Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes vagyok elevitet (5 db)

7 hetesek vagyunk, csak Elevitet szedek, viszont rosszul vagyok még a tej illatától is, pedig a kalcium miatt fontos lenne, hogy igyak napi 1-2 pohárral. Nagyon gáz, ha nem tudom meginni?

Legjobb válasz: Nem gáz, a SZEZÁMMAGBAN is rengeteg kalcium van!!!! Csak ezt nem sokan tudják, pedig sokkal jobban hasznosul, mint a tejtermékekben található kalcium.

Nem gáz, a SZEZÁMMAGBAN is rengeteg kalcium van!!!! Csak ezt nem sokan tudják, pedig sokkal jobban hasznosul, mint a tejtermékekben található kalcium.
ami nem esik jól, azt ne erõltesd. A kalciumot pótold más tejtermékkel, de ha szeded az Elevitet és mellette egészséges dolgokat eszel, nem lesz semmi gáz. A tej amúgyis egy olyan dolog, amit nem mindenki szervezete tudja megemészteni, alapból nem kell erõltetni. Amig babák vagyunk sok bennünk a laktáz nevû enzim. Ez emészti meg a tejet, Ahogy idõsödünk, egyre kevesebb termelõdik bennünk. Aki pedig laktóz-érzékeny, annak sosem volt, ezért nem fogyaszthat laktóz tartalmú dolgokat. Egyszerûen a szervezete nem tud vele mit kezdeni. Azért valószínû nálad nem errõl van szó: egyszerûen a terheség ilyen. Van amitõl megundorodunk, van, hogy olyat kívánunk, amit sose. Jó egészséget Nektek!
calciumos pezsgõtablettát ajánlom. A bolti tejek úgy vannak elõállítva, hogy a benne eredetileg megtalálható ásványok és vitminok a töredékére csökkennek, fõleg hasznosulni sem tud a szervezetben, mert zsírral tud beépülni ami a 3, 5%-os tej esetén is igen kevés. Tehát pusztán tejet inni calcium pótlás miatt felesleges. Ha nem is szereted, akkor fõleg nem szükséges. Gondolj bele, hogy a tehénke aki minõségi tejjel eteti a borjakat sosem iszik tejet, mert õ a fûbõl és egyéb ennivalójából pótolja a szükségleteit. Szóval jó a tej, de annyira nem mint gondolnánk. nagyrész vizet tartalmaz amivel higítják, kivonnak, meg hozzáadnak dolgokat, dusítják és pasztörizálják...mi lehet benne?? elég kalcium biztos nem. Egy üveg magas kalcium tartalmú ásványvízzel jobban jársz.
En tejerzekeny vagyok, semmilyen tejtermeket nem eszek, iszok.Az elevitben sok kalcium van, de en a terhessegem elott is muszlj volt szedjek kalcium tablettat mert ha nem akadnak ki a csontjaim, innen is erzem hogy hianyom van.Most en is elevitet szedek es kozben pezsgotablettazom(kalcium), bar en soya tejet iszok reggelente(ez esik jol, kekszel, peksutivel)sok benne a kalcium es semmi laktoz nincs.Amiben meg kalcium van(internetrol olvastam):kaposzta, zoldborso es sok minden masban..
A terhesség elején én is nagyon rosszul voltam. Szinte csak a vizet tudtam meginni. Amikor abbahagytam az elevit szedését, sokkal jobban lettem. Szerencsére babócám egészséges. 38 hetes kismami

7. hetes kismama vagyok. Nagyon hullik a hajam 3 hete. Nálatok is így van ez? Elvonhatja a baba a vitaminokat azért van? Pedig szedek Elevitet, Magne B6-ot, folsavat.

Legjobb válasz: Szedjél Elevitet, vagy Gravidát és menj 2 havonta fodrászhoz. Ha rendbe teszi a hajadat a fodrász nem fog hullani. 2 gyermekes anyuka

Szedjél Elevitet, vagy Gravidát és menj 2 havonta fodrászhoz. Ha rendbe teszi a hajadat a fodrász nem fog hullani. 2 gyermekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Szia!Nekem is nagyon hullik és pont tegnap beszéltem a fodrászommal aki megerõsítette hogy a baba miatt van:) Azt mondta hogy nyugodjak meg a 2. trimeszterben már nem fog annyira! 6hetes kismami
Nekem is nagyon hullott a hajam az elsõ trimeszterben ugyanakkor egyre több lett gondolom a vitaminok miatt így -úgymond- volt mibõl. Már nem hullik csak egyre inkább dúsabb de gondolom(ahogy más kismamáktól hallottam) a szülés után nagyon sok fog kihullani:(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, azért remélem nem kopaszodunk bele a babázásba :D
A kérdező hozzászólása: Szedek Elevitet, (fent írtam, hogy még miket), és pont most kellett mennem vágatni a hajamból, mert azt vettem észre, hogy nagyon kiszáradt, és eltöredezett. Gondolom ezt is a babavárás miatt lehet.
Nekem is nagyon hullott az elsõ idõben, de megállt, már nem hullik jó ideje.Bízok benne, nálatok is így lesz. 35h
az enyém is hullik, pedig már 17+6 hetes vagyok.a védõnõ azt mondta, hogy hormonális a dolog.a fodrászom pedig azt, hogy nem látszik, hogy kopaszodnék.

7 hetes terhes vagyok elevitet szedek már a terhesség elejétől és sokszor alig birok enni mindentől rosszul vagyok melyik okozza az elevit vagy a terhesség?

Legjobb válasz: Is-is! Saok embernél hallottam, hogy a terhességi vitamin okozhatja ezt. Viszont pont abban a terhességi korban vagy amikor VUK folyamatosan jelen van :). Ez a megnövekedett progeszteronszint miatt van. Ajánlom a gyömbért bármilyen formában (te, keksz, üdítõ), az használ hányinger ellen. Egyébként a szervezet ilyenkor "direkt" viselkedik így, hogy az anya ne tudjon összevissza minden hülységet enni ami esetleg árthat a babának! Egyél kekszet, igyál hideg üdítõket, fagyit! Próbáld ki mi nyugtatja meg a gyomrodat! Egyébkét meg kitartás!!! :) Boldog babavárást!

Is-is! Saok embernél hallottam, hogy a terhességi vitamin okozhatja ezt. Viszont pont abban a terhességi korban vagy amikor VUK folyamatosan jelen van :) . Ez a megnövekedett progeszteronszint miatt van. Ajánlom a gyömbért bármilyen formában (te, keksz, üdítõ), az használ hányinger ellen. Egyébként a szervezet ilyenkor "direkt" viselkedik így, hogy az anya ne tudjon összevissza minden hülységet enni ami esetleg árthat a babának! Egyél kekszet, igyál hideg üdítõket, fagyit! Próbáld ki mi nyugtatja meg a gyomrodat! Egyébkét meg kitartás!!! :) Boldog babavárást!
A te az a teát akarja jelenteni :)
Sokaktól hollom én is, hogy rosszl vannak a terhes vitaminoktól.Én egyszer sem szedtem, és nagyon jól megvagyok nélküle.A babám pedig szépen fejlõdik.Teljeskörû táplálkozás mellett nem kell vitaminhiánytól tartanod, esetleg a vaskészletek merülhetnek ki, ha hajlamos vagy rá. De a terhesség is okozhatja a rosszulléteidet...nehéz lenne így megmondani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat nagyon kedves vagy!
Én is rosszul voltam az Elevittõl, de most a Gravidát szedem, az jó! Igaz, rosszul vagyok, de nem attól, hanem az édeske a pocakomban, õ kínoz.... Én csak minden másnap szedem, próbáld ki, nekem bevált!!
Én az elsõ héten szedtem az Elevitet, de annyira pocsékul voltam, hogy fel sem bírtam kelni, durva hányingerem volt, a székletem pedig borzalmas, aztán abbahagytam. Most a hipp natal-t iszom, eddig jó, bár ez sem olcsó sajnos, folsavat szedj mindenképp és esetleg a hányingerre B6 vitamint, de lehet, hogy ha abbahagyod az Elevitet, javul a dolog magától is!!! Kitartást - 11 heteske


7 hetes terhes vagyok, szedek elevitet és külön folsavat. Ez így elég? Vagy kellene még mást is szednem?

Legjobb válasz: annak sajnos alacsony a magnéziumtartalma. http://www.elevit.hu/site/new_mum.php?page=3 én volt, hogy napi 400-500mg magnéziumot szedtem, igaz a 2.trimeszterben, de a 100mg-ot akkor is kevésnek találom. ugyanígy a c vitamint is, de azt gyümölccsel-zöldséggel tudod pótolni. találtam egy jó kis összehasonlítást: http://www.pocaklako.hu/felkeszules-a-terhessegre/magzatvedo.. boldog babavárást!

annak sajnos alacsony a magnéziumtartalma. http://www.elevit.hu/site/new_mum.php?page=3 én volt, hogy napi 400-500mg magnéziumot szedtem, igaz a 2.trimeszterben, de a 100mg-ot akkor is kevésnek találom. ugyanígy a c vitamint is, de azt gyümölccsel-zöldséggel tudod pótolni. találtam egy jó kis összehasonlítást: http://www.pocaklako.hu/felkeszules-a-terhessegre/magzatvedo.. boldog babavárást!
Még valami a folsavval kapcsolatban: A Femibiont hirdetik még azzal, hogy egyes nõk szervezete a folsavat nem megfelelõen alakítja át, ezért hasznosabb metafolin tartalmú készítményt szedni (ilyen a Femibion). Fogalmam sincs ebbõl mennyi igaz, én azért szedtem Femibiont mert a rosszullevõs idõszakomban azt tudtam csak lenyelni. :D:D De szerintem (és nõgyógyászom szerint) szinte bármelyik "ismert" vitamint szeded az elég, ha mellette rendesen táplálkozol.
Elevit mellett elvileg felesleges a folsav, hisz a magzatvédõ vitaminoknak pont az az egyik lényege, hogy van bennük folsav, így az elevitben is. Mondjuk a folsav vízben oldódó vitamin, így viszonylag nehéz túladagolni, de azért feleslegesen sokat ne szedj belõle. (Egyébként a Gravida tudtommal egészen pontosan ugyanannyi folsavat tartalmaz, mint az Elevit, szóval arra emiatt ne válts...) Ezeken kívül egyelõre nem nagyon kell mást szedni, magnézium és kalcium inkább a késõbbiekben fontos, ha beindul a csontképzõdés és a Te szervezetednek is nagyobb szüksége lesz rá, a lényeg, hogy étkezz egészségesen (amennyire a rosszullétek mellett megy, nekem nehezen ment :) )
Elevit mellé szerintem nem kell folsav. Van benne elég. Túl sokat sem jó belõle szedni! A sima folsav tablettának (lila-sárga-fehér) pedig túl nagy a folsav tartalma terhesség esetén.
Válts át gravidára abban minden benne van. Az orvosom mondta hogy elég is az nem kell mellé semmi.
Az en orvosom szerint ha kiegyensulyozottan taplalkozom akkor felesleges a vitaminkeszitmeny, de ahogy nekem tetszik. Szerinte meg a folsav is felesleges, ha eszek heti 2x olyan etelt, ami jellemzoen tartalmazza pl brokkoli. En ugy dontottem, folsavat szedek, mert az bizonyitott, hogy gaz, ha nincs es tenyleg tolom az egeszseges kajakat, bar ez eddig is igy volt. Vegulis lorugas c-vitamint szedek meg, az orvos javaslatara, mert az verzescsillapito (sokat vezek). Es ha erzek valami gorcsfelet akkor MagneB6. Ha nem tudnek rendesen enni (emelyges, hanyas, undor), akkor szednek komplex keszitmenyt.
Nem az Elevit miatt. Mindenki pocakja más és más.
Nem, semmi köze hozzá. Így igaz, mindenki hasa más és más, mint ahogy mindenkinek más-más tünetegyüttesei vannak, sõt ez egyénen belül is változik terhességenként. Függ az alkatodtól, hogy milyen magas vagy, mennyi túlsúlyod van, illetve van-e mindennap széklet. Ilyenkor lelassul a bélmûködés, hogy több tápanyag szívódjon fel, ha csak naponta 3szor eszel is több kaja van benned mint korábban. Függ attól is, hogy mit örököltél (milyen típus vagy).Ez olyan mint a cici növekedés, van akinek épp csak megduzzad, van aki pedig már a 12. hétre 3 méretet nõtt, és mindekettõ normális. Ha az uh-n a baba mérete rendben, akkor nincs miért aggódnod.
Honnan tudod, hogy másnak milyen hét hónaposan a hasa? Annyira változó! Kinek így nõ, kinek úgy! Van aki héthónapsan "bálna" :) , van akinek kisebb a pocakja, nem jó általánosítani. Alkati kérdés is! Ha az ultrahangon mindent rendben találtak akkor nincs okod aggódni :) Amúgy vannak akik azt mondták az Elevittõl többet híztak, mint a Béres Gravidától, nem tudom, hogy ennek lehet-e esetleg köze hozzá. Én Gravidát szedek, azt ajánlotta az orvosom :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!