Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes vagyok, de (126 db)

6-7 hetes vagyok, de folyton félek, pedig semmi okom rá, ti hogy űzitek el a rossz gondolatokat?

Nem fáj semmim, ami rosszra utalna, volt szívhang, a babánk növekszik, mindent rendben talált az orvos. Mégis attól félek, hogy nehogy baj legyen. Miért van ez? Más is érzett így? Mikor múlt el? Csak jó dolgokkal foglalkozom, babafelszerelést, babaszobát nézegetek, itt is babás dolgokkal foglalkozom, soha nem is volt vetélésem vagy bármi vérzésem, mégis félek. Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: én is így vagyok vele, 11 hetes vagyok, semmi barna nem volt, vér se, nem görcsölök, megvannak a kis tünetkéim, mégis néha megszállnak a sötét gondolatok:) nekem kettõt mondtak 8 hetesen, fõleg aggódok, ott lesznek-e? de aztán rájövök, én mindent megteszek, tényleg, innentõl a természeten múlik, és nem tudok mit tenni, akkor miért aggódjak is mellé? szóval sok relaxálással, pozitív gondolatokkal próbálom elterelni magam!

én is így vagyok vele, 11 hetes vagyok, semmi barna nem volt, vér se, nem görcsölök, megvannak a kis tünetkéim, mégis néha megszállnak a sötét gondolatok:) nekem kettõt mondtak 8 hetesen, fõleg aggódok, ott lesznek-e? de aztán rájövök, én mindent megteszek, tényleg, innentõl a természeten múlik, és nem tudok mit tenni, akkor miért aggódjak is mellé? szóval sok relaxálással, pozitív gondolatokkal próbálom elterelni magam!
Teljesen természetes, hogy félsz. Nekem volt már vetélésem, úgyhogy én nagyon paráztam. A 7. héten volt szívhang, de akkor sem nyugodtam meg. Napjában többször járt ezen az agyam, hiába tettem-vettem otthon. Azt hiszem, hogy a 12. heti uh után nyugodtam meg, mert láttam, mondták, hogy minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok nektek is! :) Kettõt? Jajj, de szép! :) Mi is nagyon örülnénk kettõnek. Most 6 hetesen csak egyrõl beszéltünk :) neki is nagyon örülünk. Biztos jobb lesz késõbb... csak olyan lassan telik az idõ, és olyan sok idõm lett hirtelen gondolkodni. Igyekszem elfoglalni magam, köszönöm a válaszaitokat! :) Boldog babavárást nektek is! :)

Elvileg 7 hetes vagyok, de az hasi uh-n azt mondta a dokim, hogy nem lát élő sejtet, ez mitől lehet? Nagyon aggodom hogy mi a baj? Jan.24. én volt utolsó menses, vissza kell mennem egy hét múlva, mire számíthatok?

Legjobb válasz: Ilyenkor hüvelyi uhot szoktak csinálni, 12 hétig. Az sokkal pontosabb, minta hasi. 7 hét körül kezd verni a szive a picinek, ezért rendeltek vissza késõbb, hogy 9 hetesen már biztos kell verjen a szive. Kereshetsz egy másik dokit is addig, aki hüvelyi uhal megnéz, és ide is visszamehetsz 2 hét mulva. Sajna ilyenkor reménykedni kell. Én drukkolok!!

Ilyenkor hüvelyi uhot szoktak csinálni, 12 hétig. Az sokkal pontosabb, minta hasi. 7 hét körül kezd verni a szive a picinek, ezért rendeltek vissza késõbb, hogy 9 hetesen már biztos kell verjen a szive. Kereshetsz egy másik dokit is addig, aki hüvelyi uhal megnéz, és ide is visszamehetsz 2 hét mulva. Sajna ilyenkor reménykedni kell. Én drukkolok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a drukkolást, de addíg sajnos nem tudok megnyugodni sem.Remélem nem lesz semmi gond! Szeretnénk ezt a babaát!!!
Szia, Hasi uh-val csak a 12. hét után néznek általában pont azért mert ekkor még annyira apró a kis drága, hogy nekem anno a cisztáimat is hüvelyivel nézték ami 4*5 cm-es volt.Tehát menj el a kirendelt kórházadba és mutasd meg magad a dokinak.Kórházba tuti hüvelyit használnak és látni fog egy pici rízsszemnek tûnõ akármit ami nem tövv 12-14 mm-nél :o)Én a 12. héten hallottam elõször a szívverést mert az az uh nem mutatta.De ne izgulj sokat, mert az idegesség az ártalmas sajnos. 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia! De ez az, hogy kórházban voltam és a dokim keserített el ennyire.Nem is ahová tartozom, hanem utaztam érte 200km.t!!! Csak hogy megtiszteljem azzal, hogy õ lássa, hisz nem kevés ideje járok hozzá!
Szia! Petezsákot sem látott?Mert azt nem írtad. Nézd meg a papírodon, mert ha azt látta, akkor valószínû babás vagy.Az nem lehet, hogy fiatalabb terhes lehetsz? Ne izgulj lehet, hogy 1-2 hét múlva már látni. De miért kell 200km-ert utazni egy uh-ér? A közeletekbe nincs doki akiben megbízhatsz? Sok sikert

Tegnap voltam vizsgalaton es 7 hetes vagyok de a baba 6 hetesnek nez ki 4, 6mm. Masnak is volt hasonlo es aztan szep egeszseges babaja szuletett?

Legjobb válasz: Ne aggódj már most a méretei miatt. Ha ver a szíve, akkor mindegy mekkora, talán késõbb fogant, vagy lassabban fejlõdik, ez nem számít. Nekem a második volt egy picit mindig is kisebb (mint kellett volna), pedig tudtam mikor készült, valahogy õ lassabb volt, de ettõl még egészséges gyerek. Lehet, hogy majd a 30.heti uh-n meg 1-2 héttel nagyobbnak mondják majd a babádat. Jó babavárást.

Ne aggódj már most a méretei miatt. Ha ver a szíve, akkor mindegy mekkora, talán késõbb fogant, vagy lassabban fejlõdik, ez nem számít. Nekem a második volt egy picit mindig is kisebb (mint kellett volna), pedig tudtam mikor készült, valahogy õ lassabb volt, de ettõl még egészséges gyerek. Lehet, hogy majd a 30.heti uh-n meg 1-2 héttel nagyobbnak mondják majd a babádat. Jó babavárást.
Igen:) Valószínû késõbb fogant. A pontos idõt a 12.heti uh alapján szokták belõni, ha bizonytalan a fogantatás idõpontja.
Szívhangot találtatok? Lehet, hogy csak fiatalabb, mint számolták. Bár nem annyira az elején, de nekem a 20. héttõl volt jóval, kb. 3 héttel kisebb a fiam mindig. Mennem kellett többször uh-ra, hogy nézzék, fejlõdik-e rendesen, de minden rendben volt vele, csak ilyen pöttömnek született. :) 2800 gr és 49 centi volt (pontosan 40 hétre született), de teljesen egészséges.
Ilyenkor még nem számít 1 hét eltérés. A 12. heti uh-n majd pontosítják a korát a babának. Amúgy 6 hetesen az én lányomnak tök más mérete volt, mégsem mondták, hogy hú de nagy, meg eltérés van, meg ajaj... Amúgy már megszületett, tök normális méretekkel, és nincs semmi baja. Tudom most izgulsz, de próbálj megnyugodni. Mikorra hívtak vissza uh-ra? Doki mit mondott?
A kérdező hozzászólása: szivverese van neki(egyebkent olyan hihetetlen h egy kis koromnyi izeke nol bennem es dobog a szivecskeje es mar van formaja is)az utolso menzim januar 8an volt, remelem EGESZSEGES ES KISLANY LESZ:) ))
Szia! Az én picurkám is picurkább volt, mint talán kellett volna és, mint az elsõ babám.A nagyobbik 4 kilóval született a picurkám csak 3-al.Teljesen egészséges kisbaba és nagyon könnyen megszületett.:) Kissebb volt jobban átfért.
Igen, én is így voltam. Aztán amikor a 12hetes UHra mentem (elõzõ UH-k alapján) már 12, hanem 13 hetes voltam. Biztos minden rendben lesz. Ne idegeskedj, pihenj sokat. Boldog babavárást!
A doki mit mondott?Pontos, rendszeres a ciklusod?Nekem 10.4 mm volt, most 10 hetes vagyok, és 34 mm.

Ma voltam orvosnal. 7 hetes vagyok, de huvelyi ultrahangot csinalt a doki es nem talalta a picit. A terhessegi teszt az pozitiv. Nincs fajdalmam, verzesem semmi. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Hát.. nem akarom rádhozni a frászt..de ilyenkor már kellene hogy látszódjon a szívhang is. Nem lehet hogy el van számolva valmi? erre tudok még gondolni mert akkor lehet hogy még nem látszik. Próbállj inkább erre gondolni, és egyenlõre nem aggódni. Nem mondtad, hogy a doki mit mondott? nem kérdezted? Csak mondott valamit. Sok szerencsét egy 20 hetes kismamam

Hát.. nem akarom rádhozni a frászt..de ilyenkor már kellene hogy látszódjon a szívhang is. Nem lehet hogy el van számolva valmi? erre tudok még gondolni mert akkor lehet hogy még nem látszik. Próbállj inkább erre gondolni, és egyenlõre nem aggódni. Nem mondtad, hogy a doki mit mondott? nem kérdezted? Csak mondott valamit. Sok szerencsét egy 20 hetes kismamam
Szia!Én is 7 hetes vagyok, szerdán voltam dokinál, és már szivhang is volt, kb 1cm a baba.Biztos h jol látta a doki?Menj el másikhoz, talán õ jobban tud segiteni.Én elmennék!!Drukkolok!!!!
Szia...az is lehet, hogy nem 7 hetes vagy es akkor meg nem lehet baba csak esetleg petezsak...szerintem ott van csak mar most jatszadozik a mamajaval:-)
Szia! A második üzenet írónak üzenem, hogy tényleg ne hozza rá senkire a frászt inkább ne írjon! Én 4 hetes voltam mikor a dokim hasi uh-n látta a petezsákot. A következõ uh-om 6hetesen volt vérzés miatt itt látszódott már a szikhólyag is, közben találtak 1 cisztát is ami terhességnél elõfordul. Majd minden 2-ik héten járnom kellett hüvelyi uh-ra. 8-ik héten azt mondta a doki, hogy hát õ itt bizony semmilyen terhességet nem lát csak 1 nagy cisztát. Nem is akarom leírni, hogy mit éreztünk akkor a párommal. 2 nap múlva egy másik ultrahangos orvos vizsgált meg aki boldogan közölte, hogy gratulál és halgassuk meg hogy ver a pici szive. Na csak ennyit orvos és orvos között. (azóta kiderült hogy kezdõ ultrahangos orvos volt és mindenki retteg, hogy ne õ legyen legközelebb a rendelésen) A 7 hetet honnan számoltad? Az utolsó menstruáció elsõ napjától? mert ha igen akkor 7 hetes vagy ha viszont rá számolsz még kb. 10 nap beágyazódási idõt akkor csak 5 hetes vagy. 5-6 héttõl kezd verni a szivük és addig csak kis szürke folt látszik. Én babám 6 hetesen volt 10.4mm Üdv: 16 hetes kismami Sok szikert és szurkolok, ne aggódj!
Szia! Az elsõ terhességemmel én is 7 hetesen voltam dokinál, aki közölte, hogy bár vizsgálat utján terhes vagyok, de az uh-on semmit sem látott, szerinte hátrahajló volt a méhem. 2 hét múlva hívott vissza, és 9 hetesen már látszott, akkor már a szívdobogás is. Most megint 7 hetes terhes vagyok, és nem sietek orvoshoz, majd jövõhéten. Megvárom míg 8 hetes leszek, nem akarok ugy járni, mint régen. De ha a teszt kimutatja, akkor biztos, hogy terhes vagy.

Már két hete 7 hetes vagyok, de nincs embrió csak petezsák akkor most terhes vagyok vagy sem?

Az orvos nem mondott semmit.

Legjobb válasz: Huhh, hát úgy néz ki hogy nem igazán vagy terhes. 2 hét alatt már valami változásnak lennie kellett volna.:((

Huhh, hát úgy néz ki hogy nem igazán vagy terhes. 2 hét alatt már valami változásnak lennie kellett volna.:((
A kérdező hozzászólása: én is így gondolom, nem tervezett baba lenne, úgy volt, hogy elvetetjük de aztán mégis amellett maradtunk, hogy megmarad erre kifog derülni, hogy nincs is baba Az elsõ terhességemnél ilyenkor már volt szívhang is, most meg semmi csak petezsák. Haragszom az orvosra is, hogy semmit nem mondott pár perc alatt elintézte a dolgot és szinte kidobott.
Nekem legelõször 8 hetesen látták a babát!
Én is voltam 7 hetesen, ráírták a papírra hogy élõ embrió nem található.Azt mondja nekem a doki, hogy hát nem tudja hogy ez most él vagy sem.Menjek vissza egy hét mulva.Erre elmentem egy magándokihoz, aki megtalálta az élõ embriómat.Na mindegy, visszamentem azért egy hét múlva az elõzõhöz, és akkor már ott is látták.Szóval sajnos még nem lehet tudni.:(

Kismamák. Ti mertek szexelni? 7 hetes vagyok, de félek, hogy baj lehet. Nincs ugyan semmilyen negativ tünetem, de köv. Ultrahangra csak 1-2 hét múlva megyek. Ti hogy voltatok ezzel?

Legjobb válasz: Nyugodtan lehet, amíg az orvos nem tíltja. Hidd el a babyd nagyon jó helyen van.:) Boldog babavárást!

Nyugodtan lehet, amíg az orvos nem tíltja. Hidd el a babyd nagyon jó helyen van.:) Boldog babavárást!
Én is azon a véleményen vagyok, hogy lehet nyugodtan. Nekem a doki ezt mondta, de azt is hozzátette, hogy ne terhesség alatt vaduljunk annyira, hogy kirúgjuk a ház oldalát és ne is akrobatikázzak. Egyébként az elsõ terhességemet végig szeretkeztük, mert egyébként is aktívak vagyunk, akkor e téren nem volt változás. Most ismét terhes vagyok és kicsit máshogy alakul a helyzet: kb már a beágyazódás után lekerült a libidóm a béka feneke alá és azóta is ott van. Még csak a hetedik hétben vagyok, remélem, hogy ez változni fog, mert alig ismerek magamra. Egyszerûen nem kívánom, semmi hangulatom hozzá, ha mégis van egy pillanatnyi fellángolás és belevágunk, akkor sem esik jól. Összesen nem volt ennyi orgazmus mentes szeretkezésem a férjemmel, mint az elmúlt 3-4 hétben. :-S Remélem, hogy ez változni fog.
Mi nem csináltuk, csak orálisan, mégis korababám lett.Ezt nem lehet elõre tudni, de elvileg a normál terhesség alatt lehet, van aki sokkal jobban is élvezi.
ha orvos kimondottan nem tiltja, akkor nem káros, az utolso hetekben viszont állítolag segíthet a szulés beindításában. Az elso 2 honapban én sem nagyon mertem, meg nem is nagyon kívántam...aztán a második harmadtol kb. jott meg a kedvem meg a bátorságom is.
Bele is engedheti párod, hiszen a babádat védi a magzatburok, hozzá nem jutnak el:) . Mi is végig szeretkeztünk mind a 4 gyereknél, sosem volt semmi gond.
Nyugodj meg, 3 terhességet szeretkeztem végig. Elõtte is legalább 2 naponta szeretkeztünk, alatta is. Semmi baj nem volt. Gondolj bele, ha a szeretkezés ártana a babának, akkor ez elmúlt sokezer évben szinte egy gyerek se született volna.
akkor en ide tartozok mert en sokkal jobban elvezem:) es 12 hetes vagyok de mi szeretkezunk es nagyon jooo, a katonakat persze nem engedi be a ferjem....
A kérdező hozzászólása: Igaz köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Mi van azzal, hogy a katonákat viszont nem szabad beengedni?
én nem mertem. mint utólag kiderült, jól tettem. Az elsõ orvosi vizsgálaton, 6 hetesen, a doki meg is tiltotta. A 9 hetesen továbbra is eltiltva vagyok. Szerintem a baba érdekében jobb, ha vársz, és a köv. vizsgálaton rákérdezel.

Kulfoldon elek, 7 hetes vagyok, de otthon szeretnek szulni?

Fogok majd hazajarni az orvoshoz,de nyilvan nem olyan gyakran mint aki otthon el.Hanyszor kell megjelenni orvosnal osszesen ami fontos is?Milyen penzt fogok en kapni otthon ha mar 4 eve itt elek?a vedonohoz is mennem kell es hanyszor?

Legjobb válasz: Fizeted otthon a TB-t?Mert ha nem akkor keszulj,hogy eleg melyre a zsebedbe is kell nyulnod.En is kulfoldon elek mar 4 es fel eve es en sem tudok otthon szulni,mert egy vagyon lenne.Ezert marad az itteni,mert itt van biztositasom.

Fizeted otthon a TB-t?Mert ha nem akkor keszulj, hogy eleg melyre a zsebedbe is kell nyulnod.En is kulfoldon elek mar 4 es fel eve es en sem tudok otthon szulni, mert egy vagyon lenne.Ezert marad az itteni, mert itt van biztositasom.
Hát igen, a biztosításnál kezdõdik a probléma. Az a helyzet, hogy április 1-tõl le kell igazolnod az oepnél a jogviszonyodat, hogy ha külföldön van biztosításod. Ha eu-s országban vagy, akkor van egy olyan szabály, hogy két országban nem fizethetsz egyszerre biztosítást, csak az egyikben. Ha van külföldi, akkor még azt sem tudod megjátszani, amit eddig meglehetett, hogy attól függetlenül önmagadnak fizeted a tb-t (ez havi 4000 forint körül volt és így teljesen zöld volt a tb kártya, tehát bármilyen orvosi vizsgálatot, kezelést, szülést igénybe vehettél volna ezért az összegért cserében). Ha van külföldi biztosítás, akkor viszont most már a külföldi biztosító rendezi a magyarországi ellátás költségeit is, ehhez egy Enemtomhányas formanyomtatványt kell kitölteni. Ezzel csak az a baj, hogy az elõre nem tervezett, magyarul sürgõsségi ellátásokat lehet rendezni, tehát azt nem, hogy te rendszerint hazajársz nõgyógyászhoz vizsgálatokra. Van egy olyan érzésem, hogy az sem oldaná meg a dolgot, ha fogadott orvosod lenne, mert hiába csinálná az általános vizsgálatokat a magánrendelõjében, de a vérvételeket, ultrahangokat, ctg-ket õk is a kórházon belül az állami gépekkel végzik, a komolyabb vizsgálatokra beutalót adnak, valamint a szülést is kórházban vezetik le, nem a sajátjukban, oda meg már ugyanúgy kell az érvényes tb kártya. Persze ott van még megoldásnak a magánkórház és a magánszülészet, mint pl a telki kórház, de az meg baromi drága, nem akarok hülyeséget írni, de asszem, hogy ott meg 600-700 ezer csak a szüléslevezetés. Nem tudom, hogy ez neked megéri-e. Mindegy, ezeknek majd úgyis utána jársz. Mivel Magyarországon nem volt munkaviszonyod az elmúlt két évben, így az egyszeri anyasági támogatásra leszel jogosult, ami egyszeri 64000 forint kb, valamint gyesre és családi pótlékra, ami nem nagy összeg, asszem 30 ezer forint felett van a kettõ együtt. Ultrahang elvileg négyszer van, 8, 18, 28, 38. héten, de ez orvostól is függ. Ezenkívül még van néhány vérvétel, nem feltétlenül egy idõben az ultrahanggal. Nõgyógyászati vizsgálat is többször van, hogy mennyiszer az szintén az orvostól függ. Az utolsó hetekben pedig ctg-re kell járni.
Än is külföldön älek, nekem europais tb kärtyäm van(oszträk)otthon gond nälkül elfogadjäk, de mär Nämeto-ban nem ismerik el.Szeretnäm Ausztroäban megszülni a kicsikämet, de mi lesz ha hamaräbb beindul a szüläs äs Nämetben kell majd megszülnöm.Az bizony vagyon lesz.De mi is elsösorban a biztositonäl fogunk ärdeklödni, hogy mi a teendö, ugy tudom, valami nyomtatvänyt fognak adni, äs utolag visszafizetik a költsägeket.Amugy mi Ausztriäban järunk privät orvoshoz, kevesebbe kerül mint az otthoniak, äs szämlät is ad a doki aminek a 80%-ät visszaigänyelhetjük.igy 4-5ooo ft-be kerül egy vizsgälat, äs a szüläsärt nem kell fizetni, nem is ismerik a häla pänzt.Boldog babaväräst
Szia! Én Angliában éltem, 5 hósan menetem haza. Kint jártam a védõnõhöz, meg magán UHra, itthon folytattam az itteni elõírás szerint, ahogy hazajöttem. A biztosításról annyit, hogy nekem sem volt, csak kint, majd amikor hazaértem rötön elmetem munkanélkülire és így alanyi jogon biztosytott voltam. Ha lejárna a munkanélkülid szülés elõtt, akkor kell biztosítanod magad. HA nem jár le, szüléskor le kell mondani, innentõl szintén alanyi jogon biztosított státuszba kerülsz, mint kismama. Sajnos csak az egyszeri anyaságit kapod /ha megvan a 4 orvos v. védõnõ pecséted/ a gyest és a családit, ami 38/hó. Ha mndenképp itthon akarsz szülni érdemes min 3-4 hóval korábban hazajönni, hogy rendeezni tudd soraid. Ha tudok segíteni írj, én végigjártam mindezt.
Bocs! 11:03-astól kérdezném: Tényleg nem fogadják el az uniós tb-kártyát Németben? Mert mi csak nyaralni megyünk 13- hetesen. De eddig nyugodt voltam, hogy ott lesz a kártyám és majd ellátnak, ha lenne valami gond.
Szia, tänleg nem fogadjäk el, mindenärt fizetek Nämeto-ban, de nekem oszträk unios kärtyäm van, ezärt järok Ausztroäban orvoshoz, mert amikor kiderült, hogy terhes vagyok akkor kerestünk nögyogyäszt, kb 4-5öt felhivtunk, äs amikor kiderült, hogy külföldi vagyok elutasitäst kaptam.Ezen a häten fogäszaton voltam, rä näzett a kärtyämra azt mondta az aszisztens nem ismeri a kärtyämat, megse näzte gäpen äs fizetnem kellett.Nekem az a tapasztalatom nem szeretik a külföldieket.Pedig unios kärtyäm van
Megkérdezhetem, hogy miért akarsz otthon szülni? Milyen messze laksz, csak mert repülni nem lehet csak a 15-34 között a legtöbb esetben. A 34 hét után pedig nem hiszem, hogy szívesen ülnél majd végig egy busz vagy vonat utat. Vagy haza szeretnél költözni a terhesség idejére? Nem kötekedni akarok, csak szerintem gondold ezt végig. Ingázni két ország között kismamaként nem jó dolog. Ráadásul, ha problémád lesz, vagy aggódni fogsz lehet jobb lenne ott lenne az orvosod/szülészed a közeledben nem egy másik országban. Lehet keresned, kellene olyan magyar kismamákat, akit veled azonos országban laknak, hogy beszélgess velük. A végén még kiderül , hogy jobb ha nem otthon szülsz.

Az ultrahang vizsgálaton a leletemre ezt írták: 18mm átlagátmérőjű a petezsák. Grav. S.5. De a menstruációm 7 hete nem jött meg. Most akkor 7 hetes vagy 5 hetes terhes vagyok?

Legjobb válasz: a mérte szerint 5 hetes vagy. de a terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számolják hivatalosan. nálam kb. a 10 hétig mindig kevesebb hetet állapítottak meg az uh szerint (sajnos hetente kellett járnom uh-ra). de aztán szépen megnõtt és kiírt idõre született

a mérte szerint 5 hetes vagy. de a terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számolják hivatalosan. nálam kb. a 10 hétig mindig kevesebb hetet állapítottak meg az uh szerint (sajnos hetente kellett járnom uh-ra). de aztán szépen megnõtt és kiírt idõre született
A kérdező hozzászólása: Köszi, így már érthetõbb.

A menzeszem utolsó napjától számolva 9 hetes vagyok, de a fogantatástól számítva a baba 7 hetes. Most akkor a könyvekben, neten... A 9 vagy a 7 hetes magzat leírása vonatkozik rám? A babám mérete most 21 mm.

Legjobb válasz: Szia! A 9 hetes leírás vonatkozik Rád. A könyverkben is az utolsó menstruáció elsö napjától számolják. Boldog babavárást! 24 hetes kismama

Szia! A 9 hetes leírás vonatkozik Rád. A könyverkben is az utolsó menstruáció elsö napjától számolják. Boldog babavárást! 24 hetes kismama
Ezzel én is bajban vagyok, mert a mensi utolsó napõjától számítva 16 hetes vagyok, fogantatás szerint viszont 14. És a mérete is napra pontosan ennek felel meg minden uh-on. És a vizsgálatokat is e szetint végzik, a nyaki redõ szûrést is fogantatástól számolt kor szerint nézték, és az AFP- is így fogják.
9 hetes terhesség, azt veszik figyelembe a könyvek, net... stb mert az általános. A dokid ettõl személyre szabottan eltérhet.
Szia! Hivatalosan 9 hetesnek számítasz! Elvileg mindenhol (kórházakban) az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet. Szerintem azért is, mert így tudnak még egy viszonylag fix viszonyítási alapot alkalmazni....Persze egyértelmû, hogy a baba kb 2 héttel rá fogant, de a könyvek, dokik a menstruációtól számolnak!!!!

Számításaim szerint 5 hét+3 nap telt el az ut. Menszesz óta, ekkor voltam dokinál hüvelyi UH-t csinált, a leletre az van írva hogy in utero szabályos 8 mm-s petezsák, de semmi több és hogy 7 hetes vagyok. Szerintetek?

Kértem uh képet és a petezsákban ott van egy kis fehér folt, de a leleten semmi több nincs. A végzett vizsgálatoknál ott van a magzati szívhang doppler vizsgálat is, de nem mondott semmit hogy hallott e valamit vagy sem. 3 hét múlva kell kontrollra mennem.

Legjobb válasz: Ha 5 hetes lennél akkor nem látott volna még petezsákot sem. 7 hetes vagy és minden oké, ilyenkor még nem is kell feltétlen lennie szívhangnak, nekem sem volt egyik gyereknél sem. Boldog babavárást! :)

Ha 5 hetes lennél akkor nem látott volna még petezsákot sem. 7 hetes vagy és minden oké, ilyenkor még nem is kell feltétlen lennie szívhangnak, nekem sem volt egyik gyereknél sem. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Értem. De a leletre embrió sincs írva, a petezsákban pedig ott van a fehér foltocska. Az szikhólyag lenne? Bár azt sem írta rá :(
lehet arra értette h a baba 7 hetesnek felel meg. Én pl 12 hetes vizsgálatom voltam és a baba 13+6 hetesnek felelt meg. szép nagy az nem baj! Ezen ne edd magad! leközelebb ha mész kérdezz rá pontosan. vagy menj másik dokihoz. de a lényeg h ne stresszelj , az nem jó a babának sem! Szép babavárást! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, csak az aggaszt hogy csak annyit írt rá h 8 mm es petezsák, se embrió, se szikhólyag, pedig a képen ott a fehér folt. Lehet a jövöhéten elmegyek egy másik dokihoz, akihez eredetileg is szerettem volna menni, csak hozzá akkor nem tudtam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!