Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes múltam, (9 db)

Baj ha már nincs ilyen "megjönérzés"? 7 hetes múltam.

4-5 hetesen nagyon intenzív volt ez a szúrka meg apróbb görcsök. Napok óta meg nagyon ritkán beleszúr a méhembe 1-2 másodpercre és ennyi. A többi tünet megvan!

Legjobb válasz: Szia! egyáltalán nem baj! :-) ez így van rendjén, a szervezeted már tudja, hogy nem lesz szükség több mensire, ezért ez az érzés elmúlik, a többi tünet a hormonok miatt még egy darabig nem fog elmúlni :-) Boldog Babavárást!

Szia! egyáltalán nem baj! :-) ez így van rendjén, a szervezeted már tudja, hogy nem lesz szükség több mensire, ezért ez az érzés elmúlik, a többi tünet a hormonok miatt még egy darabig nem fog elmúlni :-) Boldog Babavárást!
szia, gratulálok a babához. egyáltalán nem baj, nekem nem is volt egyáltalán ilyen érzésem. :)
Miért lenne baj? Hányan, de hányan mindn ún. "tünet" nélkül vészelik át a terhességet! Nekem 4 terhességem alatt egyetlen tünetem a mensi elmaradása volt, meg az elsõ hetek aluszékonysága :) )) (sõt, a 4. babával még a vérzés is megvolt!). Nem a tünetek mutatják meg, hogy minden rendben van-e odabent, nyugi!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Aranyosak vagytok!! :) ))) Megnyugodtam....
Dehogy baj. Én is 7 hetes vagyok és az ég világon SEMMI tünetem sincs! Se mellfájdalom, se semmi! Csak a tesztek lettek pozitívak, amúgy ha nem teszteltem volna rá sem jövök hogy terhes vagyok mert pcos-em van és a ciklusaim 50 nap körüliek így nálam normális hogy nem jön meg. A lányomnál már a nem várt elõtt (clostival sikerült) már fájt a mellem és nagyon fáradt voltam. Gratulálok a babához! 9 hónapos baba és 7 hetes pocaklakó anyukája

Szinte állandóan fáj a gyomrom és elnézést, de rengeteget böfögök, bármit eszek és iszok, semmi nem esik jól és nincs energiám és rossz kedvű vagyok.7 hetes múltam. Mit tegyek?

Úgy érzem egyre inkább elhatalmasodnak rajtam ezek a terhességi tünetek. Talán már kicsit depressziós is vagyok. Mikor múlik el? Egyre rosszabb a közérzetem. A terhesség nem betegség, de én egyre inkább így érzem magam.

Legjobb válasz: Ne aggódj! Hamarosan el fog múlni ez az érzés! Pihenj amennyit csak tudsz, és egyél könnyû(kissé ízetlen)ételeket. Amik nem terhelik meg a gyomrodat. Depresszió gyakran jelentkezhet, hisz sok a tünet, és ezek kellemetlenek. Most õószintén. Ilyenkor ki érzi jól magát. Pihenj. Csak ezt tudom mondani. És ne aggódj...elfog múlni! 12+6hetes km

Ne aggódj! Hamarosan el fog múlni ez az érzés! Pihenj amennyit csak tudsz, és egyél könnyû(kissé ízetlen)ételeket. Amik nem terhelik meg a gyomrodat. Depresszió gyakran jelentkezhet, hisz sok a tünet, és ezek kellemetlenek. Most õószintén. Ilyenkor ki érzi jól magát. Pihenj. Csak ezt tudom mondani. És ne aggódj...elfog múlni! 12+6hetes km
A terhesség valóban nem betegség, csak a hormonális változások nem egyformán hatnak mindenki szervezetére. Nem véletlen hívják másállapotnak is. Annyit tudsz tenni, hogy megpróbálod kitapasztalni mi az ami mégis jó a gyomrodnak és inkább többször de kis adagokat enni. Van aki gyomrának jót szokott tenni egy pár korty gyömbéres üdítõ. A 12 hét környékén elég látványosan enyhülnek a rossz közérzetre, gyomorra vonatkozó panaszok, addig kell valahogy kibekkelni.
A gyomrodra szedjél Rennie-t és Espumisan-t, hidd el segít és jobb kedved lesz!
Én is 7 hetes múltam és engem is kínoznak a rosszullétek. Nem tudom élvezni a terhességet, és irígylem azokat, akiknek semmi bajuk. Szinte egész nap itthon fekszem, nincs kedves semmihez és erõm se. Remélem hamarosan elmúlik, bár éveknek telik ez a pár hét is:)
Szia!Én most 16 leszek, pont ilyen tüneteim voltak, kerülni kell a szénsavas italokat, azokat a kajákat amik nem terhesen is böfögtetnek, a fáradtság és rosszkedv lassan elmúlik de jön egyéb...sajnos nekem gyomorsav lábgörcs és szorulás.Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ki fogom próbálni a Rennie-t. Ezen a héten még szabin vagyok, de rossz belegondolni, hogy a jövõhéttõl újra 6-kor kelek, nem is tudom hogy lesz. Táppénzre még nem akarnék menni. Mégegyszer köszi mindenkinek!
Nekem abban az idõszakban nagyon jól estek a gyümölcsök, és úgy éreztem, hogy fel is töltenek könnyen és gyorsan felhasználható energiával. Amit nem kívánsz, vagy utána okoz emésztési panaszokat, azt most inkább ne erõltesd, amikor majd nagyon nõ a baba úgyis megennéd majd a vasszöget is!
A kérdező hozzászólása: Nem hiszitek el, vettem Rennie-t és mintha kicseréltek volna. Már nem fáj a gyomrom és több energiám van. Rengeteget kivett belõlem a fájdalom. Köszönöm!

7 hetes múltam és ma volt az első uh-om, valami baj lehet?

inszem. baba, ma volt az els? uh-om és a baba ott volt, a szívverés is jól kivehet? volt, de valami fura foltot látott a doki az képen... azt mondta ilyet még nem látott és menjek vissza egy hét múlva, hogy mi lett vele. Valaki tudja mi lehet ez? nem találok semmit az interneten.

Legjobb válasz: szia. lehet, hogy egy terhességi cisztát látt a dokid. az akkor van jelen ha terhes vagy. a dokik hajlamosak néha ijeszgetni.... nyugodj meg, ha idegeskedsz az se jó. Bízva bíz!!

szia. lehet, hogy egy terhességi cisztát látt a dokid. az akkor van jelen ha terhes vagy. a dokik hajlamosak néha ijeszgetni.... nyugodj meg, ha idegeskedsz az se jó. Bízva bíz!!
lehet esetleg egy folyadékkal teli kisebb ciszta, de ez általában felszivodik , nem minden esetben okoz gondot
Ne ijedezz! Semmiképpen, mert a baba él..melette a foltot fogja ellenõrizni, mert lehet ahogy írták ciszta is, de lehet éppen, hogy iker babák lettek volna, de ilyen korai szakaszban sokszor az egyik felszívódik és csak az egészségesebb marad meg.. Ahhoz pedig minden jót kívánok.
szia. ne aggódj.nekem is inszem.volt.3 pete lett beültetve.ebbõl egy megtermékenyült és fel is tapadt.7 hetesen voltam uh-n ahol a doki hasonlóan ijesztgetett.talált egy foltot amirõl nem tudta mi az.két hét múlva kellett visszamennem.és akkor meglepõ dologgal találtam szemben magam.két pici szívecske dobogott.a pici folt egy petezsák volt.spontán megtermékenyült a beültetéshez számított két hétre.elõtte 8 évig nem sikerült.doki is meglepõdött, én is.most 34 hetesek vagyunk, és lassan kibújnak a picik.lehet nálad is ez van.de lehet ciszta is.aggódnod nem kell, mert tudnak segíteni, ha az.majd írd meg.szorítok.

7 hetes múltam, és hétvégén megyek orvoshoz, akkor már tutira lenni kell a babának szívhangnak, ugye?

Nagyon aggódom, 5,5 hetesen voltam el?ször orvosnál, akkor még nem volt. Viszont a testvéremnek így ment el a babája, hogy nem volt szívhang egyáltalán.

Legjobb válasz: Szia.Lesz szívhangja majd meghallod :) Nekem a 6.dik héten már volt ...Minden jót,36hetes kismama

Szia.Lesz szívhangja majd meghallod :) Nekem a 6.dik héten már volt ...Minden jót, 36hetes kismama
Szia!Én a héten voltam uh-on és 7 hetes terhes vagyok.Már hallottam a babóca szívét.Szerintem már Te is hallanni fogod.És ne aggódj, nem lesz semmi baj, ne gondolj rosszra.Szép babavárást. 7 hetes mami
Ne aggódj, ez általában változó.Nekünk 6 hetesen már nagyon kalapált, akivel együtt vártam 8 hetes volt és még nem láttak semmit.Már biztosan van nektek is, eszelõs mikor meglátod az UHn, én elbõgtem magam:)
Tényleg ne aggódj, én is úgy jártam mint te sem a 6. sem a 7.héten nem volt szivhang de a 8.héten szépen látszott.Sok függ az uh minõségétõl is.Nyugodj meg és várd türelemmel a következõ uhát.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat és a biztatást! Már alig várom, hogy halljam, amikor a petezsákot megláttam, már akkor is majdnem elájultam a meglepõdéstõl, hogy tényleg sikerült!! És annyira örültem, hogy az sem érdekelt, hogy a doki finoman szólva közölte, hogy kövér vagyok és diétázzam, csak nevettem rajta. Mindenkinek boldog babavárást és még1x köszönöm!!
Nekem sajnos nem indult meg a szívverése a babának, de meg tudja mondani a doki egyik hétrõl a másikre még szívhang nélkül is, hogy minden ok-e, hiszen a petezsák és az embrio is növekszik. Ha ez így van, akkor nem lesz gond. Szorítok.
Akkor már kell lennie szívhangnak. De ha nem is lenne, akkor már pulzálna a szívcsõ, ami arra utal, hogy pár nap múlva beindul majd a szívmûködés. Nekem 5 hetesen és 6 naposan már pulzált a szívcsõ, 8 hetesen és 6 naposan pedig már dobogott a szíve. Annak sajnos semmi jele nincs, ha nem indul meg a szívmûködés, de erre ne is gondolj! Minden a lehetõ legnagyobb rendben lesz!

A dokim azt mondta, hogy a rutascorbint /3x1/ ne hagyjam abba.7. héttől szedem barnázás miatt, most 14 hetes múltam, már nincs színes folyásom. Nem árt? Szedte vki sokáig?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 6. héttõl adták az utrogestant, tegnap voltam 8 hetes ellenõrzésem jó erõs barnázással, eddig (kop-kop-kop) minden rendben, de a 13. hétig szednem kell és utána meglátjuk. Ha gondot okozna, biztosan nem mondanák, hogy szedjük ilyen sokáig.

Szia! Nekem a 6. héttõl adták az utrogestant, tegnap voltam 8 hetes ellenõrzésem jó erõs barnázással, eddig (kop-kop-kop) minden rendben, de a 13. hétig szednem kell és utána meglátjuk. Ha gondot okozna, biztosan nem mondanák, hogy szedjük ilyen sokáig.
Szia!!!Én az 5.babómat várom az elözõ terhességeimmel hálisten nem volt semmi baj sajnos most a terhességem elején halt meg Édesanyám ez olyan megrázkódtatás volt nekem, hogy barnás folyásom lett néha rózsaszin.Vérzés, görcs nem volt de ez is nagyon megijesztett.Én is Rutascorbint kaptam rá de én 3x2 õt szedek.Bár én még csak 10 hetes vagyok de nekem is tovább kell szednem még és szó sincsen arról, hogy abbahagyjam.Sõt, én igy "nyugodt"vagyok, hogy szedem!!!!!Remélem nem lesz baj, mert ez a trauma nekem nagyon nehezen dolgozható fel. Neked is minden jót kivánok és probléma mentes baba várást!!!!! Szeretettel üdvözöllek:Rta
A kérdező hozzászólása: Ez a vérezgetés nem szó szerint értendõ, mert barnás, rózsaszínes folyásról van szó.
A kérdező hozzászólása: Ha vki volt ilyen helyzetben, írja le kérem, mert én nagyon félek, hogy baj van, mert már volt két vetélésem.
Szia, szerintem a dokidat hívd fel! De sûrgõsen!!!! Neki errõl tudnia kell!!! Vigyázz magatokra!
A kérdező hozzászólása: Beszéltem az orvosommal, õ azt javasolta, hogy szedjem tovább a gyógyszert és ne csökkentsem az adagot.Köszi azért a választ!
Szia!Elõször is nyugodj meg, feküdj, pihenj!Nekem a 21.hétig kellett szednem a duphastont, utána hagyhattam el.Ha esetleg újra véreznél, irány azonnal a kórház, ultrahang.Szorítok!

7 hetes terhes multam ez a tunet mitol lehet?

7 hetes terhes multam, az elmult 4 napban alig eszek de szinte semmit csak par falatkat... De meg attol is hanyingerem van es sokat szedulok ami persze gondolom a nem evestol is van. A hasam is faj de nem gorcsol hanem faj mint amikor az ember nem eszik rendesen amit ertek. De mitol lehet az h nem birok enni?? Ez baj? Mi lehet a problema? Vagy ez oke? A hazidokimnal nincs idopont igyajd telon hiv ha surgosnek tartja akkor majd behiv :( itt angliaba nehany helyen sajnos igy megy

Legjobb válasz: Ez teljesen normális. Sajnos nálam a harmadik terhességnél a 18. hétig tartott, de általában a legtöbbeknél 12 hét után jobban leszel. Én azt próbáltam csinálni, hogy amikor valamitõl nem undorodtam nagyon, akkor abból próbáltam annyit megenni, amennyi csak ment. Így is 48 kilóra fogytam. De aztán megindult felfelé, ahogy elmúlt a rosszullét.

Ez teljesen normális. Sajnos nálam a harmadik terhességnél a 18. hétig tartott, de általában a legtöbbeknél 12 hét után jobban leszel. Én azt próbáltam csinálni, hogy amikor valamitõl nem undorodtam nagyon, akkor abból próbáltam annyit megenni, amennyi csak ment. Így is 48 kilóra fogytam. De aztán megindult felfelé, ahogy elmúlt a rosszullét.
Nekem nagyon rendes volt kint a védõnõm, rendkívüli módon odafigyelnek, ne aggódj :)
A kérdező hozzászólása: kozonom h irtal, 15 en megyek a midwife hoz akkorra kaptam idopontot :( es az meg 10nap :S de persze tole mindent megfogok kerdezni
8 hetes vagyok, ugyanígy voltam mint te, a kajára se bírtam nézni, hányingerem lett mindentõl. Pár napja elkezdtem szedni terhes vitamint, most végre ott tartok, hogy legalább a gyümölcsöket meg tudom enni. Az elsõt én is angliában szültem, de annál a terhességemnél végig nem jött elõ hányinger. Próbálj meg a védõnõvel (midwife) beszélni, azok többet törõdnek a terhességgel mint a dokik.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek a segitseget, mivel elso babamat varom igy mindent nem tudok meg... Szoktak olvasni termeszetesen h mire szamitsak mi jo es mi nem, de mivel konkretan igy nem talaltam igy megkerdeztem itt.
Igen, ez természetes. Nekem is vannak ilyen napok, mikor úgy érzem, degeszre ettem magam, kajára gondolni se megy, de a gyomrom már fáj az éhségtõl, mert egy falat se fért belém, még fogmosásnál is majdnem rókáztam. Nekem erre MagneB6-ot ajánlott az orvos, de azt hallottam, hogy pl. az Espumisan se rossz, mert csökkenti ezt a teltségérzetet, és kismamák is szedhetik. (Én is tervezem, hogy veszek egy dobozzal, mert ha nem eszem, leesik a vércukorszintem, meg a vérnyomásom, és szédülök. Ami pl. vezetés közben nem szerencsés nagyon.) De maga az étvágytalanság is teljesen normális.
Ez az elsõ trimeszterben normális, hogy az ember alig tud enni, hiszen émelyeg a kismama meg hányingere van, meg elõjön az ételundor, a szagundor.Nem kell rögtön az orvoshoz futni minden kis hülyeséggel, aki terhes, az tudja, hogy ez normális.Utána is lehet olvasni a neten, hogy mik a terhességi tünetek. Nem kell megijedni kedves kérdezõ, ez teljesen normális, majd a 12. hét után, azaz a második trimeszterben már jobban leszel.Mondjuk nálam még néha most is van étvágytalanság és ételek szagától undorom, a múltkor erõs hányingerem is volt. :/ Érdekes. 22+3 hkm
A kérdező hozzászólása: Eloszor is koszonom megnyugodtam :) igen szedek vitamint , az ivassal nincs baj sok vizet iszok meg par gyumi levet is.
3.vagyok.Nekem nem hozza meg az etvagyamat a terhes vitamin..Pedig szedek mindig mikor meg tudok enni valamit.
Szedsz terhes vitamint? Az meghozza az étvágyat sok embernek segít :) 7+1hkm
En 7 hetes vagyok, es nagyon keves dolog van amit meg birok enni mert egyre nagyobb az undorom..Es igy egyre kvesebbet eszek en is..Szerintem ez addig nem baj mig a folyadekot rendesen be tudod vinni.Probalj meg enni egy ket kekszet(nekem is undorom van attol is, de muszaj volt elragcsalnom 2 dbot tegnap mert nem akartam hanyni a korhazban(ultrahangon), es segitett.Utana tudtam enni levest.
Normális tünet az étvágytalanság is. El fog múlni, addig próbálj semleges ízeket enni. Keksz, fõtt krumpli stb. Az is normális, ha emiatt fogyásnak indulsz. Késõbb javulni fog a helyzet, addig kitartást!
A kérdező hozzászólása: remelem hogy velunk is azok lesznek :)

7 hetes kismami múltam, és már kb. egy hete néha-néha viszketek, a folyásom ma lett olyan sárgás- picit világoszöldes! Ugye nem lesz baja a bébimnek?

Eddig próbáltam magam természetesgyógymóddal kezelni(grapefruitmag kivonat), annyit javított, hogy már nem viszketek olyan s?r?n. Ma megyek orvoshoz és biztosan ír fel valami kúpot vagy krémet. Nem baj, ha az els? 3 hónapban használ ilyet a kismama? Mert sok minden készítményre rá van írva, hogy az els? 3 hóban nem ajánlott! Most akkor szerintetek mi lesz? De, ha kezelve lesz a folyásom ugye nem lesz baja a bébimnek a szerekt?l vagy a bacitól?

Legjobb válasz: Még annyit, hogy nincs sok folyásom, minimális.

A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy nincs sok folyásom, minimális.
Nem lesz baja, zárt méhszáj mellett sem a kórokozó, sem a gyógyszer nem tud feljutni a babóhoz. Gyógyulást, és gratulálok a babához! 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Boldog babavárást:) Azért megnyugtatásképp légyszi írjatok többen is! Köszike
az orvos csak olyan orvosságot, krémet fog felírni amitõl nem lesz bajotok! nyugi boldog babavárást
Nyugi ha az orvostól akpod bajt nem csinál a babának! Az elõttem válaszolókank igazukvan, zárt méhszáj esetén nem junak fel a bacik. Ilyennek csak elhanyagolt esetek teszik ki magukat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszaitokat! Jó egészséget és boldog babavárást Mindenkinek!!!

39 hetes vagyok. Éjszaka 10 majd 7 perces fájásaim voltak. De nem voltak erősek, így nem mentünk be a kórházba, majd éjfél körül el is múltak. Mennyire kell erősnek lenni a fájásoknak?

Legjobb válasz: Nagyon. :-) Tudom, ez nem igazi válasz. Én is azt hittem elõször, hogy 5 perces fájásnál tartok, nálam a magzatvíz is szivárgott, de sajnos a fájások nem voltak igaziak ekkor. Utána persze megtudtam, milyen az igazi, a falat kapartam volna, pedig a vajúdószoba minden jóval föl volt szerelve, de semmi nem tudta enyhíteni. A szülés ezután már semmiségnek tûnt. Neked, mint ahogy nekem is, valószínûleg csak jóslófájások ezek, fõleg, ha elmúltak. Az igazira csak a szülés a gyógyír. Figyelj nagyon magadra, és ügyes légy!

Nagyon. :-) Tudom, ez nem igazi válasz. Én is azt hittem elõször, hogy 5 perces fájásnál tartok, nálam a magzatvíz is szivárgott, de sajnos a fájások nem voltak igaziak ekkor. Utána persze megtudtam, milyen az igazi, a falat kapartam volna, pedig a vajúdószoba minden jóval föl volt szerelve, de semmi nem tudta enyhíteni. A szülés ezután már semmiségnek tûnt. Neked, mint ahogy nekem is, valószínûleg csak jóslófájások ezek, fõleg, ha elmúltak. Az igazira csak a szülés a gyógyír. Figyelj nagyon magadra, és ügyes légy!
Nos, akár 5 perces fájásaid is lehetnek, de ha nem erõsödnem sûrûsödnem, akkor csak vaklárma, és készül a szervezeted.Viszont azt is jelenti, hogy baromi közel a szülés, és bmikor beindulhattok.A fájások erõsödnek , nem tudom megmondani, mert mindenkinek szubjektív a fájdalom érzékelése.Én az NSTn mért 50es fájásnál is csak mosolyogtam.80-100asok a tolófájások.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már nagyon várom, hogy beinduljon.
Szia! Valószínûleg kicsit megnyílt a méhszájad. Mostmár nem sok van hátra!!! A fájás erõssége meg egyénfüggõ. Én a második szülésemkor 3 percesekkel még játszótéren voltam, éreztem, amikor már jobban fájt, akkor mentünk be, 3 ujjnyi méhszájjal (4 a vége). Nekem igazából burokrepesztés után fájt NAGYON. Meg fogod ismerni. Az nagyon tud fájni..... Szép szülést! :o)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!