Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes 10 perc (8 db)

7 hetes kisfiamat nagyon megviseli a pukizás. Éjszaka meg napközben is felkel (felsír) rá, ezért van, hogy napközben csak 10 perceket alszik. Más is volt így? Mikor fog ez elmúlni?

Legjobb válasz: Anyatejes nagyrészt,1x-2x kap pótlást,laktózmentes tápszert,de amikor csak anyatejes volt,akkor is ezt csinálta

A kérdező hozzászólása: Anyatejes nagyrészt, 1x-2x kap pótlást, laktózmentes tápszert, de amikor csak anyatejes volt, akkor is ezt csinálta
Ha anyatejes, akkor nagyon fontos lehet, hogy Te hogyan étkezel:) . A széklete "normális"? Van valami rendszeresség amit megfigyeltél, hogy esetleg összeköthesd, mikor mit ettél és ez õt mennyire "viseli meg"? Ha nagyon rossz a helyzet, esetleg tarts tejmentes diétát, ami azt jelenti, hogy legalább 3 hétig nem eszel tejterméket, tejszármazékot(figyelni kell a rejtett dolgokra is, pl. felvágottakra, kenyérélére), azért ilyen sokáig mert min. 2 hét mire a Te és a Baba szervezetébõl kiürülnek a panaszokat okozó anyagok.
mondjuk akkor ha adsz rá neki valamit: pl espumisan
A kérdező hozzászólása: Annyi mindent adok neki hasfájásra, hogy azt el sem tudod képzelni, az espumisan nem jött be abszolút. Infacol, Colief cseppek, Biogaia meg néha a papaverines görcsoldó...és így is tekereg.
Akkor fog elmúlni, ha az emésztõrendszere asszimilálódik a kinti léthez:) . Addig pedig vannak segítõ praktikák, pl. babamasszázs ill. "torna"(segítik a belek perisztaltikáját, ezáltal a gázok távozását), hordozás(a folyamatos kellemes testmeleg jót tesz a "görcsöknek" és a folyamatos "masszírozás" a babamasszázshoz hasonlóan segíti a gázok távozását, a függõleges testhelyzet is megkönnyíti a bélgázok kiszabadulását, valamint a rövid alváson is segít, hiszen testközelben ha meg is ébred, nagyon könnyen vissza tud aludni a baba), különbözõ cseppek. Mit eszik a Kicsid?
Utolsó vagyok, még nem láttam, hogy cseppeket már próbáltad, ha nem segítenk (és egyébként is:) ), próbáld meg a többi dolgot:) .
Az én lányom is így volt a pukikkal. Én a Gripe vizet vettem neki, 1 hónapos kortól adható. Veszett íze van, legtöbbször tejbe kevertem neki, de bevált. 4-5 nap alatt beállt nála a normális pukizás. Azóta sem kellett elõvennem (8 hónapos).
Szia. A fiammal minden létezõ csodaszert kipróbáltunk, tornáztattam is, de csak akkor enyhült vmit, amikor felállt. 8 és fél hónaposan. Addig amikor ébren volt csak ordított. Most 26 hónapos, de még mindig szenvedünk néha, attól függ mit eszik. Nálunk ilyen érzékeny a gyomra a mai napig is. A hugi 4 hónapos, dettó ez a helyzet, bár nála nagyon sokat enyhít a tornáztatás, de éjszaka mi is erre kelünk és nem az éhség ébreszt minket. :-( Szegény nagypapám volt ennyire szeles azt mondják a szüleim. Szóval nálunk genetika.

7 hetes babám este 10 kor 20 perc alvás után, megriad, és nem birom utána visszaaltatni. Mit csináljak?

Éjjel 1 2 felé szokott csak visszaaludni, de akkor már nagyon ny?gös...! Se kajcsi nem kell neki, se cumi...semmi :(! Tegnap éjjel már kimentem vele sétálni, mert már én nem voltam jó állapotban:(! Ilyenkor olyan haragot érzek...hogy mit nem csinálok jól; hogy nem tudom mi baja; hogy nem birom elaltatni; hogy sehogy nem jó neki...:(! Mit csinálok rosszul? Miért riad meg?

Legjobb válasz: Szia.Én ilyenkor betettem a babakocsiba és tologattam.Az mindig bevált.

Szia.Én ilyenkor betettem a babakocsiba és tologattam.Az mindig bevált.

7 hetes fiam állandóan sír két evés között mi lehet a baj? 110-120-akat eszik egyszerre, tuti nem éhes, és evés után kb.10-15 perccel már rá is zendít.

Már mindent kipróbáltam, nem fáj a hasa, mert nem kapálózik, infacolt kap, büfiztetem, ringatom, itatom két etetés között babavízzel hátha szomjas, ha foglalkoznék vele akkor is csak üvölt. Gyakorlatilag nem is alszik napközben, csak néha egy-egy fél órát (ennyi id?m van a háztartásra, evésre, fürdésre és magunkra a párommal) összesen kb. 2-3 órát napközben. Gyarapszik, két hét alatt 20 dekát hízott, de fogalmam sincs miért sír. Lassan tiszta idegbeteg leszek!

Legjobb válasz: Hany kg a baba?hanyszor eszik egy nap?

Hany kg a baba?hanyszor eszik egy nap?
3 hetes lanyom szopi utan alszik 10 percet, majd razendit es addig nem hagyja abba, amig nem kap tobb tejet, pedig nagyon sok tejet szopizik elsore is, hasa ritkan faj, anyatejen kivul semmit sem kap probald ki, lehet nalatok is ez a helyzet, es lehet, hogy nem kellene neki babaviz
Tedd mellre, ha eszik rá 50-80-at, éhes volt.
Szerintem mégis a hasa fájhat.Ha semmi nem nyugtatja meg, akkor logikus, hogy valami fáj neki.
A kérdező hozzászólása: 4, 2 kiló és 7-szer eszik egy nap. nem rágja a kezét, stb, ezért gondolom, hogy nem éhes :-( de akkor mi lehet a gond :-( köszönöm az eddigi válaszokat!


Miért van az hogy a 7 hetes fiam kb.1 hete szopizás közben 10 perc után elkezd nyüglödni, rángatja magát a cicimel a szájában nem engei el és már sokszor piros a feje de mitöl van ez? Lehet hogy kevés a tejem?

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt/van. vedd le a cicirõl, és addig ne rakd vissza, míg nem büfizik. Bántja a lavegõ. Készülj fel, mert sírni fog.:-)

Nálunk is ez volt/van. vedd le a cicirõl, és addig ne rakd vissza, míg nem büfizik. Bántja a lavegõ. Készülj fel, mert sírni fog.:-)
Mi tápszeresek vagyunk, és ugyan ez a helyzet, 50-60 ml után elkezdi rázni a fejecskéjét, köpi ki a kajcsit... Ilyenkor megbüfiztetem, kicsit pihenünk és újra kajcsi, ekkor már elfogadja és megeszi az adagját, de így eltart a kajcsizás egy 1 órát is. Próbáld meg megbüfiztetni, pihentetni. Jó babázást!
Büfiztetni kell, de az is lehet, hogy már teleszivta magát és nem jön több a cicibõl. Próbáld meg büfiztetni, utána áttenni a másik cicidre. Talán ez a baj... Üdv. 8 hónapos lányka anyuja
Nálunk is szinte mindig elõfordul ez, vagy büfi vagy épp erölködik, szokott olyankor nagyokat pukizni is vagy épp bekakil :) Büfiztesd, tedd át másik cicire, nem hinném, hogy a tejeddel van gond!
Szia! Az enyém is ezt csinálja. Tekereg, dobálja magát. Fáj a pocija. Ha masszírozom a pociját szopás közben, akkor abbahagyja. DE ezt nem mindeg, hogy csinálod. Nekem a védõnõ megtanította, mert nagyon hasfájós volt. Volt, hogy megmaszíroztam neki, és utána pukizott és bekakilt. Próbáld meg azt, hogy ha szemben van a babád, akkor neked balról jobbra lépegetsz az ujjaiddal a pociján. De mindig csak ebben az irányban, mert így ürül a bél a végbél felé.

7 hetes a kislányom és 10 max 15 percig szopizik. Mérem és 140-180 kat szopizik. Ez valos lehet vagy a mérleg téved?

Legjobb válasz: Ez valós adat mivel elõtte is utána is azon a mérlegen méred,de hagyd azt a mérleget csak begolyóztat.Ha a gyerek nem sír és jó a közérzete nem éhes nincs baja.Az a lényeg,hogy fejlõdjön és jó legyen a közérzete.

Ez valós adat mivel elõtte is utána is azon a mérlegen méred, de hagyd azt a mérleget csak begolyóztat.Ha a gyerek nem sír és jó a közérzete nem éhes nincs baja.Az a lényeg, hogy fejlõdjön és jó legyen a közérzete.
Az én lányom sem szopizott soha 15 percnél tovább, de van, hogy 5 perc alatt jóllakik. Mondjuk én sose mértem, hogy menyit eszik, csak nagyjából havonta egyszer kíváncsiságból mérlegre teszem.
Szia! Persze hogy valós! Az én fiam is 10 perc alatt jól lakik, és 140-180-t eszik, mert én is mérlegelem még. De nem ijedek meg attól sem, ha csak 80-t eszik. 2 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Engem megnyugtat a mérleg de mikor olyan sokat eszik 10 perc alatt nekem hihetetlen.kõsz a válaszokat
Szia! Nekem az egyikben valahogy mindig kevesebb volt. Sose volt annyira megduzzadva mint a másik. Szerintem ez elõfordul.
A tej íze ugyanaz, max kevesebb van benne. De nem lehet, hogy már jól lakik és azért nem kér többet? Sok babának van egy idõszaka-pár nap, egy hét- amíg az egyik cicit nemkérik. Nem tudni mitõl van de elmúlik. Azért szoptass abból is, nehogy elapadjon a tejed. Mindig azt add neki elõször, vagy fejd.
A babám születése után nem akart szopni a jobb mellembõl. A kórházban a csecsemõs nõvér azt mondta fél a bal oldalára feküdni ezért nem szereti a jobb cicimet. Úgy oldottuk meg, hogy húztuk picit az idõt, hogy jól kiéhezzen és akkor imádta a jobb cicimet is. Alig várta, hogy rátapadhasson :-)
A babám két hete nem akart enni a bal cicimbõl. Még nem tudtam, hogy nagyon nagy a baj. Azóta túl vagyunk 8 nap kórházi kezelésen. A babámnak vesetágulata van. Fájt neki, ha ráfektettem. Annyira bánt, hogy nem vettem észre már akkor, hogy nem nyûgösködésrõl hanem fájdalomról van szó.
Szia!nekem is igy van.A kórházban beteg volt és alig szopott. Úgy esett jobban a kezemre ha a baloldarra tettem.A jobbat nem birtam rátukmálni csak a csecsemõs nõvér segitségével csak.Igy gondolom a bal a több stimulálástól többet termelt akkor és a jobb azóta se hozta be: )Szoktam masszirozni és az bevált. Puszi 13 hetes baba anyukája

7 hetes babám 10 perc alatt szopizik és nagyon mohó. Van hogy 3-4szer is bukik utána. A védőnő ajánlotta hogy autósülésbe aludjon 3 napig. Ettől lassabban enne?

Ajánlott még egy tápszert is ami megköti a kaját, de én nem akarok neki anyatejen kívül mást adni.2-3 óránként eszik, az éjjeleket 1-2 kajcizással átalussza és nagyon nyugodt. Jól teszem ha nem változtatok és inkább jobban odafigyelek arra, hogy ne egyen túl sokat?

Legjobb válasz: Nem kérdezted meg, hogy miért mondta? Amúgy én arra gondolok, hogy akkor nem vízszintesben van és talán kisebbeket bukik...Az én babám is nagyon mohón evett, rengeteg ki is jött belõle mindig, nekem az vált be, hogy szopi közben 2-3* büfiztettem ill. az idõ is megoldja, lassan lesz olyan erõs a gyomor záróizma, hogy nem enged annyit vissza.

Nem kérdezted meg, hogy miért mondta? Amúgy én arra gondolok, hogy akkor nem vízszintesben van és talán kisebbeket bukik...Az én babám is nagyon mohón evett, rengeteg ki is jött belõle mindig, nekem az vált be, hogy szopi közben 2-3* büfiztettem ill. az idõ is megoldja, lassan lesz olyan erõs a gyomor záróizma, hogy nem enged annyit vissza.
Nehogy adjál tápszert a babának ez fatális hülyeség, hogy megköti a kaját! Ha a baba 10 perc alatt mohón eszik, akkor a tejleadó reflexed is biztosan nagyon erõs, és a babába dõl a tej, nem gyõzi nyelni és íly módon nyel egy rakat levegõt is ami egy emberes büfikor magával hoz egy adag tejcsit is. Ezért bukik sokat. Hogy lassabban egyen és ne mohón próbáld meg hogy úgy teszed mellre a babát hogy kicsit hanyattdõlsz, és ekkor nem folyik olyan nagy erõvel a baba szájába a tej nyugodtabban tud szopni és talán nem bukik majd olyan sokat. Egyébként a bukás a természetes kalóriabevitel szabályzása a babának a felesleget kibukja. Az autósülésbe való altatás helyett jobb ha az oldalára fordítod hátát megtámasztod és így kicsorog ami felesleg vagy nyomja a pocijt, és persze gondosan kell büfiztetni is.
Azért mondta az autósülést mert abban félig ülõ helyzetben van a baba és nem folyik vissza a gyenge gyomor záróizom miatt a tej. Az is jó ha kézben tartod legalább fél órát.
Nem mohó, csak a Te tejleadó reflexed erõs, és õ még kicsi, hogy követni tudja, majd bvelejön:) Mohó újszülött nincs. Nem lehet anyatejjel túletáplálni, csak túletetni, azt meg kibukja, nem kell megvonni tõle semmit. Annyit adj neki, amennyit igényel, ha kijön belõle az nem baj, hisz ezért nem lehet túltáplálni. Nehogy abban altasd szegény, a védõnõk nem mindig komplettek.

5 hetes a babám. Késő délutántól 2 órát se bír ki az szopik között. Délelőtt 3-4 órát kibír, éjszaka 4-5-6 órát. Ma evett 2-kor 70 ml-t, 6-kor 100 ml-t, 7-kor 70 ml-t. Bealudt, de 10-15 perc múlva sírdogál, csak ölbe van el. Mit tegyek? Ja, szoptatom.

Legjobb válasz: Szia! Hát õ még picike baba....:) ez teljesen természetes! Lehet hogy késõbb se fogja tartani a 2-3 , majd 3-4 órás etetési idõket. Anyatejcsibõl nem lehet "túletetni" :)

Szia! Hát õ még picike baba....:) ez teljesen természetes! Lehet hogy késõbb se fogja tartani a 2-3 , majd 3-4 órás etetési idõket. Anyatejcsibõl nem lehet "túletetni" :)
nálunk ugyanez a szitu 4 hetes gyerekkel, védõnõ szerint túl sokat eszik az enyém. Fél 2kor, evett 90-et, fél 5kor 90et, 7kor 70et... szerintem ez nem sok... Szóval védõnõ szerint fáj a hasa is, mert a félig emésztett tejcire szopizik friss tejet ha nem telik el 3 óra 2 szopi közben, mert különbözõ enzimek kellenek a különbözõ tejcik megemésztéséhez. A gond csak az, hogy nálunk is üvöltés van 2 óra eltelte után és nincs szívem sírni hagyni:S
2. vagyok: még annyit hogy szerintem az hülyeség amit a védõnõ mondott, mert kevesebb tejcit tuti gyorsabban emészt meg a mini, nemde?
Du-tól nem gond a "lánc szopizás". Begyüjti magának éjjelre a zsírossabb kora esti, esti tejet. Ugyanis a tej "összetétele" más reggel, más délelõtt, megint más du. ill. este. Egyébként ha szoptatod amikor kér azt nevezik igény szerinti szoptatásnak. Hallgass a szívedre! Ne az órát és a mérleget kuksold, hanem a kisbabádat figyeld :) Különben 6 hetes kor körül hajlamosak többet enni! Ne aggódj minden rendben lesz!!! 3 gyermekes "Mamaka" :D
Szia! Nekem is így volt, mint ahogyan a Te babádnál! Az én kisfiam már 11 hetes és a késõ délutáni, esti órákban 1, 5-2 óránként szopizik. Annyit változott csak, hogy az éjszakát átaludja 22h-6h-ig.
teljesen normális. még pici a pocija. majd alakul.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ma is ugyanez volt a helyzet, most két cicibõl evett, 80+50-et, de most a hasa miatt sírdogál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!