Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes Nem (459 db)

2 hónap alatt nem lehetne tenyésztõtõl venni
Kizártnak tartom, hogy fajta tiszta lenne, mivel 8 hetes korukig nem szabad elválasztani a kölyköket az anyjuktól. Ezt egy igazi tenyésztõ nem kockáztatná.
ha nincs törzskönyve, és pénzt adtál érte, akkor becsaptak (még akkor is, ha a színe rendben van). ha adás-vételi szerzõdésed nincs, akkor semmit sem tehetsz. legközelebb légy körültekintõbb, a kutyának pedig legyél jó és felelõs gazdája, és még véletlenül se szaporítsd.
Ha tenyésztõtõl vetted, akkor kell lennie törzskönyvnek, de mivel 7 hetesed vetted, nem az. Normális tenyésztõ nem fogja neked oda adni 7 hetesen. Zsákba macska a tiéd. Vagy az vagy nem. A lényeg hogy biztosan nem fajta tiszta.
Melyik kennelbõl származik a kicsi? Elvileg lenni kéne nálad egy törzskönyvnek és egy adásvételinek. Ha legalább az adásvételi megvan ezek közül, akkor reklamálhatsz, de am a kölykök ennyi idõsen még változnak a végleges színük késõbb alakul ki. Ha pedig szaporítótól van pl az expresszrõl akkor, ne hidd h valóban fajtatiszta kutyát adott el, az számít annak amelyik rendesen le van papírozva. Képed dobsz fel róla?
Az nem becsapás, ha egy törzskönyv nélküli kutyáról kiderül, hogy keverék.
Ha nincs szerzõdés, akkor így járt.Nem reklamálhat akkor sem, ha a kutya keverék.Tanul az esetbõl, és legközelebb nem pénzel szaporítót.
Hét hetesen tenyésztõ nem ad ki kiskutyát (többek között azért, mert törvénybe ütközik - „Az eb, macska és görény kölyköket nyolchetes korukig anyjukkal kell tartani"). Vagy yorki, vagy nem, vagy beteg lesz, vagy nem. Utolsó válaszoló, neked pedig gratulálok, hogy segítesz Magyarország állattartási kultúráját a béka segge alatt, a kóbor kutyák számát pedig az egekben tartani. Gondolom, ha te potyogtatnád folyamatosan a kölyköket, az is hasonlóan vicces, kedves kis történet lenne. Szerencsétlen.
#8 Már mért ne lenne az? Ha vette, akkor fizetett érte. Õ yorkiért fizetett, de lehet nem azt kapta. Ez becsapás, eltekintve attól hogy nem tenyésztõtõl van a kutya.
nekünk is 2 yorki kutyánk van, nem tenyésztjük õket de ha becsúsznak a kölykök akkor eladjuk õket, az utóbbiakat 6-7 hetesen mert már önállóan ettek. és normális ha világosodik ahogy idõsebb lesz. Van ami barnás de lehet hogy teljesen ki fog õszülni.
Valóban, õ yorkiért fizetett, de simán elhozott törzskönyv nélkül egy kölyköt. Ettõl a ponttól nem átverés, ugyanis fajtatiszta kutya származását törzskönyv igazolja. Ha törzskönyv nincs, akkor a kutya nem fajtatiszta - ez pedig még a helyszínen, fizetés elõtt kiderült nyilvánvalóan.
A kérdező hozzászólása: 9-hetes "yorkim" hátán elégé barna kezd lenni a bundája szerintetek? Ez mi lehet?
változik a színe. mivel valószínûleg nem fajtatiszta senki sem tudhatja, hogy hogy fog kinézni felnõtten.

Ma voltam dokinál 7 hetesen nem látott semmit hüvelyi ultrahangon.5 hetesen látott petezsákot. Azt mondta teszteljek pozitiv lett és nem elsö vizeletböl csináltam. Akkor miért nem láthata a babát hüvelyiultrahangon?

mikor el mentem legelöször dokihoz 5 hetesen két pozitiv tesztem volt két különbözö fajta. ma is egy másik tipusut vettem.a második csik mindig kicsit halványabb volt meg most is.ez mitöl lehet?

Legjobb válasz: Remélem nincs igazam de lehet szívódik fel a baba???De lehet,hogy olyan parányi,hogy azért nem találta a doki!!!A halványabb csík lehet a hcg kevesebb!!!Remélem minden rendben lesz!!!

Remélem nincs igazam de lehet szívódik fel a baba???De lehet, hogy olyan parányi, hogy azért nem találta a doki!!!A halványabb csík lehet a hcg kevesebb!!!Remélem minden rendben lesz!!!
Hát vagy rosszul lát a doki vagy ki tudja.Ha felszivódik, akkor elviekben valamikor vérezned kéne, vagy görcsölni.Ilyen nincs, hogy egyszer látunk valamit, utánna meg nem.Akkor valamilyen tüneted van?
Bocs, hogy nem témába vág, de ez a lepontozás pár napja nagyon jellemzõ. Érzelmi alapon történik talán és nem értelmi alapon. Szép napot mindenkinek! :)
Hát lehet, hogy felszívódott, sajnos. A hcg szint a szervezetben úgy tudom, hogy idõvel csökken, nem egyik napról a másikra tûnik el. Ezért tesztelhettél még pozitívat.
Szia!Én ugyanígy voltam tavaly.Pozitív tesztek, egyik uh.n petezsák, aztán a következõn sehol.A vérzésem 2 hét mulva jött csk meg, és nem görcsöltem, nem törvényszerû a görcsölés.Még kórházba sem kellett menni, csak késõbb egy uh-ra.
Visszahívott a doki legalább? Vagy így rendben van minden? Én elmennék mások dokihoz is.
Szia!Tényleg menj el egy másik dokihoz, ne hagyd ennyiben a dolgot!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
Nem értem, aki megírja az igazságot, mert megtörtént vele, már le kell pontozni?Mert nem azt olvassa, amit szeretne.Ketten írtuk azt, hogy felszívódott, mindkettõnk le lett pontozva.

Egy orvos 7 hetesen nem hall haszivhangott az baj e? S a másik orvos még magzatott se lát s most el akarja venni amibe nem biztos. Mit tegyek.

Legjobb válasz: Szia. Szerintem kövesd a dokik tanácsát. Beletelik egy kis idõbe úgy is, de elõtte közvetlen harcolj ki magadnak egy ultrahangot!!!

Szia. Szerintem kövesd a dokik tanácsát. Beletelik egy kis idõbe úgy is, de elõtte közvetlen harcolj ki magadnak egy ultrahangot!!!
Várj 2 hetet, akkor már látszania kell. Menj elegy profi ultrahangra.
Amúgy attól, mert 7 hete volt az utolsó menstruációd, attól még nem biztos, hogy kéne most szívhangnak lenni, nem te vagy az elsõ, aki nem félidõben esett teherbe. lehet, hogy csak 3 hete termékenyültél meg, pont mensi elõtt. Tudod egy igazán jó szex simán okoz peteérést.
Menzesz szerint vagy 7 hetes? Mekkora embriót mért a doki? Szerintem egy hét várakozás még belefér, és akkor nézzenek még egy ultrahangot! Drukkolok!
nekem 7 hetesen volt szívhang... de szerintem is próbálj meg várni, vagyis halaszd még picit, hátha lesz "vmi"!
szia! Én úgy mentem el dokihoz, hogy kb 5-6 hetes lehettem számításaim szerint..persze a doki nem hallott, hogy mit mondok így 7-8 hetesnek tippelt, de nem látott csak egy petezsákot..azt mondta valószínûleg elhalt a baba..következõ héten visszamentem ..egy üres petezsák...következõ héten..4mm magzat pici szívhang..kikiáltás 6 hetes terhes vagyok(elszámolta mindenki)..nagy boldogság..örül mindenki..következõ hét nem lát semmit MEGINT..most tartok itt..jövõhéten megyek vissza ha még mindig nincs semmi..missed ab.:((ez van..(azért megjegyzem, hogy még elõtte elmegyek másik dokihoz is, mert állítólag ma már a 3-4 ilyen este volt..szóval lehet a gép volt rossz..a remény hal meg utoljára...mondjuk lassan bennem már az sincs):(((...de ez csak az én történetem..a tied még lehet jobb is..drukkolok

Hogyan vigyázzak a pocaklakómra? Előző babám 6-7 hetesen nem fejlődött tovább.

Miss ab lett a vége. Mit csináljak, hogy most ne ismétl?djön ez meg. Els? terhességemnél semmi probléma nem volt.

Legjobb válasz: Sajnos semmit nem tudsz tenni. Ha nem fejlõdött tovább, akkor életképtelen volt!:) Pihenj, amennyit tudsz és ne idegeskedj!

Sajnos semmit nem tudsz tenni. Ha nem fejlõdött tovább, akkor életképtelen volt!:) Pihenj, amennyit tudsz és ne idegeskedj!
Elõször is nyugodj meg és ne idegeskedj. Tenni annál többet hogy vigyázol magadra egézségesen étkezel nem emelsz nehezet nem tudsz. Tudom mit érzel mert sajnos én is átéltem. Nagyon féltem mindentõl szinte alig keltem ki az ágyból az elsõ 3 hónapban. Egy üveg vizet nem mertem megemelni messzirõl kerültem minden irritáló szagú anyagot még a parfümöt is. Aztán eltelt 12 hét majd 15 és egyre könnyebb lett. Rájöttem hogy túlzásba vittem a dolgot. Ma már nincs bennem félelem megcsinálom a dolgomat és nem ijedek meg mindentõl. Gondolkozz pozívtivan és hidd el hogy nem lesz semmi baj. Boldog baba várást.

Létezik, hogy 7 hetesen még nem látnak szívhangot ikreknél?

Hétf?n kell visszamenni a dokihoz, hátha addig lesz szívhang. Két baba van, az biztos, de egyiknek sincs még szívhangja, pedig ilyenkor már kellene nem?

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem 7 hetes vagy, hanem fiatalabb. Én pl. mikor elõször mentem dokihoz, 7 hetesnek kellett volna lennem, közben meg csak 5 hets voltam. Engem a 8. héten hívott vissza, akkor már volt szívhang. A szívhang a 6-7. héten kezd el kialakulni, de a 8-9. héten már mindenképp kell lennie.

Lehet, hogy nem 7 hetes vagy, hanem fiatalabb. Én pl. mikor elõször mentem dokihoz, 7 hetesnek kellett volna lennem, közben meg csak 5 hets voltam. Engem a 8. héten hívott vissza, akkor már volt szívhang. A szívhang a 6-7. héten kezd el kialakulni, de a 8-9. héten már mindenképp kell lennie.
Lehet, hogy még nem is vagy 7 hetes. Gyakran elszámolják. Írj, hogy mi volt. Szurkolok.
7 hetesen már tutira kell lenni szívhangnak. már ha 7 hetes és nem elõbb fogant. Mert ugye nem biztos, hogy egy idõben történt a megtermékenyítés, lehet napok vannak köztük. De elvileg ilyenkor már kéne lennie. Drukkolok Neked!!! 5 hetes ikerbabák anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Amúgy nem tudom, ki pontozta le a válaszaitokat, de nem én voltam :S

Az utso mensi alapján 7 hetes, de valójában szerintem 3 max.3 és fél hetes terhes vagyok. Érdemes már hüvelyi ultrahangra menni? Nem korai? Nem veszélyes?

Legjobb válasz: Ha az uccsó mensi szerint 7 hetes vagy,akkor valójában 4-5 hetes lehetsz.Én 5 hetesen mentem hasi Uh-ra,és már ott is szépen lehetett látni a szabályos petezsákot,úgyhogy nem korai a hüvelyi sem,de ha szívhangot is akarsz hallani,akkor legalább a 8. hétig várnod kell.Nem veszélyes a hüvelyi Uha az lenne,akkor nem alkalmaznák.24 hetes kismami

Ha az uccsó mensi szerint 7 hetes vagy, akkor valójában 4-5 hetes lehetsz.Én 5 hetesen mentem hasi Uh-ra, és már ott is szépen lehetett látni a szabályos petezsákot, úgyhogy nem korai a hüvelyi sem, de ha szívhangot is akarsz hallani, akkor legalább a 8. hétig várnod kell.Nem veszélyes a hüvelyi Uha az lenne, akkor nem alkalmaznák.24 hetes kismami
Szia! A terhesség idejét mindig az utolsó menstruációtól számítják, és olyan 8-9 hetesen érdemes nõgyógyászhoz menni, mert akkor már látni a szívdobogást (ekkorra kialakul a szívcsõ). Persze, ha most elmész a petezsákot már akkor is látnia kell a nõgyógyásznak.
Nekem 7 hetesen már jó szívhang is volt, tehát nyugodtan menj orvoshoz, legalább megállapítja, hogy eddig minden rendben van-e. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
Szia!Pont az imént olvastam egy dokinak a sorait, és azt írja, hogy a 6. héttõl kezdve látni a szivdobogást.Szóval ha a menszesz alapján hat hetesen elmész, és már látni szívhangot, akkor bizony hat hetes vagy.Ez tuti!

Egy majdnem 7 hetes cicát haza akarunk hozni de még nem eszik. Igazából a gazdija nem látta hogy evett mert dolgozott de a cica tegnap délután kakilt. Akkor biztos eszik nem? CSak nem látták.

Legjobb válasz: Nyugi, 7 hetes cica - ha egészséges - már eszik önállóan. Ha el kell valamiért hozni az anyjától, vagy talált cicus, már képes az önálló táplálkozásra. Azért a lelki fejlõdésük miatt az optimális elválasztás a 8-10 hetes kor a cicáknál is. Valószínûleg tényleg csak nem láttátok, hogy evett :=)

Nyugi, 7 hetes cica - ha egészséges - már eszik önállóan. Ha el kell valamiért hozni az anyjától, vagy talált cicus, már képes az önálló táplálkozásra. Azért a lelki fejlõdésük miatt az optimális elválasztás a 8-10 hetes kor a cicáknál is. Valószínûleg tényleg csak nem láttátok, hogy evett :=)
Biztos eszik, 4-5 hetesen már elkezdenek önállóan táplálkozni. Ha nem, akkor beteg.
Még annyit hogy ha csak tejet szopik is kakil, mit gondolsz az nem kaja? Az hogy kakilt nem jelenti azt hogy már evett szilárdat.
A kérdező hozzászólása: Hát 7 hét vagy 8 szerintem mindegy.Amúgy elégkicsi de csak azért mert csak most kezd el enni ezek szerint.Ja amúgy nagyon eleven.Ugrál össze vissza játszik szóval nem tûnik betegnek.
A kérdező hozzászólása: Ja azt el is felejtettem mondani hogy félperzsa, az számít valamit.

Ha az orvosom nem lát 7 hetesen csak petezsákot, érdemes elmenni másik orvoshoz vagy nem?

A doki missed ab-ot javasolt.Sajnos a 7 hét biztos, nem lehet fiatalabb terhesség, max ha a spermiumok életképesek bent pár napig...mit tegyek?

Legjobb válasz: missed ab elõtt - már csak a saját lelkiismereted megnyugtatása miatt is - mindenképp érdemes mással is konzultálnod. 7 hetesen elvileg már tényleg láthatónak kéne lenni, de az igaz, hogy a spermiumok majdnem egy hétig is elvannak odabent, és lehet, hogy még csak 6 hetes vagy.

missed ab elõtt - már csak a saját lelkiismereted megnyugtatása miatt is - mindenképp érdemes mással is konzultálnod. 7 hetesen elvileg már tényleg láthatónak kéne lenni, de az igaz, hogy a spermiumok majdnem egy hétig is elvannak odabent, és lehet, hogy még csak 6 hetes vagy.
Hidd el, vannak még csodák! Bízz a babádban és magadban. Ha 1 hét múlva sem lát semmit, akkor menj el másik orvoshoz is. Nekem hátrahajló méhem van, és az orvos percekig nem látott a gépen semmit. Kérdezgette, hogy biztos pozitív a tesztem?, nincs vérzésem, pecsételésem?, biztos terhességi tüneteim vannak? , stb... Már sírtam, amikor kb 3-4 perc után ott volt feketén-fehéren a babám a tv képernyõjén. Azt mondta, annyira hátrahajló a méhem, hogy ilyennel még nem nagyon találkozott, és pont abba a részbe vackolta be magát a kicsi.
A kérdező hozzászólása: Nekem is "rendkívül" hátrahajló a méhem, ebben bízom még talán...de petezsákot látott, az hogy lehet??
7 hetesen nekem is csak petezsákot láttak embrió nélkül... Ma már 1, 5 éves a fiam, mert nem hagytam és másik orvoshoz mentem. Mielõtt belemennél a missed ab-ba, még tégy egy próbát máshol is!
A kérdező hozzászólása: Felvettem a kapcsolatot egy másik orvossal, holnap megyek 13.00.ra, nagyon rendes volt, azt mondta rögtön ad beutalót vérvételre is. Holnap írok mi volt!
Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Nemsokára indulok...igaz, már jól kisírtam magam, szóval nem reménykedem annyira...ha mégis a legrosszabb lesz, legalább utána kivizsgálnak, kérek hormonvizsgálatot, citológiát, a férjemnek spermavizsgálatot...jelentkezem majd!
Ez volt az elsõ vetélésed, ha vetélés? Mert ha ez az elsõ ilyen akkor szerintem nem muszáj vizsgálatoknak ki tenni se magad se a férjedet. Ez a nõk nagy részével megtörténik, fõleg elsõ babánál. Ha belekezdtek a nagy kivizsgálásba akkor csak még inkább rágörcsölsz és nem fog jönni a manócska. Ez csak az egyéni privát véleményem, természetesen ez a te döntésed.
Mit mondott a doki?
A kérdező hozzászólása: Itt vagyok!Hát sajnos túl sok jó hírrel õ sem szolgált, 1, 5 nap alatt (mert szerdán este voltam a másiknál)10x5 mm-rõl 14x7 mm-re nõtt a petezsák, szabályos alakú, méhen belüli, nézegette, mintha valami "kis fehérséget" látna benne - így mondta, de mivel szívhangot nem hallott, a papírra azt írta szabályos alakú petezsák, élõ embryo nem látható...de hétfõre visszahívott még egy UH-ra, bár hozzátette nagy valószínûséggel missed ab lesz belõle, hétfõn ad beutalót vérvételre, altatóorvoshoz, stb...és hozzáteszem, hogy a menses ideje szerint ma 7 hetes 2 napos terhes vagyok...nem reménykedem már!:'(
Sajnálom!
Sajnálom! Azért megírod majd a hétfõi fejleményeket?
Szia! Hogy vagy? Tényleg érdekel...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy érdeklõdsz!2 hete túl vagyok a mûtéten, ami fizikailag nem volt annyira rossz, mint gondoltam, nagyon rendesek voltak a kórházban is, az orvosom pedig - az új, akit találtam, õt fogadtam meg végül - nagyon kedves, szerdán megyek hozzá a szövettanért, és csinálunk pár vizsgálatot. kb 10 napig véreztem de csak picit, 1 napig fájdogált a hasam, de szerencsére már jól vagyok. És nagyon szeretnék mihamarabb babát!!!
Elsõsorban nyugodj meg..:) Én a helyedben azonnal keresnék másik orvost, mert nem kielégítõ az infó, amit ad..Ha az lenne, nem tennél fel itt kétségbeesetten kérdést.Nekem is volt missed ab-om 8 hetes terhességgel, semmi extra nem volt benne.A mûtét után 2-3 héttel teherbe is estem újra.De addig ne is beszéljünk mûtétrõl, még meg nem bizonyosodunk arról, hogy valóban nem csak a doki béna.Minenképp keress egy másikat..:) A rémtörténeteket meg hagyd magad mögött, mert olyat sokat hallani..:)
Sajnos már a házi orvos nem kérhet hcg vizsgálatot
Nekem nem volt missed elõtt vérvétel, pedig sajnos 2 elhalt terhességem is volt.
Menj el másik dokihoz is. Bár nekem 6 hét 1 naposan már mindkét gyermekemnek dobogott a szíve.
Egy hét múlva menj el egy másik dokihoz, utána párnap múlva vissza a sajátodhoz, én 9-10 hétnél elõbb nem kérném a missed abortuszt, mert van, hogy csak késõbb látják meg. Esetleg magán dokihoz is mehetsz ahol profibb gépekkel is megnézik biztosan nincs ott senki.
Azért érdemes elmenni másik orvorhoz is. Nekem 6 hetesen semmilyen terhességre utaló jelet se látott, közölte, hogy mivel tényleg magas hcg szint (megnézette õ is a kórházban), akkor méhen kívüli terhes vagyok, feküdjek be, és megmût még aznap. Na, én nem nyugodtam bele, saját felelõsségre hazajöttem. Két nap múlva egy másik orvos megállapította, hogy kb. 6 hetes terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. magnrendelésre járok, ott biztos korszerû a gépe...9-10 hét körül?De hanem látja, mitõl lehet?
Tegnap este te tetted fel azt a kétségbeesett kérdést is, ugye? A dokid is adott még egy hetet. Nem nézetett hcg-t? Ilyenkor 4-5 napos különbséggel azt is szoktak nézni, mert ha a hcg csökken, akkor már biztos a gond. Ha viszont szépen emelkedik, ennek ellenére mégsem lát semmit, az megint gond. Végsõ esetben még mindig kérheted, hogy várjatok egy hetet. Ha a 9. hétre sincs semmi, akkor ott már biztos, hogy nem fejlõdött a petezsákban baba. :( Ha megnyugtat, konzultálj másik orvossal, menj máshová uh-ra, de ne kínozd magad feleslegesen. Sokakkal megesik, hogy az elsõ terhesség nem sikerül, ettõl függetlenül még lehet majd egészséges kisbabád. Nagyon szorítok érted, hogy mégis ott legyen az a baba!
A kérdező hozzászólása: igen, én voltam, ne haragudjatok:-(
A spermiumok amúgy 3 napig életképesek bent. Vannak babák akik elbújnak az elsõ idõben és nem látják õket, nem vagyok orvos nem tudom miért, de van ilyen. (rosszul fekszik, még nem növesztette magát nagyobbra stb.) Illene a HCG szintedet megnézni azért abortusz elõtt, és várni 1 hetet mert ha akkor sincs szívhang se baba akkor azért biztosabb a dolog.
A kérdező hozzászólása: nem nézetett, pedig kértem, azt mondta egyértelmûen terhes vagyok, méhen belül, vastag a méhnyálkahártya is, csak üres a petezsák, és kicsi, már ekkorának kellene lennie benne az embriónak...és jól megijesztett, hogy milyen veszélyes a mûtét, úgy kell csinálni, hogy még lehessen gyerekem:-(szóval meghalok...31 éves vagyok, elsõ baba, nem is vagyok fiatal
Jaj, drága, senki se haragszik! Hcg labort akár a háziorvostól is kérhetsz. Az én dokim automatikusan küldött laborra, amikor a hatodik hét elején alig egy cm-es petezsákot látott csak. Egy hét múlva már benne volt a 3, 3 mm-es baba, pulzáló szívvel. (Azt mondta, ha akkor sem látunk benne semmit, jön a következõ hcg vérvétel. Már az emelkedésbõl is látni kellene, hogy mi hogyan fejlõdik. pl. a méhen kívüli terhességnél általában nem duplázódik, hanem csak másfélszerezõdik a hcg szint.) Ha megnyugtat, tényleg menj el még egy uh-ra, de ilyenkor csak a türelem és a várakozás tudja a megoldást adni.
A kérdező hozzászólása: ha kérek a háziorvostól beutalót HCG-laborra, hogy fogom tudni h emelkedik e, 1 vérvételbõl??Azt mondta a dokim, hogy mivel terhesség, úgyis van HCG-szint, csak ez nem elég...
Mindenkit elküldenek vérvételre missed ab elõtt. Nem kell kérni.
A mûtét azért annyira nem veszélyes. Nekem két barátnõmnek is volt elsõ babával (mind két esetben leállt a babák szíve 9 illetve 10 hetesen) és semmi extra nem volt a mûtéten. Altatásban csinálják kb. 5-20 perc. Volt szerencsém kórházban feküdni, és ott is volt 3 "kismama" akinek missed abortuszuk volt és egy akinek 9 hetes abortusza (genetikai gond). El sétáltak a két lábukon a mûtõbe, ott elaltatták õket 20 perc múlva vissza hozták õket és 1 óra múlva már nevetgéltünk velük együtt.
Az egyik "kismama" 43 éves volt és a magzatja darabokra esett és elkezdtek meszesedni a részek és õt is gond nélkül megmûtötték. Én elmennék egy másik orvoshoz is kikérni a véleményét, a mûtétrõl is!
A kérdező hozzászólása: Ja, és még a saját kérdésemre válaszolok magamnak, igen, érdemes volt elmenni másik orvoshoz:-)
8 hetes kora elõtt el se lehet válaszani.... Illetve te egy 7 hetes kiskutyát kinn akarsz tartani ilyen idõben? Oké h husky, de BABA!
Kell majd neki, majd tavasszal ha jó idõ lesz, addig bent kéne lennie.
7 hetesen a törvények szerint még nálad sem lehetne! Chippel, oltásokkal, szerzõdéssel hoztad el? Mert ha ez is hiányzik, akkor téged is és az eladót is fel lehetne jelenteni. 7 hetes kutyát, akinek még a mamája mellett lenne a helye, ki akarsz zárni? Utána kellett volna olvasnod, mielõtt magadhoz vetted a kutyát, hogy milyen teendõk vannak, mit szabad és mit nem, hogyan tartsd. De hogy a kérdésedre válaszoljak: Ha csak nappal lenne kint, akkor legyen neki egy kutyaház, ami szigetelt, tegyetek bele pokrócot, rongyokat, de az éjszakákat mindenképp bent töltse veletek.
11x9 méter eleve nem olyan hatalmas nagy, hogy abból még le is keríts a kutyának! Hagyd szabadon, de mint ahogy elõttem is írták, majd csak tavasszal. Addig legyen szobakutya!
Legalább márciusig-áprilisig tartsd bent, hogy meg tudja tanulni az alapvetõ dolgokat, szocializálódjon, megismerjen Titeket, az életeteket!!! Aztán tavasszal kezdd el kiszoktatni, de legyen jól szigetelt háza és SZÖKÉSBIZTOS KERÍTÉS!!! Addig is amint megkapta legalább 2 oltását, naponta irány sétálni, szocializálni, kutyákkal ismertetni!
Napi 4 etetés? 3 bõven elég.
Három hónapos kor alatt 4x kell, utána 3x, majd 1 éves kortól 2
Mondom bõven elég a 3, majd úgy váltani a 2-re.
Rendben, akkor etessetek egy 7 hetes Husky-t naponta 3x ha bõven elég. Én nem vitatkozom, személyes tapasztalataim ha nem jók, akkor nem jók. Nem gondolod hogy egy túlsúlyos beteg Husky-t neveltünk fel?! Nem akartam rosszat mondani, vagy becsapni a kérdezõt.
Ja, a napi 4 etetés az csak 3 hónapos koráig érvényes, utána már csak 3x kell!
Naponta 2x1, 5 óra séta minimum. Naponta 4x etetés. 4-5 óránként vízcsere. Ennyi hirtelen ami lényeges szerintem, ja, és vigyázat! Szótfogadatlan fajtáról van szó! Bátor, makacs, szóval figyelni kell rá és foglalkozni vele, mert ha unatkozik akkor káosz is lehet a vége.
A kérdező hozzászólása: Minden tapasztalatott, tanacsot szivesen fogadok, azonkivul, hogy utanaolvasok es hogy a kutya jolete erdekeben torekszem , a szemelyes tapasztalatokat sokra ertekelem.Kosz
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. Akitol kaptuk nem tudta tartani es mi ugymond befogadtuk.Van jo meleg kutyahaza amiben alszik, de ugy vettuk eszre hogy nem szereti bent, ez lehet azert, mert ahonnan jott, ott is kint volt tartva.Oltasokkal napirenden vagyunk, legkozelebb nov.5-en viszem dr.hoz.
Mások már írták, hogy legyen legalább télen benti kutya. Ez az opció miért nem jó neked? Féltek, hogy rongálni fog, míg nem vagytok otthon?
Vagy szobakutya legyen vagy pincébe garázsba ahol azért jobb idõ van!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a tanacsokat....en haromszor szoktam enni adni, s kozben mikor tanitgatjuk , adunk jutalomfalatkakat...ami nem annyira kalorias. A nyakorvet elturi de a porazra haragszik...nagyon edes..kikeri maganak...de azert meg probalkozom, tudom sok turelem kell.

A peteszák mérete alapján állítólag 7 hetes terhes vagyok, az embrió mérete alapján viszont 5 hetes. Mindenre azt írják, hogy szabályos, de szívhangot vagy pulzálást nem látnak. Találkozott már valaki hasonló helyzettel?

A méretek: gsd 19 mm, crl 4.3 mm, ys 3,6 mm. Segítséget szeretnék kérni nagyon meg vagyok ijedve.

Legjobb válasz: nem kell megijedni. a méretek jók, egyszerûen késõbb fogant a baba ,késõbb lehetett peteérésed mint ahogy gondoltad, ilyenkor még nincs szívhang vagy nagyon ritka leghamarabb 6-7 hetesen szokott lenni csak. semmi rendellenesség nincs benne ne aggódj az orvosod gondolom visszafog hívni 1-2 hét múlva hogy ellenõrizze a babát csak nyugi ! még nagyon korai a terhességed szedj folsavat.

nem kell megijedni. a méretek jók, egyszerûen késõbb fogant a baba , késõbb lehetett peteérésed mint ahogy gondoltad, ilyenkor még nincs szívhang vagy nagyon ritka leghamarabb 6-7 hetesen szokott lenni csak. semmi rendellenesség nincs benne ne aggódj az orvosod gondolom visszafog hívni 1-2 hét múlva hogy ellenõrizze a babát csak nyugi ! még nagyon korai a terhességed szedj folsavat.
Õszintén és szívbõl sajnálom! Abszolút átélem a helyzetet! Sok-sok kitartást kívánok, pár hónap múlva biztos Neked is sikerül!!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm hogy segítettek illetve bíztatatok, de sajnos kedden kezdõdött a spontán vetélésem és még most is tart, majd megõrülök a fájdalomtól.
Szia! Írj mi újság? Ugye nincs baj?
Szerintem nézesd meg egy másik dokival is!!! Hüvelyi uh-val nézett?
A kérdező hozzászólása: Az is nõtt de nem mondta mekkorára.De nem bízik a továbbiakban és nem válaszolt arra a kérdésemre, hogy hogy lehet hogy szabályos alakú és nõ de nincs szívhang.
De csak nõtt az embrió??!! És a petezsák??
A kérdező hozzászólása: Ma voltam dokinál, a baba 7, 1mm holnapra visszarendelt mert még mindig nincs szívhang......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató válaszokat, mindennap elolvasom és igyekszek pozitívan gondolkodni.
Bocsi, nem olvastam végig, hogy jövõ héten kell menned. Próbálj megnyugodni, az most nagyon fontos. Lehet, hogy késõn fogant a baba és azért nem volt még észlelhetõ a pulzálás. Fel a fejjel, minden rendben van a picurral!
A nagyobbiknak szabályos szívhangja volt, a kisebbiknek akkor indult be. De nagyban függ attól, hogy mennyire korszerû az ultrahang gép, amivel nézik. Egy modernebb géppel hamarabb észlelhetõ. Én egy magán intézményben voltam, ahol minden felszerelés korszerû. Ne aggódj, számtalan esetrõl hallani, hogy csak késõbb volt észlelhetõ a szívhang és mégis minden rendben volt. Mikor kell visszamenned az orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: Szívhang volt?
6 hetesen az egyik petezsák mérete 16 mm, a másik 18 mm volt, a CRL: 3 és 3 mm. Az orvos szerint rendben vannak a méretek.
A kérdező hozzászólása: Nem értem hogy lehet a petezsák fejlõdése 2 héttel elõrébb, mint az embrióé.
Minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Próbálok pozitívan gondolkodni, de nehéz. A doki jövõ hétre rendelt vissza és azt mondta drukkoljunk....így nehéz a pozitív gondolkodás.
Nekem 5+3 hetesen nem volt szívhang, majd 5+6 hetesen már volt. Olyat is olvastam, hogy 7 hetesen nem volt, utána meg igen. Nem kell megijedni! Próbálj pozitív gondolatokat bevonzani!! MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN. LEGKÖZELEBB, HA MEGYEK DOBOGNI FOG A PICI SZÍVE. STB. :)
Szia! Én is veled együtt érzek még pedig ezért: Tavaly nekem is volt hasonló helyzetem.A petezsák nõtt, az embrió maradt sajnos csak 2mm de még 10 hetesen is! Szívhangja volt, de nagyon gyenge.Október 6-án meg kellett szakítani :( Sokáig sírtam és tedd te is ezt ha jólesik! Rá 5 hónapra újra sikerült, most 7 hetes vagyok és nagyon félek! De arra kérlek te se add fel, nemsokára megint összejön neked is és úgy tudom a második terhesség meg szokott maradni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!