Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes 3 orankent (6 db)

7 hetes babám ismét 1-2 óránként éhes. Eddig 3-4 órákat is elvolt, éjszaka 6-7-et is, most megint kezdődik elölről. Nem jól csinálok valamit?

S?t,eddigi 10 perc alatt befejezte,nem volt gond. Most meg van,hogy fél órát is szopizik. Nem érzem már azt a fura érzést sem a melleimben,azt a bizserg? valamit,mintha érezni lehetne,hogy megtelik tejjel.

Legjobb válasz: pont, hogy jól csinálod. A gyerkõcnek megemelkedett az igénye a mennyiségre, ezért szopik gyakrabban és tovább. Ha kitartasz és mellre teszed ameddig kéri és olyan gyakran ahogy szeretné pár nap múlva megemelkedik a tejtermelés annyira, hogy ismét elég legyen neki 3-4 órára.

pont, hogy jól csinálod. A gyerkõcnek megemelkedett az igénye a mennyiségre, ezért szopik gyakrabban és tovább. Ha kitartasz és mellre teszed ameddig kéri és olyan gyakran ahogy szeretné pár nap múlva megemelkedik a tejtermelés annyira, hogy ismét elég legyen neki 3-4 órára.
Növekedési ugrás? Nekem is ezt csinálta, 1-1, 5 hét alatt visszaállt a megszokott napirendünkre.
Utolsó vagyok, ez kimaradt: a bizsergõ érzés elmúlása nem gond, pusztán annyit jelent, hogy már nem érzed olyan erõsen a teleadó reflexet, de ez nem jelenti, hogy bármi baj lenne:) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a reményteli szavakat. Ezt kell, hogy mondjam, mert komolyan esténként már sírni tudnék. Remélem tényleg nem tart tovább, bár tök mindegy, mert amíg lehet, addig szoptatom, csak érdekelt mikor "pihenhetem ki" magam végre :) csak a védõnõ szerint akkor fájni fog a hasa, ha 2 órán belül 2 mellbõl eszik, ezért próbálom mindig arra tenni, amelyikbõl evett, de kiköpi, ahogy átrakom a másikra meg szorgosan szopizik.
Nyugi, nincs baja. Ez ok.
Ha úgy tûnik nem beteg, a kakija nem kemény, és nem sír fájdalmasan, akkor szerintem semmi baja és örülj hogy tud kakilni mert tápszeres babáknak pont az szokott lenni a bajuk hogy nem tudnak eleget kakilni. És szerintem nem eszik túl sokat. 7 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!Attól félek nem veszem észre hogy baj van...
Nincs semmi baj, örülj hogy nincs szorulása! És a kaja mennyiség is tökéletes! :-) 2 hónapos tápszeres baba anyukája vagyok.
nekünk sokkal többet kakil.. Bár az én picim anyatejes.

7 hetes a fiam 3 óránként szopik, mikortól fogja végig aludni az éjszakát? Megváltozik ez vagy mindig fel fog kelni?

Legjobb válasz: Nagyon változó, hogy mikor alusszák át az éjszakát. Ritkulni fognak a felkelések, de lehet hogy még egy éves kora után is enne éjszaka egyszer...nagyon változó.

Nagyon változó, hogy mikor alusszák át az éjszakát. Ritkulni fognak a felkelések, de lehet hogy még egy éves kora után is enne éjszaka egyszer...nagyon változó.
nekem is ekkora a kicsi lányom. Õ szinte a kezdetektõl úgy alszik, hogy 8-kor leteszem miután megszoptattam, és hajnalban 3-4 óra körül kel fel. Eszik, semmi sírás, és már megy is vissza az ágyikójába.
Elvileg 2, 2 és fél hónapos kortól átalusszák a babák az éjszakát, viszont több fiús anyukától hallottam, hogy még 1 éves korukban is felkeltek éjszaka enni. Nekem lányom van, Õ két hónapos kora óta 10 órát alszik egyhuzamban éjszaka.
Szia! Kb 8-9 hetes lehetett a kisfiam amikor egyik napról a másikra átaludta az éjszakát.Igaz azt is csak úgy, hogy 1/2 11kor még szopizott, aztán reggel 7ig aludt. Nagyjából 5 hónapos kora óta elalszik este 1/2 9-9 körül, viszont felébred 2 körül , majd 5 körül enni.


Mitől lehet hogy a 7 hetes fiam egész nap nem kakált, pedig evett 2-3 óránként, rendesen jött a tej is?

Legjobb válasz: Az anyatejes babák nagyon jól hasznosítják a tejcsit, ezért kevés salakanyag ürülhet ki. Semmi baj nincsen, akár 5-6 napig is kaki nélkül lehet a CSAK ANYATEJES baba! Egyébként minket sokkal jobban zavar ez, mint a babákat! Ha már nagyon aggódsz tornáztasd, esetleg kamilla teát adjál neki pohárból, vagy glicerines végbél kúpot! jó babázást!

Az anyatejes babák nagyon jól hasznosítják a tejcsit, ezért kevés salakanyag ürülhet ki. Semmi baj nincsen, akár 5-6 napig is kaki nélkül lehet a CSAK ANYATEJES baba! Egyébként minket sokkal jobban zavar ez, mint a babákat! Ha már nagyon aggódsz tornáztasd, esetleg kamilla teát adjál neki pohárból, vagy glicerines végbél kúpot! jó babázást!

7 hetesek vagyunk, éjszaka 3 óránként felébred szopizni, de nappal bealszik 4 órát is, ébresszem fel 4 óra után, vagy hadjam, hogy magától felébredjen?

Legjobb válasz: Szia! Amikor megéhezik úgyis felébred. Kellemes babázást! Üdv. 5 hónapos picilány anyuja

Szia! Amikor megéhezik úgyis felébred. Kellemes babázást! Üdv. 5 hónapos picilány anyuja
Szia! Dehogy ébreszd! Nem fog önként az éhhalálba menni. Ha éhes lesz felkel. Élvezd hogy alszik és nyugi van. Fogsz te még ugrálni épp eleget mire felnõ. Szerintem egy ilyen kicsi babának is az a legjobb ha igényei szerint eszik. Képzeld ha neked írná elõ valaki hogy most nem alszol hanem enni fogsz ha akarsz ha nem! Tudják õk mi a jó nekik és kialakul a saját ritmusuk. Nekem 3 gyerekem van és a két kicsi ikrek. 16 hónaposak. Én így csináltam és tuti volt! Sok sikert és jó egészséget!
Szia! Ameddig nem éri el a súlya a 4.5-5kg, addig 5 óránál tovább ne hagyd aludni. Mivel õk még nagyon keveset esznek könnyen leeshet a vércukorszintjük.

7 hetes kisfiam 3 orankent 120ml tapszert eszik ez normalis?

Ugyanis azt hallottam hogy ez idoben mar 5 orankent kellene ennie. En probalnam huzni neki az idot de egyszeruen megeszi az oklet ehsegeben es nagyon sir ha nem kap enni.

Legjobb válasz: A babák nem olvassák a könyveket, nyugodtan hagyatkozzál rá! Valószínûleg épp növekedési ugrása van.

A babák nem olvassák a könyveket, nyugodtan hagyatkozzál rá! Valószínûleg épp növekedési ugrása van.
A mi babánk is tápszeres, és 7 hetesen 4 óránként evett 100-160ml-t, igaz, ebben kb. 70-80 ml anyatej is volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!