Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes vagyok. Ihatok (2 db)

2 hagyományos presszó kávét sok tejjel ihatok egy nap? 7 hetes várandós vagyok.

Eddig 4-5 volt egy napi "adagom", pár hete lecsökkentettem, de lehet hogy még ez is sok?

Legjobb válasz: Két kávét akár tej nélkül is megihatsz. Mostanában egyre több áldásos hatást tulajdonítanak a kávénak. Nézz utána!

Két kávét akár tej nélkül is megihatsz. Mostanában egyre több áldásos hatást tulajdonítanak a kávénak. Nézz utána!
Én néha kávéztam csak de rengeteg colát és energia italt ittam most semmit!! Nekem sokkal fontosabb az egészsége.Szerintem ha nem bírod ki max. 1 pohárral igyál. 7hkm
persze ez az erõs presszókávéra vonatkozik, gyengébbõl több is mehet kb 200 mg koffeinnél többet nem ajánlott bevinni 1 dl presszó (ez kb egy dupla) az maximum 175 mg (50-175mg)
nyugodtan ihatsz, de ennél többet ne. 1-2 kávétól nem lesz bajod, sõt...
A kérdező hozzászólása: Húúú, köszönöm a sok választ! Akkor megtartom a 2 kávét. Megnyugtattatok. :-)
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy nem baj, ha egyet-egyet sok tejjel megiszom, de inkább a teákat javasolta. Azok kevésbé hirtelen pörgetik fel az embert, és kevésbé hirtelen ér véget a hatása. Állítólag a hirtelensége nem jó. Én néha egyet-egyet megiszom, de az elején ránézni sem bírtam, egybõl hányingerem lett (pedig terhesség elõtt napi 3-4 simán lecsúszott).
110/70 volt a vérnyomásom végig, vagy ez alatt és napi 2-3 ilyen lagymi kávét ittam én is. Semmi baja nem lett a babámnak.
Ha nem vagy rosszul tõle... :-)
Én olvastam már 1-2 csészét is, meg 4 csészét is. Szerintem még ha erõs is az a kávé, akkor is 2 csészével belefér egy nap. Azért majd vérnyomásmérésnél kérdezd meg a dokidat is, hogy õ mit javasol. Tej mennyisége nem számít, a koffein ugyanannyi lesz.
Nekem azt mondta az orvos és a védõnõ, hogy napi két kávét nyugodtan megihatok, egyáltalán nem árt. Ha mégis aggódsz, akkor vegyél csökkentett koffeintartalmú kávét (pl. Omniának tuti van ilyen terméke), vagy 3 az 1-ben kávékat.
én úgy olvastam, hogy napi 4 kávénak megfelelõ koffein megengedett - tehát vagy 4 kávé, de akkor semmi kóla , vagy ennek megfelelõ mennyiségû koffeint tartalmazó akármi megengedett. nyugi, 2 kávétól nem lesz baja a babának, de ha aggódsz, az a lebiztosabb h megkérded a dokit, védõnõt
A kérdező hozzászólása: Magáért az ízéért le tudnék mondani ha tényleg káros, csak folyamatos fejfájásom van, gondolom a koffein megvonásától. Ezért érdekel hogy okoz -e kárt a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

7 hetes terhes vagyok. Ihatok alkoholmentes sört?

Legjobb válasz: igen alkoholosat is csak ne sokat.

igen alkoholosat is csak ne sokat.
Nyugottan igyál alkoholossat is, napi 1 pohár megengedett.Énis ittam a terhesség elején, de én barnasört, nagyon jó az emésztésnek, és a székletet is rendbe hozza, ha szorulásod van.Boldog babavárást.
Ha szereted a sört, akkor ihatsz néha egy-egy pohárral. Ha többet szeretnél inni, akkor idd az alkoholmentest. Én is ittam :) Még a dokim is javasolta, hogy sima rendes sört igyak, egy egy pohárral.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!