Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes 10 (44 db)

Az utolsó mensim első napja július 18. Elvileg ma lennék 10 hetes. Ma voltam dokinál, aki azt mondta, hogy kb.7 hetes. Igaz lenne, hogy csak 7 hetes vagyok?

Legjobb válasz: Én úgy tudom a peteérés idõpontja határozza meg a foganást és ez a ciklus felénél történik ha minden rendben megy azaz pontosan két menzesz között. Ebbõl adódhat 1-3 hét eltérés. Furcsa hogy ezt nem mondta a doki.

Én úgy tudom a peteérés idõpontja határozza meg a foganást és ez a ciklus felénél történik ha minden rendben megy azaz pontosan két menzesz között. Ebbõl adódhat 1-3 hét eltérés. Furcsa hogy ezt nem mondta a doki.
Szia! Hasonló cipõbe járok mint te én most 18 hetes lennék a menszi alapján de egyébként valójában csak 16 hetes és 3 napos. Ez azért lehet (legalábbis nállam ez a helyzet áll fenn) mert 28 napos ciklus helyett 36 napos ciklusom volt, így a peteérésem is késöbbre esett. Ez magyarázza a csúszást. Alapjáraton mindenki 28 nappal számol. Nem tudom nállad felmerülhetnek-e ilyen problémák, de valószinüleg a lehetõ legkésebb idõpontban fogant a baba. Ne aggódj ez nem jelent rosszat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ovulációs tesztet használtam augusztus 1, 2, pozitív volt. Abból gondolom, hogy 3.-án foganhatott meg a pici. De mindegy mennyi idõs az a lényeg, hogy egészséges legyen. Már dobog a pici szíve. :)
Gondolom kesobb fogant meg a pici, es ezert mas a merete, de emiatt ne aggodj. A 12.heti UH meretek alapjan szoktan hivatalosan megvaltoztatni a tervezett szules datumat (ha szukseges). Te egyelore szamolj nyugodtan az utolso mensi elso napjaval.

A crp szintem 13 volt 10 helyett kb.25 hetesen, a dokim adott antibiotikumot, de nem néztük utána hogyan befolyásolta az antibiotikum. Most 32 hetesen újra voltam vérvételen és 21, 7 lett 10 helyett. Hasonló tapasztalatok?

A fogorvos azt mondta van bár egy nagyon picit lyukas fogam, de ezt hagyhatjuk, mert nem fáj még, majd a szülés után kezeljük. Ett?l lehet baja a bébimnek? Holnapután megyek a dokimhoz.

Legjobb válasz: Nem tudom hogy okozhat e és milyen problémát a babánál, de nekem akkor néztek crp-t, amikor NST-n túl gyors volt a babám szívverése.

Nem tudom hogy okozhat e és milyen problémát a babánál, de nekem akkor néztek crp-t, amikor NST-n túl gyors volt a babám szívverése.
A kérdező hozzászólása: És milyen lett a CRP-d, magasabb? Nekem eddig még nem volt NST de a magzati szívhang és pulzus jónak bizonyult.
10 alatt volt, ha jól emlékszem 7. Addig az NST-ig nekem is minden rendben volt, valószínû az volt a baj, hogy elõtte az uh-os doki miatt felhúztam magam és ez kihatott a babára.
Nekem 16 hetesen volt a CRP-m 15, ami elvileg 10-ig jó. Az én dokim azt mondta, hogy nincs ezzel semmi gond, sõt még a belgyógyász is, akihez járok. Azt mondták akkor kellene aggódni, ha több 100 lenne az érték. Nekem is van rossz fogam, ami néha fájdogál, lehet, hogy ez okozza emelkedést, de én nem merek fogorvoshoz menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ma voltunk UH-n. minden ok volt, majd holnap megyek a dokimhoz, meglátjuk mit mondd.
A kérdező hozzászólása: Voltunk a dokiál. Azt mondta, hogy mivel minden más eredmény teljesen tökéletes így nagyon ne is foglalkozzunk az üggyel. Írt fel antibiotikumot, de azt mondta több vérvétel már úgysem lesz így legalább nem idegesít ez az érték. Megnyugodtam, mert több mindenkivel is beszéltem és mindenki azt mondta nem gáz.

Valami baj lehet? Tegnap voltam UH-n, 10 hetes vagyok. Ugye elmérhetett valamit a doki? 23mm-t mért a babára. Hát az nagyon kicsi! 7 hetesen volt 13 mm, azt másik készülékkel csinálták a kórházban. Neki valami régebbi van. Ugye csak nem jól mérte?

Jó sokáig nézte, nem szólt semmit, aztán annyit mondott csak, hogy nagyon rugdalózik. Meg mondta, hogy minden rendben van. Egyáltalán semmi negatívot nem mondott, minden jó volt, meg is vizsgált. Borzasztóan ideges vagyok.

Legjobb válasz: Nekem 8 hetesen volt, 14,8 mm, 11+4 hetesen pedig 50 mm! Nekem is kicsinek tûnik!

Nekem 8 hetesen volt, 14, 8 mm, 11+4 hetesen pedig 50 mm! Nekem is kicsinek tûnik!
Nekem 10 hetesen 44 mm volt.A 23 tényleg nagyon kicsi. Szerintem biztos elmért valamit, szólt volna ha valami baj lenne.
Nekem 7hetesen 9mm volt, most 12hetes és pár napos vagyok, a héten voltam UH-n, 62, 3 mm. Ne aggódj, bármi kételyed van kérdezz az orvostól, vagy mondd meg neki hogy mérjétek meg mégegyszer :)
Nekem 8hetesen volt 17mm, aztán 12hetesen 63mm. 10hetesen olyan 34mm körül kellene lennie. De lehet csak késõbb fogant és az idõt elszámolta a doki vagy tényleg rosszul mért! :) A 7hetes UH az jó méret volt! Szerintem újra le kellene menned, ha nagyon idegesít!
Ne aggódj, nekem 11 hetesen volt 36 mm, de elõtte 2 nappal még csak 30 mm. 12+4 hetesen 57 mm volt. (kórházban voltam, amiatt a sok eredmény):) 14 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is láttam a táblázatot, pont azért félek. Tudom, h mekkorának kéne lenni. Azért kérdezem, hogy elnézhette- e a méretet régebbi UH készülékkel vajon? Vagy, ha nem , akkor mért mondta, hogy minden a legnagyobb rendben?
ezek az átlag méretek ebben a korban/crl/ 10.0 34 10.1 36 10.2 37 10.3 38 10.4 39 10.5 39 10.6 40 11.0 44 11.1 45 11.2 47
Szerintem a 23 helyett 43-at akart írni vagy mondani.
Ajánlom pl a következõ oldalt, itt megnézheted milyen korhoz milyen méret tartozik: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre

S. OS! 5 hetes babám 2 hetes kora óta végigalussza éjszaka a 6-7-8órákat 10-11-éjféltől, de 3kor4kor mindig majdnem felébred. Ilyenkor megszopiztassam vagy adjam oda a cumit h visszaaludjon? !?

nemtudom h kell-e ilyen piciket éjszaka is etetni mindig, vagy aludjon?

Legjobb válasz: Inkább etesd meg, az enyém 4 hetes, és éjszaka legalább kétszer felkel szopizni.

Inkább etesd meg, az enyém 4 hetes, és éjszaka legalább kétszer felkel szopizni.
Szoptasd meg! Nyugodtan! Neki nagyon hosszú ez, a picike gyomrának. A picik felületesen alszanak, mert a légzésük még gyenge, könnyen kell ébredniük, ha baj van. Ezért az éhség is hamar felébreszti. Akár vedd magadhoz az ágyba, nem baj, ha bealusztok!
Én nem etetném. A saját és az õ dolgát könnyíted meg a késõbbiekre nézve is. Sok csecsemõ végigalussza az éjszakát, csak nappal eszik és ugyanúgy fejlõdik mint azok akik 3 óránként esznek. Viszont alszanak egy nagyot, késõbb sem kell "leszoktatni" õket az éjszakai evésrõl.
Mi is így voltunk. Szoptasd meg! Késõbb meg nem lesz gond majd leszokik róla. Az én fiam most 6 hónapos és este 8tól reggel 5ig alszik.
Szoptasd meg, ne a cumit add neki
Én kb 3 hónapos koráig megetettem, hacsak megébredt, mert amikor aludt, akkor is maga alakitotta ki a saját napirendjét. Õ még nagyon pici, ha éhes, etesd meg, ha anya kell neki, dajkáld. Aztán úgyis beáll a napi ritmusa.
Szia! Én megszopiztatnám. Közben úgyis visszaalszik, de mégis eszik, iszik kicsit. Nagyon pici még, hosszú az éjszaka!
A kérdező hozzászólása: de csak úgy nyöszörög egy kicsit és ha beadjuk a cumit visszaalszik.lehet h enne ha kivenném, nemtom mit csináljak...
Az enyémek nem ettek éjszaka, 2-4 hetes koruktól aludtak 8-9 órát. De õk fel sem ébredtek.
Ha eddig nem evett éjszaka akkor ne ettesd meg! Ha nagyon éhes lenne akkor nem lenne elég neki a cumi és sirna!Nálunk ugyanigy volt. 2 hetes kora óta nem eszik éjszaka/nem igényli/Most 11 hónapos és már 11 kg.

Megvárnátok, vagy vállalkoznátok egy laporoszkópos műtétre, ha 7 hetes terhesen 33 évesen mind két petefészekben 10-10 centis cisztátok lenne? Ezek a ciszták rendszerint (! ) felszívódnak a 12-16 hét között a termelődő hormonok miatt.

Unokatestvéremnek már többször volt több testrészén cisztája, melléb?l is m?töttek ki. Nagyon félti a babát, bár szerintem nem zavarhatja a terhességben, mert a baba remekül beágyazódott a méhfalba, a petefészekhez semmi köze nem lesz mostantól. Viszont sose 100% az orvosi szakmában semmi, így az sem, hogy magától felszívódna a ciszta.Tehát m?tét, vagy várnátok?

Legjobb válasz: és mit gondolsz Andrea arról, hogy 10 centisek? Neked mekkora volt?

A kérdező hozzászólása: és mit gondolsz Andrea arról, hogy 10 centisek? Neked mekkora volt?
Nekem volt laparoskopiam, meg az elso hazassagomban nem tudtam terhes maradni es ezvegett, amint aztan kesobb kiderult hogy nem is en voltam a hibas-jo de ez nem tartozik ide-a lenyeg a laparoskopiat nekem koldok alatt vegeztek egy 2cm vagassal nem hiszem hogy ennek koze lenne a terheseghez mert ez egy belso tukrozes a petefeszek meg nem a mehben van ahol a baba
Én mindenképp várnék. Nekem is volt 6 hetesen , 9. hétre felszívódott. Semmi gondot nem okozott csak görcsöltem tõle. Én nem bolygatnék ott semmit legalább a 12-14 hétig.
Nekem csak 30 mm volt. Elég durva a 10 cm, de szerintem egy pár hetet mindenképp érdemes várni. De hát én nem vagyok orvos. A doki mit javasol?
Ha te most a sárgatest cisztáról beszélsz, kérdezõ, azt nem szabad kivetetni. Az éppenhogy jó, hogy termelõdik, mert segit fenntartani a terhességet azáltal, hogy kb a 9-11.hétig termeli a sárgatest hormont, ami elengedhetetlen a terhesség megmaradásához. A 10-12.hét között veszi át a méhlepény a sárgatest hormon termelésének a szerepét. Amúgy amig átáll erre a szervezet, tehát amig a sárgatest ciszta elsorvad, s helyére nem lép a méhlepény, az a legkritikusabb idõszak annál, akinél a petefészek eleve kevés ilyen hormont termel. Én nem vetetném ki.
A kérdező hozzászólása: A doki szerint sûrûbb a váladék benne mint általában, "csokoládé" szót említette, ezzel jellemezte. semmiképp nem sárgatest ciszta, hiszen azt az orvos sem ajánlotta volna nyilván. Az orvos nem javasolt semmit, elmondta amit lát, mi pedig aggódunk a dolgok miatt. most annyival vagyunk elõrébb, hogy a 12. hét elõtt nem nyúlnak hozzá a SOTE-n, tehát mindenképp várnunk kell.

Amstaff kiskutyát nevelek, 7 hetesen került hozzám most 10 hetes darling táppal etetem, mit adjak neki a továbbiakban?

Sajnos most néztem utána, hogy ez a darling táp minőségtelen, amikor megvettem a kutyát bementem hazafelé a tescoba és azt hittem ezzel le van rendezve. A kérdésem azlenne, hogy mivel elég fontos szakaszba van az állat így mennyire hagy nyomot a fejlődésében? illetve milyen tápot ajánlotok neki? Ha lehetne linkeljetek nem nagyon igazodok ki mikor számít a kutya junior illetve kölyöknek.

Legjobb válasz: Azt jó ha tudod az Amstaff nem igazán házörzõ tipusú kutya. Ha megfelelõen van nevelve nagyon embercentrikus. Ha kinn akarod tartani akkor télire nagyon szigetelt kutyaházat kell neki biztosítani mert igencsak rövid a szõre. Azt ajánlanám ha megoldható legalább az éjszakákat télen is töltse a lakásban, és legalább féléves koráig legyen benn veletek a házban. Ha túlvagytok az oltásokon, minnél elõbb kezdj vele sétálni, addig pedig a kertben szoktasd a nyakörvhöz, pórázhoz. Hiába nagy a kert a kutyának kell a séta hogy levesesse az energiájit, ismerkedjen, játszon, felfedezze a világot.

Azt jó ha tudod az Amstaff nem igazán házörzõ tipusú kutya. Ha megfelelõen van nevelve nagyon embercentrikus. Ha kinn akarod tartani akkor télire nagyon szigetelt kutyaházat kell neki biztosítani mert igencsak rövid a szõre. Azt ajánlanám ha megoldható legalább az éjszakákat télen is töltse a lakásban, és legalább féléves koráig legyen benn veletek a házban. Ha túlvagytok az oltásokon, minnél elõbb kezdj vele sétálni, addig pedig a kertben szoktasd a nyakörvhöz, pórázhoz. Hiába nagy a kert a kutyának kell a séta hogy levesesse az energiájit, ismerkedjen, játszon, felfedezze a világot.
Az enyém Brit tápot kap kölyök kora óta és gyönyürû lett tõle.Minden benne van ami kell.A drágább tápokkal összehasonlítottam az osszetevõket és elõfordult, hogy még jobb is volt az összetétele.A piros jelzésû Brit táp az Amstaffnak való, ez rá is van írva.Van benne multivitamin és glukozamin a csontoknak.A legjobb ár érték arányban!
A kérdező hozzászólása: Még kérdésem lenne, hogy menhelyrõl örökbe fogattunk egy labrador keverék kutyust aki már régebb óta nálunk van, úgy hallottam ha sokat vannak együtt hasonló lessz a természetük, én ezt nem szeretném mivel az említett kutyus nem kifejezetten retteg de eléggé félénk viszont nagy szeretetben van és egyre nyitottabb, a kérdésem az lenne hogy mennyire igaz ez?
Purina pro plan-t tudom ajánlani. Most 'alapozod' a felnõttkorát, érdemes befektetni, mert elég sokat számít. Inkább tanulnak egymástól (fõleg a rosszaságot:D), a természetük alapjában nem változik.
Ráadásul egy héttel hamarabb lett elválasztva mint kellett volna. De a lényeg hogy rendes táppal etesd! Milyen a természete amúgy? Bent van veletek a lakásban, ugye? Miért akarod hogy vadabb legyen?
Ajánlanám a Brit Care tápot a kölyöknek, hipoalargén prémium minõség a netrõl tudod rendelni. Azonkívûl adj neki zöldkagyló kivonatot, hogy védd az izületeit pl luposant. Szerintem nyugodtan maradhat együtt a két kutya. Nekem is van egy félõsebb, meg egy domináns így kerûlt ide a kölyök. Nem vette át a nagyok viselkedését, nem félõs, és nem is domináns. Nyugodt, higadt kutyus kerûli a konfliktusokat, emberrel állattal hihetetlenûl barátságos.
Én Brit táppal etetek nagyon jó és nem drága 450.- / kg 40-45 % os hústartalom:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem ennyi elég a kutyust akkor brit táppal fogom etetni.

7 hetes vagyok, CRL 10 mm, petezsák viszont 53mm, ami 11 hetes terhességnek felel meg. Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Szia! Bocs, hogy belekotyogok, de, hogy mertél ilyen hamar teherbe esni missed ab után? Nekem 3 hete volt, de én nem merek még, persze szerintem én se várom meg a 4 hónapot majd.

Szia! Bocs, hogy belekotyogok, de, hogy mertél ilyen hamar teherbe esni missed ab után? Nekem 3 hete volt, de én nem merek még, persze szerintem én se várom meg a 4 hónapot majd.
A kérdező hozzászólása: Légyszi valaki válaszoljon, totál kivagyok. Esetleg akinél ilyen elõfordult! Lehet ennek még jó kimenetele??
Szia! Mi lett veletek?
Szívbõl örülök! Csak így tovább! :) (2.= Jucus)
A kérdező hozzászólása: Szia 2.! Ma voltam a dokimnál és minden rendben, annyira hihetetlen volt látni. 9.5 hetes vagyok, már van keze lába és csak úgy hadonászott a kezével és rúgkapált a lábaival:) Annyira szuper volt, és már 3 cm:) Andy
Örülök, hogy minden rendben! A rosszullét rémes, tudom, de gondolj a végkifejletre! :) ) Nekem épp ma 3 hete, hogy missed ab miatt megmûtöttek, úgyhogy egyelõre az elsõ mensit várom, nem bánnám, ha 28 napra megérkezne... Nagyon lassan megy az idõ. :( Majd írj!
A kérdező hozzászólása: Szia 2.! Aranyos vagy hogy érdeklõdsz:) Idáig minden rendben, holnap megyek a dokimhoz, kicsit izgulok. Nagyon rosszul voltam, hányinger egész nap, csak feküdtem, most 3 napja kicsit jobb, nagyon remélem vége lesz, mert nagyon rosszul viseltem. Veled miujság??????
Jól vagytok? (2.)
2. vagyok. Nagyon örülök!!! Csak így tovább! :) Ehhez a kérdéshez bármikor írhatsz magatokról, én nagyon várom!
Szia! Én most vagyok 10+4. Pont 2 hete voltam utoljára dokinál, amikor kapásból kiszúrta, hogy kb 2* annyi magzatvízben lubickol a drága, mint amennyi úgymond lenni szokott, vagyis hát a petezsák jóval nagyobb, mint az átlag. Nem tudta megmondani mi lehet az oka, csak hogy legfeljebb majd alaposabban vizsgál. Azt mondta nyugodjak meg, minden valószínûség szerint minden rendben lesz. Néha persze átfut rajtam a félsz. De reméljük tényleg nem lesz baj, nálatok se. Ma voltam védõnõnél, õ azt mondta az, hogy nagyobb a petezsák ilyenkor még nem baj. Végülis a picurt illetõen nálam is mindent rendben talált a doki...
A kérdező hozzászólása: Ma bementem a dokimhoz a kórházba, megnéztük uh-n és minden ok. Szonográfus csaj azt mondta nem gond hogy nagyobb a petezsák, azt ilyenkor már nem is szokták méricskélni. Dobog a szive és szépen nõl, már 14 mm volt:) Mindenesetre arra a 4D ra soha többet nem megyek....
2. vaygok. Mindenképp írj, hogy mi van veled!! Sajnos neten semmi értelmeset nem találtam. Talán ketten laktak a petezsákban, csak most már egy van! Más ötletem nincs... Várom a fejleményeket!
A kérdező hozzászólása: Igen, nekem volt decemberben missed-ab om, erre most meg ez:( Hát eléggé kivagyok... De köszönöm, aranyos vagy nagyon:)
Óh, te vagy az, aki válaszoltál nekem, hogy újra babád van... Vetélésrõl kérdeztem. Nem tudok érdemben hozzászólni, sajnos, de nagyon szorítok neked! Esetleg, ha találok valamit a neten, megírom!
A kérdező hozzászólása: 6 hetesen voltam elsõ uh-n akkor 6 mm volt a baba, petezsákot nem mértek. Ma pont 7 hetes vagyok, elmentünk 4D ra, mert elõzõ terhességem pont 7 hetesen halt el. Most a baba 10mm ami megfelelõ, de a petezsák nagyon nagy. Ez a doki nem nagyon biztatott, mivel az elõzõ is elhalt, azt mondta vérzés görcs esetén menjek korházba. Felhívtam a dokimat is holnap reggel megyek be a korházba, ott megnéznek uh-n, de már kisírtam magam:(
Nem lehet hogy azért ilyen nagy a petezsák mert iker terhesség vagy annak indult?Nem akarlak ijesztgetni.Amugy a babával minden rendben?A doki mit mondott?Ha tuidsz keres fel másik dokit akinek komolyabb gépe van.Ne idegeskedj nem tesz jót.Írd meg mi lett?
A kérdező hozzászólása: Szia! Minden rendben volt, igaz 33 hetesen elment a nyákdugóm és leszállt a hasam, koraszülést jósóltak, de kiírt napig húztam, okt. 12.-én született meg a kis drága, már elmúlt 10 hós, mászik feláll lépeget, nagyon huncut kiskrapek és imádjuk:) Köszönöm az érdeklõdést, aranyos vagy:) Veletek mi történt azóta????

Van egy 10 hós kislányom aki 9-10 kg, és megint terhes lettem kb most 7 hetes. Elég sokat emelgetem a kislányt, nem lesz ebből gond? Nem kell aggódnom, hogy emniatt elmehet a terhesség?

Legjobb válasz: szia bármi elõfordulhat, de nem kell mindjárt a legrosszabbtól tartani. Én is igy voltam, nekem nem lett bajom. Arra figyelj, hogy ne kapd fel egybõl, hanem derékból emeld meg, igy nem húzódik meg a hasad.

szia bármi elõfordulhat, de nem kell mindjárt a legrosszabbtól tartani. Én is igy voltam, nekem nem lett bajom. Arra figyelj, hogy ne kapd fel egybõl, hanem derékból emeld meg, igy nem húzódik meg a hasad.
A megemelés önmagában nem okoz vetélést. Egészséges terhességnél legalábbis. Én a terhességem alatt emeltem már franciaágyat, 10 személyes ebédlõasztalt, gardróbszekrény felsõ részét, de mindig egyenes háttal, lábrugóval, esetleg guggolásból, sose hasból vagy görnyedve. A relaxin nevû hormon a nõ kötõszöveteit meglazítja, ezáltal lehetõvé téve, hogy a medence kellõképpen kitáguljon a terhesség elõrehaladtával, és késõbb a vaginális szülés is lehetséges legyen. De ami jó a babának és a szülésre, az nem feltétlenül jó az anyának is. A meglazult kötõszöveteket, ízületeket sokkal könnyebb megrántani. Ez ugyanúgy igaz a bokákra, mint a hátra. Ez az egyik fõ oka annak, hogy a terhes nõket óva intik az emeléstõl, és nem az, hogy a nehéz csomagok emeléstõl elvetélhetnek. http://velvet.hu/poronty/2010/01/20/terhesnaplo_5.0_jaj_a_ha..
Bármi lehet.Ne gondolkodj ezen.Nekem is sokat járt a fejemben, de e, múlt.A terhességem alatt végig cipeltem a 10 kg os lányomat lépcsön, emelkedön, a házban, stb..... Most 37 hetes vagyok.
Szia nekem 18 hós a babám, és 11, 5Kg. Én is elég sokat emelgetem még, mert az etetõszékbe, ha beteszem az ágyba, vagy kiveszem stb.Én 11 hetes vagyok, és eddig minden rendben.Csak tényleg azok a fontos dolgok amit elöttem is leírtak.Ne emeld meg hirtelen, és ha otthon van a párod akkor mondjuk inkább õ emelgesse.Nálunk pl emiatt az esti fürdetés, etetés apáé, ha itthon van.Meg mondjuk ha lementek sétálni, ne tervezz nagy bevásárlást a babáddal.Mondjuk nem tudom milyen házban laksz, de nálunk a panelban van még lépcsõ és nincs feljáro ahol felhúuhatnám a babakocsit.Szóval ha sok minden kell azt apa veszi meg haza felé a munkából. Jó baba várást, és jó egészséget nektek! :)
10hónapos volt a fiam kb 9kilóval, mikor terhes lettem újra.eleinte meg sem kottyant a súlya, simán babakocsistól fel, le emeltem a buszról...24 hetesen megállapította a doki, hogy 3100 a méhszáj, így a NE AGGÓDJAK mellett fele annyit sem cipelem a babát.pl januártól nagy ágyban alszik, ahova fel és le tud egyedül mászni, az ölemben eszik, velem, így csak a vacsihoz emelem az etetõszékbe, a kádig-tól a saját lábán sétál.így csak be ki kell emelni.azt is finoman, ahogy már elõttem leírták. tehát ha okosan csinálod, nem lesz gond
nekem 15 hónap van a 2 gyerekem között, 3. emeleten lakunk, még 40 hetesen is cipelnem kellett a nagyobbikat, amikor rájött a hiszti. nem lett bajom, arra figyelj, ahogy elõttem is irták, hogy hogy emeled meg.

Mennyit kell aludnia egy 7 hetes babának? A ti babátok mennyi alszik? Normális, ha össz-vissz napi 10 órát alszik?

Sajnos egy fertõzés miatt nagyon aluszékony baba volt, még enni sem kelt fel. Úgy néz ki, talán sikerült legyûrni a betegséget (kop-kop), viszont most alig alszik. Egész nap fent van. Ha nem megyünk babakocsizni, akkor még ennyit sem alszik. Ez normális? Nem nyûgös különösebben, igényli a társaságot, de nem sír, nem fáj a hasa, egyszerûen nézelõdik, gügyörészget és élvezi ha a kezünkben van.

Legjobb válasz: valószinüleg normális. egyik barátnöm kisfia születésétöl nem alszik napközben max 1 órát. ö sem sir meg semmi csak nézelödik most már dumál (5 hónapos) Ök is nagyon aggódtak emaitt mert ugyebár elvileg egy ujszülött egész nap alaszik. De a gyerekorvos megnyugtatta õket hogy vannak iylen babák. Most ugy néz ki a napjuk hogy délelött délután alszik fél fél órát és éjjel 13 órát. közben egyszer eszik. Bár most kezd jönni a foga igy reggel korábban kel tehát nincs mindig meg a 13 óra. Még fejlettebb is a koránál mivel a sok ébrenlét miatt gyorsabban fejlödik, erre is azt mondta a gyerkorvos hogy telejsen érthetö hogy igy van. Több inger éri igy gyorsabban fejlödik.

valószinüleg normális. egyik barátnöm kisfia születésétöl nem alszik napközben max 1 órát. ö sem sir meg semmi csak nézelödik most már dumál (5 hónapos) Ök is nagyon aggódtak emaitt mert ugyebár elvileg egy ujszülött egész nap alaszik. De a gyerekorvos megnyugtatta õket hogy vannak iylen babák. Most ugy néz ki a napjuk hogy délelött délután alszik fél fél órát és éjjel 13 órát. közben egyszer eszik. Bár most kezd jönni a foga igy reggel korábban kel tehát nincs mindig meg a 13 óra. Még fejlettebb is a koránál mivel a sok ébrenlét miatt gyorsabban fejlödik, erre is azt mondta a gyerkorvos hogy telejsen érthetö hogy igy van. Több inger éri igy gyorsabban fejlödik.
én 1 hétig voltam kòrhàzban mert sok vért vesztettem. a baba végig aludt. alig volt ébren. na itthon viszont alig aludt .nappal kb 3x fél òrát aludt.
Hát a lányom is kb ennyit aludt ennyi idõsen:( fáradt és nyügi is volt emiatt:( Aztán -sokat támadott suttogót próbáltam a magam módján-, szépen kialakítottuk az "alvási rituálét" szépen lassan hozzászokott az alváshoz) de nehéz volt, én sírni soha nem hagytam. Egyébként minden gyerek más, ha el van nem nyügi, akkor ne streszelj ezen!
én örülnék ha a fiam 10 órát tudna nappal aludni, de csak fél, max 1 órákat alszik alkalmanként evés után. amúgy meg egy darabig elvan magában, beszélget a plüsseivel vagy a zenélõforgóval, aztán jön a kétségbeesés hogy anya hol van, akkor kézben elnézelõdik egy darabig aztán már jön megint az evés és ez megy nappal. éjjel szerencsére kialussza a 4-5 órát. vasárnap lesz 6 hetes

10 mm-es petezsák, szikhólyaggal 7 hetesen? Volt akinek mégis babóca lett?

Az orvos nem nagyon bíztat... 5 nap alatt 3mm-t nőtt a petezsàk, szikhólyag van, de embrió nincs. Emelett görcsölget a hasam is.

Legjobb válasz: Azert meg van remeny! Bizzunk a legjobbakban!!! Ird meg mindenkepp mi lesz!!!szoritok nagyon!!!!!!

Azert meg van remeny! Bizzunk a legjobbakban!!! Ird meg mindenkepp mi lesz!!!szoritok nagyon!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Persze egy kicsit elszomorodtam, mert elsõ babukànk lett volna. De biztos megvan az oka h miért történt ez így...szerencsére mivel teljesen kiürültem, mûteni nem kell, így hamarosan próbàlkozhatunk újból :-)
szia, nagyon sajnálom! én válaszoltam korábban, követtem a kérdést. jól érezted, van veled valaki, de most nem maradt ott, hidd el, nemsokára jön egy másik, aki szép pillanatokat okoz majd!
A kérdező hozzászólása: Ma elvetéltem...
A kérdező hozzászólása: Csütörtökre kaptam idõpontot dokihoz. Izgulok hogy mot fog mondani. 1 hete barnàzok, viszont a tesztjeim nagyon erõs pozik. Úgy àllok hozzà, hogy igen is van ott bent vki :-)
A kérdező hozzászólása: Szerintem sincs rendben vmi...Az orvosom mondta hogy várunk 2 hetet és ha baj van akkor vszínü beindul a vetélés. Pedig úgy szerettük volna ezt a babát, elsö lett volna...
Szia ! Multhéten töltöttem a 7dik hetett akkor voltam a dokinál ultrahangon és nekem már 12, 5 embriom van és erös szivhanggal ! Sztem nálad baj van !
Pedig elvileg azt mondják, hogy ha van szikhólyag, van embrió is valahol. Én 6+2 hetesen voltam dokinál, akkor 22 mm petezsák és 9 mm élõ embriót találtak, szívmûködéssel. Az elején nekem is görcsölt a hasam, ezért kellett el kezdeni szednem a Magne B6-ot.
A kérdező hozzászólása: Júni 4én vagy 5én volt ovum, ez tuti... na majd làtjuk mi lesz Jó lenne ha elkezdene növekedni, de ha vmi baja van inkàbb most "menjen"el mint késõbb mikor màr beleélem magam :O
biztos hogy akkor fogant nem késöbb? Gyakori hogy késöbb van ovu de az orvosok ezt nem veszik figyelembe és ráijesztenek a kismamákra. Ismerösöm is igy járt. a 10-12 hétig azt mondogatták neki hogy ez a terehesség nem lesz rendben, túl pici, nem volt szivhang még amikor kellett volna, aztán ugye lett de hogy még mindig pici korához képest stb.... Õ hiába mondta hogy a 23. napon volt ovuja. Aztán a 10- hét kötül már jó volt a mérete. Természetesen semmi gond nem volt már fél éves a kisfia.
Hét 7 hetesen ennyi? Kívánom neked a legjobbakat és hogy elkezdjen nõni a picur :) 12+6 hkm
A kérdező hozzászólása: Persze tudom hogy màr embriónak kellene lenni szívhanggal...hàtha mégis csoda történik :-)
nekem az embriók voltak ekkorák ebben a korban, de mindig van remény, drukkolok!
nekem 7 hetesen 16 mm-es embriót láttak szívmûködéssel
Sajnalom;( De ennek most igy kellett lennie! Nemsokara jon a masik!;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!