Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes vagyok. Elég (16 db)

7 hetes vagyok. Egy ideje nem görcsölgetett, de ma elég jól és elég sokáig. Szédülök, gyenge vagyok, hányingerem van. Ez jó vagy rossz?

Utrogestant szedek,más problémám nincs.

Legjobb válasz: Ha vérzés nincs, akkor nincs még probléma. Szédüléssel, gyengeséggel, hányingerrel pedig üdv a klubban :)

Ha vérzés nincs, akkor nincs még probléma. Szédüléssel, gyengeséggel, hányingerrel pedig üdv a klubban :)

7 hetes vagyok, pár napja elég rosszul vagyok, ha eszek valamit, kicsivel jobb, csak sajnos nincs sok étvágyam. Ez az állapot romolhat, mire számítsak?

Legjobb válasz: Változó, én a 30. héten ugyanígy vagyok ezzel a terhesség kezdete óta. Nagyon minimálisat eszem. Ha keveset eszel, figyelj oda, hogy amit eszel, egészséges legyen.

Változó, én a 30. héten ugyanígy vagyok ezzel a terhesség kezdete óta. Nagyon minimálisat eszem. Ha keveset eszel, figyelj oda, hogy amit eszel, egészséges legyen.
Ha rosszul vagy mindig kapjál be valamit. Én úgy aludtam hogy egy kis szendvics, vagy csirke mell, vagy valami nem megeröltetõ, volt az ágyam melett.Ha rosszul voltam bele haraptam 2-3-at és jobban lettem.De a terhess vitamin is segít. Nekem gravida volt, bár a 12.hétig az sem segített.2 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy nekem óránként be kell kapnom valamit. :) Ez normális? Ez a vércukorszint miatt lehet?
utánanéztem, normális, nekem is ez volt 2 héten keresztül, 5-7 hetesig. el fog múlni. most 8 hetes vagyok, és már nem kell óránként ennem :) a késõbbieket meg majd meglátjuk! boldog babavárást!
Szia! Nekem a 7. hét környékén jött az egész nap émelygõs korszak, a 10. héttõl meg 2 naponta hánytam. Most talán kezd csillapodni kicsit. Igen, javaslom, hogy mindig egyél egy-egy falatot, megköti a gyomorsavat, csillapítja a hányingert. Javaslom a gyömbéres kekszet, illetve a borsmenta teát, nekem segített. És mondjuk nem biztos, hogy a doki mondanáõ, de sok kismaminál látom, magamnál is, hogy segít a szénsavas üdítõ... Persze, elvben savat csinál, mégis jót tesz. Nem mondom, hogy feltétlenül követendõ, de hátha jó vészhelyzetben 1-1 pohárka. 14 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hol néztél utána?
Nekem a kola segitett! Reggel megittam egy dobozzal, es utana egesz nap jo volt! Aztan a 13dik hettol elmult minden rosszullet, mitha elvagtak volna! 29 hetes kismami
Szia! Én a 17 hétig alig ettem valamit folyton rosszul voltam semmi sem esett jól, szenvedtem de nagyon!Most 18 hetes terhes vagyok és mióta megmozdult a pici jobban vagyok, de még mindig kevesett eszek!Reggel egyél kekszet vagy egyél olyat amitõl nem leszel rosszul!Mindig csak keveset!Nyugi el fog múlni, kitartást:)
sok terheskönyvet olvastam, meg a neten is néztem, és az orvostól is kérdeztem.

7 hetes vagyok és 3. napja fáj a fejem, elég rosszul érzem magam. Ez baj?

Eddig csak néha émelygés és hányinger volt, most viszont már harmadik napja húz a fejem, gyomrom nagyon rossz, emésztésem is lelassult. Sokszor csak úgy remegek, néha fázom, néha meggyulladok, olyan melegem van. A legrosszabb a fejfájás, eddig nem voltam fejfájós.

Legjobb válasz: Tényleg ne félj, ez a terhesség velejárója. Én is 7hetes vagyok, hétvégén kapkodtam a homeopátiás fejfájás csillapÍtót, úgy fájt a fejem. A fájdalmat nem vette ugyan el teljesen, de tompította. Kitartás és boldog babavárást!

Tényleg ne félj, ez a terhesség velejárója. Én is 7hetes vagyok, hétvégén kapkodtam a homeopátiás fejfájás csillapÍtót, úgy fájt a fejem. A fájdalmat nem vette ugyan el teljesen, de tompította. Kitartás és boldog babavárást!
Nekem a 9. hét körül kezdett fájni a fejem, kb. 2 hétig fájt. Csak vietnámi balzsamot kentem a fejemre úgy tudtam csillapítani. Majd az egyik napról a másikra elmúlt. Úgy mint a többi tünet. A terhesség velejárója lehet. Légy türelemmel, majd elmúlik. Viszont, ha izgulsz, nem ártasz vele, ha megkérdezed a dokidat, hogy mit tudnál tenni ellene, ha õ nem tartja természetesnek, úgy is tovább fog vizsgálódni.
A hõingadozás is lehet egy tünete a terhességnek. A védõnõm mondta annak idején, hogy olyan mint a klimax. De csak akkor normálisak a tünetek, ha nincs mellette lázad, mert azt nagyon fontos csillapítani. Minden jót! 32 hetes kismama.
Ne aggódj, ez mind együttjár a terhességeddel. Vannak akiknek a hányingeres idõszak is a 7-8 hét környékén kezdõdik. Én is így voltam vele. Kitartás! Ha szerecséd van pár hét alatt átvészeled a terhesség ezen szakaszát és utána már csak jobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Lázam nincs, ezek szerint "csak" terhes vagyok :) ) Megnyugodtam, viselem a tüneteket, erre vártam eddig, a babáért mindent!! Boldog babavárást mindenkinek!

7 hetes vagyok és pár napja nyilallgat a hasam. Van amikor enyhébben, de van amikor elég erőteljesen érzem. Néha megijeszt rendesen. Ez természetes velejárója a terhességnek?

Legjobb válasz: Mensiszerû görcsölgetés lehet, viszont az nem szabad, h erõteljes legyen. Kezdj el magnéziumot szedni. Ha arra sem áll le, akkor orvoshoz menj.

Mensiszerû görcsölgetés lehet, viszont az nem szabad, h erõteljes legyen. Kezdj el magnéziumot szedni. Ha arra sem áll le, akkor orvoshoz menj.
Szia! Én is 7 hetes vagyok, és nekem is szokott lenni. Ha hirtelen megfordulok az ágyban, vagy ha felkelek, belenyilall a hasam aljába. Ez természetes, a méhszalagok nyúlnak :) )
Magne B6 használhat, én napi 3x2-t szedtem rá és pihentem mellette sokat.
A kérdező hozzászólása: Menziszerû görcseim nincsenek egyáltalán csak ez az éles nyilallás és szurkálás, már aggódom. Magne B6-ot szedek, de nem használ. Jövõ hét közepén megyek orvoshoz.
Nekem is volt, pedig szedem a magne B6-t, sõt még 10 hetesen is volt most a héten. Elmentem dokihoz, szerencsére nem talált semmi problémát. Ha nagyon erõteljes, jobb, ha lát doki, legalább megnyugtat, hogy minden rendben, a méh növekedése, a méhszalagok nyúlása okozza leginkább. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Megnyugodtam. Próbálok pihenni, az általában segít.
Nekem is sokszor belenyilal. (8h km)
8 hetes kora elõtt el se lehet válaszani.... Illetve te egy 7 hetes kiskutyát kinn akarsz tartani ilyen idõben? Oké h husky, de BABA!
Kell majd neki, majd tavasszal ha jó idõ lesz, addig bent kéne lennie.
7 hetesen a törvények szerint még nálad sem lehetne! Chippel, oltásokkal, szerzõdéssel hoztad el? Mert ha ez is hiányzik, akkor téged is és az eladót is fel lehetne jelenteni. 7 hetes kutyát, akinek még a mamája mellett lenne a helye, ki akarsz zárni? Utána kellett volna olvasnod, mielõtt magadhoz vetted a kutyát, hogy milyen teendõk vannak, mit szabad és mit nem, hogyan tartsd. De hogy a kérdésedre válaszoljak: Ha csak nappal lenne kint, akkor legyen neki egy kutyaház, ami szigetelt, tegyetek bele pokrócot, rongyokat, de az éjszakákat mindenképp bent töltse veletek.
11x9 méter eleve nem olyan hatalmas nagy, hogy abból még le is keríts a kutyának! Hagyd szabadon, de mint ahogy elõttem is írták, majd csak tavasszal. Addig legyen szobakutya!
Legalább márciusig-áprilisig tartsd bent, hogy meg tudja tanulni az alapvetõ dolgokat, szocializálódjon, megismerjen Titeket, az életeteket!!! Aztán tavasszal kezdd el kiszoktatni, de legyen jól szigetelt háza és SZÖKÉSBIZTOS KERÍTÉS!!! Addig is amint megkapta legalább 2 oltását, naponta irány sétálni, szocializálni, kutyákkal ismertetni!
Napi 4 etetés? 3 bõven elég.
Három hónapos kor alatt 4x kell, utána 3x, majd 1 éves kortól 2
Mondom bõven elég a 3, majd úgy váltani a 2-re.
Rendben, akkor etessetek egy 7 hetes Husky-t naponta 3x ha bõven elég. Én nem vitatkozom, személyes tapasztalataim ha nem jók, akkor nem jók. Nem gondolod hogy egy túlsúlyos beteg Husky-t neveltünk fel?! Nem akartam rosszat mondani, vagy becsapni a kérdezõt.
Ja, a napi 4 etetés az csak 3 hónapos koráig érvényes, utána már csak 3x kell!
Naponta 2x1, 5 óra séta minimum. Naponta 4x etetés. 4-5 óránként vízcsere. Ennyi hirtelen ami lényeges szerintem, ja, és vigyázat! Szótfogadatlan fajtáról van szó! Bátor, makacs, szóval figyelni kell rá és foglalkozni vele, mert ha unatkozik akkor káosz is lehet a vége.
A kérdező hozzászólása: Minden tapasztalatott, tanacsot szivesen fogadok, azonkivul, hogy utanaolvasok es hogy a kutya jolete erdekeben torekszem , a szemelyes tapasztalatokat sokra ertekelem.Kosz
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. Akitol kaptuk nem tudta tartani es mi ugymond befogadtuk.Van jo meleg kutyahaza amiben alszik, de ugy vettuk eszre hogy nem szereti bent, ez lehet azert, mert ahonnan jott, ott is kint volt tartva.Oltasokkal napirenden vagyunk, legkozelebb nov.5-en viszem dr.hoz.
Mások már írták, hogy legyen legalább télen benti kutya. Ez az opció miért nem jó neked? Féltek, hogy rongálni fog, míg nem vagytok otthon?
Vagy szobakutya legyen vagy pincébe garázsba ahol azért jobb idõ van!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a tanacsokat....en haromszor szoktam enni adni, s kozben mikor tanitgatjuk , adunk jutalomfalatkakat...ami nem annyira kalorias. A nyakorvet elturi de a porazra haragszik...nagyon edes..kikeri maganak...de azert meg probalkozom, tudom sok turelem kell.

26 hetes vagyok, de a pocim elég kicsi. Ha háton fekszem akkor meg szinte lapos. Milyennek kell lennie 7 honaposan?

És a mozgásokat is még csak gyengén érzem, szinte ugy mint az elején a 20. hétben.

Legjobb válasz: ha 26 hetes vagy, akkor nem 7, hanem csak 6 hónapos terhes vagy.

ha 26 hetes vagy, akkor nem 7, hanem csak 6 hónapos terhes vagy.
Van valamilyen oka annak, hogy a dokik nem a pocak körfogatának méregetésével állapítják meg azt, hogy a baba jól fejlõdik-e, vagy sem. Mégpedig az, hogy személyenként, sõt, terhességenként más és más a pocak mérete. Amíg ultrahang alapján a doki véleménye szerint a baba egészséges és megfelelõ nagyságú, addig ne aggódj. Hogy õszinte legyek, én például nem is bánnám, ha nem lenne akkora hatalmas pocim, mint amilyeneket néha látok, mert nekem egy csinos kerek poci egy egészséges alkatú nõn sokkal jobban tetszik, mint egy jópár centi hájacskával borított poci egy nagyobb darabb kismamán. Ne haragudjatok és nem sértegetni akarok, ez csak a primát véleményem. És ne félj, ha helyre van szükséged a babádnak, akkor úgyis gyorsabb növekedésnek indul a pocid.
Majd még csak most fog beindulni. Én jelenleg a 29. hetet taposom, és a 27.héttõl hirtelen növekszik a hasam, most is egyfolytában nyilalgat a méhszalagok tágulása miatt. Egyébként vékony vagyok és elõre megy a hasam, aranyos kis gömböcske. Örülj annak hogy még nem nagy, mert jobban fogod bírni a végén.
En egy nagyobb darab, tobb centi hajas hassal megaldott kismama vagyok akkor, de igy sincs nagy pocakom. 28 hetes vagyok, de kevesebbnek neznek, es en is latom, h ismeros lanynak hasonlo korosan majd ketszer nagyobb a hasa. Es megis, 1300g volt mult heten a baba :) Tokelest meretu, sot :) Tehat az nem jelent semmit, mekkora a poci ranezesre.
Én is a 26.hétben vagyok, és ugyanez a dolog aggaszt.Van aki azt mondja, hogy pont jó pocim, de én mindig picinek látom.A dokim azt mondta, a bébim jól fejlödik és nem pici. Nem biztos, hogy akinek akkora nagy hasa van, abban nagy a baba is.én láttam már hatalmas hassal, elég pici babát szülõ anyucit. NE AGGODJ
Szerintem alkat kérdése. Én 28 hetes vagyok és elég nagy a pocim. (vagy csak én látom annak, mert alapból 55 kg vagyok) De azt mondják most fog csak megugrani. Gondolom, te is vékony vagy, de aggodalomra semmi ok, lassan nem fogod tudni álcázni :)

Elvileg 7 hetes terhes vagyok dokihoz a héten megyek. Elég sokat fájdogál a derekam, ez rossz jel?

Legjobb válasz: Szerintem a derékfájás önmagában nem jelent rosszat. Ha nem vérzel, akkor biztos nincs gond. Nekem is elég sokat fájt. (19 hetes kismama)

Szerintem a derékfájás önmagában nem jelent rosszat. Ha nem vérzel, akkor biztos nincs gond. Nekem is elég sokat fájt. (19 hetes kismama)
A kérdező hozzászólása: köszi a nyugtato választ!Szerencsére nem vérzek! jó baba várást!

25+2 hetes vagyok. A cukorterhelésem 2 óra löty megivás után 8.2 lett! Az éhgy 7 Sok édességet és szölöt ettem a vérvétel elötti napokban. De 2 hete az éhgyomrim 4.2 lett. Volt vkinek ilyen? Mi a diéta? Elég diétázni?

Amiota tudom nem eszem édességet de éhes vagyok.Megismétlik a vizsgálatot?Jövöhéten fogad csak a diabetologus.Árthat ez a babának?2 hét alatt mi történhetet?Az amit ettem igy jelentkezhet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az éhgyomri 4,4 lett, a cukros lötyi után 10,7! Gondolhatod!Pedig egy hónapja semmi fehérkenyeret, cukrot, lisztet, tésztát nem eszek, és ha apum méri, tök normális. Amúgy elõzõ este fagyiztam, szóval lehet számít mit ettünk elõzõ nap. Hamarosan megyek dokihoz, kiváncsi leszek õ mit mond. Addig is én neten kerestem szénhidrátos táblázatot, és próbálok inkább húst, zöldséget enni, és teljes kiõrlésû kenyeret. Meg ha tudom, számolom a grammokat, hogy egy nap ne egyek 180-nál több gramm cukrot. Ja, én már egy hónapja diétáztam, mikor ezt a magas értéket mutatta, elõtte 7,6 lett az orvosnál a cukrom.

Szia! Nekem az éhgyomri 4, 4 lett, a cukros lötyi után 10, 7! Gondolhatod!Pedig egy hónapja semmi fehérkenyeret, cukrot, lisztet, tésztát nem eszek, és ha apum méri, tök normális. Amúgy elõzõ este fagyiztam, szóval lehet számít mit ettünk elõzõ nap. Hamarosan megyek dokihoz, kiváncsi leszek õ mit mond. Addig is én neten kerestem szénhidrátos táblázatot, és próbálok inkább húst, zöldséget enni, és teljes kiõrlésû kenyeret. Meg ha tudom, számolom a grammokat, hogy egy nap ne egyek 180-nál több gramm cukrot. Ja, én már egy hónapja diétáztam, mikor ezt a magas értéket mutatta, elõtte 7, 6 lett az orvosnál a cukrom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi hogy irtál nekem annyira keveset ettem ma hogy rosszul voltam az éhségtöl most hogy ettem 1 szelet kenyeret 3 szelet sajtot kezdek jobban lenni a babám is aktivabb lett:) Remélem megismétlik a vizsgálatot hihetetlen hogy nálad is milyen értékeket mértek!!!Remélem nálad is minden rendben lesz!Szia

Ma vagyok 4+2 ugye elég ha csak 7 hetesen megyek dokihoz? Nem akarok úgy járni hogy semmi se látszik.

Barátn?m azzal riogat hogy menjek miel?bb, mert ellen?rizni kell méhen belüli e a terhesség mert ha nem stb.rémtörténetek. Én meg emlékszem az el?z? terhességemnél hogy olyan korán 5-6 hét körül még semmit se láttak csak vastag nyálkahártyát.

Legjobb válasz: Akkor menj, amikor jónak gondolod. Ha a 7. héten akarsz, akkor akkor mész. Nincs megszabva, hogy mikor kell menni.

Akkor menj, amikor jónak gondolod. Ha a 7. héten akarsz, akkor akkor mész. Nincs megszabva, hogy mikor kell menni.
A kérdező hozzászólása: na jó csak emiatt amit barátnõm mondott hogy minél késõbb derül ki ha mondjuk méhenkívüli annál nagyobb bajt okozhat.
Nekem 5hetesen màr a szívhangot is làtta és 3mm volt:) ha hamarabb mész nem veszítesz semmit:) én tuti elmennék inkàbb, hogy megnyugodjak. 15+5hkm
szia, én 4+3-nál voltam, mert volt egy kis barnázás. nem csinált semmit, csak kézzel megvizsgált, azt mondta, UH majd a 6 hét körül legyen, a barna pötty miatt adott utrogestan-t. azt, hogy méhen kívüli-e stb. nem tudja megmondani még, majd csak szintén 6-7 hetesen. ha nincs panaszod, nem érdemes még elmenni:)
Ha nincs panaszod, elég akkor menned! Sok orvos meg se néz a 7. hét elõtt. Olyankor már tényleg lehet látni a lényeget is! Kitartás, türelem! És természetesen gratula!
Én a menzesz kimaradása után 2 héttel mentem, elõre bejelentkeztem. Akkor azt hittem, hogy olyan 5 hetes lehetek, de a doki 6-7-et írt rá a papírra. Szóval inkább pár héttel késõbb menj, mintsem túl korán (szerintem).
Szerintem jobb 6-7 hetesen menni, én is akörül mentem, mert ha nincs panaszod, akkor nincs baj. Ha meg ilyen korán mész, az orvos lehet még nem nagyon lát semmit és ezen idegesíted fel magad, ami nem tesz jót.

7+1 hetes vagyok. Enyhült a mellfájdalmam és az eddigi elég erős fehérfolyásom. FElszívódhatott a kis embrió? Rettenetesen aggódom.

6+0 hetesen voltam uh-on, ahol megállapitották a szívhangot.az orvos mondta, minden rendben volt.CRL 5,2 volt. A 9.héten kell újra mennem. Ugye felesleges aggódnom?

Legjobb válasz: Dehogy szívódott! Nekem pl a 10. hétig nem is feszült a mellem, ezek a tünetek nagyon csalókák, egyik nap erõsebbek, másik nap enyhülnek! Nyugi, még néhány hét és meglátod a babát! 15 hetes + 18 hós

Dehogy szívódott! Nekem pl a 10. hétig nem is feszült a mellem, ezek a tünetek nagyon csalókák, egyik nap erõsebbek, másik nap enyhülnek! Nyugi, még néhány hét és meglátod a babát! 15 hetes + 18 hós
Tovább megyek, nekem az egész terhesség alatt egyszer sem feszült a mellem. És megszületett teljesen egészségesen. :-) Ne aggódj, ráérsz akkor, ha már megszületett.
A tünetek folyamatosan változnak a terhesség alatt. Hol eltûnnek, hol elõjönnek, hol más tünetek lepnek meg. Ne aggódj!
Igaz én más részrõl közelítem meg a dolgot, de csak azért, hogy megnyugodj. Nekem elhalt a terhességem, felszívódott a magzat, de mindebbõl semmit nem vettem észre, mert rettenetesen feszültek a melleim, a hányingerrõl és rosszullétekrõl már nem is beszélve. Csak az uh-on derült ki, hogy már nincs is baba. A tünetek pedig csak a mûtéttel szûntek meg. Tehát a terhességi tünetek megléte sem jelenti azt, hogy minden rendben van. Nem lehet általánosítani, minden szervezet másképp dolgozza fel a terhességet. Nyugodj meg! És gondolj arra, hogy minden rendben lesz.
Nekem is a 7. hét környékén maradt abba a mellfeszülésem, én is aggódtam, mert addig annyira fájtak a melleim, hogy melltartóban aludtam. Késõbb visszatért enyhébb formában. Most majdnem 30 hetes a kicsikém, és augusztusban jön a gólya:)
Szia! Bocsi, de válasz helyett egy kérdésem lenne, biztos hogy 5, 2 volt 6 hetesen a CRL? Nekem 6 hetesen 1, 9, 12 hetesen 5, 8cm volt. Csak kicsit furcsállom, hogy lehet ekkora eltérés.....
A kérdező hozzászólása: de, a crl:5, 2 de mm. nem cm volt. köszönöm a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!