azt hiszem 3hóstól) fürcsi után kenem vele, és úgy törlöm meg. Pihe-puha lesz a bõre. Egyébként ezt bõrgyógyász ajánlotta.
Én 3 hónapos koráig fürdettem gyógyszertárival. Aztán kaptunk ajándékba Johnson's fürdetõt. Na ettõl úgy kiszáradt a babám bõre hogy csak lestem. Bekentem a gyógyszertárival és megint selymes volt a bõre. Rá 1 hétre vettem Gabi fürdetõt és attól semmi baja a babámnak. Mai napig ezt használom. Most 6 hós lesz.
A mi babánk lassan 5 hónapos és még gyógyszertári krémmel fürdetjük. Nem is akarunk váltani, olyan sok rosszat olvastam már az illatositott készitményekrõl. Pl. a Johnsons-t kifejezetten nem ajánlják, ha jól tudom Amerikában be is van tiltva, annyi benne a káros anyag (kõolaj származék). Persze a gyógyszertári nem olyan kellemes, habos, de hidd el a babának annyira mindegy, hogy mivel fürdeted. Ezeket a készitményeket is csak a szülõknek találták ki. Ez persze az én véleményem.
Fél éves koráig legalább érdemes a gyógyszertárit használni. Utána kipróbálhatsz mást is bár ettõl olcsóbbat és jobbat nem fogsz találni. Minél tovább használod ezt annál jobb. 14 hónapos kislányomat én még mindig ezzel fürdetem.
mi a baj a gyógyszertárival? Nekünk lassan 3 éves lesz a nagyon száraz bõrû lányunk, de ettõl nincs baja. Nem is szándékozom váltani másra.
én 1 évig csak gyógyszertári készítményeket használok. elég száraz, érzékeny a bõre.
Én nem szerettem a gyógyszertári fürdetõt (narancsszinû, tubusos, vízben kell feloldani).Nem szedte le kellõképpen a redõk közül a krémmaradékot, és csúszkált a kicsi a kezembe.Talán ha kétszer használtuk.Sógornõm ajánlására A-derma szappanmentes szappant kezdtünk használni, szintén patikából, na az szuper, csak ajánlani tudom!A bõrt nem szárítja és rendesen tisztít is.Egyébként 6 hetes a fiunk.

7 hetes vagyok a második gyermekemmel. Az elsőnél több probléma is felmerült, félek, hogy most is így lesz. A vérnyomásom ezért a védőnőnél magasabb volt, mint szokott lenni. Mit tegyek, hogy megnyugtassam magam, és ne legyen magas a vérnyomásom?

Legjobb válasz: Sajnos erre nincs tutira recept. Szerintem elõszöris a fejedben döntsd el, hogy pozitívan állsz majd a terhességhez és nem csak aggódással fognak telni a napjaid. Ha mindez megvan, akkor próbáld magad lekötni olyan dolgokkal, amiket szeretsz, légy sokat a pároddal és egyszerûen élvezd az életet! Boldog babavárást!

Sajnos erre nincs tutira recept. Szerintem elõszöris a fejedben döntsd el, hogy pozitívan állsz majd a terhességhez és nem csak aggódással fognak telni a napjaid. Ha mindez megvan, akkor próbáld magad lekötni olyan dolgokkal, amiket szeretsz, légy sokat a pároddal és egyszerûen élvezd az életet! Boldog babavárást!
Én ennek az ellenkezõje vagyok.Nekem túl alacsony a véryomásom.Nem éppen jó a magas RR.ez a babára nézve, és rád nézve se jó, fõleg, ha pszichéssen alakul ki nálad.Ha az orvososddal megbeszélted már a problémát, már pedig gondolom igen, és ha tartós lenne már kapttál volna rá valamit.De mint magadttól is leírtad, hogy pszichés alapon van, én tudom neked ajánlani, a nyugtató teákat, Citromfû, és orbáncfû, ezek nagyon jó természetes nyugtatók.Kapszullát nem mernék mondani, mert hiába natur, nem ajánlják, a kismamáknak, az elõállitási módszereik, miatt.vannak még a boiron , ezek a homeopathias szerek.Alkattól, és tünetetkttõl is függ, kinek, milyen szer jó.Szóval, ha bemész a gyógyszertárba, mert csak ott kaphatóak, azért kérdd ki egy gyógyszerész véleményét, aki nek elmondod a tünetet, és célírányosan ad, homeopathiat.Annak ellenére leírom, mi az ami hatásos lehet, Aconitum 15Ch 1x5 golyó a nyelv alá. valamint iGNATIA 15CH 1x5 GOLYÓ A NYELV ALÁ.sok sikert , és nyugalom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Hétfõn be is megyek a gyógyszertárba és rákérdezek a lehetõségekre. Itthon tök nyugodt vagyok, de ahogy rendelõ közelébe érek, egyszerûen gyorsabban kezd verni a szívem. Nem tehetek róla. Közben próbálom nyugtatni magam, hogy minden rendben lesz. Amúgy 130/85 volt a mai vérnyomásom, azt mondta a védõnõ, hogy ez még belefér, csak ne legyen magasabb. Amúgy 120-125/65.

7 hetes vagyok, és már 4-5 napja görcsöl a fejem, mit szedhetek? És hogy ne legyek álmos?

7 hetes terhes vagyok, még suliba járom. Utolsó éves bölcsész vagyok, de van úgy, hogy nem tudok be menni az egyetemre, mert fáj a fejem és csak aludnék. Mit tehetek ellene? El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Az álmosság a terhesség velejárója ez ellen semmit nem tehetsz,az elsõ trimeszter végéig meg szokott szûnni ez a tünet. A fejfájásra nekem algopirint engedélyezett a doki,de csak végsõ esetben alkalmazd!

Az álmosság a terhesség velejárója ez ellen semmit nem tehetsz, az elsõ trimeszter végéig meg szokott szûnni ez a tünet. A fejfájásra nekem algopirint engedélyezett a doki, de csak végsõ esetben alkalmazd!
Nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót. Sokkal jobban szenvedtek mind a ketten, ha nem teszed meg. Senkinek semmi baja nem lesz tõle. A lényeg, hogy ne vidd túlzásba! Az alvásigényem nekem még most sem szûnik (9 hetes vagyok) de én élvezem. Muszály pihenned sokat, mert õnagysága azt akarja... Jó babavárást!
Bocsánat, hogy ellenkezem, de orvos tudta nélkül szerintem ne vegyél be semmit. Annyira egyedi reakciók lehetnek, hogy én biztos megkérdezném, vagy legalább a gyógyszerészt. Én terhesen még arra is figyeltem, hogy mit kenek magamra, minden felszívódik. Most jönnek-mennek a frontok, el fog múlni a fejfájás. Inkább pihenj és ne stresszelj sokat, az jobban árt! Az egyetemen halasztani is lehet, ha épp úgy alakul! Nem éri meg...
Nos, én másodéves vagyok.Amikor nekem volt ez a problémám, akkor én majd egy hétig ki sem mozdultam otthonról.Fejfájásra csak a rengeteg folyadékot tudom ajánlani.Illetve a zeller, meg a szõlõmagolaj emeli a vérnyomást egy kicsit, és akkor nem fogsz szédelegni annyira. 13hetes kismama
A gyógyszer helyett én is inkább a sok folyadékot javaslom, hatékony!! Amúgy a fejfájás is velejárója a terhességnek, nemrég olvastam. Nekem is fájogat, de nem elviselhetetlenül. A gyógyszerrõl megoszlik a vélemény, de alkalmankénti algopirynt meg szoktak engedni. Egyeztess dokiddal. A pihenést sajna nem tudod elkerülni, barátnõm ezért maradt ki a suliból, nem bírt felkelni délig...Nekem is elmarad tavasszal a diplomám a szülés miatt. Fontold meg melyik fontosabb, melyik éri meg jobban, a baba vagy a diploma. 1-2 félév halasztás nem a világ vége, én is rákényszerülök. vigyázz magatokra!!:-)
Én mindig nagyon fejfájós voltam. Amikor terhes lettem, nem akartam gyógyszert bevenni, ezért homeopátiás golyócskákat szedtem, nekem az "atropa belladonna 15 ch"-s vált be. Ettõl biztos, hogy nem lesz baja a babának. Végszükség esetén az algopyrint javasolták, de csak akkor vettem be, amikor szinte "fetrengtem" a fájdalomtól

Az normális, hogy 7 hetes vagyok és 2 kilót híztam? Mit tegyek, hogy ne hízzak sokat?

Legjobb válasz: teljesen.ilyenkor ne a kiloiddal foglalkozz.csak a babára gondolj,hogy megadj neki mindent. én baba nélkul is tudok hizni 7hét alatt 2kilot.sot szerintem ezzel sokan igy vannak.gratulálok a picihez!!!

teljesen.ilyenkor ne a kiloiddal foglalkozz.csak a babára gondolj, hogy megadj neki mindent. én baba nélkul is tudok hizni 7hét alatt 2kilot.sot szerintem ezzel sokan igy vannak.gratulálok a picihez!!!
Szia.Èn is csak azt tudom mondani, hogy ne a kilókkal foglalkozz.Ilyenkor csak a szerencsésebb alkatúak nem híznak.majd a szüle´s után leadod. Ha majd sokat hízol, akkor majd szólnak mérésnél. Gratula a babához. 24hetes kismama.
szia szerintem se a kilokkal foglalkoz.bár ezt pont én mondom aki 22ik hétnél tartok és nem híztam még csak 2 kilot. abszlút alkat kérdése. legfontosabb a baba. én meg ez miatt aggódtam, de a doki azt mondta, hogy alkat. nyugi. Gratulálok én is. 22 hetes kismama
Szia! Én is hét hetesen már kilót felszedtem aztán megállt és most 16 hetes híztam megint egy kilót. Pedig én sem vagyok duci (50kg-ról indultam) és én sem zabáltam. Ez van. Majd utána leadjuk! :)
Szia. Szerintem se aggódj emiatt. Én is ezzel küzdök, mert rossz a gyomrom és folyton éhes vagyok. Késõbb elmúlik. Legalábbis remálem!
Ne aggódj! Az állapotosság ideje alatt nagyobb a szervezet vízvisszatartása is. Nem biztos, hogy ténylegesen hízás az a 2 kg.

Honnantól számoljam, hogy mekkora a pici? Tudom az utolsó menstruációtól kell. Eszerint holnap leszek kereken 7 hetes. Viszont ha aszerint számolom, hogy a doktornő szerint mikor fogant meg, akkor most 4 hetes és pár napos vagyok.

El?re is köszönöm a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Ez így van. A pici kb. két héttel kisebb, mint ahány hetes terhes vagy. De a terhesség heteit attól még az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni. Elég hülyeség, de ez van, mert nem lehet tudni kinek mikor van peteérése. Szóval 7 hetes terhes vagy. Nagyon gratulálok! 27 hetes

Ez így van. A pici kb. két héttel kisebb, mint ahány hetes terhes vagy. De a terhesség heteit attól még az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni. Elég hülyeség, de ez van, mert nem lehet tudni kinek mikor van peteérése. Szóval 7 hetes terhes vagy. Nagyon gratulálok! 27 hetes
A terhességi heted 7. Ha úgy jön ki az utolsó menzesz napjától, a fogantatástól számolva(saccolva) persze 4-5hetes a BABA. A kéthetes terhesség a peteérés, vagy a két hetes EMBRIÓ a 4hetes terhességi hétben van! Ezért a pici kora: terhességi hét-2, de ez csak a PICI kora, attól még nem kisebb a terhességed meg ilyenek, nem fogsz késõbb szülni miatta.
Szia! A terhességet szinte mindig az utolsó menstruációtól számolják, az ultrahang módosíthat rajta esetleg. Ha megnézed a babás oldalakat, ahol hétrõl hétre követik a baba fejlõdését, ott is a menzesz a mérvadó. Szóval 7 hetes leszel, már csak 33 hét és belenézhetsz Számodra a világon a legszebb szemecskékbe! Boldog babavárást!
vitatkoznék az elsõ válaszadóval. Bárhol rákereshetsz a neten is, könyvekben is leírják (és az én gyermekeimnél is így volt): amikor teherbe esel, akkor már kéthetes terhesnek számítasz. Azaz, az utolsó menstruációd elsõ napjától számolják a negyven hetet. A doktornõ véleménye nem az uh alapján van? Mert az bizony nem nagyon szokott tévedni...
Elsõ vagyok. Ne vitatkozz, olvasd el a válaszom és a kérdést is. A doktornõ a fogantatás napját állapította meg, nem a terhesség elsõ napját.
szóval akkor a baba nem két héttel fiatalabbnak számít, hanem 7 hetesnek, igaz? Tehát 33 hét van még hátra.
A baba két héttel fiatalabb, de a terhesség hét hetes, 33 hét van hátra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm minden válaszadónak! Annyira aranyosak vagytok, és gyorsak!:) Már 2 hetesen sejtettem, hogy van itt egy pici kis manó a pocakomban, azonnal csináltam tesztet is, ami + lett. Következõ héten már elmentem a nõgyógyászomhoz is, és UH-t is csinált, ami alapján akkor 3 hetesnek mondta. Nektek is jó babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!