Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes babámnak eddig (9 db)

7 hetes babámnak 2 napja nincs székelete!? Eddig anyatejes volt, péntek óta tápszert eszik, mert gyógyszert kell szednem.

Napi egyszer kap tejet is. Elsõ pár napban volt széklete (napi 2), de tegnapelõtt este volt utoljára. Mitõl van?

Legjobb válasz: Ha gyógyszert szedsz, amit szoptatás alatt nem lehet szedni, akkor egyszer sem lenne szabad neki anyatejet adni. De ha eddig nem kapott tápot, s most igen, akkor tápszer kell váltani. Addig kell kísérletezni a tepszerekkel , amíg nem találati olyat, amitõl van rendesen széklete. Tápszernel minden nap kell legyen kaka.

Ha gyógyszert szedsz, amit szoptatás alatt nem lehet szedni, akkor egyszer sem lenne szabad neki anyatejet adni. De ha eddig nem kapott tápot, s most igen, akkor tápszer kell váltani. Addig kell kísérletezni a tepszerekkel , amíg nem találati olyat, amitõl van rendesen széklete. Tápszernel minden nap kell legyen kaka.
A kérdező hozzászólása: Fagyasztott tejet kap napi egyszer, nem a most lefejtbõl.Azt öntöm ki. Az elsõ 3 nap volt széklete a tápszertõl, 2 nap múlva pedig ismét szoptathatok.

7 hetes babám ismét 1-2 óránként éhes. Eddig 3-4 órákat is elvolt, éjszaka 6-7-et is, most megint kezdődik elölről. Nem jól csinálok valamit?

S?t,eddigi 10 perc alatt befejezte,nem volt gond. Most meg van,hogy fél órát is szopizik. Nem érzem már azt a fura érzést sem a melleimben,azt a bizserg? valamit,mintha érezni lehetne,hogy megtelik tejjel.

Legjobb válasz: pont, hogy jól csinálod. A gyerkõcnek megemelkedett az igénye a mennyiségre, ezért szopik gyakrabban és tovább. Ha kitartasz és mellre teszed ameddig kéri és olyan gyakran ahogy szeretné pár nap múlva megemelkedik a tejtermelés annyira, hogy ismét elég legyen neki 3-4 órára.

pont, hogy jól csinálod. A gyerkõcnek megemelkedett az igénye a mennyiségre, ezért szopik gyakrabban és tovább. Ha kitartasz és mellre teszed ameddig kéri és olyan gyakran ahogy szeretné pár nap múlva megemelkedik a tejtermelés annyira, hogy ismét elég legyen neki 3-4 órára.
Növekedési ugrás? Nekem is ezt csinálta, 1-1, 5 hét alatt visszaállt a megszokott napirendünkre.
Utolsó vagyok, ez kimaradt: a bizsergõ érzés elmúlása nem gond, pusztán annyit jelent, hogy már nem érzed olyan erõsen a teleadó reflexet, de ez nem jelenti, hogy bármi baj lenne:) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a reményteli szavakat. Ezt kell, hogy mondjam, mert komolyan esténként már sírni tudnék. Remélem tényleg nem tart tovább, bár tök mindegy, mert amíg lehet, addig szoptatom, csak érdekelt mikor "pihenhetem ki" magam végre :) csak a védõnõ szerint akkor fájni fog a hasa, ha 2 órán belül 2 mellbõl eszik, ezért próbálom mindig arra tenni, amelyikbõl evett, de kiköpi, ahogy átrakom a másikra meg szorgosan szopizik.

7 hetes terhes vagyok, eddig fájdogált a hasam, amiről azt olvastam normális, de pár napja elmúltak a fájások. Vajon jól van a babám?

Eddig örültem ha fájdogált a hasam,mert tudtam,hogy történnek benn a dolgok,de napok óta nagy a csend,aggaszt,hogy minden rendben van-e.Ha csinálok megint egy terhes tesztet megnyugodhatok,ha még pozitív?

Legjobb válasz: Semmi gond,nyugodj meg. A tünetek folyamatosan változnak. Nekem is ilyentályban kezdett csökkenni a hasfájdalmam és azóta már alig van. A mellem is feszült nagyon, az is megszûnt 10 hetesen, de az uh szerint a baba jól van és integetett nekünk:-) A teszt szerintem pozitív lesz, ha csinálsz, ha gondolod, hogy megnyugtat, nyugodtan. De nem szabad nagyon parázni, mert az nem jó neked sem és a babának sem. CSak nyugi:-)

Semmi gond, nyugodj meg. A tünetek folyamatosan változnak. Nekem is ilyentályban kezdett csökkenni a hasfájdalmam és azóta már alig van. A mellem is feszült nagyon, az is megszûnt 10 hetesen, de az uh szerint a baba jól van és integetett nekünk:-) A teszt szerintem pozitív lesz, ha csinálsz, ha gondolod, hogy megnyugtat, nyugodtan. De nem szabad nagyon parázni, mert az nem jó neked sem és a babának sem. CSak nyugi:-)
Szerintem nyugodj meg.Én is 7 hetes terhes vagyok és sokat fáj és görcsöl néha a hasam.Ez már a második terhességem, az elsõnél nem voltak ilyen tüneteim sokkal könnyebben ment így rosszabb.A dokim szerint normális, mert minden terhesség más, de azért szedjem a vitaminokat.(Elevit, Magne B6, Kalcium...)Inkább a sokáig tartó fájdalom a nem normális!!!
Ne aggódj, minden rendben van, a szervezeted kezdi megszokni a változásokat. A babóca jelezni fog, ne félj! Jó babavárást!
Szerintem semmi baj, nekem is epizódikusan fájdogál a hasam, az lehet oké, ha érezni a babát, de szerintem az ugyanúgy aggasztó, ha állandóan fáj a hasunk. A Magne B6 jó ötlet!

7 hetes terhes vagyok, rendszeresen élünk nemi életet a párommal, eddig nem is merült fel probléma, de ma már fájt a hasam! A babámnak baja eshetet?

Legjobb válasz: Ne aggódj, biztosan nem esett baja a babádnak, hiszen még annyira kicsi, hogy teljes mértékben védi õt a méhed, "átöleli" õt. Fájhatott a túlzott félelemtõl a babavárástól idegi alapon, de az is lehet, hogy a te szervezeted (függetlenül a nemi életedtõl) egyszerûen így reagál a másállapotodra. Ne feledd: ami neked jó, az a babádnak is. Szeressétek egymást a pároddal, ahányszor és amikor csak jól esik, vigyázni viszont a harmadik harmadban már érdemes.

Ne aggódj, biztosan nem esett baja a babádnak, hiszen még annyira kicsi, hogy teljes mértékben védi õt a méhed, "átöleli" õt. Fájhatott a túlzott félelemtõl a babavárástól idegi alapon, de az is lehet, hogy a te szervezeted (függetlenül a nemi életedtõl) egyszerûen így reagál a másállapotodra. Ne feledd: ami neked jó, az a babádnak is. Szeressétek egymást a pároddal, ahányszor és amikor csak jól esik, vigyázni viszont a harmadik harmadban már érdemes.
Terhesség alatt is ajánlott a szex. Az elején még csinálhatod úgy mint máskor, viszont a vége felé már vigyázni kell. Viszont ha kellemetlen volt, akkor beszéld meg a pároddal, hogy legközelebb kicsit gyengédebb legyen. A babának ilyenkor még nem eshet baja. Viszont, ha kis vérzés jelentkezik azonnal menj orvoshoz. Jobb félni, mint megijedni!

7 hetes anyatejes babámnak eddig szinte minden etetés után volt széklete. És most 2 napja nincs. Mit tehetnék?

Látom,hogy er?lködik de nem sikerül neki. Reggel már próbáltam h?mér?zni de nem segített.

Legjobb válasz: Semmit. 10 napig is normális a.tejes babánál, ha nincs széklet! Adj neki vízet, vagy többször szopiztassd! Valószínûleg több vizet tart vissza a szervezete! Vagy igyál te sok kamilla teát, de adhatod a babádnak is! Az segíti a kakit.

Semmit. 10 napig is normális a.tejes babánál, ha nincs széklet! Adj neki vízet, vagy többször szopiztassd! Valószínûleg több vizet tart vissza a szervezete! Vagy igyál te sok kamilla teát, de adhatod a babádnak is! Az segíti a kakit.
Elõször is ne hõmérõzd a babát. Ha kizárólag anyatejet kap ( tápszeres pótlást nem ), akkor nem lehet székrekedése. Az erõlködés attól van hogy mozognak a belei, fejlõdik az emésztése, csak a babának mindezek még furcsa, idegen érzések. Az anyatej kiválóan hasznosul, bizony nem mindig van mit kikakilni. Születés után minden nap van széklet, van hogy naponta több is, de ahogy múlik az idõ, 6 hét után megritkul a székletûrítés hiszen a baba rohamosan növekedik és fejlõdik mindehhez felhasználja az anyatejet. Az én kisfiam is anyatejes és 4-5 naponta teszi teki kakival a pelust.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Most már megnyugodtam.

7 hetes terhes vagyok. Most derült ki. Napi 1 doboz cigit szívtam eddig. Lehet baja tőle a babának?

Legjobb válasz: Nyugi tuti nem, csak azonnal tedd le. Mi sem terveztük a bébit, napi 1,5-2 doboz cigi, pia, 8 kávé és napi 4 óra alvás. Mégis valahogy összejött a lányunk (ki tudja mikor). Most 3 éves, de ahogy megtudtam terhes vagyok mindenrõl lemondtam. Azóta született 1 hugica tervezve :) Jó babázást!!!

Nyugi tuti nem, csak azonnal tedd le. Mi sem terveztük a bébit, napi 1, 5-2 doboz cigi, pia, 8 kávé és napi 4 óra alvás. Mégis valahogy összejött a lányunk (ki tudja mikor). Most 3 éves, de ahogy megtudtam terhes vagyok mindenrõl lemondtam. Azóta született 1 hugica tervezve :) Jó babázást!!!
Nem lett semmi baj, ne aggódj!!! Próbálj meg leszokni, tudom nem könnyû, de hosszú távon megéri!!!
Nem lesz baja! Én is dohányoztam, és volt egy elég "jól sikerült" éjszakám is még mikor nem tudtam, hogy terhes vagyok... Azóta van egy makk egészséges, csodaszép 17 hónapos fiam.
Ha most rögtön abbahagyod, akkor reméljük nem.Szerintem, ha baja lenne tõle, már nem lenne veled.
Nem lesz. Anyósomat tudom felhozni példának, három gyereke van, mindhárom makk-egészséges. Az összes terhességét végig itta, végig dohányozta, nem foglalkozott ilyen dolgokkal. Bár a párommal veszélyeztetett terhes volt egy ideig, nem ezek a dolgok voltak az okai, hanem valami emésztési probléma, amit sikerült a terhessége alatt orvosolniuk. Semmi baja nem lesz, nyugi!
Nyugodj meg, nem lesz semmi baja. Mind a 2 lányommal így lettem terhes:) Az elsõnél is és a másodiknál is egybõl mondtam az orvosnak és igaz nem örült neki, de azt javasolta, hogy 4-5 szálával kezdjem csökkenteni, mert a felhalmozódott nikotin a baba szervezetébe megy át. Én 3 hét alatt tettem le, de úgy, hogy utána még kb 1, 5 hónapig rágtam a nikotinos rágót. Hála az égnek, semmi baja sincs egyik gyerekemnek sem. 18 éves és 16 hónapos csajszik anyukája. :)

7 hetes anyatejes babám tegnap nehezebben kakilt, és a színe is sötétebb - barnás. Eddig nem volt vele gond. Lehet mert megfázott, vagy vmi más oka lehet?

Legjobb válasz: Nekünk is volt ilyen.A védönõ azt mondta mindig ha nem haragos zöld és nem bûzös akkor belefér,hogy 1x-1x más a szine.De ha többször egymás után napokig akkor jelezni kell az orvosnak.Ne aggódj lehet a következõ kaki normális lesz.

Nekünk is volt ilyen.A védönõ azt mondta mindig ha nem haragos zöld és nem bûzös akkor belefér, hogy 1x-1x más a szine.De ha többször egymás után napokig akkor jelezni kell az orvosnak.Ne aggódj lehet a következõ kaki normális lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Szerncsére ma már minden rendben volt:)
A kérdező hozzászólása: Óh, vajom helyett bajom! :-))
Szia! Erre legfeljebb zsíros bõrre való krémet használhatsz, vagy pedig a gyógyszertárban lehet kapni olyan krémet, amiben semmi illatanyag nincs, és minden bõrtipusra jó. Sajnos a hormonok játszanak ilyenkor, és igen sokáig, akár szülésig is eltarthat. Nekem is minden nap mosni kell a hajam, annyira zsírosodik, a bõröm is nagyon, és tele vagyok pattanással, pedig elõtte soha. 21 hetes kismama
Én is hasonló cipõben járok. Bébike elõtt nagyon szuper volt a bõröm, de elkezdett pattanásosodni. reggel-este arclemosó+tonik, és gyorsan (max egy hét) helyrejött. De amint kihagyok egy-egy alkalmat (mondjuk nem sminkelek, ezért csak vízzel mosom meg az arcom), szinte rögtön kijön.
A kérdező hozzászólása: Köszi, lányok! Látom, akkor nem csak én szenvedezek így! :-) Kipróbálok valami tonikot én is akkor, meg próbálok napjában többször arcot mosni, hátha alakul valami... Mindenesetre nem mostanában kell a szárazságtól húzódozó bõrömre krémet használni. :-)
Garnier Pure lemosó gél, esetleg tonic, és PureA krém, nappali és éjjeli is van. Nekem ez jött be egyedül. Tök jó cuccok sztem.
Szia! Én is ezzel a problémával szenvedtem. Nekem még a hátam és a dekoltázsom is tele lett pattanással. Elmentem bõrgyógyászhoz, és kaptam egy nagyon jó krémet, már elég szépen letisztította a bõröm!

Babám 2 hetes. Eddig este 7-kor fürdettem, de szerintem ezen változtatnom kellene. Mit javasoltok?

Azért gondoltam a változásra,mert 4-5 óra között szokott enni utána egy jó nagyot alszik és mindig ébresztgetni kell fürdéshez.Szerintem ez igy neki nagyon nem jó és én sajnálom is őt felébreszteni.Mit javasoltok mi lehetne az ideális időpont?ti hogy csináltátok?

Legjobb válasz: Szerintem babafüggõ, sõt idõvel változik is majd! Mi elõször 8kor fürdettünk mert úgy alakult aztán hamar elfáradt át kellett térnünk 7re. Figyeld a baba jelzéseit. Ébresztgetni szerintem ne ébresztgesd. Meddig alszik? Ha 8ig akkor fürdesd akkor. Ha nagyon sokáig akkor fürdesd 4kor ideiglenesen. Késõbb változni fog.

Szerintem babafüggõ, sõt idõvel változik is majd! Mi elõször 8kor fürdettünk mert úgy alakult aztán hamar elfáradt át kellett térnünk 7re. Figyeld a baba jelzéseit. Ébresztgetni szerintem ne ébresztgesd. Meddig alszik? Ha 8ig akkor fürdesd akkor. Ha nagyon sokáig akkor fürdesd 4kor ideiglenesen. Késõbb változni fog.
Bízd rá, egész egyszerûen ne ébreszd fel, majd felébred magától és akkor fürdessétek.
akkor fürdesd, amikor felébred. +- fél óra nem számít :)
Még nagyon pici, majd egy-két hónap múlva jobban beáll egy rendszer ebben. Én inkább úgy írnám, hogy este 7 és 8 között próbálnám fürdetni, mert mire jön a nyár, a jó idõ, akkor túl korai lesz egy 6-7 órás fürdetés, tehát inkább arra próbálnám "beállítani", hogy a fent írt idõpontban fürdessek. Fél órás csúszás nem gond.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!