Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes 1 (88 db)

Ma megyek ultrahangra délután.7 hetes 1 napos vagyok, biztos hogy lesz már szívhang? Remélem!

Legjobb válasz: Szerintem már lesz! Nekem 7 hetes 4 naposan már volt. Drukkolok!

Szerintem már lesz! Nekem 7 hetes 4 naposan már volt. Drukkolok!
lehetséges, hogy lesz!nekem 6hetesen volt. de, ha mégse ne keseredj, ilyenkor van hogy elszámólják / a dokik / az idõd sok sikert, boldog babavárást
Én már 6 hetesen láttam a gépen hogy valami dobog ott... bár a hangját az orvos akkor még nem mutatta meg, csak a vonalakat láttam, mint egy-egy szívdobbanást. Rá egy hétre már tökéletesen hallottam mindent! Boldog babavárást!
Nalam 7+2-nel volt, ez mar joi ido az elkapasahoz :)

7 hetes +1 napos terhes vagyok, egy hete erősödnek egyre inkább az émelygős, hányingeres tünetek, nem beszélve a fáradtságról. Igaz, hogy minél erősebb a rosszullét, annál biztosabb, hogy minden rendben van odabent?

Ti milyen dszereket próbáltatok a tünetek enyhítésére? Mert engem eléggé kimerít az egész napos elég er?teljes émelygés. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: van aki egyáltalán nem érez semmit, de azt mondják a rosszullét jó jel. 9hét 4napos vagyok ma elõször nem voltam rosszul, de még visszatérhet. rendben van minden biztosan neked is. Ha hajlamos vagy a 16. hétig is tarthat, de akár végig is, az is lehet, hogy pár napig, ez a te érzékenysegedtõl függ.

van aki egyáltalán nem érez semmit, de azt mondják a rosszullét jó jel. 9hét 4napos vagyok ma elõször nem voltam rosszul, de még visszatérhet. rendben van minden biztosan neked is. Ha hajlamos vagy a 16. hétig is tarthat, de akár végig is, az is lehet, hogy pár napig, ez a te érzékenysegedtõl függ.
MagneB6 jó az émelygésre! Plussz a gyömbérkeksz vált be nekem! És, igen, szokták mondani, hogy minél rosszabbul van valaki, annál biztosabb, hogy rendben van minden, de ez a statisztika hamis játéka, szerintem, mert az ismerõseim mindegyike, mikor babát várt, semmi problémájuk nem volt, se a szagokkal, se a gyomorral, se hányinger..., egyedül a pocak nehezítette meg az életüket... :-) Szóval, erre se lehet adni, nem vagyunk egyformák... Boldog babavárást!
ne aggodjj ez természetes!
Szia! Én az elsõ terhességemnél rettenetesen rosszul voltam, még a víz is kijött belõlem heteken át. Egészséges kisfiam született. 8 hete volt egy vetélésem, szívleállás miatt.(10 hetes voltam) Az a fura az egészben, hogy semmi rosszullétem nem volt, nem is émelyegtem, egyszer sem hánytam. Biztos beteg és gyenge volt a babóm, ezért nem voltak erõs tüneteim.
A motilium nagyon jó hányinger ellen, mert lefelé tólja az ételt!

A 7 hetes 1 napos uh-omra ezt írták: Egy élő embrió látható. CRL:5mm. Ez normális? Nem túl pici?

Legjobb válasz: Hát nem tudom, hogy pici-e, de én a legtöbb netes oldalon, 10 mm olvastam. kérdezz rá a dokidnál!

Hát nem tudom, hogy pici-e, de én a legtöbb netes oldalon, 10 mm olvastam. kérdezz rá a dokidnál!
Most látom, hogy mi a helyzet, nagyon sajnálom!
Szia! Hasonló helyzetben vagyok én is. Nekem az mondta az orvosom, hogy két dolog miatt lehetséges ez: nem középidõben estem teherbe, vagy pedig valami fejlõdési probléma van a babával. Ha csak késõbb fogant, akkor azt már látja egy hét múlva az UH-on, hogy jól fejlõdik. Ha gond van, akkor magától el fog halni :-(. Nekem kedden derül ki. Izgulok értetek!
Szia! Én kedden voltan UH-on, ahol kb ugyanezt állapították meg. Az orvosom azt mondta, hogy két lehetõség van: vagy nem középidõben estem teherbe, vagy valami komoly baj van a babával. Ha az elsõ igaz, akkor egy hét múlva már látja az UH-on, hogy eleget nõtt. Ha baj van, akkor viszont el fog halni :-(. A probléma abból lehet, hogy esetleg nem volt teljesen egészéges az ivarsejt. Nekem kedden derül ki. Nagyon izgulok értetek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet. Bárcsak hasonló cipõben járnátok, mint én! Nem is tudom, hogy mit lehet ilyenkor mondani! Azt hiszem csak annyit, hogy kitartást, és erõt a jövõben történõ dolgokhoz!
Szia! Köszi a választ! Tegnap voltunk UH-n de sajnos már nem látnak szívhangot. Kedden mégegyszer megnézik, és ha akkor sem látnak, akkor szerdán jön a mûtét. Sajnos ez a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Én a helyetekben biztos, hogy nem vetetném el. A kérdést én tettem fel 5 hete, tegnap voltam 12 hetes UH.-on, és már 5, 4cm volt a baba, és mindene szépen látszott.Ha ezzel segítettem, akkor örülök.
Sziasztok! A feleségemmel haonló helyzetben vagyunk, mint az elõttünk írók. Kisebb az embrió, mint a kora alapján lennie kellene, de lehet, hogy nem félidõben volt a megtermékenyítés. Az orvos azt javasolt, hogy vetessük el a babát, mert szerinte nem fejlõdik rendesen. Kérem az utolsó hozzászólót, hogy írja le, mi lett vele és másokat is, akik hasonló helyzetben voltak/vannak. Nagyon nehéz dönteni. Várjunk még, vagy ne? Elvetessük vagy ne? Köszi
Én 7 hetes és 2 napos vagyok, és ma 6mm-t mért a doki. Azt mondta, hogy picike, de lehet azért, mert késõbb estem teherbe és nem félidõben. Szóval szerintem nincs semmi gond. Nekem vérezgetés miatt vissza kell mennem 2 hét múlva, és akkor úgyis meglátni, hogy hogy fejlõdött. Szerintem ne aggódj, mert senki sem egyforma, így lehetnek eltérések a babóca fejlõdésében is.
én nekem 7 hetesen 14mm volt
Szia én, a hatodik hetet betöltve voltam 5mm-es, tehát már a hetedikbe léptünk, és ne aggódj jók a méretei:) de ha a 12dik héten kissebb is mint amit a kora miatt mondanak, nekem azt mondták a babák behozzák magukat.tehát minden rendben ne aggódj.
Az én babám 7 hetes és egy naposan 8mm volt, és mi késésben vagyunk a naptárhoz képest egy héttel.Lehet hogy nálatok is csak ennyi van.De nem kell most azon aggódni, hogy biztos kicsi vagy nem tudom én mi, mert ezzel többet ártasz neki, mint használsz.
Szia! Az én Babaszem Jankám a betöltött hét hetes terhességkor 8 mm volt. Szerintem is lehet némi elszámolás, de biztos nincs más probléma. Hajrá! 20 hetes kismama
Szia! Az én Babám 7 hetesen 12mm volt 31 hetes kismama:) Szerintem lehet hogy ellettél számolva nem?
Szia! ezt találtam a 7. hétre: A baba 6 mm-es és jellegzetes C alakot vesz fel. Megkezdõdik a karok kezdeményeinek, a felsõ végtag bimbók kialakulása. 3 kopoltyúíve van, és elkezdõdik a köldökzsinór kialakulása is. Ezzel egy idõben elkezd fejlõdni a testnyél és a hasnyél is. Ekkortájt már regisztrálhatók az elsõ magzatmozgások is, bár ebbõl a mama még mit sem érez. A hét végére megjelennek az alsóvégtag bimbók, melyekbõl majd a láb fog kialakulni, és a kézlemezek, valamint az alsó végtag evezõszerû bimbói. Záródik a hátsó neuroporus is, a velõcsõ hátsó traktusa. A pete már hármas tagolódású: chorion (lepényi rész), amnion (burok rész) és embrionális rész. Mire eltelik ez a hét nap, a baba már 10 mm-es nagyságú.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ezt a kérdést már nagyon rég tettem fel. Csak biztatásként írnám le, hogy azóta nekem meg már van egy majdnem 5 hós boldog, egészséges kisfiam, akit imádok:-) Mindenkinek minden jót!

7 hetes babám szinte ugyanannyit eszik (630-730 g), mint 1-2 hetes korában. Hasonló tapasztalatok?

Akkor még a 3,5 kilójához ez sok volt, de most már az 5 kilóhoz elvileg kevés (a közismert képlet alapján), nem akar többet enni, pedig van tejem b?ven. Az elmúlt napokban nem is hízott olyan mértékben, mint eddig...

Legjobb válasz: Szia! egyáltalán ne aggódj emiatt! Vannak kevésbé gyarapodós idõszakaik. Nálunk például 7 hetesen örültem ha 450-et megevett a fiam, míg 2 hetesen volt, hogy 550-et evett! Heti 15-20 dekát kell hízniuk. Ha ez megvan, akkor semmi gond. Ha egy héten kevesebb, az sem gond, csak átlagban legyen meg. Tanács: én sokkal nyugodtabb vagyok, mióta nem mérem mennyit eszik, csak a súlyát. Mi minden este fürdés elõtt lemérjük, de heti 1 is elég lenne.

Szia! egyáltalán ne aggódj emiatt! Vannak kevésbé gyarapodós idõszakaik. Nálunk például 7 hetesen örültem ha 450-et megevett a fiam, míg 2 hetesen volt, hogy 550-et evett! Heti 15-20 dekát kell hízniuk. Ha ez megvan, akkor semmi gond. Ha egy héten kevesebb, az sem gond, csak átlagban legyen meg. Tanács: én sokkal nyugodtabb vagyok, mióta nem mérem mennyit eszik, csak a súlyát. Mi minden este fürdés elõtt lemérjük, de heti 1 is elég lenne.
Szia Ha ez megnyugtat az én babám szerintem 7 hetesen jóval többet evett, mint most majdnem 4 hónaposan.. Én is mindíg mértem, hogy pontosan mennyit is evett.., de már nem méricskézem, mert tudom, hogy így is gyarapszik a súlya rendesen, tehát baj nem lehet..:) Az elsõ 2 hónapban több, mint 1300 grammokat hízott, és az utolsó mérésnél volt, hogy csak 900 gramm jött össze neki, de így sem sovány..:) Már majdnem 7 kiló, és 64 cm. Szóval te se aggódj! Minden rendben van a babáddal! :)
Szia! Én sosem mértem mennyit eszik a kisfiam, mert szépen gyarapodott. Aztán kíváncsiságból megmértem megeszi-e a 900 ml-t (mert 6 kg, 3230-al született), és kiderült annyit eszik mint a te babád. Védõnõ szerint nem gond hogy nem eszi meg az adagját, mert így is hízik havonta egy kilót.
elõzõ vok: az lemaradt hogy 3 hónapos
Felejtsd el a képleteket, számokat, a babák nem gépek. 8, 5 hónapos a lányom, naponta 4x szopik még és talán a ötször megmértem mennyit evett, akor is egy etetést. Ja és õ csak havi fél kilókat hízik születésétõl fogva és ezt szigorúan tartja, se többet se kevesebbet. Pedig az elején sok baba többet hízik, aztán késõbb meg vannak akik semennyit hónapokig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

SOS Nem tudom, hány hetes vagyok! Egyik orvos szerint 10mm petezsákkal 5 hetes terhesnek vél és szerinte 3 hete estem teherbe.1 HÉT MÚLVA, másik orvos szerint 11.6 mm-es CRL, jó szívműködés. Õ szerinte 7 hetes terhes vagyok. Hány hetes vagyok?

Hol van olyan hely ahol +/- 2 nap eltéréssel megtudják mondani a megzati időt? Gyógyszer szedés miatt érdekel.

Legjobb válasz: Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.

Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Igen egy hét eltérés van.Az utolsó mensim jan 13-án volt. a 7 hetes terhességet pedig március 1-jén állapították meg.
Valószínûleg 7 hetes lehetsz.A menstruációd alapján mindenféleképpen, meg a 2. orvos is úgy mérte.Ilyenkor az , hogy mikor estél teherbe még rejtély, hacsak te nem vagy benne biztos napra pontosan.Ilyen milimétereknél nem tudják meghatározni, hogy a magzat 4 vagy 5 hetes, mert nem tudják mikor volt peteérésed. A 10-12 héten már több az adat amibõl számolni tudnak. Értem ez alatt a combcsont hosszát, ülõmagasságot, fej körfogatot, nyaki redõt is ekkor vizsgálják. De én a 7 hetest venném alapul.
Egyik orvos sem fogja tudni megmondani neked +-2 nap mikor eshettél teherbe! Minden gép másképp mér, és 1 orvos is egy vizsgálat alatt, 2x ha leméri a babát, 1 -1 milivel többet vág kevesebbet mér, már nem ugyan az a terhességi idõ jön ki! Csak az apasági vizsgálat tudja megmondani ki a gyerek apja!!!
Akkor a menzeszt vedd alapul, ott jobban összevágnak az adatok. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Poénosak itt néhányan. Nem mindegy nekem nagyon a nap, mert tudom melyik nap szedtem antibiotikumot, napra pontosan.És ha még ez nem lenne elég magyarázat, mellette 6 éve szedek vérnyomás csökkentõt és szívritmusszabályzót.sõt még sajnos kb 4-5 frontint is sikerült begyûjtenem ezekben a napokban.Tudom, hogy melyik nap hagytam abba a rendszeresen gyógyszereim szedését.Szóval nem az apa kiléte a kérdés!!!!
Az elsõ 3 hétben bármilyen gyógyszert szedhetsz, nem hat ki a babára, mert még nem belõled táplálkozik!
A 11, 6 mm-es CRL valóban 7 hetesnek felel meg, így én a helyedben ezt venném figyelembe, nem a korábbit.

Kaptam 1 szuka malamutot kb.7 hetes és nem tudom mi legyen a neve?

Legjobb válasz: 7 hetes minimum 8 hetesen lehet elhozni a kiskutyát. De amúgy mit szólnál a Majához.

7 hetes minimum 8 hetesen lehet elhozni a kiskutyát. De amúgy mit szólnál a Majához.
Swamy (ejtve:Szvemi) Nekem tetszik ez a név.Ja és sok szerencsét az új kölyökhöz!
Buli, Maci(én akaratom ellenére is ugy hivnák egy nagy malát :) , Maja, Édi
Akkor 7 hetes vagy, mindig így számolják...sztem még egy hetet várj s akkor menj akkor lesz szívhang már tutira.
Mivel az utolsó mensitõl számítják, így tényleg 7 hetes vagy. Bár még szívhangot nem biztos hogy hallotok az ultrahangon, de a petezsák, és benne sz embrió már hasi ultrahanggal is jól látszik.
Szia! Ha nem is biztosan de nagy valószínûséggel már lehet szívhang is. A számítás szerint 6 hetes terhességnél is valójában csak kb. négy hete vagy ténylegesen terhes.

Xanaxot szedtem, (napi 1 vagy fél szemet a O, 25-ösből). Már 7 hetes voltam mikor kiderült, h terhes vagyok. Azonnal abbahagytam a gyógyszer szedését. Eddig minden eredményem rendben van. Akinek ilyen problémája volt, mit mondott a dokija?

Legjobb válasz: Sajnos konkrétan a kérdésre nem tudok válaszolni, viszont saját tapasztalatom szerint, mert egy rossz házasságból léptem ki kb. 3 éve, akkor szorongásoldó szedésére kényszerültem. Szó volt a késõbbiekben családalapításról, így a nõgyógyász/pszichiáter javaslata az volt, hogy jó lenne kb. fél-1 év folyamatosnak számított szedés után a teherbeesés elõtt 3-4 hónappal ezelõtt fokozatosan elhagyni vagy ha nagyon muszály 1-1,5 hónap kötelezõen. De tudok olyasvalakit, aki viszont pánikbetegsége miatt kényszerült nyugtató szedésére + egyéb gyógyszerre, de úgy tudom semmi baja nem lett a babának. Hogy mikor hagyta el, egyáltalán teljesen elhagyta-e nem tudom.

Sajnos konkrétan a kérdésre nem tudok válaszolni, viszont saját tapasztalatom szerint, mert egy rossz házasságból léptem ki kb. 3 éve, akkor szorongásoldó szedésére kényszerültem. Szó volt a késõbbiekben családalapításról, így a nõgyógyász/pszichiáter javaslata az volt, hogy jó lenne kb. fél-1 év folyamatosnak számított szedés után a teherbeesés elõtt 3-4 hónappal ezelõtt fokozatosan elhagyni vagy ha nagyon muszály 1-1, 5 hónap kötelezõen. De tudok olyasvalakit, aki viszont pánikbetegsége miatt kényszerült nyugtató szedésére + egyéb gyógyszerre, de úgy tudom semmi baja nem lett a babának. Hogy mikor hagyta el, egyáltalán teljesen elhagyta-e nem tudom.
Szia. Én 5.hétig szedtem 0, 5 mg-osat napi kettõt. A babámnak semmi baja, 5 hetes, gyönyörû, erõs, egészséges kisfiú!
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtatást! 2.válaszadónak: az orvos tudott róla? mit mondott?
2. vagyok. azt mondta a doki, hogy sok ezer gyógyszer közl csak néhány ami fejlõdési rendellenességet okoz, és ez nem tartozik közéjük. Inkább azért veszélyes a xanax, mert függõség alakulhat ki a babában. Ezért nem szabad szedni terhesség alatt, meg azért, mert idegrendszeri elváltozásokat okozhat, de ez is késõbb, az utolsó harmadban. ja és még azt, hogy az elsõ hetekben nincs biokémiai kapcsolat baba és mama közt, a placenta csak a 10. héten veszi át a szerepét. Ne idegeskedj, semmi baj nem lesz!

7 hetes babám ismét 1-2 óránként éhes. Eddig 3-4 órákat is elvolt, éjszaka 6-7-et is, most megint kezdődik elölről. Nem jól csinálok valamit?

S?t,eddigi 10 perc alatt befejezte,nem volt gond. Most meg van,hogy fél órát is szopizik. Nem érzem már azt a fura érzést sem a melleimben,azt a bizserg? valamit,mintha érezni lehetne,hogy megtelik tejjel.

Legjobb válasz: pont, hogy jól csinálod. A gyerkõcnek megemelkedett az igénye a mennyiségre, ezért szopik gyakrabban és tovább. Ha kitartasz és mellre teszed ameddig kéri és olyan gyakran ahogy szeretné pár nap múlva megemelkedik a tejtermelés annyira, hogy ismét elég legyen neki 3-4 órára.

pont, hogy jól csinálod. A gyerkõcnek megemelkedett az igénye a mennyiségre, ezért szopik gyakrabban és tovább. Ha kitartasz és mellre teszed ameddig kéri és olyan gyakran ahogy szeretné pár nap múlva megemelkedik a tejtermelés annyira, hogy ismét elég legyen neki 3-4 órára.
Növekedési ugrás? Nekem is ezt csinálta, 1-1, 5 hét alatt visszaállt a megszokott napirendünkre.
Utolsó vagyok, ez kimaradt: a bizsergõ érzés elmúlása nem gond, pusztán annyit jelent, hogy már nem érzed olyan erõsen a teleadó reflexet, de ez nem jelenti, hogy bármi baj lenne:) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a reményteli szavakat. Ezt kell, hogy mondjam, mert komolyan esténként már sírni tudnék. Remélem tényleg nem tart tovább, bár tök mindegy, mert amíg lehet, addig szoptatom, csak érdekelt mikor "pihenhetem ki" magam végre :) csak a védõnõ szerint akkor fájni fog a hasa, ha 2 órán belül 2 mellbõl eszik, ezért próbálom mindig arra tenni, amelyikbõl evett, de kiköpi, ahogy átrakom a másikra meg szorgosan szopizik.

7 hetes terhes vagyok. Most derült ki. Napi 1 doboz cigit szívtam eddig. Lehet baja tőle a babának?

Legjobb válasz: Nyugi tuti nem, csak azonnal tedd le. Mi sem terveztük a bébit, napi 1,5-2 doboz cigi, pia, 8 kávé és napi 4 óra alvás. Mégis valahogy összejött a lányunk (ki tudja mikor). Most 3 éves, de ahogy megtudtam terhes vagyok mindenrõl lemondtam. Azóta született 1 hugica tervezve :) Jó babázást!!!

Nyugi tuti nem, csak azonnal tedd le. Mi sem terveztük a bébit, napi 1, 5-2 doboz cigi, pia, 8 kávé és napi 4 óra alvás. Mégis valahogy összejött a lányunk (ki tudja mikor). Most 3 éves, de ahogy megtudtam terhes vagyok mindenrõl lemondtam. Azóta született 1 hugica tervezve :) Jó babázást!!!
Nem lett semmi baj, ne aggódj!!! Próbálj meg leszokni, tudom nem könnyû, de hosszú távon megéri!!!
Nem lesz baja! Én is dohányoztam, és volt egy elég "jól sikerült" éjszakám is még mikor nem tudtam, hogy terhes vagyok... Azóta van egy makk egészséges, csodaszép 17 hónapos fiam.
Ha most rögtön abbahagyod, akkor reméljük nem.Szerintem, ha baja lenne tõle, már nem lenne veled.
Nem lesz. Anyósomat tudom felhozni példának, három gyereke van, mindhárom makk-egészséges. Az összes terhességét végig itta, végig dohányozta, nem foglalkozott ilyen dolgokkal. Bár a párommal veszélyeztetett terhes volt egy ideig, nem ezek a dolgok voltak az okai, hanem valami emésztési probléma, amit sikerült a terhessége alatt orvosolniuk. Semmi baja nem lesz, nyugi!
Nyugodj meg, nem lesz semmi baja. Mind a 2 lányommal így lettem terhes:) Az elsõnél is és a másodiknál is egybõl mondtam az orvosnak és igaz nem örült neki, de azt javasolta, hogy 4-5 szálával kezdjem csökkenteni, mert a felhalmozódott nikotin a baba szervezetébe megy át. Én 3 hét alatt tettem le, de úgy, hogy utána még kb 1, 5 hónapig rágtam a nikotinos rágót. Hála az égnek, semmi baja sincs egyik gyerekemnek sem. 18 éves és 16 hónapos csajszik anyukája. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!