Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes vagyok és este egy (5 db)

7 hetes terhes vagyok és este egy erősebb görcsöm volt, utána semmi. Lehet a babának valami baja?

Legjobb válasz: Szia! Én most vagyok 9 hetes. 7 hetes koromig naponta igen erõs görcseim voltak, amelyek hirtelen megszûntek. Nem hiszem, hogy bármi baj lenne! Egy fontos, hogy pihenj sokat! Nekem azt mondták orvosok, hogy a pihenés, fekvés csilapítja a fájdalmakat! Ja, és szedj magneB6-ot! Izomlazító, nekem bejött! Boldog babavárást!

Szia! Én most vagyok 9 hetes. 7 hetes koromig naponta igen erõs görcseim voltak, amelyek hirtelen megszûntek. Nem hiszem, hogy bármi baj lenne! Egy fontos, hogy pihenj sokat! Nekem azt mondták orvosok, hogy a pihenés, fekvés csilapítja a fájdalmakat! Ja, és szedj magneB6-ot! Izomlazító, nekem bejött! Boldog babavárást!
Én is a magnéziumot tudnám mondani, de beszéld meg a dokiddal, mennyit lenne érdemes, és a görcs is ha erõsebb volt mint mensikor, inkább nézesd meg magad, megnyugodnál.De ne aggódj biztos nincs semmi baj, egy jó pár hétig lehetnek görcsök.
Szia! Szerintem keresd fel a dokidat, az elsõ 12 hétben bármi lehet. Nem akarlak ijesztgetni de van amikor a görcsölés rosszat jelent.

SOS Nem tudom, hány hetes vagyok! Egyik orvos szerint 10mm petezsákkal 5 hetes terhesnek vél és szerinte 3 hete estem teherbe.1 HÉT MÚLVA, másik orvos szerint 11.6 mm-es CRL, jó szívműködés. Õ szerinte 7 hetes terhes vagyok. Hány hetes vagyok?

Hol van olyan hely ahol +/- 2 nap eltéréssel megtudják mondani a megzati időt? Gyógyszer szedés miatt érdekel.

Legjobb válasz: Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.

Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Igen egy hét eltérés van.Az utolsó mensim jan 13-án volt. a 7 hetes terhességet pedig március 1-jén állapították meg.
Valószínûleg 7 hetes lehetsz.A menstruációd alapján mindenféleképpen, meg a 2. orvos is úgy mérte.Ilyenkor az , hogy mikor estél teherbe még rejtély, hacsak te nem vagy benne biztos napra pontosan.Ilyen milimétereknél nem tudják meghatározni, hogy a magzat 4 vagy 5 hetes, mert nem tudják mikor volt peteérésed. A 10-12 héten már több az adat amibõl számolni tudnak. Értem ez alatt a combcsont hosszát, ülõmagasságot, fej körfogatot, nyaki redõt is ekkor vizsgálják. De én a 7 hetest venném alapul.
Egyik orvos sem fogja tudni megmondani neked +-2 nap mikor eshettél teherbe! Minden gép másképp mér, és 1 orvos is egy vizsgálat alatt, 2x ha leméri a babát, 1 -1 milivel többet vág kevesebbet mér, már nem ugyan az a terhességi idõ jön ki! Csak az apasági vizsgálat tudja megmondani ki a gyerek apja!!!
Akkor a menzeszt vedd alapul, ott jobban összevágnak az adatok. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Poénosak itt néhányan. Nem mindegy nekem nagyon a nap, mert tudom melyik nap szedtem antibiotikumot, napra pontosan.És ha még ez nem lenne elég magyarázat, mellette 6 éve szedek vérnyomás csökkentõt és szívritmusszabályzót.sõt még sajnos kb 4-5 frontint is sikerült begyûjtenem ezekben a napokban.Tudom, hogy melyik nap hagytam abba a rendszeresen gyógyszereim szedését.Szóval nem az apa kiléte a kérdés!!!!
Az elsõ 3 hétben bármilyen gyógyszert szedhetsz, nem hat ki a babára, mert még nem belõled táplálkozik!
A 11, 6 mm-es CRL valóban 7 hetesnek felel meg, így én a helyedben ezt venném figyelembe, nem a korábbit.

6-7 hetes terhes vagyok, ma sajnos elestem egy kicsit. Megpróbáltam tompítani az esést és térdre estem. Ettől lehet valami baja a babának?

Legjobb válasz: Szia! Én négy hetesen estem el ráadásul pont a hasamra! Szerencsére nem lett semmi ba :) Ne izgulj ha baj lenne már akkor lett volna mikor elestél..! Szóval ne félj minden rendben van:) Sok sikert a babádhoz:) Egy 12 hetes kismama:)

Szia! Én négy hetesen estem el ráadásul pont a hasamra! Szerencsére nem lett semmi ba :) Ne izgulj ha baj lenne már akkor lett volna mikor elestél..! Szóval ne félj minden rendben van:) Sok sikert a babádhoz:) Egy 12 hetes kismama:)
SZERINTEM IS BIZTOS VÉREZTÉL VOLNA VAGY VALAMI JELE LETT VOLNA HA BAJ VAN
Nem valószínû! A babát jól védi a magzatburok. Fõleg amíg ilyen pici!
A kisbaba nagyszerû védelmet kap Tõled az anyaméh ölelésében, az esést számára tompította a magzatvíz. Tehát ne aggódj, ettõl biztosan nem lehetett semmi baja (maximum a térdednek). Azért vigyázz magatokra

Tegnap este meló után hirtelen vmi rózsaszínes folyt és később ici-pici (egy) pötty piros vér is.7.5 hetes vagyok, azóta nem volt semmi. Mit csináljak?

Már egy ideje van folyásom, de ilyen halvány rózsaszín csak ritkán. Ja, és éjjel alig tudtam elaludni, mert hol éles nyilallást éreztem, hol pedig görcsölgetést. Jelenleg jobban vagyok, de tegnap nagyon megijedtem. Nagyon félek egy esetleges vetélést?l. Másnak is volt már ilyen?

Legjobb válasz: Ezekkel a dolgokkal legjobb,ha felkeresed az orvosodat.Lehet,h semmi,de az is lehet,h komoly a baj.Én azt tenném,Minden jót neked!Boldog babvárást!!!!!

Ezekkel a dolgokkal legjobb, ha felkeresed az orvosodat.Lehet, h semmi, de az is lehet, h komoly a baj.Én azt tenném, Minden jót neked!Boldog babvárást!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :(
Én is így jártam és a doki azt mondta, a rózsaszínezés is azt jelenti, h valamilyen pici vérzés volt.Nálam azért volt, mert kicsit levált a petezsák a helyérõl. Ezután kaptam duphaston és utrogestan gyógyszereket és két hét itthon pihenés, fekvés következett, hogy megmaradjon a babó.Hála Istennek azóta minden rendben, de szerintem mindenképpen menj el a dokidhoz mert a görcsölgetés sajna nem túl jó jel. Aztán mindenképpen azt javasolnám, h maradj otthon pár hétig.Minden jót kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudok itthon maradni hetekig, mert iskolába járok, egyetemre és van egy csomó tanulnivaló, teszt, beadandó, stb. De annyi szerencsém van, hogy a héten szünet van, így tudok feküdni és úgy tanulni, de holnap tutira elmegyek orvoshoz, remélem lesz idõpont, ha nem, akkor bemegyek a kórházi ügyeletre.
Szia Mindenképpen menj holnap orvoshoz, ha nincs más akkor az ügyeletre. Az egyetem miatt meg ne aggódj, ha szólsz a tanároknak, hogy mi van, akkor megértik és nem szívóznak. Vagyis velem (Szeged)nagyon rendesek voltak, amikor kiderült, hogy babát várok és nem is szívóztak a hiányzások vagy a határidõ miatt. Ha azt mondja a doki, hogy pihenned kell akkor pihenj, most a baba és a te egészséged a legfontosabb és nem suli, szerintem.
Ha görcsölsz is, az nem jó. :( maga a rózsaszínes folyás annyira nem lenne gáz, mert hormonváltozás miatt is lehet, de a görcs az nem jó jel.
Szió!Ird meg, h mit mondott a doki.(1válaszoló)
Drukolok h ne legyen semmi... de elmondod h mi volt a dokinál??

Fürdetés után (este 7) leteszem aludni az 5 hetes fiamat. Rosszul csinálom? Általában délelőtt nem is alszik, vagy csak minimálisat, délután a babakocsiban pedig pár órát. Hogyan érhetném el, hogy délelőtt is és délután is aludjon egy keveset?

Akkor talán kiszámíthatóbb lenne az evése is.Igény szerint szoptatok, vagyis délel?tt alig telik el 2-2,5 óra két evés között.Ez így nagyon fárasztó,mert sok leveg?t nyel és mire végzek az etetéssel,a büfiztetéssel és a pelenkázással, szinte lehet el?r?l kezdeni.Tudna valaki segíteni?

Legjobb válasz: Nem írtad hogy éjjel mennyit alszik.Mi is 7kor fürdünk,fél8kor kaja és8kor fekvés,reggel 6-7 körül ébred. Mi 11hetesek vagyunk. Ha egy kicsit tolok az idõn akkor már nyügis. Õ sem nagyon alszik napközben,csak ha sétálunk vagy kocsival megyünk valahová. Mindíg megvolt a peluscsere,evés,alvás betartása és az elsõ 4hétben ment is de azóta nemigazán(akkor még felkelt hajnalban 1x). Kaja után egy fél órát játszik a pihenõszékben és amikor nyügiskedik akkor lerakom és alszik 1órát(jobb esetben). Nálatok lehet hogy most van a fejlõdési ugrás és azért akar a korábbinál gyakrabban enni.

Nem írtad hogy éjjel mennyit alszik.Mi is 7kor fürdünk, fél8kor kaja és8kor fekvés, reggel 6-7 körül ébred. Mi 11hetesek vagyunk. Ha egy kicsit tolok az idõn akkor már nyügis. Õ sem nagyon alszik napközben, csak ha sétálunk vagy kocsival megyünk valahová. Mindíg megvolt a peluscsere, evés, alvás betartása és az elsõ 4hétben ment is de azóta nemigazán(akkor még felkelt hajnalban 1x). Kaja után egy fél órát játszik a pihenõszékben és amikor nyügiskedik akkor lerakom és alszik 1órát(jobb esetben). Nálatok lehet hogy most van a fejlõdési ugrás és azért akar a korábbinál gyakrabban enni.
Szia! A 18:17-es vagyok. A túletetést elkerülheted, ha a sirás okát a tippekkel vagy egyéb olvasott dologgal kitalálod, és azt szünteted meg. Hozzáteszem, a mi babánk nem hisztis, azaz csak a hecc kedvéért szerencsére nem sir. Ha véletlenül ilyet tesz, kicsit dédelgetem, majd lerakom az ágyába nyugis helyre, még sosem volt, hogy pár perc alatt ne múlt volna el (talán 2x ha hisztizett eddig). A cumi tényleg segit, ha nincs igazi gondja. Az igazira meg úgysem jó, és nem is szabad folyton a szájába adni, hadd mondja csak, amit szeretne :)
másodszorra már nem azért sír, mert éhes, hanem azért, mert álmos. nagyon könnyû összekeverni. kajálás, pelenkázás után alvás következik, amíg nem aludt legalább egy picit, én biztos nem etetném meg megint. egyébként az enyém most lesz 7 hetes, szépen átállt már a 4 óránkénti evésre, mert mindig tartottam a sorrendet. és megtanult már aludni is, mert õ is tudja már a sorrendet. remélem picit segítettem.
Már miért csinálnád rosszul? Én is 18:30-kor indulok fürdetni, eszik és 7 körül már alszik is. Nagyjából mostanra már meg fog állapodni egy napirenden a babád, ne izgulj. Esetleg próbálhatod a sétát napi kétszer, ha az beválik, vagy esetleg valami szobahintát beszerezni....
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Éjjel 3x eszik, úgy 3-4, 5 óránként. A délelõtti sétával az a gond, hogy van egy kis felsõ légúti nyavajánk, ami miatt a doktornõ határozottan megtiltotta, hogy szeles idõben kivigyem. Délelõttönként azonban sajnos szeles az idõ...Hogyan akadályozhatnám meg, hogy túlegye magát? Nagyon irígylem azt a családot, ahol az 5 hetes babának ilyen szépen beállt a napirendje!
A kérdező hozzászólása: Bocsi, nem írtam, mennyit alszik: este nyolctól kb. reggel 7-ig a háromszori evéssel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!!! Nagyon fogok figyelni azokra a dolgokra, amiket írtatok!Elhatároztam, hogy ma igenis betartjuk a 3 órát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!