Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes vagyok. Mikor (175 db)

Calciumot nyugodtan, de mejn bõrgyógyászhoz! Õ ad majd további krémeket gyógyszereket!

7 hetes vagyok, mikor menjek magándokihoz? Mikor látszik valami már az uhn?

tudtok jó orvost ajánlani??

Legjobb válasz: pest megye dabas, de bp.-én is jó !!!!!!

A kérdező hozzászólása: pest megye dabas, de bp.-én is jó !!!!!!
Sajnos ott nem tudok senkit :s!De remélem találsz:) !
A kérdező hozzászólása: köszi
Szia! Már mehetsz nyugodtan:) ! Szívhang is lesz már tuti:) ! Merre laksz a doki ajánlás anélkül nem megy:) !
nekem 6 hetesen már látszott, hallatszott :-)
Szia, nyugodtan mehetsz. Én Kecskeméten tudnék orvost ajánlani. Múltkor befektettek a kórházba és egy dabasi kismama mellé kerültem, õ is idejár Kmétre. Furcsállottam, de azt mondta, sokkal jobb, mint Pest (idõben közelebb van, és nagyon meg van elégedve az orvosával). Amúgy az hogy ki a jó orvos, az teljesen egyénfüggõ. Szerintem. Mert ha hallasz olyat, hogy na õ milyen rossz orvos, tuti neki is vannak páciensei, akik meg lehet a te orvosodról gondolják, azt hogy hozzá nem mennének semmi pénzért.
Szia! Ha Te Dabasi vagy akkor közel vagyunk egymáshoz én a szomszéd községben lakom. Én Dunaharasztira járok magándokihoz(szerintem ez nincs messze) és a SOTE I-en fogok szülni nála. Nagyon szimpi a doki ha gondolod hogy neked ez megfelelne akkor irj privit és leirok mindent. Én 9 hetes vagyok, és amikor 5 hetesen voltam akkor még csak petezsák és szikhólyag látszott, 8 hetesen pedig már szivhang volt. 12 hetesen megyek legközelebb.
Akkor 7 hetes vagy, mindig így számolják...sztem még egy hetet várj s akkor menj akkor lesz szívhang már tutira.
Mivel az utolsó mensitõl számítják, így tényleg 7 hetes vagy. Bár még szívhangot nem biztos hogy hallotok az ultrahangon, de a petezsák, és benne sz embrió már hasi ultrahanggal is jól látszik.
Szia! Ha nem is biztosan de nagy valószínûséggel már lehet szívhang is. A számítás szerint 6 hetes terhességnél is valójában csak kb. négy hete vagy ténylegesen terhes.

7 hetes vagyok tegnap pecsételős vérzésem volt, magyon megijedtem. Ez mit jelent?

Az anyósom eüs és azt mondta hogy nem természetes, de ne aggódjak. felhívtuk a háziorvosom és ? is azt mondta hogy amig nem görcsölök és nem vérzek jobban nem lesz nagy baj. Egész éjszaka alig aludtam valamit, folyton ez járt a fejemben. A férjem nagyon ör?lt neki, hogy apa lesz. Sajnos az év elején veszítette el az édesapját és mé mindíg maga alatt van félek ha valami baj történne összet?rne.

Legjobb válasz: azért jó lenne ha elmennél orvoshoz, mert bármilyen görcs vagy vérzés nem természetes dolog terhesség alatt. nekem is volt, pont 7 hetesen, és egybõl az ügyeletre mentünk, az orvos pedig szigorú pihenõre fogott. kaptam gyógyszert is, azóta minden ok.

azért jó lenne ha elmennél orvoshoz, mert bármilyen görcs vagy vérzés nem természetes dolog terhesség alatt. nekem is volt, pont 7 hetesen, és egybõl az ügyeletre mentünk, az orvos pedig szigorú pihenõre fogott. kaptam gyógyszert is, azóta minden ok.
NE LÉGY FELELÕTLEN! Irány az orvos! Nekem is ez volt és bizony gyógyszert kellett szednem, hogy megmaradjon a baba. Az egyik ismerõsömnek is barnázása volt. Õ nem ment orvoshoz, mondván nincs görcse. Hát két nap múlva elment a baba. :( Az érdeketekben, ne háziorvos (szart sem ért hozzá), hanem nõgyógyász LÁSSON!
Ha nem görcsöltél, akkor természetes, akkor kell sürgõsen menni ambulanciára, ha darabos, vagy erõs vérzést észlelsz. Pont a 7-8 . hét környékén alapesetben lenne egy mensi, az agyad pedig úgy döntött, még nem fogja fel a babát és elindítja a vérzést, ami azért pár csepp , mert a hormonok megállítják, tehát ne aggódj, nekem is ez volt és azt mondták az agyam egyik fele nem érti még mit mond a másik fele, kicsit hülyén hangzik, de ezt nem te irányítod.. Ne aggódjatok, de ha abszolút félelmed van bármikor bemehetsz egy ambulanciára-nõgyógyászatira, ahol egybõl hiteles választ kaphatsz.
Azonnal menj nõgyógyászhoz!!! Nálam is így kezdõdött, 4 nappal késõbb pedig elveszítettem a babám!
Kedves 3. válaszoló! Ha darabos, akkor már rég késõ!! Ott már nem lehet segíteni!
Az én vetélésem is így kezdõdött
Mindenképpen menj orvoshoz!!!!!

Elvileg 7 hetes vagyok, de az hasi uh-n azt mondta a dokim, hogy nem lát élő sejtet, ez mitől lehet? Nagyon aggodom hogy mi a baj? Jan.24. én volt utolsó menses, vissza kell mennem egy hét múlva, mire számíthatok?

Legjobb válasz: Ilyenkor hüvelyi uhot szoktak csinálni, 12 hétig. Az sokkal pontosabb, minta hasi. 7 hét körül kezd verni a szive a picinek, ezért rendeltek vissza késõbb, hogy 9 hetesen már biztos kell verjen a szive. Kereshetsz egy másik dokit is addig, aki hüvelyi uhal megnéz, és ide is visszamehetsz 2 hét mulva. Sajna ilyenkor reménykedni kell. Én drukkolok!!

Ilyenkor hüvelyi uhot szoktak csinálni, 12 hétig. Az sokkal pontosabb, minta hasi. 7 hét körül kezd verni a szive a picinek, ezért rendeltek vissza késõbb, hogy 9 hetesen már biztos kell verjen a szive. Kereshetsz egy másik dokit is addig, aki hüvelyi uhal megnéz, és ide is visszamehetsz 2 hét mulva. Sajna ilyenkor reménykedni kell. Én drukkolok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a drukkolást, de addíg sajnos nem tudok megnyugodni sem.Remélem nem lesz semmi gond! Szeretnénk ezt a babaát!!!
Szia, Hasi uh-val csak a 12. hét után néznek általában pont azért mert ekkor még annyira apró a kis drága, hogy nekem anno a cisztáimat is hüvelyivel nézték ami 4*5 cm-es volt.Tehát menj el a kirendelt kórházadba és mutasd meg magad a dokinak.Kórházba tuti hüvelyit használnak és látni fog egy pici rízsszemnek tûnõ akármit ami nem tövv 12-14 mm-nél :o)Én a 12. héten hallottam elõször a szívverést mert az az uh nem mutatta.De ne izgulj sokat, mert az idegesség az ártalmas sajnos. 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia! De ez az, hogy kórházban voltam és a dokim keserített el ennyire.Nem is ahová tartozom, hanem utaztam érte 200km.t!!! Csak hogy megtiszteljem azzal, hogy õ lássa, hisz nem kevés ideje járok hozzá!
Szia! Petezsákot sem látott?Mert azt nem írtad. Nézd meg a papírodon, mert ha azt látta, akkor valószínû babás vagy.Az nem lehet, hogy fiatalabb terhes lehetsz? Ne izgulj lehet, hogy 1-2 hét múlva már látni. De miért kell 200km-ert utazni egy uh-ér? A közeletekbe nincs doki akiben megbízhatsz? Sok sikert

Ma voltam dokinál, 7 hetes vagyok. Kinek mit látott ilyenkor az orvos?

Nekem azt írta, hogy a petezsákban 11 mm-es embriócsomó van. Nem kellett volna már szívhangnak lennie?

Legjobb válasz: Én 6 hetesen voltam uh-n, akkor már volt szívhang. De ez nem jelent semmit, még idõben vagy, bizonyára nem félidõsen fogant a baba. Boldog babavárást 18 hetes km

Én 6 hetesen voltam uh-n, akkor már volt szívhang. De ez nem jelent semmit, még idõben vagy, bizonyára nem félidõsen fogant a baba. Boldog babavárást 18 hetes km
Jaj...de nagyon félreolvastam! Nem nem nézte meg...hanem nem volt...
16:01-es vagyok, egyszerûen még nem látszódott, csak a zsákocska, doki mondta, hogy semmi baj, legközelebb ott alesz a baba szívhanggal és így is volt. A baba minden mérete tökéletes volt az egész terhesség alatt, az uh-ok alapján pont középidõben fogant, pár hét és megszületik. Szóval nyugi! Egyébként csatlakozom az utánam szólóhoz, én is ugyanezeket tudom tanácsolni neked!
Egy 5mm-es embriónak már minden esetben kell lennie szívlüktetésnek (nem szívhangnak). A szív pulzálása a fogantatás után 25 nappal indul be, minden esetben!! (Eltérés csak abból lehet, hogy késõbb van peteérés). 7 hetesen a 11mm TÖKÉLETES, eszerint kb. félidõben volt peteérésed. Tutira volt szívlüktetés, csak a doki nem mutatta neked :-/ Ez biztos, mert ha egy ekkora nagyságú embriónál nincs szívmûködés, azt nem hagyják szó nélkül, sõt... (6mm felett rendellenes ha nincs szívpulzálás). Úgyhogy megnyugodhatsz, higyj nekem, rendben van a pici babád!! Ezt majd a magándoki is meg fogja erõsíteni! Ilyenkor napi kb. 1mm-t nõnek, úgyhogy nagyjából ki is tudod számolni, mekkora lesz a következõ uh-h.
Nem szabad abból kiindulnod, hogy kinek mekkora volt 7 hetesen a babája. Nagy eltérések lehetnek, mivel sajnos sokan az utolsó mensitõl számolnak, és nem az uh szerinti kortól. 12 hetes korukig a babák teljesen egységesen fejlõdnek. 11mm-es embrió kb. 7 hetes 1-2 napos! Biztos hogy vert a szíve, csak az orvosod hanyag volt és nem mutatta. Mondta volna, ha baj van. A mérete teljesen a korának megfelelõ. Ha nem lett volna szívmûködés, akkor legkésõbb egy hét múlva menned kellene megint.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!! :-)))
Nálam 6 hetesen látta a petezsákot és hallotta a szívhangot. :)
Nekem 6 hetesen látta a petezsákot és hallotta a szívhangot. :)
én 8 hetes voltam mikor elõször dokihoz mentem, õ a terhesség gyanuját állapitotta meg a 9 hetes ultrahangon nem tudom hogysmint volt szívhang, mert engem borzasztóan lekötött maga a látvány ahogy a kisbabámat láttam és bizony mozgatta a kezét meg ugy nagyjából az egész testét. A leletre meg ráírták hogy élõ, tehát én nem aggódtam.
Szia Kedves kérdéskiíró! Mi van Veled? Voltál azóta dokinál?
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ :-) Köszönöm, megnyugodtam, most már nem fogok olvasgatni. De azért jövõ hét pénteken elmegyek. De addig kibírom :-)
Utolsó vagyok! Tényleg ne stresszelj!! Nyugi! Minden rendben! Szimplán azért nem nézte meg mert ilyenkor még olyan korai...és nagyon kevés doki nézi meg ilyenkor! Nekem amugy 9 milis volt 7 hetesen. Mégegyszer NE STRESSZELJ!! Nyugi van, odabent minden rendben. Szépen fejlõdik, és ha mész legközelebb hivd fel a doki figyelmét, hogy szeretnéd hallani a szivhangját! Én magán rendelõbe jártam és 2 hónapig nem UH-zot meg! 3 perc alatt "kidobott" a rendelõbõl, és mikor közöltem vele hogy nem vagyok a munkájával megelégedve csodálkozva nézett rám! Ugyhogy nyugi, egy kicsit tényleg hanyagok! Élvezd a terhességet!! ÜDv neked 34 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszi és megnyugszom. Elvileg csak 4 hét múlva kéne visszamennem, de jövõ hét pénteken elmegyek a magánrendelésére.
A kérdező hozzászólása: 6 hetesen már volt szívhang?? Most aggódom. Nem valami szuper gépen nézett? Mert én a kórházban voltam.
7+1 hetesen már volt szívhangja a kisfiamnak. Lehet, hogy ne makkor fogant, amikor gondolod.
A kérdező hozzászólása: De hát augusztus 6-án már az otthoni tesztem pozi volt. Ezt most nem értem akkor.
Még csak petezsákot látott, embriót nem a 7. héten.
Kedves kérdezõ! elsõ válaszoló vagyok. Most arra szeretnélek Téged kérni, hogy NE CSINÁLJ fölösleges problémákat és ne generálj stresszt és feszültséget, a terhesség alatt lesz benne részed úgyis elég. Nem szabad már ilyen korai terhességnél stresszelni, nem tesz jót sem Neked, sem a picinek. Gondolj arra, hogy minden rendben van és lesz is! Hidd el, hogy a nyugodt hozzáállás és derûlátás fél siker! És ne olvasgass (fõleg ezen az oldalon) mindenféle rémtörténeteket elhalt terhességekrõl és rémületes vetélésekrõl mert az nagyon nem tesz jót egy kismamának! Így is nagyon sok minden átalakul most Benned testileg, lelkileg, gondolj csak a jóra és minden rendben lesz! Ugyanilyen voltam én is mint Te, fõleg, hogy én lombikos kismama vagyok és riogattak mindenfélével meg mindenfélét olvasgattam és már-már belebeszéltem magamnak, hogy úgysem marad meg a pici. Nagyon rossz volt! De mostmár átprogramoztam az agyamat és örülök a kis csöppségemnek a pocakomban és csak a jóra gondolok! Nem akartalak kiokítani csak vigasztalni és erõt adni Neked! sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Hogy-hogy még nem látta a 7. héten az embriót? És mikor lett neked látható? És szívhang mikor volt?
Biztos volt szivhangja csak nem nézte meg!!! Én 20 hetesen hallottam elöször a kicsi fiam szivhangját! Sajnos errõl egy pár orvos megfeledkezik...!
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló. Tudom, hogy sok minden a gondolatokon múlik, csak nem tudtam , hogy most akkor nem baj-e, hogy még nem volt szívhang.
Szintén elsõ vagyok! Nem, nem baj. Van akinek csak 8 hetesen lesz szívhangja. Nyugodj meg és pár nap múlva menj el újra dokihoz vagy menj egy mások orvoshoz is el. Több szem többet lát! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Szia, kedves vagy, hogy érdeklõdsz. Pénteken voltam ultrahangon, és 22 mm-es volt a babám, jó szívmûködéssel :-) Csütörtökön megyek a védõnöhöz a kiskönyvért. Legközelebb már csak a 12. heti ultrahangra kell mennem.

7 hetes vagyok és minden nap, egész nap rosszul vagyok, semmi sem segít. Mit vehetek be?

Magne B6-ot már szedek, 3X1-et, de nem enyhíti a hányingert. Hajnal 5-körül kelek mindig mert már annyira rosszul vagyok, hogy nem tudok aludni. Nem kívánok semmilyen ételt, megy a hasam... Ez így nem mehet sokáig, adjatok ötletet légyszi!

Legjobb válasz: Szia! Ki kell hogy ábrándítsalak: mehet:) ez a terhesség egyik velejárója, akik ilyen komoly tünetektõl szenvednek, nem nagyon tudják enyhíteni semmilyen praktikával.... kb 5 hét múlva remélhetõleg elmúlnak ezek a rosszullétek, addig meg kitartás.... Különben nagyon jó hogy ilyen rosszul vagy, ez azt jelenti hogy hormonálisan minden ok, ez pedig az elsõ 3 hónapban a baba életét és egészségét jelenti! Hidd el, sokan minden megadnának egy ici-pici rosszullétért:) Minden jót, remélem hamarosan legalább enyhülnek a tüneteid, esetleg a citromos víz, vagy a gyömbéres víz segíthet, népi praktika:) 19 hós + 19 hetes

Szia! Ki kell hogy ábrándítsalak: mehet:) ez a terhesség egyik velejárója, akik ilyen komoly tünetektõl szenvednek, nem nagyon tudják enyhíteni semmilyen praktikával.... kb 5 hét múlva remélhetõleg elmúlnak ezek a rosszullétek, addig meg kitartás.... Különben nagyon jó hogy ilyen rosszul vagy, ez azt jelenti hogy hormonálisan minden ok, ez pedig az elsõ 3 hónapban a baba életét és egészségét jelenti! Hidd el, sokan minden megadnának egy ici-pici rosszullétért:) Minden jót, remélem hamarosan legalább enyhülnek a tüneteid, esetleg a citromos víz, vagy a gyömbéres víz segíthet, népi praktika:) 19 hós + 19 hetes
szensavas gyomber, citromos viz, keksz
Hát én is így voltam és most 16+5 hetesen is van, hogy rosszul vagyok.Állítólag a 18.hétig is eltarthat.Nekem a gyömbértea vált be, a citromos víz, citromfagyi, meg a kefír.A magne b6 nekem semmit nem segített.Próbáld meg a pirítóst.Nekem a keksz nem jött be.És most jut eszembe, mikor felkeltem ilyen idõsen, akkor sima üres kenyeret rágcsáltam, kb egy fél szeletet és ez is segített.
Nekem az segített, ha a femibion 800-at reggel vettem be. Az mintha egy kicsit enyhítette volna a hányingerem. Továbbá én akkor ettem, amikor éppen nem voltam rosszul. Nekem már enyhültek a tünetek, úgyhogy most nagyon félek hogy mi lehet, de csak 2 hét múlva megyek dokihoz:( 10 hetes
nekem a banán meg a gyümölcsök jöttek be. Valamelyik reggel annyira rosszul voltam munkába menet, hogy a buszról fordultam vissza, hogy vigyen be a férjem a munkába, mert féltem, hogy mindent összehányok. Egyél egy kis babánt reggelente, hátha segít.
Nekem a fagyi enyhíti az émyelygést. Én is mindig rosszul vagyok reggel bármit eszek kijön belõlem.

7 hetes vagyok 3 napja alkalmazom az utrogestan kúpot, mert volt vérezgetésem, de még mindig nem múlt el. A hasam is sokat fáj, meg úgy húzódik vagy mi. Meg kell hogy ijedjek?

Tapasztalatokat szeretnék,hogy járt-e már más is így.

Legjobb válasz: Gondolom fekszel és nem csinálsz semmi megeröltetõt. Sajnos a gyógyszer sem tesz csodát és kell pár nap amíg hat. Hét hetesen még simán (utána is) belefér a fájás, húzódás. Készíti a baba a helyet magának. Én is véreztem a hetedik héten, kaptam gyógyszert, amit a 12. hétig szedtem. Abbamaradt, de veszélyeztetett terhesként feküdnöm kellett. Most már (kopp-kopp) jól vagyok, vagyunk. Vigyázz magadra és próbáld megnyugtatni magadat. Neki most azzal segítesz, ha kíméled magad!!

Gondolom fekszel és nem csinálsz semmi megeröltetõt. Sajnos a gyógyszer sem tesz csodát és kell pár nap amíg hat. Hét hetesen még simán (utána is) belefér a fájás, húzódás. Készíti a baba a helyet magának. Én is véreztem a hetedik héten, kaptam gyógyszert, amit a 12. hétig szedtem. Abbamaradt, de veszélyeztetett terhesként feküdnöm kellett. Most már (kopp-kopp) jól vagyok, vagyunk. Vigyázz magadra és próbáld megnyugtatni magadat. Neki most azzal segítesz, ha kíméled magad!!
A kérdező hozzászólása: Két gyermek mellett sajnos nem tudok pihenni, de megpróbálom.Köszönöm a gyors választ.
Szia Én is Urtrogestant kaptam csak Én tablettába mert volt egy vetélésem tavasszal.A hasad természetes, hogy fáj. A vérezgetéssel nagyon kell vigyázni. Nagyon sok pihenésre van szükséged, ha nem akarsz elvetélni.

7 hetes vagyok, haematomám van. Van itt olyan kismama akinek szintén volt? Mesélnétek mi lett?

Kedden voltunk az elsõ Uh-on,miután pozi lett a teszt.Hát hidegzuhanyként ért,amikor a doki egy 13X8 mm-es hameatomát talált a petezsák alsó részén :( A baba jól van eddig,volt szívhang,CRL 6 mm.

Legjobb válasz: A 7. héten vették észre a hematómámat és a 11. hétig folyamatosan véreztem miatta aztán kiürült és nem lett többet (de erre nincsen semmi garancia, hogy nem újul ki). A gyógyszert csak túlbiztosításnak kaptad az Utro progeszteron pótlásra van (sokaknak kevés a progi a terhesség elsõ trimeszterében nekik szoktak írni, hogy ne lökõdjön ki a magzat). A 12. hét után fokozatosan le fognak állítani róla. Ami most neked segíthet az a tényleges pihenés semmi más. Az orvosok sem tudják megmondani hogy mi miatt alakulnak ki a hematómák szóval ne õrlõdj most azon, hogy nem kérdezted meg. És lehet teljesen egészséges babád még ettõl, ne aggódj csak pihenj sokat! Boldog babavárást! :)

A 7. héten vették észre a hematómámat és a 11. hétig folyamatosan véreztem miatta aztán kiürült és nem lett többet (de erre nincsen semmi garancia, hogy nem újul ki). A gyógyszert csak túlbiztosításnak kaptad az Utro progeszteron pótlásra van (sokaknak kevés a progi a terhesség elsõ trimeszterében nekik szoktak írni, hogy ne lökõdjön ki a magzat). A 12. hét után fokozatosan le fognak állítani róla. Ami most neked segíthet az a tényleges pihenés semmi más. Az orvosok sem tudják megmondani hogy mi miatt alakulnak ki a hematómák szóval ne õrlõdj most azon, hogy nem kérdezted meg. És lehet teljesen egészséges babád még ettõl, ne aggódj csak pihenj sokat! Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ, próbálok pozitívan gondolkodni. Sajnos segítségem most nem nagyon van, mert a férjem sokat dolgozik, majd aug.ban lesz egy hétig itthon. A tesóméknak is van egy kicsi gyerekük, anyukámék meg 30 kmre laknak innen, meg õk is dolgoznak napközben. A sógorom is dolgozik a párja meg szintén terhes. Anyósomékat meg a hátam közepére sem kívánom!
Szia!En is vereztem 5-11 hetes koromig.Nem kaptam ra semmit csak pihennem kellet.Azt mondtak hogy altalaban a beagyazodasnal alakul ki veromleny.Nekem azota nem volt hala az egnek, pedig 37 hetes vagyok.Kivanom hogy minden a legnagyobb rendben menjen nalad is!Boldog baba varast! :)
Szia! Én Rutascorbint szedtem rá, nem volt semmi gond, szépen felszívódott. A terhességem késõbb is problémamentes volt, ne aggódj!
6 hét 5 naposan voltam uh-n, petezsák 23 mm, mellette 30mm hematoma. Semmit sem mondott a doki anno, csak hogy menjek vissza 2 hét múlva. Dolgoztam miegymás, fogalmam sem volt mi ez. Szerencsések voltunk, mert 2 hét múlva már nyoma sem volt. Beágyazódáskor megpattanhat egy ér, és abból lesz ez a kis vérömleny, amit hematómának neveznek. Legalább is én így tudom.
Nekem is volt...nem írtak fel rá semmit, annyit mondott az orvos, hogy ne féljek ha vérezni kezdek...semmi nem történt, mire legközelebb mentem vizsgálatra, felszívódott...
8-as vagyok Én nem kaptam utrot csak vérzés csillapítót kellett szednem. Tudom nehéz a fekvés, nekem is van egy 2, 5 évesem.
7. héten kezdtem vérezni.3. hete feküdnöm kell.Azóta is barnázok... Augusztus 5-én megyek dokihoz, remélem addigra felszivódkk és semmi gond nem lesz.
Emelgetned tényleg nem igazán kéne (tudom egy ilyen pici gyerek mellett ez szinte megoldhatatlan), de az orvosok azt szokták mondani, hogy ilyenkor max. zuhanyozni és wcre menni lehet csak felkelni. Nincs segítséged: nagymama, nagypapa, rokonok, ismerõsök, barátnõ akik be tudnának segíteni legalább a bevásárlásnál és a picúrral való sétánál? Nem baj ha nem vérzel, így is simán fel tud szívódni nyom nélkül (talán jobbis, mert egy hirtelen erõsebb vérzés kisodorhatja a magzatot is).
A kérdező hozzászólása: Akkor megpróbálok minél többet feküdni!És ebben az idõszakban amíg fel nem szívódik gondolom nem nagyon kéne elmennem itthonról sem, ugye?Pl sétálni egyet a kisfiammal kint a városban egy kicsit?! :( A jó az egészben az az, hogy egyáltalán nem vérzek semennyire sem.
Nyugi semmi köze a hematómának az alacsony progeszteronszinthez (én pl. nem is kaptam rá semmit). Ilyenkor az orvosok túl akarják biztosítani magukat, hogy ne mondhassa senki azt egy esetleges vetélésnél, hogy õk nem tettek meg mindent. A hematómát nem az alacsony progeszteron szint okozza, egyszerûen csak divat mostanában mindenre Utrót írni az elsõ trimeszterben (mert ugye ártani nem árt, de a legtöbb esetben nem is használ, mert nem az a probléma).
Az ülés nem a legjobb, feküdni kellene amennyit csak lehetséges. Ha tudod vidd magad mellé az ágyba a 14 hónaposodat, olvass neki vagy próbáljatok úgy játszani hogy Te közben fekszel.
A kérdező hozzászólása: Tehát az alacsony progeszteronnak köze van a haematomához?Lehet attól jött elõ?Tudom, hogy ez arra kell, hogy megmaradjon a babám, csak tényleg nagyon fura ez nekem, hogy a kisfiamnál volt elegendõ progim most meg nincs?! Jó tudom, nincs két egyforma terhesség, de ennyire felborította volna a hormonjaimat egy terhesség-szülés, hogy most meg ez van?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!! Igyekszem minél többet pihenni, feküdni, dehát egy 14 hónapos mellett nem olyan egyszerû sajnos.Az is sokat számít, ha fekvés helyett sokat ülök?Vagy az ülés ilyen esetben nem megfelelõ , , pihenési, , forma?
Nekem az elsõ terhességem alatt is volt hematómám és most is . Fiammal 14 hetesen véreztem be, elég erõsen, de mire a kórházba beértünk elmúlt a vérzés viszont 5 napot bent tartottak 3-4 hétig barnáztam még utána ahogy ürült. A mostani jóval több, nagyobb és durvább volt. Pozi teszt másnapján este megint elkezdett ömleni belõlem a vér, mennyiségre sok volt idõtartamra nem, aznap este már nem rohantunk ügyeletre ilyen korai szakaszban gondoltuk vetélés lesz másnap reggel sztk 2x akkora hematóma mint a petezsák ami még szabálytalan is volt így visszahívtak kontrollra nem sok jóval kecsegtetve. 3 nap múlva szabályos petezsák szikhólyaggal embrióval. 9 hetesen ismét erõsebb vérzés ügyelet babával minden rendben hematóma még nagyobb, de hazaengedtek. 1 hétre rá volt a legdurvább vérzés akkor tenyérnyi alvadtvér darabok is jöttek görcsöltem is itt már nem nagyon mertem bízni, de ez is csak 1-2 órát tartott abbamaradt, viszont lett 2 db 30x20 mm feletti hematóma. 4 nap kórház, csak enni, zuhanyozni kelhettem fel. 12 hétre lett egy 80x40-es a két nagyból, 22. hétig barnáztam hol erõsebben, hol gyengébben hol folyt, hol pecsételt, akkor az utolsó uh-n már nem látszott semmi belõle elmúlt a barnázás is. Ami fontos, hogy vedd szigorúan a fekvést, pihenést amennyire tudod, az én fiam is 14 hós volt mikor az ágynyugalom kezdõdött, de nagyon jól viselte, 1, 5 hétig segítség is volt utána is csak óvatosan mindent. Rutascorbint 3x2-t szedtem, hogy erõsítse az érfalakat. Bocs a hosszúságért, de azért is írtam le, hogy ha nagyon vérezne se kell a legrosszabbra gondolni. Az ülés azért se tesz jót, mert olyankor megterheled a méhedet. Fõleg most az elején azért kell fokozottan vigyázni, mert ha elkezd vérezni elsodorhatja a babát. Kitartást ;)

Mikor adnak elöször UH épet a babárol? Ma megyek és kiváncsi vagyok kapok-e 7 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem csak 12 hetesen akartak adni, de akkor se sikerült, mert nem volt a gépben papír... Jó magyar kórházak, ugye... Az volt a szerencsém, hogy egy barátnõm dolgozik a másik (nem nõgyógyászati) uh-n, bementem hozzá és õ csinált nekem pár képet.

Nekem csak 12 hetesen akartak adni, de akkor se sikerült, mert nem volt a gépben papír... Jó magyar kórházak, ugye... Az volt a szerencsém, hogy egy barátnõm dolgozik a másik (nem nõgyógyászati) uh-n, bementem hozzá és õ csinált nekem pár képet.
én elkértem nekem odaadták 6 hetesen aztán 9 hetesen is.
Nekem van az 4-5 hetesrõl, akkor még csak egy pici kör látszott, majd a 8 hetesrõl akkor már 14mm volt a babó, majd a 9 hetesrõl, aztán kaptam a 11.hetes 6 naposan akkor volt 49mm, majd a 12 hetes uh-ról, ott már 51 mm volt.Nagyon jó látni, hogy a képek alapján milyen szépen fejlõdik.Most megyek majd 14 hetes 5 naposan akkor is kapok majd:) ) Viszont az sztk.s dokitól kérni kell, de a magánorvosom mindíg ad.
én magánorvoshoz jártam és elõször voltam 6 hét 3 naposan és adott képet, meg mindig utána.
Nekem magátol nem adott az orvos, ugy kértem tõle.
Szia, eddig mindig kérés nélkül kaptam... Kész album, sõt a 12hetesrõl dvdt kapunk.
Én minden UH-n kaptam egyet. Elõször 5 hetesen voltam, még csak egy pötty volt, de mégis kaptam róla képet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!