Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes 2 (142 db)

7 hetes 5 napos terhes vagyok a naptár szerint. Ma a doki gépe 7 hetes 2 napos terhességnek megfelelõ méretet számolt. Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: nincs ez a pár nap nem mérvadó. Az orvosi tippelés sokszor hagy kivetnivalót. Barátnömnek sián félre számolták minimum 3 héttel a terhesség elejétõl a szülésig végig. (nem volt ciklusa elötte 3 hónapig, igy nem lehetett ciklus szerint számolni.) Egy baba sem születik 37. hétre 4,5 kg. fölött, utána mondta is az orvos hogy még tul is hordta.

nincs ez a pár nap nem mérvadó. Az orvosi tippelés sokszor hagy kivetnivalót. Barátnömnek sián félre számolták minimum 3 héttel a terhesség elejétõl a szülésig végig. (nem volt ciklusa elötte 3 hónapig, igy nem lehetett ciklus szerint számolni.) Egy baba sem születik 37. hétre 4, 5 kg. fölött, utána mondta is az orvos hogy még tul is hordta.
Nincs. A gépek átlagokat számolnak,
Szerintem biztos, hogy nincs baj! A fogantatás napja is eltérhet pár nappal, vagy az orvos egy kicsit alább állítja meg a kurzort és meg is van a pár mm-es eltérés. Több hetes eltéréseknél lehet gond. De még akkor sem biztos, az én kisfiamat is kisebbnek mérték, semmi baja.
Az orvos kézzel jelöli ki a méretet, ha nem eléggé precíz az egérhasználata, akkor simán napokat mellélõ. Kb ennyi idõs terhesen a dokim 10 perc alatt három különbözõ dátumot mért, függõen attól, hogy épp mennyire csúszott meg az egér a kezében.
nincs! Nekem annak idején 18 hetes uh-n egyik doki 18-nak, másik 20-nak, harmadik, 17 hetesnek mondott. Egyik szerint kicsi a babám, másik szerint nagyobb, harmadik szerint normális méretû. De a kedvenc mérésem, a 39. héten 3250g babám, aki végül 6 nap múlva 4120g született.
Hát igen ennyit az rovosi tippelésrõl....:) Sok ilyet hallottam már mitn amit az utolsó ir.
nekem egy nap különbséggel van aki 6 hetet mondott másik doki meg másnapra rá 8 hetet.... errõl ennyit 12. hét elõtt nem tudják belõni a kort. ne görcsölj a méreteken :)
Csak rosszul mért, két egyforma idõpontot, nekem még nem mondtak...

7 hetesen 2, 5 óránként szopizik! Baj?

Mindkét cicib?l szopik,és sajna nem elég neki...adnom kell még 60ml pótlást!Ez így van már két hete!Nem is lesz már elegend? tejem ugye? Fejni nincs értelme,2 csepp jön még ki szopi után! Nálatok hogy van?

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom is 7 hetes. Neki sem volt elég a tejcsi, az elsõ hetekben tápszerpótlást kellett adnom. Mi vagyunk rá a bizonyíték, hogy fejni érdemes!!!! Nekem is csak pár csepp jött ki az elsõ fejéseknél, de kitartó voltam és nyüstöltem a melleimet, meg is lett az eredménye. Az elsõ napokban 10ml-ket tudtam kipréselni, aztán 20ml.....aztán megszaporodott a tejmennyiségem! Most már ott tartunk, hogy van elég tejem és teljesen elhagytuk a tápszert! Csak azt tudom neked tanácsolni, hogy légy kitartó, tudom nem könnyû!!! Maszírozd a melledet és fejd-fejd! Én volt, hogy 1 órán keresztül szenvedtem a fejéssel. Megéri hidd el, lesz eredmény!!!! Sok sikert!!!!

Szia! Az én kislányom is 7 hetes. Neki sem volt elég a tejcsi, az elsõ hetekben tápszerpótlást kellett adnom. Mi vagyunk rá a bizonyíték, hogy fejni érdemes!!!! Nekem is csak pár csepp jött ki az elsõ fejéseknél, de kitartó voltam és nyüstöltem a melleimet, meg is lett az eredménye. Az elsõ napokban 10ml-ket tudtam kipréselni, aztán 20ml.....aztán megszaporodott a tejmennyiségem! Most már ott tartunk, hogy van elég tejem és teljesen elhagytuk a tápszert! Csak azt tudom neked tanácsolni, hogy légy kitartó, tudom nem könnyû!!! Maszírozd a melledet és fejd-fejd! Én volt, hogy 1 órán keresztül szenvedtem a fejéssel. Megéri hidd el, lesz eredmény!!!! Sok sikert!!!!
6, 5 hetesek vagyunk... mi is küzdünk. Eddig néha kellett pótlás, de sajna úgy tûnik, bevezetem lassan én is rendszeresen, mert nem szopik eleget. Reggel meg napközben még elvagyunk, de estére mintha már nem maradna elég tejcsi...(eddig mértem, de most annyira besokalltam ettõl az állandó méricskéléstõl, hogy abbahagytam) mivel nem akarok görcsölni, inkább lefekvés elõtt kap még tápit, úgy 60 ml... jobban alszik tõle és szerintem nem ártunk vele...
A kérdező hozzászólása: Sajnos szopi után nem tudok fejni, mert a babával kell foglalkoznom...nincs segítségem...de napközben ha 2, 5 óránként szopizik, mit fejjek ki?Mire végzünk a hamival, büfivel, szinte újra megéhezik!:) Tápszer elõtt mindig elsõbb cicit kap!Olyan nehéz ez... Én is mértem pár napig, de belefáradtam...már csak hetente mérem...persze többet gyarapszik mint kellene, 200grammot! Miért baj ha kap tápszert is?Fõleg este?
Ha nem akarsz szoptatni akkor nem baj, hogy tápszert kap. Ha akarsz, akkor azért baj, mert ha pótolsz sosem lesz elég tejed. Egyre többet pótolsz és egyre kevesebb a tejed. Szóval te döntsd el hogy baj vagy nem. Amúgy élõ példa a barátnõm, akinek már 2 gyereke van. Elsõnél nem volt neki elég a tej, kezdte pótolni tápszerrel, 3 hónapig szoptatott. Második gyereknél szintén nem volt elég a tej, kezdte pótolni, de a gyereknek nem kellett. Sírt, üvöltött kihányta. Sír a gyerek, sír anyuka jajjajj most mi lesz? De a tápszer már a 3. sem kell neki. Mit tud csinálni? Szoptat óránként... Most fél éves a gyerkõc, 3 óránként szopik, és még mindig elég neki a tej.
A kérdező hozzászólása: Okosabb lettem most is egy kicsivel! A tápszeradag 2 hete ugyanannyi...50ml szopi után...így is el fog apadni a tejem?
Mennyi ideig szopizik? Sír, nyugtalan, ha nem adod neki az 50 ml-t? Használsz valamilyen tejserkentõt? Nem sok az 50 ml, de ha nem éri elég inger a cicit, akkor ez sajna egyre több lesz. Próbáltad már, hogy 1-1, 5 óránként szoptatsz? Tudom, hogy erre rámegy a napod, de 3-4 nap alatt beáll és sokkal több termelõdik.

Utolsó mensitől számítva 7 hetes+2 napos terhes vagyok, ez valójában azt jelenti, hogy 5 hetes a pici?

Legjobb válasz: Szia! Valójában azt jelenti. Ezért szülünk 38 helyett 40. hétre.:-)

Szia! Valójában azt jelenti. Ezért szülünk 38 helyett 40. hétre.:-)
Igen, két hétig úgy vagyunk terhesek, hogy valójában nem is vagyunk azok. (akár még szûz is lehet valaki terhessége elsõ két hetében)
A kérdező hozzászólása: Az számít valamit, hogy hány napos ciklusaim szoktak lenni?
Számít a ciklus hossza. A megterékenyülés (peteérés) becsült idõpontjától számolódnak a hetek. A tipikus 28 napos ciklussal számolnak, ha nincs jobb info, 14. napi megtermékenyüléssel. (a menstr. elsõ napjától így 40 hét a terhesség hossza, valójában a baba mindig 2 héttel fiatalabb mint a "terhességi kor".) Ha pl. 24 napos ciklusaid vannak, akkor módosul a becslés, és 2 nappal idõsebb lehetsz. Éppen ezért meg is szokták kérdezni a dokik hogy hány naposak a ciklusaid. Az elsõ UH szerint becsült kor segíthet eldönteni hogy mikor volt pontosan a kezdet, és onnan 38 hétre várható a baba.

7 hetes 2 napos terhes vagyok. Most voltam orvosnál, aki nem látott szívhangot és szerinte vetélés lehet belőle. Azt mondta 50-50%. De a papírra azt írta: Elhalt terhesség.5 nap múlva kell uh-ra mennem. Van még remény?

petezsák 31 mm CRL 6 mm

Legjobb válasz: A szívhang általában a 6.-7.hét környékén alakul ki. szerintem nem biztos, hogy elhalt a baba, várj még egy kicsit.

A szívhang általában a 6.-7.hét környékén alakul ki. szerintem nem biztos, hogy elhalt a baba, várj még egy kicsit.
nem túl bíztató a doki. Az a kicsi szív még 5 nap múlva hátha mutat valamit azért kell várni. Ne aggodj, nem minden uh gép éshozzátartozó orvos profi. Amit nem tudok, hogymiért írta ezt a papírra..mert azszerint arra vár , hogy önállóan kitisztul a szervezeted, és nem kell beavatkozni mûvileg..remélem nem gondolta komolyan..csak a babára koncentrálj és biztos veled marad.
az egyik ismim 9hetes, ugyanígy járt. Neki holnap veszik el a babát, de mondtam neki, kérjen egy utolsó uh-ot hátha... Nyugodj meg!!!
nem akarlak elkeseríteni de sajnos én is így jártam bár bíztam de a lelkem mélyén tudtam, hogy halott a baba.mikor mentem a kontroll uh-ra akkor bíztam bent hogy nincs baj de sajnos elhalt a terhesség.Remélem nálad másképpen lesz.De ha netán baj van ne keseredj mert 3 hónapmúlva lehet probálkozni.mi is így tettünk sok sikert és értesíts mi van veled mi szorítunk 31 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat és a bíztatást. Jövõ héten írok!
hát sajnos én is igy voltam, januárban csak 10hetesen mondta a doki hogy baj van addig szépen fejlödött, de szivhang az nem volt, de én reménykedtem mert a 2babámnak 8-9között lett szivhangja, és biztam benne hogy ez is igy lesz amin sajnos nem lett, aztán elhalt de nekem rögtön azt akarta hogy maradjak, de én másnap reggel mentem be és vették el, mire vár még egy hetett hogy neked is bajod legyen, ?most ismét terhes vagyok, 6hetes 1napos, és nincs még szivhang azt mondták jövö héten kell hogy legyen, mi az 5honapot ki vártuk, de 6ot javasolnak hogy az a biztos,
én a 31 hetes vagyok nálam is vártak pár napot mielött beavatkoztak.sõõõt még utánna egy teljesen véletlen miatt derült ki hogy bent hagytak valamit.Az orvosok ujjabban ilyen felelõtlenek TISZTELET a kivételnek ami sajnos elég kis százalék.Ha van lové akkor van megbecsülés is.Az elsõ babánál nem volt dokim sz.... rám most van dokim most körülugrálnak.Jók legyetek és vigyázzatok magatokra mindenki.
Sajnos én is hasonlóan jártam, egy hét bizonytalanság után a második uh-n már nem volt ott a petezsák, de én kitisztultam, és nem kellett kórházba mennem, ja és nekem azt mondta a doki, hogy 2- 3 hónap múlva nyugodtan lehet próbálkozni, és nem kell félévet várni. Nagyon hamar rendbe lehet jönni fizikailag, de lelkileg még mindig kivagyok, és ha kismamát látok majdnem sírok. De arra próbálok gondolni, hogy biztos beteg lett volna, és a következõ babával nem fog ez történi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az újabb válaszokat is! Még reménykedem benne hátha... Csak nem értem, hogy miért írta a papírra, hogy 'elhalt' ha még nem biztos benne. Többen javasolták, hogy menjek el esetleg másik orvoshoz is.

Mekkora a 7 hetes 2 hónapos babátok?

Grammban

Legjobb válasz: 10.34524 gramm

10.34524 gramm
5160g.
2 hónaposan 6340 gramm volt.
most akkor melyik?
7 hetesen nem tudom, mert nem mértem....2 hónaposan és 5 naposan 5100 grammot mértek a dokinál.
2hónapos lesz holnap 5300g
5250gramm volt és olyan 60-62centi és kislány
7hetesen 4540gr, 2hónaposan 4940gr
5330g. 3300-al született

Mit szóltok ezekhez az értékekhez jók? 7 hetes 2 napos kismama vagyok.

GS:26X30mm, CRL:9,9mm, YS: gy?r?szer?, 4mm a szívm?ködés 151/perc

Legjobb válasz: Bocsi rossz témakörbe írtam a terhességhez kellett volna, bocsánat :)

A kérdező hozzászólása: Bocsi rossz témakörbe írtam a terhességhez kellett volna, bocsánat :)
làny lesz :D
A kérdező hozzászólása: ezt honnan veszed? :D
gyorsan ver a szive ;D azt irjàk az làny lesz
a crl tankönyv szerû!!! grat a babához :) ) én ma 7+3 vagyok, de pénteken megyek dokihoz. akkor már 14 mm körül kellene lennie :) )
A kérdező hozzászólása: Azt is írták már valhol olvastam, ha beteg vagy terhesség alatt (hánysz meg minden) akkor lány lesz, nekem hál istennek csak háromszor volt hányingerem, egyszer se hánytam, most akkor fiam lesz? vagy mi? végül is mindegy nem?
csak viccböl irtam de az igaz hogy a nöknek gyorsabban ver a szivük...de ha ennyire felidegesit bocs
A kérdező hozzászólása: dehogy nem idegesít fel csak most van idõm és olvasgattam egy picit, rengeteg újságot kaptam a védõnõtõl meg barátnõktõl úgyhogy kicsit belemerültem a témába :D

Tegnap voltam ultrahangon, 7 hetes 2 naposak vagyunk, és 9, 5mm a bébyke. Megfelelő a méret?

Legjobb válasz: Igen,amúgy nekem is pont ennyi volt! Gratulálok!

Igen, amúgy nekem is pont ennyi volt! Gratulálok!
Szia! Egy szakkönyvben ezt találtam. 6 hetesen 6 mm, 7 hetesen 1, 3 cm, 8 hetesen 2, 5 cm.

Nem korai 6-7 hetesen, hogy napközben csak kétszer alszik? (mondjuk de 2-3 órát, meg du is 2-3 órát, aztán csak este, és a szopk 6-7 ről lecsökkentek 5 re) Mi történt, 2-3 napja változott a nagyjából kialakult rend.

A kisfiam eddigi napirendje,(magától állt be)eddig a köv. volt:6-7 között kelt, pelus szopi nézel?dés, és 9-10 ig alvás, aztán jött a következ? pelus, szopi, nézel?dés majd alvás 11-13 ig, akkor megint ....majd 13 körül megint evett, és 15-16 között szokott aludni megint, aztán szopi... és ilyenkor nem aludt vissza, 19 körül fürdés szopi, és 20-21 között alvás éjfélig , akkor megint szopizott és így aludt reggel 6-7 ig. Nagyjából ez volt a napirend. Most meg pár napja, 6-7 között eszik ,a mennyiség 160-200 közötti , szerintem kicsit sok, aztán 9 körül elalszik de 11-12 között kel csak fel, és utána szopizik nézegetünk kicsit, aztán 13 körül elalszik és csak délután 16-17 között kel fel enni, és így fent is marad a fürdésig ami fixen 19 körül van, és utána az esti rituálé nagyjából ugyan az. Íg a gyerk kétszer alszik napközben kicsit hosszabb ideig, meg hát az esti alvás 21-24 ig kb, és csak 5 X eszik. Nem baj?

Legjobb válasz: Kislányom 7 hetes,és pár napja csak fél-egy órákat alszik napközben,kb. 3x. kicsit értetlenül állok elõtte.Pedig álmos a Drágám.Elalszik õ sokszor egy nap,de két perc múlva ébred és nyûglõdik.Este 10 körül alszik el,kb. kettõig,aztán ötig újra alvás.

Kislányom 7 hetes, és pár napja csak fél-egy órákat alszik napközben, kb. 3x. kicsit értetlenül állok elõtte.Pedig álmos a Drágám.Elalszik õ sokszor egy nap, de két perc múlva ébred és nyûglõdik.Este 10 körül alszik el, kb. kettõig, aztán ötig újra alvás.
A kérdező hozzászólása: nem lehet hogy ti hasfájósak vagytok, azért ébred és nyûgös. Egyébként szerintem az lenne a normális ha azért szopik és egy kis ébrenlét után többször aludnának 1-1 órát, de nálunk ez leegyszerüsítve most így néz ki: 7 evés 9-11 2 óra alvás 11:30 evés 13-16 3 óra alvás 16 evés 16:30-19:30 ig 3 órát fent van 20 evés 21-23:30 alvás 2-3 óra 24 evés 00:30- 06:30 ig 6 óra alvás egyébként 23-24 között mi szoktuk ébreszteni, hogy reggelig kibírja, lehet hogy nem kellene, de reggelig szerintem nem bírná ki, és az életvételünk olyan hogy ez jobb mintha 2 körül ébredne enni, remélem nem okoz ez gindot.
Az én lányom olyan idõsen 2*20 percet aludt napközben, éjjel viszont csak egyszeer kelt fel. Most három hónapos és most kezd nála beállni, hogy egy nap háromszor alszik kb. 1-2 órát alkalmanként. :-)

7 hetes babám szinte ugyanannyit eszik (630-730 g), mint 1-2 hetes korában. Hasonló tapasztalatok?

Akkor még a 3,5 kilójához ez sok volt, de most már az 5 kilóhoz elvileg kevés (a közismert képlet alapján), nem akar többet enni, pedig van tejem b?ven. Az elmúlt napokban nem is hízott olyan mértékben, mint eddig...

Legjobb válasz: Szia! egyáltalán ne aggódj emiatt! Vannak kevésbé gyarapodós idõszakaik. Nálunk például 7 hetesen örültem ha 450-et megevett a fiam, míg 2 hetesen volt, hogy 550-et evett! Heti 15-20 dekát kell hízniuk. Ha ez megvan, akkor semmi gond. Ha egy héten kevesebb, az sem gond, csak átlagban legyen meg. Tanács: én sokkal nyugodtabb vagyok, mióta nem mérem mennyit eszik, csak a súlyát. Mi minden este fürdés elõtt lemérjük, de heti 1 is elég lenne.

Szia! egyáltalán ne aggódj emiatt! Vannak kevésbé gyarapodós idõszakaik. Nálunk például 7 hetesen örültem ha 450-et megevett a fiam, míg 2 hetesen volt, hogy 550-et evett! Heti 15-20 dekát kell hízniuk. Ha ez megvan, akkor semmi gond. Ha egy héten kevesebb, az sem gond, csak átlagban legyen meg. Tanács: én sokkal nyugodtabb vagyok, mióta nem mérem mennyit eszik, csak a súlyát. Mi minden este fürdés elõtt lemérjük, de heti 1 is elég lenne.
Szia Ha ez megnyugtat az én babám szerintem 7 hetesen jóval többet evett, mint most majdnem 4 hónaposan.. Én is mindíg mértem, hogy pontosan mennyit is evett.., de már nem méricskézem, mert tudom, hogy így is gyarapszik a súlya rendesen, tehát baj nem lehet..:) Az elsõ 2 hónapban több, mint 1300 grammokat hízott, és az utolsó mérésnél volt, hogy csak 900 gramm jött össze neki, de így sem sovány..:) Már majdnem 7 kiló, és 64 cm. Szóval te se aggódj! Minden rendben van a babáddal! :)
Szia! Én sosem mértem mennyit eszik a kisfiam, mert szépen gyarapodott. Aztán kíváncsiságból megmértem megeszi-e a 900 ml-t (mert 6 kg, 3230-al született), és kiderült annyit eszik mint a te babád. Védõnõ szerint nem gond hogy nem eszi meg az adagját, mert így is hízik havonta egy kilót.
elõzõ vok: az lemaradt hogy 3 hónapos
Felejtsd el a képleteket, számokat, a babák nem gépek. 8, 5 hónapos a lányom, naponta 4x szopik még és talán a ötször megmértem mennyit evett, akor is egy etetést. Ja és õ csak havi fél kilókat hízik születésétõl fogva és ezt szigorúan tartja, se többet se kevesebbet. Pedig az elején sok baba többet hízik, aztán késõbb meg vannak akik semennyit hónapokig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

A hcg mikor kezd csökkenni a szervezetben? 7 hetes 4 napos vagyok (kb), ilyenkor még erősen kéne látszódnia a 2. csíknak vagy baj van?

Legjobb válasz: Ugye a terhességi teszten lévõ 2 csíkra gondolsz? Én is kb. 7 hetesen csináltam meg a tesztet és nekem egybõl látszódott a két csík. Még az elõírt idõt sem kellett megvárnom, ahogy szívta fel a pisit úgy szinezõdött el. Szerintem menj el mihamarabb nõgyógyászhoz, õ majd biztosat mond, és az uh-on látni fogja, hogy minden rendben van-e. 16 hetes elsõ babás kismama

Ugye a terhességi teszten lévõ 2 csíkra gondolsz? Én is kb. 7 hetesen csináltam meg a tesztet és nekem egybõl látszódott a két csík. Még az elõírt idõt sem kellett megvárnom, ahogy szívta fel a pisit úgy szinezõdött el. Szerintem menj el mihamarabb nõgyógyászhoz, õ majd biztosat mond, és az uh-on látni fogja, hogy minden rendben van-e. 16 hetes elsõ babás kismama
Ha elõtte erõsebb volt, most is erõsen kellene látszódni, menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: A tesztjeim ugyan olyanok. :(
Szerintem., ez semmit nem jelent, nem mindenkinek emelkedik a hcg uolyan mértékben...Persze a nagykönyv nem ezt írja, így nyugtatásképp elmehetnél dokihoz!!! 2 hete beszélgettem egy nõvel, akinek 2 éves a fia. Vele a 8. héten lett pozitív a teszt, baromi halványan jött ki a tesztelés napjának estéjén (!), a férje nem is látta, kiröhögte a nõcit...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!