Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes babám. Mikortól (8 db)

Mikortol fogja tartani egyedül a fejet 7 hetes babam?

Legjobb válasz: Szia! Teljesen változó a babáknál a fejtartás. Az én babám már 3 hetesen tartotta, de sok baba csak 4 hónapos kór körûl, attól függ a kis gerincük milyen ütemben erõsödik.

Szia! Teljesen változó a babáknál a fejtartás. Az én babám már 3 hetesen tartotta, de sok baba csak 4 hónapos kór körûl, attól függ a kis gerincük milyen ütemben erõsödik.
Szia, nekem kb. 3 hónaposan tartotta egyedül a kis fejét!
Szia!Az én babám 10 hetesen kezdte el egyedül tartani, de ahogy írták ez teljesen változó. Mondjuk nekünk tornáztatni kellett, mert születéskor volt egy kis nyaki izomgyengeségünk. Úgy néz ki sikerült jól megerõsíteni. :) 12 hetes kisfiú anyukája
fektesd sokat hasra és akkor jól megerõsödik a nyakizma. és így van ez teljesen változó.

Mit lehet játszani egy 6-7 hetes babával, játszószönyeg még korai? De akkor mit tudok csinálni vele, mikortol fogja meg a játékait és mikor lessz többet ébren (most 5-6 orát van fent 1 nap ami nagyrészt evésel, pelenkázásal telik)?

Legjobb válasz: Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.

Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.
Nem baj ha most még nem tudsz vele játszani!Majd késõbb bepótolod.Két hónaposan kezdenek a kicsik kommunikálni, most fog belenézni a szemedbe, és felfedezi a környezetét.Játékokat kb 3 hónaposan fog meg.És örülj neki, hogy ilyen sokat alszik, késõbb visszasírod majd ezeket az idõket!Nekem is furi volt 2 hónapig, hogy nem nézett a szemembe a lányom, csak úgy volt magának.
Szia! Evés és pelenkázás közben játssz vele, meséld el, h épp mit csinálsz vele, mondókázz, énekelj:) Én evés után mindig(még most is), az ölembe ültetem, félig ülök az ágyon, és a felhúzott térdemre támasztom, miközben ö "ül", és mindenféle badarságot magyarázok, nagyon tetszik neki. Mondogasd neki a magánhangzókat, Á Õ Ó, meglátod egy hét és hatalmas vigyorral utánozni próbál:) Nyújtogasd a nyelved, azt is utánozni fogja.Anyu az elejétõl fogva bohóckodott a fiamnak, most három hónapos, és nyelnyújtogatva kommunikálnak:)

Mi a tejpép? Mikortól lehet adni a babának? 7 hetes a babám.

Legjobb válasz: A tejpép tápszer alapú, de annál sûrûbb porból elõállítható pépes étel, nálatok még nagyon korai, a babádnak csak anyatejre vagy tápszerre van szüksége, semmi másra. Ha tápszeres, akkor 4 hós kortól lehet megkezdeni a hozzátáplálást fokozatosan, ha anyatejes, akkor várd meg a 6 hónapos kort. Egyébként vannak 4 hós kortól adható tejpépek, de szerintem ne ezekkel kezdd majd el, hanem gyümölcsökkel, azoknak is a levével a hozzátáplálást. De még bõven van idõd! 11 hós kislány anyukája.

A tejpép tápszer alapú, de annál sûrûbb porból elõállítható pépes étel, nálatok még nagyon korai, a babádnak csak anyatejre vagy tápszerre van szüksége, semmi másra. Ha tápszeres, akkor 4 hós kortól lehet megkezdeni a hozzátáplálást fokozatosan, ha anyatejes, akkor várd meg a 6 hónapos kort. Egyébként vannak 4 hós kortól adható tejpépek, de szerintem ne ezekkel kezdd majd el, hanem gyümölcsökkel, azoknak is a levével a hozzátáplálást. De még bõven van idõd! 11 hós kislány anyukája.
Elözövel egyetértek, de mi Sinlacot adunk neki.Nagyon egészséges és 4 hónapostol van.Gyogyszertárban kaphato, doki felirja majd és olcsobb mint a többi pép.650g-1300 forint.13 hónapos baba anyuja.Még méndig kapja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


7 hetes tápszeres babával mikortól lehet kostóltatni?

Annyi mindent hallottam már 6 hetes kortól a 6 hónaposig. Na de kinek higyjek?

Legjobb válasz: Azért van a védõnõ és a gyerekorvos legfõképpen, hogy az ilyen fontos dolgokat velük beszéld meg. Amúgy a tápszeres babát sem ajánlott öt hónapos kora elõtt hozzátáplálni. De hét tetesen meg aztán fõleg nem. A bélrendszere most lépett egy nagyon nagy fejlõdési szakaszba. A tápszeren és babvizen kívül neki még nincs szüksége semmire, és fõleg nem a beleinek.

Azért van a védõnõ és a gyerekorvos legfõképpen, hogy az ilyen fontos dolgokat velük beszéld meg. Amúgy a tápszeres babát sem ajánlott öt hónapos kora elõtt hozzátáplálni. De hét tetesen meg aztán fõleg nem. A bélrendszere most lépett egy nagyon nagy fejlõdési szakaszba. A tápszeren és babvizen kívül neki még nincs szüksége semmire, és fõleg nem a beleinek.
Teáztatni, vizet adni , már lehet.A gyümölcslevet én 3 hónapos korban kezdtem elõször fele víz-fele gyümilé, majd 1/4-3/4, aztán tisztán adtam.4 hónapos kortól pedig lehet próbálkozni krumpli-alma-banán-sütõtök kombinációkkal.Nekem mindennek az alapja a krumpli volt, gyümölcs és anyatej.A boltokban kapható bébiételek közt is vannak jók.Én mindig napközben adtam a bébiételt, reggel-este szoptattam, ezért ajánlom, hogy reggel-este tápszerrel etesd egy darabig.Én a 6.hónaptól hagytam el a reggelit, de az estit nem csak amikor már nem igényelte.A pépek is nagyon jók 4 hó-pl.a banános az fincsi és úgy kezdtem, hogy elõször folyékonyra csináltam, mintha tápszer lenne, kis cukorral(cumisüvegbe), majd mikor megszokta egyre sûrûbbet adtam, persze már kanállal.Lényegében adhatsz neki majd sokmindent, de a tápszer szerepeljen az étrendjében.
A tápszeres babákat 4-5 hónapos kortól lehet hozzátáplálni. Mi most kezdtük, 4 hó.

7 hetes a babám. Mikortól vihetem hosszabb útra (kb.400 kilóméter) , esetleg hosszú hétvégére?

Legjobb válasz: Én már két hetesen hazavittem anyukámhoz, Finnországból. Nagyon jól tûrte, párommal felváltva vezettünk, szinte végigaludta az utat.

Én már két hetesen hazavittem anyukámhoz, Finnországból. Nagyon jól tûrte, párommal felváltva vezettünk, szinte végigaludta az utat.

Mikortól lehet elkezdeni a babákat bolti fürdetővel, habfürdővel fürdetni ( Johnsons, Gabi. )? Mi 7 hetesek vagyunk és a doki mondta, hogy csak gyógyszertárival mosdassuk. A bőr ph-ja miatt. De meddig?

Legjobb válasz: Mi 4 hónapos koráig vártunk, aztán kipróbáltuk egyik este, nem lett kiütéses, nem szárította ki a bõrét, úgyhogy azóta azt használjuk.

Mi 4 hónapos koráig vártunk, aztán kipróbáltuk egyik este, nem lett kiütéses, nem szárította ki a bõrét, úgyhogy azóta azt használjuk.
J&J-t használunk, a kórházban is ezt használták. A gabi az egész családot kicsapja, nem csak a gyereket, de még a saválló szülõket is:(... Kinek mi jön be
Kisfiam az elsõ perctõl gabival volt fürdetve. Mondjuk õ azért, mert koraszülött volt, és 3 hétig a kórházban azzal fürdették. Úgy voltam vele, hogy ezt már használta, nincs tõle baja, akkor nem kísérletezek.
Ja, és a Johnsosns fürdetõ nálunk sem váltak be
Hazudok ha azt mondom négynél többször használtuk a gyógyszertárit. Nem éreztem biztonságosnak (fogás), csúszkált, meg apa is reklamált. A kád és a "kenés" helye között elég nagy volt a táv. Gabit használtunk, azt ami újszülött kortól valót. Nekünk bevált, semmi baj nem lett. Egyébként a száraz bõrre majd késõbb jó lesz a johnsons olaj-gél-je (azt hiszem 3hóstól) fürcsi után kenem vele, és úgy törlöm meg. Pihe-puha lesz a bõre. Egyébként ezt bõrgyógyász ajánlotta.
Én 3 hónapos koráig fürdettem gyógyszertárival. Aztán kaptunk ajándékba Johnson's fürdetõt. Na ettõl úgy kiszáradt a babám bõre hogy csak lestem. Bekentem a gyógyszertárival és megint selymes volt a bõre. Rá 1 hétre vettem Gabi fürdetõt és attól semmi baja a babámnak. Mai napig ezt használom. Most 6 hós lesz.
A mi babánk lassan 5 hónapos és még gyógyszertári krémmel fürdetjük. Nem is akarunk váltani, olyan sok rosszat olvastam már az illatositott készitményekrõl. Pl. a Johnsons-t kifejezetten nem ajánlják, ha jól tudom Amerikában be is van tiltva, annyi benne a káros anyag (kõolaj származék). Persze a gyógyszertári nem olyan kellemes, habos, de hidd el a babának annyira mindegy, hogy mivel fürdeted. Ezeket a készitményeket is csak a szülõknek találták ki. Ez persze az én véleményem.
Fél éves koráig legalább érdemes a gyógyszertárit használni. Utána kipróbálhatsz mást is bár ettõl olcsóbbat és jobbat nem fogsz találni. Minél tovább használod ezt annál jobb. 14 hónapos kislányomat én még mindig ezzel fürdetem.
mi a baj a gyógyszertárival? Nekünk lassan 3 éves lesz a nagyon száraz bõrû lányunk, de ettõl nincs baja. Nem is szándékozom váltani másra.
én 1 évig csak gyógyszertári készítményeket használok. elég száraz, érzékeny a bõre.
Én nem szerettem a gyógyszertári fürdetõt (narancsszinû, tubusos, vízben kell feloldani).Nem szedte le kellõképpen a redõk közül a krémmaradékot, és csúszkált a kicsi a kezembe.Talán ha kétszer használtuk.Sógornõm ajánlására A-derma szappanmentes szappant kezdtünk használni, szintén patikából, na az szuper, csak ajánlani tudom!A bõrt nem szárítja és rendesen tisztít is.Egyébként 6 hetes a fiunk.

Mikortól van az, hogy a babák már majdnem átalusszák az éjszakát? Az enyém 7 hetesen 10kor, 3kor, és fél 7körül szopizik.

Mit tudnék tenni ennek érdekében? 7 hetes a babám. Tippeket várnék; valaki pl. azt mondja, ha éjjel 3kor felébred, húzzam az id?t a szoptatásig, ne rögtön szoptassam, vagy adjak cumit a szájába, hátha leszokik az éjjeli ébredésr?l..

Legjobb válasz: Szerintem nagyon változó,hogy melyik baba hogy alszik éjjel. A kisfiam 2 hónapos és 3x kér éjszaka enni/23,1-2,4 óra körül/. Nagyon fárasztó így én is kíváncsi lennék a tippekre:) Nõvérem kislánya az elsõ naptól végigaludta az éjszakát,pedig semmi trükköt nem vetett be. Azt tudom,hogy a szomszéd anyuka úgy csinálja,hogy 23-kor mindig megeteti a kisfiát ha alszik akkor is és kibírja neki 5-6 óráig. Nekünk ez sem vált be :(

Szerintem nagyon változó, hogy melyik baba hogy alszik éjjel. A kisfiam 2 hónapos és 3x kér éjszaka enni/23, 1-2, 4 óra körül/. Nagyon fárasztó így én is kíváncsi lennék a tippekre:) Nõvérem kislánya az elsõ naptól végigaludta az éjszakát, pedig semmi trükköt nem vetett be. Azt tudom, hogy a szomszéd anyuka úgy csinálja, hogy 23-kor mindig megeteti a kisfiát ha alszik akkor is és kibírja neki 5-6 óráig. Nekünk ez sem vált be :(
Nem akarlak elkeseríteni, de az enyém 7 hónapos lesz és még mindig kel éjjel, mert éhes.Eszik és alszik tovább. Ezt ilyen pici babánál szerintem nem nagyon tudod befolyásolni, mert pici a gyomra, gyors az emésztése, és felkel mert éhes. Oké vannak más babák, de a tiéd ilyen, és úgysem fog addig visszaaludni amíg nem lakik jól. Késõbb próbálkozhatsz vele, hogy csak inni adsz, hátha úgy visszaalszik, de most még szerintem nem fog. Kitartás, csak ennyi a tanácsom!
Én már hamar leszoktattam õket az éjjeli szopásról. Ha felébredt eleinte, akkor adtam neki teát, és csak azután kapott szopit. Az "elhúzás" csak annyi volt, hogy hagytam kis ideig sírni.(Max.10.perc, de inkább kevesebb) Volt, amikor 5 perc után szopás nélkül visszaaludt. Ez csak akkor mûködött, ha az esti utolsó szopásnál jóllakott.
Az én lányom két évesen aludta át az éjszakát.Addig mindig volt valami...éhes volt...fogzott...megtanult felállni és gyakorolnia kellett...stb.
Minden baba más, mint ahogy minden felnõtt is más. Nem tudod megerõszakolni, hogy ne ébredjen fel. A miénk lassan 5 hónapos, legtöbbször csak 1* kel éjszakánként, aztán van néha olyan 2-3 éjszaka, mikor 2* is vagy egyszer sem. Még nem tudtam rájönni, hogy mi a titok nyitja. Van, hogy sokat eszik este és már 3 óra múlva kel, van, hogy alig eszik és végigalussza az éjszakát. És persze ezek fordítottja is elõfordul. Fel a fejjel és tarts ki!
Az én fiam akkor kezdte átaludni az éjszakákat amikor már minden étkezést kiváltottam szilárdra(persze kivétel a reggeli és esti szopi/tápszer)De ez nem minden babánál van így, ahogy az elõttem szólok is írják!Lehet késõbb már nem az éhségtõl kel fel hanem mert fogzik vagy mozgásfejlõdés miatt vagy szeparációs szorongás stb! Majd 18 éves korukban meg azért nem alszunk mert nem tudjuk hol vannak, merre járnak, mit csinálnak!! KITARTÁS!
Mi este 8-10 után 3-5 körül kelünk, utána 7-8 körül. Nem is akarom, hogy ennél többet aludjon végig, örülök, hogy kér enni. Persze, ha átaludja majd az éjszakát, hagyni fogom. Mi is 7 hetesek vagyunk. Amúgy, ha felkel és nem aludja végig az éjszakát, azt jelenti, hogy éhes. Nekem, bár nehézkés a kelés, de szívesen szoptatom, ha kér. Esetleg, ha ennyire fárasztó az éjszakai szoptatás, aludhatsz vele is, így meg tudod szoptatni az ágyban és hamarabb elalszik. Minden baba más egyébként.

Mikortól érzi a baba a mama hangulat változásait? Úgy értem hogy 6-7 hetes terhességnél ártok neki ha idegeskedek néha vagy sírok? A nagyobbik gyerekem néha kikészít és ilyenkor az ideg majd szét vág de nem szeretnék ártani a babámnak.

Próbálok mindig gyorsan megnyugodni de olyan rossz a gyerekem hogy lehetetlen bírni vele.

Legjobb válasz: Szia! Nem tesz jót az idegeskedés de elvileg 13.héttõl érzi a hangulatod a baba! http://www.freeweb.hu/mama-baba/hetrolhetre1.html

Szia! Nem tesz jót az idegeskedés de elvileg 13.héttõl érzi a hangulatod a baba! http://www.freeweb.hu/mama-baba/hetrolhetre1.html


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!