Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes vagyok. 3 napja (16 db)

7 hetes vagyok 3 napja alkalmazom az utrogestan kúpot, mert volt vérezgetésem, de még mindig nem múlt el. A hasam is sokat fáj, meg úgy húzódik vagy mi. Meg kell hogy ijedjek?

Tapasztalatokat szeretnék,hogy járt-e már más is így.

Legjobb válasz: Gondolom fekszel és nem csinálsz semmi megeröltetõt. Sajnos a gyógyszer sem tesz csodát és kell pár nap amíg hat. Hét hetesen még simán (utána is) belefér a fájás, húzódás. Készíti a baba a helyet magának. Én is véreztem a hetedik héten, kaptam gyógyszert, amit a 12. hétig szedtem. Abbamaradt, de veszélyeztetett terhesként feküdnöm kellett. Most már (kopp-kopp) jól vagyok, vagyunk. Vigyázz magadra és próbáld megnyugtatni magadat. Neki most azzal segítesz, ha kíméled magad!!

Gondolom fekszel és nem csinálsz semmi megeröltetõt. Sajnos a gyógyszer sem tesz csodát és kell pár nap amíg hat. Hét hetesen még simán (utána is) belefér a fájás, húzódás. Készíti a baba a helyet magának. Én is véreztem a hetedik héten, kaptam gyógyszert, amit a 12. hétig szedtem. Abbamaradt, de veszélyeztetett terhesként feküdnöm kellett. Most már (kopp-kopp) jól vagyok, vagyunk. Vigyázz magadra és próbáld megnyugtatni magadat. Neki most azzal segítesz, ha kíméled magad!!
A kérdező hozzászólása: Két gyermek mellett sajnos nem tudok pihenni, de megpróbálom.Köszönöm a gyors választ.
Szia Én is Urtrogestant kaptam csak Én tablettába mert volt egy vetélésem tavasszal.A hasad természetes, hogy fáj. A vérezgetéssel nagyon kell vigyázni. Nagyon sok pihenésre van szükséged, ha nem akarsz elvetélni.

Számításaim szerint 5 hét+3 nap telt el az ut. Menszesz óta, ekkor voltam dokinál hüvelyi UH-t csinált, a leletre az van írva hogy in utero szabályos 8 mm-s petezsák, de semmi több és hogy 7 hetes vagyok. Szerintetek?

Kértem uh képet és a petezsákban ott van egy kis fehér folt, de a leleten semmi több nincs. A végzett vizsgálatoknál ott van a magzati szívhang doppler vizsgálat is, de nem mondott semmit hogy hallott e valamit vagy sem. 3 hét múlva kell kontrollra mennem.

Legjobb válasz: Ha 5 hetes lennél akkor nem látott volna még petezsákot sem. 7 hetes vagy és minden oké, ilyenkor még nem is kell feltétlen lennie szívhangnak, nekem sem volt egyik gyereknél sem. Boldog babavárást! :)

Ha 5 hetes lennél akkor nem látott volna még petezsákot sem. 7 hetes vagy és minden oké, ilyenkor még nem is kell feltétlen lennie szívhangnak, nekem sem volt egyik gyereknél sem. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Értem. De a leletre embrió sincs írva, a petezsákban pedig ott van a fehér foltocska. Az szikhólyag lenne? Bár azt sem írta rá :(
lehet arra értette h a baba 7 hetesnek felel meg. Én pl 12 hetes vizsgálatom voltam és a baba 13+6 hetesnek felelt meg. szép nagy az nem baj! Ezen ne edd magad! leközelebb ha mész kérdezz rá pontosan. vagy menj másik dokihoz. de a lényeg h ne stresszelj , az nem jó a babának sem! Szép babavárást! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, csak az aggaszt hogy csak annyit írt rá h 8 mm es petezsák, se embrió, se szikhólyag, pedig a képen ott a fehér folt. Lehet a jövöhéten elmegyek egy másik dokihoz, akihez eredetileg is szerettem volna menni, csak hozzá akkor nem tudtam.

7 hetes vagyok. Normális dolog, hogy 3 napja egyre erősebben fáj a derekam? Már akkor is folyamatosan fáj, ha fekszem.

Két napja voltam uh-on reggeli barnázás miatt, ami már délel?ttre megsz?nt. A baba jól van, szívhang van.

Legjobb válasz: 7 hetesen elég korai még a derékfájás ez inkább a 24 hét felé kezdõdik a súlygyarapodás miatt, szerintem hívd fel a dokit és kérdezz rá, biztos tud rá valait mondani, de azért pihenj sokat, 24 hetes kismama:)

7 hetesen elég korai még a derékfájás ez inkább a 24 hét felé kezdõdik a súlygyarapodás miatt, szerintem hívd fel a dokit és kérdezz rá, biztos tud rá valait mondani, de azért pihenj sokat, 24 hetes kismama:)
Szia! Én alapban derékfájós vagyok, fõleg mensikor és pékor. Már 3 hete fáj a derekam és kb 6-7 hetes vagyok.
Szia! Én most vagyok 12+4 hetes és nekem is nagyon fájt a derekam a 7.-8. hét környékén. Alapvetõen is derékfájós vagyok, de biztos vagyok benne, hogy a terhesség is közben játszott. Pihenj nagyon sokat, és próbáld magad kimélni. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! :)

7 hetes kismama vagyok, 3 napja hasmenésem van! Mi lehet ez? Nagy a baj?

Nem bírok enni, undorodok mindent?l, ha valamit nagy nehezem letuszkolok magamba, az meg kijön. Rosszul vagyok az étel látványától is, a szagokról meg nem is beszélve!

Legjobb válasz: Nekem öt napig tartott.

Nekem öt napig tartott.
Karácsonyi gyomorrontás? Vagy lehet egy kis fertõzés. Nyugi, nem lehet nagy baj. Az undor meg élettani szerintem. Nekem az Elevit nem vált be, de a Femibion igen.
Hát ha "csak" terhességi rosszulléted van, akkor hányingerre jó a B6 vitamin, és van egy homeopátiás bogyó, aminek Sepia a neve.Nekem a 11.hétig tartott a rosszullét, ezek azért ha el nem is mulasztották, de enyhítették... De ha nem múlik el a hasmenésed és hánysz is mindenféleképpen beszélj azért dokival(tudod ilyenkor hamarabb ki lehet száradni és azok a kismamák akik sokat hánynak van hogy infulzióra kötnek) Ugyhogy addig is igyál sok folyadékot!A gyömbér is jó a rosszullétre, nekem a dokim meg pl a kólát javasolta... :) Kitartás :)
Sajnos a hasmenéssel nekem is megkellett küzdenem a terhességem elején, kb 1 hétig. Ha valaki volt ilyen helyzetben az tudja, hogy milyen kellemetlen, a mikor nem tudod, hogy melyik a sürgõsebb wc-re menet... Ültem lavorral a kezemben.. húh de jó, hogy vége. Próbáltam azért odafigyelni, hogy mit ettem ( kekesz, fõtt krumpli tipikus diétás dolgkok, keültem az olajban sülteket), nem terheltem feleslegesen a gyomrom és ráerõsítettem egy kis vitaminnal ( magneB6, C vitamin, Elevit ) és sok folyadékot ittam. Szerencsémre magától elmúlt. De 1-1 napra még mindig megörvendeztet, pedig amúgy szorulásos vagyok. Ha 1 hétnél tovább tart, vagy nagyon görgyös a hasmenés akkor inkább keress fel egy orvost, nem kísérletezz! Ne aggód, majd túl leszel ezeken a heteken, aztán sokkal jobb lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerencsére ma estére már egy kicsit jobb a helyzet! :-) Nem gyomorrontás, mert a családból mindenki rendben van, én meg csak piszkálgattam az ételeket... Mindenkinek nyugodt, örömökben, boldogságban gazdag új évet kívánok! :-)

Terhesség alatti hányingerre mit használtok? Magne b6-on kívül, (amit már egyébként 3 hete szedek). Eddig nem volt hányingerem, de most napok óta van.7 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem a dokim mondta, hogy ha nagyon rossz, vegyek be b6-ot és amíg hat addig egyek, ezt párszor meg lehet ismételni. Nekem meg nincs étvágyam, pedig éhes vagyok, de egyszerûen nem tudom mit egyek...

Nekem a dokim mondta, hogy ha nagyon rossz, vegyek be b6-ot és amíg hat addig egyek, ezt párszor meg lehet ismételni. Nekem meg nincs étvágyam, pedig éhes vagyok, de egyszerûen nem tudom mit egyek...
Próbáld ki a medve sajtot éhgyomorra, nekem nagyon jó volt.Segített még a gyömbérgyökérbõl fõzött tea és a citromos víz vagy a citromfagyi.Kitartás, reméljük gyorsan elmúlik.Nekem most megint van reggelente, de már nem olyan erõsen.14+3 hetes km.
Szõlöcukrot szopogattam
Sima b6 vitamin sajt túró rudi müzli szelet kevés jégkrém, fagyi egy pár korty szénsavas (ásv.víz, kóla, fanta) Nekem ezek váltak be, mindig más persze:)

7 hetes vagyok és 3. napja fáj a fejem, elég rosszul érzem magam. Ez baj?

Eddig csak néha émelygés és hányinger volt, most viszont már harmadik napja húz a fejem, gyomrom nagyon rossz, emésztésem is lelassult. Sokszor csak úgy remegek, néha fázom, néha meggyulladok, olyan melegem van. A legrosszabb a fejfájás, eddig nem voltam fejfájós.

Legjobb válasz: Tényleg ne félj, ez a terhesség velejárója. Én is 7hetes vagyok, hétvégén kapkodtam a homeopátiás fejfájás csillapÍtót, úgy fájt a fejem. A fájdalmat nem vette ugyan el teljesen, de tompította. Kitartás és boldog babavárást!

Tényleg ne félj, ez a terhesség velejárója. Én is 7hetes vagyok, hétvégén kapkodtam a homeopátiás fejfájás csillapÍtót, úgy fájt a fejem. A fájdalmat nem vette ugyan el teljesen, de tompította. Kitartás és boldog babavárást!
Nekem a 9. hét körül kezdett fájni a fejem, kb. 2 hétig fájt. Csak vietnámi balzsamot kentem a fejemre úgy tudtam csillapítani. Majd az egyik napról a másikra elmúlt. Úgy mint a többi tünet. A terhesség velejárója lehet. Légy türelemmel, majd elmúlik. Viszont, ha izgulsz, nem ártasz vele, ha megkérdezed a dokidat, hogy mit tudnál tenni ellene, ha õ nem tartja természetesnek, úgy is tovább fog vizsgálódni.
A hõingadozás is lehet egy tünete a terhességnek. A védõnõm mondta annak idején, hogy olyan mint a klimax. De csak akkor normálisak a tünetek, ha nincs mellette lázad, mert azt nagyon fontos csillapítani. Minden jót! 32 hetes kismama.
Ne aggódj, ez mind együttjár a terhességeddel. Vannak akiknek a hányingeres idõszak is a 7-8 hét környékén kezdõdik. Én is így voltam vele. Kitartás! Ha szerecséd van pár hét alatt átvészeled a terhesség ezen szakaszát és utána már csak jobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Lázam nincs, ezek szerint "csak" terhes vagyok :) ) Megnyugodtam, viselem a tüneteket, erre vártam eddig, a babáért mindent!! Boldog babavárást mindenkinek!

7 hetesek vagyunk, éjszaka 3 óránként felébred szopizni, de nappal bealszik 4 órát is, ébresszem fel 4 óra után, vagy hadjam, hogy magától felébredjen?

Legjobb válasz: Szia! Amikor megéhezik úgyis felébred. Kellemes babázást! Üdv. 5 hónapos picilány anyuja

Szia! Amikor megéhezik úgyis felébred. Kellemes babázást! Üdv. 5 hónapos picilány anyuja
Szia! Dehogy ébreszd! Nem fog önként az éhhalálba menni. Ha éhes lesz felkel. Élvezd hogy alszik és nyugi van. Fogsz te még ugrálni épp eleget mire felnõ. Szerintem egy ilyen kicsi babának is az a legjobb ha igényei szerint eszik. Képzeld ha neked írná elõ valaki hogy most nem alszol hanem enni fogsz ha akarsz ha nem! Tudják õk mi a jó nekik és kialakul a saját ritmusuk. Nekem 3 gyerekem van és a két kicsi ikrek. 16 hónaposak. Én így csináltam és tuti volt! Sok sikert és jó egészséget!
Szia! Ameddig nem éri el a súlya a 4.5-5kg, addig 5 óránál tovább ne hagyd aludni. Mivel õk még nagyon keveset esznek könnyen leeshet a vércukorszintjük.
Biztosat csakis az orvos tud mondani neked. Ne aggodjj!
ne aggodj..az nem jo..bár könynû mondani!sztem a választ te is tudod magadban:(3 napi vérzés nem jo:(de az orvos majd megmondja.szoritok nagyon!!!!!!
csatlakozom az elõttem szólókhoz, a darabos vérzés nagyon nem jó:( én 5 hete vetéltem el a 12.hétbe.bocsi nem akarlak ilyesztgetni de ne számíts sok jóra.de azért NAGYON DRUKKOLOK, HOGY MINDEN RENDBEN LEGYEN AZZAL A KIS POCAKLAKÓVAL!!!!!!

Normális hoyg 3 napja csinálom a 175 CH diétámat 2 napig jó volt ma a reggelim után 7, 2 a cukrom? 27 hetes kismama vagyok.7, 1 volt a terheléses cukrom. Nem ettem semmivel sem többet mint az elmúlt 2 napban.

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen az elejen. De aztan beallt es azota nem megy fel ha relative ugyanazt eszem mindig. Ki kell tapasztalni. Ha felmegy akkor csokkentsd valamelyik osszetevot (pld hasznalj szenhidrat csokkentett kenyeret). 36h km

Nekem is volt ilyen az elejen. De aztan beallt es azota nem megy fel ha relative ugyanazt eszem mindig. Ki kell tapasztalni. Ha felmegy akkor csokkentsd valamelyik osszetevot (pld hasznalj szenhidrat csokkentett kenyeret). 36h km
A kérdező hozzászólása: Igen de annyira minimálisat eszem hogy az csuda!!! :( Neked mennyi szokott lenni?? És milyen CG tartalmú étrended van??
Kis idõ amíg normalizálódik a cukorháztartás. Mennyi ch-t kell enned? Nekem 40 volt elõírva, de aztán egy diabetológus mondta, hogy az sok reggelire, elég a 30, a maradékot tegyem át a tízóraira-uzsonnára elosztva. Nem volt véletlenül tej a reggelidben? Mert az nagyon megdobja reggel a cukrot a tejcukor miatt, hiába kevés benne a CH. Reggel alapból rosszabbul dolgozza fel a szervezet a szénhidrátot, így kímélni kell, alacsony glikémiás indexû dolgokat kell enni. Csökkentett szénhidráttartalmú pékáruval próbálkozz (pl. update pékségbõl, tudom, drága, de töredékét bírod csak megenni a magad rosttartalom miatt, mint egy normál pékáruból, így végülis nem drágább). Legyen hozzá szalámi vagy sonka (párizsi ne, mert a legtöbben sok a cukor!), kis sajt, zöldség, italnak meg pl. tea, citrommal és édesítõvel (én xilitet használok cukor helyett, az természetes édesítõ, nem káros).
A kérdező hozzászólása: Nem, dehogy volt benne tej tudom hogy azt reggelire nem szabad. Remélem mostmár tényleg normalizálódik :) Mondujuk a tízórait uzsonnát nem mindig fogyasztom el, csak ha tényleg éhes vagyok :) feleslegesen nem viszek be szénhidrátot. 175 CH tartalmú az egész napi. 30 H a reggeli, 40 a vacsorám és 50 CH az ebédem, 20 az Uzsonna 15 a pótvacsora. Lassan de biztosan ki tudom tapasztalni hogy mit mivel ehetek, de ahogy mondod ehhez el kell telnie egy kis idõnek. Te ha édességre vágysz mit építesz be mit eszel?? Norbi pékségbe mit szoktál vásárolni?
Figyelj, ha étkezést kihagysz azzal nagyon rosszat teszel!!!! A cukros diéta nem arról szól, hogy minél kevesebb szénhidrátot vigyél be, hanem hogy rendszeresen, 2-3 óránként egyél, mert így kerülheted el a nagyobb vércukoringadozást, ami a legrosszabb a babának! Ha 175 g van elõírva, akkor azt meg kell enni, terhesen ennél kevesebbet nem szabad (nagy túlsúllyal indulóknak szoktak 150-160 grammosat elõírni), mert a baba fejlõdését veszélyezteted. Úgyhogy edd meg mindig ami elõ van írva, az elõírt idõpontban, csak így fog beállni rendesen a cukrod. Ha nem bírod reggelire a 40-et, akkor vegyél le belõle, de más étkezésnél pótold ki (általában délután és este már nem szokott gondot okozni a több CH, és a tej sem), ha pedig legközelebb mész a dietetikushoz, vagy a terhesgondozásra, említsd ezt meg. Én általában péksütit szoktam venni a Norbi boltban, túrórudit, lisztet (fõzelékeket ezzel habarom, sütni nem szoktam belõle mert ahhoz nagyon drága).
5-ös vagyok (és 3-as is én voltam): látom, hogy eleve 30 ch a reggelid. E mellett be kell állnia max. 7-re a 60 perces értéknek. 1-2 hétig csináld rendesen a diétát, ahogy elõ van írva (NE hagyj ki étkezést). Édességnek szoktam enni a norbis túrórudit, meg csinálok magamnak mindenfélét, csak cukor helyett xilitet használok.
A kérdező hozzászólása: Aha igen persze. De pl reggel ha eszek kenyeret vagy kiflit ami persze barna vagy teljes kiõrlésû, akkor felviszi 7 fölé a cukromat, pedig csak egy fél kiflit ettem a minap is. És ha igy kisérletezgetek és néha picit feljebb megy abból nem lesz baj??
3-as/5-ös vagyok, nem jártam itt egy ideig. Ha ilyen kevés reggelitõl felmegy 7 fölé a cukrod, akkor valószínûleg inzulinra lesz szükséged a késõbbiekben. Sajnos a terhesség elõrehaladtával egyre rosszabbak lesznek amúgy is az értékek (nekem elõzõ babával 26 hetesen még simán 5-6 közt volt a reggeli utáni érték, aztán 32-34 hetesen sokszor volt 6, 8-6, 9, épp hogy megúsztam az inzulint), legfeljebb az utolsó 2-3 hétben javulnak kicsit. A babára nézve veszélyes a 7 feletti érték, ennek elkerülése érdekében szükséges az inzulin ha a 180 ch-s (de min. 160 CH-s) diétával nem tartható kordában a cukorszint (ha csak a reggeli értékeid rosszak, akkor csak reggel kell majd az inzulin). És diéta alatt nem az értendõ, hogy nem eszel semmit, vagy csak 10-15 g ch-t, mert az meg más miért nem jó a babának. Gondolom jársz terhesgondozásra ahol 3-4 hetente megnézik az étkezés elõtti-utáni értékeidet, ott tudni fogják mi a teendõ.

Az baj, hogy még mindig minden nap érzem a hasam, hol jobban, hol kevéssé? 7+3 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Ha aggaszt keresd fel az orvosod! De nekem is sokáig fájdogált, a mellem még jobban. Aztán 8 hetesen amikor meg kellett volna jönnie, úgyanúgy görcsöltem, mint amikor korábban megjött A nyilalás, szúrkálás a méhszalagok nyúlását, méh növekedését jelezhetik.

Ha aggaszt keresd fel az orvosod! De nekem is sokáig fájdogált, a mellem még jobban. Aztán 8 hetesen amikor meg kellett volna jönnie, úgyanúgy görcsöltem, mint amikor korábban megjött A nyilalás, szúrkálás a méhszalagok nyúlását, méh növekedését jelezhetik.
Szerintem nem baj, fõleg, ha elsõ terhességrõl van szó. Én 11 hetes vagyok, úgy a 8-9 hét környékén kezdett kicsit alábbhagyni a hasfájás, de van úgy, hogy még mindig feszít, fáj. Nem görcsölök, az lenne baj, ha görcsölnél. Olyan változások mennek bennünk végbe, már annyit nõtt a méhem, és biztosan a tied is, csoda, hogy fájdogál? Már ismerõsöm is mondta, hogy az elsõ gyerekkel sokat fájt a hasa. Az én dokim azt mondta, szedjek magneB6-ot, egy ideig azt szedtem, most Béres Magnéziumot szedek, próbáld ki rá! Boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!