Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes szeretnénk (5 db)

Kisfiam 7 hetes, de már nagyon szeretnénk kimenni egy kicsit a strandra a férjemmel. Arra gondoltunk, hogy megvárjuk, hogy betöltse a 3 hónapot a kisfiúnk. Szerintetek akkor már ki lehet menni vele pár órára a strandra?

Pancsoltatni lenne gyerek medence,viszont annak hideg a vize,ezért csak a meleg termál vize mártogatnánk bele egy kicsit..attól nem lenne baja,ugye? Első babánk,és még nem igazán tudjuk,hogy ,,mit szabad,, és ,,mit nem,,. De persze a védőnőt mindenképpen megfogom kérdezni erről,meg ha kell a gyerek orvosunkat is.

Legjobb válasz: Strandra kivinném de a vízbe biztos hogy nem tenném bele. Én még az itthoni medencébe sem merem, majd talán jövõre. 5 hetes.

Strandra kivinném de a vízbe biztos hogy nem tenném bele. Én még az itthoni medencébe sem merem, majd talán jövõre. 5 hetes.
Én biztos, hogy még nem fürdetném 3 hósan strandon, termálvízben meg fõleg nem.
Termálvízbe neeee. Inkább vigyetek egy kis pancsolót neki, amibe meleg vizet tesztek. Árnyékban teljesen jól ellesz. Mi anno, úgy mentünk strandolni, hogy az alvásidejéhez idõzítettük. Etetésre már kint voltunk a strandon, babakocsiban elaludt, odatoltam a medence mellé, árnyékos részre, és így láttam, hallottam is ha jelez :) A 3 hónapos kort megvártuk mi is.
Igazuk van az elsõknek, nem szabad bevinni. Bárhol megszoptathatod, fogod és letakarod egy textilpelussal és kész :)
A kérdező hozzászólása: Értem.Akkor a babát nem tesszük vízbe..csak jó lenne már egyet úszni, imádunk a férjemmel strandolni :) Akkor a kisfiúnkat csak betesszük árnyékba és kész.Biztosan élvezné õ is, ha az árnyékban érné a jó friss levegõ :) És pl az etetést hogy oldanátok meg?A kisfiam hála Istennek anyatejes és 3 óránként szopik..szoptatni pl hol szoptatnátok meg a strand területén?Mert én arra gondoltam, hogy van ingyenes öltözõ, és addig bemennék oda vele. 5-6 óra strandolás szerintetek egy 3 hónapos babának nagyon hosszú lenne??
Árnyékosabb helyet kerestem, ahol kevesen járnak és ott szoptattam, aztán a babakocsiban, vagy csak a pléden aludt. Akkor már 1 éves elmúlt, mi elõtte nem vittük strandra, de nem is hiányzott. Most a kicsi 8 hónapos, a tesó miatt hétvégén készülünk strandra, de õt még nem rakjuk a gyerekmedencébe sem, hiába nem lehet, ott ücsörögnek benne a szülõk, nagyobbak is ki-be ugrálnak, az én kicsimnek meg így is érzékeny a bõre. Mi is kis felfújhatós pancsolóban gondolkodunk kis vízzel, abból nem lehet baj. :) Hogy mennyire bírja a kicsi, ott dõl el, gondolom ha nagyon nyûgös, nem fogtok végig maradni. De lehet hatalmasakat fog aludni, ti pedig úszhattok. :)
Én is így voltam vele hogy már nagyon szerettem volna kimozdulni, strandra menni a családdal, meg hát a nagyobb gyereket sem zárhatom be a lakásba... De megmondom õszintén eléggé kínszenvedés volt. Most voltunk elõször strandolni vele ( 6 hónapos). Nagyon meleg volt, hiába voltunk árnyékban (fák és napernyõ alatt) végig kínlódta a délutánt. Nem akart enni, csak nyüglõdött. Babamedencébe bevittük egy kicsit locsizni. Nekünk sajnos nem jött be annyira a strandolás mint amennyire én szerettem volna. Úgy érzem kell még pár év mire azért õ is jól fogja magát ott érezni.
Mi pont tegnap voltunk elõször strandon vele.(5 hónapos) 3 után mentünk ki.Mikor kiértünk, már álmosodott, így elaltattam.Aludt is a friss levegõn, az árnyékba a kis pléden 1 órát.Miután felkelt megszoptattam, még csak anyatejes.Mi vittünk egy nagy napernyõt, és az alá ültem be.Cicire tettem, és semmi sem látszódott belõle. Aztán bevittük a gyermekpancsolóba.Hát imádta. :) ) Olyanokat kacagott. :D Este 7kor jöttünk haza. Nagyon jól bírta!Holnap is megyünk!

Van egy kb 7 hetes puli kutyám szeretnénk ki szoktatni de ha berakjuk az óljába amit lezárunk hogy ne vigye el a macska akkor mindig elkezd reszketni és félni?

Elõ fordulhat hogy addig amíg meg erõsödik esetleg meg bolondul vagy elpusztul az ólban? Csak éjszaka van benne?

Legjobb válasz: Hogyan vinné el a macska az ólat? Amúgy is a kutyát nem ólban szokták tartani, hanem az udvaron egy kutyaházzal, ahováb szükség esetén behúzódhat. Vagy még jobb, ha lakásban van inkább. De semmiképp sem egy ólba zárva.

Hogyan vinné el a macska az ólat? Amúgy is a kutyát nem ólban szokták tartani, hanem az udvaron egy kutyaházzal, ahováb szükség esetén behúzódhat. Vagy még jobb, ha lakásban van inkább. De semmiképp sem egy ólba zárva.
A kérdező hozzászólása: Elõször is látom hogy az itt kommentelõk fele inkább paraszt és sötét mint én, másodjára mondjuk akinek van egy kis józan paraszti esze az gondolhatja hogy nem disznó ólban szándékozik az ember kutyát tartani ha nem KUTYA ÓLBAN de ezt a szót még biztos nem hallották.Úgy tudtam hogy az emberek azért járnak ide kérdezni nehogy hülyeséget csináljanak de mindegy. A normális kommentelöknek pedig köszönöm a választ, egyébként elõször van kutyám, kb 5 napja van nálam és azóta bent alszik a lakásban de nem tudom mikor érdemes a kiszoktatásra.
mióta van nálad?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egy év múlva meg jön a kérdés, hogy a pulikutyámat nem tudom megfogni, mert morog és támad, mit csináljak? Egy ilyen pici kutyának a család mellett a helye. Igazából a saját kutyacsaládja mellet, de ha már nálatok van (amit amúgy törvény tilt), akkor ti helyettesítitek a családját! Jobb helyeken a gazda együtt is alszik a kölyökkutyával az elsõ napokban, míg kiheveri azt az óriási stresszt, hogy elvesztette az anyját és a testvéreit. Gondolj bele, ez milyen lehet neki. Oké, ne aludj vele együtt. De az istenért, ne zárd be tökegyedül a sötétbe, ismeretlenbe! Ilyen pici kutya még nem tudja visszatartani a szükségét, reggelig a saját piszkában tipródik. (Csak merem remélni, hogy reggel kitakarítod az ólat....) Pont akkora trauma neki bezárva lenni a sötétbe, mint egy 3-4 éves embergyereknek lenne. Amikor az én kutyám hozzám került (szintén nem "puccos" fajta, hanem kuvasz), az elsõ hónapokban bent lakott a konyhában, minden éjjel 2x-3x felkeltem hozzá, napközben szinte folyamatosan mellettem volt, hogy megszokjon és kötõdjön hozzám. Mûködik is a dolog, a fogát is kihúzhatnám, akkor se mordulna rám. Kiszoktatni ráértek, amikor már nagyobb lesz. Minél többet van mellettetek ilyen kicsi korában, annál szelídebb, okosabb, figyelmesebb kutya lesz nagynak.
Próbálj meg krotáliát rakni a fülébe, hátha attól elkezd jó lábasjószág módjára viselkedni, és elfelejti, hogy õ tulajdonképpen csak egy babakutya.
Tipikus primitív parasztok, ahol a kutyának ólban a helye.Ha egy csecsemõt teszel ki a lezárt ólba egyedül, boldog lesz?Pont így teszitek tönkre a kutyát is.
Ez aztán a felelõs állat tartas
Énédesjóistenem, adja az ég, hogy ez egy kamu kérdés legyen! Nem létezik, hogy ilyen sötét emberek(?) vannak.
7 hetesen nálad se lehet, persze hogy retteg kb olyan mintha egy 2 hónapos babát bezársz egy sötét helyre és otthagyod...
Fél éves kora után érdemes kiszoktatni.

SOS! 7 hetes terhes vagyok és szeretnénk elmenni táppénzre. Csak az a baj, hogy 2és fél hónapja dolgozok ott és határozott idejű szerződésem van ami 2 hónap múlva lejár. A táppénzen kívül jár még valamiféle járandóság?

Legjobb válasz: 2 hónapig még a táppénz,utána munkanélküli segély,és ha megvan a baba,akkor ha elõtte 2 év alatt megvan a kellõ ledolgozott,akkor gyed,ha nem,akkor gyes

2 hónapig még a táppénz, utána munkanélküli segély, és ha megvan a baba, akkor ha elõtte 2 év alatt megvan a kellõ ledolgozott, akkor gyed, ha nem, akkor gyes
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem a babád legyen a fontosabb és ne a munka. Én is így jártam. Június 10-én megtudtam, hogy terhes vagyok, akkor voltam 9 hetes. Úgy gondoltam végigdolgozom a júliust és augusztusban elmegyek táppénzre. Havi szerzõzédesim voltak így fontos volt mennyit dolgozom. Fizikai munkát végeztem, folyamatos 3 mûszakban dolgoztam. 12héten bekerültem a kórházba vérzéssel és görcsöléssel úgy, hogy vagy megmarad a baba vagy nem. A méhlepény kezdett leválni. Szerencsére megmaradt a baba de a munkát el kell felejtenem. Ne járj így, mint én csak azért írtam le, hogy mérlegelj neked melyik fontosabb. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen februárba lesz meg a baba olyan 22.e körül. volt megszakítás a két munkahelyem között majdnem fél év..de addig kaptam a önkormányzattól segélyt.elvileg a segély is beleszámít, nem?
Szia!Nem sajna, az nem szàmít bele!! Èn azt javaslom neked hogy menny el a kirendelt munkaügyibe ès ott mondd el a dolgokat, ök szerintem szívesen segítenek neked.Èn is így tettem, kèszsègesek voltak ès segítökèszek.Csak ez a megoldàs van, hiszen onnan fogod a juttatàsokat kapni!!!Ha van kèrdèsed szívesen segítek ha tudok!!A 33hkm voltam! :-)
A kérdező hozzászólása: Munkaügyi központba?
Igen! Mièrt olyan meglepö? Èn onnan fogom kapni az ellàtàst! Ès ha jol csinàlod a dolgokat akkor te is, ès nem csak gyesre leszel jogosult.Mert ha ez így marad akkor a kilàtàsaid nem tul jòk.
A kérdező hozzászólása: Mire lehetek jogosult még?
Hát elsõ körbe munkanélkülit fogsz kapni, majd a tgyást 6 hónapig, azután a gyedet és a családit!Ha megvan a ledolgozott napod! De mondom, menny és járj utána mert akár 1 nap is fontos lehet NAGYON!!! Csak a javadra mondom! :) )
A kérdező hozzászólása: A 180napom az megvan.annak utána jártam.csak abban vagyok bizonytalan, mert mindenki mást mond, hogy határozott munkaszerzõdésre hogy jár a táppénz.valaki azt mondja hogy ahany ledolgozott hónap annyi hónap táppénz.de valaki azt mondja hogy ameddig van szerzõdésem, addig tart.jelen esetben szeptember közepe.
Figyu már irtam! Addig van táppénz ameddig tart a szerzõdés és nem tovább!De ha nekem nem hiszed el hívd fel az oep-et!
Ja: Tehát csak is decemberig leszel táppénzen ígyis úgy is, mert abból, ha nem is mondod el hogy babát vársz nyílván rájönnek majd(9-es kód)!Mikorra is vagy kiirva február? Hanyadika?Mert akkor a munkanélkülin keresztül igényelheted a tgyást(mint említettem 28 nappal szülés elõtt)! Megszakítás volt a két munkahely között? Mert ha igen és az több mint 30nap az gáz! de ha nem több akkor NO problem!!!33hkm
Hát nem jól tudod!Nem annyi a táppénz mint a ledolgozott munka ideje!Mert a passzív tápénz már nem jár, mert megszûnt!Táppénzed addig lessz míg tart a munkaviszonyod! Tehát ha annyira elakarsz menni táppénzre akkor a hosszabbítás után menny!Mert táppénz alatt nem rúghat ki! DE VIGYÁZZ!!!!Mert a táppénzt nem veszik alapul mikor számolásra kerül a tgyás és a gyed! Ez az idõszak kiesik majd!33hkm
A kérdező hozzászólása: De ha megvárom h meghoszabitsák a szerzõdésemet és utánna megyek el táppénzre az is jó, nem?mert akkor már lesz 4 hónapom és elvileg annyi táppénzre mehetek el ahány hónapom be van dolgozva.utolsó hónapra pedig megigénylem a TGYÁS-t.ezt is lehet nem?
A kérdező hozzászólása: És a TGYÁS mikortól jár?
Tudtommal az is csak akkor jár ha élõ biztosítotti jogviszonyod (munkaviszony, vagy ha jól tudom a munkanélküli ideje is annak számít, de ez nem biztos)va n. Ekkor a kiírt idõpont elõtt 30 nappal vehetõ igénybe leghamarabb, és 180 napig jár, feltéve hogy megvolt elõtte a 2 év munkaviszony.
A kérdező hozzászólása: Aha értem...a 180 nap bedolgozottam már most is megvan, csak sajnos erõs fizikai munkát végzek ráadásul éjszakás mûszakba (12 órás munkarendbe) és nagyon megterhelõ.Ezért gondoltam, hogy minél hamarabb megyek táppénzre.De akkor várok még 2 hónapot.Köszönöm a segítséget
Minden képpen várd meg a hónapot, addi is több pénzt kapsz!
A lènyeg hogy vàrd meg hàtha meghosszabítjàk a szerzödèsed.Ha nem àllsz munkaviszonyba akkor nem jàr se gyed, se tgyàs-se! Mennyi idöre szoktàk hosszabitani a szerzödèst!? Mert ha 2 honap mulva meghosszabitjàk pl.rosszabb esetbe 3 honapra akkor is azzal màr nyersz ezzel a 2 honappal együt 5honapot!Ami azt jelenti hogy akkor pont jo lessz meked a tgyàshoz, mert azt szülès elött 28nappal igènyelheted!Ami jàr 6 honapig ès utàna a gyed 2 èvig(ha megvan a szüksèges ledolgozott idöd) Mert sajna vannak munkàltatok akik nem hosszabitanak, mint pl.az enyèm.Èn most ebbe vagyok benne hogy rendezgetem magamnak hogy jàrjon gyed!!!Ahogy megtudtàk terhes vagyok, nem hosszabitottak szerzödèst!!! 33hkm
A kérdező hozzászólása: Maximum 3 hónapot hoszabitanak meg.jobb esetben.De van akinek 1 hónapot vagy nem hoszabitanak egyáltalán egy napot sem....ezért vagyok tanácstalan mert ha nem hoszabítanak akkor hoppon maradok
A kérdező hozzászólása: már van 2 hónap munkaviszonyom ott és 3 hónapot hoszabítottak ugy hogy szeptember közepén jár le...
Szòval szepet vègèn jàr le!Akkor titkold azt a terhessèget ha jot akarsz magadnak.Ha meghosszabitjàk 3honappal akkor dec vègèig mèg kihùzhatod.Azutàn màr nincs nagy gond mert a munkanèlkülibe jelentkezel pàr nappal kèsöbb(ez nem gàz, mert èn is igy voltam 2hònapot csúsztattam)Aztàn tgyas ra mèsz, azutàn gyed-re!Hidd el megèri!Mert a gyes az piszok kevès!A 33hkm vagyok!
Ja bocs közepèn!De az tök mindegy!:-)
Igen, annyi ideig lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál, de csaka kkor, ha van elõ munkaviszonyod. Tehat ha pl, dolgoztál 1 hónapot, akkor egy hónapot lehetsz táppénzen- ha el a munkaviszonyod. Ha nem hosszabbítani szerzõdést, akkor annak a lejártával a tappenz is megszûnik.

7 hetes Biscon Havanese kutyusunk van. Mikor lehet először megfürdetni? A szeme körül nagy a szőre, csak óvatosan merjük törölgetni, mert megkeményedett és nem szeretnénk, ha megsérülne a szeme! Mivel lehet áttörölgetni?

Legjobb válasz: ha büdös és koszos akkor kölyök samponnal nyugodtan megfürdethetitek..szeménél gondolom a csipára gondolsz azt langyos vizes zsepivel elõbb törölgesd meg aztán szárazzal szedd le a csipát ezt legalább 1-2 hetente meg kell ismételni.. nem tudom milyen színû havanese-d van de ha fehér akkor nyilván a csipa barnasága jobban látszik arra bórvizet szoktak használni , a patikába 500 ft -ért lehet venni , minden nap többször bórvizes vattával áttörölgeted akkor 1 hét alatt általában nagyából megszûnik ez a barnaság , nekünk van egy fehér bichon frise-ünk neki kétnaponta tisztítom a szemét langyos vizes lemosós módszerrel és nem barna neki ott van egy barna 6 hónapos havanese-ünk is :)

ha büdös és koszos akkor kölyök samponnal nyugodtan megfürdethetitek..szeménél gondolom a csipára gondolsz azt langyos vizes zsepivel elõbb törölgesd meg aztán szárazzal szedd le a csipát ezt legalább 1-2 hetente meg kell ismételni.. nem tudom milyen színû havanese-d van de ha fehér akkor nyilván a csipa barnasága jobban látszik arra bórvizet szoktak használni , a patikába 500 ft -ért lehet venni , minden nap többször bórvizes vattával áttörölgeted akkor 1 hét alatt általában nagyából megszûnik ez a barnaság , nekünk van egy fehér bichon frise-ünk neki kétnaponta tisztítom a szemét langyos vizes lemosós módszerrel és nem barna neki ott van egy barna 6 hónapos havanese-ünk is :)
Miért kell megfürdetni? Büdös? Jól ki kell kefélni a kis szõrét, és egy kozmetikus szépen letakaritja a szeme körül. (ha ti nem tudjátok, hogy kell)
nekem is havanesem van.Kamillás vízzel törölgesd a szemecskéje körül, ez a legjobb megoldás. És a szeme körül óvatosan kinyírhatod a szõrt.Jah, és állatkereskedésekben lehet venni szemtisztító folyadékot, de amint mondtam a kamilla tökéletes. Valamint a kis fülecskéjét is ápolni kell, arra is kitaláltak már mindenféle folyadékot. Ha bármilyen kérdésed felmerülne, nyugodtan írj priviben, tapasztalt havanese tulajdonos vagyok :)
NEm szeretnék bele szólni, de én úgy tudom hogy a kamilla szárítja a szemét, elég a langyos vizes vatta is.(állatorvos mondta)

7 hetes babával szeretnénk vidékre utazni néhány napra. mikre kell odafigyelni pl. utazás alatt etetéskor? sajnos tápszert kap. ezt hogy célszerű elkészíteni? kb.4 órás az út tehát tuti hogy egyszer meg kell etetni.

pályán célszer? menn vagy f?úton? mik azok a dolgok amik feltétlen szükségesek? szóval nagyon sok praktikai tanácsnak örülnék.jó lenne ha minél többen írnátok.engem minden számotokra feleslegesnek t?n? dolog érdekel.köszi

Legjobb válasz: Szia.mink a 8hetes babánkkal utaztunk haza Ne´metországból.igaz én szoptatok.készítsd el a tápszert a cumisüvegbe,e´s ha éhes lessz,az autópályán megálltok benzinkútnál,vagy bármelyik faluban,és mikróban megmelegi´teted.pelenka,törlökendö,ruhák,pokro´c,a kedvenc paplanja,(mink vittük)tea,vagy vi´z,minden olyan komfort,ami otthon is megvan.Kivétel a kiságy.mink vittük a babakocsit is.Mink 1000km-t utaztunk.kicsit si´rt,a többin aludt.Semmi gond nem lessz,jó utazást.

Szia.mink a 8hetes babánkkal utaztunk haza Ne´metországból.igaz én szoptatok.készítsd el a tápszert a cumisüvegbe, e´s ha éhes lessz, az autópályán megálltok benzinkútnál, vagy bármelyik faluban, és mikróban megmelegi´teted.pelenka, törlökendö, ruhák, pokro´c, a kedvenc paplanja, (mink vittük)tea, vagy vi´z, minden olyan komfort, ami otthon is megvan.Kivétel a kiságy.mink vittük a babakocsit is.Mink 1000km-t utaztunk.kicsit si´rt, a többin aludt.Semmi gond nem lessz, jó utazást.
Hidd el hogy rendben lesz minden, ha ezt elhitted akkor már nincs is semmi baj.rakd termoszba a melegvizet és csak a tápszert tett a cumisüvegbe, ha kell ötsd fel , rázd össze és már ehet is a baba, nem feltétlenül kell megállni ha ti nem igénylitek persze ehhez neked hátul kell ülnöd. (bár 4 óra a felnõtett is elfárasztja)Próbáljatok úgy idõziteni hogy aludjon az ut nagy része alatt.Ha pályán mentek az talán gyorsabb.7 hetes babának az anyukája a legfontosabb, a megszokott dolgait (takaró, játék...)azért perszte elcsomagolnám.Jó utat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!