Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes Az orvosom (54 db)

Van egy kis shih-tzu kutyusom.7 hetes. Az orvos azt mondta hgy meg ne vigyuk ki setalni es mindig a hazba vegzi a dolgat. Mit tudok csinalni ahhoz, hgy ne vegezze be a dolgat? Vettunk pelenkat is, de nm vegzi oda a dolgat.

Legjobb válasz: Semmit. A kiskutya ilyen, kakil, pisil, erre fel kellett volna készüljetek. Hónapok is eltelhetnek, mire szobatiszta lesz. Pelenkára szoktathatod, de azt jó, ha észben tartod, hogy leszoktatni róla nem lesz egyszerû, gyakran akkor is oda járnak a kutyák, ahol a penelka volt, ha elveszik tõlük, meg nem hajlandók lent pisilni... Szóval elõ a felmosóval, és takarítsatok türelmesen. Amúgy törvény szerint 8 hetes koráig az anyjával kellett volna maradnia annak a kutyának.

Semmit. A kiskutya ilyen, kakil, pisil, erre fel kellett volna készüljetek. Hónapok is eltelhetnek, mire szobatiszta lesz. Pelenkára szoktathatod, de azt jó, ha észben tartod, hogy leszoktatni róla nem lesz egyszerû, gyakran akkor is oda járnak a kutyák, ahol a penelka volt, ha elveszik tõlük, meg nem hajlandók lent pisilni... Szóval elõ a felmosóval, és takarítsatok türelmesen. Amúgy törvény szerint 8 hetes koráig az anyjával kellett volna maradnia annak a kutyának.
Ha nem mehet sétálni, valahová el kell végeznie a dolgát. Amíg nem kapja meg az összes oltását, nem lehet sétáltatni. Addig sajnos egyetlen dolgot tehetsz, takarítasz utána. Egyetlen szó nélkül. Ne engedd olyan helyre, ahol kárt tehet magában és a berendezésben. A pelenkára végzést is tanulnia kell. Nem szokták ajánlani, mert ha már sétáltatható, akkor nehéz leszoktatni róla. (Bár az én kutyám rögtön elhagyta, amint lehetett vele sétálni)
Magától nem fog a pelenkára menni. Mikor látod, hogy készül a dolgát végezni akkor rá rakod és ha sikerül megdicséred. Azt nem mondta az állatorvos, hogy törvénytelen, hogy nálad van a kutya?
Enyém is ugyan ebben a stádiumban volt még 1 hónappal ezelõtt. Mikor látod hogy erõsen szaglászik akkor fogod rárakod a pelenkára és mondod hogy pisil és akkor egyrészt megtanulja a parancsot másrészt rá fog pisilni. Fel kellene szedegetni a szõnyegeket vagy letakargatni. Mikor eléri a 3 hónapos kort minimum 3db oltás le lehet vinni 2 óránként.De én saját bõrömön tapasztaltam hogy nem jó dolog megtanítani arra hogy lakásban szabad. Leviszed a parkba rárakod a gyepre fogod és elvégzi õ a dolgát tudni fogja. Sok sikert.!
Én 7 hetesen levittem levegõzni, nem sétálni, csak leraktam a járda mellé, hogy szokja a pórázt, elvégezte a dolgát(mindig legyen nálad zacsi), és vissza mentünk. De még nem lépcsõzött én vittem föl.
Vajon kik és miért pontoztak le???
Miért pontoztátok le a 3-ast? Tényleg mindenki maga döntse el, hogy mennyire fontos a szocializáció számára. Pl sok sportkutyás már kutyás táborba, versenyre hordja a 8-10 hetes kölyköt...azért ezt én se csinálnám, de wc-re lehordanám "sétálni"...meg szokni az ingereket.
Így van...
Én félig hasznosat adtam rá, mert szerintem a kérdezõnek baromira nem szerencsés azt nyomni, hogy vigye le a kutyáját, hiszen az Orsi2001-bõl és a stílusból ítélve 11 éves, és nem elég felelõsségteljes ahhoz, hogy eldöntse, mi biztonságos és mi nem egy oltatlan kölyöknek. És ha ekkora gond, hogy kakál, akkor esélyes, hogy nekiállnak rendesen sétáltatni, összeszed valamit a kutya, és kész a baj. Szóval teljesen korrekt a válasz, csak szerintem nem feltétlenül hasznos.
7-8 hetes terhességet látnia kell az orvosnak, azt nem lehet nem észrevenni.
7-8 hetes terhességet bõven látnia kell. Olyan nincs, hogy a doki nem veszi észre.
Mivel már szívhang is van, kizárt, hogy egy jó doki ne vegye észre.
Szia! Szerintem 7-8 hetesen már látja a doki, ha baba van a pocakban.
nekem nem vette észre a 6 hetes terhességemet igy volt miatta vetélésem!de mindenki azt mondta hogy látnia kelet volna!32hetes kismama
A teszt lehet tévesen is pozitív és addig hiába bizonygatja az ember lánya, hogy terhes, amíg az orvos nem igazolja. Az pedig ultrahang, manuális vizsgálat vagy vérteszt alapján fogja a terhességet megállapítani.
Egyetértek, ha meg is esne az, hogy a doki nem látja ultrahanggal (ami szinte kivételes eset lenne), akkor is a teszt pozitív lenne már rég.
Hát ha elõ is fordul ilyen, azért akkor már egész biztosan pozitivat mutat a teszt. Ha uh-on nem is látja, akkor elküldi vérvételre, hogy megnézzék a hcg szintet. És akkor azért már lehet érezni a terhességet, még ha nem is produkálja a kismama a klasszikus tünteket.
Az én családomban úgy született az unokatestvérem második gyereke, hogy a doki a 12. hétig nem látta, még ultrahangon sem, szóval egészen biztosan lehetséges.
Szia! Ha nem jött meg a mensid, de a tesztek negatívak, akkor vmi más probléma van. Ha volt már pozitív teszted, és mégsem látnak semmit ennyi idõsen, az sajns nem sok jót jelent. :-( A teszt NAGYON ritkán téves pozitív. Léteznek nagyon ritka HCG-termelõ ciszták, amik csak akkor termelnek HCG-t, ha már rosszindulatúak. Az angol nevük "dysgerminoma". Ezek tévesen pozitív terhességi tesztet eredményezhetnek. Egy normális ciszta nem termel HCG-t.

31 hetes kismama vagyok. A terheléses cukrom 7.6 volt, kontrollnál 7.3. Az orvosom natív ch mentes diétát javasolt. Akkor végülis mit lehet enni?

Legjobb válasz: Az elõzõ vagyok! Találtam Neked egy magyarázatot: A natív cukor mentes diéta azt jelenti, hogy minden ételt és italt hagyjon ki az étrendjébõl, ami cukrot tartalmaz. Édesítéshez használjon mesterséges édesítõszereket. Már nagyon sokféle, mellékíz mentes édesítõszer is kapható. Ezt a netrõl szedtem le. Magyarán mindent ehetsz, csak cukrot nem. Ezen kívül ha ajánlhatom, kerüld a fehér lisztes dolgokat, inkább tönkölybúzás lisztet, ilyen kenyeret, tésztát egyél. Kevesebb rizst, vagy inkább barnát. Ezek is tartalmaznak ch-t, de lassabban szívódnak fel. De ne ess a ló túloldalára! Egyél rendesen, csak okosan. A ch-t nem szabad megvonni, mert kell a babának, ha nem eszel elég szénhidrátot, akkor kiválasztódik egy méreganyag, aminek most nem jut eszembe a neve, és az káros a magzatra. Szóval nyugi, egyél egészségesen!

Az elõzõ vagyok! Találtam Neked egy magyarázatot: A natív cukor mentes diéta azt jelenti, hogy minden ételt és italt hagyjon ki az étrendjébõl, ami cukrot tartalmaz. Édesítéshez használjon mesterséges édesítõszereket. Már nagyon sokféle, mellékíz mentes édesítõszer is kapható. Ezt a netrõl szedtem le. Magyarán mindent ehetsz, csak cukrot nem. Ezen kívül ha ajánlhatom, kerüld a fehér lisztes dolgokat, inkább tönkölybúzás lisztet, ilyen kenyeret, tésztát egyél. Kevesebb rizst, vagy inkább barnát. Ezek is tartalmaznak ch-t, de lassabban szívódnak fel. De ne ess a ló túloldalára! Egyél rendesen, csak okosan. A ch-t nem szabad megvonni, mert kell a babának, ha nem eszel elég szénhidrátot, akkor kiválasztódik egy méreganyag, aminek most nem jut eszembe a neve, és az káros a magzatra. Szóval nyugi, egyél egészségesen!
Az orvosom natív ch mentes diétát javasolt ?????? persze, halj éhen! Hús, sajt, margarin, tojás, de pl. májban van... biztos ezt mondta, nem csak diétáznod kell? napi 6x étkezni, stb? szerintem menj el egy diabetológiára, mert ilyen nincs
Nem tudom, mit jelent a natív ch diéta, de nem hangzik jól. Ezt milyen orvos mondta? Nekem 170 ch-t lehet enni naponta inzulin mellett. Ezt meg lehet érteni, de amit neked mondtak, szerintem nem normális dolog.

Tegnap voltam UH-on számításom szerint 7 hetes a terhességem, mivel indukált így pontos a számítás. Az orvos szerint csak 5 hetes. Lehet ez?

Szikhólyag 2-mm. petezsák szabályos, embrionális jel még nem mutatható. jöv? héten kontroll.remélem nem halt el a terhességem .kérem írjon aki már járt így

Legjobb válasz: Hät en k ugy järtam,hogy enis epp 7 hetes voltam mikor elmentem.mondjuk en nem gaynakodtam hogy häny hetes lehetek.csak tudtam terhes lettem.aztän a doki megerösiett hogy 7 hetes a magzat.sztem idezöjelben "mindegy"hogy most 5 vagy 7 hetes vagy....kesöbb amikor ugyis mesz folyamatosan ultrahangra,akkor ugyis lesz pontositva a dolog ha pl elnezte a dokid.pusz

Hät en k ugy järtam, hogy enis epp 7 hetes voltam mikor elmentem.mondjuk en nem gaynakodtam hogy häny hetes lehetek.csak tudtam terhes lettem.aztän a doki megerösiett hogy 7 hetes a magzat.sztem idezöjelben "mindegy"hogy most 5 vagy 7 hetes vagy....kesöbb amikor ugyis mesz folyamatosan ultrahangra, akkor ugyis lesz pontositva a dolog ha pl elnezte a dokid.pusz
Nem hinném hogy elhalt volna a terhességed csak azert mert a doki 5 heteset mondott es te 7 et.de ilyenen ne is gondokozz hisz nagyon kicsi az eselye..söt..az teny hogy nagyon pici még az embriod, de ne aggodj.jo babaväräst:)
Nem valószínû, hogy elhalt volna a terhességed, inkább csak hogy nem 7 hetes vagy, ahogy te számoltad, hanem, még csak 5. (valszeg, ha elhalt volna, akkor lett volna egy erõs vérzésed) ha nem pontosan 28 naposak a ciklusaid, és ezért nem pont a 14. napon történt peteérésed, könnyen lehet, egy ekkora csúszás.... nekem ez elõzõ terhességemmel az orvos elküldött uh-ra mert kb 10 hetes terhességet tapintott az Uh-n meg kiderült, hogy csak 8. sokkal pontosabbak az ultrahang eredmények mint amit a menzesz idõpontjából számolnak, vagy amit a doki ki tud tapintani, mert lehet a méhed nagyobb az áltagosnál. szóval fel a fejjel és drukkolok a következõn már szívhang is lesz!

Az orvosom úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Akkor most mennyi idős terhes vagyok?

Tegnap voltam orvosnál, az én dokim megvizsgált manuálisan, ami nagyon fájdalmas volt, utána görcsöltem is rendesen. Úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Úgy hallottam, a hasi uh nem olyan pontos, viszont a kézi vizsgálatnál csak kb a 7-ik hétt?l érzi az orvos. Akkor most mekkora a baba?

Legjobb válasz: Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos,de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.

Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos, de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.
az uh a biztos nekem mensi után számolva most 12hetes lennék de uh után már másadjára le vagyunk maradva 1hétel de az én számitásaim szerint is a 11hét pontosabb a tapintásos dolog meg én ugy hallotam nem tul jó megbolygatni a terheséget legalábbis az elsõ hetekben az én dokim nem is nyulkál meg néz de csak az õ bepillantóján és enyi szerintem az uh-nak hidjél jó baba várást ja és egyébként nem írtad hogy az uh-n volt-e már életjel ez kb 6-7 hetesen már kimutatható

Ha az orvosom nem lát 7 hetesen csak petezsákot, érdemes elmenni másik orvoshoz vagy nem?

A doki missed ab-ot javasolt.Sajnos a 7 hét biztos, nem lehet fiatalabb terhesség, max ha a spermiumok életképesek bent pár napig...mit tegyek?

Legjobb válasz: missed ab elõtt - már csak a saját lelkiismereted megnyugtatása miatt is - mindenképp érdemes mással is konzultálnod. 7 hetesen elvileg már tényleg láthatónak kéne lenni, de az igaz, hogy a spermiumok majdnem egy hétig is elvannak odabent, és lehet, hogy még csak 6 hetes vagy.

missed ab elõtt - már csak a saját lelkiismereted megnyugtatása miatt is - mindenképp érdemes mással is konzultálnod. 7 hetesen elvileg már tényleg láthatónak kéne lenni, de az igaz, hogy a spermiumok majdnem egy hétig is elvannak odabent, és lehet, hogy még csak 6 hetes vagy.
Hidd el, vannak még csodák! Bízz a babádban és magadban. Ha 1 hét múlva sem lát semmit, akkor menj el másik orvoshoz is. Nekem hátrahajló méhem van, és az orvos percekig nem látott a gépen semmit. Kérdezgette, hogy biztos pozitív a tesztem?, nincs vérzésem, pecsételésem?, biztos terhességi tüneteim vannak? , stb... Már sírtam, amikor kb 3-4 perc után ott volt feketén-fehéren a babám a tv képernyõjén. Azt mondta, annyira hátrahajló a méhem, hogy ilyennel még nem nagyon találkozott, és pont abba a részbe vackolta be magát a kicsi.
A kérdező hozzászólása: Nekem is "rendkívül" hátrahajló a méhem, ebben bízom még talán...de petezsákot látott, az hogy lehet??
7 hetesen nekem is csak petezsákot láttak embrió nélkül... Ma már 1, 5 éves a fiam, mert nem hagytam és másik orvoshoz mentem. Mielõtt belemennél a missed ab-ba, még tégy egy próbát máshol is!
A kérdező hozzászólása: Felvettem a kapcsolatot egy másik orvossal, holnap megyek 13.00.ra, nagyon rendes volt, azt mondta rögtön ad beutalót vérvételre is. Holnap írok mi volt!
Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Nemsokára indulok...igaz, már jól kisírtam magam, szóval nem reménykedem annyira...ha mégis a legrosszabb lesz, legalább utána kivizsgálnak, kérek hormonvizsgálatot, citológiát, a férjemnek spermavizsgálatot...jelentkezem majd!
Ez volt az elsõ vetélésed, ha vetélés? Mert ha ez az elsõ ilyen akkor szerintem nem muszáj vizsgálatoknak ki tenni se magad se a férjedet. Ez a nõk nagy részével megtörténik, fõleg elsõ babánál. Ha belekezdtek a nagy kivizsgálásba akkor csak még inkább rágörcsölsz és nem fog jönni a manócska. Ez csak az egyéni privát véleményem, természetesen ez a te döntésed.
Mit mondott a doki?
A kérdező hozzászólása: Itt vagyok!Hát sajnos túl sok jó hírrel õ sem szolgált, 1, 5 nap alatt (mert szerdán este voltam a másiknál)10x5 mm-rõl 14x7 mm-re nõtt a petezsák, szabályos alakú, méhen belüli, nézegette, mintha valami "kis fehérséget" látna benne - így mondta, de mivel szívhangot nem hallott, a papírra azt írta szabályos alakú petezsák, élõ embryo nem látható...de hétfõre visszahívott még egy UH-ra, bár hozzátette nagy valószínûséggel missed ab lesz belõle, hétfõn ad beutalót vérvételre, altatóorvoshoz, stb...és hozzáteszem, hogy a menses ideje szerint ma 7 hetes 2 napos terhes vagyok...nem reménykedem már!:'(
Sajnálom!
Sajnálom! Azért megírod majd a hétfõi fejleményeket?
Szia! Hogy vagy? Tényleg érdekel...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy érdeklõdsz!2 hete túl vagyok a mûtéten, ami fizikailag nem volt annyira rossz, mint gondoltam, nagyon rendesek voltak a kórházban is, az orvosom pedig - az új, akit találtam, õt fogadtam meg végül - nagyon kedves, szerdán megyek hozzá a szövettanért, és csinálunk pár vizsgálatot. kb 10 napig véreztem de csak picit, 1 napig fájdogált a hasam, de szerencsére már jól vagyok. És nagyon szeretnék mihamarabb babát!!!
Elsõsorban nyugodj meg..:) Én a helyedben azonnal keresnék másik orvost, mert nem kielégítõ az infó, amit ad..Ha az lenne, nem tennél fel itt kétségbeesetten kérdést.Nekem is volt missed ab-om 8 hetes terhességgel, semmi extra nem volt benne.A mûtét után 2-3 héttel teherbe is estem újra.De addig ne is beszéljünk mûtétrõl, még meg nem bizonyosodunk arról, hogy valóban nem csak a doki béna.Minenképp keress egy másikat..:) A rémtörténeteket meg hagyd magad mögött, mert olyat sokat hallani..:)
Sajnos már a házi orvos nem kérhet hcg vizsgálatot
Nekem nem volt missed elõtt vérvétel, pedig sajnos 2 elhalt terhességem is volt.
Menj el másik dokihoz is. Bár nekem 6 hét 1 naposan már mindkét gyermekemnek dobogott a szíve.
Egy hét múlva menj el egy másik dokihoz, utána párnap múlva vissza a sajátodhoz, én 9-10 hétnél elõbb nem kérném a missed abortuszt, mert van, hogy csak késõbb látják meg. Esetleg magán dokihoz is mehetsz ahol profibb gépekkel is megnézik biztosan nincs ott senki.
Azért érdemes elmenni másik orvorhoz is. Nekem 6 hetesen semmilyen terhességre utaló jelet se látott, közölte, hogy mivel tényleg magas hcg szint (megnézette õ is a kórházban), akkor méhen kívüli terhes vagyok, feküdjek be, és megmût még aznap. Na, én nem nyugodtam bele, saját felelõsségre hazajöttem. Két nap múlva egy másik orvos megállapította, hogy kb. 6 hetes terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. magnrendelésre járok, ott biztos korszerû a gépe...9-10 hét körül?De hanem látja, mitõl lehet?
Tegnap este te tetted fel azt a kétségbeesett kérdést is, ugye? A dokid is adott még egy hetet. Nem nézetett hcg-t? Ilyenkor 4-5 napos különbséggel azt is szoktak nézni, mert ha a hcg csökken, akkor már biztos a gond. Ha viszont szépen emelkedik, ennek ellenére mégsem lát semmit, az megint gond. Végsõ esetben még mindig kérheted, hogy várjatok egy hetet. Ha a 9. hétre sincs semmi, akkor ott már biztos, hogy nem fejlõdött a petezsákban baba. :( Ha megnyugtat, konzultálj másik orvossal, menj máshová uh-ra, de ne kínozd magad feleslegesen. Sokakkal megesik, hogy az elsõ terhesség nem sikerül, ettõl függetlenül még lehet majd egészséges kisbabád. Nagyon szorítok érted, hogy mégis ott legyen az a baba!
A kérdező hozzászólása: igen, én voltam, ne haragudjatok:-(
A spermiumok amúgy 3 napig életképesek bent. Vannak babák akik elbújnak az elsõ idõben és nem látják õket, nem vagyok orvos nem tudom miért, de van ilyen. (rosszul fekszik, még nem növesztette magát nagyobbra stb.) Illene a HCG szintedet megnézni azért abortusz elõtt, és várni 1 hetet mert ha akkor sincs szívhang se baba akkor azért biztosabb a dolog.
A kérdező hozzászólása: nem nézetett, pedig kértem, azt mondta egyértelmûen terhes vagyok, méhen belül, vastag a méhnyálkahártya is, csak üres a petezsák, és kicsi, már ekkorának kellene lennie benne az embriónak...és jól megijesztett, hogy milyen veszélyes a mûtét, úgy kell csinálni, hogy még lehessen gyerekem:-(szóval meghalok...31 éves vagyok, elsõ baba, nem is vagyok fiatal
Jaj, drága, senki se haragszik! Hcg labort akár a háziorvostól is kérhetsz. Az én dokim automatikusan küldött laborra, amikor a hatodik hét elején alig egy cm-es petezsákot látott csak. Egy hét múlva már benne volt a 3, 3 mm-es baba, pulzáló szívvel. (Azt mondta, ha akkor sem látunk benne semmit, jön a következõ hcg vérvétel. Már az emelkedésbõl is látni kellene, hogy mi hogyan fejlõdik. pl. a méhen kívüli terhességnél általában nem duplázódik, hanem csak másfélszerezõdik a hcg szint.) Ha megnyugtat, tényleg menj el még egy uh-ra, de ilyenkor csak a türelem és a várakozás tudja a megoldást adni.
A kérdező hozzászólása: ha kérek a háziorvostól beutalót HCG-laborra, hogy fogom tudni h emelkedik e, 1 vérvételbõl??Azt mondta a dokim, hogy mivel terhesség, úgyis van HCG-szint, csak ez nem elég...
Mindenkit elküldenek vérvételre missed ab elõtt. Nem kell kérni.
A mûtét azért annyira nem veszélyes. Nekem két barátnõmnek is volt elsõ babával (mind két esetben leállt a babák szíve 9 illetve 10 hetesen) és semmi extra nem volt a mûtéten. Altatásban csinálják kb. 5-20 perc. Volt szerencsém kórházban feküdni, és ott is volt 3 "kismama" akinek missed abortuszuk volt és egy akinek 9 hetes abortusza (genetikai gond). El sétáltak a két lábukon a mûtõbe, ott elaltatták õket 20 perc múlva vissza hozták õket és 1 óra múlva már nevetgéltünk velük együtt.
Az egyik "kismama" 43 éves volt és a magzatja darabokra esett és elkezdtek meszesedni a részek és õt is gond nélkül megmûtötték. Én elmennék egy másik orvoshoz is kikérni a véleményét, a mûtétrõl is!
A kérdező hozzászólása: Ja, és még a saját kérdésemre válaszolok magamnak, igen, érdemes volt elmenni másik orvoshoz:-)

Van akinek az orvos a méhtapintása után azt mondta, hogy nem terhes, de utána beigazolódott az ellentéte? (7-8 hetesre gondolok)

Legjobb válasz: Hát elég béna orvos lehet! 7-8 hetesen már jócskán nagyobb a méh! Nekem már 5 hetesen érezte a doki!

Hát elég béna orvos lehet! 7-8 hetesen már jócskán nagyobb a méh! Nekem már 5 hetesen érezte a doki!
Miért volt pozitív teszt például? Mik az egyéb, terhességre utaló jelek?
A kérdező hozzászólása: Csak késés, 2 hét késés után mentem el orvoshoz, utána rá pár nappal meg is jött. Tesztet még csak 1 hét késésnél csináltam, de - lett, utána már nem is csináltam teszetet, inkább elmentem az orvosomhoz.
Szerintem akkor nem vagy terhes!
az hogy megjött neked. az ne tévesszen meg egy kicsit sem. vegyél még egy tesztet és csináld meg, mert valakinek akkor is megjön ha teherbe esett. ne bízz semmit a véletlenre. jobb ha biztosra mész.

Mennyire pontos az ultrahangos vizsgálat? Az orvos megállapította, hogy 7 hetes terhes vagyok. De körülbelül 4 hete volt egy negatív tesztem. Attól az orvos számolt jól? Vagy lehetséges eltérés?

Legjobb válasz: Ha most vagy 7 hetes és kb. 4 hete volt a negatív teszt, akkor 3 hetes voltál mikor teszteltél. Az volt szerintem a korai. A dokinak azért már van ebben tapasztalata. Amúgy az utolso menszidtôl kell számolni a heteket.

Ha most vagy 7 hetes és kb. 4 hete volt a negatív teszt, akkor 3 hetes voltál mikor teszteltél. Az volt szerintem a korai. A dokinak azért már van ebben tapasztalata. Amúgy az utolso menszidtôl kell számolni a heteket.
Az orvosok általában az utolsó menzesz elsõ napjától számítják a terhességet. Ha még nem volt elég HCG hormon a szervezetedben, hogy kimutassa a teszt, hogy terhes vagy, vagy esetleg hibás volt a teszt, akkor simán mutathatott negatívat annak ellenére, hogy mégis terhes voltál már. Amúgy pedig plusz-mínusz 2 hét mindig benne van a pakliban.
12.hétig egyformák a magzatok, a méretük pontosan utal a korra, ezért pontosnak tartják az uh-ot.12 héttõl már változó az azonos korú babák mérete, mert más-más tulajdonságokat örökölnek a szüleiktõl stb.
Az elsõvel teljes mértékben egyet értek. Ha most vagy 7 hetes, és kb. 4 hete csináltad a tesztet, akkor még csak 3 hetes lehettél, tehát kb. akkor kezdõdhetett meg a beágyazódás. Korai volt az a teszt, esélye sem volt még kimutatni a terhességet. Szóval valószínû, hogy jól számolt az orvos.

7 hetes kismama vagyok. Mikor menjek eloszor orvoshoz, hogy ultrahangot csinaljanak mert felek nehogy mehen kivuli terhes legyek, es biztosra tudja mondani az orvos meg most korai?

Legjobb válasz: 7 hetesen már van szívhang is, nyugodtan elmehetsz!! Ha meg félsz , elmehettél volna már bõven elõbb is, 5 hetesen már látszik a magzat.

7 hetesen már van szívhang is, nyugodtan elmehetsz!! Ha meg félsz , elmehettél volna már bõven elõbb is, 5 hetesen már látszik a magzat.
most már nyugodtan elmehetsz dokihoz, meg fog vizsgálni kézzel, utána meg uh-val.
nyugodtan menjél, de miért félsz ennyire a méhen kívülitõl?Vannak fájdalmaid? Ha igen menj mielõbb, ne várj, ha viszont nincs, ne rettegj elõre ezen.nem lesz semmi baj.
Nem szabad elõre félni olyan dologtól aminek semmi alapja. Legalábbis a kérdésben nem említetted, hogy volna, tehát gondolom nincs. Menj orvoshoz, és az lesz a legmegnyugtatóbb amikor már láthatod, vagy tudhatod, hogy két szív dobog bennd! ;) Gratulálok a picurhoz! 20 hetes kismama
Már most mehetsz, már a szívmûködése is látszani fog. Ha méhen kívüli terhes lennél, akkor nem bírnál magaddal a fájdalomtól. Ne aggódj, ezen kár feleslegesen idegeskedni.

Meglepetten olvastam, hogy nem mindegy mikor megy el a kismama elősször orvoshoz? Valóban veszélyes lehet a magzatra ha már 4-5 hetesen végez az orvos hüvelyi ultrahangot? Tanácsosabb inkább később a 7-8 héten elmenni?

Legjobb válasz: Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az elõzõ orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét elõtt menni,ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot. A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!

Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az elõzõ orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét elõtt menni, ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot. A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!
A lombikosoknak sok hüvelyi UH-t végeznek, pedig ha valaki veszélyeztetett, akkor azok a babák azok! Nem hallottam senkit, akinek ilyenbõl gondja lett volna. Ez inkbb csak kismama-félelem lehet, szerintem nincs valós alapja.
Szia! Nem a hüvelyi uh veszályes a babára ilyen korán, hanem a "nyulkálós" vizsgálat, amikor a doki kézzel megnyomja a méhet. Lepontozhattok, de 2 babám is ez után a vizsgálat után ment el. Most a harmadikkal olyan dokihoz kerültem, aki nem híve a kézi vizsgálatnak, csak uh-t végzett, semmi gondom nincs a terhességemmel. Ha valami gond van a pl. késõbb a méhszájjal, azt uh-n is látják, sõt a sûrû méhszájvizsgálat miatt kinyílhat elõbb is. 37hetes pocis
Dehogy veszélyes a magzatra a hüvelyi ultrahang! Nem nyúlnak be a méhig. Egy vibrátorszerû eszközzel csak a hüvelybe nyúl fel az orvos. Maga az eszköz még vékonyabb is, mint a párd pénisze. zzel sokkal jobban lát, mint hasival. Nem nyomkod vele semmit. Ugyanakkor a 4-5. héten szinte semmit sem látni még hüvelyivel sem, csak petezsákot. Ezzel még terhesgondozásba sem vesznek, csak ha már van szívdobogás. Ez a 6. héttõl, a 6. hét után várható. Ilyenkor már érdemes elmenni, ha másért nem, akkor azért, hogy a méhenkívüli terhességet ki lehessen zárni minél elõbb.
Ha veszélyes lenne akkor nem csinálnák! Igaza van az elõttem szólónak, nem piszkálják a babát, nem nyomkodják meg semmi! Nekem 4 hetesen is csináltak, mert vérezgettem, és most 36 hetes vagyok. Ha még így hogy volt egy kis vérzés semmi bajunk nem történ, akkor akinél minden zökkenõmentesen indul, semmit nem árt.
Nekem kétszer csináltak hüvelyit, 9 és 12 hetesen, de nem hinném hogy veszélyes lenne, akkor nem csinálnák. Nem érintenek belül semmit, csak annyira teszik fel a mûszert hogy a képalkotás mûködjön, szal alig.
igen akkor mar jobban beagyazodott es mar akkor van szivhang is alltalaban szoval jobb keson.
Egy két kommentet nem értek igazán.Miért mondjátok "szerencsétlennek", hogy ráér elmenni.Ha pozitív a teszted akkor máris dokihoz.Igaz még hüvelyi uh-val látja de azért kell hamar menni, hogy megnézze jó helyen van e jo helyre ágyazódott e be.Mikor kell menni 8héten mikor már a könyökét is be tudja hajlítani akkora?nem értem a válaszolókat sokszor.(amugy szülészeten dolgozom).és nyugodj meg az orvos az állapododnak megfeleleõ vizsgálatot végez!
Szia! Ezt már én is hallottam, a párom ezért nem is akart elengedni orvoshoz a 8. hétnél hamarabb, de barnázás miatt a végén a 6. héten már mennem kellett. Végül nem történt semmi baj, de hogy mi az alapja ennek, azt én sem tudom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így nyugodtabban megyek majd az orvosomhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást, rám fér, mert tegnap este végül is elmentem a dokimhoz, aki megvizsgált kézzel és ultrahangal is megnézett. Minden rendben van. Csak azóta izgúltam, hogy nehogy valami gond legyen a vizsgálattól! Remélem nem lesz semmi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!