Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes vagyok. 3 (53 db)

7 hetes vagyok 3 napja alkalmazom az utrogestan kúpot, mert volt vérezgetésem, de még mindig nem múlt el. A hasam is sokat fáj, meg úgy húzódik vagy mi. Meg kell hogy ijedjek?

Tapasztalatokat szeretnék,hogy járt-e már más is így.

Legjobb válasz: Gondolom fekszel és nem csinálsz semmi megeröltetõt. Sajnos a gyógyszer sem tesz csodát és kell pár nap amíg hat. Hét hetesen még simán (utána is) belefér a fájás, húzódás. Készíti a baba a helyet magának. Én is véreztem a hetedik héten, kaptam gyógyszert, amit a 12. hétig szedtem. Abbamaradt, de veszélyeztetett terhesként feküdnöm kellett. Most már (kopp-kopp) jól vagyok, vagyunk. Vigyázz magadra és próbáld megnyugtatni magadat. Neki most azzal segítesz, ha kíméled magad!!

Gondolom fekszel és nem csinálsz semmi megeröltetõt. Sajnos a gyógyszer sem tesz csodát és kell pár nap amíg hat. Hét hetesen még simán (utána is) belefér a fájás, húzódás. Készíti a baba a helyet magának. Én is véreztem a hetedik héten, kaptam gyógyszert, amit a 12. hétig szedtem. Abbamaradt, de veszélyeztetett terhesként feküdnöm kellett. Most már (kopp-kopp) jól vagyok, vagyunk. Vigyázz magadra és próbáld megnyugtatni magadat. Neki most azzal segítesz, ha kíméled magad!!
A kérdező hozzászólása: Két gyermek mellett sajnos nem tudok pihenni, de megpróbálom.Köszönöm a gyors választ.
Szia Én is Urtrogestant kaptam csak Én tablettába mert volt egy vetélésem tavasszal.A hasad természetes, hogy fáj. A vérezgetéssel nagyon kell vigyázni. Nagyon sok pihenésre van szükséged, ha nem akarsz elvetélni.

Számításaim szerint 5 hét+3 nap telt el az ut. Menszesz óta, ekkor voltam dokinál hüvelyi UH-t csinált, a leletre az van írva hogy in utero szabályos 8 mm-s petezsák, de semmi több és hogy 7 hetes vagyok. Szerintetek?

Kértem uh képet és a petezsákban ott van egy kis fehér folt, de a leleten semmi több nincs. A végzett vizsgálatoknál ott van a magzati szívhang doppler vizsgálat is, de nem mondott semmit hogy hallott e valamit vagy sem. 3 hét múlva kell kontrollra mennem.

Legjobb válasz: Ha 5 hetes lennél akkor nem látott volna még petezsákot sem. 7 hetes vagy és minden oké, ilyenkor még nem is kell feltétlen lennie szívhangnak, nekem sem volt egyik gyereknél sem. Boldog babavárást! :)

Ha 5 hetes lennél akkor nem látott volna még petezsákot sem. 7 hetes vagy és minden oké, ilyenkor még nem is kell feltétlen lennie szívhangnak, nekem sem volt egyik gyereknél sem. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Értem. De a leletre embrió sincs írva, a petezsákban pedig ott van a fehér foltocska. Az szikhólyag lenne? Bár azt sem írta rá :(
lehet arra értette h a baba 7 hetesnek felel meg. Én pl 12 hetes vizsgálatom voltam és a baba 13+6 hetesnek felelt meg. szép nagy az nem baj! Ezen ne edd magad! leközelebb ha mész kérdezz rá pontosan. vagy menj másik dokihoz. de a lényeg h ne stresszelj , az nem jó a babának sem! Szép babavárást! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, csak az aggaszt hogy csak annyit írt rá h 8 mm es petezsák, se embrió, se szikhólyag, pedig a képen ott a fehér folt. Lehet a jövöhéten elmegyek egy másik dokihoz, akihez eredetileg is szerettem volna menni, csak hozzá akkor nem tudtam.

7 hetes vagyok. Normális dolog, hogy 3 napja egyre erősebben fáj a derekam? Már akkor is folyamatosan fáj, ha fekszem.

Két napja voltam uh-on reggeli barnázás miatt, ami már délel?ttre megsz?nt. A baba jól van, szívhang van.

Legjobb válasz: 7 hetesen elég korai még a derékfájás ez inkább a 24 hét felé kezdõdik a súlygyarapodás miatt, szerintem hívd fel a dokit és kérdezz rá, biztos tud rá valait mondani, de azért pihenj sokat, 24 hetes kismama:)

7 hetesen elég korai még a derékfájás ez inkább a 24 hét felé kezdõdik a súlygyarapodás miatt, szerintem hívd fel a dokit és kérdezz rá, biztos tud rá valait mondani, de azért pihenj sokat, 24 hetes kismama:)
Szia! Én alapban derékfájós vagyok, fõleg mensikor és pékor. Már 3 hete fáj a derekam és kb 6-7 hetes vagyok.
Szia! Én most vagyok 12+4 hetes és nekem is nagyon fájt a derekam a 7.-8. hét környékén. Alapvetõen is derékfájós vagyok, de biztos vagyok benne, hogy a terhesség is közben játszott. Pihenj nagyon sokat, és próbáld magad kimélni. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! :)

Szerintetek normális hogy eddig 37, 2 37, 3 volt a hőm, ma meg 36, 9-et mértem? Baj van? 7 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Csak egyet árulj el: miért kell méregetni minden nap a hõdet, ha már tudod, hogy 7 hetes babás vagy? Nincs elég izgulnivalód, vagy mi?

Csak egyet árulj el: miért kell méregetni minden nap a hõdet, ha már tudod, hogy 7 hetes babás vagy? Nincs elég izgulnivalód, vagy mi?
Dehogy van baj! Ne paráztasd magad feleslegesen. Én sosem mértem a hõmet, mégis itt vagyunk. Kerüld a felesleges stresszt, mert így végig fogod idegeskedni az egész terhességedet! Nyugi! :) 39 hetes
Nekem azt mondták, hogy, ha kiderül, hogy babás vagyok felejtem el a hõmérõt, mert akkor már mindegy és egy idõ után nagyon érdekes dolgokat produkál a görbe, szóval nincs jelentõsége, hogy leesett egy picit!Nyugodj meg és ne spanold magad rajta, nincs baj!!!!!
Szerintem is leteheted már a hõmérõt!!! Én addig mértem, amíg szívhangja nem lett, de a 37-es hõfokot talán egyszer értem el. Ne aggódj, nem ezen múlik már.
A kezdeti idõszakban, ha jól gondolom(tudom)a hõemelkedés attól van, hogy a szervezet vádekezik az idegentõl, úgy mint egy vírustól is teszi, aztán erõsebb a magzat lassan hozzászokik a szervezet.Utána meg a hõhullámok meg a hormonok mûve már!Nyugi nincs baj ezzel!
nincs baj. Nekem egy idõ után visszacsökkent a hõmérsékletem, mostanában a normális 36, 6, és 37, 2-vel estem teherbe. Még azt sem mondhatom, hogy magasabb a testhõmérsékletem a nem terhes idõszakhoz képest. Ugyanannyi, mint akkor volt. 24 hetes pocis
Hát, nem, szerintem, nem vagy normális. Ha már erre szólt a kérdés. :) Inkább nincs más paráznivalód, amit szívbõl kívánok, hogy ne is legyen. Nekem volt már egy vetélésem a 10. héten, így eszem ágában sincs hõmérõzni, még lassan pisilni menni sem... 6 hetes km
Szia Miért kellene? Ez hülyeség. Nekem pl kb a 12. héttõl kellett.... 25 hetes kismama
Bár nem tõlem kérdezted, de elvileg már szívhang is lesz. A terhességet a mensitõl számolják. Boldog babavárást! 34 hetes kismama.
A nagykönyv szerint igaz az, hogy két hét van az utolsó mensi és a peteérés között, mégpedig ez is csak egy 28 napos ciklus esetében van így. Ha hosszabb a ciklusa, akkor simán lehet 3 hét vagy akár hosszabb idõszak is a kettõ között. A sógornõmnek például 45-48 napos ciklusai voltak amióta az eszét tudja és 30-35. napon volt általában peteérése, de volt és ez volt a lényeg. Az õ esetében több, mint négy hét volt a peteérés és az utolsó mensi között, annyi történt, hogy elõször a kiskönyvébe az utolsó mensi alapján írták be a várható születési idõpontot, majd a 12. hét körül uh alapján módosították a reális értékre, mert a magzat a gyakorlatban annyival fiatalabb volt. A kérdezõnek: ez tényleg ne idegesítsen, nem mindenkinél jelentkezik a gyakori pisilési kényszer ilyen korai terhességnél. Nekem a tizedik hét után volt. Ha nem is lesz más tüneted, akkor adj hálát az égnek, hogy megúszod, nem az a lényeg, hogy szenvedõsen menjen az elsõ trimeszter, hanem az, hogy a baba fejlõdjön. Én például egyszer sem voltam rosszul, nem hánytam, nem émelyegtem, nem fájt a fejem, csak fáradtabb voltam és nyûgösebb.
Nem kell sokat pisilni egyáltalán. Én 26 hetes vagyok, de egyáltalán nem kell sûrûn pisilnem járnom, éjszaka sem keltem fel eddig 1X sem, és jól vagyunk mind a ketten. Nincs olyan, hogy kötelezõ terhességi tünet. Van akinél mindegyik megjelenik, másnál csak némelyik, a szerencsésebbeknél meg egyik sem. A lényeg az, hogy napi 1, 5- 2 l folyadékot igyál.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Akkor megnyugodtam. :-) Szerinted holnap már látnak valamit az ultrahangon?
Ezt hogyan számoltad?A kettõ között max 2 hét különbség lehet.Akkor legalább 5 hetes vagy /orvosilag 7/, ilyenkor még nem kell gyakran pisilni.Én csak azért jártam állandóan, mert mindig attól paráztam, hogy +jött.
A kérdező hozzászólása: Szeptember 1-én volt az utolsó mensim és szeptember 21-én volt a pém. Ezért nem 2, hanem 3hét.
A pisiléssel ne törõdj. Viszont nálunk is úgy van hogy 4 héttel az utsó mensi után volt peteérésem, így 2 héttel kevesebbet számolnak mindenhol. Ettõl ne ijedj meg, mert minden a tényleges p.é-hez képest fog számitolódni... tehát mintha 5. hétben (3+2) lennél most.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszokat!!!!!! Megnyugodtam... :-) Boldog babavárást nektek és problémamentes terhességet kívánok.
Ha nem görcsölsz, nem vérzel, akkor rendben van.
Sehonnan nem tudtam, csak reménykedtem. Te is csak azt tudsz, nem szabad rosszra gondolni. Most én onnan tudom hogy minden rendben, hogy rosszul vagyok folyamatosan. Viszont tavaly nem voltam rosszul, 10 hetesen kiderült hogy 2 hete már nem él a magzat, és nem véreztem.
Én egyszerûen tudtam. Nincs vérzés, nincs görcs, akkor mi baj lenne? Normális esetben nincs baj. Miért lenne? Más nem is jutott eszembe. Tudod, a gondolatnak teremtõ ereje van!
sehonnan nem tudtam, 6 hetesen se embrió se szívhang. 8 hetesen elmentem másik orvoshoz aki uh készülék nélkül közölte hogy a baba nem nõtt és valószínûleg nem élõ terhesség...másnapra kértem idõpontot egy 3. helyre uhra...életem legrosszabb éjszakája volt, de a férjem nyugtatott, hogy nem szabad rosszra gondolni, minden rendben lesz, vakon hitte hogy semmi baja a babának annak ellenére amit az orvos mondott. Erõt vettem magamon én is, elmormoltam pár száz imát érte és másnap az uh-n kiderült hogy igen is hogy nõtt, van embrió, szívhang stb. (az elõzõ orvost nem minõsíteném) most 27 hetes :) Tehát ha nem is tudod biztosan, érezd, hidd, és minden rendben van/lesZ:)
Én nem Magyarországon élek. Itt olyan a rendszer, hogy a 12. hétig nem is tartanak terhesnek. Elmentem a pozi teszt után, nem egész 6 hetesen, akkor látta a doktornõ, hogy valami elkezdõdõtt és ennyi. A következõ uh-ra csak a 12. hétre kaptam idõpontot. Addig semmi. Több mint 6 hétig nem is lát orvos. Ha véreznék, görcsölnék, akkor persze rögtön mennék az orvoshoz, de ha nincs ilyen, akkor csak türelmesen vár az ember. Én abban bízom, hogy mivel néha émelygek, néha feszül a hasam és a mellem nyomsára érzékeny ez azt jelentheti, hogy talán minden rendben és annak ellenére, hogy tavaly már volt egy vetélésem, mégse vagyok hajlandó idegeskedni. Egyszerûen eldöntöttem, hogy nem izgulok és mondogatom, hogy most úgyis minden rendben lesz. Ennyit tehetünk, hogy reménytkedünk, hogy minden rendben. Sajnos kétnaponta mégse mehetünk be az orvoshoz, hogy ugyan nézzük már meg a babát.
A kérdező hozzászólása: utolsó:mellem nekem is ilyen.nyomom fáj, de van, hogy magától feszül de annyira , hogy néha sírni tudnék.tipikus rosszullétem nincs csak néha nekem délután rám jön ilyen émelygés szerû. azt érzem, hogy vmi nem stimmel a gyomrommal.na akkor egy ideig se inni se enni nem tudok, aztán elmúlik és jön a gyomorégés aztn éhes leszek:) ...én néha enyhe görcsölgetést is érzek, azt mondják az is normális.
Ezek a tünetek már pont elegek ahhoz, hogy az ember nyugodtan azt hihesse, hogy minden rendben. :-)

7 hetes vagyok, 2 hete Gravidát szedek, 1 hete hízok! 3 kg-nál járok! Mit szedjek?

Az orvos Elevitet javasol, de szerinte attól is hízni fogok. A babának meg kell a vitamin.

Legjobb válasz: Duci lány vagyok, a Gravidától nem híztam, a terhesség negyedik hónapjáig semennyit sem híztam. A szülés után két héttel mindent lefogytam csak úgy magától!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Valahogy sokkal nagyobb az étvágyam, mint eddig. És fõleg az édességet kívánom, de megáljt parancsolok magamnak. Igaz, a lekvároskenyér lement, mert nagyon kívántam. Sok tejet iszom, ami furcsa, mert korábban csak a kávéhoz ittam egy kicsit. Ezt biztos a baba produkálja. Holnap megyek nõdokihoz. A vitamint mindenesetre szedem tovább.
Duci lány vagyok, a Gravidától nem híztam, a terhesség negyedik hónapjáig semennyit sem híztam. A szülés után két héttel mindent lefogytam csak úgy magától!
Nem a vitamintól, hanem a megnövekedett étvágyadtól és a lecsökkent mozgás miatt hízol, a terhesvitamin önmagában nem hizlal. Egyél kevesebb kenyeret (akár magvas akár nem) és több zöldséget, vagy fogadd el hogy "hízós" kismama vagy, majd lefogyod, fõleg ha sportos élethez vagy szokva:) Én több mint 20 kilót híztam, és a gyerek 1 éves korára minden súlyfeleslegem eltûnt, pedis sose mozogtam semmit és zabálom az édességet. Alkati kérdés!
Én Elevitet szedek, pár kiló már nekem is feljött, de emiatt ne aggódj! Most fontosabb, h a babád minden fontos vitaminhoz hozzájusson! A súlygyarapodás meg fog állni majd, nálam is a 7. hétre +3 kiló feljött, de azóta stagnál. (12 hetes kismami)Szedjél csak vitamint! Az fontos!
Nem a Gravidától hízol:) Az elsõ babámnál nem szedtem semmit mégis 18 kg feljött. A másodiknál alig hízom pedig szedem én is!
Én a LifePak-et javasolnám, a Nuskin wellnesscég termékét! Ez egy komplex vitamin, nem külön külön kell bejuttatni a szervezetbe az egyes vitaminokat, hanem csapatban! És ettõl nem hízik az ember, (sõt, nem terhesen fogy) hiszem helyre is állítja a megfelelõ belsõ mûködést, és a megfelelõ méregtelenítést! Ha van ismerõsöd Nuskin-nél, vagy hallottál már valakitõl ilyesmit, akkor kérdezz tõle, ha nincs, akkor jelezd kérlek! (amennyiben érdekel)
A kérdező hozzászólása: Mikor poz. lett a teszt, akkor rögtön vettem Folsavat. 2 nap múlva mentem nõdokihoz, és õ erõltette, hogy kell az a vitamin. Hiába mondtam, hogy eszek sok gyümölcsöt, meg rendesen étkezem. Az a helyzet, hogy 31 évesen ez az elsõ baba. 10 évig próbálkoztam, 1, 5 éve feladtam, és most jött össze a baba. Ennek nagyon örülök, de pont ezért int óvatosságra az orvos.
Ha úgy gondolod, hogy a vitamin áll a súlynövekedés mögött, akkor szedjél önmagában csak folsavat, recept nélkül kapható a patikában.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Az étrendre odafigyelek, sok gyümölcsöt eszek, mert van bõven a kertben. Ráadásul az nem vegyszerezett. :)
Szia! Én sem vagyok sovány alkat én az Elevitet szedtem, most hagytam abba egy kis idõre, de én a közepéig szinte nem is híztam, a harmadik trimeszterben idultam meg, amikor épp ideje volt már. Nekem nagyon bevált. Azért vigyázz mert a végén nagyon keményen jönnek a kilók és még most járj utánna mi lehet a hízás mögött. A mozgással óvatosan, ez most nem errõl szól, inkább az étrendet változtasd. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Nem mondom, hogy sokat sportoltam, de naponta felbicajoztam anyuékhoz (kb. 2 km, félig emelkedõn kell feltekerni), és hetente 2x hastánc DVD-rõl, 1x fitt labda gyakorlatok. Ezzel együtt fogytam kb. fél év alatt 15 kg. Mert már nagyon kövér voltam. Örültem, hogy csinosodom. Most meg kiderült, hogy babát várok, és az orvos kicsit óvatosságra intett, a biciklitõl meg eltiltott. Nekem nagyon hiányzik a mozgás, nagy kertünk van, ott szoktam sétálni, meg viszem a kutyát is, hogy mozogjak egy kicsit. Az étvágyam tényleg megnõtt, de nem tudom, hogy a vitamintól-e, vagy a babától. Amúgy nem eszem sokkal többet, mint elõtte.
Ja, és még annyit: isten ments, h diétába kezdj!!!! Nehogy fogyókúrázz, mert azzal a picinek ártasz! Az elsõ 12 hét SORSDÖNTÕ! Az egészséges fejlõdéséhez sok vitaminra van szükség és változatos étrendre. Ne parázz a kilók miatt, most a baba legyen az elsõdleges és legfontosabb!

Terhesség alatti hányingerre mit használtok? Magne b6-on kívül, (amit már egyébként 3 hete szedek). Eddig nem volt hányingerem, de most napok óta van.7 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem a dokim mondta, hogy ha nagyon rossz, vegyek be b6-ot és amíg hat addig egyek, ezt párszor meg lehet ismételni. Nekem meg nincs étvágyam, pedig éhes vagyok, de egyszerûen nem tudom mit egyek...

Nekem a dokim mondta, hogy ha nagyon rossz, vegyek be b6-ot és amíg hat addig egyek, ezt párszor meg lehet ismételni. Nekem meg nincs étvágyam, pedig éhes vagyok, de egyszerûen nem tudom mit egyek...
Próbáld ki a medve sajtot éhgyomorra, nekem nagyon jó volt.Segített még a gyömbérgyökérbõl fõzött tea és a citromos víz vagy a citromfagyi.Kitartás, reméljük gyorsan elmúlik.Nekem most megint van reggelente, de már nem olyan erõsen.14+3 hetes km.
Szõlöcukrot szopogattam
Sima b6 vitamin sajt túró rudi müzli szelet kevés jégkrém, fagyi egy pár korty szénsavas (ásv.víz, kóla, fanta) Nekem ezek váltak be, mindig más persze:)

7 hetes vagyok és 3. napja fáj a fejem, elég rosszul érzem magam. Ez baj?

Eddig csak néha émelygés és hányinger volt, most viszont már harmadik napja húz a fejem, gyomrom nagyon rossz, emésztésem is lelassult. Sokszor csak úgy remegek, néha fázom, néha meggyulladok, olyan melegem van. A legrosszabb a fejfájás, eddig nem voltam fejfájós.

Legjobb válasz: Tényleg ne félj, ez a terhesség velejárója. Én is 7hetes vagyok, hétvégén kapkodtam a homeopátiás fejfájás csillapÍtót, úgy fájt a fejem. A fájdalmat nem vette ugyan el teljesen, de tompította. Kitartás és boldog babavárást!

Tényleg ne félj, ez a terhesség velejárója. Én is 7hetes vagyok, hétvégén kapkodtam a homeopátiás fejfájás csillapÍtót, úgy fájt a fejem. A fájdalmat nem vette ugyan el teljesen, de tompította. Kitartás és boldog babavárást!
Nekem a 9. hét körül kezdett fájni a fejem, kb. 2 hétig fájt. Csak vietnámi balzsamot kentem a fejemre úgy tudtam csillapítani. Majd az egyik napról a másikra elmúlt. Úgy mint a többi tünet. A terhesség velejárója lehet. Légy türelemmel, majd elmúlik. Viszont, ha izgulsz, nem ártasz vele, ha megkérdezed a dokidat, hogy mit tudnál tenni ellene, ha õ nem tartja természetesnek, úgy is tovább fog vizsgálódni.
A hõingadozás is lehet egy tünete a terhességnek. A védõnõm mondta annak idején, hogy olyan mint a klimax. De csak akkor normálisak a tünetek, ha nincs mellette lázad, mert azt nagyon fontos csillapítani. Minden jót! 32 hetes kismama.
Ne aggódj, ez mind együttjár a terhességeddel. Vannak akiknek a hányingeres idõszak is a 7-8 hét környékén kezdõdik. Én is így voltam vele. Kitartás! Ha szerecséd van pár hét alatt átvészeled a terhesség ezen szakaszát és utána már csak jobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Lázam nincs, ezek szerint "csak" terhes vagyok :) ) Megnyugodtam, viselem a tüneteket, erre vártam eddig, a babáért mindent!! Boldog babavárást mindenkinek!

7 hetesek vagyunk, éjszaka 3 óránként felébred szopizni, de nappal bealszik 4 órát is, ébresszem fel 4 óra után, vagy hadjam, hogy magától felébredjen?

Legjobb válasz: Szia! Amikor megéhezik úgyis felébred. Kellemes babázást! Üdv. 5 hónapos picilány anyuja

Szia! Amikor megéhezik úgyis felébred. Kellemes babázást! Üdv. 5 hónapos picilány anyuja
Szia! Dehogy ébreszd! Nem fog önként az éhhalálba menni. Ha éhes lesz felkel. Élvezd hogy alszik és nyugi van. Fogsz te még ugrálni épp eleget mire felnõ. Szerintem egy ilyen kicsi babának is az a legjobb ha igényei szerint eszik. Képzeld ha neked írná elõ valaki hogy most nem alszol hanem enni fogsz ha akarsz ha nem! Tudják õk mi a jó nekik és kialakul a saját ritmusuk. Nekem 3 gyerekem van és a két kicsi ikrek. 16 hónaposak. Én így csináltam és tuti volt! Sok sikert és jó egészséget!
Szia! Ameddig nem éri el a súlya a 4.5-5kg, addig 5 óránál tovább ne hagyd aludni. Mivel õk még nagyon keveset esznek könnyen leeshet a vércukorszintjük.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!