Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes a második (13 db)

A ZSÍR/ZSÍROZÁS magyar kártyajátékban négy játékosnál a játék kezdeténél emel valaki (hogy hetest emeljen magának) és ha 7-est emelt és az alatta lévő lap is 7-es, akkor az a (második) hetes kié? Aki emelte? Az osztóé? Másé? Senkié?

A másik kérdésem pedig az hogy ha 4-en játszanak és az egyik csapat több zsírt nyert mint a másik akkor a következő körben hány zsírt kell szereznie a vesztes csapatnak hogy a játék végén ne ők keverjenek megint? Ha lehetséges mindkét kérdésemre szeretném megtudni a választ!

Legjobb válasz: elsõ kérdés: Én még ilyenrõl nem halottam. Mi nem szoktunk emelni hetest magunknak. Ez értelmetlen! A második kérdés: Ha az egyik csapat 6-ot vagy annál több zsírt fog, akkor a másik csapat addig oszt amig vissza nem fogja a 6-ot vagy többet.

elsõ kérdés: Én még ilyenrõl nem halottam. Mi nem szoktunk emelni hetest magunknak. Ez értelmetlen! A második kérdés: Ha az egyik csapat 6-ot vagy annál több zsírt fog, akkor a másik csapat addig oszt amig vissza nem fogja a 6-ot vagy többet.

Milyen jutatásokat fog kapni egy nő, ha most a babája 6 hónapos, es 7 hetes terhes. Ha megszüli a 2. at mit kap? Lemondhatja majd a gyest az elsöre és kaphatja a másodikra a gyedet? Amikor az elsö betölti a 2. évet?

Legjobb válasz: Ha most nem GYED-et kap, hanem GYES-t, akkor nyilvánvalóan nem jogosult a GYED-re, tehát a második gyermeknél sem lesz rá jogosult. A második gyermek 3. életévének betöltéséig fog GYES-t kapni - 1-et a kettõre, nem gyerekenként egyet. Családipótlékot fog kapni gyermekenként 13.300.- Ft, ha családban élnek, ha egyedülálló szülõként neveli õket akkor 14.800.- Ft

Ha most nem GYED-et kap, hanem GYES-t, akkor nyilvánvalóan nem jogosult a GYED-re, tehát a második gyermeknél sem lesz rá jogosult. A második gyermek 3. életévének betöltéséig fog GYES-t kapni - 1-et a kettõre, nem gyerekenként egyet. Családipótlékot fog kapni gyermekenként 13.300.- Ft, ha családban élnek, ha egyedülálló szülõként neveli õket akkor 14.800.- Ft
Kedves utolsó, mindkettõnk válasza kicsit fals :) Ugyanis ha azért kap most a kérdezõ gyest, mert nem volt meg a szükséges napja, de van élõ szerzõdése, mivel a gyes ideje alatt is ketyeg a biztosítási jogviszony, a ketteskére meglesz a 365 nap. Ergo jogosult lesz tgyásra, gyedre.
Igen, lemondhatja bármikor. A családi pótlék duplán jár neki, a többi ellátás viszont csak az egyik gyerek után, de megválaszthatja, hogy melyik gyerek utáni ellátást kéri. Tehát bármikor áttérhet egyik gyerek után járó ellátásról a másik gyerek után járó ellátásra.
A kérdező hozzászólása: szülés elött munkanélkülin volt a felmondás idejétöl közvetlenül.akkor sem?
Mivel a ketteske születésekor nem lesz biztosítása (megszûnt munkaviszony), így nem lesz jogosult tgyásra, gyedre.
A kérdező hozzászólása: be van adva biróságra, febr 16-an lesz az elsõ tárgyalás
Miért szûnt meg a munaviszonya? Kirúgták? Akkor szépen el kellett volna battyognia a munkaügyi bróságra. De most se késõ. Nem mellesleg ez egy lényeges infomráció lett volna. Ugyanis a második babára igy semmit se fog kapni, csak GYES-t, valóban. Tehát akor esetében amikor az elsõ baba után lejár a gyes (majd 2, 5 év múlva), akkor kérheti a második baba után a gyest és ennyi.
A kérdező hozzászólása: meszünt a munkaviszonya meg amikor terhes volt az elsövel, az amikor elküldték már pár napos terhes volt csak nem tudott róla. most mivel 6 hónapos a baba gyedet kap a gyerek 2 eves koráig.
Hacsak nem megy vissza a kérdezõ most gyorsan dolgozni, akkor nincs 180 bérezett nap, és akkor a tgyásnak is van maximuma. És nem csak szerintem, hanem az oep szerint is.
a tgyás nem maximalizált sztem! a gyed viszont igen. és csak 1 támogatás jár. (ill. a családi pótlék meg a családi adókedvezmény, az a 2 gyerek után jár)
ha megszülsz, gyedet (az 1. baba után járót) lemondod, megogényled a tgyást a 2. babára, majd a gyedet. jár még a családi kedvezmény, a 6 hósra meg a magzat 91 napos korától a picire is. illezve az egyszeri anyasági is, szülés után.
Ha közben nem szûnt meg a munkaviszonya, akkor a ketteskére is jogosult tgyásra és gyedre. Ebben az esetben viszont a tgyásnak is van maximuma. Ha egyidõben két ellátásra is jogosult vagy (szülés után a tgyásra a picivel, ill. a nagyra gyedre), akkor te döntheted el, hogy melyiket kéred. A tgyással annyiból jobban jársz, hogy abból nem vonnak nyugdíjjárulékot. Amikor megszületik a pici, attól a naptól igényelni kell tgyás.
Az igénylést megelõzõ két évbõl kell produkálni a 365 napot, mivel most passzívan kapja az ellátást, így sem kaphat tgyást, gyedet. Persze más lesz a történet, ha megnyeri a pert és újra állományba rakják. Akkor meglesz mind a 365 nap, mind az élõ munkaszerzõdés, ami a tgyáshoz, gyedhez kell.
8 hetes vagyok de nem félek. Az elsõnél se féltem csak ismeretlen volt.
A kérdező hozzászólása: Rendben!Köszönöm nektek a biztatást! jó babavárást!
Szia! Én is a másodikat várom, 14 hetes vagyok. Azt nem mondanám, hogy rettegek, de nagyon sokszor eszembe jut a szülés és bár én gyorsan szültem és komplikációmentesen, nem mondanám, hogy szép élmény maradt. Igaz, hogy én nagyon rosszul tûröm a fájdalmat. Ne aggódj ilyen hülyeségeken, már miért halnál meg? És miért lenne beteg? Olvass inkább pozitív szüléstörténeteket és ne stresszeld magad, állítólag a gondolatnak teremtõ ereje van, úgyhogy csak pozitívan!

Most voltam a második vércukorszint mérésen. Az első kb 24 hetesen jó lett, de a 30. heti 7.1 lett és attól félek h befektetnek. Tarthatok ettől?

Legjobb válasz: Nekem a 16. heti 7.4 lett, azt mondta a doki, hogy ez még belefér, a védõnõ is ugyanezt, ennyi. 2 hét múlva megyek a 26. hetire, kíváncsi vagyok milyen lesz.

Nekem a 16. heti 7.4 lett, azt mondta a doki, hogy ez még belefér, a védõnõ is ugyanezt, ennyi. 2 hét múlva megyek a 26. hetire, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Szia! Ne félj, a normál értéken belül vagy! Ha megnyugtatt akkor keresd fel egy dietetikust és az megmondja.
7.8-ig jó, szóval szerintem egyáltalán nem kell aggódnod.
Ez az érték teljesen rendben van. Befektetni nem fognak, esetleg ha a dokid vagy a védõnõd aggódóbb, akkor majd diétát javasol.

Elvileg 7 hetes terhes vagyok, a menszeszem 12 napot késik és két teszt is pozitív lett. Ez lenne a második babám. Eleinte voltak is terhességre utaló tünetek, mell fájdalom, szédülés, émelygés, mára viszont megszűntek. Mi lehet a baj?

Mintha nem is lenne semmi.Szakrendelésre csak 21-ére van id?pontom,magánorvosra sajna nincs pénzem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az elsõ perctõl nem volt semmi bajom. szó szerint semmi. 2x fájt a fejem és érzékenyek a melleim. ennyi. 1x-2x megfájdult a hasam, de az a méhnövekedés. Se hányinger, se émelygés. Mi a szerencsések közé tartozunk. Tegnap voltunk uh-on és láttuk a picinket mozogni. Szépen fejlõdünk. Néha én is féltem hogy baj van, de a doki azt mondta,hogy nem kell megijedni. 10 hetes kismama

Szia! Nekem az elsõ perctõl nem volt semmi bajom. szó szerint semmi. 2x fájt a fejem és érzékenyek a melleim. ennyi. 1x-2x megfájdult a hasam, de az a méhnövekedés. Se hányinger, se émelygés. Mi a szerencsések közé tartozunk. Tegnap voltunk uh-on és láttuk a picinket mozogni. Szépen fejlõdünk. Néha én is féltem hogy baj van, de a doki azt mondta, hogy nem kell megijedni. 10 hetes kismama
Lehet a szervezeted most nem olyan érzékeny a terhességi hormonokra, mint az elsõ babánál.Ha elvetélsz azt megérzed hidd el!Erõs görcsök meg erõs vérzés. Egyelõre azon vagyok felháborodva, h ennyi idõt kell várni egy szakrendelésre.Több hetes elõjegyzés!?Nah most szerensésnek érzem magam!(Nálunk nincs eéõjegyzés.) Grat a babához!
nem hiszem hogy baj van, de tenyleg durva allapotok vannak magyarorszagon.en nem tudom mert olaszban elek, de mikor terhes lettem telefonaltam a dokinak es masnap mentem, itt elonye van a terheseknek, mert sok vizsgalatot el kell vegezni "hataridon" belul.remelem minden rendben veletek de ha valakinel baj van 3 hetet kell varnia es lehet hogy mar kifut az idobol is....remes.es itt nem kell fizetni a szulesert sem meg a vizsgalatokert sem, uh.ert sem...szoval tenyleg gaz .a terhesseg egy termeszetes allapot es segiteni kene a noknek nem penzt kerni , ez az orszag szegyene.itt szules utan az elso nogyogyi vizsgalat is ingyenes sot a szuleszno min 1szer hazhoz jon megnezni hogy jol megy e a szoptatas es segit "megtanulni"helyesen furdetni tisztitani es etetni.a szules felkeszito tanfolyam baromi jo es ingyenes.sajnalok minden magyarorszago not aki nem all ugy anyagilag hogy olyan orvosa legyen mint nekunk itt ingyen.
szia, Ha voltak terhességi tüneteid és most megszûntek én azt javaslom kered fel a kórházat mindenképpen. Ügyeletes orvos mindíg van akinek kötelessége megvizsgálni. Uh-gal megnézi, hogy minden rendben van e magzatkával. Én nem várnék az idõpontig. Szorítok, hogy minden okés legyen.
Szia! 2 hetet kell várnod a vizsgálatig? Az nagyon sok idõ! Nem tudom, hol laksz, de ha tényleg ennyit kell várnod a szakrendelésre, azt javaslom, mielõbb utazz el a legközelebbi városba, ahol minden nap van nõgyógyászati rendelés. Nem fognak elzavarni, sõt mint kismama vizitdijat sem kell fizetned!
Vizitdíjat csak akkor nem kell fizetni, ha megvan a kiskönyv. Elsõ alkalommal nekem is be keleltt fizetnem. Szerintem is lehetsz terhes, nekem sincs semmi tünetem a mellfeszülésen, hasfájáson kívül. De ha megszûntek teljesen a tünetek, az nem jó valóban. Én is késõn kaptam idõt és már nagyon nyugtalan voltam, értem mit érezel. Én ki szoktam ilynkor játszani az ügyeletet, hogy "görcsölök" pl, kis hazugság, de kegyes. Akkor tuti megnéznek. Próbáld meg. Sok sikert
Nekem még nem volt meg a kiskönyvem és nem kértek vízitdíjjat, vérvételre mentem... (csak egy beutalóm volt). Szerintem neki már van papírja arról, hogy babát vár. A kórházban pedig tényleg kötelesek megnézni...

7 hetes terhes vagyok, már második napja van egy kis barnás folyásom ( pár csepp). Törvényszerű a vetélés ilyenkor?

Legjobb válasz: szia. nem. hívd fel az orvosod, vizsgáljon meg mihamarabb, lehet nincs semmi gond, de ha mégis, akkor is kaphatsz gyógyszert, pihenned kell, és minden rendben lesz. De igazából csak az orvos tudja megmondani.

szia. nem. hívd fel az orvosod, vizsgáljon meg mihamarabb, lehet nincs semmi gond, de ha mégis, akkor is kaphatsz gyógyszert, pihenned kell, és minden rendben lesz. De igazából csak az orvos tudja megmondani.
Bizony, irány az orvos.lehet, nincs semmi, de soha nem lehet biztosra menni ilyen kérédben.nekem is volt, még vérzésem is.nálam felpuhult a méhszáj, és biztos megemeltem magam, vagy valami mástól kezdtem el érezni.pihenj sokat, és ne gondolj arra, hogy bármi problémád lehet.boldog babavárást neked.
Nekem is így indult a vetélésem a 7. héten. Szóval irány az orvos, mindenképpen! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Ma tudtam meg: elhalt a kis magzat. Szörnyû érzés! Elsõ terhességem volt. A párom úgy sirt, mint egy gyermek...

7 hetes babám 3. napja csak 1x kakil, második hete tápszert is kap a tejcsi mellett. Mitől lehet? Mekkora baj lehet belőle?

Legjobb válasz: A tápszer miatt kakil napi 1 szer. Ha nem változott az állaga akkor nincs semmi baj :)

A tápszer miatt kakil napi 1 szer. Ha nem változott az állaga akkor nincs semmi baj :)
Tápszeres babám kb 3-naponta kakilt.

7, 5 hetes vagyok a második babámmal, ráz a hideg sokszor annyira hányingerem van, nektek is van ilyen?

Fura ez a rosszullét, mert az els?vel semmi ilyen nem volt. Minden az ellenkez?je, mint az els?vel. Akkor lehet hogy másik nem? lesz a második? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Mondjuk nekem tetszett :) Ez legalább elmés és nem trágár poén volt.... Igen, én így voltam, kb. a 10.hétig. Még 25 fokban is nagyon fáztam, és egyfolytában émelyegtem, de nem hánytam. Az elsõnél nem volt ennyire intenzív.

Mondjuk nekem tetszett :) Ez legalább elmés és nem trágár poén volt.... Igen, én így voltam, kb. a 10.hétig. Még 25 fokban is nagyon fáztam, és egyfolytában émelyegtem, de nem hánytam. Az elsõnél nem volt ennyire intenzív.
A kérdező hozzászólása: Én is egyfolytában fázok, az elsõvel mindig melegem volt. Még nem hánytam, de borzasztó hányingerem van, undorodok dolgoktól, az elsõvel olyan étvágyam volt, mindent meg tudtam enni.
En is pont igy vagyok, csak nekem meg vannak enyhe gorcseim, de remeelem elmulnak!
A kérdező hozzászólása: Biztos el fognak múlni! Úgy látom kevesen vagyunk, akik a második babát várják...
Szia. 15 hetes vagyok, és még mindig tart :-(((( 12 hét után még hánytam is. Kitartást, lehet neked elmúlik az elsõ trimeszterrel.

Masodik babaval 7 hetesen nagy a pocak, jo lenne titkolni, de eleg egyertelmu?

Ket vetelesem volt mar, igy nem akarom elmondani a csaladnak, de vekony vagyok, es nagy a pocak, szamomra is hihetetlen, hogy ennyire latszik. Raadasul problemas ez a terhesseg is, nem biztos, hogy megmarad. Most mit csinaljak?

Legjobb válasz: Nem tudsz semmit tenni, "nyár" van nincs nagykabát, ha egyszer látszik, akkor látszik. Ha valaki észrevenné és rákérdezne, szerintem fölösleges letagadni, meg mellé beszélni, nyugodtan mondd el, hogy igen, babát vársz, de nem szeretnél errõl a témáról semmit sem mondani még. Jó eséllyel békén hagynak. Aki nem, azt nyugodtan rázd le erélyesebben. Most a legfontosabb a te nyugalmad.

Nem tudsz semmit tenni, "nyár" van nincs nagykabát, ha egyszer látszik, akkor látszik. Ha valaki észrevenné és rákérdezne, szerintem fölösleges letagadni, meg mellé beszélni, nyugodtan mondd el, hogy igen, babát vársz, de nem szeretnél errõl a témáról semmit sem mondani még. Jó eséllyel békén hagynak. Aki nem, azt nyugodtan rázd le erélyesebben. Most a legfontosabb a te nyugalmad.
Én a helyedben azt mondanám, hogy puffadok, mert a doki szerint candida fertõzésem van, vagy kicsit hízni szeretnél, többet eszel, hogy sikerüljön a baba!
esetleg vegyél fel olyan felsõt ami picit bõvebb a pocaknál.én megértem hogy titkolni szeretnéd a terhességedet.nagyon sok mindenen keresztül mehettél már.nagyon sajnálom.ezzel a terhességednél mi a baj?remélem minden a legnagyobb rendben lesz.ilyen felsõket vegyél fel és nem fogják észrevenni hogy terhes vagy. drukkolok neked.és nagyon jó egészséget kívánok nektek.https://www.google.hu/search?q=b%C5%91+fels%C5%91&oe=utf-8&a.. https://www.google.hu/search?q=mell+b%C5%91+fels%C5%91&oe=ut..
járj laza felsõkben, biztos van olyan ruha amiben nem látszik. Drukkolok hogy rendben legyen a terehesség.
Puffadás. (én egy idõben rengeteget puffadtam, ki is derült, hogy laktozérzékenységtõl, aztán elmúlt, utána lettem terhes, sokan rámondták a pocakomra, hogy ugyanolyan mint mikor csak puffadtam)
A kérdező hozzászólása: Koszi! Kicsinek mertek a babat, tobb, mint egy hettel kisebbnek, annak ellenere, hogy biztos a datumom, nem kesobb volt a peteeres. Egy het mulva megyek ellenorzo UH-ra.

Meg mik az elő jelek a szülésnek? Honnan tudom hogy mikor indul meg a szülés? Meg ha korábban akkor mit lehet tenni? A második babámat várom, csak az elsővel 7 hetesen elvetéltem sajnos! Emiatt is érdekelne, hogy milyen lesz a szülés?

Legjobb válasz: nekem 5 perces fájásokkal kezdõdött de még takaritottam meg ilyenek.aztán du jöttek az egypercsesk és 40 perc múlva megvolt a baby.de ez nem mindenkinél van ilyen gyorsan.bennem olyan élményt hagyott hogy ha lehetne holnap újra szülnék uh nyugi sok sikert

nekem 5 perces fájásokkal kezdõdött de még takaritottam meg ilyenek.aztán du jöttek az egypercsesk és 40 perc múlva megvolt a baby.de ez nem mindenkinél van ilyen gyorsan.bennem olyan élményt hagyott hogy ha lehetne holnap újra szülnék uh nyugi sok sikert
Nálam mensi görcsökkel indult, csak alul görcsölt a hasam, és nagyon gyorsan (kb. 1 óra alatt) rendszeressé vált. Mivel 2 hete már kórházban voltam, kéznél volt a doki, megvizsgált, így átküldött a szülõszobára. 2, 5 óra múlva már meg is született a kislányom. Elsõ szülés volt, tehát nem mindenkinél tart 12 órát, ahogy írják!
Szia! Ne idegeskedj, fogod tudni, hogy ez már a szülés lesz. Én is azon aggódtam, hogy mi lesz, ha nem fogom tudni, hogy mikor kell menni. Nekem reggel fél 7 körül(38 hetesen) menstruációs görcseim voltak, és a derekam is rettentõen fájt. Tíz percenként jöttek a fájások, kb. 10 óráig. Akkor felhívtam a dokimat, aki azt mondta, hogy induljunk a sürgõsségi ambulanciára, ott megvizsgálnak, és ha szülés lesz máris jön. Megvizsgáltak és közölték, hogy egy pár órán belül meglesz a baba. 12 órakor felfeküdtem a szülõszobára, és háromnegyed ötkor megszületett a kisfiam. Nem akarlak ijesztgetni, de a szülés elmondhatatlanul fájt, de megérte. Az a lényeg, hogy mindig azt csináld amit mondanak. Minden jót, és könnyû szülést kívánok!
Szia!Nekem is 7 hetesen ment el az elsõ babám... NEkem a szülés magzatvíz elfolyással kezdödött-irány a kórház, de mivel fájásom nem volt, kaptam ágyat.8 órával késöbb indultak a 3 perces fájások.Nem könnyû, de gondolom Te is végig idegeskedted ezt a terhességed, ugyhogy nagy megkönnyebbülés lesz tudni, hogy kinn van és egészséges! Könnyû szülést kívánok Neked!
Az ember már 36-dik héttõl fájogat és várja mikor lesz már durva fájása. Biztos rájössz amikor beindul mert nagyon erõs fájás lesz, ez majd bevillan az agyadba "húha ez lesz az"... Ezeket mérjed, mennyi idõ telik el a fájások között ha 3-4 fájás ugyan ilyen erõs és rendszeres akkor szülni fogsz. Persze elfolyhat a víz is, ilyenkor menjetek be a korházba a fertõzésveszély miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszait, nekem nagyon hasznosak voltak!!!!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!