Találatok a következő kifejezésre: 7 hetes és egy (117 db)

Miben kételkedik??? Egyébként szerintem az Ultrahang nem árt!
Szerintem szerencsés helyzetben vagy amiért többször vizsgálnak.Az ultrahang nem árt és ha kételkedik bármiben az orvos az nem véletlen de elmehetsz máshoz is, a 4D szerintem felesleges.Élménynek jó de teljes diagnozisra a hagyományos is szuper.
menj el, én13 hetesen voltam elõször 4d-n, még elég csöppnyi lesz, de rengeteg betegséget kiszûrnek már, a doki szerint a leglényegesebb uh.
Bármilyen kerekitett szélû pohár.Azok a régi vastagfalú kávés poharak nagyon jók.
Sok kórházban is a kihajló peremû, ún. mokkás pohárból adják a babáknak a pótlást. nagyon ügyesen isznak belõle már az újszülöttek is. Az enyém csak kb. 8 hónaposan kezdett inni, addig a szopi fedezte a folyadékigényét, de azóta is csak ezt használjuk, már egyedül iszik belõle. 19 hónapos
Azért ha errõl nem egy anyukát kérdezel, hanem egy szakértõt, pl egy dietetikust egy orvost vagy egy csecsemõápolót (kicsit több babával van dolguk mint egy anyukának) akkor õk a kiskanalas módszert fogják ajánlani :) Meg lehet próbálni, de tényleg nagy gond lehet ha már a cumisüveget se bírja a gyerek.
Az én lányom egyszerûen nem hajlandó cumisüvegbõl inni (csak enni).Képes volt korábban egész nap folyadék nélkül lenni. Egyszer történt, hogy a mama vizet szeretett volna inni pohárból.A babám elkapta 4, 5 hónaposan a poharat, és már szürcsölt is belõle.Sajnálom, hogy korábban nem próbáltam neki pohárból adni.Lehet, hogy akkor ivott volna.
Az én lányom csak szopizott és a cumisüveget csak forgatta a szájában meg öklendezett tõle, most a hozzátáplálásnál (6 hós) a gyümi levet pohárból gyönyörûen issza még meg is próbálja fogni két oldalt! Ha nem látom, nem hiszem el. Ugyanis az elsõ gyerekem még 1- másfél évesen se tudott egyáltalán pohárból inni rendesen.
Hát minél kisebb ívû pohárból. És minél vastagabb falú legyen. Legjobb egy vastag falú feles pohár. Nagyon ügyesen isznak belõle.

Ha túl sok csontot eszik egy kölyök kutyus 6-7 hetes és szorulása van, akkor dokihoz kell vinni?

Nem az én kutyusom, hanem ismer?sömé és panaszkodik, hogy sír a kutyus, h nem tud üríteni...várjanak még vagy inkább doki?

Legjobb válasz: Úristen! Szegény kutya! Csontot egy 6 hetes kutyusnak? Orvos, azonnal! Ha még nem késõ. Írj, mi lett szegénykével. ÜDv.

Úristen! Szegény kutya! Csontot egy 6 hetes kutyusnak? Orvos, azonnal! Ha még nem késõ. Írj, mi lett szegénykével. ÜDv.
Te atya jó ég, egy 6-7 hetes kutyust nem lehet csonttal etetni, bele is halhat!!! Életveszélyes egy ilyen kicsi kutyát csonttal etetni! A legkeményebb, amit ilyenkor kaphat, apró szemû kölyök száraztáp! Csontot 7-8 hónapos kor után, a felnõtt fogak növekedése és megerõsödése után lehet adni! Azonnal vigyék orvoshoz, a csont végig vághatta a beleit/ szorulást okozhatott, ami bélelzáródáshoz vezet/ a nagy erõlködéstõl sérve is lehet. A szája is megsérülhetett, hiszen, pici, puha ínye van. És nem ártana az ismerõseidnek utána nézni a kutya tartásnak, ilyen alap dolog nem tudása iszonyat nagy hozzá nem értésre és felelõtlenségre vall!
szia! hát sztem vigyék el dokihoz de ha még nem próbáltak neki tejet adni meg lehetne próbálni, de nemtudom mennyire lenne hatásos... egyébként én még ilyen kis kölyöknek nem adnék csontot max. csülökcsontot amit nem bír szétrágni üdv
A kérdező hozzászólása: ja és ez ma történt, délelõtt nagyon bekajált szegényke
A kérdező hozzászólása: én sem adnék egyébként én már lecsesztem õket ezért, hogy ezt nem kellett volna...
eleve hogy kerül oda egy 6-7 hetes kutya
A kérdező hozzászólása: Hát az volt, hogy este 11 órakor rosszul lett a kutyus sajnos, elvitték dokihoz azonnal, útközben sikerült könnyítenie magán, akkor már jobban lett, az orvos adott neki 2 szurit és mostanra már semmi baja hála égnek...azért köszi a válaszokat, tudják, hogy felelõtlenek voltak, az orvostól is megkapták a lecseszést... de az a lényeg, hogy jó vége lett...

A babám tegnap volt 7 hetes és sajnos tápszeres. Most 3, 5 kg . Amit kellene ennie egy etetéskor az 90-100 ml, de az én kislányom van úgy, hogy még 50 ml-t megeszik. Nem lesz ez baj?

De ha nem adok neki többet akkor sir.

Legjobb válasz: Sztem nem baj, csak adj mellé neki valami folyadékot, kamilla vagy édesköményes babateát. Nehogy megfogja a pociját a tápszer. Székrekedése lehet a tápitól, mindig itasd is kicsit. Ha éhes, úgy is addigsír, míg nem kap eleget enni. Az enyém is volt hogy 6-8 hetesen akár 160-at is becsócsált, igyz anyatejet, de ha nem adtam eleget sírt. A súlya is tökéletes, ne aggódj. Nekem is azt mondta a doki, hogy sokat eszik és el fog hízni, de hagytam volna sírni? És nem hízott még el eddig, 4 hós múlt és nagyon kis takaros. Boldog bébikézést.

Sztem nem baj, csak adj mellé neki valami folyadékot, kamilla vagy édesköményes babateát. Nehogy megfogja a pociját a tápszer. Székrekedése lehet a tápitól, mindig itasd is kicsit. Ha éhes, úgy is addigsír, míg nem kap eleget enni. Az enyém is volt hogy 6-8 hetesen akár 160-at is becsócsált, igyz anyatejet, de ha nem adtam eleget sírt. A súlya is tökéletes, ne aggódj. Nekem is azt mondta a doki, hogy sokat eszik és el fog hízni, de hagytam volna sírni? És nem hízott még el eddig, 4 hós múlt és nagyon kis takaros. Boldog bébikézést.
Dehogy is! Hidd el õ sokkal jobban tudja mire van szüksége, mint bármelyik tankönyv4 Ráadásul ebben a korban változik az igény is, a szopizós babák i ilyenkor kezdenek többet enni! Ne aggódj, ha megfelelõen készíted a tápszert nem tudod túletetni! Elhízni sem fog, baja sem lesz4 az éhzéstõl viszont nyugtalan és sírós lehet. de ebben a melegben az is könnyen lehet, hogy csak szomjas, adj neki egy kis teát hátha beéri azzal is! Boldog babázást!
Nekem is azt mondták, hogy a 7 hetes babámnak ne adjak 100ml-nél többet, de ez hülyeség. Õ tudja mennyire van szüksége, elég gyakran 130ml körül eszik, pedig minden etetést teával kezdünk (kb. 10-20ml között), hogy csökkentsük a tápszeradagot és lazítsuk a székletét. Abszolút nem sok, hogy 3, 5 kg a babád! Mi három hete voltunk 3, 9kg és egyáltalán nem duci a kislányom.
Az utolsó válaszoló vagyok.Akkor a Te babád is április 8-án született mint az enyém?
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen április 8-án 12, 30-kor.:)
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem irni, hogy sajnos nagyon nyugtalanul alszik, mert nagyon sokat forgolodik és nyög. Délután szinte semmit sem alszik és ha leviszem babakocsival ott sem marad el, mert fáj a hasa. Nem lehet, hogy a sok kajától?
Az elsõ vál. vagyok. Ha sok lenne visszabukná. Lehet hogy tápi baj van, nem jó neki. De az is ehet hogy sok a bubi, próbálj neki infacolt, vagy espumisant adni.Hátha segít.
Az a 3, 5 kg egyáltalán nem sok! Mi 4 hetesen voltunk 4410 gr-sak, igaz mi anyatejesek vagyunk. A bébi szerintem is tudja, hogy mennyi kaja kell neki. De jön a meleg, néha próbálkozz meg a teával is.

7 hetes és 2 napos vagyok, az imént wc-zés után ahogy megtöröltem magam barnás folyást vettem észre a wc papíron, mintha egy kis alvadt vér lenne?

Az orvosomat délután tudom felhívni, addig is ötletek? :( Nem görcsölök...

Legjobb válasz: Pihenés, amíg nem lát doki!

Pihenés, amíg nem lát doki!
feküdj le! De jobb lenne orvoshoz menned most azonnal.
Az ügyeletes nõgyógyászatot hívd fel a kórházban, hogy addíg is mit csinálj! én is 7 hetes vagyok, nekem a pozitív teszttõl volt barnás folyásom, az orvos azt mondta, hogy akkor is ha nem görcsölök, napi 3 nospa, 2x1 magneb6 és írt fel 3x2 utrogestan progeszteron pótlást és persze sok pihenés! Azért én mindíg bementem egy ultrahanga, de a baba szépen fejlõdött az ijedség ellenére, javaslom, te is menj be megnéni, minden rendben van-e vele. És persze ha tudsz írj, hogy mi van veletek!
Nem ijesztgetésbõl, de nem azonnal jelentkeznek a görcsök vetélés esetén... Nem feltétlenül jelent gondot, bár az alvadt vér látványától én is kisebb idegsokkot kaptam (el is ment a baba). Viszont anyukám velem kb. ilyen idõs terhesen nagyon-nagyon elkezdett vérezni, már az orvosok sem fûztek hozzá túl sok jót... majd 35 hét múlva megszülettem, 2 hét túlhordás után :) Mindenképpen pihenj sokat és amint tudsz, menj orvoshoz, bár én a helyedben már most taxiba ülnék és elmennék az elsõ szakrendelõbe sürgõs esetre hivatkozva.
Nem lesz semmi baj hidd el, Én is így jártam múlt héten 1 napig barnáztam, kaptam gyógyszert és rendben vagyok:)
1. válaszoló vagyok. Csak érdeklõdni szeretnék hogy mi van veletek? Minden rendben van?

7 hetes vagyok. Egy ideje nem görcsölgetett, de ma elég jól és elég sokáig. Szédülök, gyenge vagyok, hányingerem van. Ez jó vagy rossz?

Utrogestant szedek,más problémám nincs.

Legjobb válasz: Ha vérzés nincs, akkor nincs még probléma. Szédüléssel, gyengeséggel, hányingerrel pedig üdv a klubban :)

Ha vérzés nincs, akkor nincs még probléma. Szédüléssel, gyengeséggel, hányingerrel pedig üdv a klubban :)

Van egy 7 hetes westim és sajnos meg van fázva és fosik. ILyenkor mi a teendő? Otthon kitudom én valahogy gyógyítani a betegségből. Már egyszer megfürdettem és még mindig kellemetlen ázott kutyaszaga van. Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Miért nem viszed orvoshoz? 7 hetesen még amúgy is az anyja mellett lenne a helye és rendszeres orvosi ellenõrzés alatt kellene állnia! De ha az ember hazavisz egy legalább 8 hetes kiskutyát, akit addig minimum 2 hetente meglátogatott az állatorvos, akkor is az az elsõ, hogy el kell vinni a saját állatorvoshoz. 8 hetesen egyébként is esedékes lenne neki a harmadik védõoltás és egy féreghajtás is!

Miért nem viszed orvoshoz? 7 hetesen még amúgy is az anyja mellett lenne a helye és rendszeres orvosi ellenõrzés alatt kellene állnia! De ha az ember hazavisz egy legalább 8 hetes kiskutyát, akit addig minimum 2 hetente meglátogatott az állatorvos, akkor is az az elsõ, hogy el kell vinni a saját állatorvoshoz. 8 hetesen egyébként is esedékes lenne neki a harmadik védõoltás és egy féreghajtás is!
Elõször is, a megfázás miatt nem fosik, a fosás inkább emésztési problémákra utal. Ha nem most váltottál tápot és nem azért fosik, akkor kb. 4-5 napig csak natúr fõtt rizst és kaukázusi kefirt adj neki, a rizs megfogja a hasát, a kefir helyreállítja a bélflóráját. Az ázott szag ellen meg annyit tudsz csinálni, hogy megszárítod, utána már nem szabad erõs szagának lennie. Nekem is Westiem van és ha száraz nincs szaga, csak 1 minimális, mert azért csak kutya.
7 hetesen az anyja mellett lenne a helye és semmiképpnem szabadna fürdetni. megvan az elsõ oltása? ha nincssimánlehet parvós és már el is búcsúzhatsz tõle. Vidd orvoshoz!
Amikor te csecsemõ voltál, és fostál, meg meg voltál fázva, anyukád otthon kísérletezett veled? Gondolom nem. Felnõttkorban már az ember nem roha orvoshoz egy kis köhögéssel, de egy ilyen kis kutyánál muszáj! Oltások, féreghajtás ahogy elõttem mondták. Gondolom nem törzskönyves, és nem jó helyrõl vetted. A megfázás esélyes, hogy kennelköhögés, vagy valami más hasonló vírus, a hasmenés meg akár fertõzõ bélgyulladás miatt is lehet. Ha meg nem kezdtétek el az oltási programot, akkor tényleg bármi olyasmi is lehet, amitõl napokon belül temetheted. Ha már rossz helyrõl hoztál beteg kutyust, legalább szaladj vele az orvoshoz! Amúgy is egy új állatot normális embernek elsõ dolga orvoshoz vinni!
"8 hetesen egyébként is esedékes lenne neki a harmadik védõoltás és egy féreghajtás is!" Bocsánat, kapkodva írtam, természetesen 8 hetesen a 2. oltás, 6, 8, 10 hét a menetrend.
7 hetesen ilyen beteg? 7 hetesen még az anyja mellett a helye. Azonnal vidd dokihoz, egy ilyen pici kutya simán belepusztul egy enyhe megfázásba!
Mivel még nagyon kicsi, inkább ne te kísérletezgess vele, vidd orvoshoz. :S

Hogy telik/telt a napotok egy 7 hetes kisbabával? Mennyit alszik és eszik? Mit csináltok amikor fent van?

Legjobb válasz: 7 hetesen már fenn tudott lenni 2 óra hosszát is:P Akkor kezdtem el babamasszásra vinni a babám, és emlékszem, hogy elõtte háromnegyed órával keltettem, hogy meglegyen a szopi meg minden, és mire vége lett a foglalkozásnak, hazafele már aludt is:D 7 hetesen sajna még fél órát-órát, néha másfél órát szopizott egyhuzamban. Akkor még az egész napom szinte abból állt, hogy szoptattam és fejtem. Minden szopi után 30 percet fejtem és mivel általában 1 órát szopott és szopi megkezdésétõl a következõ szopi megkezdéséig 2 óra telt el, így elég fárasztó volt az az idõszak. 4 hónapos lett, mire lecsökkent 5-20 percre a szopi idõ.

7 hetesen már fenn tudott lenni 2 óra hosszát is:P Akkor kezdtem el babamasszásra vinni a babám, és emlékszem, hogy elõtte háromnegyed órával keltettem, hogy meglegyen a szopi meg minden, és mire vége lett a foglalkozásnak, hazafele már aludt is:D 7 hetesen sajna még fél órát-órát, néha másfél órát szopizott egyhuzamban. Akkor még az egész napom szinte abból állt, hogy szoptattam és fejtem. Minden szopi után 30 percet fejtem és mivel általában 1 órát szopott és szopi megkezdésétõl a következõ szopi megkezdéséig 2 óra telt el, így elég fárasztó volt az az idõszak. 4 hónapos lett, mire lecsökkent 5-20 percre a szopi idõ.

7 hetes terhes vagyok és este egy erősebb görcsöm volt, utána semmi. Lehet a babának valami baja?

Legjobb válasz: Szia! Én most vagyok 9 hetes. 7 hetes koromig naponta igen erõs görcseim voltak, amelyek hirtelen megszûntek. Nem hiszem, hogy bármi baj lenne! Egy fontos, hogy pihenj sokat! Nekem azt mondták orvosok, hogy a pihenés, fekvés csilapítja a fájdalmakat! Ja, és szedj magneB6-ot! Izomlazító, nekem bejött! Boldog babavárást!

Szia! Én most vagyok 9 hetes. 7 hetes koromig naponta igen erõs görcseim voltak, amelyek hirtelen megszûntek. Nem hiszem, hogy bármi baj lenne! Egy fontos, hogy pihenj sokat! Nekem azt mondták orvosok, hogy a pihenés, fekvés csilapítja a fájdalmakat! Ja, és szedj magneB6-ot! Izomlazító, nekem bejött! Boldog babavárást!
Én is a magnéziumot tudnám mondani, de beszéld meg a dokiddal, mennyit lenne érdemes, és a görcs is ha erõsebb volt mint mensikor, inkább nézesd meg magad, megnyugodnál.De ne aggódj biztos nincs semmi baj, egy jó pár hétig lehetnek görcsök.
Szia! Szerintem keresd fel a dokidat, az elsõ 12 hétben bármi lehet. Nem akarlak ijesztgetni de van amikor a görcsölés rosszat jelent.

SOS Nem tudom, hány hetes vagyok! Egyik orvos szerint 10mm petezsákkal 5 hetes terhesnek vél és szerinte 3 hete estem teherbe.1 HÉT MÚLVA, másik orvos szerint 11.6 mm-es CRL, jó szívműködés. Õ szerinte 7 hetes terhes vagyok. Hány hetes vagyok?

Hol van olyan hely ahol +/- 2 nap eltéréssel megtudják mondani a megzati időt? Gyógyszer szedés miatt érdekel.

Legjobb válasz: Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.

Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Igen egy hét eltérés van.Az utolsó mensim jan 13-án volt. a 7 hetes terhességet pedig március 1-jén állapították meg.
Valószínûleg 7 hetes lehetsz.A menstruációd alapján mindenféleképpen, meg a 2. orvos is úgy mérte.Ilyenkor az , hogy mikor estél teherbe még rejtély, hacsak te nem vagy benne biztos napra pontosan.Ilyen milimétereknél nem tudják meghatározni, hogy a magzat 4 vagy 5 hetes, mert nem tudják mikor volt peteérésed. A 10-12 héten már több az adat amibõl számolni tudnak. Értem ez alatt a combcsont hosszát, ülõmagasságot, fej körfogatot, nyaki redõt is ekkor vizsgálják. De én a 7 hetest venném alapul.
Egyik orvos sem fogja tudni megmondani neked +-2 nap mikor eshettél teherbe! Minden gép másképp mér, és 1 orvos is egy vizsgálat alatt, 2x ha leméri a babát, 1 -1 milivel többet vág kevesebbet mér, már nem ugyan az a terhességi idõ jön ki! Csak az apasági vizsgálat tudja megmondani ki a gyerek apja!!!
Akkor a menzeszt vedd alapul, ott jobban összevágnak az adatok. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Poénosak itt néhányan. Nem mindegy nekem nagyon a nap, mert tudom melyik nap szedtem antibiotikumot, napra pontosan.És ha még ez nem lenne elég magyarázat, mellette 6 éve szedek vérnyomás csökkentõt és szívritmusszabályzót.sõt még sajnos kb 4-5 frontint is sikerült begyûjtenem ezekben a napokban.Tudom, hogy melyik nap hagytam abba a rendszeresen gyógyszereim szedését.Szóval nem az apa kiléte a kérdés!!!!
Az elsõ 3 hétben bármilyen gyógyszert szedhetsz, nem hat ki a babára, mert még nem belõled táplálkozik!
A 11, 6 mm-es CRL valóban 7 hetesnek felel meg, így én a helyedben ezt venném figyelembe, nem a korábbit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!