Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes vagyok! Tegnap óta (8 db)

7 hetes vagyok és tegnap óta semmi hányingerem nincs de ma reggel olyan érzésem van mintha meg akarna jönni ugy fáj a hasam. Ez normális?

Legjobb válasz: Szerintem az elso 10 hetben majdnem mindenki ezt kerdi,tehat megijed.Ez teljesen normalis, a hanyinger meg barmikor visszajohet de nem feltetel, nekem meg egy pici volt 15 hetesen aztan megint elmulott, mintha meg akarna jonni erzes pedig jo sokaig el kiserhet,vissza visszajon lehetseges egesz terhesseg vegeig, ugyhogy ne felj minden ok..normalis!

Szerintem az elso 10 hetben majdnem mindenki ezt kerdi, tehat megijed.Ez teljesen normalis, a hanyinger meg barmikor visszajohet de nem feltetel, nekem meg egy pici volt 15 hetesen aztan megint elmulott, mintha meg akarna jonni erzes pedig jo sokaig el kiserhet, vissza visszajon lehetseges egesz terhesseg vegeig, ugyhogy ne felj minden ok..normalis!
Ne izgulj tényleg, azzal ártasz magatoknak a leginkább. Pláne ebben az elsõ kritikusabb idõszakban. Inkább örülj neki, hogy nincs bajod. Ha bajod lenne, azt megéreznéd!!!
Nyugi, a tünetek jönnek-mennek, van akinél nem is jelentkeznek. A mindjárt megjön érzés is normális, fõleg az elején, bár én 18 hetes vagyok, mégis úgy érzem néha, mintha meg akarna jönni. A tünetek miatt meg tényleg ne aggódj, nekem sem nagyon voltak/vannak tüneteim, úgy látszik mi a szerencsésebbek közé tartozunk :) Boldog babavárást!
Annyira kiszámíthatatlan, hogy kinek van, kinek nincs. Én 25 hetes vagyok, semmi bajom (hányinger meg ilyesmi) nem volt. Ha lenne bármi baj, akkor azt megéreznéd. Nem feltétlenül fájásra gondolok, már csak ösztönbõl is.
én elmennék a helyedben egy ultrahangra, mert nekem januárban volt egy 10hetes babám aki elhalt, és elötte jobban lettem egy kicsit és utolag jöttem rá valoszinuleg azért voltam jobban mert már nem élt

7 hetes terhes vagyok! Tegnap óta szurkál-görcsölget egy picit bal oldalon a hasam alja... Természetes ez?

Tényleg csak egy kicsit fáj csak az érzés furcsa.Amúgy jól vagyok semmi más tünetem nincsen!Irjatok mert egy kicsit aggódom...

Legjobb válasz: A szúrkálás,mensi szerû görcsök ilyenkor terméeszetesek, elkezd alkalmazkodni a méh az új dolgokhoz,készül a tágulásra,hormonális változásokra.Ha erõs,nagyon erõs görcseid lennének vagy barnázni kezdenél akkor menj dokihoz, de így nem kell aggódni.Pihengess,és azért említsd meg a dokinak majd ,mert én is kaptam magnéziumot, így nem jöttek úgy elõ a görcsök.Sok sikert a pocaklakóhoz!

A szúrkálás, mensi szerû görcsök ilyenkor terméeszetesek, elkezd alkalmazkodni a méh az új dolgokhoz, készül a tágulásra, hormonális változásokra.Ha erõs, nagyon erõs görcseid lennének vagy barnázni kezdenél akkor menj dokihoz, de így nem kell aggódni.Pihengess, és azért említsd meg a dokinak majd , mert én is kaptam magnéziumot, így nem jöttek úgy elõ a görcsök.Sok sikert a pocaklakóhoz!
Szia! Én majdnem hét hetes voltam, mikor ráeszméltem, hogy nem a szervezetem ûz velem tréfát hanem baba van a dologban.Addig vártam, hogy megjöjjön, így teljesen természetesnek vettem a mensi szerû görcseimet.Néha egész erõsnek mondhatóak voltak.Azóta tudom, hogy ez teljesen természetes folyamat, és a méhed készül arra, hogy a mostani 12 centis szélességébõl hatalmasra fog nõni.Késõbb is lesznek ilyenek, fõleg, amikor baba nagyon elkezd nõni és érzed, hogy piszkosul húzódik fáj.Nem kell megijedni.
Egyet értek az elõttem szólókkal, ez normális. Ne aggodj, minden okés! :)
Én is 7 hetes vagyok és nekem is vannak ilyen tünetem.Amennyit csak tudok pihenek, szerintem te is tedd azt.Persze az nem azt jelenti, hogy elhaggyuk magunkat mert akkor mi lesz késõbb.Nekem már a második babám már túlesem ezen egyszer.Jó babavárást kívánok!

7 hetes és 4 napos terhes vagyok, tegnap óta olyan furcsán fáj a derekam! Volt már valakinek ilyen? Ez normális? Ez is a szallagok nyúlása és a méhem változása miatt van?

Legjobb válasz: Mi nem tudjuk, milyen amikor neked furcsán fáj :) De a kérdésedre is válaszolva, igen, a szalagok nyúlása miatt.

Mi nem tudjuk, milyen amikor neked furcsán fáj :) De a kérdésedre is válaszolva, igen, a szalagok nyúlása miatt.
Igen, sok mindenkinek volt már ilyen. :o) Bár ez még nem a szalagok nyúlása, hiszen a méhed még nem olyan nagy, inkább hormonális hatásra van. Bármilyen menstruációs jellegû fájdalom/érzet normális, csak az erõs görcs nem az. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen jól megfogalmaztam :-) bocsánat! Szóval fõleg a jobb oldalon érzem és olyan érzés mintha izom lázam lenne!! :-)

Babam 7 hetes, rengeteget hanyt tegnap es elgondolkodtatott, mi lett volna, ha alszom, meg o is almaban hanyt volna? Egyedul boldogulna egy sugar hanyassal, ha haton fekszik es en nem vagyok ott?

Legjobb válasz: Kisfiam nagyon bukos baba volt 4 honapos koraig. Mindig haton altattam mert oldalt vagy hason nem szerette es csak sirdogalt. En nem tudom de a termeszet valahogy mindig megoldotta mert sokszor ketunk fel reggel es ott volt a tej kibukva mellette a textil peluson o meg vigan vigyorgott. :) De nem kis bukasrol van szo hanem jo ket nagy tenyernyi cuccrol (bocsi csak nem tudom szebben kifeljezni magam). Soha nem fulladozott. Gondolom azert van bennuk valamennyire oszton es oldalra forditjak a fejuket. Kisfiamnak sokszor a fule is tele volt. Na azt kitakaritani.... :)

Kisfiam nagyon bukos baba volt 4 honapos koraig. Mindig haton altattam mert oldalt vagy hason nem szerette es csak sirdogalt. En nem tudom de a termeszet valahogy mindig megoldotta mert sokszor ketunk fel reggel es ott volt a tej kibukva mellette a textil peluson o meg vigan vigyorgott. :) De nem kis bukasrol van szo hanem jo ket nagy tenyernyi cuccrol (bocsi csak nem tudom szebben kifeljezni magam). Soha nem fulladozott. Gondolom azert van bennuk valamennyire oszton es oldalra forditjak a fejuket. Kisfiamnak sokszor a fule is tele volt. Na azt kitakaritani.... :)
Szornyu még ra gondolni is hogy fulladás veszély fenn állt.
Oké, para mami vagy, mint itt szinte mindenki. :) Ha hason van, eleve kifolyik a hányás, 7 hetesen meg már tudja annyira emelni a fejét, hogy ne legyen baj. Az én lányom ordított a kórházban elsõ éjjel. Nem tudtam mit tegyek vele, és a csecsemõsök is letojták. Felhívtam a tesóm, neki 3 gyereke van. Õ mondta, vegyem ki a pólyából és rakjam hasra. Megtettem. 2 perc múlva aludt a gyereki 6 órát egyhuzamban. Nos, azóta is hason alszik, már elmúlt 8 hónapos, iszonyat bukós baba volt, még csak most kezdi kinõni, és hála az égnek még nem fulladt meg. Néha nyugodtan hallgass az ösztöneidre, ne védõnõ könyvbõl szerzett tudására. :) Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: rengeteget hanyt, ha hasra forditok egy csecsemot, nem tudja folemelni a fejet, megfullad a hanyasaban!
Az utolsó nem is írhatta volna szebben, amit írt! Van légzésfigyelõd?! Ha igen, akkor rakd hasra a babád. Nem lesz semmi baja tõle! Nekem a védõnõm a tápszeres lányom székletére azt mondta, hogy nem gond, ha 6-7 napig nincs neki. Megsúgom.. a tápszeres babáknál mindennap kell székletnek lennie.
Csak csendesen mondom, mert úgyis le leszek hordva... Nem mindenben kell a védõnõre hallgatni. :)
A kérdező hozzászólása: vittem, azt mondtak, elmulik majd, nem kaptunk ra semmit, mert csak egyszer fordult elo, ugyanugy eszik stb, ezert azt mondtak, figyeljem.csak.haton alszik, mert csak ugy ajanljak a vedonok
Elvitted orvoshoz?
Vidd el minél hamarabb dokihoz! Az én lányom is sokat bukik, de mindig oldalra fordítja a fejét, mikor jön vissza a tápszer. Szerintem ez egy reflex náluk.
Szegény, mitõl hányt? Csak hanyatt alszik? Általában felkelnek rá, vagy elfordítják a fejüket. Hála az égnek az én lányom születése óta oldalt vagy hason alszik csak, ezzel nem volt gondunk soha.
Akik nem értik, én pl azért altattam háton, mert csak úgy aludt!
Az egészséges baba felköhögi, felébred ha álmában bukik vagy hány. Reflex ott is mûködik. És tényleg tedd hasra...én sem értem miért háton vagy oldalt altatnak sokan. Másik bajom ezzel, hogy látok sok babát akinek BOCSÁNAT!! de olyan feje mintha serpenyõvel csapták volna meg. BOCSÁNAT!!
Nem értem, miért nem hasra fektetik mostanában a babákat. Az én kisfiam koraszülött volt és már az egészen picikéket is mindig hasra fektették - épp a félrenyelés veszélye miatt. Kérdztem anno a fõorvos asszonyt arról, amit olvastam, hogy így nagyobb a bölcsõhalál esélye, de õ azt mondta, hogy ezt semmi nem támasztotta alá. Az viszont valós próbléma, ha félrenyel, ha a tüdejébe megy a visszajött kajcsi... Szóval én azt tudom javasolni - pláne ha légzésfigyelõ is van alatta, - hogy hasra tedd.
A kérdező hozzászólása: sugarban mindent kihanyt, sokaig, sokat, a fejet balra forditva alszik haton....harmadjara fordult elo, de mindig ebren voltam, eszre vettem...
Hányt vagy bukott? Nem mindegy. Merthogy bukásra nem ébrednek fel a babák sokszor. Hogy mi lett volna, ezt nem lehet megmondani, valószínûleg semmi, felébred rá és oldalra fordul, nagyon kicsi eséllyel nem ébred fel, és baj. Hacsak nem a fejét oldalra fordítva alszik, akkor kifolyik a szájából, és ennyi. Ha hányna, arra felébred. Teljesen más egy hányó és egy bukó baba.
Az "elsõ hasrafektetõs" vagyok. Az én babám 31. hétre született, de már az inkubátorban el tudta fordítani a fejét... tehát ha bármi visszajön, nem fullad bele. Másrészt hidd el, egy ilyen pici baba úgy alszik el, ahogy szoktatják! Tudom, ez most egy új irányzat, hogy isten ments hasra, mert bölcsõhalál... De nem véletlenül teszik hasra a babákat már nagyon-nagyon régóta... Másrészt a Dévényes gyógytornászunk is ezt javasolta, ugyanis ez a kiindulópontja mindennemû mozgásfejlõdének (kinyomni magát, kúszni, stb.).

7 hetes terhes vagyok, eddig szinte semmi bajom nem volt, de tegnap óta olyan erős és intenzív hányingerem van, hogy azóta nem tudtam enni, ami lement ki is hánytam?

Hiába iszom gyömbér teát, rágok kekszet, ráadásul a fejem is fáj, mintha migrénem lenne. Mi segítene?

Legjobb válasz: B6 vitamint szoktak az orvosok javasolni hányingerre, próbáld ki hátha az majd segít. 27 hetes mami

B6 vitamint szoktak az orvosok javasolni hányingerre, próbáld ki hátha az majd segít. 27 hetes mami
Nekem a hatodik hettol kezdodtek a rosszulletek.Nekem sem hatott igazan semmi.Talan a keksz segitett, de csak par percig ereztem magam jobban.A negyedik honap vegere elmult. Sokan ellenzik, de en szedtem hanyinger ellen gyogyszert.Rosszul ereztem magam, de nem hanytam.Olyan is elofordult, hogy 1 hetig nem tudtam az utcara menni.
Én normaflore-t ittam, próbáld ki!!Sok szerencsét!!!Boldog babavárást!!!32hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Normaflore jó a hányingerre?? Kipróbálom mindenképpen! a magneb6-ot most hánytam ki..:-( Köszönöm a válaszokat!
Én is a 7. hétem kezdtem iszonyúan rosszul lenni. Próbáld ki a sima B6-ot, vagy a MagneB6 pezsgõtablettás változatát. A gyömbért pedig kapszula formájában. A kekszek belõlem is kijöttek. Ha ez vigasztal, nekem kb a 11 hétig volt rossz, azóta szinte teljesen elmúltak a rosszullétek. 15 hetes kismama.
Igen, a normaflore nagyon jó, mivel helyreállítja a bélflórádat!!!:D Nekem bevált.32hetes kismama
Nekem a hideg reggeli tejecske segít, lassan kortyolgatva. egyébként sajnos a terhesség ezzel jár, de a nõdokim szerint ez a normális, tehát egészséges a terhesség. Úgyhogy fel a fejjel, a babód egészségesen fejlõdik. 8+4 hetes babós.
Hat, nem akarlak elkeseriteni, de en is a 4. honap vegeig kinlodtam, nemcsak hanyingerrel, hanem hanytam is reggel, delutan, este. Semmi sem hasznalt, a doki gyogyszert nem ajanlott, csak a tejet, kekszet, de az is kijott (azt mondta, hogyha nem javul a helyzet az elso par honap utan, akkor majd elkuld belgyogyaszatra, de szerencsere erre nem volt szukseg). A gyomber sem hatott, en is probaltam. Szoval, nekem tul kellett esni ezen (igaz, egy jo oldala is volt, hogy fogytam sokat, es abbol nem jott vissza csak 1 kg :) ).
Nálam is ez volt mindkét terhességemnél.... 2 gyermekes anyuka vagyok:) Dia
Ne izgulj semmi baj!Velem is így volt egy 2 hete én most 9 hetes vagyok!Semmi tünetem nem volt se cici fájdalom se pisi inger se az a fura alhasi feszítõ érzés!Na másnap bepótolta!!!!Azóta is ha hozzáérek a mellemhez megõrülök annyira fáj meg bebe nyillalgat a hasamba!Tényleg ne aggódj!Gratulálok!
Nálam is volt ilyen. Volt, hogy egy hétig semmi tünetem nem volt... És volt már egy vetélésem is korábban, gondolhatod, hogy tele volt a gatyám...Aztán szép lassan eljött az UH ideje, és ficergett a képernyõn a babánk. :) 15 hetes
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm lányok! Azt hiszem kicsit megnyugodtam! Bár kicsit messze van még a következõ ultrahang :) De megpróbálok nem aggodalmaskodni! Köszönöm a gratulációt a második válaszadónak!
A kérdező hozzászólása: Infacolt is adagolom neki de semmi!:(
Érdemes megpróbálni, bár én langyos cukrozott kamilla teával próbálkoznék vagy 20 csepp espumisannal! Jobbulást neki :(
Nállunk is elõfordult, szerintem nyugodtan én akkor adtam egy negyed kúpot amikor a lázmérõ nem segitett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget!:(
Meleg olajos hasmasszázs vagy 1 teáskanál napraforgó-paraffin vagy oliva olajat itatni vele vagy Leavolac szirup.
én a negyed kúpot javaslom. a kamilla az én babámat meghajtotta, a kúp pedig kíméletes volt. de! hátha elég, ha nedves törlõkendõvel picit maszírkázod a végbél környékét. ez kevesebb inger, mint a hõmérõ, lehet ez is elég, hogy kiváltsa az üritési reflexet. nálunk leginkább ez jött be. ha nagyon bekeményedett, akkor jött a kúp. sok sikert, szegénykém. sajnos mi hetekig voltunk így..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a negyed kúpot próbáltam!Be sem ért rendesen és már jött is neki!El sem tudott neki olvadni!De hajnal 1:00kor hagyta abba a sírást.Pedig nem sírós baba.Minden tanácsot megfogadok és kipróbálok!Legalább kitapasztaljuk, h.meik a jobb!
Nincs baj. A tünetek jönnek-mennek, ez egyáltalán nem jelent semmit sem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a választ. Szívhang még nem volt és aggódok. :(
Az elején én is aggódtam sokat.Amíg orvos nem látott a méhen kívüli terhesség volt a félelmem.Aztán az hogy egy hónapot kellett várni a következõ orvosi vizsgálatra ill a védõnõ a szívhangját csak szintén havonta nézte.Aztán amikor megmozdult és éreztem sokkal nyugodtabb lettem.Most lassan 32 hetesena szülés miatt vagxok parásabb, mert császár lesz.Lepényem eléri a méhszájat.Ráadásul tegnap kicsit véreztem. Benne van a pakliban a koraszülés is.Azt hiszem most idegeskedem a legtöbbet.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, sajnálom. én amiatt aggódok, hogy beindul-e a szíve a babónak, meg a petezsákom kissé lapult. :(
Èn 16.àn megyek elõször orvoshoz akkor elvileg màr 7 hetes leszek, nagyon izgulok màr most mindenen.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem csak én vagyok ilyen aggódós. Én 26-án voltam, akkor 5, 7x15, 5mm es kissé lapított petezsákot, embriocsomót, és szikhólyagot látott a doki. Viszont a mellfájás elmúlása aggaszt. 1. baba
A kérdező hozzászólása: Koszonom. Az biztos, hogy félidõ után fogant.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!