Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes Nem igazán (15 db)

7-8 hetes terhes vagyok. Normális az, hogy néha nem igazán érzek tünetet?

eddig alig bírtam enni,hányingerem volt,a melleim feszültek.tegnap viszont nem igazán éreztem semmit.ez utalhat valamire?

Legjobb válasz: Szia. A terhességem elején a tünetek jöttek-mentek. Igazán rosszul soha nem voltam, de hol émelyegtem, hol nem. Egyik nap feszült, fájt a cicim, másnap már nem. Az õrületbe kergettem a családomat, pedig nem volt semmi baj. Vigyázz, hogy ne parázd túl a várandóságodat, állandóan tünetek után kutatva, mert borzasztó lassan fog eltellni. Tapasztalatból írom. Nincs semmi baj, beszéld meg a babáddal, hogy mennyire szereted, és várod. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.

Szia. A terhességem elején a tünetek jöttek-mentek. Igazán rosszul soha nem voltam, de hol émelyegtem, hol nem. Egyik nap feszült, fájt a cicim, másnap már nem. Az õrületbe kergettem a családomat, pedig nem volt semmi baj. Vigyázz, hogy ne parázd túl a várandóságodat, állandóan tünetek után kutatva, mert borzasztó lassan fog eltellni. Tapasztalatból írom. Nincs semmi baj, beszéld meg a babáddal, hogy mennyire szereted, és várod. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.
Szia. Emiatt ne aggódj. Igaz, Nekem szinte egyáltalán nem voltak tüneteim, de amik voltak (fáradtság, mellfeszülés), azok is hol erõsebben jelentkeztek, hol kevésbé erõsen, és néhanapján pedig egyáltalán nem. Szerintem ez nem utal semmire, úgy értem, ebbõl nem kell semmire következtetni. Inkább élvezd azokat az idõszakokat, amikor nyugi van a tüneteket illetõen. :-)
Nyugi. 30 hetes kismama vagyok, és soha semmi tünetem nem volt. A terhesség elején végig izgultam, "biztos baj van, nincs semmi tünetem" stb., most visszagondolva, áldom a sorsot, hogy nem töltöttem heteket a mosdó elõtt. A mellem sem feszült, mégis a 15. héttõl van elõtejem.
Szia Aggodalomra semmi ok én nem éreztem semmilyen tünetet a mellemen kívül még a terhesség jelét sem egészen a 16. hétig amikor bejelentkezett, hogy itt vagyok ám:-)
Én is 7 hetes vagyok, és semmi tünetem nincsen. Az elején még aggódtam, de most már inkább a szerencsések közé sorolom magam. Ne izgulj!

7+5 hetes kismama vagyok, nem igazán voltak eddig "tünetek" mármint hányás, stb. Ezután még lehetnek? Vagy ha eddig nem voltak már nem is lesznek?

Jó émelyegni émelyegtem meg még néha most is meg a mellem is fáj, hányingerem néha van de ennyi, viszont iszonyatosan félek a hányástól, úgy hallottam ha eddig nem hánytam akkor ezután se fogok már. Mert hallok olyanokat hogy megállás nélkül hánynak nem szeretnék ilyen lenni, igaz nem én döntöm el.

Legjobb válasz: én 8 hetes terhességtõl a 16 ik hétig hánytam.nem is kicsit,táppénzre is kellett mennem.külömben nem vagyok én se a hányos fajta,azt hittem megúszom.én most vagyok 37 hetes de mai napig van olyan ha a babának nem tetszik valami visszaküldi.majd meglátod hogy alakul nálad.sok szerencsét.

én 8 hetes terhességtõl a 16 ik hétig hánytam.nem is kicsit, táppénzre is kellett mennem.külömben nem vagyok én se a hányos fajta, azt hittem megúszom.én most vagyok 37 hetes de mai napig van olyan ha a babának nem tetszik valami visszaküldi.majd meglátod hogy alakul nálad.sok szerencsét.
Nekem a 6-7.héten volt erõs hányingerem, de csak néha hánytam. Azóta egyre jobban érzem magam. 10 hetes vagyok. Lehet, hogy te is megúsztad:) . Igaz, volt itt olyan aki azt írta, hogy 11-12 hetes korában kezdett hányni. De szerintem vészes hányás már nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Húúú nagyon remélem :) Nem is vagyok az a hányós típus, bár mondjuk ez már nem tõlem függ :)
Szia, egyidosek vagyunk!!! :) )) Én ugyanígy vagyok, mint Te, néha van pici hányingerem, a szagokat sajna tökéletesen érzem.Kicsit fajták a cicijeim, de már az sem..Remélem, minden okés, mert a kisfiammal kibírhatatlanul érzékenyek voltak a melleim.Nekem sajna sokat kell pihenni, amit nehéz betartani. Szóval én is csak reménykedem, hogy ennyi a max rosszullét, mert sokszor így is olyan fáradt vagyok.. Boldog Babavarast!Elsö baby, ugye?
Én sem vagyok hányós típus és egyik gyerkõcnél sem hánytam. Most a második nagyon elhúzódik az émelygés, de csak ennyi. Szerintem megúszod. Én kevesebb kismamáról tudok a környezetemben, aki hányós volt, mint aki nem. Bár pontos statisztikát nem ismerek.
A kérdező hozzászólása: Igen elsõ baba és nem tudom mihez viszonyítani, csak tesómhoz :) õ sem volt rosszul mikor a kisfiát várta így reménykedem hogy én sem leszek :)
Nekem 10-ik hétig volt rettenetes a gyomor égés, néha ki is jött. Utána tök jol éreztem magam, még csak álmos sem voltam. Most , hogy be töltöttem a 12 hetet megint jött a gyomor égés és megint nagyon szenvedek.
Bármikor hányhatsz.

10 hetesen már nem igazán van émelygés.7-8 hetesen erős volt. Ez természetes, vagy jelenthet bajt?

Legjobb válasz: Nem feltétlen, ez egyénenkénk változó, hogy kinek meddig tart, én még 20 hetesen is öklendeztem, és a 17ik hétig nagyon rendszeres volt a hányinger. De ha van lehetõséged, és nagyon aggódsz menj el a dokihoz hátha csinál egy ultrahangot. De a bajnak, "általában" nem csak ennyi a jele, hanem erõs görcs, vagy minimum barnázás, vérzés párosul. Ne aggódj, annál rosszabb. Kitartás!

Nem feltétlen, ez egyénenkénk változó, hogy kinek meddig tart, én még 20 hetesen is öklendeztem, és a 17ik hétig nagyon rendszeres volt a hányinger. De ha van lehetõséged, és nagyon aggódsz menj el a dokihoz hátha csinál egy ultrahangot. De a bajnak, "általában" nem csak ennyi a jele, hanem erõs görcs, vagy minimum barnázás, vérzés párosul. Ne aggódj, annál rosszabb. Kitartás!
Nekem is ezelott eros volt az emelyges, most meg 10 hetes multam es alig van neha neha egy kis hanyingerem...boldog babavarast!
Én is így voltam. A 10. héttõl enyhültek a rosszullétek, és a 13 hét után teljesen el is múltak. Nincs semmi baj!
Nekem is elmúlt ezidõtájt, de egy hét múlva visszatért.Csak akkor könnyebb volt, mert nem émejegtem sokat, hanem hirtelenkijött minden, majd jól voltam.
Én ugyanígy volta, azóta is minden ok. 21 hetes kismama

Ajánlana valaki 2-3 hetes mondol futóegér gyerekeknek ennivalót? Nem nálam laktak, az anyjuk kiszökött és nem fogadta vissza őket, eddig tejjel etettem őket, de soványak.7-8-9 grammok, júl.13-án 3 hetesek. Kölest és zabpehlyet nem igazán esznek.

Legjobb válasz: Ugye nem adtál nekik száraztésztát, rizset vagy babot? Mert ettõl soványak lesznek. Amúgy épp jókor adtál nekik száraz táplálékot (köles) mivel ebben a korban kezdik kóstolgatni. Van kifejezetten nekik készült táp a boltba,de ha olyat nem találsz hörcsögtápot adj nekik.De ne adj nekik napraforgómagot, szezámmagot és mogyorót (elhízás), sok zöldséget és gyümölcsöt (hasmenés) és cukrot (gyomorrontás és megbetegedés).

Ugye nem adtál nekik száraztésztát, rizset vagy babot? Mert ettõl soványak lesznek. Amúgy épp jókor adtál nekik száraz táplálékot (köles) mivel ebben a korban kezdik kóstolgatni. Van kifejezetten nekik készült táp a boltba, de ha olyat nem találsz hörcsögtápot adj nekik.De ne adj nekik napraforgómagot, szezámmagot és mogyorót (elhízás), sok zöldséget és gyümölcsöt (hasmenés) és cukrot (gyomorrontás és megbetegedés).

Miért puffadok? 7 hetes vagyok, tehát ez még nem az a poci, igaz?

Olyan furi, hogy szinte minden nap fel vagyok puffadva, pedig normálisan étkezem. Mintha egy kisebb lufit nyeltem volna le...f?leg estefelé lesz nagyobb a hasam.

Legjobb válasz: A relaxin hormon hatasara,ami elosegiti az izmok ellazulasat a mehben,ennek egyik mellekhatasa hogy a belben levo izmok is ellazulnak es lassul a belmozgas...Eleg vacak ez a lufi erzes,kb a 12 hetig voltam ilyen en is.Most mar a baba nyomja ki a pocim :-) 16 hetes

A relaxin hormon hatasara, ami elosegiti az izmok ellazulasat a mehben, ennek egyik mellekhatasa hogy a belben levo izmok is ellazulnak es lassul a belmozgas...Eleg vacak ez a lufi erzes, kb a 12 hetig voltam ilyen en is.Most mar a baba nyomja ki a pocim :-) 16 hetes
Fogsz is puffadni még, de igazi poci kb 10 hét múlva lesz! :)

7 hetes vagyok. Nem igazán kívánok sokféle kaját, de most megkívántam a McDonalds-os kaját. Merjek enni?

Legjobb válasz: Ha valaki nálam többet evett mekibe az festi magát :), remélem nem törnek pálcát felettem, de az az egy esett jól. Szóval sztem egyél nyugodtan, persze ne minden nap. Ráadásul csak annyit híztam amennyi a bébim és a hozzátartozó "berendezés". Jó étvágyat! 29 hetes kismami

Ha valaki nálam többet evett mekibe az festi magát :) , remélem nem törnek pálcát felettem, de az az egy esett jól. Szóval sztem egyél nyugodtan, persze ne minden nap. Ráadásul csak annyit híztam amennyi a bébim és a hozzátartozó "berendezés". Jó étvágyat! 29 hetes kismami
Nekem azt mondta a doki, mindent lehet enni, csak van olyan, amit mértékkel. Ez azok közé tartozik. De azt is mondta, rosszabbat teszünk akkor, ha ellenállunk annak, amit megkívánunk. Hát, ez jót tett az én lelkiismeret-furdalásomnak!:)
Én 9 hónap alatt minden nap ettem, az utolsó 2 hétben meg csak azt
Én az elsõ 3 hónapban alig bírtam enni, ha nagynéha valamit megkívántam az a gyros és a mekis hamburger volt. Én ettem és nem volt semmi bajom, bár túlzásba nem vittem, mert ugye alapesetben sem ajánlott gyorséttermi kaját enni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor leküldöm szegény férjem! :)
Én a Burger Kinges csirke szendvicset tudtam csak megenni:)
én valahányszor melóban vagyok az az egyetlen dolog, amit meg tudok enni, mert gyakorlatilag minden mástól rosszul vagyok...
Egy fújással nem ártottál, nyugi! Holnap vegyél a patikában olyat, amilyet várandósan is használhatsz! 18 hetes kismama
Nekem a védõnõ erre az esetre tengerisóból készült orrsprét ajánlott, a patikában fognak tudni segíteni.
tengeri só orrspray-t használ, sok cotrom, tea, méz, hamar meggyógyulsz meglátod. A babádnak az ég világon semmi baja nem lesz, de mostantól ne használd. Az a baj, hogy nyálkahártya lohasztó hatása van, ezért lehet veszélyes a terhességben, nem kifejezetten a babára!!! Boldog babavárást!
Használj Stérimár orrspray-t. Tengervizes, még babáknál is lehet használni. Én azt használtam, nagyon jó!
Szerintem biztos, hogy nem ártottál!Manapság annyira túlzásba viszik ezt a gyógyszerkérdést.A Nasivin pedig hol van pl. egy komolyabb gyógyszertõl?Nyugodjál meg!
Én már kétszer voltam beteg, sajna rögtön az orrom és a fülem lobban be elõször.Voltam orvosnál is, azt mondta nyugodtan használhatom a nasivin orrcseppet.üdv 27hetes kismama

Ez igaz? Ugyanúgy érzem magam most ( 7 hetes vagyok), mint anno mikor a Kicsifiam volt a pocimban (hányingerek, stb). Úgy hallottam, ha hasonló a 2 terhesség, akkor a baba NEME is ugyanaz lesz? (reménykedem:-)

TAPASZTALATOKra volnék kíváncsi,ha megirnátok,kinek volt hasonló,kinek másabb és a babák neme hogyan alakult..

Legjobb válasz: bocs az offért. Kedves elsõ válaszoló, hogy írhatsz olyat, hogy SAJNOS! fiú. Örülj inkább neki és reménykedj, hogy egészséges lesz. Nem mindegy, hogy milyen nemû az egészség a legfontosabb, úgy látszik nálad nem az!

bocs az offért. Kedves elsõ válaszoló, hogy írhatsz olyat, hogy SAJNOS! fiú. Örülj inkább neki és reménykedj, hogy egészséges lesz. Nem mindegy, hogy milyen nemû az egészség a legfontosabb, úgy látszik nálad nem az!
Én meg a kérdezõn csodálkozom, hogy reménykedik a második is fiú lesz.
Nekem nagyon eltero a 2 terhesseg, kiveve az elejen mindekettovel egy-ket hetig hanyingerem volt. Az elso terhesegnel (lanyomnal) egesz nap tudtam volna enni az ecetes uborkat de ezenkivul nagyon etvagytalan voltam, pocakom alakja csucsos volt, nem szepel. Most (sajna fiu van a pocakomba) egesz nap eszek, legfokkep edesseget!! reggel, delbe, este edeset. Pocakom formaja mas, nagyobb es szeles, kerek.
3 fiús terhesség, mindegyik másmilyen volt.
A fiammal a 7-8. héttõl hánytam minden reggel, de délre elmúlt az émelygés. Most még csak 6 hetes vagyok és kb. egész nap émelygek, más jellegû kicsit, mint a fiammal volt, mert nem csillapszik, viszont étvágyam az van. Majd ne felejtsd el megírni, mi lett nálatok, jó!?
Nekem eltérõ volt. A lányoknál iszonyatosan rosszul voltam, a fiamnál csak enyhe hányinger volt, de elviselhetõ.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, Miért csodálkozol ezen??? nem értem.... A legfontosabb, h egészséges legyen, De mindenkinek lehet titkos vágya, nem?? Köszi a választ Mindenkinek:-) Kiváncsi leszek majd h KI is van a Pocimban:-)))
Off Az elsõ válaszolón én is elcsodálkoztam, hogy "sajnos fiú", de szerintem a sajnost arra akarta írni, hogy egész nap eszik:-) Bocsi kedves kérdezõ, de tapasztalatot még nem tudok írni, de én is kiváncsi vagyok erre, mert az elsõ babám fiú és semmi bajom soha nem volt, most 9 hetes terhes vagyok és iszonyú rosszul vagyok már 3 hete. Igaz én nem hányok, hanem a hasam megy, állandóan görcsöl, puffadok, iszonyú hányingerem van, ráz a hideg, nincs erõm, remeg kezem-lábam. Hát kiváncsi leszek, hogy most vajon lányom lesz-e, hogy ennyire eltérõ a második terhességem eleje.
Szerintem ez csak egy szóbeszéd, mint ahogy az is, édes vagy sós, hányinger vagy sem.. Minden terhesség más, függetlenül a baba nemétõl.
A két terhességem közül az elsõnél semmi problémám nem volt, a másodiknál hányás, hányinger az elején, majd iszonyú bélgörcsök, a végére lett jobb. Mindkettõ FIÚ lett:-)
nekem ugyanolyan volt mindhárom terhességem kivéve az egyik fiut tulhordtam 1 hét és 1 nappal és a kislányt is a második fiut rendes idõbe szültem!
Reménykedem, hogy így van, de nem hiszek benne igazán. Sok olyat hallottam, akinél nem vált be.
Áááá, nekem nem jött be:-) 1.FIÚ iszonyú hányások, rosszullét... 2.LÁNY édesség, édesség, édesség 3. Nem tudom, édesség, édesség, édesség, hányok, hányok, hányok, pedig csak egy baba van... 8+5km
Én meg azon csodálkozom, hogy egyes válaszolók hogyan véleményezik egymás elképzelését. Ha nem akar fiút, joga van hozzá. Senkinek nincs hozzá köze, hogy miért. Fordítva szintén. Nyilván nem tehet róla, ha így érez.

Most vaok 7 hetes es azt hallottam h nem ehetek almat, brokkolit, kukoricat, tejet, zabpelyhet mert allitolag vetelest okoz, igaz ez? En furdeni szeretek langyos vizben az nem gond?

Legjobb válasz: Langyos vízben fürdés biztosan nem gond. Én nem tudtam lemondani a meleg vízrõl, csak inkább nagyon rövid ideig maradtam benne. Két terhességgel semmi gondom nem volt.

Langyos vízben fürdés biztosan nem gond. Én nem tudtam lemondani a meleg vízrõl, csak inkább nagyon rövid ideig maradtam benne. Két terhességgel semmi gondom nem volt.
Errõl én sem hallottam. Vannak ételek, amelyeket ajánlatos ilyenkor kerülni (nyers húsok, penészes vagy lágy sajtok, stb..), de alma, brokkoli, tej... Nekem terhességi diabéteszem volt, és mivel az édességrõl egyszerûen nem tudtam lemondani, az alma volt naponta kétszer a nasi. Ja, és persze minden reggel tejeskávéval kezdtem a napot.(jó sok tejjel, kevéske kávéval, csak az íze miatt :-)) 6 hónapos kisfiú anyukája
Alma , brokkoli tele van vitaminnal, inkább egyed! Nem okoz vetélést hidd el. Nem kell túlaggódni a terhességet de erre te is rájössz idõközben! Lazíts és élvezd ki minden percét ennek a csodás idõszaknak Nagyon boldog babavárást kívánok!
Sokmindent fogsz még hallani a terhesség alatt, hogy mit nem szabad enni. Ha mindet betartod akkor éhen halsz. Amúgy ezeket amiket leírtál én még nem is hallottam. Ja és a langyos vízben fürödhetsz, a forró fürdõt kerüld.
Én ezek közül a kukoricáról hallottam, mert vízhajtó hatása van. Gondolom, nem annyi mennyiségben, amennyit megveszünk. Én ettem ezt is a terhességem alatt.
zabpehely vetélést okoz?? jézusom.. menjél és beszélj a védõnõvel minél hamarabb. Komoly tudásbeli problémáid vannak a terhességgel kapcsolatban.
Persze meg a levegõre sem menj ki mert attól is elvetélsz. Sõt ha megmosod a fogad, még attól is!
Szerintem inkább nyugodj le egy kicsit..:) mindenki aggódik de ez túlzás...:) fõleg a kajákkal kapcsolatban...32 hetes
Miert kell rogton alpari modon beszolni?? Kerdezo: semmi bajod nem lesz ezektol az etelektol. A tejet szoktak ajanlani gyomoregesre is (bar az a terhesseg vegen szokott jelentkezni inkabb). Mindent ehetsz ami egeszseges etel. Szep babavarast. 3hos kislany anyukaja
Én rengeteg almát ettem. Nem is hallottam , hogy ezek vetélést okoznak.Hülyeség szerintem.
Ez egy tévhit maximum.Valaki agyának a beteges szüleménye.Miértokoznának vetélést??Én az elsõ 3 hónapban állandóan almát ettem, jó volt a hányingeremre, a legegészségesebb gyümölcs a világon.A brokkoli tele van vassal , folsavval és vitaminnal.A kukoricában sok az E vitamin.A zabpehely pedig jó székrekedésre.Miért okoznának vetélést?Ki az aki ilyen baromságokat állít?A langyos vízben fürdéssel sincs semmi gond, én a mai napig kádban fürdök.(24 hetes vagyok) Tényleg ne aggód túl a terhességet, mert egy idegroncs leszel a végére.
A brokkoliban ráadásul rengeteg a folsav. pont hogy enni kell, ha lehet, nagy mennyiségben :)

7 hetes kismama vagyok! Az orvos kiirt táppénzre de nem értem hogy hogyan fizetik a táppénzt utána meg a gyedet! Melyik oldalon olvashatnék utána? Nem igazán vagyok tisztába azzal hogy mikor mennyit fogok kapni!

Legjobb válasz: A táppénz a bérednek nagyjából 70%-a,ez attól is függ mióta van folyamatos munkaviszonyod..akár több helyrõl is , hoszabb megszakítás nélkül. A táppénz után a szülés kiirt idõpontja elõtt 28. naptól igényelhetõ Tgyás, amit a munkáltatónál kell majd, a háziorvos igazolásával kérni, a többit a munkáltató intézi ezzel kapcsolatban, összege nagyjából annyi lesz mint a táppénz, de ezt kérheted a szülés napjától is, azonkívül szülés után igényelhetõ: -egyszeri anyasági támogatás kb 64 ezer most. -családi pótlék Utóbbi kettõ csak a szülés után, mert szükség lesz az anyakönyvi kivonatra és meg kell várni a baba taj kártyáját is..azt is jobb, ha te intézed, vagy párod, mert jól elhúzzák. A GYED-et a Tgyás lejártakor kérheted a baba 2 éves koráig..a tgyás 168 napig jár.. Nem lehet érthetõbben leírni, a legjobb ha minden honlapon megnéze: MAGYARÁLLAMKINCSTÁR honlap, szuloklapja.hu, mamanet.hu.. és jó elõre érdeklõdhetsz a hivatalokban is. Van mégidõd erre.

A táppénz a bérednek nagyjából 70%-a, ez attól is függ mióta van folyamatos munkaviszonyod..akár több helyrõl is , hoszabb megszakítás nélkül. A táppénz után a szülés kiirt idõpontja elõtt 28. naptól igényelhetõ Tgyás, amit a munkáltatónál kell majd, a háziorvos igazolásával kérni, a többit a munkáltató intézi ezzel kapcsolatban, összege nagyjából annyi lesz mint a táppénz, de ezt kérheted a szülés napjától is, azonkívül szülés után igényelhetõ: -egyszeri anyasági támogatás kb 64 ezer most. -családi pótlék Utóbbi kettõ csak a szülés után, mert szükség lesz az anyakönyvi kivonatra és meg kell várni a baba taj kártyáját is..azt is jobb, ha te intézed, vagy párod, mert jól elhúzzák. A GYED-et a Tgyás lejártakor kérheted a baba 2 éves koráig..a tgyás 168 napig jár.. Nem lehet érthetõbben leírni, a legjobb ha minden honlapon megnéze: MAGYARÁLLAMKINCSTÁR honlap, szuloklapja.hu, mamanet.hu.. és jó elõre érdeklõdhetsz a hivatalokban is. Van mégidõd erre.
Próbáld meg írdd be a google-be. Hirtelen ennyi. http://www.babazo.hu/bebi/20070514mijar.html
Szia!Ha táppénzre vett, elötte dolgoztál, volt munkahelyed, a táppénzt is onnan kapod, s az elõzö ledolgozott évbõl (2007) számolják majd ki a gyed-et!!!!!!minimálbér után kb 30-40közt kapsz, ha 120e fölötti a Bruttod, akkor a maximálisan adhatót megkapod, az kb 75-80e közt mozog!!!! most hirtelen ennyi jutott eszembe!.... M
A kérdező hozzászólása: 1 év és 7 honapja dolgozom itt már! Az jo nem?
Szia. A 4. vagyok. ez azt jeleni, hogy amíg nincs meg a 2 éved, addig 60% táppénzt fogsz kapni, amint megvan a 2 év-5 hónap múlva-onnantól 70%-ot. A DYED-re jogosult vagy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!