Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes Ha (262 db)

Mit fog látni a doki hétfőn? Lesz már szívhang? A párom is bejöhet majd? Hétfőn leszek 7 hetes (ha minden igaz), ezt a uh megállapítják?

A kalkulátor szerint leszek annyi.

Legjobb válasz: Szia. 7-8 hetesen már van szívhang. Hogy a párod bemehet-e, az meg az orvostól függ. De azt hiszem ebben a korban még hüvelyi uh van, oda pedig akkor nem biztos. Gratulálok. Üdv, 37 hetes kismama

Szia. 7-8 hetesen már van szívhang. Hogy a párod bemehet-e, az meg az orvostól függ. De azt hiszem ebben a korban még hüvelyi uh van, oda pedig akkor nem biztos. Gratulálok. Üdv, 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is neked, a párom szeretne bejönni, azt mondja, hogy õ miért ne mehetne be, nem titok:) Ha megkérem az orvost akkor lehetséges? Én is Gratulálok neked, jó felkészülést :)
nálunk egyszer sem volt hüvelyi, az elsõn sem. Bejöhetett a férjem. 6 hét 5 naposan volt szívhang.
Nálam 12-hétig hüvelyi volt és a párom mindig bennt volt!!! Gratula! 20 hetes kismama

Normális e a petezsák mérete 6-7 hetesen hogy 38mm és a CRL 8 mm t mutat? 6-7 hetesen ha ez nem normális melyik a normális méret?

Legjobb válasz: itt egy kalkulátor, ha beírod az adataidat, kiadja, épp mekkora az átlag. http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator

itt egy kalkulátor, ha beírod az adataidat, kiadja, épp mekkora az átlag. http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
A kérdező hozzászólása: nekünk 6 hetesen es 6 naposan sokkal nagyobb mint amit az elõzõ válaszadó kalkurátorából kaptam.Kérnék olyanok segítségét is akik tudnak mondani adatokat nekik ezen a 6-7 hetes idõszakban mekkora volt a petezsák és a CRL mérete.
Szia! Nálunk a 6 hetes papíron annyi volt, hogy 12mm petezsák, benne szikhólyag. Köv papír 11 hét 2nap, ekkor volt 44, 9mm a CRL.12 hét 3 naposan pedig 60, 9mm a CRL. 13 hós nagyfiú anyukája
Utolsó vagyok. Nézd csak tökéletes az eredményed: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/7

Nem értem hogy a védönőm miért azt irta a papira, hogy 6 hetes vagyok, egy másikra meg, hogy 7 hetes, ha április 16 volt meg a menstruáciom utoljára akkor nem a 8. dik hétben járok?

Legjobb válasz: nekem ápr.14-én volt meg utoljára,ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom,neked miért írt kevesebbet.lehet,hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.

nekem ápr.14-én volt meg utoljára, ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom, neked miért írt kevesebbet.lehet, hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.
A teljesen betöltött hetek számítanak csak. nekem ápr6-án volt meg utóljára és így most vagyok 8hetes és 1napos. Ez pedig ugye a kilencedik hét kezdete, de 9 hetes csak jövõ héten kedden leszek. Nyugi, ez a zûrzavar végig így lesz majd! Az elsõ babával én is állandó gondban voltam, ezért csak annyit mondta 2 hónapos, 6hónapos vagyok! :) )) Boldog babavárást!
Még csak most töltötted be a 7. hetet. Azt nem értem miért ír 6.-at.
MOst már én sem értem. Án is április 06-i vagyok és szerintem már 9 hetes vagyok. És szerintem Te is betöltötted már a 8. hetet. VAGy hogy is van?
Szia! http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2009-01-20 Fogamzás feltételezett ideje: 2008-04-30 Betöltött hét: 8 Hátralévõ napok száma: 223 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: * GS (petezsák): 30 milliméter * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 16 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 7 milliméter * Súly: 1 gramm * Látható változások: Ebben az idõszakban naponta kb. egy millimétert növekszik. Láthatókká válnak a végtagbimbók. Megkezdõdik az érzékszervek szemmel is látható fejlõdése. Boldog babavárást mindenkinek! 9 hetes kismama
Szia! Én a naptarak.com odalon találtam egy nagyon jó terhesnaptárat, napra, hétre, hónapra pontosan követi az eseményeket. Kinyomtattam és kitettem a falra, így mostmár mindig tudom mikor mi van. Nekem segített.
nincs mit tenni, várni kell
Szia! Sajnos nem tudsz mit tenni, ha a baba nem akar maradni akkor nem fog, de remélem ez nem így lesz!!Kitartás
Nagyon sajnálom! Sajnos nem tudsz semmit tenni, várj. Drukkolok!
nekem is ezt mondtak 2 kulonbozo orvos aki az uh-t csinalta, aztan kiderult h a terhesseg koraval tevedtek, es a baba megmaradt.ne add fel a remenyt
Ne aggódj! Nálam se tudják eldönteni hol is tartok pontosan. Szorítok!

A babám tápszeres /7 hetes/. Ha kevés lenne neki az adag amit adunk, jelezne, ugye?

Már csak napi hatszor eszik,az éjszakát is átalussza.

Legjobb válasz: Biztosan jelezne, legalábbis az én babám jelzett. Elvileg elég lett volna neki az aktuális adag, akkor már két hete annyit kapott. Egyik este azonban evés és fürdés után az alvás helyett sírt, nem igazán tudtuk megnyugtatni. Megállapítottuk nagy bölcsen, hogy szegénykém hasfájós lett. Fél órán át nyugtatgattuk, adtunk neki infacolt, de nem javult a helyzet, így bekevertünk neki még egy adagot, hátha attól jobb lesz. Jobb lett, megette és aludt, mint a bunda... Ez még eléggé az elején volt, amikor nem ismertük még a gyerek jelzéseit, azóta jobban odafigyelünk és valahogy mindig megérzem, hogy mikor kell többel kínálni. Ha nincs szüksége rá, akkor úgysem eszi meg.

Biztosan jelezne, legalábbis az én babám jelzett. Elvileg elég lett volna neki az aktuális adag, akkor már két hete annyit kapott. Egyik este azonban evés és fürdés után az alvás helyett sírt, nem igazán tudtuk megnyugtatni. Megállapítottuk nagy bölcsen, hogy szegénykém hasfájós lett. Fél órán át nyugtatgattuk, adtunk neki infacolt, de nem javult a helyzet, így bekevertünk neki még egy adagot, hátha attól jobb lesz. Jobb lett, megette és aludt, mint a bunda... Ez még eléggé az elején volt, amikor nem ismertük még a gyerek jelzéseit, azóta jobban odafigyelünk és valahogy mindig megérzem, hogy mikor kell többel kínálni. Ha nincs szüksége rá, akkor úgysem eszi meg.
Jelezni fog, ne aggódj. a legelsõ jel általában az, hogy nem alussza át az éjszakát, hanem felkel enni. Ez azt jelenti, hogy napközben nem evett eleget. Várhatóan 2.5-3 hós kora körül lesz egy növekedési ugrása, akkor biztosan fog többet kérni. Úgyis látni fogod, hogy a cumisüvegbõl milyen intenzíven eszik. Ha még az adag utolsó kortyait is nyeli ezerrel, akkor valószínûleg kevés lesz neki, mert ha már jóllakik, az utolsó kortyokat nagyon lassan szokta inni. legalábbis nálunk így van, én ebbõl látom, hogy mennyire lakott jól vele.
Ne aggódj szólnak. Az én fiam, ha nem volt elég akkor már rögtön kaja után úgy sikított mint akit nyúznak, pont úgy mintamikor etetés közbe le kell tennem a cumisüveget, és még különben van benne. Nagy perpatvart tudnak csinálni a kajáért. :)
szia, az én fiam ordított ha éhes maradt. Etetés után esetleg elaludt de 20-30perc múlva újra fenn volt jelezve hogy éhes még!

Mennyi esélye van annak, hogy megmarad a baba (most kb 7 hetes), ha volt már egy missed ab-a a Páromnak?

Már láttak szívhangot és most megfigyelésen van a kórházban.

Legjobb válasz: Miért figyelik meg??Van vmi baj?? Annyi esélye van mint mindenki másnak, sztem...bízni kell

Miért figyelik meg??Van vmi baj?? Annyi esélye van mint mindenki másnak, sztem...bízni kell
Jaj ez olyan durva. Úgy nem szeretem ezt. Miért kell egybõl ab-ra küldeni valakit, ha a 6. hét tájékán nincs még szívhang? Amúgy meg az orvosok is elszámolhatják magukat. Esélyt kell adni annak a pici lénynek és nem rögtök a frászt hozni mindenkire. Fel a fejjel! Ha már van szívhang, akkor már van esélye az apróságnak. Sok sikert és minden jót! 19 hetes kismami
Nekem a vetélésem utáni terhességemet méhen kívülinek nézték, aztán most mégis 6 hónapos és egy kis hisztizsák :D
Szia, Nyugodj meg, semmi baj nem lesz. Az a legfontosabb, hogy most a pici érezze nagyon akarjátok, javaslom beszélgess vele te is, és az anyu is:) 7heteske, most már nincs sok, és túl lesztek a nagy vízválasztón, addig sokat segíts neki. Nekem ugyan mûvi ab után, és egy apacsere után 3hónappal megfogant a babócám, és olyan hisztiket nyom a pociban... Pedig kis idõ telt el.. Semmi bajunk. Nálatok sem lesz semmi baj, sõt... Ne adjátok fel... Sok boldogságot nektek, és kitartást.
Nekem volt már egy sima abortuszom, volt egy vetélés utáni ab-om. És most ott alszik a kiságyban az 5 hónapos Hercegem :) Fõ az optimizmus, sokat beszélgessetek hozzá, simizzétek, és bízzatok ahogy elõttem szóló is irta. Drukkolunk nektek!!!!
A kérdező hozzászólása: Azért van megfigyelés mert, egy hete nem látszott semmi!És most is missed ab-t javasoltak.A mûtét elõtti uh-on látták meg, h van szívmûködés.(2 orvos is megnézte).Azóta bent van a Párom.Problémája eddig nem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatásokat!
Ha van szívhang, márpedig van, azóta is, megfigyelik, ésminden oké, akkor szerintem, már nem lesz gond! Sokat beszéljetek hozzá, mondjátok neki, hogy erõsen kapszakodjon a mamijába! De ha beindult a szív, akkor erõs baba, hidd el, nem lesz gond! Csak elõre nézzetek, és csak pozitívan! Minden jót! (egy szintén beszélgetõs stádiumban lévõ 5 hetes kismama :)

Ha 7. hetes és két napos vagyok, az már 8 hetes? Vagy ezt, hogy számoljam? 7 hetes 7 naposan vagyok 8 hetes?

Legjobb válasz: Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

Honnantól számoljam, hogy mekkora a pici? Tudom az utolsó menstruációtól kell. Eszerint holnap leszek kereken 7 hetes. Viszont ha aszerint számolom, hogy a doktornő szerint mikor fogant meg, akkor most 4 hetes és pár napos vagyok.

El?re is köszönöm a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Ez így van. A pici kb. két héttel kisebb, mint ahány hetes terhes vagy. De a terhesség heteit attól még az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni. Elég hülyeség, de ez van, mert nem lehet tudni kinek mikor van peteérése. Szóval 7 hetes terhes vagy. Nagyon gratulálok! 27 hetes

Ez így van. A pici kb. két héttel kisebb, mint ahány hetes terhes vagy. De a terhesség heteit attól még az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni. Elég hülyeség, de ez van, mert nem lehet tudni kinek mikor van peteérése. Szóval 7 hetes terhes vagy. Nagyon gratulálok! 27 hetes
A terhességi heted 7. Ha úgy jön ki az utolsó menzesz napjától, a fogantatástól számolva(saccolva) persze 4-5hetes a BABA. A kéthetes terhesség a peteérés, vagy a két hetes EMBRIÓ a 4hetes terhességi hétben van! Ezért a pici kora: terhességi hét-2, de ez csak a PICI kora, attól még nem kisebb a terhességed meg ilyenek, nem fogsz késõbb szülni miatta.
Szia! A terhességet szinte mindig az utolsó menstruációtól számolják, az ultrahang módosíthat rajta esetleg. Ha megnézed a babás oldalakat, ahol hétrõl hétre követik a baba fejlõdését, ott is a menzesz a mérvadó. Szóval 7 hetes leszel, már csak 33 hét és belenézhetsz Számodra a világon a legszebb szemecskékbe! Boldog babavárást!
vitatkoznék az elsõ válaszadóval. Bárhol rákereshetsz a neten is, könyvekben is leírják (és az én gyermekeimnél is így volt): amikor teherbe esel, akkor már kéthetes terhesnek számítasz. Azaz, az utolsó menstruációd elsõ napjától számolják a negyven hetet. A doktornõ véleménye nem az uh alapján van? Mert az bizony nem nagyon szokott tévedni...
Elsõ vagyok. Ne vitatkozz, olvasd el a válaszom és a kérdést is. A doktornõ a fogantatás napját állapította meg, nem a terhesség elsõ napját.
szóval akkor a baba nem két héttel fiatalabbnak számít, hanem 7 hetesnek, igaz? Tehát 33 hét van még hátra.
A baba két héttel fiatalabb, de a terhesség hét hetes, 33 hét van hátra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm minden válaszadónak! Annyira aranyosak vagytok, és gyorsak!:) Már 2 hetesen sejtettem, hogy van itt egy pici kis manó a pocakomban, azonnal csináltam tesztet is, ami + lett. Következõ héten már elmentem a nõgyógyászomhoz is, és UH-t is csinált, ami alapján akkor 3 hetesnek mondta. Nektek is jó babavárást!

Hány hetes vagyok, ha a 7. hetet vasárnap töltöm be (akkor is 7 hetes vagyok, vagy csak 6 hetes)?

Legjobb válasz: Én ilyenkopr még 6-nak mondanám magam, viszonrt van egy barátnõm aki, nemhogy a heteket nyomja elõre, de amint belépett a 24. hétbe/tehát éppen csak betöltötte a 6. hónapot/ máris 7 hónaposnak mondta magát.Ez hülyeség. Én szombaton töltöm a 26. hetemet :oD

Én ilyenkopr még 6-nak mondanám magam, viszonrt van egy barátnõm aki, nemhogy a heteket nyomja elõre, de amint belépett a 24. hétbe/tehát éppen csak betöltötte a 6. hónapot/ máris 7 hónaposnak mondta magát.Ez hülyeség. Én szombaton töltöm a 26. hetemet :oD
Mindig azt kell figyelembe venni amit betöltöttél.Én pl tegnap töltöttem be a 30dik hetet .Igaz, hogy a 31dikben vagyunk, de betöltve csak 30ak vagyunk.Tehát te betöltött 6hetes vagy.Jövõ hétfõn már betöltött 7leszel.Ne akard siettetni..annak a babónak fejlõdni kell, ha meg már ki akar jönni, úgy is kifog jönni.

Adjak sapkát 7 hetes kislányom fejére, ha elmegyek vele egy bevásárlóközpontba, ami légkondícionált?

Egyáltalán hogyan öltöztessem, hiszen kint és a kocsiban nagyon meleg van, a bevásárlóközpontban meg ahoz képest jóval h?vösebb?

Legjobb válasz: Elõször is, próbáld kerülni az ilyen helyeket. azon kívül, hogy a hõingadozás nem tesz jót a babának, a légkondi igencsak jól terjeszti a légúti betegségeket. Szerintem 7 hetes babának még semmi keresni valója ilyen helyen, ha esetleg máshogy is meg lehetne oldani az ottlétet. Mi kb. 3 hós koráig nem vittük ilyen helyre a gyerekünket, mindig akkor mentem bevásárolni, mikor apa vigyázott rá. Nem volt nagy élvezet, és hát a szoptatás miatt sietnem is kellett mindig, de rettenetesnek találom, hogy tele vannak a plázák bébikkel, pár hetesekkel, ami a legszörnyûbb, hogy még este 8kor is. Ezt persze ne vedd magadra!! Szerintem ha elkerülheted ne vidd, ha nem tudod elkerülni akkor bent tégy a buksijára egy vékony sapit, a kis testét pedig takard be textil pelenkával.az a legrosszabb, hogy egyes helyeken ahol fújják a levegõt nagyon hideg van, ha véletlenül az alatt van a pici gyorsan megfázhat.

Elõször is, próbáld kerülni az ilyen helyeket. azon kívül, hogy a hõingadozás nem tesz jót a babának, a légkondi igencsak jól terjeszti a légúti betegségeket. Szerintem 7 hetes babának még semmi keresni valója ilyen helyen, ha esetleg máshogy is meg lehetne oldani az ottlétet. Mi kb. 3 hós koráig nem vittük ilyen helyre a gyerekünket, mindig akkor mentem bevásárolni, mikor apa vigyázott rá. Nem volt nagy élvezet, és hát a szoptatás miatt sietnem is kellett mindig, de rettenetesnek találom, hogy tele vannak a plázák bébikkel, pár hetesekkel, ami a legszörnyûbb, hogy még este 8kor is. Ezt persze ne vedd magadra!! Szerintem ha elkerülheted ne vidd, ha nem tudod elkerülni akkor bent tégy a buksijára egy vékony sapit, a kis testét pedig takard be textil pelenkával.az a legrosszabb, hogy egyes helyeken ahol fújják a levegõt nagyon hideg van, ha véletlenül az alatt van a pici gyorsan megfázhat.
Egy takarót tegyél rá és természetesen sapkát hiszen õ még nagyon kicsi hogy a légkondit fedetlen fejjel viselje.
Mondjuk én is várnék pár hetet míg ilyen helyre viszem de amúgy nem baj haszokja a nyüzsgést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Teljesen egyetértek az elsõ válaszolóval, és hidd el nem vinném ha nem lehetne másképp megoldani.De ahogy mondani szokták: "a muszáj nagy úr". És ha már így alakult, mindenképpen azt szeretném hogy ne legyen semmi baja a csöppségnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!