Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes vagyok és este (11 db)

7 hetes terhes vagyok és este egy erősebb görcsöm volt, utána semmi. Lehet a babának valami baja?

Legjobb válasz: Szia! Én most vagyok 9 hetes. 7 hetes koromig naponta igen erõs görcseim voltak, amelyek hirtelen megszûntek. Nem hiszem, hogy bármi baj lenne! Egy fontos, hogy pihenj sokat! Nekem azt mondták orvosok, hogy a pihenés, fekvés csilapítja a fájdalmakat! Ja, és szedj magneB6-ot! Izomlazító, nekem bejött! Boldog babavárást!

Szia! Én most vagyok 9 hetes. 7 hetes koromig naponta igen erõs görcseim voltak, amelyek hirtelen megszûntek. Nem hiszem, hogy bármi baj lenne! Egy fontos, hogy pihenj sokat! Nekem azt mondták orvosok, hogy a pihenés, fekvés csilapítja a fájdalmakat! Ja, és szedj magneB6-ot! Izomlazító, nekem bejött! Boldog babavárást!
Én is a magnéziumot tudnám mondani, de beszéld meg a dokiddal, mennyit lenne érdemes, és a görcs is ha erõsebb volt mint mensikor, inkább nézesd meg magad, megnyugodnál.De ne aggódj biztos nincs semmi baj, egy jó pár hétig lehetnek görcsök.
Szia! Szerintem keresd fel a dokidat, az elsõ 12 hétben bármi lehet. Nem akarlak ijesztgetni de van amikor a görcsölés rosszat jelent.

Este mikor alszik el és hogyan altatjátok 7 hetes (vagy körüli) babátokat?

Legjobb válasz: Én kislányom 2 hónapos, már az eleje óta 8-kor fürdés evés, és alvás. Eleinte nehezebben ment többször felkellt éjjel, de mára már nem kell fel csak egyszer enni, este már lekapcsoljuk a villanyokat a szobában, onnantól hogy nekiáll enni sötét van, Hallkan beszélünk, tv-t lehallkítjuk. Nappal nincs sötét nem húzom be a függönyt ha elaludna, hangosan beszélgetünk,. Így hamar megszokta az éjszaka és nappal közti különbséget, Egyszer felkel 2-3 órakor enni, egyszer pedig 6 órakor, de utána még alszik 8-9-ig. Altatni nem nagyon szoktam, van amikor elalszik evés közbe, ha nem , akkor cumit a szájába adom, sétálgatok vele picit (kb 2-3 perc) Ha már nagyon laposakat pislog, Akkor leteszem az ágyába hason, És magátó elalszik.

Én kislányom 2 hónapos, már az eleje óta 8-kor fürdés evés, és alvás. Eleinte nehezebben ment többször felkellt éjjel, de mára már nem kell fel csak egyszer enni, este már lekapcsoljuk a villanyokat a szobában, onnantól hogy nekiáll enni sötét van, Hallkan beszélünk, tv-t lehallkítjuk. Nappal nincs sötét nem húzom be a függönyt ha elaludna, hangosan beszélgetünk, . Így hamar megszokta az éjszaka és nappal közti különbséget, Egyszer felkel 2-3 órakor enni, egyszer pedig 6 órakor, de utána még alszik 8-9-ig. Altatni nem nagyon szoktam, van amikor elalszik evés közbe, ha nem , akkor cumit a szájába adom, sétálgatok vele picit (kb 2-3 perc) Ha már nagyon laposakat pislog, Akkor leteszem az ágyába hason, És magátó elalszik.
8 hetes a kislányom. 8-kor fürdés és vacsi, ilyenkor általában evés után 15-20 perc és alszik. Sétálgatok vele. Éjjel 2-3-4 kor kel ez változó. Aztán utána 7 fele de akkor nem eszik játszunk és csak olyan 8 fél 9 kor éhezik meg. Te hogy csinálod?
2-es vagyok. A tv-t mi is lehalkítjuk csak az egyik villanyt kapcsoljuk fel.
A kérdező hozzászólása: Nálunk 7-7:30kor van fürdés, utánna evés, de nem alszik el 11-ig, vagy csak elbóbiskol 10 percekre. Miután elaludt majdnem éjfélkor, már csak 3-4 körül ébred enni, aztán tovább alszik reggel 8-ig. Éjjel csak pici éjjeli fény ég és halkaln megy a tv, de próbáltuk már kikapcsolni is és akkor fenn volt sokáig. A férjem meg a nagyobbik gyerek az ami miatt jó lenne, ha korábban elaludna. Nem tudom, hogyan változtathatnám meg. Délután 4 után már nem alszik, ugy hogy nem az van, hogy kialussza magát.
Mi este 9körül amikor jelzi h éhes akkor vacsi, aztán fürdés. Utána villanyoltás, teljesen sötétet csinálunk, és csendet. Odakuckozom a kisfiam mellé, és a telefonomról mesét olvasok neki. Ha vége, akár alszik akár nem kap egy puszit, simit és onnantól magától alszik el
Calciumot nyugodtan, de mejn bõrgyógyászhoz! Õ ad majd további krémeket gyógyszereket!

SOS Nem tudom, hány hetes vagyok! Egyik orvos szerint 10mm petezsákkal 5 hetes terhesnek vél és szerinte 3 hete estem teherbe.1 HÉT MÚLVA, másik orvos szerint 11.6 mm-es CRL, jó szívműködés. Õ szerinte 7 hetes terhes vagyok. Hány hetes vagyok?

Hol van olyan hely ahol +/- 2 nap eltéréssel megtudják mondani a megzati időt? Gyógyszer szedés miatt érdekel.

Legjobb válasz: Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.

Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Igen egy hét eltérés van.Az utolsó mensim jan 13-án volt. a 7 hetes terhességet pedig március 1-jén állapították meg.
Valószínûleg 7 hetes lehetsz.A menstruációd alapján mindenféleképpen, meg a 2. orvos is úgy mérte.Ilyenkor az , hogy mikor estél teherbe még rejtély, hacsak te nem vagy benne biztos napra pontosan.Ilyen milimétereknél nem tudják meghatározni, hogy a magzat 4 vagy 5 hetes, mert nem tudják mikor volt peteérésed. A 10-12 héten már több az adat amibõl számolni tudnak. Értem ez alatt a combcsont hosszát, ülõmagasságot, fej körfogatot, nyaki redõt is ekkor vizsgálják. De én a 7 hetest venném alapul.
Egyik orvos sem fogja tudni megmondani neked +-2 nap mikor eshettél teherbe! Minden gép másképp mér, és 1 orvos is egy vizsgálat alatt, 2x ha leméri a babát, 1 -1 milivel többet vág kevesebbet mér, már nem ugyan az a terhességi idõ jön ki! Csak az apasági vizsgálat tudja megmondani ki a gyerek apja!!!
Akkor a menzeszt vedd alapul, ott jobban összevágnak az adatok. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Poénosak itt néhányan. Nem mindegy nekem nagyon a nap, mert tudom melyik nap szedtem antibiotikumot, napra pontosan.És ha még ez nem lenne elég magyarázat, mellette 6 éve szedek vérnyomás csökkentõt és szívritmusszabályzót.sõt még sajnos kb 4-5 frontint is sikerült begyûjtenem ezekben a napokban.Tudom, hogy melyik nap hagytam abba a rendszeresen gyógyszereim szedését.Szóval nem az apa kiléte a kérdés!!!!
Az elsõ 3 hétben bármilyen gyógyszert szedhetsz, nem hat ki a babára, mert még nem belõled táplálkozik!
A 11, 6 mm-es CRL valóban 7 hetesnek felel meg, így én a helyedben ezt venném figyelembe, nem a korábbit.

6-7 hetes terhes vagyok, ma sajnos elestem egy kicsit. Megpróbáltam tompítani az esést és térdre estem. Ettől lehet valami baja a babának?

Legjobb válasz: Szia! Én négy hetesen estem el ráadásul pont a hasamra! Szerencsére nem lett semmi ba :) Ne izgulj ha baj lenne már akkor lett volna mikor elestél..! Szóval ne félj minden rendben van:) Sok sikert a babádhoz:) Egy 12 hetes kismama:)

Szia! Én négy hetesen estem el ráadásul pont a hasamra! Szerencsére nem lett semmi ba :) Ne izgulj ha baj lenne már akkor lett volna mikor elestél..! Szóval ne félj minden rendben van:) Sok sikert a babádhoz:) Egy 12 hetes kismama:)
SZERINTEM IS BIZTOS VÉREZTÉL VOLNA VAGY VALAMI JELE LETT VOLNA HA BAJ VAN
Nem valószínû! A babát jól védi a magzatburok. Fõleg amíg ilyen pici!
A kisbaba nagyszerû védelmet kap Tõled az anyaméh ölelésében, az esést számára tompította a magzatvíz. Tehát ne aggódj, ettõl biztosan nem lehetett semmi baja (maximum a térdednek). Azért vigyázz magatokra

7 hetes terhes vagyok, és folyamatosan rosszul vagyok... reggeltől-estig. Mit tehetnék ellene?

Hányinger, émelygés. nem igazán kívánom a kaját de vmit mindig eszem hogy ne nagyon legyek rosszul de az sem segít!

Legjobb válasz: szia! én 14 hetes terhes vagyok, szerencsére csak pár hétig voltam rosszul, de akkor nagyon. Egyél rostos gyümölcsöket és igyál sokat,én citromos vizet is ittam valamelyest segít. reggel nagyon rosszul voltam 3 héten keresztül, mindig jól bereggeliztem és elmúlt utána. próbáld ki! pl.reggel joghurt kiflivel, hideg tej, másnap reggel kalács kakaóval. remélem segítettem! az a fontos, hogy keveset és többször egyél és igyál hideg italokat, meleget nem ajánlom.egyszer ittam teát reggel, a többi nem publikus

szia! én 14 hetes terhes vagyok, szerencsére csak pár hétig voltam rosszul, de akkor nagyon. Egyél rostos gyümölcsöket és igyál sokat, én citromos vizet is ittam valamelyest segít. reggel nagyon rosszul voltam 3 héten keresztül, mindig jól bereggeliztem és elmúlt utána. próbáld ki! pl.reggel joghurt kiflivel, hideg tej, másnap reggel kalács kakaóval. remélem segítettem! az a fontos, hogy keveset és többször egyél és igyál hideg italokat, meleget nem ajánlom.egyszer ittam teát reggel, a többi nem publikus
Háztartási kekszet egyél reggel. Vagy a gyömér tea. Igazából mindenkinek más és más válik be. Sajna ez ilyen , de megnyugtatlak, hogy csak az elsõ 3 hónapban szoktak a mamák rosszul lenni. Tudom ennél semmi sem rosszabb.Valahogy túl kell ezen esni.
Vannak nagyon jó terhességi rosszullétre való vitaminok.A védõnõ tud ajánlani, vagy a nõgyógyász.Ilyen pld. az elevit, ami magzatvédõ, és vitamin is egyben.
Bizonyos mértékig természetes a rosszullét, de ha nagyon elviselhetetlen, fordulj a nõgyógyászodhoz, nagyon jó gyógyszerek vannak már, ami nem károsítja a babát és segít rajtad is.
Probáld meg a borsmenta teát. Nekem egész jól bevált. Ha épp nem azt kortyolgattam, akkor jeges vizel a kezemben mentem mindehová. Volt amikor ez sem segített sajnos. De fel a fejjel, a 12 héten elmult és azóta semmi bajom!
Szia! Én is folyamatosan rosszul voltam kb.a 13.hétig.Kicsit jobb lett a helyzet mikor B6 vitamint kezdtem szedni az orvosom tanácsára.Remélem nálad is beválik!
Szerintem próbálj meg homeopata orvostól tanácsot kérni. Az interneten könnyen találsz a lakhelyedhez közelit. De lehet, hogy a legközelebbi gyógyszertárban is tudnak homeopátiás tanácsot adni, hiszen a Te problémád nem betegség, általában a gyógyszerészek is jártasak annyira a témában, hogy segíthessenek.
A kérdező hozzászólása: és anyaságit kapok-e?
Várjatok csak egy kicsit.A gyedet a szülést megelõzõ 1 vagy 2 év átlagából számolják.Tehát te hiába mész el mostmár dolgozni. Ezt a törvényt pont azért vezették be mert sokan ezt csinálták régen. Én áprilisba szülök, és a tgyást fogom kapni szeptemberig, ezért a gyedemet a 2007 év átlagából számolják ki.Ha a tgyással át lépnék 2009-be, akkor a 2008-as átlag után kapnám a gyedet, mert ilyen esetbe a tgyás összege is bele számít. De nem lépek át 2009-be, ezért a 2007-es évet nézik. Remélem értitek.Sok sikert 31hetes kismama
A kérdező hozzászólása: de azt hogy csináljam, hogy a biztosításom élõ legyen ha a baba megszületik?mert mire megszületik akkor én már végzek a sulival.
Két éven belül 180 biztosított nap kell, lehet megszakításokkal is. Amíg nappalira jártál biztosított voltál, azt is bele kell számolniuk a 180 napba. Tehát még van értelme elmenni dolgozni, ha sikerül, mert akkor még kaphatsz gyedet. De fontos, hogy a biztosításod élõ legyen a baba születésekor.
Még beleférnél a180napba, de sehova sem fognak felvenni próbaidõn túl kismamaként.Mivel estis vagy így tényleg csak a gyes+családi pótlék+egyszeri anyasági jár(ehhez min4 alkalommal meg kell jelenned terhesgondozáson).
nincs, mert 180 biztosított nap kell hozzá, ami 6 hónap munkaviszonyt jelent.
Az egyszeri anyasági támogatás összege pontosan: 64.125ft.- ezért 4 pecséttel kell igazolnia az orvosnak, hogy voltál terhesgondozáson. A Gyes jár alanyi jogon+ családi pótlék.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a választ.de mostmár nincs értelme elmenni dolgozni hogy megkapjam a gyedet ugye?
Ja, láttam a kommentet, az egyszeri anyasági támogatás is mindenkinek jár alanyi jogon, ez a legkisebb öregségi nyugdíj kétszerese.
GYES-t mindenki kap (huszonpárezer forint), de GYED-et nem fogsz kapni, mert azt a fizetésbõl számítják a gyerek két éves koráig jár. Tehát te három évig a GYES-t fogod kapni, meg mellé a családit.
csak az a gond hogy ez esti és nem nappali. és én hivatalosan férjnél vagyok a férjem munkaviszonya nemszámít bele,

7 hetes kislányom csak ringatva tud elaludni! Van valami jó tipp, hogy magátol aludjon el? Nappal is és este is ringatni kell vagy dajkálni.

Legjobb válasz: Szokj hozzá a gondolathoz, hogy ilyen pici babának szüksége van altatásra. Másik lehetõség, hogy órákig hagyod sírni, míg ki nem merül eléggé, hogy magától elaludjon, de az nem lenne túl szép, meg akkor azt tanulná meg, hogy nem számíthat rád.

Szokj hozzá a gondolathoz, hogy ilyen pici babának szüksége van altatásra. Másik lehetõség, hogy órákig hagyod sírni, míg ki nem merül eléggé, hogy magától elaludjon, de az nem lenne túl szép, meg akkor azt tanulná meg, hogy nem számíthat rád.
Nekünk a gyerekünk minidig önállóan aludt el és sírás sem volt. Barátnõmék hintát vettek és az elején mindig abban aludt el utána már az ágyba is.
Utolsó vagyok. A magától elalvás nekem úgy sikerült eddig vagy 3x, hogy lefektettem az ágyunkra, hajtogattam a ruhákat és meséltem neki valami mesét és mire észrevettem ájultan aludt. De ez elvétve van csak. Szerintem még korai egy ilyen pici babánál ezt elvárni.

Tegnap este meló után hirtelen vmi rózsaszínes folyt és később ici-pici (egy) pötty piros vér is.7.5 hetes vagyok, azóta nem volt semmi. Mit csináljak?

Már egy ideje van folyásom, de ilyen halvány rózsaszín csak ritkán. Ja, és éjjel alig tudtam elaludni, mert hol éles nyilallást éreztem, hol pedig görcsölgetést. Jelenleg jobban vagyok, de tegnap nagyon megijedtem. Nagyon félek egy esetleges vetélést?l. Másnak is volt már ilyen?

Legjobb válasz: Ezekkel a dolgokkal legjobb,ha felkeresed az orvosodat.Lehet,h semmi,de az is lehet,h komoly a baj.Én azt tenném,Minden jót neked!Boldog babvárást!!!!!

Ezekkel a dolgokkal legjobb, ha felkeresed az orvosodat.Lehet, h semmi, de az is lehet, h komoly a baj.Én azt tenném, Minden jót neked!Boldog babvárást!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :(
Én is így jártam és a doki azt mondta, a rózsaszínezés is azt jelenti, h valamilyen pici vérzés volt.Nálam azért volt, mert kicsit levált a petezsák a helyérõl. Ezután kaptam duphaston és utrogestan gyógyszereket és két hét itthon pihenés, fekvés következett, hogy megmaradjon a babó.Hála Istennek azóta minden rendben, de szerintem mindenképpen menj el a dokidhoz mert a görcsölgetés sajna nem túl jó jel. Aztán mindenképpen azt javasolnám, h maradj otthon pár hétig.Minden jót kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudok itthon maradni hetekig, mert iskolába járok, egyetemre és van egy csomó tanulnivaló, teszt, beadandó, stb. De annyi szerencsém van, hogy a héten szünet van, így tudok feküdni és úgy tanulni, de holnap tutira elmegyek orvoshoz, remélem lesz idõpont, ha nem, akkor bemegyek a kórházi ügyeletre.
Szia Mindenképpen menj holnap orvoshoz, ha nincs más akkor az ügyeletre. Az egyetem miatt meg ne aggódj, ha szólsz a tanároknak, hogy mi van, akkor megértik és nem szívóznak. Vagyis velem (Szeged)nagyon rendesek voltak, amikor kiderült, hogy babát várok és nem is szívóztak a hiányzások vagy a határidõ miatt. Ha azt mondja a doki, hogy pihenned kell akkor pihenj, most a baba és a te egészséged a legfontosabb és nem suli, szerintem.
Ha görcsölsz is, az nem jó. :( maga a rózsaszínes folyás annyira nem lenne gáz, mert hormonváltozás miatt is lehet, de a görcs az nem jó jel.
Szió!Ird meg, h mit mondott a doki.(1válaszoló)
Drukolok h ne legyen semmi... de elmondod h mi volt a dokinál??

Fürdetés után (este 7) leteszem aludni az 5 hetes fiamat. Rosszul csinálom? Általában délelőtt nem is alszik, vagy csak minimálisat, délután a babakocsiban pedig pár órát. Hogyan érhetném el, hogy délelőtt is és délután is aludjon egy keveset?

Akkor talán kiszámíthatóbb lenne az evése is.Igény szerint szoptatok, vagyis délel?tt alig telik el 2-2,5 óra két evés között.Ez így nagyon fárasztó,mert sok leveg?t nyel és mire végzek az etetéssel,a büfiztetéssel és a pelenkázással, szinte lehet el?r?l kezdeni.Tudna valaki segíteni?

Legjobb válasz: Nem írtad hogy éjjel mennyit alszik.Mi is 7kor fürdünk,fél8kor kaja és8kor fekvés,reggel 6-7 körül ébred. Mi 11hetesek vagyunk. Ha egy kicsit tolok az idõn akkor már nyügis. Õ sem nagyon alszik napközben,csak ha sétálunk vagy kocsival megyünk valahová. Mindíg megvolt a peluscsere,evés,alvás betartása és az elsõ 4hétben ment is de azóta nemigazán(akkor még felkelt hajnalban 1x). Kaja után egy fél órát játszik a pihenõszékben és amikor nyügiskedik akkor lerakom és alszik 1órát(jobb esetben). Nálatok lehet hogy most van a fejlõdési ugrás és azért akar a korábbinál gyakrabban enni.

Nem írtad hogy éjjel mennyit alszik.Mi is 7kor fürdünk, fél8kor kaja és8kor fekvés, reggel 6-7 körül ébred. Mi 11hetesek vagyunk. Ha egy kicsit tolok az idõn akkor már nyügis. Õ sem nagyon alszik napközben, csak ha sétálunk vagy kocsival megyünk valahová. Mindíg megvolt a peluscsere, evés, alvás betartása és az elsõ 4hétben ment is de azóta nemigazán(akkor még felkelt hajnalban 1x). Kaja után egy fél órát játszik a pihenõszékben és amikor nyügiskedik akkor lerakom és alszik 1órát(jobb esetben). Nálatok lehet hogy most van a fejlõdési ugrás és azért akar a korábbinál gyakrabban enni.
Szia! A 18:17-es vagyok. A túletetést elkerülheted, ha a sirás okát a tippekkel vagy egyéb olvasott dologgal kitalálod, és azt szünteted meg. Hozzáteszem, a mi babánk nem hisztis, azaz csak a hecc kedvéért szerencsére nem sir. Ha véletlenül ilyet tesz, kicsit dédelgetem, majd lerakom az ágyába nyugis helyre, még sosem volt, hogy pár perc alatt ne múlt volna el (talán 2x ha hisztizett eddig). A cumi tényleg segit, ha nincs igazi gondja. Az igazira meg úgysem jó, és nem is szabad folyton a szájába adni, hadd mondja csak, amit szeretne :)
másodszorra már nem azért sír, mert éhes, hanem azért, mert álmos. nagyon könnyû összekeverni. kajálás, pelenkázás után alvás következik, amíg nem aludt legalább egy picit, én biztos nem etetném meg megint. egyébként az enyém most lesz 7 hetes, szépen átállt már a 4 óránkénti evésre, mert mindig tartottam a sorrendet. és megtanult már aludni is, mert õ is tudja már a sorrendet. remélem picit segítettem.
Már miért csinálnád rosszul? Én is 18:30-kor indulok fürdetni, eszik és 7 körül már alszik is. Nagyjából mostanra már meg fog állapodni egy napirenden a babád, ne izgulj. Esetleg próbálhatod a sétát napi kétszer, ha az beválik, vagy esetleg valami szobahintát beszerezni....
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Éjjel 3x eszik, úgy 3-4, 5 óránként. A délelõtti sétával az a gond, hogy van egy kis felsõ légúti nyavajánk, ami miatt a doktornõ határozottan megtiltotta, hogy szeles idõben kivigyem. Délelõttönként azonban sajnos szeles az idõ...Hogyan akadályozhatnám meg, hogy túlegye magát? Nagyon irígylem azt a családot, ahol az 5 hetes babának ilyen szépen beállt a napirendje!
A kérdező hozzászólása: Bocsi, nem írtam, mennyit alszik: este nyolctól kb. reggel 7-ig a háromszori evéssel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!!! Nagyon fogok figyelni azokra a dolgokra, amiket írtatok!Elhatároztam, hogy ma igenis betartjuk a 3 órát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!