Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes vagyok. Gombás fertőzésre (2 db)

7 hetes terhes vagyok. Gombás fertőzésre a doki írt fel nekem hüvelykúpot. Árthattam ezzel? Õ azt mondta, semmi gond nem lesz!

Legjobb válasz: Miért ártanál?Pont azzal lehetne ártani,ha nem kezelnék a gombás fertõzést!Úgyhogy ne butáskodj!

Miért ártanál?Pont azzal lehetne ártani, ha nem kezelnék a gombás fertõzést!Úgyhogy ne butáskodj!
én is kaptam az elején és a középidõbe is gombára kupot és krémet is. nem árt a babának és az orvos tudja h mit írhat. és ha fertõzés van kezelni kell, mert ugyis olyant írnak ami nem veszélyes viszont a fertõzés kezeletlenül vetéléshez késõbb pedig koraszüléshez vezethet. nyugodtan használd!!!
Nincs baj, én is használtam kúpot is, még az elején, sõt én sokszor kínlódom ilyen dolgokkal a terhességem alatt, és most vagyunk 26 hetesek, és nagyon jól vagyunk. A gomba a szülésnél veszélyes, mert addigra kell kikezelni, hogy a baba ha áthalad a szülõcsatornán ne fertõzõdjön. Az egyes baciknál kell figyelni, ha sokáig kezeletlen vagy , mert felfertõzõdhet a magzatburok, és koraszülés lehet, de ehhez hetekig tartó komoly folyásos problémának kell lennie, amit az orvos úgyis kezel. A kúpoknak idáig semmilyen káros hatását nem mutatták ki a magzatra, szval nyugalom.hidd el én aztán tudom, mett mindenre odafigyelek mégis mindig jön valami újabb hülyeség. Vigyázz magatokra, használd amit az orvos javasol, és ha bármi panaszod van, nem múlik, mindig jelezd neki újra és újra, nem lesz gond. terhességnél sajnos az immunrendszer meggyengül, és ezek a dolgok könnyebben elérnek minket. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Egyébként, ha lenne is, milyen bajról beszélnénk??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Szerintem is bízz az orvosodban, hisz õ tudja, õ látta milyen gombád van, és biztos jobbnak látta ha már most ad rá vmit.Nekem is volt gombám az 5.héttõl, de nekem nem adott rá a doki semmit, csak a 12.héten..Hidd el, nem volt túl jó az 5.héttõl a 12.hétig egy kezeletlen gombával....(ja nem teljesen kezeletlen, mert azért kenõcsöt kaptam, csak semmit nem segített) 30.hetes kismama.
Van, aki felírja, van aki 12 hétig nem. Én is kaptam 8 hét körül, de a tájékoztatója azt írta, hogy ne használjuk 12 hét elõtt, és mivel nem voltak panaszaim, én nem használtam el. Azóta is minden rendben van. De a doki tudja mit csinál, biztos, hogy nem ártottál!!
Általában a 12. hétig nem szoktak adni kúpot vagy hüvelytablettát, de a dokid biztos jobban ért hozzá, tehát, ha azt mondta nem árt, akkor ne aggódj!
Biztosan tudta az orvos mit csinál, biztosan nem árt a babádnak, bár én 3 honapig nem kaptam semmit rá, még kenöcsöt sem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kedvességeteket!

7 hetes terhes vagyok. Van folyásom, és kellemetlen szagú is. Ha gombás fertőzés, akkor árthat a babának?

Még 1 hét múlva mennék ultrahangra. Várjam meg,vagy menjek előbb?

Legjobb válasz: Nekem egyszer a doki azt hitte, hogy gombás fertõzésem van, mert fehér volt belül. Aztán mondtam neki, hogy az csak az utro hüvelykapszula. Erre azt mondta, hogy jó, de egyébként ha az lenne, az se lenne baj, mert a babának konkrétan kárt nem okoz a gombás fertõzés, ibkább az okozhat gondot, ha bakteriális fetõzés áll fent.

Nekem egyszer a doki azt hitte, hogy gombás fertõzésem van, mert fehér volt belül. Aztán mondtam neki, hogy az csak az utro hüvelykapszula. Erre azt mondta, hogy jó, de egyébként ha az lenne, az se lenne baj, mert a babának konkrétan kárt nem okoz a gombás fertõzés, ibkább az okozhat gondot, ha bakteriális fetõzés áll fent.
Én nem várnék, a babának nem lesz baja tõle, de azért jobb ha minél elõbb ránéz egy doki. Zárt méhszájaknál nem jut fel a fertõzés a babához, de minél elõbb kikezelik annál kevesebb az esély, hogy még is eljut a babához, illetve neked is annál elõbb szûnnek meg a panaszaid. 36hkm
Esetleg vegyél egy csomag Vagilact hüvelykúpot, nekem ezt javasolta a nõgyógyászom, de nem kúraszerûen, ahogy az ajánlás szól, hanem mondjuk hetente v havonta, ahogy szükségét érzed.
szia, ne aggodj nem okoz gondot HA kezelik.Szoval én a hejedben azért elszaladnék hozzá valami kupért. Mondjuk nekem is azt mondta hogy a virusok illetve alulrol a bakterialis ami gond inkabb, de azért te is jobban fogod érezni magad ha meggyogyulsz mire mész ultrahangra. meg nem fogsz idegeskedni.
Én 5 hetes vagyok és nekem írt fel a doki mikogal kúpot. A gomba nem árthat, azt mondta, viszont ha nem kezelik ki, késõbb hamarabb kialakulhat, akár egy sima torokgyuszitól, vagy a megváltozott ph értéktõl és késõbb ez kellemetlen lehet, mert koraszüléshez is vezethet.
Maga a gombás fertõzés nem árt a babának, viszont, ha nincs kikezelve, remek táptalaj a kórokozóknak, baciknak, amik ilyenkor könnyebben és gyorsabban támadják a kismamákat. Egy bakteriális fertõzés viszont már okozhat gondot, eleinte vetélést, késõbb károsítva a magzatburkot, koraszülést. Mindenképpen kezelni kell. Lehet használni Canestent (a 3 db-os több macera, de kisebb dózisú), akár más hüvelyfertõtlenítõ készítményeket. A legjobb lenne, ha a doki venne kenetet és pontosan tudnátok, hogy mit is kell kezelni.
szerintem ne várj jövõ hétig, az utolsónak teljesen igaza van, jól leírta. ezen ne múljon, kezeltesd minél elõbb.
Amit én írtam, recept nélkül kapható. A másik, h én pont ultrahangon kaptam el, pedig biztos próbálják (aránylag) fertõtleníteni azt a micsodát, szóval mások miatt sem mellékes kezelni.
uh-n kaptad el? Nálunk minden embernél egy koton gumi szerû izét húznak rá amit aztán kidobnak. Kizárt, hogy bármi fertõzést kapjak ott el. Nem téged akarlak bántani, csak nagyon meglepõdtem, hogy ilyen is van, hogy az uh-n kapsz el fertõzést. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!