Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes UH-on az (12 db)

Ma voltam UH-on és ikerterhességet állapítottak meg.7 hetesek vagyunk. Mennyi az esélye hogy az egyik babával történik valami?

Legjobb válasz: Ha a 12 hetes ultrahangon is két babát látnak, akkor már biztos lehetsz benne, hogy ikreid lesznek.

Ha a 12 hetes ultrahangon is két babát látnak, akkor már biztos lehetsz benne, hogy ikreid lesznek.
Minden a 12.hét után dõl el.Nekem is a 7.hétben vették észre a két babát de sajnos akkor már az egyik nem volt élet képes.Remélem nálad minden renben lesz!Jó baba várást!:)
Sztem kb annyi, mint egy babával, de most ne ilyeneken agyalj:)
Szia! Nálam is a 7. heti uh-n vették észre a két babát és én ugyanezt kérdeztem itt is és a dokimtól is, de senki sem mert mondani semmit, mert nincs rá garancia. Ilyenkor még sajnos könnyen elõfordulhat, hogy az egyik baba nem fejlõdik tovább és felszívódik (az okát igazából nem tudják). Ha a 12. hétig mindkettõ növekszik, akkor nagy valószínûséggel két babád lesz. Nálam szerencsére minden rendben ment. Amit esetleg meg tudsz tenni, hogy a 9. hét környékén elmész egy újabb uh-ra és ha ott látható, hogy mindketten egészségesen fejlõdnek, akkor kezdhetsz megnyugodni. Nagyon szorítok Neked! 24 hetes ikres kismama
Én is pont ilyen helyzetben vagyok! szorítok neked!

7 hetes hasi UH-on az orvosom csak a petezsákot mérte le, ami 2, 35 cm. Ez normális érték? Lehet ebből következtetni, hogy mekkora a baba?

Legjobb válasz: Nekem a 6.héten 8 mm-es volt a picim.nekem akkor már õt mérték.A tied is ilyesmi picike lehet. Nagyon vigyázz rá!

Nekem a 6.héten 8 mm-es volt a picim.nekem akkor már õt mérték.A tied is ilyesmi picike lehet. Nagyon vigyázz rá!
Nekem 5 hetesen volt 2 mm, utána csak 12 hetesen voltam, akkor már 10 cm volt. Ilyenkor már a szívhangot is lehet látni jó esetben, a babát kéne mindenképp, én lehet kérnék a helyedben egy újabb uhot.

27 hetes vagyok, tegnap voltam 4d uh-on. Kicsit megilyesztett a nő, mert azt mondta, hogy jobb agykamra 7, 5mm. Ez most nagy? BPD:72mm, OFD:85mm, HC:25mm, AC:23mm, FL:48mm.

Most akkor jók ezek az adatok vagy sem?

Legjobb válasz: Mégis milyen hangsúllyal mondta a szonográfus? Nem lehet, hogy csak te ijedtél meg? Nekem a dokim 12hetes 4D uh-on karácsony elõtti napokban nagyon húzgálta a száját, mikor nézte a babát, meg utána kinyögte, hogy szerinte kicsit kicsi, de a feleségére (aki csinálta az uh-ot eredetileg, csak behívta a férjét, hogy õ is nézze meg, mert a dokim szereti maga is megnézi a pácienseit uh-on, hiába a felesége a szonográfus) is nézegetett, meg vmit dumáltak......Na a lényeg, hogy jól megijesztett, és nem tudom mai napig mi nem tetszhetett neki akkor... De rákérdeztem utána, hogy biztos hogy jól van a baba? Azt mondta igen. De azért elég rosszul esett, hogy pofákat vágott miközben nézte a babát, mert rám meg a frászt hozta, hisz nem mondta el végülis mi nem tetszett neki, vagy mit láthatott esetleg... Kíváncsi vagyok áprilisban milyen lesz 28hetesen a baba, meg akkor vág-e majd pofákat vagy mi lesz.

Mégis milyen hangsúllyal mondta a szonográfus? Nem lehet, hogy csak te ijedtél meg? Nekem a dokim 12hetes 4D uh-on karácsony elõtti napokban nagyon húzgálta a száját, mikor nézte a babát, meg utána kinyögte, hogy szerinte kicsit kicsi, de a feleségére (aki csinálta az uh-ot eredetileg, csak behívta a férjét, hogy õ is nézze meg, mert a dokim szereti maga is megnézi a pácienseit uh-on, hiába a felesége a szonográfus) is nézegetett, meg vmit dumáltak......Na a lényeg, hogy jól megijesztett, és nem tudom mai napig mi nem tetszhetett neki akkor... De rákérdeztem utána, hogy biztos hogy jól van a baba? Azt mondta igen. De azért elég rosszul esett, hogy pofákat vágott miközben nézte a babát, mert rám meg a frászt hozta, hisz nem mondta el végülis mi nem tetszett neki, vagy mit láthatott esetleg... Kíváncsi vagyok áprilisban milyen lesz 28hetesen a baba, meg akkor vág-e majd pofákat vagy mi lesz.
Szia! 10 mm-ig normális.Bizti többször kell menned UH-ra, hogy nézzek nõ-e!

Tegnap voltam UH-on számításom szerint 7 hetes a terhességem, mivel indukált így pontos a számítás. Az orvos szerint csak 5 hetes. Lehet ez?

Szikhólyag 2-mm. petezsák szabályos, embrionális jel még nem mutatható. jöv? héten kontroll.remélem nem halt el a terhességem .kérem írjon aki már járt így

Legjobb válasz: Hät en k ugy järtam,hogy enis epp 7 hetes voltam mikor elmentem.mondjuk en nem gaynakodtam hogy häny hetes lehetek.csak tudtam terhes lettem.aztän a doki megerösiett hogy 7 hetes a magzat.sztem idezöjelben "mindegy"hogy most 5 vagy 7 hetes vagy....kesöbb amikor ugyis mesz folyamatosan ultrahangra,akkor ugyis lesz pontositva a dolog ha pl elnezte a dokid.pusz

Hät en k ugy järtam, hogy enis epp 7 hetes voltam mikor elmentem.mondjuk en nem gaynakodtam hogy häny hetes lehetek.csak tudtam terhes lettem.aztän a doki megerösiett hogy 7 hetes a magzat.sztem idezöjelben "mindegy"hogy most 5 vagy 7 hetes vagy....kesöbb amikor ugyis mesz folyamatosan ultrahangra, akkor ugyis lesz pontositva a dolog ha pl elnezte a dokid.pusz
Nem hinném hogy elhalt volna a terhességed csak azert mert a doki 5 heteset mondott es te 7 et.de ilyenen ne is gondokozz hisz nagyon kicsi az eselye..söt..az teny hogy nagyon pici még az embriod, de ne aggodj.jo babaväräst:)
Nem valószínû, hogy elhalt volna a terhességed, inkább csak hogy nem 7 hetes vagy, ahogy te számoltad, hanem, még csak 5. (valszeg, ha elhalt volna, akkor lett volna egy erõs vérzésed) ha nem pontosan 28 naposak a ciklusaid, és ezért nem pont a 14. napon történt peteérésed, könnyen lehet, egy ekkora csúszás.... nekem ez elõzõ terhességemmel az orvos elküldött uh-ra mert kb 10 hetes terhességet tapintott az Uh-n meg kiderült, hogy csak 8. sokkal pontosabbak az ultrahang eredmények mint amit a menzesz idõpontjából számolnak, vagy amit a doki ki tud tapintani, mert lehet a méhed nagyobb az áltagosnál. szóval fel a fejjel és drukkolok a következõn már szívhang is lesz!

Ténylegesen 7. hetes terhesen (fogantatástól számítva 7. hét) mit fogok látni az UH-on? Mekkorának kell lennie az embriónak, vagy ha már látszik egyáltalán az embrió és kell-e már szívhangnak lennie?

Legjobb válasz: Tehát akkor valójában 9 hetes lehet a babód? Ezt a kort használd, mert a dokik is az utolsó mensi idejétõl számolják (vagyis ha ritkább a havid, akkor peteérés elõtti 14. naptól). Már tuti, hogy a peteszákban látszik az embrió, és szívhang is hallható. Most pontos méretet nem tudnék mondani.

Tehát akkor valójában 9 hetes lehet a babód? Ezt a kort használd, mert a dokik is az utolsó mensi idejétõl számolják (vagyis ha ritkább a havid, akkor peteérés elõtti 14. naptól). Már tuti, hogy a peteszákban látszik az embrió, és szívhang is hallható. Most pontos méretet nem tudnék mondani.
Ezek szerint 9 hetes lehetsz. :) Ilyenkor már 2-3 cm az embrió hossza és szívverés mindenképp látható-hallható.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az eddigi válaszokat...
Szia! Itt figyelemmel kísérheted a baba méretét napról napra! http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Hány hetes is vagyok? Január 19-én volt utoljára mensim. Múlt heti uh-on (szerdán) azt mondta a doki hogy6 hetes 3 napos a baba. Akkor most szerdán lesz 7 hetes 3 napos, nem de?

Ma voltam kiskönyvet csináltatni ahol a véd?n? 8 hetet írt bele.Akkor most hány hetes vagyok pontosan?

Legjobb válasz: Pont ma 8hetes vagy.Mindig hétfõn lesz a fordulo.

Pont ma 8hetes vagy.Mindig hétfõn lesz a fordulo.
7 hetes és 3 napos terhes, tehát a 8. hétben vagy. :-)
Szülés várható idõpontja: 2009-10-26 Fogamzás feltételezett ideje: 2009-02-02 Betöltött hét: 8 Hátralévõ napok száma: 224 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: GS (petezsák): 30 milliméter CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 16 milliméter BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 7 milliméter Súly: 1 gramm Látható változások: Ebben az idõszakban naponta kb. egy millimétert növekszik. Láthatókká válnak a végtagbimbók. Megkezdõdik az érzékszervek szemmel is látható fejlõdése.
pont ma vagy 8 hetes.
a menzi szerinti és az uh szerinti idõpont között azért lehet különbség, mert nem középidõben fogant a baba. ezért látja kisebbnek/fiatalabbnak a doki. a védõnõ a menzi szerint számol. tehát hivatalosan 8 hetes vagy ma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.És akkor most mit vegyek figyelembe?Az uh-t vagy az utolsó mensit?
ha jól értem kb. 1 hét az eltérés. igaz? ez nem nagy különbség, lehet, hogy egy idõ után ki fog egyenlítõdni. a 12. heti uh-nél fontos az idõpont. azt 11-13. hét között kell elvégezni. szerintem a "védõnõ szerinti" betöltött 12. hét után menj uh-ra.
A terhesség elején az ultrahang a mérvadó nem a mensi idõpontja. Késõbb meg már a terhesség elején megállapított kor lesz a mérvadó, nem az ultrahangos méretei.

Lehet-e még embrió a petezsákban, ha tegnap azt mondták hüvelyi uh-on, hogy 5 hetes terhességnek felel meg, de szerintem 7-8 hetes? 23 mm-es a petezsák és csak szikhólyag látszik benne. Reménykedhetek még? Vagy missed ab lesz?

Semmi barnázgatásom nincsen, de biztosan tudom, hogy ápr. 21-én fogant a baba. 1 hét múlva kell visszamennem, nagyon hosszúnak fog t?nni ez az id?. Mindenkinek köszönöm a véleményét.

Legjobb válasz: A szikhólyagból alakul ki a baba! És a remény hal meg utoljára!

A szikhólyagból alakul ki a baba! És a remény hal meg utoljára!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kedvesek vagytok, tényleg csak reménykedhetek.
A kérdező hozzászólása: Szeretném tudatni veletek, hogy tegnap missed ab-on estem át. Sajnos jól éreztem a dolgot. Lelkileg eléggé kivagyok, nem tudom, hogyan fogom ezt feldolgozni. Már van két gyermekem, sosem gondoltam, hogy ilyesmi megtörténhet velem. A baba apukája bár tegnap velem volt egész nap, de mégis elhagyott. Szörnyû ez a kettõs fájdalom. Legalább a baba megmaradt volna nekem, ha már a pasit elveszítettem.
Szia! Ilyen fiatal terhességben még nem látszik a baba!Ha legközelebb mész, talán már lesz szivhangja!Miért gondolsz a legrosszabbra!Hidd el, ott van a baba a pocidban!Legyél nagyon boldog!
4 hetesen mentem elõször dokihoz szóval szinte azonnal mert tervezett baba, egy napot késett, másnap teszt, 3 nap múlva doki, aki meg is lepõdött, hogy nagyon korán mentem, nekem is ekkor még csak a szikhólyag látszott, 2 hét múlva visszahívott, és hüvelyi uh-n már látszott a pici szive ahogy lüktetett, szóval ne izgulj, ha nem görcsölsz, nem vérzel minden renben, Sok boldogságot, 31 hetes kismama:)
Szia, hát úgy a 7. hét körül. Nyugodj meg, jön az. Lehet fiatalabb terhes vagy.
Szia! 7 hetesen nekem sem volt szívhang, utána 9 hetesen mentem újra és bár az a 2 hét szörnyû volt, mégis megérte várni, mert dobogott a kis szíve:)
Én 5 hét 3 naposan voltam a dokinál elõször, és már vert a kis szive, viszont nekem hamarabb volt pé-m, nem félidõben. 1 hét az nagy idõ, addigra lesz szívverés ne izgulj!
Szia! Ált. a 6- 8. hét táján indul be a szívecske, de maga a számolás is "megtévesztõ" . Ki tudja pontosan , hogy valójában melyik napon fogant meg , mikor ágyazódott be ... stb. Lehet 3-4 nap csúszás is simán. Szóval ne aggódj szerintem. A dokid meg lehetne empatikusabb :(
6 hetes 4 napos voltam, mikor látszódott. A barátnõm 7 hetesen ment, mikor semmi nem látszódott, a napokban fog szülni! Sajnos ilyenkor nem tudsz mást tenni, mint várni és bízni. Szorítok Neked!
Mikor kell visszamenned uh-ra? Elõzõ voltam
Szia!Én 6 hét 2 napos voltam, mikor mentem uh-ra, és már volt szivhang.Ne izgulj, hamarosan látni fogja a doki nálad is!Én nagyon drukkolok neked:-)Ne idegeskedj..nyugi! 29 hetes kismama
Szia! Általában a 7.-8. héten.Ne idegeskedj, azzal csak a kicsinek ártasz (na meg magadat örlöd.)Nem lesz semmi baj.:)
utolsó válaszoló vagyok. Ha a picurka mérete 3 mm, akkor ne ess pánikba. Minden a legnagyobb rendben. ' hét múlva beindul a szívmûködés. Sõt, lehet h már be is indult. Nekem 2mm-esen még nem volt szívhang pedig a dokimnak valami hiper-szuper csodagépe volt...amin már egy ekkora parányi csöppségnek is látni a pulzálását. Nos nálam sem volt. Viszont ahogy mondtam egy hétre rá már volt. Szóval. Tessék megnyugodni, az égegy világon semmi baj sincs. Egy 3mm-es embrió kb 5 hetes méretnek felel meg. De még nem 6 hetesnek. És még csak véletlenül sem 7 hetesnek. Ha a ciklusaid kiszámíthjatatlanok, akkor meg pláne ne a heteket számold. Kb 5 hetes pár napos lehetsz, és a babukád gyönyörûen fejlõdik! Minden jót, és mosolyogj sokat!!!!!! K.
A kérdező hozzászólása: De van egy szabályos petezsák, de nem mondták, hogy az mekkora. Az embrió 3 mm. Az elég kicsi, ha valóban 7 hetes lennék. Az utolsó menstruációm március 11-én volt, de nekem sosem szabályos a ciklusom, kb 34 napra jön meg. Viszont április 5-én már volt egy halvány pozitív tesztem. Szóval most fogalmam sincs, hogy hány hetes lehetek. :(
Lehet h nem is tudod pontosan a peteérésed idõpontját...nem? Lehet h még nem is avgy 7 hetes. Általában 7 hetesen már van szívhang, épp ezért mondom. Nekem 6 hetesen 3 naposan volt 6 mm a baba és volt szívhang. Viszont elõtte egy héttel, 5 hetesen 3 naposan 2 mm volt a baba, és nem volt szívhang. De jó ha tudod, h amikor elmentem dokihoz, már jóideje késett a mensim, és a doki abból számolta ki a terhességi heteket...ami szerint már akkor 8 hetes voltam. Én meg mosolyogtam egyet, és mondtam h nekem ne számoljon az utolsó mensibõl. Semmi jelentõssége nem lenne. 15 éve menstruálok, de még 28 napra sosem jött még meg. Más adatod nincs? Pl petezsák?
Szia! Én 6 hetesen voltam elösször uh-on és a doki akkor még csak egy szabályos petezsákot látott embriót sehol. 1 hét múlv akellett visszamennem, szörnyû volt az egy hét. Most hétfõn visszamentem és akkor hál Istennek már volt szívhang. és 7 hetes vagyok legközelebb a 9. héten kell mennem vizsgálatra. Nagyon szurkolok és ne aggodj látod több esetben is felesleges.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató válaszokat, nagyon aranyosak vagytok, és meg is nyugodtam. (nagyjából :) Egyébként hasi UH nem volt. Miért, az kell ilyen fiatal terhességnél?
Bocs, nem utolsó, hanem 15.59-es voltam:)
Nekem 5 hetesen petezsák volt, 1hét múlva kellett visszamenni és akkor már dobogott a szíve.Nyugi, jövõ héten biztosan látszódni fog már!
Utolsó vagyok. Igen, nekem 2 hetet mondott, de meg sem említette, hogy aggódnom kéne. Csak én olvastam ugye utána, hogy másoknak már 6 hetes korban is látszik szívmûködés. Gondolhatod, mennyire stresszeltem magam. Aztán a következõ Uh-on meg a lehetõ legnagyobb természetességgel diktálta az asszisztensének, . hogy szívmûködés:) Szóval szerintem csak túllihegte a dokid, egyátalán nem vagy még elkésve, lehet, hogy késõbb fogant a baba. Amúgy hasi UH volt?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Neked azt mondta az orvosod, hogy 2 hét múlva menj vissza? Nekem egy hetet mondott, mert ha elhal, az veszélyezteti a kismamát is.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a dokim egy hetet ad, és ha nem indul be, akkor meg kell szakítani a terhességet. :( Ezért nagyon félek, de tudom, hogy attól nem lesz jobb.
5hét 3naposan dobogott a szivecskéje

Ma voltam uh-on és pontosan 7 hetes terhes vagyok! És azon kívűl, hogy minden oké semmit nem mondtak. Ilyenkor mi van?

A múlt héten voltam először ultrahangon de életjelenséget akkor még nem tudtak megállapítani.Annyit mondott múlthéten az orvos ha a main nem lesz életjelenség akkor menjek hozzá vissza,ha van akkor a védőnőt keressem fel.Semmit nem mondott, hogy ha van életjelenség akkor utána a védőnőn kívűl mi a teendő. Vagy nekem kellene megmondani,hogy milyen vizsgálatokra kell mennem? Én ezt nem értem.Olvasom mindenhol,hogy vérvétel, meg ilyen -olyan vizsgálatok...Nincs fogadott orvosom.

Legjobb válasz: A védõnõ fog minden elmondani, azért küldött hozzá!:)

A védõnõ fog minden elmondani, azért küldött hozzá!:)
Így van, majd a védõnõ informál mindenrõl! Boldog babavárást!
4es vagyok! Nekem megállapították hogy élõ emberió! Csak úgy zakatolt a szíve hétfõn! :D
Nyugi, nem kell stresszelni magad feleslegesen. Tudom, hogy elsõre bonyolult meg ismeretlen az egész, de nincs okod aggódni. A védõnõt keresd fel, õ majd mindent elmond. Megmondja, hogy milyen vizsgálatok lesznek és mit hol kell intézni. Nekem pl 6 hetesen mondták, hogy hívjam a védõnõt, hívtam is, aki azt mondta, hogy csak a 8.héttõl fogadja a kismamákat, és akkorra adott idõpontot. Szóval nálam még húzódott két hétig minden. De nem volt belõle probléma, a 12. heti uh-ig meglett minden vizsgálat, ami ilyenkor szükséges.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszólónak! Igen meg álapították, hogy élõ ebryo. Pont ma vagyok 7 hetes. De nyugi biztos nem lesz baj nálad sem, csak lehet késõbb kezd el verni a kis szíve.Olvastam róla, hogy elõfordul az is , hogy csak a 9-ik héttõl van szív hang. Boldog babavárást!! :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Most már megállapították hogy élõ az emberió? Én is 7 hetes vagyok, de engem már elküldtek laborra, meg ekg-ra és majd ezek eredményével kell elmennem a védõnõhöz!
gondolom a védõnõ elmondja, nekem magándokim van, vele fél órát beszélgettem, mit kell tennem és mikor, de nyilván sztk-ban máshogy megy. ne aggódj, keresd meg a védõnõt, és kész:) boldog babavárást! amúgy vérvételre kell majd menned a 12. hétig valamikor, egyelõre más dolgod nincs:) ha nem szedsz semmi vitamint, akkor érdemes elkezdened.
A védõnõ állítja ki a kiskönyvedet, õ mondja meg, hogy mikor menjél orvoshoz. Majd az orvos mondja el, hogy mikor menj a következõ vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!

Jan.7-én voltam 5+4 hetes, az Uh-on 10mm petezsák, 2mm szikhólyag látszik. Ma (9. ) ugyanez látszott. Nem kellett volna már nőnie? Köszönöm a segítséget!

Ma reggel barnáztam és megijedtem, ezért futottam ambulanciára, hétf?n magánban voltam és nem ua az orvos vizsgált. Mind2X hüvelyi Uh volt. Most aggódom, már holnap zárom a 6. hetet, de még nincs híre babának. Lehet hogy túlaggódom? Els? baba, meglepetés, amúgy :)

Legjobb válasz: Ha 5 hét alatt nõ 10mm-t, akkor 2 nap alatt nem fog 2mm-t nõni, mostmég ! Aztán nyugodj meg nincs baj !

Ha 5 hét alatt nõ 10mm-t, akkor 2 nap alatt nem fog 2mm-t nõni, mostmég ! Aztán nyugodj meg nincs baj !
sajnos két különbözõ uh mindig más adatot ad ki. nekem pl az volt hogy 2 nap múlva nem hogy nem nõtt a babám, de még kissebb is lett. nyugi, rendben van minden és biztos kaptál ellátást a barnázás miatt is. 6 hetesen nekem is csak petezsákom volt és azért mert késõbb volt ovum. ha neked sem 28 napos a ciklusod akkor nincs miért aggódni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megnyugtattok! Azért nem hiszem, hogy késõbb fogant, mert közben nem találkoztunk majdnem két hétig, szóval biztos nem fiatalabb és ált. 28-30 napos volt a ciklusom. Am. csak ágynyugalmat mondtak és hogy nagyon pici a vér, nem kell aggódni.
Ha januar 7. 5+4hetes voltal, akkor ma meg csak 5+6 hetes vagy.:) Igy meg nem zarod a 6.hetet..:) Csak az 5.et.Ne aggodj!Meg kicsi, es nem no meg olyan iramban.Majd a 8.hettol kezd noni napi 1mm-ket!:) Tenyleg ne aggodj!Pihenj sokat, a hazimunkat mas vegezze(az most raer) es igyal sokat!:)
Szerintem nem kell aggódni, 5+4 hetesen nekem is pont ugyanilyen adataim voltak, rá egy hétre meg már dobogott a kis szíve :) Egyébként ha ma 5+6 hetes, akkor holnap lesz kereken 6 hetes, azaz betöltött 6. hete lesz meg, a 6. hetét zárja, és belép a 7. hétbe!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok! Sokkal nyugodtabb vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Tegnap este volt egy kb 15-20 másodperces nagyon erõs alhasi görcsöm, éles fájdalom volt, de aztán elmúlt. Ez rosszat jelent? Ti tapasztaltatok ilyet?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!