Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes és már (101 db)

Ha 7. hetes és két napos vagyok, az már 8 hetes? Vagy ezt, hogy számoljam? 7 hetes 7 naposan vagyok 8 hetes?

Legjobb válasz: Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

7 hetes és 1 napos leszek mikor megyel elöször dokihoz. Ekkor már fogjuk hallani a szívhangot?

Legjobb válasz: Igen valószinüleg fog már verni a szive!!! De nem biztos hogy hallani fogod te is.Nálam csak az orvos annyit mondott hogy látja a szivét a gépen pulzálni és hogy minden rendben van.Nyugodtan kérdezd meg a dokit!!! Gratulálok!15 hetes kismama

Igen valószinüleg fog már verni a szive!!! De nem biztos hogy hallani fogod te is.Nálam csak az orvos annyit mondott hogy látja a szivét a gépen pulzálni és hogy minden rendben van.Nyugodtan kérdezd meg a dokit!!! Gratulálok!15 hetes kismama
Nekem 7+2-nel, szoval jo eselyed van :)
Én is ennyi idõs voltam mikor látható volt. De én nem hallottam csak mikor dopperrel halgatták és a 16 hetesen volt. Meg most nst-n. Most volt a legjobb. :) ) 37 hetes kismama
Nekem 7hetesen+6naposan volt.
látni fogjátok már, hallani majd késõbb
Miben kételkedik??? Egyébként szerintem az Ultrahang nem árt!
Szerintem szerencsés helyzetben vagy amiért többször vizsgálnak.Az ultrahang nem árt és ha kételkedik bármiben az orvos az nem véletlen de elmehetsz máshoz is, a 4D szerintem felesleges.Élménynek jó de teljes diagnozisra a hagyományos is szuper.
menj el, én13 hetesen voltam elõször 4d-n, még elég csöppnyi lesz, de rengeteg betegséget kiszûrnek már, a doki szerint a leglényegesebb uh.

7 hetes kislányom már 2 hete szortyog. Nem lázas, nem köhög, csak folyamatosan tele van az orra. Voltunk dokinál, nasivin cseppet és orrszívást javasolt. Mit tehetek még, hogy meggyógyuljon?

Szopizni gond nélkül tud,folyamatosan gyarapszik,de nagyon bosszant,hogy már ilyen hosszú ideje tart nála ez a nátha.Ti mit szoktatok használni ilyen esetekben?

Legjobb válasz: Ugyanezzel küzdünk... Nekünk is ugyanezt mondta a doki. Védõnõ szerint adhatok neki c vitamint (cebion cseppet 2×3-at), de a doki errõl is lebeszélt, mondván nagyon savas, még ne terheljem vele a kis gyomrát. Mi annyit tettünk még, hogy két-két vaskos szótárral van az ágya megdöntve, hogy könnyebben kapjon levegõt. Jobbulást! (És bocsi, hogy konkrét tanáccsal nem tudtam szolgálni, én is várom a praktikákat)

Ugyanezzel küzdünk... Nekünk is ugyanezt mondta a doki. Védõnõ szerint adhatok neki c vitamint (cebion cseppet 2×3-at), de a doki errõl is lebeszélt, mondván nagyon savas, még ne terheljem vele a kis gyomrát. Mi annyit tettünk még, hogy két-két vaskos szótárral van az ágya megdöntve, hogy könnyebben kapjon levegõt. Jobbulást! (És bocsi, hogy konkrét tanáccsal nem tudtam szolgálni, én is várom a praktikákat)
milyen szinû a váladék? ha csak átlátszó és nem zöld, vagy sárga, akkor én nem erõltetném a nasivint, mert az csak tönkreteszi a nyálkahártyát. orszívás elõtt fúj be neki egy kis tengervizes orrsprayt (irass fel a dokival, vagy pl sterimar) a legjobb gyógyszer neki ilyenkor az anyatej.
Ja az én lányom 6 hetes
Mi olyan orrszivót vettünk ami porszivóhoz csatlakoztatható, nagyon jó, kisziv mindent :) infravörös làmpàzni is lehet ill kamilla felett gõzölni a babával együtt.
Szia! Nekünk is volt ilyen, három hétig folyamatosan szörcsögött a kisfiam de enni azért tudott szerencsére. Sterimar-ral kellett fújni neki és szívni, szívni. A mi orvosunk is csak ennyit mondott. Ja meg mellette Cebion csepp. Nasivint csak egy hétig használhattuk mert nem jó a nyálkahártyának de végül is enélkül is elmúlt nagy nehezen. Ha zöld lenne vagy sárga akkor vidd vissza azért megnézetni.Jobbulást!

Ugye nincs baj? 7 hetes vagyok, már voltam orvosnál, és megállapította a méhen belüli terhességet. Folyt.

Tegnap reggeltől viszont eléggé szúr a bal oldalam, főleg tüsszentésnél, illetve nagyobb levegővételnél érzem jobban.

Legjobb válasz: Nincs semmi gond, ne aggódj! A szervezeted folyamatosan változik, nõ, szúr, majd viszketni is fog rendesen :) Ez mind természetes és normális.

Nincs semmi gond, ne aggódj! A szervezeted folyamatosan változik, nõ, szúr, majd viszketni is fog rendesen :) Ez mind természetes és normális.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ. Már megijedtem, hogy valami nincs rendben. De ha fájnia kell, hát legyen.
Nincs baj! :) Fog a hasad még ez alatt a 9 hónap alatt szúrni, fájni, húzódni, stb. :D Gratulálok a babához! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ne aggódj, nekem is szúrt, sajgott, nyilallt, görcsölt. Tüsszentésnél, alvásnál ha mozogtam. Természetes, nyúlnak a szalagok, egész nap dolgozik a méhed, növekszik, stb... Szedj nagy adagban magnéziumot, azért az segít. Nekem fõleg ilyen növekedési ugrásoknál, pár hetente jön elõ a "kellemetlenebb fájdalom", de ez mind természetes. Boldog babavárást:)
Ha NINCS VÉRZÉS, ERÕS GÖRCSÖLÉS nem szabad aggódni. (Néha biztos elõfordul úgy baj, hogy nincs jele, de azért az nagyon ritka.)Ja, és képzeld, nekem akkor van (és az elõzõ terhességnél is volt) olyan feszítõ, furi érzés ott, ha nagyvécéznem kell majd menni. Bocsi, de ez van. Valahogy ott a belek nyomják a megnõtt méhet, vagy nem tom:-) szóval ezer ilyen lesz majd. Ja, meg tegnap este pl. le kellett feküdnöm, mert nagyon sajgott, ilyenkor dobj el mindent, pihi, és elmúlik egy-két óra alatt:-)

Kb. Mennyibe kerül a féregtelenitő tabletta? És 7 hetes kiscicáknak már lehet adni?

Legjobb válasz: 300-1000 forintig megy kb. :) Szerintem még neki kori, de ezt állatorvostól kell megkérdezni, vagy google keresõ.

300-1000 forintig megy kb. :) Szerintem még neki kori, de ezt állatorvostól kell megkérdezni, vagy google keresõ.
A macskák nem kimondott tablettaevõk, szerintem pasztában vedd meg nekik.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!!Elmentem a patikába és vettem 800 forintért 20 tablettát. Simán megették a kicsik.

Sajnos már most látom, hogy elrontottam a gyereket! 7 hetes, és csak kézben nyomja! Mit csináljak, hogy ezen változtassunk?

Pár hete, még elaludt a mellkasunkon tv nézés közben, nem kellett dajcsizni, sétálni vele állandóan. Most már igen, sajnos kiharcolja. Próbáltam hagyni hagy sírjon, de attól még rosszabb. Vettem neki vászon hintát, hátha majd abban jókat alszik, de csak üvölt benne. Hogy tudom ?t err?l leszoktatni, vagy már kés??

Legjobb válasz: Nem késõ, korai!!! Egy ilyen pici babát nem lehet még elrontani, elkapatni, neki erre van szüksége, majd változik szépen idõvel, addig meg tarts ki! Ha nehéznek érzed, segíthet a hordozókendõ.

Nem késõ, korai!!! Egy ilyen pici babát nem lehet még elrontani, elkapatni, neki erre van szüksége, majd változik szépen idõvel, addig meg tarts ki! Ha nehéznek érzed, segíthet a hordozókendõ.
hát igen, 7 hetesen ez már késõ, nincs más, míg garanciális, cseréld vissza! most komolyan, 9 hónapig napi 24 órában a pocakodban hozzád simulva alukált, egész nap hurcibáltad, most meg, hogy erre tartana igényt, el lett rontva? teljesen normális, az "elrontás" rész majd hónapok múlva... addig pedig ne hagyd sírni, te vagy az anyukája, te vagy érte, nem pedig fordítva! nem tud mást csinálni csak sírni, ez az egyetlen kommunikációja! gondolj bele, lebetegednél, nem bírnál felkelni, kérnéd a férjedet, hogy jöjjön beszélgetni veled erre rád zárná az ajtót, hogy sírjál csak, kit érdekel? ugye milyen szar lenne? ne csináld ezt egy épp csak megszületett babával!
Letenni és aludni, mikor te akarod?és ha azt akarod, h játsszon, akkor csinálja azt?Õ nem robot, nem gép... Nekem is ezzel jöttek anyuék, anyósék, h elrontjuk, mert ölben volt, mert rajtunk aludt, mert nem hagytuk sírni, mert kb óránként megszoptattam, stbstb... Most egy éves múlt...esze ágában nincs ölben lenni, fedezi fel a világot, szopizást csak alváshoz kajának használja, napi 2szer.. semmit nem rontottatok el, ez egy ilyen idõszak, RÁTOK van szüksége, nem játszószõnyegre és társasira...1-2hónap változik, vagy nem, de ettõl nem hiszem, h annyira kétségbe kellene esni
Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Fognak még változni az alvási szokásai. Ne hagyd sírni semmiképp! (És szerintem ne tv-zen, bár ezt nem kérdezted.) Az én fiamat 2.5 hónapig ringatni kellett (hasfájós volt), aztán jött a cicin elalvás, 4 hónapos korától cumizik, azóta elaszik egyedül cumival.
NEM HISZTI!!! Egy 7 hetes kisbaba nem tud hisztizni!!! Egészen egyszerûen lehetetlen, hogy ennyi idõ alatt alkalmazkodjon a kinti világhoz, mikor egész eddigi életét a pocakodban töltötte! Vedd fel, most az a dolgod, neki meg az, hogy ezt elvárja. Majd nagyon lassan, hosszú idõ alatt megváltozik. De most csak azt csinálja a babád, ami a dolga.
Úristen ne haragudj de mi az hogy DAJCSI??? Egy 7hetes babáról beszélünk, õt még nem lehet elrontani! Sírni meg végképp ne hagyd, neki rád van szüksége. A lányomat több mint 1éves koráig kellett "dajcsizni" vááá....., szó szerint. Lehet hogy hasfájós a babád?!
Én kincsem is 6 hónapos koráig ringatni kellett, meg volt amikor velünk aludt. most 14 hónapos , és egyedül alszik a kiságyba. (pedig én örülnék ha lehetne még ringatni egy kicsit!) Olyan hamar felnõnek, használd ki amíg hagyja magát ringatni!
Az én pici fiamat is ringattam az elsõ perctõl, de én szerettem ahogy szuszogott a karjaimban, fõleg mikor a mellkasomon aludt el. Most viszont 4, 5 hónaposan már nem szereti ha ringatom, fetreng a karomban, így egyik napról a másikra magától alszik el a kiságyában. Egyébként eleinte nem is tudtam lerakni én sem, mert üvöltött õ is, a kiságyban meg fõleg.
Azért egy hét hetes gyerekkel kapcsolatban az, hogy "elrontottam" nem elhamarkodott vélemény egy kicsit?:) Szerintem meglehetõsen az. :) Lehet, hogy egy gyereket a születésétõl fogva nevelni, formálni kell de nem rontod el, csak mert 7 hetes korában még ringatod vagy sétálsz vele elalvás elõtt egy párt kört a szobában. (Milyen anya vagy Te hallod, elrontod itt dédelgetéssel a gyereked:) )) Ha ez megnyugtat, az elsõ idõkben mi is ringattuk, mi is sétáltunk vele, ha nem cicin akkor kézben aludt el. Ezt kb. 3 hónapos korára már nem igényelte. Ma már 9 hónapos, fürdés után megkapja a d vitaminját, magam mellé fektetem, cicire teszem, eszik majd elalszik. Ha már elég mélyen alszik áttesszük a kiságyába és alszunk ameddig engedi. :) Ennyi. :) Nem kell rögtön kétségbe esni, vagy ilyen butaságokat feltételezni, hogy elrontottad a gyereked! Ezzel nem igen rontod el! :) Ne másokra hallgass, hanem a szívedre!
Próbáld megnyugtatni ölben, amig igényli. Aztán rakd a kiságyba és cirógasd a kisarcát! Nekem bejött. Soha nem altatom. 13 hetes baba anyukája.
én már a 2. gyerekemet "rontom" el.:) hányszor megkaptam, hogy el lesz kapatva, miért cipelem stb. tök egyszerû, ösztönösen úgy érzem, hogy erre van szüksége. sírni hagyni nem fogom, egy pár hetes-hónapos baba még ösztönlény, nem tudja mi az a hiszti. kicsi lányom 5 és fél hónapos, ha ki van pihenve, tele a poci, tiszta a pelenka, jól elvan a földön, nézi a tesót, ahogy játszik, egy darabig... aztán elfárad, anya kell, jön a foga, nyûgös stb., eszembe nem jutna, hogy ne vigasztaljam meg, ha az ölemben akar lenni, felveszem. a most 3, 5 éves fiamnál is így csináltam, egy okos, önálló, szófogadó gyerek, úgyhogy azt gondolom, jól csináltam. szerintem hallgass a szívedre, és hidd el egy ilyen picit nem lehet elkényeztetni.
A kérdező hozzászólása: Kszi utolsó, lényegre törõ válasz volt!
Nagyon off... Sajnos így csinálunk hülyét magunkból és leginkább a nyelvünkból. Dajcsizni, na ja. Köszi kérdezõ. Mehet a pontozás is. On.
A kérdező hozzászólása: Elsõ babánk, és ugyebár az "okosoktól" azt hallani, hogy ne vedd fel, hagy sírjon, mert elkényezteted, hozzászoktatod... Imádom Õt és sajnálom mikor sír. Tudom, csak így tud kommunikálni. Nem pocak fájós. Egyszer-egyszer fájt, de azt hamar észrevettük, máshogy sírt. Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam, hogy azért ahogy telik az idõ lefoglalják majd a játékok, és szépen elalszik ha fáradt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nem a baba tv-zik, hanem én, õ csak fekszik a mellkasomon és alszik, vagyis úgy volt! :) Vagyis akkor másnál is elõfordult, 3.-jára tudta betenni a kiságyba, mert rögtön kinyílt a szeme mihelyt abbamaradt a dajcsi? Akkor még ne várjam, hogy magától szépen elalszik ha kiságyba teszem? De sem a kiságyba sem a játszószõnyegen nem bír 3 pecnél tovább maradni. Rögtön hiszti fel kell venni...
Én az elsõ kettõt "altattam", sosem raktam a kiságyba õket, még el nem aludtak a cicin, vagy a kezemben. Most a harmadikkal ugyanígy fogom csinálni. Olyan jó volt nézni, ahogy elaludtak, hallgatni a szuszogásukat... 7 hetes babától ne várd, hogy eljátsszon a játszószõnyegen. Neki egyenlõre te kellesz!

7 hetes és 4 napos terhes vagyok, tegnap óta olyan furcsán fáj a derekam! Volt már valakinek ilyen? Ez normális? Ez is a szallagok nyúlása és a méhem változása miatt van?

Legjobb válasz: Mi nem tudjuk, milyen amikor neked furcsán fáj :) De a kérdésedre is válaszolva, igen, a szalagok nyúlása miatt.

Mi nem tudjuk, milyen amikor neked furcsán fáj :) De a kérdésedre is válaszolva, igen, a szalagok nyúlása miatt.
Igen, sok mindenkinek volt már ilyen. :o) Bár ez még nem a szalagok nyúlása, hiszen a méhed még nem olyan nagy, inkább hormonális hatásra van. Bármilyen menstruációs jellegû fájdalom/érzet normális, csak az erõs görcs nem az. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen jól megfogalmaztam :-) bocsánat! Szóval fõleg a jobb oldalon érzem és olyan érzés mintha izom lázam lenne!! :-)

7 hetes baba mar atalussza az ejszakat a kisagyaban. Ma hangyairtas miatt nem tudunk otthon aludni, ahova megyunk ott velem tud egy agyban aludni.1 ej alatt megszokhatja, hogy nem a kisagyban van? Nem fog gyakrabban felebredni? Es kesobb?

Legjobb válasz: Lehet, hogy az éjszakátok nehezebb lesz, bár gyereke válogatja. Megszokni biztos nem fogja egy alkalom után, hogy veled alszik. Az éjszakát meg nem csak megszokásból alussza át, hanem mert neki is jó hosszút aludni.

Lehet, hogy az éjszakátok nehezebb lesz, bár gyereke válogatja. Megszokni biztos nem fogja egy alkalom után, hogy veled alszik. Az éjszakát meg nem csak megszokásból alussza át, hanem mert neki is jó hosszút aludni.

Az utso mensi alapján 7 hetes, de valójában szerintem 3 max.3 és fél hetes terhes vagyok. Érdemes már hüvelyi ultrahangra menni? Nem korai? Nem veszélyes?

Legjobb válasz: Ha az uccsó mensi szerint 7 hetes vagy,akkor valójában 4-5 hetes lehetsz.Én 5 hetesen mentem hasi Uh-ra,és már ott is szépen lehetett látni a szabályos petezsákot,úgyhogy nem korai a hüvelyi sem,de ha szívhangot is akarsz hallani,akkor legalább a 8. hétig várnod kell.Nem veszélyes a hüvelyi Uha az lenne,akkor nem alkalmaznák.24 hetes kismami

Ha az uccsó mensi szerint 7 hetes vagy, akkor valójában 4-5 hetes lehetsz.Én 5 hetesen mentem hasi Uh-ra, és már ott is szépen lehetett látni a szabályos petezsákot, úgyhogy nem korai a hüvelyi sem, de ha szívhangot is akarsz hallani, akkor legalább a 8. hétig várnod kell.Nem veszélyes a hüvelyi Uha az lenne, akkor nem alkalmaznák.24 hetes kismami
Szia! A terhesség idejét mindig az utolsó menstruációtól számítják, és olyan 8-9 hetesen érdemes nõgyógyászhoz menni, mert akkor már látni a szívdobogást (ekkorra kialakul a szívcsõ). Persze, ha most elmész a petezsákot már akkor is látnia kell a nõgyógyásznak.
Nekem 7 hetesen már jó szívhang is volt, tehát nyugodtan menj orvoshoz, legalább megállapítja, hogy eddig minden rendben van-e. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
Szia!Pont az imént olvastam egy dokinak a sorait, és azt írja, hogy a 6. héttõl kezdve látni a szivdobogást.Szóval ha a menszesz alapján hat hetesen elmész, és már látni szívhangot, akkor bizony hat hetes vagy.Ez tuti!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!