Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes szopizás közben (5 db)

A 7 hetes babám rendszertelenül eszik és elalszik szopizás közben. Mi miatt lehet ez?

A babám most lesz 7 hetes. Eddig egész normálisan evett, 2 és fél, 3 óránként.Akkor mindkét cicib?l kapott. Most viszont kb. 2 napja elalszik szopizás közben és így gyakrabban is akar enni. Mit?l lehet ez? Van tejem,mert amikor befejezi a szopizást még van benne.

Legjobb válasz: egyszeruen ebreszd fel szopizas kozben!! az en lanyom is elaludt a cicimen megpiszkaltam az orrat es szopott tovabb:)

egyszeruen ebreszd fel szopizas kozben!! az en lanyom is elaludt a cicimen megpiszkaltam az orrat es szopott tovabb:)
Szia, Az én babám 8 hetes és 2-3 napja ugyanezt csinálja, többször eszik, kevesebbet a megszokott 2, 5 - 3 óránként helyett. Most eszik 40-60 miliket óránként, 2 óránként. Eddig evett 90- 130 miliket. Sztem a 6 hetes fejlõdési ugrás nekünk kitolódott a 8. hétre. 6 hetesen nálunk nem volt semmi változás az evésben. Mértem tegnap a babám, most összesen már többet eszik, mint a régi rendszer szerint. Sztem ne aggódj, majd helyreáll a rendszer.

7 hetes babám szopizás közben félre nyel és utána köhög, mindig a frászt hozza rám, félek nehogy megfulladjon, mit tehetnék?

A pici hasfájós és próbáltuk cumisüvegb?l itatni köménymag teával, de ugyanez volt szinte mindig félre nyelte a teát. A cumisüveget már egyáltalán nem merem használni.

Legjobb válasz: Ez elõfordul nálunk is. 3 hetes a kislányom, cumisüvegbõl tápszert eszik és elég sokszor félremegy neki. Én akkor azonnal kiveszem a cumit a szájából, egyenesbe hozom a hátát és finoman megpaskolom. Egy-két köhögés és jó minden.

Ez elõfordul nálunk is. 3 hetes a kislányom, cumisüvegbõl tápszert eszik és elég sokszor félremegy neki. Én akkor azonnal kiveszem a cumit a szájából, egyenesbe hozom a hátát és finoman megpaskolom. Egy-két köhögés és jó minden.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál kicsit megnyugodtam, attól féltem, hogy én csináltam rosszul valamit.
mohó, normális. mivel csak folyadékot kap így ha a légcsövére is megy nagybaj nem lehet, a lényeg hogy vedd ki a szájábol a cumit/cicit hogy ne menjen több. ha nagyon lilul és látod hogy nem kap levegöt akkor fejre kell állítani, de nem hiszem hogy felyadéktol ilyen lenne.
Szia! Az én kisfiam is félrenyel ( 8 hetes ) szopi közben fõképp az elején mikor nagyon jön a tej, erõs a tejleadó reflex és nem tudja nyelni. Felültetem megpaskolom a hátát kiköhögi, és folytatjuk az evést.

7 hetes kisbabám néha elé sok tejet visszabukik. Van amikor darabos kicsit. Néha szopizás közben, de van amikor sok mocorgás után. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: még nem zár rendesen a gyomorszája, gyakori dolog. telejsen természetes. Akár 1 éves korig is eltarthat.

még nem zár rendesen a gyomorszája, gyakori dolog. telejsen természetes. Akár 1 éves korig is eltarthat.
Amíg szépen fejlõdik, addig általában nem kell vele foglalkozni . Azt is mondják, hogy a többlet vagy alul vagy felül kijön:)


Szoptatás+tápszerezés? 7 hetes babánál mennyi kb. az a mennyiség, amit fogyasztania kellene szopizás közben? Nincs mérlegem, azért nem tudom mérni.

Az utóbbi napokban úgy veszem észre, hogy kevés a tejem, így tápszerrel pótolom a picurkámnak. Cicizés+tápszer vagy cicizés egy alkalommal, a következő etetéskor meg tápszer? Mi a megfelelő megoldás? Szeretném minél tovább anyatejjel etetni.

Legjobb válasz: Szerintem minden étkezésnél kezdj cicivel, így serkented a tejtermelést is. Tápszert csak akkor adj, ha még éhes maradt. A tápszerrel is lehet igény szerint etetni, csak nehézkes.

Szerintem minden étkezésnél kezdj cicivel, így serkented a tejtermelést is. Tápszert csak akkor adj, ha még éhes maradt. A tápszerrel is lehet igény szerint etetni, csak nehézkes.
Csak szopizás után adj neki tápszert, ha kell, különben még kevesebb tejed lesz, ha kihagysz szoptatásokat. Amúgy én amikor már pótolnom kellett kértem mérleget, és aszerint készítettem el a tápszert, hogy mennyit szopott. Egyébként a körülbelüli tejigényét a tiszta súlyából tudod kiszámolni. testsúly kg*150 gramm= napi tejigénye ezt osztod az étkezések számával
Ne adj neki tápszert, mert valószínû, hogy csak a 6 hetes növekedési ugrás miatt tûnik úgy, hogy kevesebb a tejed! Valójában az õ igénye nõtt meg hirtelen, nem neked lett kevés a tejed. Szoptasd minél gyakrabban, ahogy õ jelzi neked (fõleg éjjel) és remélhetõleg pár nap múlva beáll a kereslet-kínálat. Ha most elkezdesz tápszert adni, igen esélyes, hogy rendszeressé fog válni, amit nagyon nehéz lehet visszacsinálni..!

Miért van az hogy a 7 hetes fiam kb.1 hete szopizás közben 10 perc után elkezd nyüglödni, rángatja magát a cicimel a szájában nem engei el és már sokszor piros a feje de mitöl van ez? Lehet hogy kevés a tejem?

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt/van. vedd le a cicirõl, és addig ne rakd vissza, míg nem büfizik. Bántja a lavegõ. Készülj fel, mert sírni fog.:-)

Nálunk is ez volt/van. vedd le a cicirõl, és addig ne rakd vissza, míg nem büfizik. Bántja a lavegõ. Készülj fel, mert sírni fog.:-)
Mi tápszeresek vagyunk, és ugyan ez a helyzet, 50-60 ml után elkezdi rázni a fejecskéjét, köpi ki a kajcsit... Ilyenkor megbüfiztetem, kicsit pihenünk és újra kajcsi, ekkor már elfogadja és megeszi az adagját, de így eltart a kajcsizás egy 1 órát is. Próbáld meg megbüfiztetni, pihentetni. Jó babázást!
Büfiztetni kell, de az is lehet, hogy már teleszivta magát és nem jön több a cicibõl. Próbáld meg büfiztetni, utána áttenni a másik cicidre. Talán ez a baj... Üdv. 8 hónapos lányka anyuja
Nálunk is szinte mindig elõfordul ez, vagy büfi vagy épp erölködik, szokott olyankor nagyokat pukizni is vagy épp bekakil :) Büfiztesd, tedd át másik cicire, nem hinném, hogy a tejeddel van gond!
Szia! Az enyém is ezt csinálja. Tekereg, dobálja magát. Fáj a pocija. Ha masszírozom a pociját szopás közben, akkor abbahagyja. DE ezt nem mindeg, hogy csinálod. Nekem a védõnõ megtanította, mert nagyon hasfájós volt. Volt, hogy megmaszíroztam neki, és utána pukizott és bekakilt. Próbáld meg azt, hogy ha szemben van a babád, akkor neked balról jobbra lépegetsz az ujjaiddal a pociján. De mindig csak ebben az irányban, mert így ürül a bél a végbél felé.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!